Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, November 1, 2016

BRACES gigi bawah


28 OKTOBER 2016


bz ke tak ke sibok ke apa jadi ke aku tetap nak abadikan tarikh ni dalam sejarah hidop aku dan dalam blog. dah kertu ni kena la jadikan blog sebagai diari peribadi untuk ingat tarikh2 penting macam ni. 

kali ni percaturan aku agak salah. buat temujanji masa en. hubby kena outstation ke JB. Then anak-anak sapa nak jaga? aku panggil mak aku datang putrajaya bg jaga anak-anak kejap sementara aku jumpa Dr Braces. dah mak aku datang, die memang suka bawak aku g jenjalan makan sedap2. kau rasa boleh ke makan dengan nikmat klu baru kua bilik doktor gigi?

meratapi betol. 

Dr Braces ni pulak time cuti deepavali ni pulak la die rajin nak pakaikan braces bawah aku tu. haish! jiwa kacau betol. tapi kalau doc dah suh buat takkan nak tolak lagi kan?bila pulak nak buat lagi nnt. pasrah je la. 

Buat gigi jumaat petang, sebelum serah diri tu aku dah abes kebas makan banana cheese dgn nasi goreng cina kaw kaw punya. makan bagi perot penoh, sebab tau lepas tu pasti akan merana kelaparan tapi tak de kudrat gigi nk mengunyah. 

Esoknya sabtu dengan ahad, mak aku dah ajak jenjalan makan sedap2. sebab aku la jadi waze die ke sana ke sini cekkan makanan viral dlm FB. tapi gigi aku tak berapa nak bagi kerjasama sangat. hu3.


Cendol Semangkok, Nilai

aku tangkap gambar makanan ni sebab ni je yang aku boleh telan masa pergi jalan-jalan tu. yang lain sume aku telan ailio je la. penah tak korang rasa laparrr gile, tapi gigi ko tak izinkan ko makan. ape perasaan? ade yang aku paksa makan juga, tapi kemam kemam telan terus. lepas tu gigi ko akan rasa berdenyuttt macam nak hantuk kepala kt dinding. 

Jumaat-Selasa(harini) aku kena makan bubur je. tu je yang aku boleh terus telan tanpa gunakan gigi. sokey sokey, nnt gigi dah bg kerjasama kte telan je semua benda eh. 

Be Good ye Gigi


0 komen:

Post a Comment

BRACES gigi bawah


28 OKTOBER 2016


bz ke tak ke sibok ke apa jadi ke aku tetap nak abadikan tarikh ni dalam sejarah hidop aku dan dalam blog. dah kertu ni kena la jadikan blog sebagai diari peribadi untuk ingat tarikh2 penting macam ni. 

kali ni percaturan aku agak salah. buat temujanji masa en. hubby kena outstation ke JB. Then anak-anak sapa nak jaga? aku panggil mak aku datang putrajaya bg jaga anak-anak kejap sementara aku jumpa Dr Braces. dah mak aku datang, die memang suka bawak aku g jenjalan makan sedap2. kau rasa boleh ke makan dengan nikmat klu baru kua bilik doktor gigi?

meratapi betol. 

Dr Braces ni pulak time cuti deepavali ni pulak la die rajin nak pakaikan braces bawah aku tu. haish! jiwa kacau betol. tapi kalau doc dah suh buat takkan nak tolak lagi kan?bila pulak nak buat lagi nnt. pasrah je la. 

Buat gigi jumaat petang, sebelum serah diri tu aku dah abes kebas makan banana cheese dgn nasi goreng cina kaw kaw punya. makan bagi perot penoh, sebab tau lepas tu pasti akan merana kelaparan tapi tak de kudrat gigi nk mengunyah. 

Esoknya sabtu dengan ahad, mak aku dah ajak jenjalan makan sedap2. sebab aku la jadi waze die ke sana ke sini cekkan makanan viral dlm FB. tapi gigi aku tak berapa nak bagi kerjasama sangat. hu3.


Cendol Semangkok, Nilai

aku tangkap gambar makanan ni sebab ni je yang aku boleh telan masa pergi jalan-jalan tu. yang lain sume aku telan ailio je la. penah tak korang rasa laparrr gile, tapi gigi ko tak izinkan ko makan. ape perasaan? ade yang aku paksa makan juga, tapi kemam kemam telan terus. lepas tu gigi ko akan rasa berdenyuttt macam nak hantuk kepala kt dinding. 

Jumaat-Selasa(harini) aku kena makan bubur je. tu je yang aku boleh terus telan tanpa gunakan gigi. sokey sokey, nnt gigi dah bg kerjasama kte telan je semua benda eh. 

Be Good ye Gigi


0 komen on "BRACES gigi bawah"

Post a Comment

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template