Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, October 18, 2016

IKLAN DRYPERS & MIQAEL

0 komen
28 JUN 2016 (SELASA)

Bermulanya kisah Iklan Drypers dan Miqael ni bila ada tertengok iklan dlm website berkenaan Contest Special Video utk produk repackaging drypers ni. saje je la gatal g hantar gambar miqael yang kt bawah ni..

mestilah kena amek gambar yg tangkap kt studio kan, baru la letops! lepas tu tak de la bg harapan sgt, sebab aku ni bukan jenis yg 'lucky'.  saje je suka-suka, sudah nya esoknya wakil drypers call aku nk buat interview sikit utk pemilihan. tanjat mak!

antara soalan : boleh ke ambil cuti sehari utk shooting. benarkan ke dorg shooting kt rumah. boleh ke shooting time puasa.  

oh yea, time tu seminggu sebelum raya ye. time puasa ko mampu shooting time tu? so, tak la ramai org masuk contest tu, sebab org bz pikir nak balik raya dah time tu. aku tahun ni raya kt umah mak mertua, sehari sebelum raya pun keje lagi. lepas tu dorg suh hantar gambar sekitar rumah. aku hantar gambar yang ni pulak...




bila orang tak pakar tangkap gambar, tak berseni la hasilnya. sudahnya petang tu, dorang call kata kami ni terpilih. cuwak woh! sebab tak bagi tau apa-apa pun kt en.suami lagi. kan aritu tangan ni saja gatal-gatal je join contest tu, tak sangka pulak bertuah. selalunya tak pernah bertuah pon. 

Jumaat 24 Jun 2016 - confirm date
Isnin 27 Jun 2016 - bagi skrip
Selasa 28 Jun 2016 - shooting

kecut perot betul, 2-3hari je die bagi masa terus start shooting. tak sempat nak fikir apa, tak tau nk fikir pakai baju apa, umah nak kemas macamana. heng terus!


Shooting start jam 9pagi sampai 2petang. hasilnya video tak sampai 30saat pon. haduii, stress mak control emosi si anak. bukan senang eh, macam korg tengok iklan dlm tv tu. disebalik tabir tu bertungkus lumus semua. lagi-lagi si miqael ni breastfeed. akurr je dorg tunggu masa miqael nyusu badan. tapi dorang profesional kot, dah biasa deal dgn baby baby ni. produk pun produk baby kan, selalu sgt dah.


selesai shooting, terus kami terbongkang tido kepenatan. bahaha! anak dgn mak sama naik..hahahha. kami tak de dpt bayaran apa-apa, tapi kami dpt banyakkkkk barangan drypers bagi for free!

ini yang die bagi, yang die bawak utk guna masa shooting tu die tak amek balik. bagi terus jugak. 
rezeki...


Thank You Dypers Team!!
sila pilih kami lagi tahun depan! 

petang tu, kakak dah balik sekolah sambung mandi balik dgn produk drypers yg baru ni. 


*video iklan tak dapat nk upload dlm blog ni. nape ntah. kalau rajin google lah or cari dalam fb aku.

ok bai!!

IKLAN DRYPERS & MIQAEL

0 komen
28 JUN 2016 (SELASA)

Bermulanya kisah Iklan Drypers dan Miqael ni bila ada tertengok iklan dlm website berkenaan Contest Special Video utk produk repackaging drypers ni. saje je la gatal g hantar gambar miqael yang kt bawah ni..

mestilah kena amek gambar yg tangkap kt studio kan, baru la letops! lepas tu tak de la bg harapan sgt, sebab aku ni bukan jenis yg 'lucky'.  saje je suka-suka, sudah nya esoknya wakil drypers call aku nk buat interview sikit utk pemilihan. tanjat mak!

antara soalan : boleh ke ambil cuti sehari utk shooting. benarkan ke dorg shooting kt rumah. boleh ke shooting time puasa.  

oh yea, time tu seminggu sebelum raya ye. time puasa ko mampu shooting time tu? so, tak la ramai org masuk contest tu, sebab org bz pikir nak balik raya dah time tu. aku tahun ni raya kt umah mak mertua, sehari sebelum raya pun keje lagi. lepas tu dorg suh hantar gambar sekitar rumah. aku hantar gambar yang ni pulak...




bila orang tak pakar tangkap gambar, tak berseni la hasilnya. sudahnya petang tu, dorang call kata kami ni terpilih. cuwak woh! sebab tak bagi tau apa-apa pun kt en.suami lagi. kan aritu tangan ni saja gatal-gatal je join contest tu, tak sangka pulak bertuah. selalunya tak pernah bertuah pon. 

Jumaat 24 Jun 2016 - confirm date
Isnin 27 Jun 2016 - bagi skrip
Selasa 28 Jun 2016 - shooting

kecut perot betul, 2-3hari je die bagi masa terus start shooting. tak sempat nak fikir apa, tak tau nk fikir pakai baju apa, umah nak kemas macamana. heng terus!


Shooting start jam 9pagi sampai 2petang. hasilnya video tak sampai 30saat pon. haduii, stress mak control emosi si anak. bukan senang eh, macam korg tengok iklan dlm tv tu. disebalik tabir tu bertungkus lumus semua. lagi-lagi si miqael ni breastfeed. akurr je dorg tunggu masa miqael nyusu badan. tapi dorang profesional kot, dah biasa deal dgn baby baby ni. produk pun produk baby kan, selalu sgt dah.


selesai shooting, terus kami terbongkang tido kepenatan. bahaha! anak dgn mak sama naik..hahahha. kami tak de dpt bayaran apa-apa, tapi kami dpt banyakkkkk barangan drypers bagi for free!

ini yang die bagi, yang die bawak utk guna masa shooting tu die tak amek balik. bagi terus jugak. 
rezeki...


Thank You Dypers Team!!
sila pilih kami lagi tahun depan! 

petang tu, kakak dah balik sekolah sambung mandi balik dgn produk drypers yg baru ni. 


*video iklan tak dapat nk upload dlm blog ni. nape ntah. kalau rajin google lah or cari dalam fb aku.

ok bai!!
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template