Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, August 11, 2016

Jiran Tetangga di Ofis

0 komen
kita ni orang bekerjaya ni memang banyak masa diluangkan lebih di ofis berbanding di rumah kan. persekitaran dan kawan-kawan yang best akan membangkitkan lg semangat utk pergi kerja tiap-tiap bangun pagi.

esok, 12 Ogos 2016 genap lah aku keje selama 9 Tahun. tahun depan dah 10 tahun! kejap sangat belalu. rasa macam baru je lagi. pernah mintak tukar sekali je dulu2, tapi permohonan tak berjaya pon. saje je dulu mengada nak tukar, tapi aku rasa aku tak boleh move on lagi. aku happy kat sini. walaupun agak bosan do the same thing hari-hari. tapi aku dah berada dalam comfort zone. kenapa nak pergi terjah ke critical zone? (mak aku cakap). tapi bila fikir balik sampai bila nak berada di comfort zone je, lama kelamaan pasti critical zone tu akan tiba jugak.

wawa, kak jeja, me

Kak Jeja dulu jaga tempat wawa, now die dah tukar ke MOT pulak. wawa pulak ganti situ. memang die suka cabar diri die tukar sana sini rasa tempat baru macamana. aku macam tak berani lagi nak keluar dari kepompong. aku tak ramai kawan selain kawan ofis, kalau aku pergi tukar tempat baru nak kena mula berkawan baru. ofis baru. bos baru. keje baru. kawan baru. sume baru nak kena start balik. aku tak ready lagi! byk negative thingking yg berlegar-legar dalam kepala aku ni. "kang org taknak kawan dgn aku mcmana?". "dapat bos garang macam singa nnt mcmana?". teruk sgt dah kau ni..hahahhaha
 


kak jeja. moga happy ditempat baru kak. adik disini masih menunggu bulan jatuh ke riba. tak berani nak cabar diri sendiri lagi. walaupun aku tak tukar kemana-mana, tapi aku tak rasa lama sgt sebab bos dah banyak bertukar-tukar. dalam 9tahun ni, dah 7jenis bos aku dapat. hahhaah.."jenis" eh. tak de la rasa bosan sangat dgn satu bos kan...

Aku masih perlukan comfort zone ni utk teruskan sisa sisa keje hingga ke pencen umur 60tahun nanti. hahahah!


Raya @ ofis - 2016

0 komen

Raya Ofis selalu kami akan sedondon. bila Cawangan buat Jamuan Raya, semua wajib pakai bju yang dah dibeli sama-sama (online). tapi macam-macam ragam bab baju ni, ada yg tailor tak siap jahit lah, tailor jahit kecik la, terbesar lah, baju gosok 'terbakar' la. hahahahhaha...tapi tetap usaha utk pakai jugak! (terharu)

JOM TENGOK RIANG RIA DIHARI RAYA CAWANGAN KAMI
 2 OGOS 2016 (SELASA)




rasanya banyak bergambar dekat sini dari bergambar dekat makanan & tetamu. biasalah dah jadi tuan rumah ni, byk melayan tetamu dari makan untuk diri sendiri. habes tetamu balik semua kena sawan kamera! posing sana sini...hahhaha..



bergambar dengan bos, joyah betol aku dlm gambar kt atas ni..
 


ok ok. meh tengok gambar aku buat 'kerja' sikit...



Alhamdulillah majlis berjalan lancar, makan minum semua cukup.  Penat die sama macam buat open house kt umah. (mcm penah buat open house je). tapi happy lah, semua bg kerjasama kan, rasa meriah je suasana. Tahun depan tema bju apa pulak ye? nantikan lah tahun depan....

bye!

Jiran Tetangga di Ofis

0 komen
kita ni orang bekerjaya ni memang banyak masa diluangkan lebih di ofis berbanding di rumah kan. persekitaran dan kawan-kawan yang best akan membangkitkan lg semangat utk pergi kerja tiap-tiap bangun pagi.

esok, 12 Ogos 2016 genap lah aku keje selama 9 Tahun. tahun depan dah 10 tahun! kejap sangat belalu. rasa macam baru je lagi. pernah mintak tukar sekali je dulu2, tapi permohonan tak berjaya pon. saje je dulu mengada nak tukar, tapi aku rasa aku tak boleh move on lagi. aku happy kat sini. walaupun agak bosan do the same thing hari-hari. tapi aku dah berada dalam comfort zone. kenapa nak pergi terjah ke critical zone? (mak aku cakap). tapi bila fikir balik sampai bila nak berada di comfort zone je, lama kelamaan pasti critical zone tu akan tiba jugak.

wawa, kak jeja, me

Kak Jeja dulu jaga tempat wawa, now die dah tukar ke MOT pulak. wawa pulak ganti situ. memang die suka cabar diri die tukar sana sini rasa tempat baru macamana. aku macam tak berani lagi nak keluar dari kepompong. aku tak ramai kawan selain kawan ofis, kalau aku pergi tukar tempat baru nak kena mula berkawan baru. ofis baru. bos baru. keje baru. kawan baru. sume baru nak kena start balik. aku tak ready lagi! byk negative thingking yg berlegar-legar dalam kepala aku ni. "kang org taknak kawan dgn aku mcmana?". "dapat bos garang macam singa nnt mcmana?". teruk sgt dah kau ni..hahahhaha
 


kak jeja. moga happy ditempat baru kak. adik disini masih menunggu bulan jatuh ke riba. tak berani nak cabar diri sendiri lagi. walaupun aku tak tukar kemana-mana, tapi aku tak rasa lama sgt sebab bos dah banyak bertukar-tukar. dalam 9tahun ni, dah 7jenis bos aku dapat. hahhaah.."jenis" eh. tak de la rasa bosan sangat dgn satu bos kan...

Aku masih perlukan comfort zone ni utk teruskan sisa sisa keje hingga ke pencen umur 60tahun nanti. hahahah!


Raya @ ofis - 2016

0 komen

Raya Ofis selalu kami akan sedondon. bila Cawangan buat Jamuan Raya, semua wajib pakai bju yang dah dibeli sama-sama (online). tapi macam-macam ragam bab baju ni, ada yg tailor tak siap jahit lah, tailor jahit kecik la, terbesar lah, baju gosok 'terbakar' la. hahahahhaha...tapi tetap usaha utk pakai jugak! (terharu)

JOM TENGOK RIANG RIA DIHARI RAYA CAWANGAN KAMI
 2 OGOS 2016 (SELASA)




rasanya banyak bergambar dekat sini dari bergambar dekat makanan & tetamu. biasalah dah jadi tuan rumah ni, byk melayan tetamu dari makan untuk diri sendiri. habes tetamu balik semua kena sawan kamera! posing sana sini...hahhaha..



bergambar dengan bos, joyah betol aku dlm gambar kt atas ni..
 


ok ok. meh tengok gambar aku buat 'kerja' sikit...



Alhamdulillah majlis berjalan lancar, makan minum semua cukup.  Penat die sama macam buat open house kt umah. (mcm penah buat open house je). tapi happy lah, semua bg kerjasama kan, rasa meriah je suasana. Tahun depan tema bju apa pulak ye? nantikan lah tahun depan....

bye!

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template