Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, February 3, 2016

Birthday Adik Satu Tahun

0 komen
Birthday adik 25 Januari 2016 lalu, tapi baru berkesempatan nak update arini. 

Biasa adik memang jenis tak selalu sakit/demam/batuk/selsema. biasa kalau demam pun dedar2 sehari dua dah ok. tapi bila nak jejak umur setahun ni adik punya demam cecah genap seminggu! au auuww...

Start panas 21 Januari. masa ni macam dedar-dedar lagi, tapi bila masuk maghrib je panas mula mencanak-canak naik..mula la mama menggelabah. siram mandi bape banyak kali, makan ubat tiap 6jam. tak turun-turun jugak panas. pelik sungguh. bayangkan masuk ubat bontot pun tak jalan!


 sayu je tengok muka adik. 
merengek.
tapi mama boleh buat apa adik??huhuhu


22januari (Jumaat) tu, pagi pergi Klinik Pakar Kanak-Kanak Wong kt kajang sana. selalu anak-anak serasi dengan ubat kt klinik tu. siang adik punya temp. boleh tahan lagi..37-38degree je. doc kata tekak merah sikit. 

masuk maghrib tu adik start panas mencanak balik. 40degree je smpai ke subuh! tak boleh jadi ni.  23 Januari (sabtu), pergi klinik kesihatan presint 9 utk cek darah. sebab demam nak masuk 4hari dah.  result, platlet ok, bukan denggi. tapi demam virus doc kata. 

masuk maghrib 23januari tu panas mencanak balik...merengek2 la adik pun. macam-macam la mama buat. sume tak jalan, last sekali bila dah buntu 2.30 pagi pergi emergency Hospital Putrajaya. risau malam tu memang panas tak turun lagi. 40degree je. Doc suh mama mandikan kat toilet hospital tu. then bg ubat bontot je, suh balik. tu je??

24 Januari (ahad), 9 pagi decide utk pergi darusyifa' dekat bangi. perubatan moden kite dah cuba, cuba pulak perubatan islam. sebab adik start demam panas teruk bila masuk maghrib. Ustaz bagi air untuk mandikan sebelum maghrib tu. Alhamdulillah dengan izin Allah, malam tu adik tido lenaaaa......


25 Januari (Isnin) Cuti Thaipusam, cuma dedar je lagi. tapi demam tak sepanas macam selalu. terus balik sungai buloh utk celebrate birthday adik dengan makwan awalnya. tapi mood adik macam tak berapa stabil lagi time tu. makan sepinggan dua kat kedai, terus shoot balik putrajaya balik. sebab adik dah start panas nak demam balik..


balik dari sungai buloh tu, panas adik naik mencanak balik. salut adik dengan towel basah. makan ubat, semua tak lut dah. bila panas, mama hanya mampu mandikan adik je la.




26 Januari (Selasa)
Checkup utk cucuk genap setahun dekat Klinik Kesihatan Presint 18. ok jom pagi-pagi pergi klinik, tak nak tunggu lama punya pasal, sebab adik tak sihatkan. lama-lama kt sana lagi meragam la adik nnt. tapi sampai sana tak jadi cucuk setahun sebab adik demam. pergi cek darah balik. jumpa doc balik. then doc kata demam virus jugak. tekak merah. doc suruh habeskan antibiotik tu dulu. then kalau masih demam terus ke hospital. sebab antibiotik tu tak cukup kuat utk adik. tup-tup....lepas balik klinik tu. adik beransur-ansur kebah...

petang tu, adik dah start mood menyepahkan rumah. dah nak telan bubur yang mama buatkan. Syukur Alhamdulillah....tapi aku still berjaga-jaga jugak, sebab takut kang die demam balik pulak. bukan boleh pecaya sgt demam dia ni kang tak pasal-pasal panas balik. tapi syukur! adik tak demam dah lepas tu. lega sangat rasa.

Bosan betulkan cerita celebrate birthday adik yang ke satu tahun? Birthday kakak yang ke setahun mama siap buatkan party lagi. time adik, tak sempat nak buat apa-apa sebab adik tak sihat. walaupun adik tak paham, mama ayah adik pagi-pagi dah nanyikan lagu birthday kat adik. hihihihi



Adik,
Mama tahu adik paling baik dan palingggg tak banyak ragam. sangat mudah dijaga! moga terus menjadi yang terbaik untuk mama, ayah & kakak. besar nanti jaga kakak, jadi pelindung kepada keluarga ye. 



Mama sayang adik duaratusperatus!!!!! muah cikedddddd...


 

mama berjaya susukan adik sepenuhnya dengan susu mama! moga mama terus berjaya sehingga adik genap 2 tahun nanti ye. 




Birthday Adik Satu Tahun

0 komen
Birthday adik 25 Januari 2016 lalu, tapi baru berkesempatan nak update arini. 

Biasa adik memang jenis tak selalu sakit/demam/batuk/selsema. biasa kalau demam pun dedar2 sehari dua dah ok. tapi bila nak jejak umur setahun ni adik punya demam cecah genap seminggu! au auuww...

Start panas 21 Januari. masa ni macam dedar-dedar lagi, tapi bila masuk maghrib je panas mula mencanak-canak naik..mula la mama menggelabah. siram mandi bape banyak kali, makan ubat tiap 6jam. tak turun-turun jugak panas. pelik sungguh. bayangkan masuk ubat bontot pun tak jalan!


 sayu je tengok muka adik. 
merengek.
tapi mama boleh buat apa adik??huhuhu


22januari (Jumaat) tu, pagi pergi Klinik Pakar Kanak-Kanak Wong kt kajang sana. selalu anak-anak serasi dengan ubat kt klinik tu. siang adik punya temp. boleh tahan lagi..37-38degree je. doc kata tekak merah sikit. 

masuk maghrib tu adik start panas mencanak balik. 40degree je smpai ke subuh! tak boleh jadi ni.  23 Januari (sabtu), pergi klinik kesihatan presint 9 utk cek darah. sebab demam nak masuk 4hari dah.  result, platlet ok, bukan denggi. tapi demam virus doc kata. 

masuk maghrib 23januari tu panas mencanak balik...merengek2 la adik pun. macam-macam la mama buat. sume tak jalan, last sekali bila dah buntu 2.30 pagi pergi emergency Hospital Putrajaya. risau malam tu memang panas tak turun lagi. 40degree je. Doc suh mama mandikan kat toilet hospital tu. then bg ubat bontot je, suh balik. tu je??

24 Januari (ahad), 9 pagi decide utk pergi darusyifa' dekat bangi. perubatan moden kite dah cuba, cuba pulak perubatan islam. sebab adik start demam panas teruk bila masuk maghrib. Ustaz bagi air untuk mandikan sebelum maghrib tu. Alhamdulillah dengan izin Allah, malam tu adik tido lenaaaa......


25 Januari (Isnin) Cuti Thaipusam, cuma dedar je lagi. tapi demam tak sepanas macam selalu. terus balik sungai buloh utk celebrate birthday adik dengan makwan awalnya. tapi mood adik macam tak berapa stabil lagi time tu. makan sepinggan dua kat kedai, terus shoot balik putrajaya balik. sebab adik dah start panas nak demam balik..


balik dari sungai buloh tu, panas adik naik mencanak balik. salut adik dengan towel basah. makan ubat, semua tak lut dah. bila panas, mama hanya mampu mandikan adik je la.




26 Januari (Selasa)
Checkup utk cucuk genap setahun dekat Klinik Kesihatan Presint 18. ok jom pagi-pagi pergi klinik, tak nak tunggu lama punya pasal, sebab adik tak sihatkan. lama-lama kt sana lagi meragam la adik nnt. tapi sampai sana tak jadi cucuk setahun sebab adik demam. pergi cek darah balik. jumpa doc balik. then doc kata demam virus jugak. tekak merah. doc suruh habeskan antibiotik tu dulu. then kalau masih demam terus ke hospital. sebab antibiotik tu tak cukup kuat utk adik. tup-tup....lepas balik klinik tu. adik beransur-ansur kebah...

petang tu, adik dah start mood menyepahkan rumah. dah nak telan bubur yang mama buatkan. Syukur Alhamdulillah....tapi aku still berjaga-jaga jugak, sebab takut kang die demam balik pulak. bukan boleh pecaya sgt demam dia ni kang tak pasal-pasal panas balik. tapi syukur! adik tak demam dah lepas tu. lega sangat rasa.

Bosan betulkan cerita celebrate birthday adik yang ke satu tahun? Birthday kakak yang ke setahun mama siap buatkan party lagi. time adik, tak sempat nak buat apa-apa sebab adik tak sihat. walaupun adik tak paham, mama ayah adik pagi-pagi dah nanyikan lagu birthday kat adik. hihihihi



Adik,
Mama tahu adik paling baik dan palingggg tak banyak ragam. sangat mudah dijaga! moga terus menjadi yang terbaik untuk mama, ayah & kakak. besar nanti jaga kakak, jadi pelindung kepada keluarga ye. 



Mama sayang adik duaratusperatus!!!!! muah cikedddddd...


 

mama berjaya susukan adik sepenuhnya dengan susu mama! moga mama terus berjaya sehingga adik genap 2 tahun nanti ye. 




 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template