Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, July 8, 2015

Majlis Tahlil dan sambut puasa

0 komen
 
eh ehh, kata next entry raya...ada entry lain lah. rajin la pulak!!
 
cerita sebelum puasa haritu. Cawangan ada buat Majlis makan-makan potluck dan tahlil sebelum sambut puasa. bila potluck, pening ah kepala nak fikir nak bawak makanan ape. masak?memang tak ahh, tak menang tangan lah aku nak masak. beli boleh. kalau boleh delivery atas meja terus lagi bagus. senang kojo den. teruss think think!!order je brownies kt kawan tingkat bawah.....






banyak yang bawak kuih, makanan berat-berat...aku bawak kek. ok lah tu, lari tema sikit. boleh fefeling besday girl. coiii sgt. datang ofis, kek dah atas meja. senang tahu tak. tak payah beriya hangkut beg berat-berat bawak makanan. kikikii..... 


 Macam-macam makanan pon ade. aku naik sengkak lah perot. semua pun nak makan, kang tak makan rugi..penat dorang masak tapi tak rasa kan kannnn...hehehehhe

 
 sebelum makan majlis tahlil dulu....alhamdulillah selesai, boleh makan....lepas tu esok puasa!hhahaha


Ramadhan Al Mubarak

0 komen
 

Salam Ramadhan semua..

lagi sembilan (9) hari nak raya baru terhegeh-hegeh nak update entry bab ramadhan. nak buat macamana, tugas harian sangat pack dan tak boleh nak mencelah langsung. lagi-lagi bila dah start balik kerja, memang handphone pun tak tengok langsung sampai la tiba waktu untuk tido atas katil baru berkesempatan 'review' ape yang ade dalam hp tu. Sampai ada hari tu mak aku siap call banyak kali kenapa aku tak jawab whatsup, massage die. call pun dah banyak miscall baru aku angkat. jarang aku ni tak buat perangai macam tu, sebab tu mak aku risau. eh eh mak ingat kita anak sorang je ke?dah dua mak..duaaa!! masuk sekali en.suami. 3orang yang aku kena handle. tangan pun ade dua je ni. sejak tu, petang-petang mak aku dah tak call or whatsup lagi dah. die tau aku bz. die cari time office hour pulak. die tau anak-anak aku tak jaga time tu. hahahah...

Hari pertama ramadhan, bagi kebanyakan ibu yang menyusukan pasti risau akan penghasilan susu kan. aku pun tak terkecuali tau. risau sgt. gigih lah puasa hari pertama tu makan kurma dengan susu, makan nasi lagi siap tambah. kemain risau kan. tapi aku rasa...puasa bukan satu alasan atau penghalang la....susu makin banyak...alhamdulillah...


Hasil masa 25Jun2015 bersamaan dengan 7Ramadhan. Masa puasa hari pertama, 1plastik penoh dengan 1botol penuh je. genap seminggu siap bertambah-tambah lagi botol extra. aku pun jadi pelik, kenapa puasa pulak susu jadi lagi meriah ni? Rezeki kot kan....walaupun lepas pam tu kehausan tahap melampaui batasan. tapi berjaya handle nafsu tau.  


cite pasal rezeki ni kan. bulan puasa....ade kawan baik hati bagi marissa baju. die up status kat facebook beli baju gegirl, tapi die tak de anak kecil 3-4tahun. saje beli sebab suka tengok cantik. die tanya sapa nak. aku pun gatal cakap nak. tup-tup sungguh dia bagi aku. thank you kak jeja ayishh!!! love u lah....marissa suka lah tu..


ok ngam, tapi pendek sikit...kena pakai sua kot pasni...seksi angat ni. hehehehe....ok adik pulak, mama eksaited la nk beli baju raya. sebab adik raya utk kali pertama. kakak marissa dah 3tahun dah beraya. Beli kt BabyZoomerShoppe. murah bak hangg....RM35 je Jumper Baby tahuuu...haruslah borong!


 aku dah survey jugak semua harga atas RM50. sekali rezeki jumpa yang harga yang super murah! RM35 sahaja. haruslah aku borong sampai 3helai. sebab aku tak tau lagi tema raya tahun ni warna ape. so tibai je beli warna yang aku suka. yang penting adik punya baju dulu, sebab susah cari. yang dah besar senang je cari. Tengok model pakai....saiz 6-9months, nasib lah tak beli saiz 3-6months. walaupun adik baru je 5months, tapi instinct aku betul beli saiz yg lagi besau. tengok, adik pakai ngam-ngam je...genap 6bulan tak muat dah kot ni.....



Raya tahun ni aku ada rasai keghairahan untuk beraya sebab raya tahun ni turn belah aku! yahooooo.....seronok la kan raya dengan mak ayah sendiri. hehehe. destinasi tahun ni Pontian, Johor (kg ayah aku) - Juasseh, Negeri Sembilan Kg Mak aku) - Sepang, Nilai (Kg. Mak En.Suami). hah, tak hagak-hagak. nasib la semua pun area selatan. kalau satu pantai timur satu selatan sana, maott la nak balik 22 kampong dalam masa yang sama. harap-harap adik behave la dalam perjalanan jaoh nanti. aminnn....

ok, sejak itu pembelian barangan secara tidak berhemah pun berlaku. semua pun untuk anak-anak. dah tua-tua bangka ni dah tak terfikir nak beli untuk diri sendiri pon, semua pun untuk anak-anak je. perangai 'mak-mak' sangat dah..huhuhuuu




Next entry....entry raya kot?hahaha...dasar pemalas betol...nk update blog. huhuuu

Majlis Tahlil dan sambut puasa

0 komen
 
eh ehh, kata next entry raya...ada entry lain lah. rajin la pulak!!
 
cerita sebelum puasa haritu. Cawangan ada buat Majlis makan-makan potluck dan tahlil sebelum sambut puasa. bila potluck, pening ah kepala nak fikir nak bawak makanan ape. masak?memang tak ahh, tak menang tangan lah aku nak masak. beli boleh. kalau boleh delivery atas meja terus lagi bagus. senang kojo den. teruss think think!!order je brownies kt kawan tingkat bawah.....






banyak yang bawak kuih, makanan berat-berat...aku bawak kek. ok lah tu, lari tema sikit. boleh fefeling besday girl. coiii sgt. datang ofis, kek dah atas meja. senang tahu tak. tak payah beriya hangkut beg berat-berat bawak makanan. kikikii..... 


 Macam-macam makanan pon ade. aku naik sengkak lah perot. semua pun nak makan, kang tak makan rugi..penat dorang masak tapi tak rasa kan kannnn...hehehehhe

 
 sebelum makan majlis tahlil dulu....alhamdulillah selesai, boleh makan....lepas tu esok puasa!hhahaha


Ramadhan Al Mubarak

0 komen
 

Salam Ramadhan semua..

lagi sembilan (9) hari nak raya baru terhegeh-hegeh nak update entry bab ramadhan. nak buat macamana, tugas harian sangat pack dan tak boleh nak mencelah langsung. lagi-lagi bila dah start balik kerja, memang handphone pun tak tengok langsung sampai la tiba waktu untuk tido atas katil baru berkesempatan 'review' ape yang ade dalam hp tu. Sampai ada hari tu mak aku siap call banyak kali kenapa aku tak jawab whatsup, massage die. call pun dah banyak miscall baru aku angkat. jarang aku ni tak buat perangai macam tu, sebab tu mak aku risau. eh eh mak ingat kita anak sorang je ke?dah dua mak..duaaa!! masuk sekali en.suami. 3orang yang aku kena handle. tangan pun ade dua je ni. sejak tu, petang-petang mak aku dah tak call or whatsup lagi dah. die tau aku bz. die cari time office hour pulak. die tau anak-anak aku tak jaga time tu. hahahah...

Hari pertama ramadhan, bagi kebanyakan ibu yang menyusukan pasti risau akan penghasilan susu kan. aku pun tak terkecuali tau. risau sgt. gigih lah puasa hari pertama tu makan kurma dengan susu, makan nasi lagi siap tambah. kemain risau kan. tapi aku rasa...puasa bukan satu alasan atau penghalang la....susu makin banyak...alhamdulillah...


Hasil masa 25Jun2015 bersamaan dengan 7Ramadhan. Masa puasa hari pertama, 1plastik penoh dengan 1botol penuh je. genap seminggu siap bertambah-tambah lagi botol extra. aku pun jadi pelik, kenapa puasa pulak susu jadi lagi meriah ni? Rezeki kot kan....walaupun lepas pam tu kehausan tahap melampaui batasan. tapi berjaya handle nafsu tau.  


cite pasal rezeki ni kan. bulan puasa....ade kawan baik hati bagi marissa baju. die up status kat facebook beli baju gegirl, tapi die tak de anak kecil 3-4tahun. saje beli sebab suka tengok cantik. die tanya sapa nak. aku pun gatal cakap nak. tup-tup sungguh dia bagi aku. thank you kak jeja ayishh!!! love u lah....marissa suka lah tu..


ok ngam, tapi pendek sikit...kena pakai sua kot pasni...seksi angat ni. hehehehe....ok adik pulak, mama eksaited la nk beli baju raya. sebab adik raya utk kali pertama. kakak marissa dah 3tahun dah beraya. Beli kt BabyZoomerShoppe. murah bak hangg....RM35 je Jumper Baby tahuuu...haruslah borong!