Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, February 6, 2015

Sambungan...

0 komen
hari berikutnya selepas kelahiran Adrian Miqael...


26 Januari 2015 (Isnin)
Masih di Wad 2A Katil 13 Hospital Putrajaya. Csec doktor kata at least 2hari kena stay wad.

27 Januari 2015 (selasa)
5.00petang : Doktor bagi discharge. Tuhan saje tahu kegembiraan aku time tu. tak terkata. rindu marissa masyaallah!! terlalu rindu. sebab start warded 22 Januari tu memang tak dapat jumpa marissa. Kanak-kanak 12 tahun kebawah tak dibenarkan melawat kt wad. takat cakap dalam phone je la...

28 Januari 2015 (Rabu)
Stay kt rumah

29 Januari 2015 (Khamis)
10.30pagi : Nurse datang rumah untuk cek aku & baby. Nurse suruh pergi klinik petang tu jugak. sebab baby dah nampak kuning sikit.

3.00 petang : Klinik Kesihatan Presint 9. Doktor refer ke NICU, sebab kuning dah tinggi. alahaiii....

4.00 petang : Pergi la NICU Hospital Putrajaya. Adik kena la stay HPJ malam tu. sendu jugak la aku time tu sebab first time akan tido asing dengan adik. sebab kt HPJ mak ayah tak boleh stay situ. kena balik dan datang time waktu melawat je. lagi lah aku sendu sendan...


en.suami kata kalau nak adik  baik mama kena tabah la tinggalkan adik kat wad. kalau tak macamana adik nak sihat balik. terus aku terMotivasi kejap. tapi belakang en.suami, sendu jugak.....depan-depan saje wat macam tabah gila..hahhahahha

tapi aku tengok, kebanyakan mak yang anak dia sama dengan adik, semua pun hidung, mata semua merah. bukan aku sorang je yang sendu tak tentu pasal tau...mak yang lain-lain jugak...



30 Januari 2015 (Jumaat)
4.00 petang : kena transfer dari HPJ ke HBBR Presint 8. 2 kali dah check in situ. nurse pun nak naik kenal muka ni. aku suka, sebab kt HBBR ni aku boleh stay dengan baby. boleh bagi BF.

31 Januari 2015 (Sabtu)
4.00 petang : kuning adik dah beransur pulih dan dibenarkan balik. cuma hari berikutnya kena bawak pergi cek kt klinik. tak de keperluan untuk duduk bawah lampu biru lagi..Alhamdulillah....

1 Februari 2015 (Ahad)
8.00 pagi : Cek kuning adik dekat Klinik Presint 9

2 Februari 2015 (Isnin) 
9.00 pagi : Cek Kuning adik dekat Klinik Presint 9

3 Februari 2015 (selasa)
7.00 pagi : bangun pagi, tengok seluar adik penuh darah + air. cadar & kain batik aku pun abes lenjun.

8.00 pagi : terus pergi ke Emergency HPJ

9.00 pagi : Refer ke Labour Room balik untuk tengok luka Csec tu

10.30 pagi : Doktor bukak balik luka Csec yang bahagian luar tu. perghhh!!! Tuhan saje lah yang tahu jerih perih nya. melalak jugak lah. memang insaf kejap la.

12.00 tengahari : Admit balik kt HBBR. now mama pulak yang kena admit. haritu adik admit mama jaga, now mama admit, adik pulak jaga mama. sebab adik fully Breastfeed, so adik boleh stay dengan mama kt wad.

4 Februari 2015 (Rabu)
3.00 petang : Dressing dekat Wound Team. tak pakai bius okey cuci luka tu. haduii..hazab lagi sekali....Masyaallah.....

5 Februari 2015 (Khamis)
stay wad HBBR tunggu hazab keesokan hari pulak

6 Februari 2015 (Jumaat)
HAPPY BIRTHDAY to me. Alhamdulillah, syukur dpt byk wish birthday. tapi hadiah aku paling aku trauma...3 petang ni ada dressing kt luka tu untuk kali kedua. haduiiiii..memang tak lena tido memikirkan yang petang ni akan kena cuci luka tanpa bius tu. trauma...trauma!!!!

Tapi, doktor ade bagitau tadi yang kalau ok dah boleh discaj petang nanti lepas dressing. cuma nanti followup untuk dressing je balik. cuma yang ngeri sikit tu bila doktor kata kalau luka tu boleh cantum sendiri ok. kalau luka tak cantum doktor akan jahit balik. perghhh!!!! gile ke hape. trauma aku bertahun-tahun kalau camni. kena Csec, tapi kena jahit sampai 2kali. ape hal......rabak perot aku wehh!! jom sama-sama berdoa agar luka Csec tu cepat sembuh dan takpayah kena jahit balik...tu je hadiah birthday aku yang paling bermakna yang aku mohon....


Oren tu je yang dapat ditelan. bukan makanan tak sedap, tapi aku tak de keberani lagi nak makan ayam or ape3 lauk selain dari lauk yang en.suami masakkan kt rumah. takut kang luka bertambah parahhh...harap-harap dalam pada aku nak recover untuk pulih ni aku dapat kurus jugak lah sekaligus, sebab bab makan aku demand kan, takut luka tak sembuhh. kuuiiii3.....

wish me luck untuk dressing petang nanti!!!!! rasa macam nak lariikkkkkkkkkk je...tapi kalau tak hadap, nanti lagi bertambah teruk pulak. trauma wehhh!!!


Thursday, February 5, 2015

Permulaan Januari 2015 yang mendebarkan..

0 komen
salam semua,

alkisah januari 2015 yang penuh mendebarkan bagi aku. Alhamdulillah, segala yang aku rancang dan doakan segalanya dimakbulkan Allah S.W.T. Antara doa-doa tu:-

1) Pregnant masa marissa 4 Tahun

2) Anak lahir bulan Januari, sebab aku taknak anak bulan 12 macam marissa. kesian, kawan-kawan lain dah berlari die baru nk start merangkak

3) Bersalin kt Hospital Bersalin Berisiko Rendah. Pregnant kali ni alhamdulillah rekod kesihatan aku sangat baik dan sangat2 boleh bersalin dekat sini. tiap kali orang tanya nanti bersalin mana, terus aku jawab "Hospital Bersalin Berisiko Rendah, nanti jemput lah datang jenguk" (orang kata 44kali cakap benda sama akan jadi kan) hahhaha

4) Aku doa nak Baby boy pulak

5) Bersalin awal jangan overdue macam marissa


Alhamdulillah, semua termakbul kecuali yang no. 3 tu je yang hampir-hampir termakbul. jom tengok kalender aku yang sangat hectic untuk bulan Januari. Rasanya rekod kehadiran tu macam kena tolak gaji je, sebab banyak kali keluar ofis. start 12 januari tu pulak bos baru masuk, kesian kat bos baru, berdikari sendiri sebab iols sebok ulang alik klinik dengan hospital.



Kronologi Kisah Bersalin bermula ketika 22 Januari 2015. Sebab kena checkup dekat Hospital Putrajaya masa 36weeks baby kan Breech kan, lepas-lepas tu pun berterusan lah checkup situ dengan checkup presint 9. Walauapun doktor hospital putrajaya dah bagi date untuk induce genap 40weeks. Tapi segalanya berubah disaat-saat akhir..


22 Januari 2015 (khamis)

ketika checkup 39weeks, aku pegi Klinik Kesihatan Presint 9 untuk checkup biasa untuk minggu tu. en.suami ada dekat rumah, pegi kerja lambat sikit. aku tak bagi en.suami teman pun sebab nanti leceh nk hantar die balik rumah balik pastu nk pusing pegi ofis balik. lagipun aku nak en.suami teman kalau pergi hospital je, tu yang penting. untuk checkup biasa ni aku boleh handle kot, lagi pun kalau die ikut no point pun sebab bukan die boleh masuk teman bilik untuk checkup pon kan. 

7.30pagi : dah tercongok depan pintu klinik. sebab nak rushing masuk ofis lepas tu. sebab bos dah ade kan, kalau aku datang lewat kt klinik sure lunch baru settle kang...

830pagi : masuk bilik nurse. cek macam biasa. then mulut macam gatal cakap baby gerak macam tak aktif macam hari-hari biasa. terus nurse refer ke bilik doktor. Haduiii...lagi lambat la aku masuk ofis macam ni.

9.00pagi : masuk bilik doktor, doktor scan. then kena soal siasat semua. tup-tup doktor kata "saya akan refer awak ke Labour Room untuk cek CTG (cek jantong baby)". ohmai ohmai.....tak ready lagi kottt!

terus call en.suami, selamat dia ada kat rumah lagi. terus suruh dia siap dan temankan pergi labour room tu. sebab instinct aku macam dapat rasa yang aku akan kena admit punya. sementara tunggu en.suami siap tu aku dah siap2 prepare barang nak beranak, dah kemas rumah sikit-sikit.

10.30pagi : pergi la serah diri dekat Labour Room.


eh boleh senyum lagi ehh...tengoklah nanti.....

12.00tengahari : lepas doktor scan, cek semua then doktor suggest untuk induce aku sebab dah 39weeks. (dah agak dah). tapi wad penuh, then doktor refer ke Hospital Bersalin Berisiko Rendah dulu, wad kosong baru pindah HPJ balik. ok jom naik ambulan!!! tak sakit pun, boleh je pergi naik kereta sendiri, tapi doktor tak bagi. sebab kena ikut prosedur. ok fine....pasrah....syok jugak naik ambulan ni. 


Check in la kt HBBR. 



satu  bilik sorang. ok boleh tido lena...




23 Januari 2015 (Jumaat)

3.00 petang : nurse kejutkan dari tidur suruh siap cepat nak kena pergi HPJ sebab dah ada wad kosong. blurr blurr tengah tido kan tadi. ape aku nak buat pun tak tau. nurse pulak suruh cepat sebab ambulan dah tunggu. Ambulan lagi.....

Tido lah semalam dekat HPJ. boleh pergi tengok tv lagi kt bilik tv. orang lain semua sakit aku sorang je yang gagah perkasa boleh jalan sana sini siap tengok tv. 


24 Januari 2015 (Sabtu)

7.00 pagi : nurse dah kejut 6pagi suruh mandi siap-siap semua sebab jam 7pagi tu doktor nak induce. 6 pagi mandi kau mampu? jiran katil sure ingat aku gile meroyan sejok2 pagi tu dah mandi. Lepas solat subuh aku pun baca lah yassin kejap sementara tunggu doktor panggil masuk bilik. 

7.15pagi : Induce, doktor suruh baring untuk 1jam, jangan jalan or kemana-mana. makan pun kena tunggu lepas 1 jam. 

1.00 tengahari : dah dapat rasa contraction, sikit-sikit lama-lama makin kuat. tapi aku suka bila ada contraction, means tak payah kena induce lagi untuk kali berikutnya. dengan harapan untuk bersalin normal lah kan. 

2.00 petang : doktor cek dah 2cm dah. Alhamdulillah...ada progress

5.00 petang : 3cm tapi doktor bukak kan jadi 4cm dan pecahkan air ketuban. 

6.00petang : Call en.suami suruh datang labour room, tapi en.suami ada kat pasar bangi beli barang-barang makan untuk aku dalam pantang. dengan rileks nya aku cakap "takpe b, mama ok lagi. b beli je barang kat pasar tu dulu, settle baru datang sini". tabah gile aku rasa. sebab time tu aku dah kena cucuk epidural. tahap kesakitan tu zero kot. tak rasa apa. rasa bosan je dok labour room sorang-sorang. 

8 malam : en.suami pun sampai. kesian kat dia, aku ngantok nak tido. tapi die bosan pulak tak de kawan borak. tabah la mata ni..

Labour Room (Bilik No. 4)

10.00 malam : 5cm dah....

12.00 malam : aku dah start demam. Doktor kata sebab jantong baby dah drop, sebab tu aku demam.

1.00 pagi : Doktor dah risau sebab jantong baby dah drop dan aku masih lagi 5cm. tak de progress. Doc suggest untuk Csec!!! benda yang paling aku benci. dah sampai tahap ni nak Csec pulak. aku merayu suruh doktor tunggu sampai 1.30pagi. tapi doktor kata tak nak ambil risiko, kalau apa-apa jadi kt baby nanti. Doktor memang tunggu aku 'angguk' setuju je. semua nurse dengan doktor tunggu jawapan aku yang macam putus asa ni. 

1.15 pagi : lepas bincang dengan en.suami, aku pun Setuju lah untuk Csec. dalam hati Allah saja yang tahu betapa risau dan gundah gulana nya hati ni. dah separuh jalan untuk normal tetiba kena csec memang lah meruntun jiwa sungguh.

1.49 pagi : Lahirlah anak mama yang bagaikan membesar bagaikan JOHAN. 3.49kg, kalau normal ni anak rabak mama oiiiii...huhuhu... tapi kenapa orang kata time csec tak sakit?asal aku rasa macam sakittt je walau dah bius?

Lepas csec tu nurse ada bagi baby dan tanya "baby apa ni puan??", "ehh, ambil spec saya tak nampak". kahkahhhh!!lawak betul time ni. time kena jahit tu aku memang tido puas-puas tak sadooo...

Baby Boy mama






ADRIAN MIQAEL BIN MUHAMAD HUSAIRY
25 JANUARI 2015 (SABTU)
1.49 PAGI
3.49 KG
HOSPITAL PUTRAJAYA





To be continued......stay tune! ade lagi sambungan ni......huhuhuu


Sambungan...

0 komen
hari berikutnya selepas kelahiran Adrian Miqael...


26 Januari 2015 (Isnin)
Masih di Wad 2A Katil 13 Hospital Putrajaya. Csec doktor kata at least 2hari kena stay wad.

27 Januari 2015 (selasa)
5.00petang : Doktor bagi discharge. Tuhan saje tahu kegembiraan aku time tu. tak terkata. rindu marissa masyaallah!! terlalu rindu. sebab start warded 22 Januari tu memang tak dapat jumpa marissa. Kanak-kanak 12 tahun kebawah tak dibenarkan melawat kt wad. takat cakap dalam phone je la...

28 Januari 2015 (Rabu)
Stay kt rumah

29 Januari 2015 (Khamis)
10.30pagi : Nurse datang rumah untuk cek aku & baby. Nurse suruh pergi klinik petang tu jugak. sebab baby dah nampak kuning sikit.

3.00 petang : Klinik Kesihatan Presint 9. Doktor refer ke NICU, sebab kuning dah tinggi. alahaiii....

4.00 petang : Pergi la NICU Hospital Putrajaya. Adik kena la stay HPJ malam tu. sendu jugak la aku time tu sebab first time akan tido asing dengan adik. sebab kt HPJ mak ayah tak boleh stay situ. kena balik dan datang time waktu melawat je. lagi lah aku sendu sendan...


en.suami kata kalau nak adik  baik mama kena tabah la tinggalkan adik kat wad. kalau tak macamana adik nak sihat balik. terus aku terMotivasi kejap. tapi belakang en.suami, sendu jugak.....depan-depan saje wat macam tabah gila..hahhahahha

tapi aku tengok, kebanyakan mak yang anak dia sama dengan adik, semua pun hidung, mata semua merah. bukan aku sorang je yang sendu tak tentu pasal tau...mak yang lain-lain jugak...



30 Januari 2015 (Jumaat)
4.00 petang : kena transfer dari HPJ ke HBBR Presint 8. 2 kali dah check in situ. nurse pun nak naik kenal muka ni. aku suka, sebab kt HBBR ni aku boleh stay dengan baby. boleh bagi BF.

31 Januari 2015 (Sabtu)
4.00 petang : kuning adik dah beransur pulih dan dibenarkan balik. cuma hari berikutnya kena bawak pergi cek kt klinik. tak de keperluan untuk duduk bawah lampu biru lagi..Alhamdulillah....

1 Februari 2015 (Ahad)
8.00 pagi : Cek kuning adik dekat Klinik Presint 9

2 Februari 2015 (Isnin) 
9.00 pagi : Cek Kuning adik dekat Klinik Presint 9

3 Februari 2015 (selasa)
7.00 pagi : bangun pagi, tengok seluar adik penuh darah + air. cadar & kain batik aku pun abes lenjun.

8.00 pagi : terus pergi ke Emergency HPJ

9.00 pagi : Refer ke Labour Room balik untuk tengok luka Csec tu

10.30 pagi : Doktor bukak balik luka Csec yang bahagian luar tu. perghhh!!! Tuhan saje lah yang tahu jerih perih nya. melalak jugak lah. memang insaf kejap la.

12.00 tengahari : Admit balik kt HBBR. now mama pulak yang kena admit. haritu adik admit mama jaga, now mama admit, adik pulak jaga mama. sebab adik fully Breastfeed, so adik boleh stay dengan mama kt wad.

4 Februari 2015 (Rabu)
3.00 petang : Dressing dekat Wound Team. tak pakai bius okey cuci luka tu. haduii..hazab lagi sekali....Masyaallah.....

5 Februari 2015 (Khamis)
stay wad HBBR tunggu hazab keesokan hari pulak

6 Februari 2015 (Jumaat)
HAPPY BIRTHDAY to me. Alhamdulillah, syukur dpt byk wish birthday. tapi hadiah aku paling aku trauma...3 petang ni ada dressing kt luka tu untuk kali kedua. haduiiiii..memang tak lena tido memikirkan yang petang ni akan kena cuci luka tanpa bius tu. trauma...trauma!!!!

Tapi, doktor ade bagitau tadi yang kalau ok dah boleh discaj petang nanti lepas dressing. cuma nanti followup untuk dressing je balik. cuma yang ngeri sikit tu bila doktor kata kalau luka tu boleh cantum sendiri ok. kalau luka tak cantum doktor akan jahit balik. perghhh!!!! gile ke hape. trauma aku bertahun-tahun kalau camni. kena Csec, tapi kena jahit sampai 2kali. ape hal......rabak perot aku wehh!! jom sama-sama berdoa agar luka Csec tu cepat sembuh dan takpayah kena jahit balik...tu je hadiah birthday aku yang paling bermakna yang aku mohon....


Oren tu je yang dapat ditelan. bukan makanan tak sedap, tapi aku tak de keberani lagi nak makan ayam or ape3 lauk selain dari lauk yang en.suami masakkan kt rumah. takut kang luka bertambah parahhh...harap-harap dalam pada aku nak recover untuk pulih ni aku dapat kurus jugak lah sekaligus, sebab bab makan aku demand kan, takut luka tak sembuhh. kuuiiii3.....

wish me luck untuk dressing petang nanti!!!!! rasa macam nak lariikkkkkkkkkk je...tapi kalau tak hadap, nanti lagi bertambah teruk pulak. trauma wehhh!!!


Permulaan Januari 2015 yang mendebarkan..

0 komen
salam semua,

alkisah januari 2015 yang penuh mendebarkan bagi aku. Alhamdulillah, segala yang aku rancang dan doakan segalanya dimakbulkan Allah S.W.T. Antara doa-doa tu:-

1) Pregnant masa marissa 4 Tahun

2) Anak lahir bulan Januari, sebab aku taknak anak bulan 12 macam marissa. kesian, kawan-kawan lain dah berlari die baru nk start merangkak

3) Bersalin kt Hospital Bersalin Berisiko Rendah. Pregnant kali ni alhamdulillah rekod kesihatan aku sangat baik dan sangat2 boleh bersalin dekat sini. tiap kali orang tanya nanti bersalin mana, terus aku jawab "Hospital Bersalin Berisiko Rendah, nanti jemput lah datang jenguk" (orang kata 44kali cakap benda sama akan jadi kan) hahhaha

4) Aku doa nak Baby boy pulak

5) Bersalin awal jangan overdue macam marissa


Alhamdulillah, semua termakbul kecuali yang no. 3 tu je yang hampir-hampir termakbul. jom tengok kalender aku yang sangat hectic untuk bulan Januari. Rasanya rekod kehadiran tu macam kena tolak gaji je, sebab banyak kali keluar ofis. start 12 januari tu pulak bos baru masuk, kesian kat bos baru, berdikari sendiri sebab iols sebok ulang alik klinik dengan hospital.



Kronologi Kisah Bersalin bermula ketika 22 Januari 2015. Sebab kena checkup dekat Hospital Putrajaya masa 36weeks baby kan Breech kan, lepas-lepas tu pun berterusan lah checkup situ dengan checkup presint 9. Walauapun doktor hospital putrajaya dah bagi date untuk induce genap 40weeks. Tapi segalanya berubah disaat-saat akhir..


22 Januari 2015 (khamis)

ketika checkup 39weeks, aku pegi Klinik Kesihatan Presint 9 untuk checkup biasa untuk minggu tu. en.suami ada dekat rumah, pegi kerja lambat sikit. aku tak bagi en.suami teman pun sebab nanti leceh nk hantar die balik rumah balik pastu nk pusing pegi ofis balik. lagipun aku nak en.suami teman kalau pergi hospital je, tu yang penting. untuk checkup biasa ni aku boleh handle kot, lagi pun kalau die ikut no point pun sebab bukan die boleh masuk teman bilik untuk checkup pon kan. 

7.30pagi : dah tercongok depan pintu klinik. sebab nak rushing masuk ofis lepas tu. sebab bos dah ade kan, kalau aku datang lewat kt klinik sure lunch baru settle kang...

830pagi : masuk bilik nurse. cek macam biasa. then mulut macam gatal cakap baby gerak macam tak aktif macam hari-hari biasa. terus nurse refer ke bilik doktor. Haduiii...lagi lambat la aku masuk ofis macam ni.

9.00pagi : masuk bilik doktor, doktor scan. then kena soal siasat semua. tup-tup doktor kata "saya akan refer awak ke Labour Room untuk cek CTG (cek jantong baby)". ohmai ohmai.....tak ready lagi kottt!

terus call en.suami, selamat dia ada kat rumah lagi. terus suruh dia siap dan temankan pergi labour room tu. sebab instinct aku macam dapat rasa yang aku akan kena admit punya. sementara tunggu en.suami siap tu aku dah siap2 prepare barang nak beranak, dah kemas rumah sikit-sikit.

10.30pagi : pergi la serah diri dekat Labour Room.


eh boleh senyum lagi ehh...tengoklah nanti.....

12.00tengahari : lepas doktor scan, cek semua then doktor suggest untuk induce aku sebab dah 39weeks. (dah agak dah). tapi wad penuh, then doktor refer ke Hospital Bersalin Berisiko Rendah dulu, wad kosong baru pindah HPJ balik. ok jom naik ambulan!!! tak sakit pun, boleh je pergi naik kereta sendiri, tapi doktor tak bagi. sebab kena ikut prosedur. ok fine....pasrah....syok jugak naik ambulan ni. 


Check in la kt HBBR. 



satu  bilik sorang. ok boleh tido lena...




23 Januari 2015 (Jumaat)

3.00 petang : nurse kejutkan dari tidur suruh siap cepat nak kena pergi HPJ sebab dah ada wad kosong. blurr blurr tengah tido kan tadi. ape aku nak buat pun tak tau. nurse pulak suruh cepat sebab ambulan dah tunggu. Ambulan lagi.....

Tido lah semalam dekat HPJ. boleh pergi tengok tv lagi kt bilik tv. orang lain semua sakit aku sorang je yang gagah perkasa boleh jalan sana sini siap tengok tv. 


24 Januari 2015 (Sabtu)

7.00 pagi : nurse dah kejut 6pagi suruh mandi siap-siap semua sebab jam 7pagi tu doktor nak induce. 6 pagi mandi kau mampu? jiran katil sure ingat aku gile meroyan sejok2 pagi tu dah mandi. Lepas solat subuh aku pun baca lah yassin kejap sementara tunggu doktor panggil masuk bilik. 

7.15pagi : Induce, doktor suruh baring untuk 1jam, jangan jalan or kemana-mana. makan pun kena tunggu lepas 1 jam. 

1.00 tengahari : dah dapat rasa contraction, sikit-sikit lama-lama makin kuat. tapi aku suka bila ada contraction, means tak payah kena induce lagi untuk kali berikutnya. dengan harapan untuk bersalin normal lah kan. 

2.00 petang : doktor cek dah 2cm dah. Alhamdulillah...ada progress

5.00 petang : 3cm tapi doktor bukak kan jadi 4cm dan pecahkan air ketuban. 

6.00petang : Call en.suami suruh datang labour room, tapi en.suami ada kat pasar bangi beli barang-barang makan untuk aku dalam pantang. dengan rileks nya aku cakap "takpe b, mama ok lagi. b beli je barang kat pasar tu dulu, settle baru datang sini". tabah gile aku rasa. sebab time tu aku dah kena cucuk epidural. tahap kesakitan tu zero kot. tak rasa apa. rasa bosan je dok labour room sorang-sorang. 

8 malam : en.suami pun sampai. kesian kat dia, aku ngantok nak tido. tapi die bosan pulak tak de kawan borak. tabah la mata ni..

Labour Room (Bilik No. 4)

10.00 malam : 5cm dah....

12.00 malam : aku dah start demam. Doktor kata sebab jantong baby dah drop, sebab tu aku demam.

1.00 pagi : Doktor dah risau sebab jantong baby dah drop dan aku masih lagi 5cm. tak de progress. Doc suggest untuk Csec!!! benda yang paling aku benci. dah sampai tahap ni nak Csec pulak. aku merayu suruh doktor tunggu sampai 1.30pagi. tapi doktor kata tak nak ambil risiko, kalau apa-apa jadi kt baby nanti. Doktor memang tunggu aku 'angguk' setuju je. semua nurse dengan doktor tunggu jawapan aku yang macam putus asa ni. 

1.15 pagi : lepas bincang dengan en.suami, aku pun Setuju lah untuk Csec. dalam hati Allah saja yang tahu betapa risau dan gundah gulana nya hati ni. dah separuh jalan untuk normal tetiba kena csec memang lah meruntun jiwa sungguh.

1.49 pagi : Lahirlah anak mama yang bagaikan membesar bagaikan JOHAN. 3.49kg, kalau normal ni anak rabak mama oiiiii...huhuhu... tapi kenapa orang kata time csec tak sakit?asal aku rasa macam sakittt je walau dah bius?

Lepas csec tu nurse ada bagi baby dan tanya "baby apa ni puan??", "ehh, ambil spec saya tak nampak". kahkahhhh!!lawak betul time ni. time kena jahit tu aku memang tido puas-puas tak sadooo...

Baby Boy mama






ADRIAN MIQAEL BIN MUHAMAD HUSAIRY
25 JANUARI 2015 (SABTU)
1.49 PAGI
3.49 KG
HOSPITAL PUTRAJAYA





To be continued......stay tune! ade lagi sambungan ni......huhuhuu


 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template