Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, January 7, 2015

Debaran ketika #36weeks

0 komen
Cerita bab last week 31 Disember 2014 punya checkup yang cukup mendebarkan.

Bangun pagi, paksa en.suami ikut jugak sebab seperti yang dijanjikan doktor 36weeks adalah minggu untuk scan baby dalam pewot. aku kan sangat terdesak nak tengok anak dalam pewot kan. ingat tak yang aku cerita bab doktor taknak scan pewot aku walau aku pujuk rayu dulu. sampaikan aku g buat scan 4D semata nak tengok anak dalam pewot.

 hasil 4D haritu

Bila dah masuk 36weeks ni, prosedur dia macam details sikit untuk checkup. kena cek urine, darah kena ambil bagi makmal, jumpa nurse, cek pewot, cek degup jantong, then jumpa doctor utk SCAN! so confirm dah yang aku akan menetap lama kt klinik time tu. pasrah je lah nk jumpa baby punya pasal kan.

Bila nombor naik masuk bilik nurse tu, macam biasa lah cek itu ini. then naik atas katil utk cek pewot. dok godek-godek pewot tiba-tiba nurse bersuara "mana kepala baby awak ni"?. haih, ape pulak kali ni... nurse tu pun panggil kawan dia utk try cari kepala baby. pon tak jumpa kepala baby. panggil sister pulak utk cari kepala baby. ok, tu tak kelakar okey....sepatutnya 36weeks baby patut kepala dah engage macam gambar sebelah kiri dibawah.


Tapi bila masuk bilik doktor scan, baby dalam pewot berada dalam kedudukan gambar sebelah kanan tu.  Sebab tu tadi kt bilik nurse tak dapat cari kepala baby kat mana. cuwak hokey, sebab nurse kata kalau dah 36weeks ni kemungkinan baby pusing bawah balik tu adalah tipis! apekah?

lagi cuwak bila doktor buat surat untuk refer ke Hospital Putrajaya. fuhh! lagi cuwak lah aku. siap pesan, "lepas ni terus pergi Hospital ye, jangan tangguh-tangguh". ok tu tak kelakar lah doktor. takpayah la cuwakkan orang. huhuhuu...


Keluar Klinik dah jam 1tengahari, so mmg time lunch pergi food court konon nak isi pewot dulu sebelum pergi hospital. tak de selera lah nak telan makanan pun. cuwak lebih. puiii.... 1.30tengahari dah terpacak tunggu hospital bukak kaunter jam 2petang. debar kemain, padahal nak set temujanji je pun. en.suami pun dah call mak dengan nenek die dah tanya ape patut buat kalau baby songsang. cuwak jugak dia rupanya. ingatkan aku sorang je...


Ok baby, mama tak kisah la kamu nak keluar ikut pintu mana pun, asalkan kamu sihat dan selamat. mama dengan ayah dah tak sabar nak tunggu kamu keluar. Ayah dah siap pasangkan dah baby coat kakak kamu dulu untuk kegunaan kamu pulak. baju pun ayah dah basuhkan dah beg hospital pun dah siap. mama kamu ni berapa kali keluar masuk keluar masukkan dah beg hospital. ape kena ntah!


now mama dah cuwak balik dah, sebab esok (khamis) checkup 37weeks pulak. mama harap doktor scan nanti kamu dah pusing bawah balik lah ye. jangan bagi mama cuwak balik. 13 Januari ni pulak appointment dengan Pakar O&G dekat Hospital pulak. mama kalau dah jejak hospital ni, cuwak die len macam sikit. Be Good ye baby, mama love you...see you soooon baby!

Debaran ketika #36weeks

0 komen
Cerita bab last week 31 Disember 2014 punya checkup yang cukup mendebarkan.

Bangun pagi, paksa en.suami ikut jugak sebab seperti yang dijanjikan doktor 36weeks adalah minggu untuk scan baby dalam pewot. aku kan sangat terdesak nak tengok anak dalam pewot kan. ingat tak yang aku cerita bab doktor taknak scan pewot aku walau aku pujuk rayu dulu. sampaikan aku g buat scan 4D semata nak tengok anak dalam pewot.

 hasil 4D haritu

Bila dah masuk 36weeks ni, prosedur dia macam details sikit untuk checkup. kena cek urine, darah kena ambil bagi makmal, jumpa nurse, cek pewot, cek degup jantong, then jumpa doctor utk SCAN! so confirm dah yang aku akan menetap lama kt klinik time tu. pasrah je lah nk jumpa baby punya pasal kan.

Bila nombor naik masuk bilik nurse tu, macam biasa lah cek itu ini. then naik atas katil utk cek pewot. dok godek-godek pewot tiba-tiba nurse bersuara "mana kepala baby awak ni"?. haih, ape pulak kali ni... nurse tu pun panggil kawan dia utk try cari kepala baby. pon tak jumpa kepala baby. panggil sister pulak utk cari kepala baby. ok, tu tak kelakar okey....sepatutnya 36weeks baby patut kepala dah engage macam gambar sebelah kiri dibawah.


Tapi bila masuk bilik doktor scan, baby dalam pewot berada dalam kedudukan gambar sebelah kanan tu.  Sebab tu tadi kt bilik nurse tak dapat cari kepala baby kat mana. cuwak hokey, sebab nurse kata kalau dah 36weeks ni kemungkinan baby pusing bawah balik tu adalah tipis! apekah?

lagi cuwak bila doktor buat surat untuk refer ke Hospital Putrajaya. fuhh! lagi cuwak lah aku. siap pesan, "lepas ni terus pergi Hospital ye, jangan tangguh-tangguh". ok tu tak kelakar lah doktor. takpayah la cuwakkan orang. huhuhuu...


Keluar Klinik dah jam 1tengahari, so mmg time lunch pergi food court konon nak isi pewot dulu sebelum pergi hospital. tak de selera lah nak telan makanan pun. cuwak lebih. puiii.... 1.30tengahari dah terpacak tunggu hospital bukak kaunter jam 2petang. debar kemain, padahal nak set temujanji je pun. en.suami pun dah call mak dengan nenek die dah tanya ape patut buat kalau baby songsang. cuwak jugak dia rupanya. ingatkan aku sorang je...


Ok baby, mama tak kisah la kamu nak keluar ikut pintu mana pun, asalkan kamu sihat dan selamat. mama dengan ayah dah tak sabar nak tunggu kamu keluar. Ayah dah siap pasangkan dah baby coat kakak kamu dulu untuk kegunaan kamu pulak. baju pun ayah dah basuhkan dah beg hospital pun dah siap. mama kamu ni berapa kali keluar masuk keluar masukkan dah beg hospital. ape kena ntah!


now mama dah cuwak balik dah, sebab esok (khamis) checkup 37weeks pulak. mama harap doktor scan nanti kamu dah pusing bawah balik lah ye. jangan bagi mama cuwak balik. 13 Januari ni pulak appointment dengan Pakar O&G dekat Hospital pulak. mama kalau dah jejak hospital ni, cuwak die len macam sikit. Be Good ye baby, mama love you...see you soooon baby!

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template