Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, December 24, 2014

Celebrate Birthday 3 Tahun

Alkisah birthday marissa yang planning nak celebrate yang dah buat macam-macam jenis perancangan  tapi tak jadi-jadi. Nak celebrate kt school tak jadi, bagi goodies je pulak dah. nak celebrate kt sungai buloh, tak jadi sebab makbapak aku g Ipoh. nak celebrate kt rawang tak jadi sebab makpak mertua datang putrajaya sebab jaga nenek yang tak berapa sihat kt kuarters pakmertua. akhir sekali benda yang tak dirancang tu pulak yang menjadi. boleh? tu lah kan kadang-kadang kita go with the flow je lah. takpayah susah wat planning. kadang yang tak plan tu lah yang selalu menjadi.




aku suka celebrate hari kejadian. kalau sebelum or selepas macam tak best je rase kan. lagi aku suka kalau dapat celebrate masa betul-betul time dilahirkan. 22 Disember 2014 pulak jatuh hari isnin. macam aku cakap tadi, tak plan ape pun. tiba-tiba nak balik rumah tu terfikir nak pegi beli kek lah.  marissa makmertua jaga, so tak de la rushing nak amek cepat kt taska. masa kt kedai kek tu, nampak dominos, tapau sekali lah alang-alang kan. masa nak beli kek tu nampak kek utk christmas yang ada patung snowman tu. marissa pulak memang suka tengok FROZEN! so aku tipu dia kata snowman tu adalah OLAF! kahkahh...nak beli kek yang lain-lain tu macam tak berkenan je marissa nnt. nak beli secret recipe pun besau gabak sgt pulak kek nya. nasib lah christmas dah dekat ni. boleh la buat syarat je. hihihi


sebelum balik tu, call en.suami, pak mertua, adik ipar semua suruh balik awal sebab marissa nak tiup lilin. kalau boleh nak semua ada. baru lah marissa happy sikit kan ramai yang nyanyikan lagu. ok ngam! semua pun sampai rumah jam 6.30petang. terus pasang lilin, nanyi3, tiup lilin, potong kek! makan....settle dah.

 simple but nice! 

Harap-harap marissa happy lah dapat jugak la celebrate walaupun dah hampir-hampir tak jadi buat ape-ape pun selepas pelbagai rintangan dan dugaan. kahkahh!

 mama sayang marissa tau!!
 walaupun mama dah macam kenderaan berat tak larat banyak jalan. 

Semoga menjadi kakak yang baik untuk adik yang bakal lahir bulan depan. walaupun kakak marissa banyak sangat peel akhir-akhir ni, tapi mama tetap tabah hadapinya. ewah! jgn jeles dengan adik sendiri eh. kakak dah besar kan....



Hadiah untuk tahun ke 3 kelahiran ni, ayah belikan marissa................................



MOTOsikal baru! 
genap 21 tahun mintak ayah belikan mini cooper eh.



Walaupun tak reti kayuh lagi, tapi gaya tetap ade okeh!


Okeh, mama dah mengah nak taip panjang-panjang. nanti cite bab lain pulak eh...daaaaa...



0 komen:

Post a Comment

Celebrate Birthday 3 Tahun

Alkisah birthday marissa yang planning nak celebrate yang dah buat macam-macam jenis perancangan  tapi tak jadi-jadi. Nak celebrate kt school tak jadi, bagi goodies je pulak dah. nak celebrate kt sungai buloh, tak jadi sebab makbapak aku g Ipoh. nak celebrate kt rawang tak jadi sebab makpak mertua datang putrajaya sebab jaga nenek yang tak berapa sihat kt kuarters pakmertua. akhir sekali benda yang tak dirancang tu pulak yang menjadi. boleh? tu lah kan kadang-kadang kita go with the flow je lah. takpayah susah wat planning. kadang yang tak plan tu lah yang selalu menjadi.




aku suka celebrate hari kejadian. kalau sebelum or selepas macam tak best je rase kan. lagi aku suka kalau dapat celebrate masa betul-betul time dilahirkan. 22 Disember 2014 pulak jatuh hari isnin. macam aku cakap tadi, tak plan ape pun. tiba-tiba nak balik rumah tu terfikir nak pegi beli kek lah.  marissa makmertua jaga, so tak de la rushing nak amek cepat kt taska. masa kt kedai kek tu, nampak dominos, tapau sekali lah alang-alang kan. masa nak beli kek tu nampak kek utk christmas yang ada patung snowman tu. marissa pulak memang suka tengok FROZEN! so aku tipu dia kata snowman tu adalah OLAF! kahkahh...nak beli kek yang lain-lain tu macam tak berkenan je marissa nnt. nak beli secret recipe pun besau gabak sgt pulak kek nya. nasib lah christmas dah dekat ni. boleh la buat syarat je. hihihi


sebelum balik tu, call en.suami, pak mertua, adik ipar semua suruh balik awal sebab marissa nak tiup lilin. kalau boleh nak semua ada. baru lah marissa happy sikit kan ramai yang nyanyikan lagu. ok ngam! semua pun sampai rumah jam 6.30petang. terus pasang lilin, nanyi3, tiup lilin, potong kek! makan....settle dah.

 simple but nice! 

Harap-harap marissa happy lah dapat jugak la celebrate walaupun dah hampir-hampir tak jadi buat ape-ape pun selepas pelbagai rintangan dan dugaan. kahkahh!

 mama sayang marissa tau!!
 walaupun mama dah macam kenderaan berat tak larat banyak jalan. 

Semoga menjadi kakak yang baik untuk adik yang bakal lahir bulan depan. walaupun kakak marissa banyak sangat peel akhir-akhir ni, tapi mama tetap tabah hadapinya. ewah! jgn jeles dengan adik sendiri eh. kakak dah besar kan....



Hadiah untuk tahun ke 3 kelahiran ni, ayah belikan marissa................................



MOTOsikal baru! 
genap 21 tahun mintak ayah belikan mini cooper eh.



Walaupun tak reti kayuh lagi, tapi gaya tetap ade okeh!


Okeh, mama dah mengah nak taip panjang-panjang. nanti cite bab lain pulak eh...daaaaa...



0 komen on "Celebrate Birthday 3 Tahun"

Post a Comment

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template