Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, October 21, 2014

Cik Kakak nak Blup Blup...

salam semua,

hari ini nak story bab berjalan weekend lepas. Jumaat lepas balik ofis, terus ternampak notis ni tampal dalam lif. eh eh, apesal ni. weekend pulak tu. makayah aku pulak kata nak datang lepak rumah aku weekend tu. nak datang temankan aku yang tinggal berdua ngan marissa. en.suami outstation sampai rabu-ahad tu.
 
bila dah nampak notis ni, laju-laju lah call mak bagitau kena tukar plan. sebab nak lepak rumah aku kalau tak de air cemana kan?  laju-lajulah akal aku nak menghabiskan duit orang yang dah pencen tu. ayah aku dah pencen start raya lepas. pencen pilihan. so, jadi OKB kejap lah eh. mari habiskan duit ayahhh!!!!! wehoooo, mak kata ok. aku on je....bab berjalan aku memang no. SATU! tau ayah bosan kan duk umah,mari aku rancangkan jalan-jalan bagi tenangkan fikiran dan kebosanan...hihihi

ayah bagitau bajet berapa, aku pon laju-laju lah google hotel yang still available keesokan hari tu. jumaat google utk stay sabtu ahad. memang banyak penuh la kan. ramai cuti sambung dengan deepavali agaknye. Aku pun book lah Lexis Port Dickson. situ je yang de kosong lagi. water chalet lagi tu. tak tenang lah aku kejar si marissa tu, takut terjun lak dalam laut tu kang, haruu...




 orang yang paling happy...sebab dapat blup-blup...(berenang)




bila plan yang rancang last minit selalunya menjadi kan??? tapi kesian la kt marissa sebab die main sorang-sorang. selalu ada qina tu baru lah meriah main ade geng kan. nampak la die bosan tak de kawan mandi sorang-sorang. dan amazingly, die yang ajak balik bilik tau. setengah jam je mandi. tak sangka!!




tengok tu, die jalan kemain laju kejar si atok dia. pastu tinggalkan mama yang lebih muatan ni kt belakang. nak kejar dah tak terlarat dah nak oi...risau betul lah kot kang die eksaited lebih dengan laut tu kang. terjun lak dalam laut tu.  lagi satu kalau dalam bilik tu memang tak leh leka lah walau seminit, sebab marissa tau bukak tingkap bilik. dok tertinjau-tinjau bawah laut. kang terjun pulak lah nak tengok luar. nahasssss! nyesal lak amek water chalet ni. keselamatan utk anak yang besau ini tak terkawal rasanya. dengan memboyot lagi....

lepas tu, kan de kaca kat lantai tu kan? die suka lah dok pijak lompat-lompat kt kaca tu. hadui lah anak, kamu tahu tak bawah tu ape??laut tau tak??mak kamu ni tak pandai berenang. jatuh kamu bawah tu, sape nak selamatkan?? jantong aku memang kembang kuncuppp je tengok die loncat kt kaca tu. biase lah budak-budak kan, lagi kita larang, lagi die buat. betul tak????


takpayah lah book water chalet or ape juga kaitan dengan laut bila ada anak yang terlebih aktif. melainkan anda larat kejar kulur kilir. aku yang ade 3dewasa 1kanak-kanak ni pun tak terkawal rasanya.

tu je lah cerita kami bersukaria masa en.suami tak ade. pandai je aku buat plan nak ke sana kemari. ni deepavali ni en.suami outstation ke penang pulak. ape ntah planning aku. ade je otak nak berjalan sana sini, tak sedar diri memboyott! terberanak kang baru tauu...... =P

0 komen:

Post a Comment

Cik Kakak nak Blup Blup...

salam semua,

hari ini nak story bab berjalan weekend lepas. Jumaat lepas balik ofis, terus ternampak notis ni tampal dalam lif. eh eh, apesal ni. weekend pulak tu. makayah aku pulak kata nak datang lepak rumah aku weekend tu. nak datang temankan aku yang tinggal berdua ngan marissa. en.suami outstation sampai rabu-ahad tu.
 
bila dah nampak notis ni, laju-laju lah call mak bagitau kena tukar plan. sebab nak lepak rumah aku kalau tak de air cemana kan?  laju-lajulah akal aku nak menghabiskan duit orang yang dah pencen tu. ayah aku dah pencen start raya lepas. pencen pilihan. so, jadi OKB kejap lah eh. mari habiskan duit ayahhh!!!!! wehoooo, mak kata ok. aku on je....bab berjalan aku memang no. SATU! tau ayah bosan kan duk umah,mari aku rancangkan jalan-jalan bagi tenangkan fikiran dan kebosanan...hihihi

ayah bagitau bajet berapa, aku pon laju-laju lah google hotel yang still available keesokan hari tu. jumaat google utk stay sabtu ahad. memang banyak penuh la kan. ramai cuti sambung dengan deepavali agaknye. Aku pun book lah Lexis Port Dickson. situ je yang de kosong lagi. water chalet lagi tu. tak tenang lah aku kejar si marissa tu, takut terjun lak dalam laut tu kang, haruu...




 orang yang paling happy...sebab dapat blup-blup...(berenang)




bila plan yang rancang last minit selalunya menjadi kan??? tapi kesian la kt marissa sebab die main sorang-sorang. selalu ada qina tu baru lah meriah main ade geng kan. nampak la die bosan tak de kawan mandi sorang-sorang. dan amazingly, die yang ajak balik bilik tau. setengah jam je mandi. tak sangka!!




tengok tu, die jalan kemain laju kejar si atok dia. pastu tinggalkan mama yang lebih muatan ni kt belakang. nak kejar dah tak terlarat dah nak oi...risau betul lah kot kang die eksaited lebih dengan laut tu kang. terjun lak dalam laut tu.  lagi satu kalau dalam bilik tu memang tak leh leka lah walau seminit, sebab marissa tau bukak tingkap bilik. dok tertinjau-tinjau bawah laut. kang terjun pulak lah nak tengok luar. nahasssss! nyesal lak amek water chalet ni. keselamatan utk anak yang besau ini tak terkawal rasanya. dengan memboyot lagi....

lepas tu, kan de kaca kat lantai tu kan? die suka lah dok pijak lompat-lompat kt kaca tu. hadui lah anak, kamu tahu tak bawah tu ape??laut tau tak??mak kamu ni tak pandai berenang. jatuh kamu bawah tu, sape nak selamatkan?? jantong aku memang kembang kuncuppp je tengok die loncat kt kaca tu. biase lah budak-budak kan, lagi kita larang, lagi die buat. betul tak????


takpayah lah book water chalet or ape juga kaitan dengan laut bila ada anak yang terlebih aktif. melainkan anda larat kejar kulur kilir. aku yang ade 3dewasa 1kanak-kanak ni pun tak terkawal rasanya.

tu je lah cerita kami bersukaria masa en.suami tak ade. pandai je aku buat plan nak ke sana kemari. ni deepavali ni en.suami outstation ke penang pulak. ape ntah planning aku. ade je otak nak berjalan sana sini, tak sedar diri memboyott! terberanak kang baru tauu...... =P

0 komen on "Cik Kakak nak Blup Blup..."

Post a Comment

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template