Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, October 8, 2014

Bersukaria

hye semua..

Nak cerita bab jalan-jalan berdua dengan cik kakak kita ni. Gigih tau mak buyong ni hangkut anak pegi Mines semata nak bawak anak berlibur dikala ayah outstation. Duk rumah macam bosan je kan, nak makan kena masak. lebih baik kita keluar boleh makan kedai je. nampak tak kelebihan disitu. beriya lah si ayah dah penuhkan peti ais dgn macam-macam bahan basah. beli barang dapor siap lengkap dah utk seminggu sepanjang ayah outstation. kau hingat aku nak masak en.suami tak de?memang tak lah. time tu la aku nak ngelat pon. takat masak utk pewot aku ni je macam tak berbaloi beriya masakkan. beli lagi bagus. hahahhahaaaa....yang rasa berbaloi, bab en.suami dah siap isi minyak penuh. itu aku suka. sebab boleh rayau jauh sikit. gituuuuu......

Sebelum kita ke Kids Paradise ni, teman mama cuci rambut dulu. seronot lah sekarang dah ade kawan kalau nak jalan-jalan. kalau dulu, en.suami outstation pikir doploh kali kalau nak keluar jalan sorang-sorang. now anak dara ni dah boleh tolong pegangkan barang. boleh diharap dah....Alhamdulillah. ni upah untuk anak mama yang rajin teman mama...


dulu time kite kecik-kecik tak merasa semua ni kan. main pasir depan rumah je. now macam-macam jenis mainan pun dah ade provide utk budak-budak zaman sekarang ni. dulu mak kau ni, main pasir dalam longkang tau. nak pasir banyak pegi Port Dickson nuh,main pasir tepi pantai. sekarang, ni la pesen pasir buatan manusia. bagus, tak kotor baju, senang sikit mak kau nih. hulur je duit, dah macam kt Port Dickson dah. siap menan sekaligus. main lah situ. tapi aku pulak yang sakit pinggang nunggu die main pasir ni. dekat 2jam jugak lah melayan. sodok sana sodok sini. last aku aku ngadu baby lapar, mama kena makan. baru lah die nak balik. haih! sakit pinggang mak kau ni nak oiii....rase nak baring je kt situ. huh!

mama panggil suruh senyum......

rajin-rajin lah tolong mama lepas ni ye. nanti mama bagi upah main kat sini lagi. tu pun kalau mood mama ok & baby dlm perot bagi kerjasama. kalau sakit pinggang, kita main kt rumah je lah ye...kui3

harga hari biasa : RM25/child
harga hari weekend : RM35++ kottt

0 komen:

Post a Comment

Bersukaria

hye semua..

Nak cerita bab jalan-jalan berdua dengan cik kakak kita ni. Gigih tau mak buyong ni hangkut anak pegi Mines semata nak bawak anak berlibur dikala ayah outstation. Duk rumah macam bosan je kan, nak makan kena masak. lebih baik kita keluar boleh makan kedai je. nampak tak kelebihan disitu. beriya lah si ayah dah penuhkan peti ais dgn macam-macam bahan basah. beli barang dapor siap lengkap dah utk seminggu sepanjang ayah outstation. kau hingat aku nak masak en.suami tak de?memang tak lah. time tu la aku nak ngelat pon. takat masak utk pewot aku ni je macam tak berbaloi beriya masakkan. beli lagi bagus. hahahhahaaaa....yang rasa berbaloi, bab en.suami dah siap isi minyak penuh. itu aku suka. sebab boleh rayau jauh sikit. gituuuuu......

Sebelum kita ke Kids Paradise ni, teman mama cuci rambut dulu. seronot lah sekarang dah ade kawan kalau nak jalan-jalan. kalau dulu, en.suami outstation pikir doploh kali kalau nak keluar jalan sorang-sorang. now anak dara ni dah boleh tolong pegangkan barang. boleh diharap dah....Alhamdulillah. ni upah untuk anak mama yang rajin teman mama...


dulu time kite kecik-kecik tak merasa semua ni kan. main pasir depan rumah je. now macam-macam jenis mainan pun dah ade provide utk budak-budak zaman sekarang ni. dulu mak kau ni, main pasir dalam longkang tau. nak pasir banyak pegi Port Dickson nuh,main pasir tepi pantai. sekarang, ni la pesen pasir buatan manusia. bagus, tak kotor baju, senang sikit mak kau nih. hulur je duit, dah macam kt Port Dickson dah. siap menan sekaligus. main lah situ. tapi aku pulak yang sakit pinggang nunggu die main pasir ni. dekat 2jam jugak lah melayan. sodok sana sodok sini. last aku aku ngadu baby lapar, mama kena makan. baru lah die nak balik. haih! sakit pinggang mak kau ni nak oiii....rase nak baring je kt situ. huh!

mama panggil suruh senyum......

rajin-rajin lah tolong mama lepas ni ye. nanti mama bagi upah main kat sini lagi. tu pun kalau mood mama ok & baby dlm perot bagi kerjasama. kalau sakit pinggang, kita main kt rumah je lah ye...kui3

harga hari biasa : RM25/child
harga hari weekend : RM35++ kottt

0 komen on "Bersukaria"

Post a Comment

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template