Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, September 11, 2014

MakBuyongs

0 komen
salam semua....

rindu tak iols?haihh..ade ke tak lagi yang sudi baca blog yg dah sendu-sendu alam ni. makin lama makin malas nak berbelog. tak pelah, ni mood rajin datang ni lebih baik cepat-cepat update entry. kang tetibe turn off mood tu abeslah tergendala semua.

Alhamdulillah, dah baby dalam perot dah nak masuk 5bulan. tapi baru semalam en.suami tanya "mama dah berapa bulan?" eh hellloooo...nampak sangat die tak peduli kat aku dah kan? mungkin die dah nampak aku macam godzilla berjalan kan, baru teringat nak tanya baby berapa bulan??coiiii sangat....lagi sakit hati bila en.suami tanya "mama due bile?" sendiri bikin sendiri tak ingat ke? padahal aku dah berzikir banyak kali kt telinga die dah bulan berapa aku beranaks. tu faktor usia ke faktor ape? alasan en.suami..now die fokus dekat marissa, yang dah wujud kat alam nyata ni kena fokus lebih. dah tu dalam pewot tu sape nak pedulik? (emo lak)..haahahhaaaa


Genap 4bulan aritu morning sickness dah ok. cuma muntah time berus gigi pagi tu adalah rutin sampai sekarang. sama macam marissa dulu jugak. berat yang dulu turun mendadak, dah start naik mendadak balik! haduiiii....ngeri tengok mesin penimbang bile g checkup.

nak cite bab emo kan. 2nd baby ni emo die melampau sangat. rase macam bukan aku je. boleh tengok cite kartun frozen tu boleh nangis?? tengok suami isteri anak naik motor bertiga boleh nangis? en.suami lambat belikan roti canai boleh nangis? en.suami bancuh susu anak lambat boleh nangis? anak nangis aku nangis sekali?? lapar boleh nangis? dah ape masalah kau sebenarnye nih? aku pun pelik...ape kes ntah. emo tak pasal. naik muak dah en.suami tengok aku nangis sampai die pun dah tak heran. (erk!) dia kata normal..mama emo sangat 2nd baby ni.


baby 2nd ni jugak adalah aku sangat keletihan. penat sangat. dah susah bangun pagi. rasa badan beratt sangat. tak macam masa marissa, aku sgt cergas kehulur kehilir...boleh round pasar 2-3 kali round takde hal. tapi yang 2nd ni, dari katil ke toilet sekentut tu pun mengah macam lepas lumba lari. tercungap-cungap. belom bila berborak dengan member, tak cukup nafas nak bercerita. sampai kadang tu siap cakap tak nk cakap dah. letih. mengah. mungkin 2nd baby ni aku obesiti kottt kotttt...


2nd baby ni pulak time checkup time tu en.suami MESTI outstation. Tapi nak dijadikan cerita. bila checkup awal bulan 9 haritu, first time en.suami temankan. (dh nak 5bulan baru nk teman). rezeki en.suami time tu jugak doctor scan nampak gender baby!!!! dan kami suamiisteri adalah tersangatlah Excited! doc tak usaha banyak, baby bagi kerjasama. doc nak cek degup jantong sebenarnya, tapi baby tunjuk anu die pulak. tak terkilan sangatlah kalau lepas ni en.suami tak dapat  temankan...kihkihhhh
 


inilah makanan kegemaran baby SETIAP PAGI. dauh pisang dan bungkus macam ni. mana lah tak gemok mendadak mak kau nih...haih!


ok dah. nanti rajin cite lagi eh......



MakBuyongs

0 komen
salam semua....

rindu tak iols?haihh..ade ke tak lagi yang sudi baca blog yg dah sendu-sendu alam ni. makin lama makin malas nak berbelog. tak pelah, ni mood rajin datang ni lebih baik cepat-cepat update entry. kang tetibe turn off mood tu abeslah tergendala semua.

Alhamdulillah, dah baby dalam perot dah nak masuk 5bulan. tapi baru semalam en.suami tanya "mama dah berapa bulan?" eh hellloooo...nampak sangat die tak peduli kat aku dah kan? mungkin die dah nampak aku macam godzilla berjalan kan, baru teringat nak tanya baby berapa bulan??coiiii sangat....lagi sakit hati bila en.suami tanya "mama due bile?" sendiri bikin sendiri tak ingat ke? padahal aku dah berzikir banyak kali kt telinga die dah bulan berapa aku beranaks. tu faktor usia ke faktor ape? alasan en.suami..now die fokus dekat marissa, yang dah wujud kat alam nyata ni kena fokus lebih. dah tu dalam pewot tu sape nak pedulik? (emo lak)..haahahhaaaa


Genap 4bulan aritu morning sickness dah ok. cuma muntah time berus gigi pagi tu adalah rutin sampai sekarang. sama macam marissa dulu jugak. berat yang dulu turun mendadak, dah start naik mendadak balik! haduiiii....ngeri tengok mesin penimbang bile g checkup.

nak cite bab emo kan. 2nd baby ni emo die melampau sangat. rase macam bukan aku je. boleh tengok cite kartun frozen tu boleh nangis?? tengok suami isteri anak naik motor bertiga boleh nangis? en.suami lambat belikan roti canai boleh nangis? en.suami bancuh susu anak lambat boleh nangis? anak nangis aku nangis sekali?? lapar boleh nangis? dah ape masalah kau sebenarnye nih? aku pun pelik...ape kes ntah. emo tak pasal. naik muak dah en.suami tengok aku nangis sampai die pun dah tak heran. (erk!) dia kata normal..mama emo sangat 2nd baby ni.


baby 2nd ni jugak adalah aku sangat keletihan. penat sangat. dah susah bangun pagi. rasa badan beratt sangat. tak macam masa marissa, aku sgt cergas kehulur kehilir...boleh round pasar 2-3 kali round takde hal. tapi yang 2nd ni, dari katil ke toilet sekentut tu pun mengah macam lepas lumba lari. tercungap-cungap. belom bila berborak dengan member, tak cukup nafas nak bercerita. sampai kadang tu siap cakap tak nk cakap dah. letih. mengah. mungkin 2nd baby ni aku obesiti kottt kotttt...


2nd baby ni pulak time checkup time tu en.suami MESTI outstation. Tapi nak dijadikan cerita. bila checkup awal bulan 9 haritu, first time en.suami temankan. (dh nak 5bulan baru nk teman). rezeki en.suami time tu jugak doctor scan nampak gender baby!!!! dan kami suamiisteri adalah tersangatlah Excited! doc tak usaha banyak, baby bagi kerjasama. doc nak cek degup jantong sebenarnya, tapi baby tunjuk anu die pulak. tak terkilan sangatlah kalau lepas ni en.suami tak dapat  temankan...kihkihhhh
 


inilah makanan kegemaran baby SETIAP PAGI. dauh pisang dan bungkus macam ni. mana lah tak gemok mendadak mak kau nih...haih!


ok dah. nanti rajin cite lagi eh......



 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template