Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, August 14, 2014

Cerita Raya 2014

0 komen
Tak terlambat lagi kot nak wish Selamat Hari Raya? Nak cerita bab raya pun macam tak berapa nak best pon, sebab tak happening pun raya ni. dah cerita dalam entry yg lepas kan. tak pe lah cerita la sikit. kalau bosan, scroll laju-laju ehh. kui3

Tahun ni turn en. suami. ingat tak entry sebelum ni en. suami request nak pakai jubah hitam je? rupanya ada makna tersirat disebaliknya tau. nanti cite kt bawah. Sabtu malam balik rumah Mak Mertua dekat Rawang. (rawang je?). nasib badan la kampong semua sekangkang kera je. tak merasa betol nak sangkut dalam jem dan nak rasa mood balik kampong drive berjam-jam.

Tahun ni tak balik Nilai (rumah nenek en.suami), sebab nenek en.suami masuk KPJ Rawang. Hari raya pertama kami beraya kt KPJ Rawang. Kerlas tak???patut lah cucu kesayangan nenek tu nak pakai jubah hitam. tak nak warna-warni. Hari Sabtu lagi dah masuk hospital, so memang sampai hari raya kedua nenek ada dalam wad. Keje kami time raya pun dok ulang alik Hospital je lah.tak rasa beraya pun lah.


Nak Jadikan cerita, bila raya pertama tu kan, kiteorang masuk je wad nenek tu, hampir semua sedara mara en.suami pakai jubah hitam & jubah putih. macam dirancang-rancang pulak? mungkin rasa berkabung tak raya tu kot. nak lawat orang sakit kan. mungkin lah. ke dorang pun tema sama dengan aku? entah. Aku & Marissa pakai baju lama. jubah g ofis. marissa pakai jubah opah belikan masa pegi umrah dulu. tak beli baru pun. en.suami je malam raya tu baru beli jubah hitam kt Jalan TAR.


Cerita raya sama je hari raya pertama dan kedua. Raya kedua siap awal-awal sebab turn aku pulak. ofkos lah eksaited. sebab raya pertama tak rasa raya pun kan. Jam 10 pagi dah gerak balik kampong mak aku dekat Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Kteorang semua yang bertebaran berkumpul dekat sini. Kakak aku dari Johor, Abang aku dari Penang. Raya kedua tu semua pun berebut nak sampai dulu sebab..................................... nak cop TILAM SEDAP!! coi betol. aku orang kedua sampai, kakak aku sampai dulu. ok lah boleh dapat port tido best jugak. bantal aku siap sorokkan 4bijik utk kami 3beranaks! gitu....kt rumah wan ni seronok sebab bantal wan buat sendiri memang bila tido tu tak hingat nak bangun lah kesedapan dia tu.

Raya kedua rest dulu, sebab memasing baru sampai dari jauh kan. Raya ketiga baru lah merasa jalan. Tapi raya ketiga tu ramai dah tak de kat rumah lah. nak beraya pun, ramai tutup pintu. berjalan raya agaknya. sempat jalan 2 rumah je. lepas tu balik lepak rumah wan balik sampai la raya keempat dah bosan tak tau nak buat ape. balik lah putrajaya balik!! nak beraya mana lagi orang belum balik KL lagi kteorang dah tercongok kt umah blur tak tau buat ape. 

Sudahnya Raya kelima kteorang pegi mandi kt Desa Waterpark! kikikiii..... ingatkan ramai orang, sebab cuti kan. sekali pegi KOSONGGGGG lah! memang syok lah berendam. siap berapa kali round naik gelonsor dengan marissa. pastu malam tu BLEEDING!! padan muka aku....lasak sangat! syukur tak de pape, doctor kata kalau tak berterusan tu tak apa. mungkin sebab penat. tapi doctor tak tau siang tadi aku ligat naik gelongsor! bahahaaa.....kalau bagitau mau kena ceramah. teheheeee....

bosan kan cerita raya aku?? tak de yang menarik pun. gambar beraya sekeluarga pun tak de. Tahun depan lah kita bergambar berempat pulak. weehooo!!

Monday, August 4, 2014

Helmet SpongeBob

0 komen
Selamat hari raya semua...

Entry raya tangguh dulu eh, sebab kami tak raya mana pun. ada hikmah rupanya kenapa en.suami sibuk nak berjubah dipagi raya. nanti ah story eh. 

now nak gelak guling-guling tengok mak enon ni pakai helmet yang dibeli kt pasar malam. RM20 je. pink gituu.... kemain suka lah marissa tu. normal kan bile dah beli helmet, tak de pulak ayahnya nk bawak round sana sini. bile tak de helmet je rajin bawak anak round taman. haih! takpe kte tunggu ehh anak.... nak harapkan mak kau ni, memang tak bermotor lah. lesen takde. nak pegang handle moto pun tak reti. ape tah lagi nak bawak. 

eh penah ade hasrat tau nk belajar bawak motor. tapi en. suami tak kasi. die takut aku merempit kot. hahahahahah...rase tercabar lak bile dalam jem kan tak leh nk eksyen ngan kereta3 yg bersusun tu. ade la aritu try naik skuter member opis, kekonon nak try lah kan bawak motor. dulu lahh, bukan time preggy ni. gile hape? tapi yang kelakar nya..motor tu berjalan, tapi aku tak reti nak belok kiri kanan. straight je! boleh?pastu jerit macam hape ntah bile motor tu berjaya jalan. skuter je kotttt....ce try moto yg de gear tu....hareemmmm! klu en. suami tau ni, habes dicincang-cincangnye aku.





muka mintak ciom nih!


ok tu je nk bebel. eh anak, rabu nnt kte tinggal berdua je. ayah kamu outstation 2minggu. Bertabah la mama nak melayan kamu seorang!!! behave ye sayang.... nnt mama bawak naik moto. kahkahhhh


eh baby dalam pewot, mama jarang cerita bab kamu. nanti-nanti eh baby =P

Cerita Raya 2014

0 komen
Tak terlambat lagi kot nak wish Selamat Hari Raya? Nak cerita bab raya pun macam tak berapa nak best pon, sebab tak happening pun raya ni. dah cerita dalam entry yg lepas kan. tak pe lah cerita la sikit. kalau bosan, scroll laju-laju ehh. kui3

Tahun ni turn en. suami. ingat tak entry sebelum ni en. suami request nak pakai jubah hitam je? rupanya ada makna tersirat disebaliknya tau. nanti cite kt bawah. Sabtu malam balik rumah Mak Mertua dekat Rawang. (rawang je?). nasib badan la kampong semua sekangkang kera je. tak merasa betol nak sangkut dalam jem dan nak rasa mood balik kampong drive berjam-jam.

Tahun ni tak balik Nilai (rumah nenek en.suami), sebab nenek en.suami masuk KPJ Rawang. Hari raya pertama kami beraya kt KPJ Rawang. Kerlas tak???patut lah cucu kesayangan nenek tu nak pakai jubah hitam. tak nak warna-warni. Hari Sabtu lagi dah masuk hospital, so memang sampai hari raya kedua nenek ada dalam wad. Keje kami time raya pun dok ulang alik Hospital je lah.tak rasa beraya pun lah.


Nak Jadikan cerita, bila raya pertama tu kan, kiteorang masuk je wad nenek tu, hampir semua sedara mara en.suami pakai jubah hitam & jubah putih. macam dirancang-rancang pulak? mungkin rasa berkabung tak raya tu kot. nak lawat orang sakit kan. mungkin lah. ke dorang pun tema sama dengan aku? entah. Aku & Marissa pakai baju lama. jubah g ofis. marissa pakai jubah opah belikan masa pegi umrah dulu. tak beli baru pun. en.suami je malam raya tu baru beli jubah hitam kt Jalan TAR.


Cerita raya sama je hari raya pertama dan kedua. Raya kedua siap awal-awal sebab turn aku pulak. ofkos lah eksaited. sebab raya pertama tak rasa raya pun kan. Jam 10 pagi dah gerak balik kampong mak aku dekat Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Kteorang semua yang bertebaran berkumpul dekat sini. Kakak aku dari Johor, Abang aku dari Penang. Raya kedua tu semua pun berebut nak sampai dulu sebab..................................... nak cop TILAM SEDAP!! coi betol. aku orang kedua sampai, kakak aku sampai dulu. ok lah boleh dapat port tido best jugak. bantal aku siap sorokkan 4bijik utk kami 3beranaks! gitu....kt rumah wan ni seronok sebab bantal wan buat sendiri memang bila tido tu tak hingat nak bangun lah kesedapan dia tu.

Raya kedua rest dulu, sebab memasing baru sampai dari jauh kan. Raya ketiga baru lah merasa jalan. Tapi raya ketiga tu ramai dah tak de kat rumah lah. nak beraya pun, ramai tutup pintu. berjalan raya agaknya. sempat jalan 2 rumah je. lepas tu balik lepak rumah wan balik sampai la raya keempat dah bosan tak tau nak buat ape. balik lah putrajaya balik!! nak beraya mana lagi orang belum balik KL lagi kteorang dah tercongok kt umah blur tak tau buat ape. 

Sudahnya Raya kelima kteorang pegi mandi kt Desa Waterpark! kikikiii..... ingatkan ramai orang, sebab cuti kan. sekali pegi KOSONGGGGG lah! memang syok lah berendam. siap berapa kali round naik gelonsor dengan marissa. pastu malam tu BLEEDING!! padan muka aku....lasak sangat! syukur tak de pape, doctor kata kalau tak berterusan tu tak apa. mungkin sebab penat. tapi doctor tak tau siang tadi aku ligat naik gelongsor! bahahaaa.....kalau bagitau mau kena ceramah. teheheeee....

bosan kan cerita raya aku?? tak de yang menarik pun. gambar beraya sekeluarga pun tak de. Tahun depan lah kita bergambar berempat pulak. weehooo!!

Helmet SpongeBob

0 komen
Selamat hari raya semua...

Entry raya tangguh dulu eh, sebab kami tak raya mana pun. ada hikmah rupanya kenapa en.suami sibuk nak berjubah dipagi raya. nanti ah story eh. 

now nak gelak guling-guling tengok mak enon ni pakai helmet yang dibeli kt pasar malam. RM20 je. pink gituu.... kemain suka lah marissa tu. normal kan bile dah beli helmet, tak de pulak ayahnya nk bawak round sana sini. bile tak de helmet je rajin bawak anak round taman. haih! takpe kte tunggu ehh anak.... nak harapkan mak kau ni, memang tak bermotor lah. lesen takde. nak pegang handle moto pun tak reti. ape tah lagi nak bawak. 

eh penah ade hasrat tau nk belajar bawak motor. tapi en. suami tak kasi. die takut aku merempit kot. hahahahahah...rase tercabar lak bile dalam jem kan tak leh nk eksyen ngan kereta3 yg bersusun tu. ade la aritu try naik skuter member opis, kekonon nak try lah kan bawak motor. dulu lahh, bukan time preggy ni. gile hape? tapi yang kelakar nya..motor tu berjalan, tapi aku tak reti nak belok kiri kanan. straight je! boleh?pastu jerit macam hape ntah bile motor tu berjaya jalan. skuter je kotttt....ce try moto yg de gear tu....hareemmmm! klu en. suami tau ni, habes dicincang-cincangnye aku.





muka mintak ciom nih!


ok tu je nk bebel. eh anak, rabu nnt kte tinggal berdua je. ayah kamu outstation 2minggu. Bertabah la mama nak melayan kamu seorang!!! behave ye sayang.... nnt mama bawak naik moto. kahkahhhh


eh baby dalam pewot, mama jarang cerita bab kamu. nanti-nanti eh baby =P

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template