Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, July 24, 2014

SELAMAT HARI RAYA 2014!!

0 komen
 Salam semua,

Saya dan keluarga mengucapkan .....


Ikhlas daripada kami sekeluarga yang tak berapa nak raya ni. hu3.


Raya tahun ni bagi aku sekeluarga memang macam tak raya. sebab mood aku masih swing lagi sampaikan baju raya tak beli, biskut raya pun tak tempah semua pun aku tak buat. kalau dulu, dari hujung kepala sampai hujung kaki aku sorg yang pikirkan untuk diri sendiri, en.suami lagi over aku readykan agar marissa bergaya sakan. tapi tahun ni tak! bile pikir balik macam kesiannye kat anak aku tak beraya tahun ni. sebab SUMPAH tak beli baju raya langsung utk marissa. pakai baju ape ade je la eh anak. 

Actually sebelum puasa, atau lebih tepat sebelum aku tau aku pregnant, aku dah hantar 2 pasang baju kat tailor. kekonon macam baju pra-raya la utk aku kan. beriya la hantar tailor, tapi aku pelik kenapa aku suruh tailor buat BAJU KURUNG MODEN! selalu tempah baju kurung pahang, baju kurung biasa je. tapi kali tu aku beriya nak baju kurung moden yang ade butang kt lengan tangan tu. fit-fit ye, tak mo gelebeh. bile baju tu dah siap, mmg simpan dalam almari. now bile dah tau pregnant, time raya dah 3bulan ++ memang Sendat habes lah baju tu...punahhh harapan! simpan balik dalam almari, nangis...

En. suami nak pujuk pun kata lah tahun ni kita pakai jubah je la. en.suami pun nk pakai jubah katanya. haihhh, memang aku pakai jubah keje yang ade je lah nampaknye. marissa pun ade jubah opah die belikan masa opah pegi umrah 2tahun lepas. pakai je la ape ade nampaknya. sedara mara bukan tau pun baju baru ke baju keje ke kan. pasrah je lah..

Raya tahun 2013:-

Purple + Pink Theme = beraya sebelah kampong ayah aku.


 Purple + Turquoise Theme = beraya sebelah kampong mak mertua aku.


Sangat details okey tahun lepas. aku yang Over Excited sebab marissa dah boleh melaram cantik-cantik pakai cekak, kasut cantik-cantik time ni banyak pilihan bila beli kt kedai. aku lah perunding imej utk en.suami & marissa. tapi tidak tahun ini anak. sebab tahun ni turn rumah en.suami dulu. hahahahahha!! satu alasan jugak tu. biase lah kan, bila belah kita beriya sakan. time belah suami normal raya pertama masih di KL, tunggu bapa mertua habes kerja dulu baru bertolak balik kampong. so tak rasa raya sangat lah kan?? Ingat lagi 2tahun lepas raya pertama aku kat putrajaya lagi. boleh bergolek lah atas jalan raya. memang macam putrajaya tu kawasan jajahan kteorang je tau. kosong! kedai yang bukak pun Pizza, Dominos & 7eleven je kt presint 15 tu. yang lain semua tutup!

kepada semua yang bakal berhari raya dikampong tercinta, semoga selamat pulang dan berhati-hati semasa memandu. Ingatlah orang yang tersayang ok!







tahun ni aku tak raya tak raya tak raya tak raya tak raya!!!!!!!!

Tuesday, July 8, 2014

PPA1M

1 komen
Salam...

Mungkin rezeki baby yang dikandung. Alhamdulillah berjaya pulak tu untuk beli rumah dekat putrajaya ni. haritu masa hantar borang beraturnya kemain panjangg. Syukur!



Tapi...

Mesti ade tapi kan. alahaii......suka menduga macam ni tau. aku & en. suami de survey rumah dekat Nilai RM180,000 dua tingkat! macam dah nak setuju dengan rumah tu, tapi dapat pulak rezeki ni. dah sudah tak tau nak pilih yang mana. 22 pun ade kelebihan dan kekurangan.


PPA1M 
Kelebihan: dekat dengan ofis, jimat minyak, jimat tol, boleh keluar g ofis lambat. tak jem. 
Kekurangan : Duduk atas langit lagi lah, sure parking problem sbb aprtment, lmbat lagi siap. baru nampak tapak. penat duk naik turun lif. nak park kete bwh porch.
 
NILAI 
Kelebihan : rumah 2tingkat yg diingini kami suamisteri, merasa duduk rumah bawah, luas dan selesa
Kekurangan : Minyak $$$, Tol $$$, jauh dari ofis, kena kluar awal, jem, anak nak letak mana?, terkejar2 nak balik rumah..



Rumah gagak. Now kuarters 12tingkat je. ni kalau beli ni bape tingkat ntah ni, berpuluh nih. jenuh la kalau lif rosak. Bersyukur.....tapi masih dalam dilema lagi nak beli ke tak. sebab kami suami isteri dah muak duduk apartment. nak cari rumah bawah. senang masuk kete dalam porch, terus masuk rumah. takpayah tunggu lif cari parking merata bagai. Tapi Investment nih, rumah kt putrajaya kot..bukan senang nak beli eh kalau tak jutas jutas harganya. ni kira murah lah nih.....

nanti la aku pikir, nak layan Morning Sickness ni pun dah pening, ni kan pulak nak pikir benda-benda camni. boleh meroyan tau!! kasi aku rest dulu lah..nnt lah fikir, pas raya ke.........tanya pendapat orang tua dulu. jgn ikut nafsu. kehkehh


okeh, sambung pening!

Monday, July 7, 2014

Salam Ramadhan..

0 komen
Salam semua.

Bertemu kita di bulan yang mulia, Bulan Ramadhan. Berusaha gigihkan diri jugak untuk berpuasa walaupun muntah sana sini. 

ye..morning sickness yang sama macam mama mengandungkan marissa dulu. peritnya lah bila ditambah lagi bila nak dalam masa yang sama kena jaga marissa yang lasak nak itu ini. siap dibuli nya mama lagi ade. contoh buli : nak susu, buat susu. bagi marissa. marissa kata TAKNAK!, aku pegi dapo letak, balik ke depan marissa nak susu balik. hangin tak???

to be honest, dari first ramadhan sehingga la hari ini aku memang tak ke bazar apetah lagi memasak ye. simptom MS yang membuatkan mual loya memanjang. ape yang aku larat buat? tido je. tido dan tido lagi. ape yang letih pon tak tau lah. badan tak sedap kan.

MC jangan cerita lah banyaknye. tapi boleh terkawal lagi sebab bos pun banyak cuti jaga wife yang masuk 2nd stage kimo. oh sian bos terpaksa ulang alik jaga wife. tau bos kalau kt ofis pun hati bukan nya 100% buat kerja pon. selalu rileks je balik lambat, lunch bos tido. tapi now waktu lapang bos banyak habis balik rumah dan ke hospital. now dah 7 hari bos cuti jaga wife. so ada advantage utk aku rest sikit kt ofis. 

aku ada 2pilihan je
1. pegi ofis - anak makan, anak ade orang jagakan. tapi kena gigih bangun pagi siapkan anak & hantar taska.
2. rest kt rumah - anak terabai, anak kena pantau sendiri. tapi tak payah bangun pagi-pagi siapkan anak.

aku banyak muhasabah diri, aku kena kuat!! pegi jugak ofis walau macamana lemah sekali pon. sebab aku nak marissa terjaga makan minum pakai semua. ada orang pantau. kalau duduk rumah dengan aku pun, aku kena gigih pulak layan karenah die. kepala tingtong pulak. memang kena marah je la manjang.

kadang-kadang tu termenung kejap, kenapa eh. kenape eh Morning Sickness teruk sangat. kenapa orang lain tu ok je. nampak macam aku mengada pulak. bau masak tak boleh, bau makanan tak boleh. macam hape-hape ntah. sampai marissa pun dah ajuk- tiru aku. dalam lif "busuknye..busuknye..". sebijik aku kena. tiap kali masuk lif aku akan cakap benda yang sama. sampai marissa naik hafal.

nak atau tak aku kena hadap jugak sampai lepas first stage ni. harap2 masuk 2nd trimester nanti baby ok lah. bagi mama kuat sikit. bertenaga sikit nak hadap kakak marissa dan masak memasak balik kt dapor yang lama tak berasap tu. sian en. suami makan kedai je. beli tapau. tak sampai hati je tengok. tapi nak buat macamana. masuk dapor pun aku rase macam nk berperang bau macam-macam.  bau pelik sikit mula lah nak pening sana pening sini. mencik!!

bagi kawan-kawan semua, moga amalan kita diterima olehNya dan dipermudahkan segalanya. bagi aku Ramadhan kali ni sangat mencabar sangat bagi aku. menguji keimanan dan kekuatan diri. Harap3 raya nanti hilang lah Morning Sickness ni. boleh la merasa makan itu ini. takat ni aku boleh telan roti + biskut je. yang lain, semua pun kembang tekak je manjang...Rindu betul dekat nafsu makan godzilla aku yang lalu...haih!!



semoga aku tabah dan sabar! demi mu wahai anakku...


SELAMAT HARI RAYA 2014!!

0 komen
 Salam semua,

Saya dan keluarga mengucapkan .....


Ikhlas daripada kami sekeluarga yang tak berapa nak raya ni. hu3.


Raya tahun ni bagi aku sekeluarga memang macam tak raya. sebab mood aku masih swing lagi sampaikan baju raya tak beli, biskut raya pun tak tempah semua pun aku tak buat. kalau dulu, dari hujung kepala sampai hujung kaki aku sorg yang pikirkan untuk diri sendiri, en.suami lagi over aku readykan agar marissa bergaya sakan. tapi tahun ni tak! bile pikir balik macam kesiannye kat anak aku tak beraya tahun ni. sebab SUMPAH tak beli baju raya langsung utk marissa. pakai baju ape ade je la eh anak. 

Actually sebelum puasa, atau lebih tepat sebelum aku tau aku pregnant, aku dah hantar 2 pasang baju kat tailor. kekonon macam baju pra-raya la utk aku kan. beriya la hantar tailor, tapi aku pelik kenapa aku suruh tailor buat BAJU KURUNG MODEN! selalu tempah baju kurung pahang, baju kurung biasa je. tapi kali tu aku beriya nak baju kurung moden yang ade butang kt lengan tangan tu. fit-fit ye, tak mo gelebeh. bile baju tu dah siap, mmg simpan dalam almari. now bile dah tau pregnant, time raya dah 3bulan ++ memang Sendat habes lah baju tu...punahhh harapan! simpan balik dalam almari, nangis...

En. suami nak pujuk pun kata lah tahun ni kita pakai jubah je la. en.suami pun nk pakai jubah katanya. haihhh, memang aku pakai jubah keje yang ade je lah nampaknye. marissa pun ade jubah opah die belikan masa opah pegi umrah 2tahun lepas. pakai je la ape ade nampaknya. sedara mara bukan tau pun baju baru ke baju keje ke kan. pasrah je lah..

Raya tahun 2013:-

Purple + Pink Theme = beraya sebelah kampong ayah aku.


 Purple + Turquoise Theme = beraya sebelah kampong mak mertua aku.


Sangat details okey tahun lepas. aku yang Over Excited sebab marissa dah boleh melaram cantik-cantik pakai cekak, kasut cantik-cantik time ni banyak pilihan bila beli kt kedai. aku lah perunding imej utk en.suami & marissa. tapi tidak tahun ini anak. sebab tahun ni turn rumah en.suami dulu. hahahahahha!! satu alasan jugak tu. biase lah kan, bila belah kita beriya sakan. time belah suami normal raya pertama masih di KL, tunggu bapa mertua habes kerja dulu baru bertolak balik kampong. so tak rasa raya sangat lah kan?? Ingat lagi 2tahun lepas raya pertama aku kat putrajaya lagi. boleh bergolek lah atas jalan raya. memang macam putrajaya tu kawasan jajahan kteorang je tau. kosong! kedai yang bukak pun Pizza, Dominos & 7eleven je kt presint 15 tu. yang lain semua tutup!

kepada semua yang bakal berhari raya dikampong tercinta, semoga selamat pulang dan berhati-hati semasa memandu. Ingatlah orang yang tersayang ok!







tahun ni aku tak raya tak raya tak raya tak raya tak raya!!!!!!!!

PPA1M

1 komen
Salam...

Mungkin rezeki baby yang dikandung. Alhamdulillah berjaya pulak tu untuk beli rumah dekat putrajaya ni. haritu masa hantar borang beraturnya kemain panjangg. Syukur!



Tapi...

Mesti ade tapi kan. alahaii......suka menduga macam ni tau. aku & en. suami de survey rumah dekat Nilai RM180,000 dua tingkat! macam dah nak setuju dengan rumah tu, tapi dapat pulak rezeki ni. dah sudah tak tau nak pilih yang mana. 22 pun ade kelebihan dan kekurangan.


PPA1M 
Kelebihan: dekat dengan ofis, jimat minyak, jimat tol, boleh keluar g ofis lambat. tak jem. 
Kekurangan : Duduk atas langit lagi lah, sure parking problem sbb aprtment, lmbat lagi siap. baru nampak tapak. penat duk naik turun lif. nak park kete bwh porch.
 
NILAI 
Kelebihan : rumah 2tingkat yg diingini kami suamisteri, merasa duduk rumah bawah, luas dan selesa
Kekurangan : Minyak $$$, Tol $$$, jauh dari ofis, kena kluar awal, jem, anak nak letak mana?, terkejar2 nak balik rumah..



Rumah gagak. Now kuarters 12tingkat je. ni kalau beli ni bape tingkat ntah ni, berpuluh nih. jenuh la kalau lif rosak. Bersyukur.....tapi masih dalam dilema lagi nak beli ke tak. sebab kami suami isteri dah muak duduk apartment. nak cari rumah bawah. senang masuk kete dalam porch, terus masuk rumah. takpayah tunggu lif cari parking merata bagai. Tapi Investment nih, rumah kt putrajaya kot..bukan senang nak beli eh kalau tak jutas jutas harganya. ni kira murah lah nih.....

nanti la aku pikir, nak layan Morning Sickness ni pun dah pening, ni kan pulak nak pikir benda-benda camni. boleh meroyan tau!! kasi aku rest dulu lah..nnt lah fikir, pas raya ke.........tanya pendapat orang tua dulu. jgn ikut nafsu. kehkehh


okeh, sambung pening!

Salam Ramadhan..

0 komen
Salam semua.

Bertemu kita di bulan yang mulia, Bulan Ramadhan. Berusaha gigihkan diri jugak untuk berpuasa walaupun muntah sana sini. 

ye..morning sickness yang sama macam mama mengandungkan marissa dulu. peritnya lah bila ditambah lagi bila nak dalam masa yang sama kena jaga marissa yang lasak nak itu ini. siap dibuli nya mama lagi ade. contoh buli : nak susu, buat susu. bagi marissa. marissa kata TAKNAK!, aku pegi dapo letak, balik ke depan marissa nak susu balik. hangin tak???

to be honest, dari first ramadhan sehingga la hari ini aku memang tak ke bazar apetah lagi memasak ye. simptom MS yang membuatkan mual loya memanjang. ape yang aku larat buat? tido je. tido dan tido lagi. ape yang letih pon tak tau lah. badan tak sedap kan.

MC jangan cerita lah banyaknye. tapi boleh terkawal lagi sebab bos pun banyak cuti jaga wife yang masuk 2nd stage kimo. oh sian bos terpaksa ulang alik jaga wife. tau bos kalau kt ofis pun hati bukan nya 100% buat kerja pon. selalu rileks je balik lambat, lunch bos tido. tapi now waktu lapang bos banyak habis balik rumah dan ke hospital. now dah 7 hari bos cuti jaga wife. so ada advantage utk aku rest sikit kt ofis. 

aku ada 2pilihan je
1. pegi ofis - anak makan, anak ade orang jagakan. tapi kena gigih bangun pagi siapkan anak & hantar taska.
2. rest kt rumah - anak terabai, anak kena pantau sendiri. tapi tak payah bangun pagi-pagi siapkan anak.

aku banyak muhasabah diri, aku kena kuat!! pegi jugak ofis walau macamana lemah sekali pon. sebab aku nak marissa terjaga makan minum pakai semua. ada orang pantau. kalau duduk rumah dengan aku pun, aku kena gigih pulak layan karenah die. kepala tingtong pulak. memang kena marah je la manjang.

kadang-kadang tu termenung kejap, kenapa eh. kenape eh Morning Sickness teruk sangat. kenapa orang lain tu ok je. nampak macam aku mengada pulak. bau masak tak boleh, bau makanan tak boleh. macam hape-hape ntah. sampai marissa pun dah ajuk- tiru aku. dalam lif "busuknye..busuknye..". sebijik aku kena. tiap kali masuk lif aku akan cakap benda yang sama. sampai marissa naik hafal.

nak atau tak aku kena hadap jugak sampai lepas first stage ni. harap2 masuk 2nd trimester nanti baby ok lah. bagi mama kuat sikit. bertenaga sikit nak hadap kakak marissa dan masak memasak balik kt dapor yang lama tak berasap tu. sian en. suami makan kedai je. beli tapau. tak sampai hati je tengok. tapi nak buat macamana. masuk dapor pun aku rase macam nk berperang bau macam-macam.  bau pelik sikit mula lah nak pening sana pening sini. mencik!!

bagi kawan-kawan semua, moga amalan kita diterima olehNya dan dipermudahkan segalanya. bagi aku Ramadhan kali ni sangat mencabar sangat bagi aku. menguji keimanan dan kekuatan diri. Harap3 raya nanti hilang lah Morning Sickness ni. boleh la merasa makan itu ini. takat ni aku boleh telan roti + biskut je. yang lain, semua pun kembang tekak je manjang...Rindu betul dekat nafsu makan godzilla aku yang lalu...haih!!



semoga aku tabah dan sabar! demi mu wahai anakku...


 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template