Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, June 25, 2014

Tak Berapa Nak Holiday sangat lah

0 komen


Tengah Morning Sickness ni kau rase tenang ke nak pegi holiday?
memang tak lah. memang aku berkira-kira nak pegi ke tak pegi ke tak. 2hari before fly baru book hotel. sehari sebelum baru book kereta sewa. tak google ape2 pun sebelum pegi Kota Kinabalu ni. Kalau ikutkan hati lah kan, memang aku nak cancelkan je holiday ni. keadaan aku yang mabuk kepayang ni kan, nak hadap anak lagi, hadap orang sekeliling lagi. tapi tengok en. suami dah macam beriya je nak pegi. tak nak lah down kan mood die nak holiday kan. turutkan je lah.



Masih boleh senyum ye time ni. syukur!
Gigih tau naik ERL-KLIA2 
rase lagi senang kot naik train dari drive kan. tak sampai 20minit dh sampai dalam KLIA2
jimat masa dan tenaga.
Syukur dalam flight tak de kejadian kemuntahan ye. 
selamat. kalau tak mau berangin je orang kiri kanan depan belakang.
ok, sampai KK, FLATTT terus. 
check in, terus tido tak sado dunia. 



Next Day:-
bangun pagi. uwek-uwek dulu....jam 12 baru pikir nak pegi mana
sian pulak en.suami dgn anak kan. dari jauh datang takkan nak duduk hotel je kot?
baru nak start GOOGLE eh. tempat menarik di SABAH.



DESA DAIRY FARM, KUNDASANG!




yelah bile berholiday dengan anak. semua pun nak kena pikirkan kegembiraan anak.
bawak die tengok binatang-binatang kan. kalau aku memang tak kuasa lah 
nk g tengok lembu semata kan. takpe, demi anak
gigihkan jugak!




bagi susu = RM1.50 sebotol


serumpun rumput = RM1.00

boleh lah buat anak suka-suka. tengok marissa adalah tersangat excited!
mak cik ni sangat berani. die boleh belai lembu tu macam die pegang kucing
apekah!! jangan berani sangat boleh tak??haduiii...


cantik sangat pemandangan. berbaloi lah. 
walaupun matahari terik, tapi angin sejok!
fefeling obersea gitu.

ok balik dari Desa Dairy Farm, FLATTTT balik. 

tu je takat berjalan utk pegi holiday kt Kota Kinabalu. bab lain-lain,
en. suami pegi jalan sendiri. 
bini die ni buat hal. tau nak balik umah je. 

tak best langsung kan holiday kali ni. 
yang aku tau kira hari utk balik KL balik. haihh!!nyesal pegi time macamni. 
rugiiiiii...Makanan kt sana sebijik pun tak boleh telan.
melainkan roti +megi+air sahaja.
bosan! lain sume tekak nak kembang je keje. coiii sgt!


-sekian-

Wednesday, June 11, 2014

Congratulations!!

0 komen
Cerita my 2nd baby =)

Macam dah dapat rasa dah kewujudan tu. bila:-


1) Makan benda yang selama ni aku tak makan.
    Nasi Kerabu - Sangat Pelik, tapi sanggup pagi3 keluar rumah awal utk beratur panjang utk beli.
    Bubur Nasi - Dulu beriya tanya orang kenapa makan bubur nasi. bagi aku orang makan bubur 
                          nasi ni orang yang sakit je.Tapi 'hint' aku yang beriya pegi beli bubur dah skrg ni.

2) Husband Accident.
    Normal kalau ada kecelakaan berlaku pasti bersebab. Marissa dulu pun sama jugak. macam satu  
    musibah Tuhan nk bagi untuk satu hikmah terbesar yang nak diberi.

3) Xray Husband
    Pegi Hospital Azzahrah, Bangi. nak Xray en.suami. boleh pulak pegi ke kaunter pertanyaan situ, berapa harga utk bersalin normal/c-sec. tak masuk akal. konon3 macam nak beranak situ. ntah tak tau bile. sampai bgtau en.suami "nnt kalau mama mengandong mama nak beranak sini pulak lah. normal baru RM1388++ b, bleh eh" . en. suami jawab : "Siapa yang nak mengandongkan mama??" ... terrrrr....sentap! (instinct tu dah ade sebenarnye)

4) Marissa Eksaited jumpa baby
    Asal jumpa baby je sure dia ajak aku nak pegang tangan baby. tak kisah lah baby sape dan dimana juga. dalam lif selalunya. dia paksa aku cakap kt mak baby yg die nak pegang tangan baby. sebelum ni tak eksaited mcamni bile jumpa baby. ape kes??

5) P-Day
    Dah lewat Period dalam 4-5hari. tapi wak lek wak peace je. sebab bulan lepas punya pon problem jugak Period lewat 3hari. bajet bulan tu pun lewat jugak. tapi aku memang selalu onTime punya period. bulan lepas dan bulan tersebut je yg macam lari sikit.

6) Pregnancy Test
    Masa bulan lepas lewat 3hari tu kan, iols dah test tau. -ve gitu. then sehari pas tu Period. so bulan next tu macam rileks lah, sebab bulan lepas -ve kan. tapi bile g farmasi tu, beli siap 2 tau. satu yang biasa tu, satu lagi yang CLEAR BLUE tu. siap beli sekali ASID FOLIC. boleh? pregnant ke tak pun tak tau lagi tapi dah beli asid folic. ape jadah ntah. Instinct tu dah ade tu.....

test yg biasa dulu. tak dan 5saat dah keluar line ke2 dengan JELAS!!
sangatt2 jelas eh. Baru cek guna ClearBlue pulak utk pengesahan.

Balik Farmasi tukan, terus test. memang tak tunggu ape dah. tak dan nk tunggu pagi lah. (waktu afdal). gelojoh. Terus panggil en.suami....tunjuk. reaksi? "haah haah..mama...tak tahu...haaah haaah..." sekeh nak?? macam aku pulak buat kesalahan besar...ceittt...

Lepas tu senyap. dua-dua macam blurrr...nak pecaye ke tak. memang tak cerita ape pun pasal test pregnant tadi. hahahhahaha....lawak ah!





























so baby, till we meet in Sweet January eh. macam tak sangka marissa nak jadi KAKAK. kesian pun ada kt dia. macam tak cukup lagi kasih sayang. tapi baby keluar KAKAK dah EMPAT tahun tauuu..cukup besar dah utk dapat adik.



marissa @ 3months old



now mama kena lalui dulu saat-saat peritttt Morning Sickness yang macam $#&)&^&%$!! tak nak mengeluh, sebab bukan senang ye nak pregnant. bersyukur adanya. hadap je lah utk 3-4bulan bluwekk bluweekk ni. Dapor memang dah tutup dah sejak 2minggu lepas. Sian en.suami. tapi nak buat macamana. tekak ni kembang semacam je bila masuk dapor. huhuuuuu.. soooo sorryyy!!


Say NO to NASI! kita terpaksa berMUSUHAN utk sementara waktu. (harap-harap boleh kurus lah sebab tak makan nasi dah). hihihi


Berita Gembira ke Sedih?

0 komen
 (no caption)

ehemm..
macamana nak star dulu eh. sedih ke gembira. tak la sedih sangat, tapi dalam sedih tu ada gembira dia. eh. paham ke? ok3..nak cite sedih dulu ke gembira dulu?



jap pikir jap...nak start macamana...




ok perhatikan 2 gambar dibawah. cari persamaan :-











Dah tanya, lepas tu siap tolong carikan dan bulatkan pulak tu. haih. seee....berita gembira dalam kesedihan. macamana tu?tolong jelaskan dengan lanjut.


Tapi aku pasti!!! pasti ada hikmah disebalik apa yang terjadi. kononnye book nak ke HongKong tu sempena Anniversary yang ke 4 tahun. Tapi hadiah lain pulak yang dapat. Syukurrrr sangat Allah dengar rintihan aku nak anak lahir bulan JANUARI. Sebab sebab musababb.....kesian sgt kt marissa sebab lahir bulan DISEMBER. orang lain dah berlari, die baru keluar perott.

so now, fikir dan masih berfikir nak cancelkan or tukar tarikh date fly. hurmmm...banyak nak kena fikir now. next, entry bab new baby eh!! (clap-clap!!)







 syukur alhamdulillah.....

Tak Berapa Nak Holiday sangat lah

0 komen


Tengah Morning Sickness ni kau rase tenang ke nak pegi holiday?
memang tak lah. memang aku berkira-kira nak pegi ke tak pegi ke tak. 2hari before fly baru book hotel. sehari sebelum baru book kereta sewa. tak google ape2 pun sebelum pegi Kota Kinabalu ni. Kalau ikutkan hati lah kan, memang aku nak cancelkan je holiday ni. keadaan aku yang mabuk kepayang ni kan, nak hadap anak lagi, hadap orang sekeliling lagi. tapi tengok en. suami dah macam beriya je nak pegi. tak nak lah down kan mood die nak holiday kan. turutkan je lah.



Masih boleh senyum ye time ni. syukur!
Gigih tau naik ERL-KLIA2 
rase lagi senang kot naik train dari drive kan. tak sampai 20minit dh sampai dalam KLIA2
jimat masa dan tenaga.
Syukur dalam flight tak de kejadian kemuntahan ye. 
selamat. kalau tak mau berangin je orang kiri kanan depan belakang.
ok, sampai KK, FLATTT terus. 
check in, terus tido tak sado dunia. 



Next Day:-
bangun pagi. uwek-uwek dulu....jam 12 baru pikir nak pegi mana
sian pulak en.suami dgn anak kan. dari jauh datang takkan nak duduk hotel je kot?
baru nak start GOOGLE eh. tempat menarik di SABAH.



DESA DAIRY FARM, KUNDASANG!




yelah bile berholiday dengan anak. semua pun nak kena pikirkan kegembiraan anak.
bawak die tengok binatang-binatang kan. kalau aku memang tak kuasa lah 
nk g tengok lembu semata kan. takpe, demi anak
gigihkan jugak!




bagi susu = RM1.50 sebotol


serumpun rumput = RM1.00

boleh lah buat anak suka-suka. tengok marissa adalah tersangat excited!
mak cik ni sangat berani. die boleh belai lembu tu macam die pegang kucing
apekah!! jangan berani sangat boleh tak??haduiii...


cantik sangat pemandangan. berbaloi lah. 
walaupun matahari terik, tapi angin sejok!
fefeling obersea gitu.

ok balik dari Desa Dairy Farm, FLATTTT balik. 

tu je takat berjalan utk pegi holiday kt Kota Kinabalu. bab lain-lain,
en. suami pegi jalan sendiri. 
bini die ni buat hal. tau nak balik umah je. 

tak best langsung kan holiday kali ni. 
yang aku tau kira hari utk balik KL balik. haihh!!nyesal pegi time macamni. 
rugiiiiii...Makanan kt sana sebijik pun tak boleh telan.
melainkan roti +megi+air sahaja.
bosan! lain sume tekak nak kembang je keje. coiii sgt!


-sekian-

Congratulations!!

0 komen
Cerita my 2nd baby =)

Macam dah dapat rasa dah kewujudan tu. bila:-


1) Makan benda yang selama ni aku tak makan.
    Nasi Kerabu - Sangat Pelik, tapi sanggup pagi3 keluar rumah awal utk beratur panjang utk beli.
    Bubur Nasi - Dulu beriya tanya orang kenapa makan bubur nasi. bagi aku orang makan bubur 
                          nasi ni orang yang sakit je.Tapi 'hint' aku yang beriya pegi beli bubur dah skrg ni.

2) Husband Accident.
    Normal kalau ada kecelakaan berlaku pasti bersebab. Marissa dulu pun sama jugak. macam satu  
    musibah Tuhan nk bagi untuk satu hikmah terbesar yang nak diberi.

3) Xray Husband
    Pegi Hospital Azzahrah, Bangi. nak Xray en.suami. boleh pulak pegi ke kaunter pertanyaan situ, berapa harga utk bersalin normal/c-sec. tak masuk akal. konon3 macam nak beranak situ. ntah tak tau bile. sampai bgtau en.suami "nnt kalau mama mengandong mama nak beranak sini pulak lah. normal baru RM1388++ b, bleh eh" . en. suami jawab : "Siapa yang nak mengandongkan mama??" ... terrrrr....sentap! (instinct tu dah ade sebenarnye)

4) Marissa Eksaited jumpa baby
    Asal jumpa baby je sure dia ajak aku nak pegang tangan baby. tak kisah lah baby sape dan dimana juga. dalam lif selalunya. dia paksa aku cakap kt mak baby yg die nak pegang tangan baby. sebelum ni tak eksaited mcamni bile jumpa baby. ape kes??

5) P-Day
    Dah lewat Period dalam 4-5hari. tapi wak lek wak peace je. sebab bulan lepas punya pon problem jugak Period lewat 3hari. bajet bulan tu pun lewat jugak. tapi aku memang selalu onTime punya period. bulan lepas dan bulan tersebut je yg macam lari sikit.

6) Pregnancy Test
    Masa bulan lepas lewat 3hari tu kan, iols dah test tau. -ve gitu. then sehari pas tu Period. so bulan next tu macam rileks lah, sebab bulan lepas -ve kan. tapi bile g farmasi tu, beli siap 2 tau. satu yang biasa tu, satu lagi yang CLEAR BLUE tu. siap beli sekali ASID FOLIC. boleh? pregnant ke tak pun tak tau lagi tapi dah beli asid folic. ape jadah ntah. Instinct tu dah ade tu.....

test yg biasa dulu. tak dan 5saat dah keluar line ke2 dengan JELAS!!
sangatt2 jelas eh. Baru cek guna ClearBlue pulak utk pengesahan.

Balik Farmasi tukan, terus test. memang tak tunggu ape dah. tak dan nk tunggu pagi lah. (waktu afdal). gelojoh. Terus panggil en.suami....tunjuk. reaksi? "haah haah..mama...tak tahu...haaah haaah..." sekeh nak?? macam aku pulak buat kesalahan besar...ceittt...

Lepas tu senyap. dua-dua macam blurrr...nak pecaye ke tak. memang tak cerita ape pun pasal test pregnant tadi. hahahhahaha....lawak ah!





























so baby, till we meet in Sweet January eh. macam tak sangka marissa nak jadi KAKAK. kesian pun ada kt dia. macam tak cukup lagi kasih sayang. tapi baby keluar KAKAK dah EMPAT tahun tauuu..cukup besar dah utk dapat adik.



marissa @ 3months old



now mama kena lalui dulu saat-saat peritttt Morning Sickness yang macam $#&)&^&%$!! tak nak mengeluh, sebab bukan senang ye nak pregnant. bersyukur adanya. hadap je lah utk 3-4bulan bluwekk bluweekk ni. Dapor memang dah tutup dah sejak 2minggu lepas. Sian en.suami. tapi nak buat macamana. tekak ni kembang semacam je bila masuk dapor. huhuuuuu.. soooo sorryyy!!


Say NO to NASI! kita terpaksa berMUSUHAN utk sementara waktu. (harap-harap boleh kurus lah sebab tak makan nasi dah). hihihi


Berita Gembira ke Sedih?

0 komen
 (no caption)

ehemm..
macamana nak star dulu eh. sedih ke gembira. tak la sedih sangat, tapi dalam sedih tu ada gembira dia. eh. paham ke? ok3..nak cite sedih dulu ke gembira dulu?



jap pikir jap...nak start macamana...




ok perhatikan 2 gambar dibawah. cari persamaan :-











Dah tanya, lepas tu siap tolong carikan dan bulatkan pulak tu. haih. seee....berita gembira dalam kesedihan. macamana tu?tolong jelaskan dengan lanjut.


Tapi aku pasti!!! pasti ada hikmah disebalik apa yang terjadi. kononnye book nak ke HongKong tu sempena Anniversary yang ke 4 tahun. Tapi hadiah lain pulak yang dapat. Syukurrrr sangat Allah dengar rintihan aku nak anak lahir bulan JANUARI. Sebab sebab musababb.....kesian sgt kt marissa sebab lahir bulan DISEMBER. orang lain dah berlari, die baru keluar perott.

so now, fikir dan masih berfikir nak cancelkan or tukar tarikh date fly. hurmmm...banyak nak kena fikir now. next, entry bab new baby eh!! (clap-clap!!)







 syukur alhamdulillah.....

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template