Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, May 29, 2014

Get Well Soon Puan...

0 komen
Cerita sedih.

Ahad lepas msg bos, bagitahu nama driver yang akan hantar bos ke mesyuarat di JPA. tapi bos reply balik msg suruh applykan cuti bos seminggu, isnin sehingga jumaat. oh. y?? iols tanya lah. rase macam bersalah pulak sebab tak amek berat dan tak tau ape masalah bos. takkan la cuti sampai seminggu direct?pasti ada sebab yg serius kan...then bos reply :-


bos beriya la tak nak cakap wife sakit ape, tiap kali aku tanya die macam bermadah helah kona sana sini. mungkin bos tak dapat terima kenyataan lagi kot.  Aku tau wife bos sakit ape, bila g lawat kt hospital lah. Wad Hematologi, apekah?! kteorang macam tercengang2 dan tertanya Hematologi tu ape. Tanya lah guard tu. pungpang pungpang borak sementara tunggu sedara bos keluar. tak boleh masuk ramai dalam wad. 2org sekali masuk je boleh. Rupanya wife bos, kena KANSER DARAH!! oh my...bile dengar tu jantong macam stop je. memang tak sangka lah. sebab bos kata wife die demam biase je, mungkin suspect denggi je pon. sebab masa majlis persaraan tu bos tak datang. padahal dia lah 'tuan rumah' majlis tu. semua pun ingat bos pegi hantar wife suspect denggi. tu yang tanya bos, bos reply mcam msg kt atas tu.


Selasa laju-laju pegi hospital ampang tengok wife bos dengan wawa. wahhh, sangat bersemangat tinggi wife bos. berborak macam tak sakit langsong. kalau tengok kiri kanan depan tepi semua dah macam *&%$^&* je. aku yg sihat ni pon boleh jadi sakit jugak. wife bos yang masih segar bugar dan borak macam kt kedai kopi.  gud, semangat tu yang kte nak tengokkan. cuma bos nampak Down gila...huhuuu..sian bos.


























bukan senangkan nak terima kenyataan yang orang kita sayang kena penyakit kronik ni. asalnya g klinik sebab demam biase je. check darah (takut denggi), tapi rupanya Sel Darah Putih wife bos 200 dari paras normal 12. gulppp, tinggi gile kot!


semoga bos tabah dan sabar hadapi dugaan Allah SWT ni. Setiap yang terjadi pasti ada hikmah disebaliknya. Kita hanya hambaNya, hanya mampu berusaha dan tawakal. Ye, mungkin senang bagi yang cakap dari yang mengalami. tapi sekurang-kurangnya aku cuba utk buatkan bos lebih tenang hadapi dugaan ini. 


Be Stronggggg Puan!!


Majlis Persaraan JKDM 2014

0 komen
salam

Peach Colour entry lepas punya sambungan cerita. Kerjaan yang tiap tahun sure pening nk pikir nak pakai baju ape. setahun sekali kena la fefeling pwincess gitu..nk gebau-gebau skirt kibas-kibas sana sini. kahkahh! gituuu..hover tau.

Keje keje jugak, fefeling-fefeling jugak. seronok la kan. keje disuasana baru. harap tahun depan, dapat buat lagi GRAND!! sebab nak diswastakan kannn..huhuuu.


 

AJK Pendaftaran. 

Time ni la aku boleh kenal sape yang liat nak confirmkan kehadiran. hahahaha! mula la aku pun nak jual mahal siap sound...gile saiko!

 

 OOTD
Baju & Tudung : Jalan Tar
suma pun last minit!! 



Persembahan dari Heliza Helmi & Iwan 

 apesal comel sangat kamu wahai heliza....




Ok, now dayangs dayangs nak enterprem!
semua pun kawan-kawan ofis




 Peach yang bermacam-macam jenis...bermacam pesen...


 Bersama Dato' Azis Yacob. Selamat Bersara Dato'!!



ok jom kita buat cover album!

 sumpah dress ni buat aku macam mengandungsss!!
gemok sungguh diri ini T.T

ok bai!


Thursday, May 22, 2014

Majlis Rasmi

0 komen
poning palo mak!

Majlis Persaraan Jabatan esok weh! urusan jemputan dan kehadiran semua dah settle. cuma tunggu majlisnye saje. bila esok nk majlis hari ni baru kelamkabut cari tudung lah ape lah. dan tema adalah lain dari yang lain. tak penah lagi kot orang buat baju raya kaler ni. ada pun JARANG-JARANG berlaku la kan....biasa orang buat kawen je banyak...


PEACH COLOUR!


satu aku tak berapa gemar, sebab kaler ni biasenye kain jenis yang boleh nampak susuk badan or transparent gitu. sebab kaler peach kan ala-ala kaler kulit gitu. jarang. nak pakai kena berlapislapis agar tak nampak kek lapis yang de dalam baju neh. bahahahhaha!


jenuh mencari sampai ke KL nuhh...hope dress yang aku beli tu menepati lah tema utk majlis esok. siap sedia lah utk berpeluh3 esok uruskan pendaftaran. haih! tak guna pun mekap tebal sebab cair jugak dek peloh berduyun-duyunnn...hu3...


Wednesday, May 21, 2014

Kursus @ Sarawak.... lagi. 22-26 April 2014

0 komen
Salah satu sebab kesibukan diri...

Kursus kt Sarawak. lagi....sarawak lagi...dan lagi. Baru je pegi bulan februari aritu, bulan empat dah jejak balik. baru je ngadu ni la satu-satu negeri tak penah pegi lagi sebelum ni kan. tup3 lepas pegi dengan en.suami feb lalu, terus berterusan pulak kursus pun nak buat kt sarawak. 

Antara peserta kursus dari Ibu Pejabat. seronok lah semua pun sporting kan. kebanyakkan memang dah saling mengenali kan. so senang takyah ade sesi perkenalan. kui3...

 wawa, kawan bilik sebelah.

terima kasih eh, jadi peneman dari mula sampai habis kursus. =)
teman setia gituwww....

 jom check in. memandangkan kerajaan dalam langkah penjimatan, maka kami kursus pun dalam Akademi Kastam Diraja Malaysia, Sarawak. ni bilik aku...


Macam-macam cerita lawak la masa mula dapat kunci. kejap nk bilik sana, kejap nak duduk banglo kejap nak yang situ kejap nak yang sini. last-last bilik ni jadi pilihan hati. ok lah, nampak macam gagah sangat kan duduk sorang. memang TAK lah!!! jiran sebelah, angkut tilam tido dengan aku skali. hahahahhaa.....gud. memang peneman setia neh. saya bagi LIMA BINTANGG....kikiki


Dalam kelas pun sama-sama jugak...



gambar dalam kelas tak banyak, sebab fokus (lah konon)...padahal banyak berjalan dari belajar rasenye. Kursus yang aku rasa paling sempoiii dan paling best sekali. sebab 4.30petang dah abes kelas, terus pegi jalan-jalan sampai malam.

aku rasa ade untong jugak aku dah penah pegi bulan februari tu. sebab aku dah tau mana kedai makan sedap, ape yang aku kempunan tak dapat buat time dulu aku buat kali ni. so kira boleh campak la aku kt bandar tu, dah boleh tau sikit selok belok bandar kuching tu. sampaikan, last day tu macam tak puas berjalan, siap suh geng-geng lain balik dulu, aku & wawa stay lagi kt bandar sebab nk jalan lagi. balik naik teksi. gigih betul nak shopping kan.

antara memang NIAT utama yang dirindui:

SET AYAM BAKAR + BANANA CHEESE, RJ Ayam Bakar.


Apesal korang sedap sangat hah!!!!! memang setakat ni aku tak jumpa lagi kt semenanjung ni banana cheese yg menepati citarasa aku macam kt RJ Ayam Bakar ni. memang sedap nak mammmmmm punya. ada sapa3 nak buat kursus kt sarawak lagi?nak join....(coiiii)




TOPSPOT lah for sure!! hoi hoiiii...apesal nehh....sume bab makan je yang aku aim kan??nampak sangat dasar pemakan sejati.




pun makan jugakkkk....dekat kopitiam ape eh nama die lupa pulak. suke mee kolok dia. sedappp!! memang ni tempat aku & en.suami sarapan+lunch+dinner time pegi dengan en.suami. sebab dah tau sedap, situuuu je lah dituju.


satu bas serbu kedai ni. memang maut lah abg tu nk kutip order. sorang nak itu ini, berteraburr semua order. nasib la semuanya betul. bagus3!

memang NIAT utama tu lebih banyak pasal makan daripada berjalan. kahkahhh...yelah dah puas berjalan dengan en. suami kan, so kita fokus ke makanan yang paling diingati sepanjang pergi sebelum ni lah kan.


terima kasih semua utk ingatan dan pengalaman best dengan korang!





ada sesiapa nk jemput g sarawak lagi?????kikikiii

19 Mei 2014

0 komen
hihihi....

lama betul menyepi tanpa berita kan. macam ada musim pulak blog ni. musim rajinn, belambak3 post dalam satu hari. bila musim malas. memang menyepi je lah sepanjang masa.

banyak nak cerita. tapi sibuk lah yang teramat. asal nk log in blog je asyik terbantut je. ni pun mujur lah bos cuti. keje pon banyak, tapi curi time sikit nk up sket post dalam blog yang semakin sendu ni. huhuuu....


lagipun,

en.suami accident Isnin lepas (19Mei2014). tu lah satu-satunya yang palinggggg dirisaukan dalam hidup sepanjang hari. memandangkan en. suami pegi keje naik moto, balik malam je manjang. bini mana tak risau ye dak? lagi-lagi hujan pulak akhir-akhir ni. memang selagi en.suami tak balik, selagi tu lah aku tak tido. 

punya la gabra. tapi yang pelik en. suami cool je call..kata accident. tanya dulu tengah buat ape, anak mana semua. then baru die cakap die accident. haih! gugur jantong kauuuu.


tau lah niat en. suami tak nak bini die ni risau kan.tapi kau rase aku boleh ke dok diam kt rumah bile dah tau laki accident?memang macam cacing kepanasan lahh. tau pulak yang langgar tu boleh pulak lari. haih. nasib la badan. 

Tapi tak pe lah, anggap je la dugaan hidup. pasti ada bersebab Allah bagi dugaan ni kan? Alhamdulillah, en.suami cedera ringan je. tak de la patah riuk. syukur sangat! dapat la mc 4hari. dok umah diam3. jangan nk merayau lagi. nasib la dapat 'jururawat' yang Garang nih. bahahahha! nasib badan....



Get Well Soon en. suami........

Get Well Soon Puan...

0 komen
Cerita sedih.

Ahad lepas msg bos, bagitahu nama driver yang akan hantar bos ke mesyuarat di JPA. tapi bos reply balik msg suruh applykan cuti bos seminggu, isnin sehingga jumaat. oh. y?? iols tanya lah. rase macam bersalah pulak sebab tak amek berat dan tak tau ape masalah bos. takkan la cuti sampai seminggu direct?pasti ada sebab yg serius kan...then bos reply :-


bos beriya la tak nak cakap wife sakit ape, tiap kali aku tanya die macam bermadah helah kona sana sini. mungkin bos tak dapat terima kenyataan lagi kot.  Aku tau wife bos sakit ape, bila g lawat kt hospital lah. Wad Hematologi, apekah?! kteorang macam tercengang2 dan tertanya Hematologi tu ape. Tanya lah guard tu. pungpang pungpang borak sementara tunggu sedara bos keluar. tak boleh masuk ramai dalam wad. 2org sekali masuk je boleh. Rupanya wife bos, kena KANSER DARAH!! oh my...bile dengar tu jantong macam stop je. memang tak sangka lah. sebab bos kata wife die demam biase je, mungkin suspect denggi je pon. sebab masa majlis persaraan tu bos tak datang. padahal dia lah 'tuan rumah' majlis tu. semua pun ingat bos pegi hantar wife suspect denggi. tu yang tanya bos, bos reply mcam msg kt atas tu.


Selasa laju-laju pegi hospital ampang tengok wife bos dengan wawa. wahhh, sangat bersemangat tinggi wife bos. berborak macam tak sakit langsong. kalau tengok kiri kanan depan tepi semua dah macam *&%$^&* je. aku yg sihat ni pon boleh jadi sakit jugak. wife bos yang masih segar bugar dan borak macam kt kedai kopi.  gud, semangat tu yang kte nak tengokkan. cuma bos nampak Down gila...huhuuu..sian bos.


























bukan senangkan nak terima kenyataan yang orang kita sayang kena penyakit kronik ni. asalnya g klinik sebab demam biase je. check darah (takut denggi), tapi rupanya Sel Darah Putih wife bos 200 dari paras normal 12. gulppp, tinggi gile kot!


semoga bos tabah dan sabar hadapi dugaan Allah SWT ni. Setiap yang terjadi pasti ada hikmah disebaliknya. Kita hanya hambaNya, hanya mampu berusaha dan tawakal. Ye, mungkin senang bagi yang cakap dari yang mengalami. tapi sekurang-kurangnya aku cuba utk buatkan bos lebih tenang hadapi dugaan ini. 


Be Stronggggg Puan!!


Majlis Persaraan JKDM 2014

0 komen
salam

Peach Colour entry lepas punya sambungan cerita. Kerjaan yang tiap tahun sure pening nk pikir nak pakai baju ape. setahun sekali kena la fefeling pwincess gitu..nk gebau-gebau skirt kibas-kibas sana sini. kahkahh! gituuu..hover tau.

Keje keje jugak, fefeling-fefeling jugak. seronok la kan. keje disuasana baru. harap tahun depan, dapat buat lagi GRAND!! sebab nak diswastakan kannn..huhuuu.


 

AJK Pendaftaran. 

Time ni la aku boleh kenal sape yang liat nak confirmkan kehadiran. hahahaha! mula la aku pun nak jual mahal siap sound...gile saiko!

 

 OOTD
Baju & Tudung : Jalan Tar
suma pun last minit!! 



Persembahan dari Heliza Helmi & Iwan 

 apesal comel sangat kamu wahai heliza....




Ok, now dayangs dayangs nak enterprem!
semua pun kawan-kawan ofis




 Peach yang bermacam-macam jenis...bermacam pesen...


 Bersama Dato' Azis Yacob. Selamat Bersara Dato'!!



ok jom kita buat cover album!

 sumpah dress ni buat aku macam mengandungsss!!
gemok sungguh diri ini T.T

ok bai!


Majlis Rasmi

0 komen
poning palo mak!

Majlis Persaraan Jabatan esok weh! urusan jemputan dan kehadiran semua dah settle. cuma tunggu majlisnye saje. bila esok nk majlis hari ni baru kelamkabut cari tudung lah ape lah. dan tema adalah lain dari yang lain. tak penah lagi kot orang buat baju raya kaler ni. ada pun JARANG-JARANG berlaku la kan....biasa orang buat kawen je banyak...


PEACH COLOUR!


satu aku tak berapa gemar, sebab kaler ni biasenye kain jenis yang boleh nampak susuk badan or transparent gitu. sebab kaler peach kan ala-ala kaler kulit gitu. jarang. nak pakai kena berlapislapis agar tak nampak kek lapis yang de dalam baju neh. bahahahhaha!


jenuh mencari sampai ke KL nuhh...hope dress yang aku beli tu menepati lah tema utk majlis esok. siap sedia lah utk berpeluh3 esok uruskan pendaftaran. haih! tak guna pun mekap tebal sebab cair jugak dek peloh berduyun-duyunnn...hu3...


Kursus @ Sarawak.... lagi. 22-26 April 2014

0 komen
Salah satu sebab kesibukan diri...

Kursus kt Sarawak. lagi....sarawak lagi...dan lagi. Baru je pegi bulan februari aritu, bulan empat dah jejak balik. baru je ngadu ni la satu-satu negeri tak penah pegi lagi sebelum ni kan. tup3 lepas pegi dengan en.suami feb lalu, terus berterusan pulak kursus pun nak buat kt sarawak. 

Antara peserta kursus dari Ibu Pejabat. seronok lah semua pun sporting kan. kebanyakkan memang dah saling mengenali kan. so senang takyah ade sesi perkenalan. kui3...

 wawa, kawan bilik sebelah.

terima kasih eh, jadi peneman dari mula sampai habis kursus. =)
teman setia gituwww....

 jom check in. memandangkan kerajaan dalam langkah penjimatan, maka kami kursus pun dalam Akademi Kastam Diraja Malaysia, Sarawak. ni bilik aku...


Macam-macam cerita lawak la masa mula dapat kunci. kejap nk bilik sana, kejap nak duduk banglo kejap nak yang situ kejap nak yang sini. last-last bilik ni jadi pilihan hati. ok lah, nampak macam gagah sangat kan duduk sorang. memang TAK lah!!! jiran sebelah, angkut tilam tido dengan aku skali. hahahahhaa.....gud. memang peneman setia neh. saya bagi LIMA BINTANGG....kikiki


Dalam kelas pun sama-sama jugak...



gambar dalam kelas tak banyak, sebab fokus (lah konon)...padahal banyak berjalan dari belajar rasenye. Kursus yang aku rasa paling sempoiii dan paling best sekali. sebab 4.30petang dah abes kelas, terus pegi jalan-jalan sampai malam.

aku rasa ade untong jugak aku dah penah pegi bulan februari tu. sebab aku dah tau mana kedai makan sedap, ape yang aku kempunan tak dapat buat time dulu aku buat kali ni. so kira boleh campak la aku kt bandar tu, dah boleh tau sikit selok belok bandar kuching tu. sampaikan, last day tu macam tak puas berjalan, siap suh geng-geng lain balik dulu, aku & wawa stay lagi kt bandar sebab nk jalan lagi. balik naik teksi. gigih betul nak shopping kan.

antara memang NIAT utama yang dirindui:

SET AYAM BAKAR + BANANA CHEESE, RJ Ayam Bakar.


Apesal korang sedap sangat hah!!!!! memang setakat ni aku tak jumpa lagi kt semenanjung ni banana cheese yg menepati citarasa aku macam kt RJ Ayam Bakar ni. memang sedap nak mammmmmm punya. ada sapa3 nak buat kursus kt sarawak lagi?nak join....(coiiii)




TOPSPOT lah for sure!! hoi hoiiii...apesal nehh....sume bab makan je yang aku aim kan??nampak sangat dasar pemakan sejati.




pun makan jugakkkk....dekat kopitiam ape eh nama die lupa pulak. suke mee kolok dia. sedappp!! memang ni tempat aku & en.suami sarapan+lunch+dinner time pegi dengan en.suami. sebab dah tau sedap, situuuu je lah dituju.


satu bas serbu kedai ni. memang maut lah abg tu nk kutip order. sorang nak itu ini, berteraburr semua order. nasib la semuanya betul. bagus3!

memang NIAT utama tu lebih banyak pasal makan daripada berjalan. kahkahhh...yelah dah puas berjalan dengan en. suami kan, so kita fokus ke makanan yang paling diingati sepanjang pergi sebelum ni lah kan.


terima kasih semua utk ingatan dan pengalaman best dengan korang!





ada sesiapa nk jemput g sarawak lagi?????kikikiii

19 Mei 2014

0 komen
hihihi....

lama betul menyepi tanpa berita kan. macam ada musim pulak blog ni. musim rajinn, belambak3 post dalam satu hari. bila musim malas. memang menyepi je lah sepanjang masa.

banyak nak cerita. tapi sibuk lah yang teramat. asal nk log in blog je asyik terbantut je. ni pun mujur lah bos cuti. keje pon banyak, tapi curi time sikit nk up sket post dalam blog yang semakin sendu ni. huhuuu....


lagipun,

en.suami accident Isnin lepas (19Mei2014). tu lah satu-satunya yang palinggggg dirisaukan dalam hidup sepanjang hari. memandangkan en. suami pegi keje naik moto, balik malam je manjang. bini mana tak risau ye dak? lagi-lagi hujan pulak akhir-akhir ni. memang selagi en.suami tak balik, selagi tu lah aku tak tido. 

punya la gabra. tapi yang pelik en. suami cool je call..kata accident. tanya dulu tengah buat ape, anak mana semua. then baru die cakap die accident. haih! gugur jantong kauuuu.


tau lah niat en. suami tak nak bini die ni risau kan.tapi kau rase aku boleh ke dok diam kt rumah bile dah tau laki accident?memang macam cacing kepanasan lahh. tau pulak yang langgar tu boleh pulak lari. haih. nasib la badan. 

Tapi tak pe lah, anggap je la dugaan hidup. pasti ada bersebab Allah bagi dugaan ni kan? Alhamdulillah, en.suami cedera ringan je. tak de la patah riuk. syukur sangat! dapat la mc 4hari. dok umah diam3. jangan nk merayau lagi. nasib la dapat 'jururawat' yang Garang nih. bahahahha! nasib badan....



Get Well Soon en. suami........

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template