Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, January 6, 2014

Percutian yang ditaja

Isnin 23Disember2013

En.Suami pergi cari duit outstation, si isteri bersama anak menghabiskan duit holiday dengan myfamily. tapi taklah abes duit pun, sebab percutian ni ditaja sepenuhnya oleh En. Ayah & Pn. Emak. heaven wohh! percutian yang bawak badan je. makan tanggung berak cangkung gitu. anak pun terbela..sebab mak ade, mak jaga marissa, aku mcm bujang ahh..marissa tu cm konon adik last aku lah. boleh? baru nak perasan bujang sekali marissa panggil aku "mamaaaaaaaaa"! abes kantoi. bahaha!

Keje aku cuma book kan hotel saje. ayah bagi no credit card dan limit RM600 utk hotel ye. tau lah anak die ni mata duitan sket. nak yang mahal je sbb tu ayah bg limit harga. so ke Bluewave, JB lah kita yer. nak tgk view singapore dari tingkap bilik. dah cop katil ni dulu. bajet bagus nak tido katil single berdua dengan anak. tup3, malam tu anak jatuh katil. padan muka haku....ade hati nak tido atas katil dgn budak kecik kan. tu pun, tak perasan. tup3 anak melalak bangun2 anak dah ade kt pangkuan mak aku dah tengah pujuk die yang tengah menangis. Dasar tido mati betol lah aku pun! nyesal tak sudahh. hari kedua, tido bawah je lah kte. huhuhuuu....rugi je ade katil.

percutian kali ni macam free&easy. ape kau nak buat sukehati kau lahh...banyak ke kedai makan dari berjalan rasenye. bahaha! hari ke-2 baru lah pegi ke Hello Kitty Town Sanrio. entry fee RM55 1park (warganegara). boleh lah orang blanje kte on jeww...


marissa suka sangat barney. bear busuk die pun barney. so tengok tak nak snap kat gambar lain selain barney. obsessssss terlalu obsesss sgt dengan barney...kami menghabiskan masa kt barney ni hampir 30minit jugak lah kt situ saje..


bagi aku, ermmm...utk kanak-kanak perempuan besar sikit kot yang sesuai. sebab limit sikit mainan utk dimain oleh marissa. kalau dalam 5-6tahun baru sesuai kot. sebab ade game cawan pusing-pusing tu. tp marissa tak boleh naik pon. sbb tak cukup ketinggian & umur. pastu konsep hello kitty ni mcm dekat Kidzania sikit. ada main masak-masak, buat cookies, cop-cop gambar hello kitty. lukis-mewarna. mainan utk kanak-kanak yg besar skit. marissa pun main kt playground ni je yang lama. so rasa rugi je mak ayah aku masuk. bukan dorang nak main pun game-game kanak-kanak tu pun kan. pastu pakat beratur lah sume game pun. malas betol, bukan senang nak beratur dengan elok kalau ade budak kecik pun. berlari sana sini. bih baik tak payah! dh membazir disitu...

 
tapi dah orang belanja, kita layankan aje lah. boleh la round kat situ berkali-kali pun tengok hello kitty. hepy lah jugak sebab dalam aircond kan. ce g legoland...mendidih la hati kau, duit pun mendidih jugak tu. hhahahahaha...bg 3bintang lah dari 5bintang. boleh la.....tunggu marissa besar sikit lah baru pegi balik sini....





0 komen:

Post a Comment

Percutian yang ditaja

Isnin 23Disember2013

En.Suami pergi cari duit outstation, si isteri bersama anak menghabiskan duit holiday dengan myfamily. tapi taklah abes duit pun, sebab percutian ni ditaja sepenuhnya oleh En. Ayah & Pn. Emak. heaven wohh! percutian yang bawak badan je. makan tanggung berak cangkung gitu. anak pun terbela..sebab mak ade, mak jaga marissa, aku mcm bujang ahh..marissa tu cm konon adik last aku lah. boleh? baru nak perasan bujang sekali marissa panggil aku "mamaaaaaaaaa"! abes kantoi. bahaha!

Keje aku cuma book kan hotel saje. ayah bagi no credit card dan limit RM600 utk hotel ye. tau lah anak die ni mata duitan sket. nak yang mahal je sbb tu ayah bg limit harga. so ke Bluewave, JB lah kita yer. nak tgk view singapore dari tingkap bilik. dah cop katil ni dulu. bajet bagus nak tido katil single berdua dengan anak. tup3, malam tu anak jatuh katil. padan muka haku....ade hati nak tido atas katil dgn budak kecik kan. tu pun, tak perasan. tup3 anak melalak bangun2 anak dah ade kt pangkuan mak aku dah tengah pujuk die yang tengah menangis. Dasar tido mati betol lah aku pun! nyesal tak sudahh. hari kedua, tido bawah je lah kte. huhuhuuu....rugi je ade katil.

percutian kali ni macam free&easy. ape kau nak buat sukehati kau lahh...banyak ke kedai makan dari berjalan rasenye. bahaha! hari ke-2 baru lah pegi ke Hello Kitty Town Sanrio. entry fee RM55 1park (warganegara). boleh lah orang blanje kte on jeww...


marissa suka sangat barney. bear busuk die pun barney. so tengok tak nak snap kat gambar lain selain barney. obsessssss terlalu obsesss sgt dengan barney...kami menghabiskan masa kt barney ni hampir 30minit jugak lah kt situ saje..


bagi aku, ermmm...utk kanak-kanak perempuan besar sikit kot yang sesuai. sebab limit sikit mainan utk dimain oleh marissa. kalau dalam 5-6tahun baru sesuai kot. sebab ade game cawan pusing-pusing tu. tp marissa tak boleh naik pon. sbb tak cukup ketinggian & umur. pastu konsep hello kitty ni mcm dekat Kidzania sikit. ada main masak-masak, buat cookies, cop-cop gambar hello kitty. lukis-mewarna. mainan utk kanak-kanak yg besar skit. marissa pun main kt playground ni je yang lama. so rasa rugi je mak ayah aku masuk. bukan dorang nak main pun game-game kanak-kanak tu pun kan. pastu pakat beratur lah sume game pun. malas betol, bukan senang nak beratur dengan elok kalau ade budak kecik pun. berlari sana sini. bih baik tak payah! dh membazir disitu...

 
tapi dah orang belanja, kita layankan aje lah. boleh la round kat situ berkali-kali pun tengok hello kitty. hepy lah jugak sebab dalam aircond kan. ce g legoland...mendidih la hati kau, duit pun mendidih jugak tu. hhahahahaha...bg 3bintang lah dari 5bintang. boleh la.....tunggu marissa besar sikit lah baru pegi balik sini....





0 komen on "Percutian yang ditaja"

Post a Comment

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template