Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, January 22, 2014

Paprik Campur Aduk

Ahad tengahari tanya en.suami. nak makan ape. en.suami request Paprik. Operasi menyelongkar peti ais pun bermula. korek tengok ape yang ada utk masukkan dalam paprik. kali pertama tau masak paprik. SUMPAH, tak tipu punya. sebab selalu menu ni main order kat kedai je. so bajet macam ape susah nak masak, beli sudah..betol tak? tapi sebab malas nak kluar, masak lah sendiri. Resipi ikut naluri seorang isteri. ecehh! resipi yang dicipta sendiri ikut suka hati makbapakkaulah. kui3

.................................................................

Antara sayur yang ada dalam peti ais. nampak sikit, tapi penuh kuali bila siap masak.


nak resipi ke?macam malu je nak share...sebab main campak-campak gitu jer. oklah, share lah k. tp jangan gelak eh...(boleh?)


Resipi:-
1. Tumis Cili Kering Blender dgn Bwg Merah, Bwg Putih & Halia.
2. Masukkan Ayam/Seafood (aku campur je 22)
3. Masukkan Cili Sos Life, Cili Thai Maggi, Sos Tiram
4. Masuk Aji + garam + gula sikit
5. Kalau nak kuah lebih kasi taruk air lebih sikit time tumis cili blender tu
6. Rasa cukup masin ke tak
7. Kalau cukup masin, masuk je semua sayur dalam gambar atas tu + Daun Limau
8. Gaul-gaul dan Siap!


saje kasi gambar besar bagi korang semua terliur sikit. gulpppp, aku tengok pun tergugat iman. rase nak masak lagi je. kahkahhh....





(malu je, menu simple pun nak bg resipi, macam chef sangat lahh!)


0 komen:

Post a Comment

Paprik Campur Aduk

Ahad tengahari tanya en.suami. nak makan ape. en.suami request Paprik. Operasi menyelongkar peti ais pun bermula. korek tengok ape yang ada utk masukkan dalam paprik. kali pertama tau masak paprik. SUMPAH, tak tipu punya. sebab selalu menu ni main order kat kedai je. so bajet macam ape susah nak masak, beli sudah..betol tak? tapi sebab malas nak kluar, masak lah sendiri. Resipi ikut naluri seorang isteri. ecehh! resipi yang dicipta sendiri ikut suka hati makbapakkaulah. kui3

.................................................................

Antara sayur yang ada dalam peti ais. nampak sikit, tapi penuh kuali bila siap masak.


nak resipi ke?macam malu je nak share...sebab main campak-campak gitu jer. oklah, share lah k. tp jangan gelak eh...(boleh?)


Resipi:-
1. Tumis Cili Kering Blender dgn Bwg Merah, Bwg Putih & Halia.
2. Masukkan Ayam/Seafood (aku campur je 22)
3. Masukkan Cili Sos Life, Cili Thai Maggi, Sos Tiram
4. Masuk Aji + garam + gula sikit
5. Kalau nak kuah lebih kasi taruk air lebih sikit time tumis cili blender tu
6. Rasa cukup masin ke tak
7. Kalau cukup masin, masuk je semua sayur dalam gambar atas tu + Daun Limau
8. Gaul-gaul dan Siap!


saje kasi gambar besar bagi korang semua terliur sikit. gulpppp, aku tengok pun tergugat iman. rase nak masak lagi je. kahkahhh....





(malu je, menu simple pun nak bg resipi, macam chef sangat lahh!)


0 komen on "Paprik Campur Aduk"

Post a Comment

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template