Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, January 27, 2014

Get Well Soon Dear..

0 komen
Sempena Hari Ulangtahun Perkahwinan kali ketiga ni, en. suami Demam pulak. Harini jugak dapat MC. alahaiii..... beralih bulan mcm baby beralih bulan kot. bahahah! ke nk tumbuh gigi??.. kahkahhh! Jaat punye bini. 

tak de la nk celebrate mende pon, en.suami terbaring ke kt rumah tu. biase lah kalau lelaki demam, gedik die lebih sikit. nak perhatian lebihh lettewwww...makan nk bersuap, ubat nak kena suap, nak makan atas katil, mintak itu ini. memang raja betol lah. tapi tak pelah, sekali sekala kan. mungkin aku terlebih bagi perhatian kat anak sebelum ni sampai en.suami terabai sikit. hikhik



Get Well Soon Dear En. Suamiku sayang intan payung emas bertahta berlian

mama LOVE you soooooo muchhh!
muchasgraciass!

Ulangtahunperkahwinankaliketiga =)

0 komen

 Bismillah...

 Alhamdulillah, 
genap tigatahun usia Pernikahan & Perkahwinan kami. Syukur Ya Allah.


 27 Januari 2011
kami selamat diijabkabulkan. 
Hari Khamis okeh kteorang nikah. kau hado?
hahhaha...



ada gap 2hari sebelum hari sanding belah perempuan. 
29 Januari 2011


 the best moment ever lah...kalau lah boleh diulang tayang kembali..




Majlis Bertandang 
5 Februari 2011




 Dear Husband,
You Complete Me
True Love Stories Never Have Endings!
You Are My Happily Ever After
 terima kasih utk tigatahun yang menggembirakan..


****************************************************
LOVE STORY


                             AYAH     +       MAMA       = ADRIANNA MARISSA


*mungkinkah tahun depan ahli akan bertambah?sama-samalah turut mendoakan untuk kami sekeluarga. Semoga ikatan ini kekal abadi hingga ke syurga. Insyaallah......Lepas ni wedding anniversary nak ajak en.suami honeymoon lah. setiap tahunnn.boleh?hehhehe....

Wednesday, January 22, 2014

Paprik Campur Aduk

0 komen
Ahad tengahari tanya en.suami. nak makan ape. en.suami request Paprik. Operasi menyelongkar peti ais pun bermula. korek tengok ape yang ada utk masukkan dalam paprik. kali pertama tau masak paprik. SUMPAH, tak tipu punya. sebab selalu menu ni main order kat kedai je. so bajet macam ape susah nak masak, beli sudah..betol tak? tapi sebab malas nak kluar, masak lah sendiri. Resipi ikut naluri seorang isteri. ecehh! resipi yang dicipta sendiri ikut suka hati makbapakkaulah. kui3

.................................................................

Antara sayur yang ada dalam peti ais. nampak sikit, tapi penuh kuali bila siap masak.


nak resipi ke?macam malu je nak share...sebab main campak-campak gitu jer. oklah, share lah k. tp jangan gelak eh...(boleh?)


Resipi:-
1. Tumis Cili Kering Blender dgn Bwg Merah, Bwg Putih & Halia.
2. Masukkan Ayam/Seafood (aku campur je 22)
3. Masukkan Cili Sos Life, Cili Thai Maggi, Sos Tiram
4. Masuk Aji + garam + gula sikit
5. Kalau nak kuah lebih kasi taruk air lebih sikit time tumis cili blender tu
6. Rasa cukup masin ke tak
7. Kalau cukup masin, masuk je semua sayur dalam gambar atas tu + Daun Limau
8. Gaul-gaul dan Siap!


saje kasi gambar besar bagi korang semua terliur sikit. gulpppp, aku tengok pun tergugat iman. rase nak masak lagi je. kahkahhh....





(malu je, menu simple pun nak bg resipi, macam chef sangat lahh!)


Thursday, January 16, 2014

Langkawi - Day 3

0 komen
continue....

Last day..huh!
sangat free & easy. tak kemana pon, cuma menghitung jam sebelum balik dan menghargai setiap detik utk berada di Langkawi. memang tak puas hati lagi..ada cita-cita nak sambung stay tau. tapi, orang kereta sewa tu dah berkali-kali call dah, de customer lain dah tunggu katanya.. ceit!

Aku dah bgtau ke kteorang menginap kat mana??lupa la pulak..(simptom nyanyok neh!). bagitau jugak lah lagi.. De Baron Resort, Langkawi. Viewnyaa...cantik!! last day baru dapat jejak kaki kat area tepi laut hotel & berangan-angan sambil ditiup angin. cuaca sgt cantik time tu, mcm mendung3 gitu. memang layan lah kalau dok tepi laut tu berjemur..(motip sgt).
view tengok perahu layar, kapal lalu lalang sana sini. sangat menenangkan..tapi ada satu yang tidak menenangkan....ini makcik!!


menggelupur nak rendam dalam kolam. sorry, mama xnak baju basah eh. nak balik dah time tu. nnt busuk baju basah-basah simpan dalam beg terperap. oh ni janji entry lepas....Kolam yang sangattttt......lah best!

to be honest, aku naik gelongsor tu berkali-kali. ade kot 20-30kali. hahahaha! nampak sangat kempunan time kecik tak dapat kan. bahahha! marissa sendiri pun tak naik banyak kali cam aku tu. fedulikk ahhh. janji aku puas!hahahaha....lagipun time tu tak seramai dalam gambar ni. ni hari sabtu sebab tu ramai. time aku mandi hari jumaat petang. tak ramai. ade budak3 dalam 3-4 orang je. memang aku lah raja dalam kolam tu kan. marissa pulak en. suami jaga. lagi tunjuk taring aahh aku..

jom balik. flight jam 2.30petang. jam 12.30tghari dah terpacak. amazingly....tak de orang langsong kt MAS. airasia kemain panjang beratur. agak best disitu. sebab tak payah beratur lama. 12.40 tghri dah terpinga-pinga tak tau nak buat ape. selalu we'ols naik AirAsia kan, dah selalu datang awal takut terlepas flight kan. takut terlambat. tapi tidak dengan MAS. tak payah tunggu lama lah nak check in.
berpikir lah kami nak buat ape sementara nk tunggu jam 2.30petang.


makan jom! 
ok ni nakk bgitau, sepanjang 3hari di Langkawi memang tak cari pun Assam Laksa kat sana. Char Kuey Tiau ape tah lagi kan. bile nk fly balik baru terfikir. selamat lah kat airport tu ade kedai 'NOOODLES' . lepas kempunan makk nyah! sedappp pulak tu. korang must try okeh. en. suami makan Mee Kari pun sodap jugak. tak tau la kalau korang makan tak sedap plak ke kan. tekak memasing lah.



balik.
mintak bantal 2, selimut 2, baring terlentang 2beranak kt 3seat. en.suami, pegi seat sebelah sinun....kami tido lena ohh.best! biasalah seat byk kosong kan. flight pulak tak boleh landing on time, traffic jam pilot kata. tak sangka kt awan pun ade traffic jam. kui3... pilot kata "kita terpaksa melambat-lambatkan pendaratan berikutan kesesakan di KLIA". nak tergelak pun ada.


sekian lah cerita trip ke Langkawi kami bertiga. Next trip pleaseeeeee!!! tak puas berjalan..

perkara yang tak dapat dipenuhi sebab kesuntukan masa : 
1) Langkawi adalah pulau yg cantik & laut yg cantik tapi, sekali pun kami tak jejak kaki kt pasir pantai dan berenang di pantai apetah lagi...
2) Laksa sedap. google byk tempat shopping tapi tak google mana laksa makan best.
3) Nape lah tak beli PEPERO banyak3. sedap nak mampos! sehari je stok dah abes coklat nih.
4) tak dapat pusing setiap pelusuk Langkawi. Pantai Chenang dan macam-macam pantai lagi.
5) Nak naik boat utk tengok helang makan kt tengah laut. tapi ada kanak-kanak yg aktif lg membesar yang tak sesuai utk dibawa ke situ.
6) Pulau Dayang Bunting pun tak dapat pegi sebab...
7) malas nak senaraikan lagi....banyakkk! tapi nanti buat sakit hati je.


Kesimpulannya...Booking lah lebih dari 3hari2malam. Memang tak cukup nak pusing satu pulau tu. Lagi-lagi ada anak kecil. kena ikut time die tido, bangun, makan, mandi. suma kena ikut time anak. bila anak mood ok baru lah boleh berjalan dengan aman. kalau tak, dengan kau-kau stress. Kalau ade peluang, nak pegi lagi. beli coklat banyak-banyak-banyak-banyakkkk nak hilangkan stress. boleh?

Wednesday, January 15, 2014

Langkawi - Day 2

0 komen
continue...

haih, byk sgt gambar lah. jenuh nak pilih. nak cite pun malas sebenarnya. letih nk pikir. kui3. Hari kedua ni macam padat sikit jadual. sebab ni la satu-satunya hari yang fullday utk berjalan. kalau tak tu, hari pertama sampai dah tengahari dah. hari terakhir pulak sampai tengahari je boleh jalan then dah fly balik KL. 

berjalan jauh sikit lah..

Langkawi Geopark. Dari pekan Kuah dalam 35minit lah. sampai sini dalam jam 10pagi.

jalan-jalan kejap then jam 10.30pagi dah nak naik Duck Tours.



dan marissa adalah menangis sekuat hati bila nampak ini kenderaan! dah la kuat bunyi nya.besau gabak plak tu. manalah budak ni tak takut nak naik kan..puas pujuk...kejap je takut lepas tu kemain hebat lagi die beraksi dalam gambar.

Duck Tour punya harga : RM38/adult. marissa FREE. harga kanak-kanak tak tanya pulak. tapi tak silap kalau kanak-kanak & warga emas dapat diskaun rasenye. duration dalam 45minit. jalan kat jalan raya then die masuk dalam air round-round tengok kapal layar & kapal berlabuh...best tau. try okeh!! 



then naik cable car..dalam jam 12 kot beratur, dapat naik jam 1.30 tghari. panjang betol beratur. ingatkan bukan cuti sekolah tak ramai, salah sangkaanku rupanya. tapiiiiii....time kteorang balik dalam jam 3petang, dah tak de orang beratur dah!!! aduyaiiii....tau naik petang-petang sikit...


sejuk & angin kuat!
salah baju lah anakku....bajet nak ke pantai lepas tu..tapi..............


.................marissa dah terlentang kat belakang...penat sungguh tu.
dari pagi bangun sampai jam 3petang tak tido tengahari lagi...


marissa tido, kteorang pun pegi shopping balik lah. beli gamat lah, beli coklat lagi, mcm3 lagi lah. sampai hotel marissa dah bangun!! battery dah full...kami nak lelap kejap pun tak boleh dah...petang pulak kami terjun itu kolamm..yihuuuu......gambar kolam next entry lah eh. sebab time ni tak snap gambar pun, kteorang turun mmg utk mandi je. segala gadget tinggal kt bilik...

malam kami jalan-jalan kt pekan kuah, area jeti & kt burung helang ni...

tapi cik adik kte takut lahhh...dari jauh kemain semangat, dah smpai dekat, kemain erat dipeluknya
mungkin die ingat burung helang betul kot...


teman hubby pegi beli baju kt Branded Outlet...
dey KL belambak kottt..mencik betol klu shopping barang yg dah ade kt KL. 
buat berat beg jeh



keje aku kt sini, kejar anak sana sini. phewww! 

Then, jalan-jalan round-round abeskan minyak, makan, balik tidooo





...................................................
Habis dah hari kedua. kejap je masa berlalu tauu. 




to be continued....DAY - 3

Monday, January 13, 2014

Langkawi - Day 1

0 komen
salam semua,

harini nak update sikit bab percutian ke Langkawi 9-11 Januari 2014 yg lepas. 

5.30 pagi : bangun kemas dapur dan siap2kan diri dulu. bile diri dah siap baru lah kejutkan en.suami & siapkan anak Jam 6.00 pagi

6.45 pagi : Bertolak ke ERL (Express Train), sampai ERL jam 7.00 pagi, naik ERL jam 7.15 pagi


Gigih betul nak naik train dgn beg gabak dgn anak kecil lagi kan. tapi pengalaman kan, seronok bile tgk anak hepy kan. Lagipun kalau nak park kt airport sana memang mendidih la nak kena bayar park utk 3hari2malam kan. tak payah lah kau nak berangan pakai heels bagai, lagi bagus kalau pakai sport shoes, senang nak kejar anak. phewwwwwww!!


7.45 pagi dah sampai KLIA. sebab naik MAS kan, ERL akan berhenti betul2 dalam airport. keluar train, naik lif tingkat 5 sampai dah tempat utk check in. pastu kau yg bawak infant or kanak-kanak riang ni boleh terus ke kaunter E15-E16 (special handling) gitu. memahami betol.. tak payah lah beratur panjang dgn anak kecik kan. Kaunter E15-E16 utk khas utk yg bawak anak-anak kecil or warga emas. special handling gitu..kelas nama u. bertambah pantas lah proses check in tu. kul 8pagi dah terpinga-pinga tak tau nak buat ape. flight jam 9.45pagi. hampir 2jam terpinga-pinga tak tau nk buat ape. nasib KLIA tu best! mcm3 tempat boleh jalan-jalan cuci mata.

kteorang lakibini memang dah deal, en. suami bawak & jaga beg. aku jaga anak. mana kau rase lagi senang?opkos lah jaga beg kan. statik. anak? boleh turunnaik darah mak kau ni. haih.. biaselah budak kecik mana lah nak duduk diam satu tempat dalam jangka masa yang lama kan. ade je nak kesana kemari nak itu ini.

Dalam pada en.suami statik tu, tapi percayalah dalam handphone aku lah yg paling byk gambar & status FB. en.suami pulak yg mintak gambar itu ini suh send kt handphone die.


boleh marissa nak naik escalator ni banyak-banyak kali. kenapa benda ni wujud eh?pening pale haku. seronok betul die naik escalator tu.


marissa ni ingatkan dah aktif gile kt KLIA tu, naik flight ingatkan tido. tapi TAK okeh! segar bugar mata dia. biasa jam 10-12 tu time tido, tapi bukan pada hari kejadian. menggagau lah kau menjaga anak. selamat la aku booked seat palinggggggggg belakang! senang urusan ke toilet & mintak air panas & senang kawal anak. biase orang sume nak duduk depan kan, so seat area 5row kebelakang tu KOSONG tau. syokkk lah anak aku kulur kilir. kteorang kt belakang ni siap main tukar-tukar seat. kejap dok depan jap dok belakang.


huntong jugak dok belakang. dapat layanan istimewa tau. bape kali dapat kacang + siap dapat susu kotak dutch lady ni. tak mintak pon. layanan 5star tau. pas ni memang nak dok seatt belakang sekali lah. tapi kau tahan sikit la gegar die lain macam sket kalau landing tu, langgar awan pun sama gak.


Sampai Airport dalam jam 11pagi camtu, terus lah amek kereta sewa. kami amek Viva Elite Oren je. RM50/hari (auto). murah kan? mungkin sebab bukan cuti sekolah. tapi bukan sewa dalam airport tu, tapi contact orang lah. en.suami punya part ni. aku tak tau mana die dapat nombor orang tu. tapi dah survey kt airport punya harga Viva tu sehari RM80/hari (manual). RM90/hari (auto). Lupa pulak nak snap gambar kereta. korang google lah sendiri eh klu nak tau kereta viva tu camana. Kereta Baru okeh. bukan lama. bau kedai lagi. bernasib baik disitu..

Kami isi minyak RM40 utk 3hari tu. ok, jimat jugak viva ni. ada balance 3bar lagi minyak. masa ambil kereta ada 2bar je minyak. rugi plak isi banyak-banyak. tau isi sikit-sikit dulu.hahahah..siap round pulau tu berkali-kali tu.

Check in De Baron Resort, Pekan Kuah. booking guna agoda. Bilik so-so je, mcm3 jugak yg hati ni tak puas. tapi view bilik & kolam aku bagi 5star!! perghhh..view sangat awesome! dan kolam yang besar siap ada 2 gelongsor besar. next entry cerita okeh. sebab hari ke2 baru cecah kaki dalam kolam tu.

nak check in tapi bilik tak ready lagi. 1.30petang bilik tak ready lagi? ramai ke?bkn ke hari bekerja dan bukan cuti sekolah pun penuh eh? naik lah balik kereta. round bandar. Time ni baru la marissa tido lena kt belakang. tak boleh shopping!! kena gilir-gilir masuk kedai. memula en.suami g tgk2 barang..beli barang die dulu, then aku plak masuk beli barang. ade lah dalam 4-5kedai. balik lah ke hotel sebab dah penat tak rest lagi dari pagi kan. sampai hotel, marissa dah BANGUNNNNN!!! aiyoyoyooooo...mama baru nak rest die dah bangun. battery die dah FULL, mama&ayah punya battery dah kongg..huhuhuuu...tapi syukur jugak marissa tido time shopping, senang sikit nk shopping. banyak pinggan mangkuk kan dalam kedai..ni lah barang yg sempat disnap. kot korang nak tau harga sekarang kan...


pembelian barang adalah atas kiriman! balik rumah, tengok 'eh ape yg aku beli utk diri sendiri??'...tak hade..sebok membeli utk orang pulak sampai terlupa keinginan diri sendiri..huhuhuu...


kiriman mak. sebok terpengaruh periuk ajaib..


Corelle, Kiriman member ofis. tapi tak beli sebab dia nak full set. tapi harga skrg dah mahal. 
tak jadi. gud. kalau beli takut pecah berderai je nnt..kui3


 kiriman member ofis. sudu menyudu...
balik rumah tertanya diri sendiri, nape tak beli utk diri sendiri
ni gambar senduk. kalau garfu/sudu RM5.50 (6sudu/1set)
murah kot aku rasa. kualiti pun bagus
dan sudu yg jenis berat. bukan yg ringan.
nyesal tak sudah!!


kiriman kawan en.suami
tapi yang ni kami beli banyak utk diri sendiri.
faveret everrr and foreverr!!
korg try okeh kalau jumpa beli tau.

tapi ni harga dekat Idamansuri. Aku beli kt Ram's, RM17.00 jer.
jimat RM0.90. tu untung survey mensurvey. kui3





to be continued.......

Get Well Soon Dear..

0 komen
Sempena Hari Ulangtahun Perkahwinan kali ketiga ni, en. suami Demam pulak. Harini jugak dapat MC. alahaiii..... beralih bulan mcm baby beralih bulan kot. bahahah! ke nk tumbuh gigi??.. kahkahhh! Jaat punye bini. 

tak de la nk celebrate mende pon, en.suami terbaring ke kt rumah tu. biase lah kalau lelaki demam, gedik die lebih sikit. nak perhatian lebihh lettewwww...makan nk bersuap, ubat nak kena suap, nak makan atas katil, mintak itu ini. memang raja betol lah. tapi tak pelah, sekali sekala kan. mungkin aku terlebih bagi perhatian kat anak sebelum ni sampai en.suami terabai sikit. hikhik



Get Well Soon Dear En. Suamiku sayang intan payung emas bertahta berlian

mama LOVE you soooooo muchhh!
muchasgraciass!

Ulangtahunperkahwinankaliketiga =)

0 komen

 Bismillah...

 Alhamdulillah, 
genap tigatahun usia Pernikahan & Perkahwinan kami. Syukur Ya Allah.


 27 Januari 2011
kami selamat diijabkabulkan. 
Hari Khamis okeh kteorang nikah. kau hado?
hahhaha...



ada gap 2hari sebelum hari sanding belah perempuan. 
29 Januari 2011


 the best moment ever lah...kalau lah boleh diulang tayang kembali..




Majlis Bertandang 
5 Februari 2011




 Dear Husband,
You Complete Me
True Love Stories Never Have Endings!
You Are My Happily Ever After
 terima kasih utk tigatahun yang menggembirakan..


****************************************************
LOVE STORY


                             AYAH     +       MAMA       = ADRIANNA MARISSA


*mungkinkah tahun depan ahli akan bertambah?sama-samalah turut mendoakan untuk kami sekeluarga. Semoga ikatan ini kekal abadi hingga ke syurga. Insyaallah......Lepas ni wedding anniversary nak ajak en.suami honeymoon lah. setiap tahunnn.boleh?hehhehe....

Paprik Campur Aduk

0 komen
Ahad tengahari tanya en.suami. nak makan ape. en.suami request Paprik. Operasi menyelongkar peti ais pun bermula. korek tengok ape yang ada utk masukkan dalam paprik. kali pertama tau masak paprik. SUMPAH, tak tipu punya. sebab selalu menu ni main order kat kedai je. so bajet macam ape susah nak masak, beli sudah..betol tak? tapi sebab malas nak kluar, masak lah sendiri. Resipi ikut naluri seorang isteri. ecehh! resipi yang dicipta sendiri ikut suka hati makbapakkaulah. kui3

.................................................................

Antara sayur yang ada dalam peti ais. nampak sikit, tapi penuh kuali bila siap masak.


nak resipi ke?macam malu je nak share...sebab main campak-campak gitu jer. oklah, share lah k. tp jangan gelak eh...(boleh?)


Resipi:-
1. Tumis Cili Kering Blender dgn Bwg Merah, Bwg Putih & Halia.
2. Masukkan Ayam/Seafood (aku campur je 22)
3. Masukkan Cili Sos Life, Cili Thai Maggi, Sos Tiram
4. Masuk Aji + garam + gula sikit
5. Kalau nak kuah lebih kasi taruk air lebih sikit time tumis cili blender tu
6. Rasa cukup masin ke tak
7. Kalau cukup masin, masuk je semua sayur dalam gambar atas tu + Daun Limau
8. Gaul-gaul dan Siap!


saje kasi gambar besar bagi korang semua terliur sikit. gulpppp, aku tengok pun tergugat iman. rase nak masak lagi je. kahkahhh....





(malu je, menu simple pun nak bg resipi, macam chef sangat lahh!)


Langkawi - Day 3

0 komen
continue....

Last day..huh!
sangat free & easy. tak kemana pon, cuma menghitung jam sebelum balik dan menghargai setiap detik utk berada di Langkawi. memang tak puas hati lagi..ada cita-cita nak sambung stay tau. tapi, orang kereta sewa tu dah berkali-kali call dah, de customer lain dah tunggu katanya.. ceit!

Aku dah bgtau ke kteorang menginap kat mana??lupa la pulak..(simptom nyanyok neh!). bagitau jugak lah lagi.. De Baron Resort, Langkawi. Viewnyaa...cantik!! last day baru dapat jejak kaki kat area tepi laut hotel & berangan-angan sambil ditiup angin. cuaca sgt cantik time tu, mcm mendung3 gitu. memang layan lah kalau dok tepi laut tu berjemur..(motip sgt).
view tengok perahu layar, kapal lalu lalang sana sini. sangat menenangkan..tapi ada satu yang tidak menenangkan....ini makcik!!


menggelupur nak rendam dalam kolam. sorry, mama xnak baju basah eh. nak balik dah time tu. nnt busuk baju basah-basah simpan dalam beg terperap. oh ni janji entry lepas....Kolam yang sangattttt......lah best!

to be honest, aku naik gelongsor tu berkali-kali. ade kot 20-30kali. hahahaha! nampak sangat kempunan time kecik tak dapat kan. bahahha! marissa sendiri pun tak naik banyak kali cam aku tu. fedulikk ahhh. janji aku puas!hahahaha....lagipun time tu tak seramai dalam gambar ni. ni hari sabtu sebab tu ramai. time aku mandi hari jumaat petang. tak ramai. ade budak3 dalam 3-4 orang je. memang aku lah raja dalam kolam tu kan. marissa pulak en. suami jaga. lagi tunjuk taring aahh aku..

jom balik. flight jam 2.30petang. jam 12.30tghari dah terpacak. amazingly....tak de orang langsong kt MAS. airasia kemain panjang beratur. agak best disitu. sebab tak payah beratur lama. 12.40 tghri dah terpinga-pinga tak tau nak buat ape. selalu we'ols naik AirAsia kan, dah selalu datang awal takut terlepas flight kan. takut terlambat. tapi tidak dengan MAS. tak payah tunggu lama lah nak check in.
berpikir lah kami nak buat ape sementara nk tunggu jam 2.30petang.


makan jom! 
ok ni nakk bgitau, sepanjang 3hari di Langkawi memang tak cari pun Assam Laksa kat sana. Char Kuey Tiau ape tah lagi kan. bile nk fly balik baru terfikir. selamat lah kat airport tu ade kedai 'NOOODLES' . lepas kempunan makk nyah! sedappp pulak tu. korang must try okeh. en. suami makan Mee Kari pun sodap jugak. tak tau la kalau korang makan tak sedap plak ke kan. tekak memasing lah.



balik.
mintak bantal 2, selimut 2, baring terlentang 2beranak kt 3seat. en.suami, pegi seat sebelah sinun....kami tido lena ohh.best! biasalah seat byk kosong kan. flight pulak tak boleh landing on time, traffic jam pilot kata. tak sangka kt awan pun ade traffic jam. kui3... pilot kata "kita terpaksa melambat-lambatkan pendaratan berikutan kesesakan di KLIA". nak tergelak pun ada.


sekian lah cerita trip ke Langkawi kami bertiga. Next trip pleaseeeeee!!! tak puas berjalan..

perkara yang tak dapat dipenuhi sebab kesuntukan masa : 
1) Langkawi adalah pulau yg cantik & laut yg cantik tapi, sekali pun kami tak jejak kaki kt pasir pantai dan berenang di pantai apetah lagi...
2) Laksa sedap. google byk tempat shopping tapi tak google mana laksa makan best.
3) Nape lah tak beli PEPERO banyak3. sedap nak mampos! sehari je stok dah abes coklat nih.
4) tak dapat pusing setiap pelusuk Langkawi. Pantai Chenang dan macam-macam pantai lagi.
5) Nak naik boat utk tengok helang makan kt tengah laut. tapi ada kanak-kanak yg aktif lg membesar yang tak sesuai utk dibawa ke situ.
6) Pulau Dayang Bunting pun tak dapat pegi sebab...
7) malas nak senaraikan lagi....banyakkk! tapi nanti buat sakit hati je.


Kesimpulannya...Booking lah lebih dari 3hari2malam. Memang tak cukup nak pusing satu pulau tu. Lagi-lagi ada anak kecil. kena ikut time die tido, bangun, makan, mandi. suma kena ikut time anak. bila anak mood ok baru lah boleh berjalan dengan aman. kalau tak, dengan kau-kau stress. Kalau ade peluang, nak pegi lagi. beli coklat banyak-banyak-banyak-banyakkkk nak hilangkan stress. boleh?

Langkawi - Day 2

0 komen
continue...

haih, byk sgt gambar lah. jenuh nak pilih. nak cite pun malas sebenarnya. letih nk pikir. kui3. Hari kedua ni macam padat sikit jadual. sebab ni la satu-satunya hari yang fullday utk berjalan. kalau tak tu, hari pertama sampai dah tengahari dah. hari terakhir pulak sampai tengahari je boleh jalan then dah fly balik KL. 

berjalan jauh sikit lah..

Langkawi Geopark. Dari pekan Kuah dalam 35minit lah. sampai sini dalam jam 10pagi.

jalan-jalan kejap then jam 10.30pagi dah nak naik Duck Tours.



dan marissa adalah menangis sekuat hati bila nampak ini kenderaan! dah la kuat bunyi nya.besau gabak plak tu. manalah budak ni tak takut nak naik kan..puas pujuk...kejap je takut lepas tu kemain hebat lagi die beraksi dalam gambar.

Duck Tour punya harga : RM38/adult. marissa FREE. harga kanak-kanak tak tanya pulak. tapi tak silap kalau kanak-kanak & warga emas dapat diskaun rasenye. duration dalam 45minit. jalan kat jalan raya then die masuk dalam air round-round tengok kapal layar & kapal berlabuh...best tau. try okeh!! 



then naik cable car..dalam jam 12 kot beratur, dapat naik jam 1.30 tghari. panjang betol beratur. ingatkan bukan cuti sekolah tak ramai, salah sangkaanku rupanya. tapiiiiii....time kteorang balik dalam jam 3petang, dah tak de orang beratur dah!!! aduyaiiii....tau naik petang-petang sikit...


sejuk & angin kuat!
salah baju lah anakku....bajet nak ke pantai lepas tu..tapi..............


.................marissa dah terlentang kat belakang...penat sungguh tu.
dari pagi bangun sampai jam 3petang tak tido tengahari lagi...


marissa tido, kteorang pun pegi shopping balik lah. beli gamat lah, beli coklat lagi, mcm3 lagi lah. sampai hotel marissa dah bangun!! battery dah full...kami nak lelap kejap pun tak boleh dah...petang pulak kami terjun itu kolamm..yihuuuu......gambar kolam next entry lah eh. sebab time ni tak snap gambar pun, kteorang turun mmg utk mandi je. segala gadget tinggal kt bilik...

malam kami jalan-jalan kt pekan kuah, area jeti & kt burung helang ni...

tapi cik adik kte takut lahhh...dari jauh kemain semangat, dah smpai dekat, kemain erat dipeluknya
mungkin die ingat burung helang betul kot...


teman hubby pegi beli baju kt Branded Outlet...
dey KL belambak kottt..mencik betol klu shopping barang yg dah ade kt KL. 
buat berat beg jeh



keje aku kt sini, kejar anak sana sini. phewww! 

Then, jalan-jalan round-round abeskan minyak, makan, balik tidooo





...................................................
Habis dah hari kedua. kejap je masa berlalu tauu. 




to be continued....DAY - 3

Langkawi - Day 1

0 komen
salam semua,

harini nak update sikit bab percutian ke Langkawi 9-11 Januari 2014 yg lepas. 

5.30 pagi : bangun kemas dapur dan siap2kan diri dulu. bile diri dah siap baru lah kejutkan en.suami & siapkan anak Jam 6.00 pagi

6.45 pagi : Bertolak ke ERL (Express Train), sampai ERL jam 7.00 pagi, naik ERL jam 7.15 pagi


Gigih betul nak naik train dgn beg gabak dgn anak kecil lagi kan. tapi pengalaman kan, seronok bile tgk anak hepy kan. Lagipun kalau nak park kt airport sana memang mendidih la nak kena bayar park utk 3hari2malam kan. tak payah lah kau nak berangan pakai heels bagai, lagi bagus kalau pakai sport shoes, senang nak kejar anak. phewwwwwww!!


7.45 pagi dah sampai KLIA. sebab naik MAS kan, ERL akan berhenti betul2 dalam airport. keluar train, naik lif tingkat 5 sampai dah tempat utk check in. pastu kau yg bawak infant or kanak-kanak riang ni boleh terus ke kaunter E15-E16 (special handling) gitu. memahami betol.. tak payah lah beratur panjang dgn anak kecik kan. Kaunter E15-E16 utk khas utk yg bawak anak-anak kecil or warga emas. special handling gitu..kelas nama u. bertambah pantas lah proses check in tu. kul 8pagi dah terpinga-pinga tak tau nak buat ape. flight jam 9.45pagi. hampir 2jam terpinga-pinga tak tau nk buat ape. nasib KLIA tu best! mcm3 tempat boleh jalan-jalan cuci mata.

kteorang lakibini memang dah deal, en. suami bawak & jaga beg. aku jaga anak. mana kau rase lagi senang?opkos lah jaga beg kan. statik. anak? boleh turunnaik darah mak kau ni. haih.. biaselah budak kecik mana lah nak duduk diam satu tempat dalam jangka masa yang lama kan. ade je nak kesana kemari nak itu ini.

Dalam pada en.suami statik tu, tapi percayalah dalam handphone aku lah yg paling byk gambar & status FB. en.suami pulak yg mintak gambar itu ini suh send kt handphone die.


boleh marissa nak naik escalator ni banyak-banyak kali. kenapa benda ni wujud eh?pening pale haku. seronok betul die naik escalator tu.


marissa ni ingatkan dah aktif gile kt KLIA tu, naik flight ingatkan tido. tapi TAK okeh! segar bugar mata dia. biasa jam 10-12 tu time tido, tapi bukan pada hari kejadian. menggagau lah kau menjaga anak. selamat la aku booked seat palinggggggggg belakang! senang urusan ke toilet & mintak air panas & senang kawal anak. biase orang sume nak duduk depan kan, so seat area 5row kebelakang tu KOSONG tau. syokkk lah anak aku kulur kilir. kteorang kt belakang ni siap main tukar-tukar seat. kejap dok depan jap dok belakang.


huntong jugak dok belakang. dapat layanan istimewa tau. bape kali dapat kacang + siap dapat susu kotak dutch lady ni. tak mintak pon. layanan 5star tau. pas ni memang nak dok seatt belakang sekali lah. tapi kau tahan sikit la gegar die lain macam sket kalau landing tu, langgar awan pun sama gak.


Sampai Airport dalam jam 11pagi camtu, terus lah amek kereta sewa. kami amek Viva Elite Oren je. RM50/hari (auto). murah kan? mungkin sebab bukan cuti sekolah. tapi bukan sewa dalam airport tu, tapi contact orang lah. en.suami punya part ni. aku tak tau mana die dapat nombor orang tu. tapi dah survey kt airport punya harga Viva tu sehari RM80/hari (manual). RM90/hari (auto). Lupa pulak nak snap gambar kereta. korang google lah sendiri eh klu nak tau kereta viva tu camana. Kereta Baru okeh. bukan lama. bau kedai lagi. bernasib baik disitu..

Kami isi minyak RM40 utk 3hari tu. ok, jimat jugak viva ni. ada balance 3bar lagi minyak. masa ambil kereta ada 2bar je minyak. rugi plak isi banyak-banyak. tau isi sikit-sikit dulu.hahahah..siap round pulau tu berkali-kali tu.

Check in De Baron Resort, Pekan Kuah. booking guna agoda. Bilik so-so je, mcm3 jugak yg hati ni tak puas. tapi view bilik & kolam aku bagi 5star!! perghhh..view sangat awesome! dan kolam yang besar siap ada 2 gelongsor besar. next entry cerita okeh. sebab hari ke2 baru cecah kaki dalam kolam tu.

nak check in tapi bilik tak ready lagi. 1.30petang bilik tak ready lagi? ramai ke?bkn ke hari bekerja dan bukan cuti sekolah pun penuh eh? naik lah balik kereta. round bandar. Time ni baru la marissa tido lena kt belakang. tak boleh shopping!! kena gilir-gilir masuk kedai. memula en.suami g tgk2 barang..beli barang die dulu, then aku plak masuk beli barang. ade lah dalam 4-5kedai. balik lah ke hotel sebab dah penat tak rest lagi dari pagi kan. sampai hotel, marissa dah BANGUNNNNN!!! aiyoyoyooooo...mama baru nak rest die dah bangun. battery die dah FULL, mama&ayah punya battery dah kongg..huhuhuuu...tapi syukur jugak marissa tido time shopping, senang sikit nk shopping. banyak pinggan mangkuk kan dalam kedai..ni lah barang yg sempat disnap. kot korang nak tau harga sekarang kan...


pembelian barang adalah atas kiriman! balik rumah, tengok 'eh ape yg aku beli utk diri sendiri??'...tak hade..sebok membeli utk orang pulak sampai terlupa keinginan diri sendiri..huhuhuu...


kiriman mak. sebok terpengaruh periuk ajaib..


Corelle, Kiriman member ofis. tapi tak beli sebab dia nak full set. tapi harga skrg dah mahal. 
tak jadi. gud. kalau beli takut pecah berderai je nnt..kui3


 kiriman member ofis. sudu menyudu...
balik rumah tertanya diri sendiri, nape tak beli utk diri sendiri
ni gambar senduk. kalau garfu/sudu RM5.50 (6sudu/1set)
murah kot aku rasa. kualiti pun bagus
dan sudu yg jenis berat. bukan yg ringan.
nyesal tak sudah!!


kiriman kawan en.suami
tapi yang ni kami beli banyak utk diri sendiri.
faveret everrr and foreverr!!
korg try okeh kalau jumpa beli tau.

tapi ni harga dekat Idamansuri. Aku beli kt Ram's, RM17.00 jer.
jimat RM0.90. tu untung survey mensurvey. kui3





to be continued.......
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template