Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, December 5, 2013

HOLIDAYs

0 komen

 selamat bercuti kepada semua cikgu-cikgu dan murid-murid 
yang sedang enak menikmati cuti sekolah.

ada angan-angan jugak dulu nak jadi cikgu sebab cuti sekolah banyak..
tp bile niat tu dah terpesong, memang tak dapat lah jd cikgu
bahahha!

menganga lah kau tengok orang cuti sekolah.
hebat ah, ofis pun macam memasing bergilir-gilir bercuti
hai haiii lah, anak iols ni baru taska
tak de cuti-cuti sekolah lah, sama je..

nak pegi bercuti time sekolah
memang lah rugi duit
hotel pun double
hotel pun penuh
sana sini penuh dan double pay sebab PEAK SEASON

better kau pendam dulu holiday tuh
anak kau bukan sekolah pun nak g bercuti time cuti sekolah
anytime pun boleh selain cuti sekolah
(detik naluri hati..aceh!)

 tapi disebabkan aku rakus
tahun 2014 akan jadi tahun yang penuh dengan holiday
ketamakan melanda gitu
klik klik bayar bayar...
sekali bile dah list senarai 
mak ai, berjela jugak tuh
sediakan je lah duit ye si rakus!


meh i listkan...tp destinasi disecret an dlu ah ye. takut tak jadi lak kang.

1) 23-25 Disember 2013 - Cuti dgn MakAyah @ JB (hubby outstation)
2)9-11 Januari 2014 - Dalam Negara (MAS)
3) 22-25 Februari 2014 - Dalam Negara (AirAsia)
4) 19-21 Jun 2014 - Dalam Negara (AirAsia)
5) 25-28 Januari 2015 - Overseas (AirAsia)

gila betul, holiday tahun 2015 pun dah siap booking
si rakus, biasalah. murah la kan...beli je lah! 
kau pregnant ke ape3 jadi nanti time tu
REDHAA je lah....gitu...



cepatlah abes cuti sekolah!!
iols nak bercuti pulak dengan family kecik iols neh...
 

gigi oh gigi

0 komen




salam...

apa kah kabar anda semua....wah gitu. hari ni nak cite pasal gigi. boleh?

Ntah mimpi ape datang ntah, tetibe terasa gatal nak serah diri kat Doktor gigi.boleh? rasa macam tak percaya je. rasa macam dah lama tak ke klinik gigi. last pegi masa pregnant, tu pun sbb terpaksa pegi. kalau tak memang nan hado lah nk g redah. tapi arini mimpi pelik. 

Walk in je kt Klinik Kesihatan Pergigian Putrajaya Presint 9 tu, jam 8pagi dah terpacak. Alhamdulillah tak seramai orang yg menunggu macam pesakit nk jumpa doktor, doktor anak-anak dan ibu mengandung. mungkin ramai jugak seriau nak ke klinik gigi ni kan. kalau tak sakit confirm korang tak jejak. betol tak??! baik ngaku cepat..

Datang jam 8pagi, daftar jam 8.45pagi jumpa doktor jam 9.15pagi settle jam 9.30pagi. ok, not bad. agak pantas disitu. kalau bawak anak checkup. 8pagi datang, daftar 9 pagi, jumpa doktor 11-12tghari. gile tak? half day kt situ saje. 

rasenya aku orang yang ke 4-5 dipanggil masuk bilik.


Doktor : ok puan, apa masalah gigi puan?
Aku : ermm...takde masalah kott... (boleh ckp gitu?)
Doktor : abis tu puan nak saya tolong apa?
Aku : nak tanya pendapat je utk gigi taring saya..aritu pegi swasta doktor kata sy masih ada gigi susu lagi. betul ke?
Doktor : sy cek dulu... oh yups, puan ada lagi satu gigi susu yg masih kukuh dan tak goyang...blablaaablaaa... blabla.....(details okey die explain)
Doktor : ok now u nak buat ape?sini tak boleh buat braces utk dewasa. 
Aku  : doktor cuci je lah gigi saya ni. 



Gile pemalas suh doktor yang cuci gigi aku. bahahah! gile kau die nak layan. just buang karang gigi je. tu pun sikit je. Doktor kata gigi aku tak de masalah. gigi atas & bawah dah tersusun, cuma gigi taring tu je yang kacau sikit. iol's tak de tampal gigi or gigi rongak okeh. Hari hari patuh gosok tau..

so now berangan nak buat braces. kasi buang itu gigi taring dan luruskan balik gigi depan. angan2 dari tahun lepas tak sudah-sudah nih. bila ade kekuatan nk g buat pun tak tau lah. beriya survey sana sini tanya orang sana tanya sini. 

Mungkin lah awal tahun depan kot. sebab akhir tahun ni macam de 2holiday yang akan menyusul...tak nak lah braces tu nnt mengganggu emosi aku berholiday kan..bahahahah! next year okey, JANJI pada diri sendiri.


boleh tak nak plan dari sekarang nak pakai warna ape? gile eksaited kau kann....tunggu lah nasib kau makan bubur seminggu!! gulpppp...ngeriiiiiii
 
 

HOLIDAYs

0 komen

 selamat bercuti kepada semua cikgu-cikgu dan murid-murid 
yang sedang enak menikmati cuti sekolah.

ada angan-angan jugak dulu nak jadi cikgu sebab cuti sekolah banyak..
tp bile niat tu dah terpesong, memang tak dapat lah jd cikgu
bahahha!

menganga lah kau tengok orang cuti sekolah.
hebat ah, ofis pun macam memasing bergilir-gilir bercuti
hai haiii lah, anak iols ni baru taska
tak de cuti-cuti sekolah lah, sama je..

nak pegi bercuti time sekolah
memang lah rugi duit
hotel pun double
hotel pun penuh
sana sini penuh dan double pay sebab PEAK SEASON

better kau pendam dulu holiday tuh
anak kau bukan sekolah pun nak g bercuti time cuti sekolah
anytime pun boleh selain cuti sekolah
(detik naluri hati..aceh!)

 tapi disebabkan aku rakus
tahun 2014 akan jadi tahun yang penuh dengan holiday
ketamakan melanda gitu
klik klik bayar bayar...
sekali bile dah list senarai 
mak ai, berjela jugak tuh
sediakan je lah duit ye si rakus!


meh i listkan...tp destinasi disecret an dlu ah ye. takut tak jadi lak kang.

1) 23-25 Disember 2013 - Cuti dgn MakAyah @ JB (hubby outstation)
2)9-11 Januari 2014 - Dalam Negara (MAS)
3) 22-25 Februari 2014 - Dalam Negara (AirAsia)
4) 19-21 Jun 2014 - Dalam Negara (AirAsia)
5) 25-28 Januari 2015 - Overseas (AirAsia)

gila betul, holiday tahun 2015 pun dah siap booking
si rakus, biasalah. murah la kan...beli je lah! 
kau pregnant ke ape3 jadi nanti time tu
REDHAA je lah....gitu...



cepatlah abes cuti sekolah!!
iols nak bercuti pulak dengan family kecik iols neh...
 

gigi oh gigi

0 komen




salam...

apa kah kabar anda semua....wah gitu. hari ni nak cite pasal gigi. boleh?

Ntah mimpi ape datang ntah, tetibe terasa gatal nak serah diri kat Doktor gigi.boleh? rasa macam tak percaya je. rasa macam dah lama tak ke klinik gigi. last pegi masa pregnant, tu pun sbb terpaksa pegi. kalau tak memang nan hado lah nk g redah. tapi arini mimpi pelik. 

Walk in je kt Klinik Kesihatan Pergigian Putrajaya Presint 9 tu, jam 8pagi dah terpacak. Alhamdulillah tak seramai orang yg menunggu macam pesakit nk jumpa doktor, doktor anak-anak dan ibu mengandung. mungkin ramai jugak seriau nak ke klinik gigi ni kan. kalau tak sakit confirm korang tak jejak. betol tak??! baik ngaku cepat..

Datang jam 8pagi, daftar jam 8.45pagi jumpa doktor jam 9.15pagi settle jam 9.30pagi. ok, not bad. agak pantas disitu. kalau bawak anak checkup. 8pagi datang, daftar 9 pagi, jumpa doktor 11-12tghari. gile tak? half day kt situ saje. 

rasenya aku orang yang ke 4-5 dipanggil masuk bilik.


Doktor : ok puan, apa masalah gigi puan?
Aku : ermm...takde masalah kott... (boleh ckp gitu?)
Doktor : abis tu puan nak saya tolong apa?
Aku : nak tanya pendapat je utk gigi taring saya..aritu pegi swasta doktor kata sy masih ada gigi susu lagi. betul ke?
Doktor : sy cek dulu... oh yups, puan ada lagi satu gigi susu yg masih kukuh dan tak goyang...blablaaablaaa... blabla.....(details okey die explain)
Doktor : ok now u nak buat ape?sini tak boleh buat braces utk dewasa. 
Aku  : doktor cuci je lah gigi saya ni. 



Gile pemalas suh doktor yang cuci gigi aku. bahahah! gile kau die nak layan. just buang karang gigi je. tu pun sikit je. Doktor kata gigi aku tak de masalah. gigi atas & bawah dah tersusun, cuma gigi taring tu je yang kacau sikit. iol's tak de tampal gigi or gigi rongak okeh. Hari hari patuh gosok tau..

so now berangan nak buat braces. kasi buang itu gigi taring dan luruskan balik gigi depan. angan2 dari tahun lepas tak sudah-sudah nih. bila ade kekuatan nk g buat pun tak tau lah. beriya survey sana sini tanya orang sana tanya sini. 

Mungkin lah awal tahun depan kot. sebab akhir tahun ni macam de 2holiday yang akan menyusul...tak nak lah braces tu nnt mengganggu emosi aku berholiday kan..bahahahah! next year okey, JANJI pada diri sendiri.


boleh tak nak plan dari sekarang nak pakai warna ape? gile eksaited kau kann....tunggu lah nasib kau makan bubur seminggu!! gulpppp...ngeriiiiiii
 
 

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template