Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, September 27, 2013

manis berbaju kurung

0 komen
Salam Jumaat

suka tengok lelaki dihari jumaat pakai baju melayu. hati tu meruntun tersentuh je rase. nampak hensem je walaupun muka tu tak la hensem mane pun. tapi bila da pakai baju melayu tu, syahdu jugak la rasenye. sebab nak tengok lelaki kt malaysia ni pakai baju melayu, time raya, time nikah dan sgt untong kalau pakai tiap hari jumaat.kan? Payah..

Tapi

Normal bagi perempuan bila pakai baju kurung kan??kan?

Skrg nak praktis marissa pakai baju kurung tiap jumaat bile ke taska. Sebab byk baju kurung yg dibeli dah tak muat dipakai. Budak2 kan cpt besar, tahun lepas punya baju xtentu boleh pakai lagi tahun berikutnye. Nak tunggu raya je kan.



Baju kurung tahun lepas dah nak jadi mcm kurung kedah. Senteng tangan dan baju. Teheee!

Manis jew.....tapi ni ikot mood jgk. Kalau time g taska dah bgun tido sama bgun dgn mama. Kalau tak? Baju tido je lah...

mama marissa

0 komen




pagi!

lama tak hapdet pasal diri sendiri kan. asyik pasal anak jew. semalam punya keje lah ni. time lunch bosan tak buat hape, mari kita verangann!

dah penat main candy crush tak lepas-lepas level, main snap2 pic pulak.



ok dah bai. verangan terlebih sangat dah ni. malu jadinya *blush*



Wednesday, September 18, 2013

Muar

0 komen
hola...

cuti 3hari (sabtu-isnin) pergi berpoya-poya dengan family. En.suami ke laut sanunn ikut trip ofis memancing ikan dilaut dalam sanun. plan asalnya makayah aku nak temankan kat rumah aku je. jalan2 putrajaya katanya. tup2, mak ajak pegi jalan-jalan. Jom lah! aku mane penah tolak ajakan untuk berjimba. Totally sponsored pulak tu. memang laju je lah langkah..

Lokasi : MUAR
Sebab : Makanan sedap-sedap

mak aku ni pantang bab makan sedap je sure nak g terjah. kalau tengok JalanJalanCariMakan kul 12tengahari tu, kul 5petang tu dah terpacak depan kedai yang direcommend kan tu. boleh?semangat kan. perjalanan dalam 2-3jam je. bila dah sampai bandar, guna WAZE cari tempat makan yang kawan-kawan dah suggestkan dalam whatsup. takde la sesat barat jadinya...bagus betol teknologi sekarang kan.
 

 Lupa nama kedai. Breakfast ni, makan satay dipagi hari. pelik kan?
sedap jugak makan satay dipagi hari rupanya. 
Lokasi : depas bus stand lama. kedai dekat dengan jambatan


Lunch. 2hari berturut-turut lunch disini. sedap!
Lokasi : Medan Selera Tanjong Emas
 
 
Aktiviti shopping adalah tak dapat dipisahkan. dah pilih-pilih ayah offer nak belanja. hurray lahhhh!!!!! pilihpilihhh...kui3.


Lokasi : K mall @ Baitulmal

Baju adalah RM35/sepasang
Tudung Coklat : RM25
Tudung Biru : RM10


terkejut berok jugak bile mintak diskaun dapat pulak tu. asalnya harga rm50 sepasang. bila kata nk beli 2, dia bagi rm 80. aku pun saja gedik mintak diskaun lagi..pujok tu tak paksa sangat pun, tup-tup dia kata "OKlah". huarh! senangnye pujok akak ni?mungkin stok baju raya kot. raya dah abeskan..tu yg murah. agaknye lah. Bila beli 2pasang dapat RM70, memang berbaloi-baloi lah. biasa upah jahit baju pun RM50 kt tailor biase aku buat. kain lagi duit lain kan. bile dah murah...borong lah 2pasang.

Balik hotel, test, posing depan cermin. ehhh, cantik lah baju ni. ngam badan. kain pun best, sedap pakai. esoknya, pegi balik kedai yang sama beli lagi 2pasang. tamak kan??alang-alang dah murah, beli banyak terus. buat baju pegi ofis je pun. puas ati aku. erk! 

Sekian, berita dari muar.


nyah kau wahai punting.....wachaaa!!

0 komen
puting @ pacifier

byebye lah! berjaya dah putus punting. jap tengok fb baperibulan. kena rekod neh..
yes! sbb update kt fb dulu

2 september 2013 (Isnin)

kena ingat ni tarikh keramat sungguh.


perkenalan dengan punting ni time semenjak lahir. tak larat nk mengopek je kan. tu pegi kedai belikan satu. mula-mula tu die ludah keluar balik. lama-lama suka pulak kan. lekat la puting tu sampai la berumur 1tahun9bulan. Kemana saja, apa saja, dimana saja pasti tergantung je kt mulot tu.

 




bermula lah drama swasta tak berbayar masa nak putus punting.

memula tu takut jugak kalau drama swasta tu berlarutan. biaselah tengok fb ramai ngeloh susah nk putus punting anak masing-masing. risau lak aku. tu yg tetibe mcm tergerak hati nak buat jugak walaupun marissa belom masuk 2tahun pun lagi.
muka tagih simpati...mungkin detik di hati marissa 
"mama, tolong la mama....nk nyoyot punting"


kebiasaannya, sesampai je rumah balik dari taska, terus marissa akan lari ke hall dan ambil punting. selalu letak atas sofa. marissa pun dah tau dah mana nak cari bile masuk rumah. die punya ketagih tu sampai tak dan bukak kasut terus mencari kt sofa tu yg tak tahan tu..

masa 1september2013, sehari sebelum bebetol putus punting tu, ada sinetron. masuk rumah marissa cari punting tak de atas sofa. lari ke dapur (tempat letak botol susu) dan jerit .. "nakkkkk...nakkkkk...nakkkkkk!" .. so mama die pun buat-buat tak faham..."nak apa?" sambil tunjuk satu persatu makanan (jajan) kt dapor bersebelahan tempat botol susu. kalau marissa dah cukup ketinggian, sure dia dah boleh nampak punting tu kt situ. selamat lah takcukup ketinggian lagi. hahahahha!

pastu lari ke depan ambik 'ani' pelok macam hape dan sinetron pun bermula...menangis mcm nak rak! tapi kena lah bertabah time tu. nak dukung pujuk sume booo-layan okeh. so, kita snap gambar syahdu ni dulu. agak lama nanges baru pujuk balik. (strategi). kalau baru nanges jgn pujok dulu, nanti marissa jual mahal. buat taktau dulu, bile die tengok kte tak bagi respon penat dia nanges, kita pujok baru lah dia akan mengalah. 

marissa dan bbf 'ani'

shuweet je kan barney dipanggil 'ani'..very the kemelayuan sangat ini anak. Dah berdrama 1 september tu, bile 2september balik taska marissa dah OK. takde drama, takde sinetron takde apa2. cuma time nk tido tu cm cranky sikit. biase time tido nyonyot punting 2-3minit dah lelap. tapi bile takde benda nak dinyonyot ni ambil masa jugak la dlm 5-10minit jugak lah. tapi kena BERSABAR.....jgn cepat kasihan...hati kena kuat! tetapkan pendirian..

Berkat kesabaran itu, hari seterusnya tiada lagi punting @ pacifier dah. putus sudah kasih sayang punting. me happy, en.suami happy, marissa je tak happy. tapi bile dah remaja nanti kamu akan happy jugak wahai anak tengok gigi kamu sendiri. 




p/s : minggu lepas ada sekali mcm give up sebab marissa wat perangai yg nanges macam ntah ape jadah dah. mama pulak dah penat nak melayan. sikitt je lagi nak g bagi punting. sebab dah tak tahan sangat nk memujok. then en.suami kata JANGANN! nasib baik 'jangan' en. suami tu. kalau tak berpunting balik lah si marissa neh gara-gara mama nya...  =p

 

Friday, September 13, 2013

KweMwe

0 komen


cerita pegi makan-makan ahad lepas. hi tea katanya. En.suami keje time ni, maka kte berpoya-poya dengan family tersayang. Kawan facebook ada suggest makan kt sini. katanya "veryvery recommended". maka, bab makan ahkak mmg hover hokey..

Meehoon sup, Mee Rebus Tulang & Soto

hurmm...tekak aku ni kan, kurang sket makan benda-benda macam ni. berkuah2 ni kan. aku ni tekak kampong, makan nasi je manjang. so takleh nk bgtau sedap atau tak. tapi makayah aku makan abes la jugak. means sedap la kan. 

hokeh, tu je cite makan. pendek&manis (short&sweet). bahahahhaha!


Hujung minggu ni, nak ke muar jenjalan dengan family lagiiii..yahoo!! en.suami?tak de..die ke tengah laut, de ofis nye group memancing. ceh! laki ke laut, kite berjoli dgn family je lah...wahai anak, please behave okehh!! mama de 2tgn2kaki je nk uruskan kamu..


bye!



Tuesday, September 3, 2013

arrrghh!!!

0 komen



jatuh bertingkek tingkek....hampehh!!! punya tangga...coiii

Thistle Port Dickson..

0 komen
hadiah utk en.suami utk besday yang ke doplohtujuhtahun...(tgndibahumatakeatas!)
mcm lebih kepada keseronokan sikecik berbanding si ayah. bhahhah! lantak situ..yang pasti dapat bersukaria satu family tu pun dah okey ape. btol tak?

biaselah, planning last minit sure menjadi. kalau planning berbulan, hampeh jadinye. Sabtu jam 12tghari kteorang pun gerak la ke PD. bukan jauh pun, sejam sampai lah..g pusing2 bandar dulu, lunch dulu then baru check in.

hati dah memberontak meronta-ronta nk terjun dah. tapi sabar3..kasi budak kecik tido dulu, kul 4ptg baru turun kolam. uhh, si minah kecik tu kemahinnnn....



Qina gebush pun ikut jugak sefamily. dorang nak join kan, hangkuttt skali. marissa memang sayang qina ni siap dipelok cium kalau jumpa.



takhagak3 tau, tak nak dok dalam pelampong..nak jalan sendiri dalam air yang takat cukup3 je sampai leher. kalau tersadung sket anak....kenyanglah kamu minum air klorin tu. saje test die lepaskan kt kolam yg cetek tu. die boleh buat diri terapong kt air tau. hebat! tak siapa ajar..tapi die buat sendiri. betol la org kata.....mungkin die teringat masa dok dalam pewot dulu kot.


Ahad.
Breakfast sampai kenyang. makan dengan anak mane penah kenyang. betol tak?  5pinggan suap pun ntah mana hala tuju makanan ntah. pfffttttt! then terus ke pantai....
lepak main air. cikadik kita ni biase lah die..pijak rumput terjengkit2. pijak pasir senyum lebar...pijak air laut takut. air kolam kemahinnn..asal air laut takut pulakkks?gewdiksss!


 anak ayah sangat kan????

kalau ade ayah, kau mak takpayah nak sebok. memang tak laku...takde kepentingan disitu. (pasrah!)


lepas checkout, tetibe abg ipar teringin nak minum coconut shake. boleh?tambah satu jam sampai la kteorang kt melaka. beli sampai 7 tau. buat stok kt umah. padahal belambak je jual kt kl nuhh. aku wat stok 2 je pun. sedap lagi coconut shake kt taman warisan putrajaya kot....


Then, balik lah. isnin keje kotttt.... ok dah! langsai dah....


*orglainsebokpegirayakausebokpegiholiday. memangnakkenahamputlahhh...kui3

manis berbaju kurung

0 komen
Salam Jumaat

suka tengok lelaki dihari jumaat pakai baju melayu. hati tu meruntun tersentuh je rase. nampak hensem je walaupun muka tu tak la hensem mane pun. tapi bila da pakai baju melayu tu, syahdu jugak la rasenye. sebab nak tengok lelaki kt malaysia ni pakai baju melayu, time raya, time nikah dan sgt untong kalau pakai tiap hari jumaat.kan? Payah..

Tapi

Normal bagi perempuan bila pakai baju kurung kan??kan?

Skrg nak praktis marissa pakai baju kurung tiap jumaat bile ke taska. Sebab byk baju kurung yg dibeli dah tak muat dipakai. Budak2 kan cpt besar, tahun lepas punya baju xtentu boleh pakai lagi tahun berikutnye. Nak tunggu raya je kan.



Baju kurung tahun lepas dah nak jadi mcm kurung kedah. Senteng tangan dan baju. Teheee!

Manis jew.....tapi ni ikot mood jgk. Kalau time g taska dah bgun tido sama bgun dgn mama. Kalau tak? Baju tido je lah...

mama marissa

0 komen




pagi!

lama tak hapdet pasal diri sendiri kan. asyik pasal anak jew. semalam punya keje lah ni. time lunch bosan tak buat hape, mari kita verangann!

dah penat main candy crush tak lepas-lepas level, main snap2 pic pulak.



ok dah bai. verangan terlebih sangat dah ni. malu jadinya *blush*



Muar

0 komen
hola...

cuti 3hari (sabtu-isnin) pergi berpoya-poya dengan family. En.suami ke laut sanunn ikut trip ofis memancing ikan dilaut dalam sanun. plan asalnya makayah aku nak temankan kat rumah aku je. jalan2 putrajaya katanya. tup2, mak ajak pegi jalan-jalan. Jom lah! aku mane penah tolak ajakan untuk berjimba. Totally sponsored pulak tu. memang laju je lah langkah..

Lokasi : MUAR
Sebab : Makanan sedap-sedap

mak aku ni pantang bab makan sedap je sure nak g terjah. kalau tengok JalanJalanCariMakan kul 12tengahari tu, kul 5petang tu dah terpacak depan kedai yang direcommend kan tu. boleh?semangat kan. perjalanan dalam 2-3jam je. bila dah sampai bandar, guna WAZE cari tempat makan yang kawan-kawan dah suggestkan dalam whatsup. takde la sesat barat jadinya...bagus betol teknologi sekarang kan.
 

 Lupa nama kedai. Breakfast ni, makan satay dipagi hari. pelik kan?
sedap jugak makan satay dipagi hari rupanya. 
Lokasi : depas bus stand lama. kedai dekat dengan jambatan


Lunch. 2hari berturut-turut lunch disini. sedap!
Lokasi : Medan Selera Tanjong Emas
 
 
Aktiviti shopping adalah tak dapat dipisahkan. dah pilih-pilih ayah offer nak belanja. hurray lahhhh!!!!! pilihpilihhh...kui3.


Lokasi : K mall @ Baitulmal

Baju adalah RM35/sepasang
Tudung Coklat : RM25
Tudung Biru : RM10


terkejut berok jugak bile mintak diskaun dapat pulak tu. asalnya harga rm50 sepasang. bila kata nk beli 2, dia bagi rm 80. aku pun saja gedik mintak diskaun lagi..pujok tu tak paksa sangat pun, tup-tup dia kata "OKlah". huarh! senangnye pujok akak ni?mungkin stok baju raya kot. raya dah abeskan..tu yg murah. agaknye lah. Bila beli 2pasang dapat RM70, memang berbaloi-baloi lah. biasa upah jahit baju pun RM50 kt tailor biase aku buat. kain lagi duit lain kan. bile dah murah...borong lah 2pasang.

Balik hotel, test, posing depan cermin. ehhh, cantik lah baju ni. ngam badan. kain pun best, sedap pakai. esoknya, pegi balik kedai yang sama beli lagi 2pasang. tamak kan??alang-alang dah murah, beli banyak terus. buat baju pegi ofis je pun. puas ati aku. erk! 

Sekian, berita dari muar.


nyah kau wahai punting.....wachaaa!!

0 komen
puting @ pacifier

byebye lah! berjaya dah putus punting. jap tengok fb baperibulan. kena rekod neh..
yes! sbb update kt fb dulu

2 september 2013 (Isnin)

kena ingat ni tarikh keramat sungguh.


perkenalan dengan punting ni time semenjak lahir. tak larat nk mengopek je kan. tu pegi kedai belikan satu. mula-mula tu die ludah keluar balik. lama-lama suka pulak kan. lekat la puting tu sampai la berumur 1tahun9bulan. Kemana saja, apa saja, dimana saja pasti tergantung je kt mulot tu.

 




bermula lah drama swasta tak berbayar masa nak putus punting.

memula tu takut jugak kalau drama swasta tu berlarutan. biaselah tengok fb ramai ngeloh susah nk putus punting anak masing-masing. risau lak aku. tu yg tetibe mcm tergerak hati nak buat jugak walaupun marissa belom masuk 2tahun pun lagi.
muka tagih simpati...mungkin detik di hati marissa 
"mama, tolong la mama....nk nyoyot punting"


kebiasaannya, sesampai je rumah balik dari taska, terus marissa akan lari ke hall dan ambil punting. selalu letak atas sofa. marissa pun dah tau dah mana nak cari bile masuk rumah. die punya ketagih tu sampai tak dan bukak kasut terus mencari kt sofa tu yg tak tahan tu..

masa 1september2013, sehari sebelum bebetol putus punting tu, ada sinetron. masuk rumah marissa cari punting tak de atas sofa. lari ke dapur (tempat letak botol susu) dan jerit .. "nakkkkk...nakkkkk...nakkkkkk!" .. so mama die pun buat-buat tak faham..."nak apa?" sambil tunjuk satu persatu makanan (jajan) kt dapor bersebelahan tempat botol susu. kalau marissa dah cukup ketinggian, sure dia dah boleh nampak punting tu kt situ. selamat lah takcukup ketinggian lagi. hahahahha!

pastu lari ke depan ambik 'ani' pelok macam hape dan sinetron pun bermula...menangis mcm nak rak! tapi kena lah bertabah time tu. nak dukung pujuk sume booo-layan okeh. so, kita snap gambar syahdu ni dulu. agak lama nanges baru pujuk balik. (strategi). kalau baru nanges jgn pujok dulu, nanti marissa jual mahal. buat taktau dulu, bile die tengok kte tak bagi respon penat dia nanges, kita pujok baru lah dia akan mengalah. 

marissa dan bbf 'ani'

shuweet je kan barney dipanggil 'ani'..very the kemelayuan sangat ini anak. Dah berdrama 1 september tu, bile 2september balik taska marissa dah OK. takde drama, takde sinetron takde apa2. cuma time nk tido tu cm cranky sikit. biase time tido nyonyot punting 2-3minit dah lelap. tapi bile takde benda nak dinyonyot ni ambil masa jugak la dlm 5-10minit jugak lah. tapi kena BERSABAR.....jgn cepat kasihan...hati kena kuat! tetapkan pendirian..

Berkat kesabaran itu, hari seterusnya tiada lagi punting @ pacifier dah. putus sudah kasih sayang punting. me happy, en.suami happy, marissa je tak happy. tapi bile dah remaja nanti kamu akan happy jugak wahai anak tengok gigi kamu sendiri. 




p/s : minggu lepas ada sekali mcm give up sebab marissa wat perangai yg nanges macam ntah ape jadah dah. mama pulak dah penat nak melayan. sikitt je lagi nak g bagi punting. sebab dah tak tahan sangat nk memujok. then en.suami kata JANGANN! nasib baik 'jangan' en. suami tu. kalau tak berpunting balik lah si marissa neh gara-gara mama nya...  =p

 

KweMwe

0 komen


cerita pegi makan-makan ahad lepas. hi tea katanya. En.suami keje time ni, maka kte berpoya-poya dengan family tersayang. Kawan facebook ada suggest makan kt sini. katanya "veryvery recommended". maka, bab makan ahkak mmg hover hokey..

Meehoon sup, Mee Rebus Tulang & Soto

hurmm...tekak aku ni kan, kurang sket makan benda-benda macam ni. berkuah2 ni kan. aku ni tekak kampong, makan nasi je manjang. so takleh nk bgtau sedap atau tak. tapi makayah aku makan abes la jugak. means sedap la kan. 

hokeh, tu je cite makan. pendek&manis (short&sweet). bahahahhaha!


Hujung minggu ni, nak ke muar jenjalan dengan family lagiiii..yahoo!! en.suami?tak de..die ke tengah laut, de ofis nye group memancing. ceh! laki ke laut, kite berjoli dgn family je lah...wahai anak, please behave okehh!! mama de 2tgn2kaki je nk uruskan kamu..


bye!



arrrghh!!!

0 komen



jatuh bertingkek tingkek....hampehh!!! punya tangga...coiii

Thistle Port Dickson..

0 komen
hadiah utk en.suami utk besday yang ke doplohtujuhtahun...(tgndibahumatakeatas!)
mcm lebih kepada keseronokan sikecik berbanding si ayah. bhahhah! lantak situ..yang pasti dapat bersukaria satu family tu pun dah okey ape. btol tak?

biaselah, planning last minit sure menjadi. kalau planning berbulan, hampeh jadinye. Sabtu jam 12tghari kteorang pun gerak la ke PD. bukan jauh pun, sejam sampai lah..g pusing2 bandar dulu, lunch dulu then baru check in.

hati dah memberontak meronta-ronta nk terjun dah. tapi sabar3..kasi budak kecik tido dulu, kul 4ptg baru turun kolam. uhh, si minah kecik tu kemahinnnn....



Qina gebush pun ikut jugak sefamily. dorang nak join kan, hangkuttt skali. marissa memang sayang qina ni siap dipelok cium kalau jumpa.



takhagak3 tau, tak nak dok dalam pelampong..nak jalan sendiri dalam air yang takat cukup3 je sampai leher. kalau tersadung sket anak....kenyanglah kamu minum air klorin tu. saje test die lepaskan kt kolam yg cetek tu. die boleh buat diri terapong kt air tau. hebat! tak siapa ajar..tapi die buat sendiri. betol la org kata.....mungkin die teringat masa dok dalam pewot dulu kot.


Ahad.
Breakfast sampai kenyang. makan dengan anak mane penah kenyang. betol tak?  5pinggan suap pun ntah mana hala tuju makanan ntah. pfffttttt! then terus ke pantai....
lepak main air. cikadik kita ni biase lah die..pijak rumput terjengkit2. pijak pasir senyum lebar...pijak air laut takut. air kolam kemahinnn..asal air laut takut pulakkks?gewdiksss!


 anak ayah sangat kan????

kalau ade ayah, kau mak takpayah nak sebok. memang tak laku...takde kepentingan disitu. (pasrah!)


lepas checkout, tetibe abg ipar teringin nak minum coconut shake. boleh?tambah satu jam sampai la kteorang kt melaka. beli sampai 7 tau. buat stok kt umah. padahal belambak je jual kt kl nuhh. aku wat stok 2 je pun. sedap lagi coconut shake kt taman warisan putrajaya kot....


Then, balik lah. isnin keje kotttt.... ok dah! langsai dah....


*orglainsebokpegirayakausebokpegiholiday. memangnakkenahamputlahhh...kui3

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template