Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, August 23, 2013

sila letak caption sendiri


cik adik kita semakin membesar dan bijak. macam2 benda baru ditunjuk setiap hari. ada satu hari aritu, turun kereta baru balik dari taska. selalu akan ke lif terus. tapi kali ni die terus belok kiri utk ke blok sebelah. blok sebelah ada playground. so, bajet die macam nak ke playground. tapi die belok kanan pulak. eh? ce tgk pic atas kiri, tak nampakkan kedai tu?tapi aku pelik camana die tau kat situ ada kedai. pastu confident kot laju je die jalan dulu tinggalkan aku jauh kt belakang.

budak-budak zaman sekarang ni kan, cepat betol belajar benda baru. 1tahun8bulan neh dah sebut 'ALLAH' dah bile barang die pegang jatuh. nampak masjid or kubah (putra perdana) terus letak tgn kt telinga then azan, 'allah wu allahhh bar' disebutnya. then klu time azan maghrib, sampai stop main duduk depan tv tgk azan sampai abes siap doa pas azan skali. see?bakal ustazah neh.

lagi satu, kalau nampak bendera malaysia, dia akan sebut.. .'tuuuuu nysshia' (satu malaysia). memang tak de sape ajar, tapi tak tau camana die boleh tau. tengok bendera confirm akan sebut. sampaikan kteorg tercari-cari mana bendera yg die nampak. nak merdeka ni lagi berpuluh kali disebutnya. tapi aku tak sempat pulak nak amek video, kbykan masa time aku tengah drive pon. insyaallah kalau berkesempatan nanti. =)


**anak mama dah besar lahhhh......sobsobbbb!jd anak yg baik ye sayang...**


0 komen:

Post a Comment

sila letak caption sendiri


cik adik kita semakin membesar dan bijak. macam2 benda baru ditunjuk setiap hari. ada satu hari aritu, turun kereta baru balik dari taska. selalu akan ke lif terus. tapi kali ni die terus belok kiri utk ke blok sebelah. blok sebelah ada playground. so, bajet die macam nak ke playground. tapi die belok kanan pulak. eh? ce tgk pic atas kiri, tak nampakkan kedai tu?tapi aku pelik camana die tau kat situ ada kedai. pastu confident kot laju je die jalan dulu tinggalkan aku jauh kt belakang.

budak-budak zaman sekarang ni kan, cepat betol belajar benda baru. 1tahun8bulan neh dah sebut 'ALLAH' dah bile barang die pegang jatuh. nampak masjid or kubah (putra perdana) terus letak tgn kt telinga then azan, 'allah wu allahhh bar' disebutnya. then klu time azan maghrib, sampai stop main duduk depan tv tgk azan sampai abes siap doa pas azan skali. see?bakal ustazah neh.

lagi satu, kalau nampak bendera malaysia, dia akan sebut.. .'tuuuuu nysshia' (satu malaysia). memang tak de sape ajar, tapi tak tau camana die boleh tau. tengok bendera confirm akan sebut. sampaikan kteorg tercari-cari mana bendera yg die nampak. nak merdeka ni lagi berpuluh kali disebutnya. tapi aku tak sempat pulak nak amek video, kbykan masa time aku tengah drive pon. insyaallah kalau berkesempatan nanti. =)


**anak mama dah besar lahhhh......sobsobbbb!jd anak yg baik ye sayang...**


0 komen on " "

Post a Comment

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template