Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, August 23, 2013

duapulohtujuhtahun =)

0 komen

esok, 24.8.2013(sabtu) genaplah umor en.suami ke 27 tahun. nampak sgt aku tua dulu. besday aku dah lama lepas en.suami baru nak meng'injak' tua setahun bulan 8 ni. lambat bebenor. 

en.suami dah bagi hint..tapi aku buat derk!
hint 1 : ingat tak kte tgk jam kt jusco aritu tu. kedai blabla....cantikkan ma. ingat tak?
hint 2  : ma ce tengok ni (smbil tunjuk gmbr dlm fb hp die). cantikkan kemeja die pakai. 
smart lah, kemeja die de butang yg kt leher tu. hitam pun cantik.
 hint 3 : b rase macam nak beli kasut yg ni kaler coklat pulak lah (smbil tunjuk kasut kt almari tu)

tapi semua tu aku buat taktahusahaja. respon aku cam "uh yea?", "yeke?", "aah", "bolehla jgk". 
respon yg so-so je. cam endah tak endah lah.
now dah rase nyesal
sebab ape?
sebab BUNTU taktau nak cari hadiah besday dia.



*jam tu aku tau kedai kt mana, tapi tak tau design mana satu! 
(nyesal x pay attention mase en.suami tunjuk ritu. argh!)

*kemeja tu die tunjuk dlm fb die tapi aku bukak dlm fb die xjumpa pun?
kwn die yg mana 1 pakai kemeja tu ha!!

*kasut tu en.suami dah beli senyap2 tanpa aku tau!
 


hope sgt supaya en.suami tak anggap aku mengabaikan die sejak kewujudan
cikadik kite tu. bukan abai, cuma perhatian tu dibahagi 70%anak - 30%suami.
boleh?bahahhaa...alah, die pun camtu jugak..bila aku tanya soalan ni...


aku : mama ngan marissa sape yang no. satu...
b : marissa no. satu
aku : hergh! y?
b : mama dah besar, marissa kecik lagi.
aku : tapi mama yg keluarkan marissa tau...

sama kes lah tu! memasing pun dah syg anak lebih. 



kesimpulannye, sampai arini cari adiah besday tak jumpa. 
maka, aku dah book pakej percutian (lah sangat) 
ke tempat yg dirahsiakan.boleh?
next week ah cite pasal percutian tu eh. 

i love u...thanks sudi jadi ayah kepada anak mama =)

bye!



0 komen
sila letak caption sendiri


cik adik kita semakin membesar dan bijak. macam2 benda baru ditunjuk setiap hari. ada satu hari aritu, turun kereta baru balik dari taska. selalu akan ke lif terus. tapi kali ni die terus belok kiri utk ke blok sebelah. blok sebelah ada playground. so, bajet die macam nak ke playground. tapi die belok kanan pulak. eh? ce tgk pic atas kiri, tak nampakkan kedai tu?tapi aku pelik camana die tau kat situ ada kedai. pastu confident kot laju je die jalan dulu tinggalkan aku jauh kt belakang.

budak-budak zaman sekarang ni kan, cepat betol belajar benda baru. 1tahun8bulan neh dah sebut 'ALLAH' dah bile barang die pegang jatuh. nampak masjid or kubah (putra perdana) terus letak tgn kt telinga then azan, 'allah wu allahhh bar' disebutnya. then klu time azan maghrib, sampai stop main duduk depan tv tgk azan sampai abes siap doa pas azan skali. see?bakal ustazah neh.

lagi satu, kalau nampak bendera malaysia, dia akan sebut.. .'tuuuuu nysshia' (satu malaysia). memang tak de sape ajar, tapi tak tau camana die boleh tau. tengok bendera confirm akan sebut. sampaikan kteorg tercari-cari mana bendera yg die nampak. nak merdeka ni lagi berpuluh kali disebutnya. tapi aku tak sempat pulak nak amek video, kbykan masa time aku tengah drive pon. insyaallah kalau berkesempatan nanti. =)


**anak mama dah besar lahhhh......sobsobbbb!jd anak yg baik ye sayang...**


Raya 2013

0 komen
salam raya uols....
tetibe je kan, baru kasi post pasal pose satu entry terus entry raya.ngelat tol...

Family En. Ehlas & Pn. Norziah
3anak dah kawen + 3menantu + 3 cucu

setiap tahun pasti ada perubahan ahli kot?bahahahha
 

Untungnye raya tahun ni turn aku hokeh. sonoklah kan, sebab kalau raya belah aku memang banyak jalannye. Trip tahun 2013 dari Putrajaya - Rawang - Johor - N9 - Sepang - Putrajaya dalam masa 7 hari. Raya laju-laju sebab en. suami ada exam weekend pas raya tu. boleh?hampeh betol...rosak mood raya. orang lain tak balik keje lagi aku dah tercongok kt ofis sensorang.

Hari pertama raya ni gambar kt johor. malam raya, kteorg boleh pegi dating b4 (aku+hubby+kakak+abg ipar) kt mcD. anak3 kasi tinggal kt makbapak suh jaga. kejam sungguh disitu. tapi sape suh tido, nasiblah anak..dapat lah makapak nk bermanjaan kejap. gituw..



OOTD dihari raya pertama adalah baju raya tahun 2tahun lepas utk en.suami, untuk anak dan mak nye lace dibeli dibandung, kain dibeli kt Jakel. nak berdondonan la katekan...maka baju raya yg beli kt bandung tu, dipostpond ke hari raya seterusnye...

Family aku masih kekal begini, masih belom bertambahan lagi. kui3. 
tengoklah tahun depan!
boleh? tettt...........


Raya Kedua kat Negeri sembilan. boleh pulak tak ambil gambar. sebok sangat makan agaknye! lagi pun kt n9 sempat beraya 1rumah je, yang lain3 tu kami jadi penyambut tetamu kt umah je. pakaian adalah bebas. 


Raya Ketiga kt Sepang, Nilai. dah masuk turn en.suami punya side dah. tapi sume pun dah balik KL balik. yang tinggal family en.suami + nenek je. lerrrrrr..acane nak raya tu? pakai baju cecantik pun takguna pun, sebab tak de orang nak beraya. maka bergambar lah anak beranak depan pintu umah nenek sebagai kenangan...ha, yg ni baju totally dari bandung versi anakberanakkainsatukayu! nice tak?

* terkilan sebab tahun ni tak dapat jejak Jalan Tar dek kesebokkan en.suami. ada ke org nak raya die kena outstation time sebelom raya tu. maka ahkak sentap sebab tak dapat beli baju peplum utk cikadik kte tu. cam comey je gegirl pakai peplum tengok ramai kt fb nuh..tahun depan lah ye nak...


duapulohtujuhtahun =)

0 komen

esok, 24.8.2013(sabtu) genaplah umor en.suami ke 27 tahun. nampak sgt aku tua dulu. besday aku dah lama lepas en.suami baru nak meng'injak' tua setahun bulan 8 ni. lambat bebenor. 

en.suami dah bagi hint..tapi aku buat derk!
hint 1 : ingat tak kte tgk jam kt jusco aritu tu. kedai blabla....cantikkan ma. ingat tak?
hint 2  : ma ce tengok ni (smbil tunjuk gmbr dlm fb hp die). cantikkan kemeja die pakai. 
smart lah, kemeja die de butang yg kt leher tu. hitam pun cantik.
 hint 3 : b rase macam nak beli kasut yg ni kaler coklat pulak lah (smbil tunjuk kasut kt almari tu)

tapi semua tu aku buat taktahusahaja. respon aku cam "uh yea?", "yeke?", "aah", "bolehla jgk". 
respon yg so-so je. cam endah tak endah lah.
now dah rase nyesal
sebab ape?
sebab BUNTU taktau nak cari hadiah besday dia.



*jam tu aku tau kedai kt mana, tapi tak tau design mana satu! 
(nyesal x pay attention mase en.suami tunjuk ritu. argh!)

*kemeja tu die tunjuk dlm fb die tapi aku bukak dlm fb die xjumpa pun?
kwn die yg mana 1 pakai kemeja tu ha!!

*kasut tu en.suami dah beli senyap2 tanpa aku tau!
 


hope sgt supaya en.suami tak anggap aku mengabaikan die sejak kewujudan
cikadik kite tu. bukan abai, cuma perhatian tu dibahagi 70%anak - 30%suami.
boleh?bahahhaa...alah, die pun camtu jugak..bila aku tanya soalan ni...


aku : mama ngan marissa sape yang no. satu...
b : marissa no. satu
aku : hergh! y?
b : mama dah besar, marissa kecik lagi.
aku : tapi mama yg keluarkan marissa tau...

sama kes lah tu! memasing pun dah syg anak lebih. 



kesimpulannye, sampai arini cari adiah besday tak jumpa. 
maka, aku dah book pakej percutian (lah sangat) 
ke tempat yg dirahsiakan.boleh?
next week ah cite pasal percutian tu eh. 

i love u...thanks sudi jadi ayah kepada anak mama =)

bye!



0 komen
sila letak caption sendiri


cik adik kita semakin membesar dan bijak. macam2 benda baru ditunjuk setiap hari. ada satu hari aritu, turun kereta baru balik dari taska. selalu akan ke lif terus. tapi kali ni die terus belok kiri utk ke blok sebelah. blok sebelah ada playground. so, bajet die macam nak ke playground. tapi die belok kanan pulak. eh? ce tgk pic atas kiri, tak nampakkan kedai tu?tapi aku pelik camana die tau kat situ ada kedai. pastu confident kot laju je die jalan dulu tinggalkan aku jauh kt belakang.

budak-budak zaman sekarang ni kan, cepat betol belajar benda baru. 1tahun8bulan neh dah sebut 'ALLAH' dah bile barang die pegang jatuh. nampak masjid or kubah (putra perdana) terus letak tgn kt telinga then azan, 'allah wu allahhh bar' disebutnya. then klu time azan maghrib, sampai stop main duduk depan tv tgk azan sampai abes siap doa pas azan skali. see?bakal ustazah neh.

lagi satu, kalau nampak bendera malaysia, dia akan sebut.. .'tuuuuu nysshia' (satu malaysia). memang tak de sape ajar, tapi tak tau camana die boleh tau. tengok bendera confirm akan sebut. sampaikan kteorg tercari-cari mana bendera yg die nampak. nak merdeka ni lagi berpuluh kali disebutnya. tapi aku tak sempat pulak nak amek video, kbykan masa time aku tengah drive pon. insyaallah kalau berkesempatan nanti. =)


**anak mama dah besar lahhhh......sobsobbbb!jd anak yg baik ye sayang...**


Raya 2013

0 komen
salam raya uols....
tetibe je kan, baru kasi post pasal pose satu entry terus entry raya.ngelat tol...

Family En. Ehlas & Pn. Norziah
3anak dah kawen + 3menantu + 3 cucu

setiap tahun pasti ada perubahan ahli kot?bahahahha
 

Untungnye raya tahun ni turn aku hokeh. sonoklah kan, sebab kalau raya belah aku memang banyak jalannye. Trip tahun 2013 dari Putrajaya - Rawang - Johor - N9 - Sepang - Putrajaya dalam masa 7 hari. Raya laju-laju sebab en. suami ada exam weekend pas raya tu. boleh?hampeh betol...rosak mood raya. orang lain tak balik keje lagi aku dah tercongok kt ofis sensorang.

Hari pertama raya ni gambar kt johor. malam raya, kteorg boleh pegi dating b4 (aku+hubby+kakak+abg ipar) kt mcD. anak3 kasi tinggal kt makbapak suh jaga. kejam sungguh disitu. tapi sape suh tido, nasiblah anak..dapat lah makapak nk bermanjaan kejap. gituw..



OOTD dihari raya pertama adalah baju raya tahun 2tahun lepas utk en.suami, untuk anak dan mak nye lace dibeli dibandung, kain dibeli kt Jakel. nak berdondonan la katekan...maka baju raya yg beli kt bandung tu, dipostpond ke hari raya seterusnye...

Family aku masih kekal begini, masih belom bertambahan lagi. kui3. 
tengoklah tahun depan!
boleh? tettt...........


Raya Kedua kat Negeri sembilan. boleh pulak tak ambil gambar. sebok sangat makan agaknye! lagi pun kt n9 sempat beraya 1rumah je, yang lain3 tu kami jadi penyambut tetamu kt umah je. pakaian adalah bebas. 


Raya Ketiga kt Sepang, Nilai. dah masuk turn en.suami punya side dah. tapi sume pun dah balik KL balik. yang tinggal family en.suami + nenek je. lerrrrrr..acane nak raya tu? pakai baju cecantik pun takguna pun, sebab tak de orang nak beraya. maka bergambar lah anak beranak depan pintu umah nenek sebagai kenangan...ha, yg ni baju totally dari bandung versi anakberanakkainsatukayu! nice tak?

* terkilan sebab tahun ni tak dapat jejak Jalan Tar dek kesebokkan en.suami. ada ke org nak raya die kena outstation time sebelom raya tu. maka ahkak sentap sebab tak dapat beli baju peplum utk cikadik kte tu. cam comey je gegirl pakai peplum tengok ramai kt fb nuh..tahun depan lah ye nak...


 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template