Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, July 15, 2013

Patin yang gumuks

0 komen

cerita sebelom pose, tapi baru nak cerita. bila dah rajin, abes digali semua gambar nak show off.kui3 hubby pegi mancing kt sungai mana ntah. Adhoc punya planning. member call terus ON. oooo, kalu iols ajak g memana, mikir manjang...kawan call terus OK je tanpa persetujuan ahkak. takpe3, ahkak restui..sebab tu dapat ikan gabak neh...


Besar gabak, ahkak tak kuasa lah nak belah. bia lah org yg g pancing tu yg siang. eksen je lebih neh, kteorg bukan makan sangat pun ikan ni. maka, jadi rezeki budak3 ofis lah. kebetulan ada pot luck, ahkak kasi kawan masakkan ikan gabak neh, then bagi budak3 ofis makan.....

Menu Ramadhan Ke 5

0 komen


Syukur atas rezeki semalam, berkesempatan masak nasi ayam untuk Iftar Family in Law. 
Asalnye MIL nak makan nasi goreng je, balik je hubby dari klas tengahari semalam
terus die request nak makan nasi ayamsss. jangan ingkarrrr okeh! kui3

Gigih la jadi chef ptg semalam, dgn bantuan dari Asst. Chef, Tunang Adik Ipar.
Selamat jugak la ade tuanng Adik Ipar tu, kalau tak...bersilat lah ahkak diknon sensorang 
nak masak utk 8kepala. tu la padah bila jd menantu perempuan sulung. 
semua beradik hubby pun lelaki kan, iols je yg dah kawen kan.
aku doakan adik ipar cecepat kawen,
aku dah terdesak sangat dah nak ade asst.chef. bahahha!
bleh la aku berehat sket dan jadi senior chef yg arah itu ini pulak.
verangan okeh! i ahkak yg garang okeh..kaki buli punya.
ok, bai.......................
hahaha


Ramadhan Al Mubarak

0 komen







Alhamdulillah, berkesempatan lagi sambut ramadhan kali yang ke27 sepanjang hidup. Walaupun dah lewat 6hari utk ucapkan, tetap nak wish uols jugak. bia lambat asalkan ada, ye dak? Tahun 2013 adalah tahun ke3 berpuasa bersama suami, dan tahun ke2 berpuasa bersama marissa. Tahun ni agak tertekan sikit, sebab marissa dah setahun lebih dan banyak perangai yang nak kena layan time pose neh. kalau tahun lepas, baru 8bulan, masih boleh dikawal lagi. baring je situ diam2. tahun ni dah merayap segenap alam, sepah sana sini. orang nak masak die pun sebok nak masak jugak la kan. orang bersahur, die pun sebok nak bersahur jugak lah.


tu dia...jem. memang orang ramai berpusu-pusu nak balik awal time ramadhan kan. semua pun nak berbuka bersama keluarga. Aku ni walaupun dok putrajaya keje pun dalam putrajaya jugak, tak terlepas dengan jem jugak tau. wlupun kalau waktu biasa Office - Rumah ambil masa 10-15minit je. tapi kalau bulan ramadhan boleh cecah ke 30-40minit tau. hebat tak? stress jugak..tapi takpelah...bulan ramadhaaannn kan. 

so kawan-kawan, jangan ponteng puasa yerr...tak sabar lak nak raya tahun ni, sebab marissa dah boleh digayakan dengan mcm3 baju yg cantik3...


Tenpin Bowling

0 komen
lama simpan dlm draf post neh.kui3


hola..

kali ni nak cerite sikit bab main boling ofis aritu. to be honest, ni my very first time pegang bola boling tu. memang sebelom3 ni memang tak penah jejak pun ke tempat boling. Kejadian berlaku hari sabtu. bajet macam nak pegi, tinggalkan si kecik kt apaknye. tup3 apaknye lak ade klas sabtu tu. memang kena hangkut skali lah ini budak..
syukur sangat, marissa sangat baikkkk..bagi die main puas3. jalan sana sini. bila permainan nak start je dalam kul 12tghari camtu, die pun dah terlentok dalam stroller. good girl.....senang mama nak main boling dengan amannn. dalam bising-bising tu die boleh tido lena okeh! cukup kul 3ptg baru bangun, ngam2 2xbalingan boling nak habes. 3jam tido dlm stroller walaupung bising. bebetol ngantok neh.

 agak membanggakan jugaklah bile dalam byk kali balingan tu ada SATU kali STRIKE!!! gile meroyan lah mak kau neh. gile first time main kot, boleh strike.kui3


Patin yang gumuks

0 komen

cerita sebelom pose, tapi baru nak cerita. bila dah rajin, abes digali semua gambar nak show off.kui3 hubby pegi mancing kt sungai mana ntah. Adhoc punya planning. member call terus ON. oooo, kalu iols ajak g memana, mikir manjang...kawan call terus OK je tanpa persetujuan ahkak. takpe3, ahkak restui..sebab tu dapat ikan gabak neh...


Besar gabak, ahkak tak kuasa lah nak belah. bia lah org yg g pancing tu yg siang. eksen je lebih neh, kteorg bukan makan sangat pun ikan ni. maka, jadi rezeki budak3 ofis lah. kebetulan ada pot luck, ahkak kasi kawan masakkan ikan gabak neh, then bagi budak3 ofis makan.....

Menu Ramadhan Ke 5

0 komen


Syukur atas rezeki semalam, berkesempatan masak nasi ayam untuk Iftar Family in Law. 
Asalnye MIL nak makan nasi goreng je, balik je hubby dari klas tengahari semalam
terus die request nak makan nasi ayamsss. jangan ingkarrrr okeh! kui3

Gigih la jadi chef ptg semalam, dgn bantuan dari Asst. Chef, Tunang Adik Ipar.
Selamat jugak la ade tuanng Adik Ipar tu, kalau tak...bersilat lah ahkak diknon sensorang 
nak masak utk 8kepala. tu la padah bila jd menantu perempuan sulung. 
semua beradik hubby pun lelaki kan, iols je yg dah kawen kan.
aku doakan adik ipar cecepat kawen,
aku dah terdesak sangat dah nak ade asst.chef. bahahha!
bleh la aku berehat sket dan jadi senior chef yg arah itu ini pulak.
verangan okeh! i ahkak yg garang okeh..kaki buli punya.
ok, bai.......................
hahaha


Ramadhan Al Mubarak

0 komen







Alhamdulillah, berkesempatan lagi sambut ramadhan kali yang ke27 sepanjang hidup. Walaupun dah lewat 6hari utk ucapkan, tetap nak wish uols jugak. bia lambat asalkan ada, ye dak? Tahun 2013 adalah tahun ke3 berpuasa bersama suami, dan tahun ke2 berpuasa bersama marissa. Tahun ni agak tertekan sikit, sebab marissa dah setahun lebih dan banyak perangai yang nak kena layan time pose neh. kalau tahun lepas, baru 8bulan, masih boleh dikawal lagi. baring je situ diam2. tahun ni dah merayap segenap alam, sepah sana sini. orang nak masak die pun sebok nak masak jugak la kan. orang bersahur, die pun sebok nak bersahur jugak lah.


tu dia...jem. memang orang ramai berpusu-pusu nak balik awal time ramadhan kan. semua pun nak berbuka bersama keluarga. Aku ni walaupun dok putrajaya keje pun dalam putrajaya jugak, tak terlepas dengan jem jugak tau. wlupun kalau waktu biasa Office - Rumah ambil masa 10-15minit je. tapi kalau bulan ramadhan boleh cecah ke 30-40minit tau. hebat tak? stress jugak..tapi takpelah...bulan ramadhaaannn kan. 

so kawan-kawan, jangan ponteng puasa yerr...tak sabar lak nak raya tahun ni, sebab marissa dah boleh digayakan dengan mcm3 baju yg cantik3...


Tenpin Bowling

0 komen
lama simpan dlm draf post neh.kui3


hola..

kali ni nak cerite sikit bab main boling ofis aritu. to be honest, ni my very first time pegang bola boling tu. memang sebelom3 ni memang tak penah jejak pun ke tempat boling. Kejadian berlaku hari sabtu. bajet macam nak pegi, tinggalkan si kecik kt apaknye. tup3 apaknye lak ade klas sabtu tu. memang kena hangkut skali lah ini budak..
syukur sangat, marissa sangat baikkkk..bagi die main puas3. jalan sana sini. bila permainan nak start je dalam kul 12tghari camtu, die pun dah terlentok dalam stroller. good girl.....senang mama nak main boling dengan amannn. dalam bising-bising tu die boleh tido lena okeh! cukup kul 3ptg baru bangun, ngam2 2xbalingan boling nak habes. 3jam tido dlm stroller walaupung bising. bebetol ngantok neh.

 agak membanggakan jugaklah bile dalam byk kali balingan tu ada SATU kali STRIKE!!! gile meroyan lah mak kau neh. gile first time main kot, boleh strike.kui3


 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template