Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, June 25, 2013

Baju Raya Bandung

0 komen
 Hola, janji kini dikotakan okeh. (wlaupun lambat). sowi...


Actually, ke Pasar Baru memang berhajat sangatlah nak beli kain untuk raya. Memang dah survey dlm google dah, ada satu kedai yang boleh jahitkan siap dalam masa 1 hari. woowww! menarik tak? bukan kedai ni je yg ade tawarkan servis camtu. byk kedai lagi. tapi aku survey kedai COSMOS ni yg bagi komen yg baik3 belaka..

Pilih Kain - Ukur Badan - Jahit - Siap - Tailor hantar depan pintu hotel malam tu jugak

laju gile kot korang jahit. pantas dan tuntas. Beriyalah aku pilih kain. biasalah, dari rumah verangan memacam, sampai sana dah pening tengok macam-macam semua pun nampak cantik. jadi hati jd bingung gitu...kui3

Jadi bile aku da start bingung, aku jadi OK je bile salesgirl tu pilihkan. boleh?xde pendirian betol...fenin lah akak byk sgt kain cantik. Dorang layan kita dengan sangat3 baik lah. terharu bila die siap bancuhkan air, siap tanya "Coffee or Tea?"..bajet cam bagi air je, tup3 de kek dan roti sekali die hidang. bebetul jaga customer neh.

Memandangkan aku tempah 1pasang baju lining, 1pasang baju kurung raya +border lace, 1 dress + border lace, 1pasang baju dak tecit + border lace. Total 4pasang. makanya siap nya esok malam ya buk. aiyo! esoknya kul 3 dah balik malaysia kan..kalau sepasang boleh siap malam tu jugak. tapi memandangkan 4pasang baju yg cerewet tu jadi lah esok malam. tak sempat kan, jadi die pun akan POSLAJU baju tersebut for FOC (free of Charge!). hebak tak? memula tu cam was-was la kan. sebab duit dah bayar, tapi kain sume kami tak bawak balik sekali. tapi bile die da tunjuk resit3 poslaju de list dari johor, selangor, KL, sume negeri kt malaysia ni ade lah. kire, pasrah je la kan. kalau de rezeki tu tak kemana. 


Tapi ada bagusnya juga bile die akan pos kain-kain tu. sebab beg kami da ngam-ngam je 30kg time balik Malaysia aritu. kalau ++kainbaju raya ni semua rasanya dah Over weight lah kan. selamat lah duit poket ku..so balik malaysia, menghitung hari lah tunggu parcel datang....hhehehe..


Kebetulan pulak, Isnin lepas mybaby marissa demam aku pun ameklah EL. tup3 de orang tekan loceng. kebetulan pulak myhubby baru je keluar g keje. bajet cam laki i lah kan patah balik tertinggal hape3. siap ngomel3 g bukak pintu. kunci kan ade, gegatal tekan3 loceng, tampa kang..(kata dalam hati). tup3, abg posmen pegang satu bungkusan besarrrrr!! dengan takmalunya bersorak girang bagai kanak-kanak dapat cekelat ... "Yeyyyyyyyy!!!!!!!" terus lelaju bukak pagar. hehehe...abg posmen tu sure kata aku gile kot? meroyan semacam je dpt parcel tu kan. bahahah! fedulikk ahhh....ko tak kenal aku kan, suke hati aku lahh kan abg posmen...





beronok3 lah dengan baju raya...puasa pun blom lagik!! cehhh.....eksaited lebih nak raya tahun ni, sebab si kecik tu dah boleh bgaya mcam3 gaya dah. tak sabar nak jadi Pereka Fesyen. dah besar nnt die taknak ikut ape yg aku suh pakai pun. masa kecik ni lah pulun memacam baju kasi die melaram...layankan je lah mak kamu ni ye anakkkk  =)

Thursday, June 20, 2013

From Bandung With Love..uhuks!

0 komen
 Hola...
Nak cerita bab Family Holiday ke Bandung dari 2-4 Jun 2013 aritu. beriya kan, google tempat best, makan mana best, siap list convert duit lagi. semangat hokey.. bila tiba harinya, sangatlah excited...


 

Setibanya disana, kami menginap di Amaris Hotel, Jalan Chimpelas. Hotel baru, so fasiliti die sangat lah best. bau kedai lagi lah kan. tapi agak sentap bila call mintak extra pillow, TAK ADA, call mintak iron, TAK ADA. ceh! tak ada okeh, bukannya kena bayar cam kt hotel tuttt yang sume servis kena bayar tu. tapi die tak provide apa ada dlm bilik, terimalah seadanya... berkedut3 lah baju ahkak cenggitu. haih!  

trip kami ke bandung ni, FREE & EASY.. mane ko nak pegi ape ko nak buat suka hati mak bapak kau lah bih kurang cenggitu. berbekalkan info dari google yang disearch sebelum fly aritu, jalan la anak beranak sendiri naik teksi kesana sini.  Teksi senang je, gtau receptionist, tup sampai teksi tak sampai seminit. tapi tips nak naik teksi, tanya harga dulu ke sana sini tu brape harga. kita boleh agakkan, die nak ngenceng kte ke ape kan. sbb info google dah gtau bape km dari hotel ke tempat yg dituju. jgn la ko risau, jika info anda lengkap anda takkan ditipu. hehehe!


Day 1 : sampai - check in hotel - jalan2 sekitar hotel. ada CIWALK (stand for Chimpelas Walk) macam uptown la. dinner kt mall kt Ciwalk tu, ape nama ntah. lupa pulak. tapi mall yang grand lah. klu kt malaysia, macam pavillion kot? sebab ada klas punya mall lah. banyak kedai makan, takyah risau sakit perut lah kan. Insyaallah terjamin halal dan kebersihannya..
Day 2 : Pasar Baru naik teksi - balik hotel hantar barang yg dibeli. pas zohor keluar ke Parfum Collector - Cibaduyut (barang kulit).


Pasar Baru 
memang pengsan lah pegi sini. lagi-lagi bawak anak kecil itu kan. memang tak selesa nak membeli belah. biase kalau pegi sendiri boleh survey dulu kan, tapi ni tak terus ke kedai yg dituju situ beli kain, situ lah tempah. (entry lain ye bab baju neh..hehe). tapi disebabkan tak puas berjalan kt pasar baru ni, kena cancel lah ke Trans Studio..hukhukkk! tak cukup masa lahhh...



Parfum Collector
Aku pegi pun sebab ada kawan ofis kirim. kalau die tak kirim mungkin aku tak tahu kewujudan tempat ni. sangat lah banyak jenis wangian. pening pala. tapi kualiti die sangat lah bagus. pakai pagi sampai petang bertahan. kualiti dah macam original punya perfum lah. 

harga : 50/100ml (xhingat)- mcm botol jernih atas meja dlm gambar kt bawah ni = RM 16


 



Cibaduyut

Cibaduyut terkenal dengan barangan kulit. de panjang kedai jual. nak masuk satu-satu memang tak la kah. dak kecik tu kena dukung. nak bawak stroller memang tak sesuai lah dengan keadaan jalan raya yg tak sekata tu. dekat cibaduyut tu, sempat rembat 3pasang kasut + 1jaket kulit.  tapi time aku pegi tu cam tak ramai orang lah. memang bile lalu tu sume pun panggil masuk kedai dorang. bile dah takde orang tu, memang dapat diskaun mati-matian lah.. ce ugut, tak nak beli, abes diturunkan harga melampau3..kekadang tu aku mintak diskaun sangat melampau. bagi okeh! tapi kena ugut tak nak beli lah.kui3


malam hari ke-2, lepak bilik saje. badan kaki sume penat berjalan sakan kt pasar baru dan cibaduyut tu..makan malam, hubby g jenjalan kt ciwalk tu tapau makanan..sedap kottt nasi goreng hubby beli. mane die jumpe ntah kedai tu. katanya orang malaysia punya kedai..


Day 3 : Kartika Sari - Pasar baru (LAGI) - hotel - airport

Flight balik kul 3petang. tapi kul 12 tu make sure dah de kat airport lah kan. pepagi tu, terus kluar jalan. tapi confius lah. jam tangan kul 10 dah kedai tak bukak lagi. rupanya -1jam dari jam malaysia. kite ni punya lah kelam kabut nak kejar kul 12 tu kan. memandangkan pasar baru bukak lambat, pegi kartika sari ni dulu. die bukak awal..beli lah brownies + biskut + gitar barney sikecik tu. selamat lah rm10 je. kalau puloh3..sory okeh!! Then pak teksi tu volunteer nak jadi supir kami utk hari tu. Kartika sari pastu ke Pasar baru tu die tunggu kt kereta. sebab dah beli kek bertingkek tingkek (kui) bagai kan, takkan nak hangkut g shopping kt pasar baru kan. then ke hotel, tunggu packing barang then hantar ke airport die ambil rm30 je...jeeee je!!! murah kottttt.....kteorang shopping kt pasar baru tu 2jam kot! die sanggup tunggu okeh, terharu je...murah lak tu die ambil harga. dari jam 8pagi-12tghari rm30 memang berbaloi-baloi lahhh.


uhh, ngidam dowhh.. brownies chocholate chip die. perghh!! nyesal lak beli 2 je. dah terbayang dah ni, selamat lah mak ni tak ngandong, kalau tak mau beli tiket lagi ke sana..kui3




 kami khusyuk tengok kapal terbang nak berlepas. seriau je bunyiknye..kuat bebetul...


ini budak, itu kapal sudah berlepas, die pun melepas jugek...perghhh!! mencabar betul nak tunggu sampai kt awan. menahan je lah mak baunye nak oiii...maap ye jiran tetangga sume. kesulitan amat dikesali. bahahahah! hilang je tanda isyarat tali pinggang, terus lari g toilet. selamat lah aku memang book tempat belakang sekali. nak merasa dok belakang, bermanja2an dengan awek cun tu, jap3, nak air panas, jap2 nak itu nak ini senangggg! pastu nak tidokan anak, pegi kokpit belakang tu, dodoikan anak..awek3 cun tu sure bengkek je, sebab kacau tempat wat keje die. kui3..tapi ini budakk..takmau tido..nak landing baru nak ZZZzzzzz!! ggggrrrrrrr.....wahailah anakkkkk! kenapakahhhh...
 
 
bagi yang nak ke sana aku nasihatkan :
  1. kalau niat nak shopping, takyah la bawak anak.ciak miak lah kau dengan anak nnt, stress okeh nk shopping kain baju raya.kalau takat nak jenjalan suka-suka boleh la.
  2. kalau nak bawak anak, nak berjalan-jalan ke cibaduyut ke, ciwalk ke, pasar baru ke tak payah lah korang sorong stroller. nanti ko akan hangkut stroller lagi byk dari anak. negara tak mesra bayi @ OKU. 
  3. booking la lebih hari. 3hari2malam tak cukup tau. terkejar-kejar kesana kesini. lagi-lagi jalan raya agak macet (jem). 
  4. berhati-hati dengan barangan berharga. kalau kt pasar baru tu pastikan beg kat depan. masa 3tahun lepas aku pegi kamera kena copet. tahun ni pegi ada kesedaran sikit lah.
  5. duit kasi tukar banyak sikit kalau nak shopping. aku 2x pegi money changer. nak kena bawak RM10K kot baru cukup.kui3...napsu sheitooon membeli belah tak hengat.
  6. kalau naik air asia, kauorang belilah berat beg yang paling berat..sure tak cukup nnt, 1kg extra kena bayar rm50 kalau tak silap. sian makcik3 naik flight sama byk yg tergadai duit sbb nak bayar extra baggage.  situasi aku pulak, sebab aku beli kain banyak, tapi kain aku dorang pos ke malaysia (janji janji!! entry lain aku cite)
  7. sediakan 75000rp (seorang) yer utk airport tax. jangan lah korang abeskan duit rupiah tu..sebab diterima cash rupiah saje, creditcard, ringgit whatsoever tak diterima ye.
  8. pastikan anda tidak tertipu dengan teksi yer. ramai yg akan amik kesempatan kalau kita jenis yang 'takpelah...takpe...'. 
  9. pastikan korang tak membeli barang yg penjual jual depan hotel ke tepian jalan. sekali korang beli, berjutaan la org datang serbu.
  10. depan airport ada sederet kedai-kedai makan warna kuning nama kedai ......express (lupa lak dah nama depan). tapi kedai warna kuning. sedap wokkkk kueytiaw goreng die. nasi goreng seafood pun sedap. try tau....

daaaa......nak pegi lagi, tapi just untuk shopping baju raya je la kot...

*taknampak sekor pun orang putih sepanjang aku ada kat sana. orang malaysia je yang merata. tapi sombong ya amaattt! mcm lah kau tu dari london...ce senyum skit bila jumpa rakyat senegara..baru dapat g bandung, menyombong macam pegi paris....ceh!

Baju Raya Bandung

0 komen
 Hola, janji kini dikotakan okeh. (wlaupun lambat). sowi...


Actually, ke Pasar Baru memang berhajat sangatlah nak beli kain untuk raya. Memang dah survey dlm google dah, ada satu kedai yang boleh jahitkan siap dalam masa 1 hari. woowww! menarik tak? bukan kedai ni je yg ade tawarkan servis camtu. byk kedai lagi. tapi aku survey kedai COSMOS ni yg bagi komen yg baik3 belaka..

Pilih Kain - Ukur Badan - Jahit - Siap - Tailor hantar depan pintu hotel malam tu jugak

laju gile kot korang jahit. pantas dan tuntas. Beriyalah aku pilih kain. biasalah, dari rumah verangan memacam, sampai sana dah pening tengok macam-macam semua pun nampak cantik. jadi hati jd bingung gitu...kui3

Jadi bile aku da start bingung, aku jadi OK je bile salesgirl tu pilihkan. boleh?xde pendirian betol...fenin lah akak byk sgt kain cantik. Dorang layan kita dengan sangat3 baik lah. terharu bila die siap bancuhkan air, siap tanya "Coffee or Tea?"..bajet cam bagi air je, tup3 de kek dan roti sekali die hidang. bebetul jaga customer neh.

Memandangkan aku tempah 1pasang baju lining, 1pasang baju kurung raya +border lace, 1 dress + border lace, 1pasang baju dak tecit + border lace. Total 4pasang. makanya siap nya esok malam ya buk. aiyo! esoknya kul 3 dah balik malaysia kan..kalau sepasang boleh siap malam tu jugak. tapi memandangkan 4pasang baju yg cerewet tu jadi lah esok malam. tak sempat kan, jadi die pun akan POSLAJU baju tersebut for FOC (free of Charge!). hebak tak? memula tu cam was-was la kan. sebab duit dah bayar, tapi kain sume kami tak bawak balik sekali. tapi bile die da tunjuk resit3 poslaju de list dari johor, selangor, KL, sume negeri kt malaysia ni ade lah. kire, pasrah je la kan. kalau de rezeki tu tak kemana. 


Tapi ada bagusnya juga bile die akan pos kain-kain tu. sebab beg kami da ngam-ngam je 30kg time balik Malaysia aritu. kalau ++kainbaju raya ni semua rasanya dah Over weight lah kan. selamat lah duit poket ku..so balik malaysia, menghitung hari lah tunggu parcel datang....hhehehe..


Kebetulan pulak, Isnin lepas mybaby marissa demam aku pun ameklah EL. tup3 de orang tekan loceng. kebetulan pulak myhubby baru je keluar g keje. bajet cam laki i lah kan patah balik tertinggal hape3. siap ngomel3 g bukak pintu. kunci kan ade, gegatal tekan3 loceng, tampa kang..(kata dalam hati). tup3, abg posmen pegang satu bungkusan besarrrrr!! dengan takmalunya bersorak girang bagai kanak-kanak dapat cekelat ... "Yeyyyyyyyy!!!!!!!" terus lelaju bukak pagar. hehehe...abg posmen tu sure kata aku gile kot? meroyan semacam je dpt parcel tu kan. bahahah! fedulikk ahhh....ko tak kenal aku kan, suke hati aku lahh kan abg posmen...





beronok3 lah dengan baju raya...puasa pun blom lagik!! cehhh.....eksaited lebih nak raya tahun ni, sebab si kecik tu dah boleh bgaya mcam3 gaya dah. tak sabar nak jadi Pereka Fesyen. dah besar nnt die taknak ikut ape yg aku suh pakai pun. masa kecik ni lah pulun memacam baju kasi die melaram...layankan je lah mak kamu ni ye anakkkk  =)

From Bandung With Love..uhuks!

0 komen
 Hola...
Nak cerita bab Family Holiday ke Bandung dari 2-4 Jun 2013 aritu. beriya kan, google tempat best, makan mana best, siap list convert duit lagi. semangat hokey.. bila tiba harinya, sangatlah excited...


 

Setibanya disana, kami menginap di Amaris Hotel, Jalan Chimpelas. Hotel baru, so fasiliti die sangat lah best. bau kedai lagi lah kan. tapi agak sentap bila call mintak extra pillow, TAK ADA, call mintak iron, TAK ADA. ceh! tak ada okeh, bukannya kena bayar cam kt hotel tuttt yang sume servis kena bayar tu. tapi die tak provide apa ada dlm bilik, terimalah seadanya... berkedut3 lah baju ahkak cenggitu. haih!  

trip kami ke bandung ni, FREE & EASY.. mane ko nak pegi ape ko nak buat suka hati mak bapak kau lah bih kurang cenggitu. berbekalkan info dari google yang disearch sebelum fly aritu, jalan la anak beranak sendiri naik teksi kesana sini.  Teksi senang je, gtau receptionist, tup sampai teksi tak sampai seminit. tapi tips nak naik teksi, tanya harga dulu ke sana sini tu brape harga. kita boleh agakkan, die nak ngenceng kte ke ape kan. sbb info google dah gtau bape km dari hotel ke tempat yg dituju. jgn la ko risau, jika info anda lengkap anda takkan ditipu. hehehe!


Day 1 : sampai - check in hotel - jalan2 sekitar hotel. ada CIWALK (stand for Chimpelas Walk) macam uptown la. dinner kt mall kt Ciwalk tu, ape nama ntah. lupa pulak. tapi mall yang grand lah. klu kt malaysia, macam pavillion kot? sebab ada klas punya mall lah. banyak kedai makan, takyah risau sakit perut lah kan. Insyaallah terjamin halal dan kebersihannya..
Day 2 : Pasar Baru naik teksi - balik hotel hantar barang yg dibeli. pas zohor keluar ke Parfum Collector - Cibaduyut (barang kulit).


Pasar Baru 
memang pengsan lah pegi sini. lagi-lagi bawak anak kecil itu kan. memang tak selesa nak membeli belah. biase kalau pegi sendiri boleh survey dulu kan, tapi ni tak terus ke kedai yg dituju situ beli kain, situ lah tempah. (entry lain ye bab baju neh..hehe). tapi disebabkan tak puas berjalan kt pasar baru ni, kena cancel lah ke Trans Studio..hukhukkk! tak cukup masa lahhh...



Parfum Collector
Aku pegi pun sebab ada kawan ofis kirim. kalau die tak kirim mungkin aku tak tahu kewujudan tempat ni. sangat lah banyak jenis wangian. pening pala. tapi kualiti die sangat lah bagus. pakai pagi sampai petang bertahan. kualiti dah macam original punya perfum lah. 

harga : 50/100ml (xhingat)- mcm botol jernih atas meja dlm gambar kt bawah ni = RM 16


 



Cibaduyut

Cibaduyut terkenal dengan barangan kulit. de panjang kedai jual. nak masuk satu-satu memang tak la kah. dak kecik tu kena dukung. nak bawak stroller memang tak sesuai lah dengan keadaan jalan raya yg tak sekata tu. dekat cibaduyut tu, sempat rembat 3pasang kasut + 1jaket kulit.  tapi time aku pegi tu cam tak ramai orang lah. memang bile lalu tu sume pun panggil masuk kedai dorang. bile dah takde orang tu, memang dapat diskaun mati-matian lah.. ce ugut, tak nak beli, abes diturunkan harga melampau3..kekadang tu aku mintak diskaun sangat melampau. bagi okeh! tapi kena ugut tak nak beli lah.kui3


malam hari ke-2, lepak bilik saje. badan kaki sume penat berjalan sakan kt pasar baru dan cibaduyut tu..makan malam, hubby g jenjalan kt ciwalk tu tapau makanan..sedap kottt nasi goreng hubby beli. mane die jumpe ntah kedai tu. katanya orang malaysia punya kedai..


Day 3 : Kartika Sari - Pasar baru (LAGI) - hotel - airport

Flight balik kul 3petang. tapi kul 12 tu make sure dah de kat airport lah kan. pepagi tu, terus kluar jalan. tapi confius lah. jam tangan kul 10 dah kedai tak bukak lagi. rupanya -1jam dari jam malaysia. kite ni punya lah kelam kabut nak kejar kul 12 tu kan. memandangkan pasar baru bukak lambat, pegi kartika sari ni dulu. die bukak awal..beli lah brownies + biskut + gitar barney sikecik tu. selamat lah rm10 je. kalau puloh3..sory okeh!! Then pak teksi tu volunteer nak jadi supir kami utk hari tu. Kartika sari pastu ke Pasar baru tu die tunggu kt kereta. sebab dah beli kek bertingkek tingkek (kui) bagai kan, takkan nak hangkut g shopping kt pasar baru kan. then ke hotel, tunggu packing barang then hantar ke airport die ambil rm30 je...jeeee je!!! murah kottttt.....kteorang shopping kt pasar baru tu 2jam kot! die sanggup tunggu okeh, terharu je...murah lak tu die ambil harga. dari jam 8pagi-12tghari rm30 memang berbaloi-baloi lahhh.


uhh, ngidam dowhh.. brownies chocholate chip die. perghh!! nyesal lak beli 2 je. dah terbayang dah ni, selamat lah mak ni tak ngandong, kalau tak mau beli tiket lagi ke sana..kui3




 kami khusyuk tengok kapal terbang nak berlepas. seriau je bunyiknye..kuat bebetul...


ini budak, itu kapal sudah berlepas, die pun melepas jugek...perghhh!! mencabar betul nak tunggu sampai kt awan. menahan je lah mak baunye nak oiii...maap ye jiran tetangga sume. kesulitan amat dikesali. bahahahah! hilang je tanda isyarat tali pinggang, terus lari g toilet. selamat lah aku memang book tempat belakang sekali. nak merasa dok belakang, bermanja2an dengan awek cun tu, jap3, nak air panas, jap2 nak itu nak ini senangggg! pastu nak tidokan anak, pegi kokpit belakang tu, dodoikan anak..awek3 cun tu sure bengkek je, sebab kacau tempat wat keje die. kui3..tapi ini budakk..takmau tido..nak landing baru nak ZZZzzzzz!! ggggrrrrrrr.....wahailah anakkkkk! kenapakahhhh...
 
 
bagi yang nak ke sana aku nasihatkan :
  1. kalau niat nak shopping, takyah la bawak anak.ciak miak lah kau dengan anak nnt, stress okeh nk shopping kain baju raya.kalau takat nak jenjalan suka-suka boleh la.
  2. kalau nak bawak anak, nak berjalan-jalan ke cibaduyut ke, ciwalk ke, pasar baru ke tak payah lah korang sorong stroller. nanti ko akan hangkut stroller lagi byk dari anak. negara tak mesra bayi @ OKU. 
  3. booking la lebih hari. 3hari2malam tak cukup tau. terkejar-kejar kesana kesini. lagi-lagi jalan raya agak macet (jem). 
  4. berhati-hati dengan barangan berharga. kalau kt pasar baru tu pastikan beg kat depan. masa 3tahun lepas aku pegi kamera kena copet. tahun ni pegi ada kesedaran sikit lah.
  5. duit kasi tukar banyak sikit kalau nak shopping. aku 2x pegi money changer. nak kena bawak RM10K kot baru cukup.kui3...napsu sheitooon membeli belah tak hengat.
  6. kalau naik air asia, kauorang belilah berat beg yang paling berat..sure tak cukup nnt, 1kg extra kena bayar rm50 kalau tak silap. sian makcik3 naik flight sama byk yg tergadai duit sbb nak bayar extra baggage.  situasi aku pulak, sebab aku beli kain banyak, tapi kain aku dorang pos ke malaysia (janji janji!! entry lain aku cite)
  7. sediakan 75000rp (seorang) yer utk airport tax. jangan lah korang abeskan duit rupiah tu..sebab diterima cash rupiah saje, creditcard, ringgit whatsoever tak diterima ye.
  8. pastikan anda tidak tertipu dengan teksi yer. ramai yg akan amik kesempatan kalau kita jenis yang 'takpelah...takpe...'. 
  9. pastikan korang tak membeli barang yg penjual jual depan hotel ke tepian jalan. sekali korang beli, berjutaan la org datang serbu.
  10. depan airport ada sederet kedai-kedai makan warna kuning nama kedai ......express (lupa lak dah nama depan). tapi kedai warna kuning. sedap wokkkk kueytiaw goreng die. nasi goreng seafood pun sedap. try tau....

daaaa......nak pegi lagi, tapi just untuk shopping baju raya je la kot...

*taknampak sekor pun orang putih sepanjang aku ada kat sana. orang malaysia je yang merata. tapi sombong ya amaattt! mcm lah kau tu dari london...ce senyum skit bila jumpa rakyat senegara..baru dapat g bandung, menyombong macam pegi paris....ceh!

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template