Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, February 25, 2013

As long as u be myside, i'll do fine

0 komen






Tak semua orang paham apa yang kita rasa kan. kadang-kadang tu, semua yang berlaku tu semuanya tak kena. rasa DOWN sgt3 hari ni. tak tau sebab apa dan kenapa. tapi, terasa sangat kecewa dan sedih. Jiwa dan raga dah tak keruan lagi..Mungkin semua ni kerana kealpaan aku dalam hidup ni. Dah tiba masanya untuk aku berubah. tottally changed. Semoga hati ini lebih tenang setenang-tenangnya selepas ini.


"Perlukan cahaya dan petunjukmu Ya Allah Ya Tuhan ku. sesungguhnya aku hanyalah hambamu yang kerdil yang memohon segala pertolonganmu dan perlindunganmu"....







I'm Smiling, but Inside I'm Dying

Thursday, February 21, 2013

Genting Highland

0 komen
Cuti hari wilayah yang lepas 1 february 2013, kami telah ke Genting. kteorang pun wat plan utk ke Genting Highland. Of coz time tu tak ramai kan, sebab hari bekerja. Last pegi genting, time bercintun dulu kot rasenye. lama betul tak jejakkan kaki ke tempat sejok cenggini. kali ni datang bersama cik adik kite...




cik adik kte of coz la over excited kan, berjalan kan. hepy sokmo lah. kali ni pegi pagi balik petang, tak stay sana pun. setakat nak menghirup angin segar je kan. tu pun separuh hari da bosan tak tau nak kemana dah. sebab nak main game pun, cik adik kte ni pun bukan boleh main semua game pun. rugi je kalau amek pakej indoor @ outdoor. so, kami amik PayPerRide jew. mane yang cik adik kte ni boleh naik je kami beli.









Ondaway turun dari genting tu, lalu ikut batang kali. singgah la kejap kt air terjun ni. sunyi sepi je. saje je abeskan masa lapang kan. cik adik kite ni memula kemain takut ngan air tu. sejoookkk! tapi sikit demi sikit die cuit3 air sikit pastu masukkan kaki dulu....lama3, nahhh..dalam air tu die duduk.  Drama je lebihhh..malu tapi mahuuuu..cehh!

cik adik wat muke gediksss! Pendramaa betol...


Tuesday, February 19, 2013

BabyGirl

0 komen
oh my anak!

sudah membesar kamu yer. sangat cepat masa berlalu, rasa macam baru je bersalinkan kamu. terngiang3 lagi jeritan nurse suh push tu. masih segar dalam ingatan. bahahaha! pengalaman yang TAK AKAN dilupakan lah. 

pejam celik dah genap setahun, pejam celik da berjalan, pejam celik da membebel..pejam pelik gigi da tumbuh. Semua perubahan dan peningkatan hari demi hari semua didepan mata mama. syukur diberi nikmat ini. Seronok tak terhingga melihat anak membesar didepan mata. kalau boleh, time tido pun mama nak tatap kamu. taknak tertinggal walau sesaat pun tatap wajah kamu.



kamulah peneman mama pegi ofis tiap pagi dan tiap petang
kamulah peneman mama tido setiap malam
kamulah peneman mama berborak2 kala kesunyian (bile ayah outstation/overtime)
kamulah peneman mama tengok tv
kamulah peneman mama makan
kamulah peneman mama kemas rumah
kamulah peneman mama masak kat dapur
kamulah peneman mama basuh kain, sidai kain, lipat kain
kamulah peneman mama makeup setiap pagi
kamulah peneman mama dikala suka dan duka
kamulah segala-galanya...

Terima kasih atas kurniaan ini Ya Allah Ya Tuhanku. Sesungguhnya aku bersyukur tak terhingga dikurniakan cahayamata yang begitu dekat dihati aku dan sentiasa menemaniku. pesanan mama untuk kamu wahai anakku, jagalah tingkah laku mu, jadilah anak yang solehah dan mendengar kata mama&ayah. semoga kamu menjadi anak yang membanggakan kami. 


MAMA <3 color="#0000ff" font="">ADRIANNA MARISSA
hingga ke syurga...



p/s: mood emo lak pepetang ni.

Geng Mama =)

0 komen
Adik Ipar...sangat mencabar bile menjadi menantu SULUNG perempuan dan kesemua adik ipar adalah LELAKI. bermakna dalam rumah Mak Mertua hanya ada IBU MERTUA sahaja yang berjantina sama. Ape perasaan?memula tu gabra la kan, tak biasa dengan kewujudan lelaki yang ramai dalam satu bumbung, sebab family aku pun seimbang 3lelaki3perempuan, tak la kekok. Tapi alhamdulillah, semakin hari semakin aku faham perangai dan karekter semua in law aku. Contoh kekekokan berlaku, ketika MIL tak sihat, kerja-kerja rumah seperti memasak, mengemas tertentulah akan turun ke aku. maka bukan senang untuk memasak untuk orang yang jarang kte masakkan dan tak tahu ape yang mereka semua suka atau tidak. Tapi alhamdulillah, semenjak aku masak kat umah PIL, tak de satu menu pun yang menghampakan. malah menjadi pujian, maka selepas itu memang aku lah yang akan jadi CHEF bile ke rumah PIL...terima kasih!


so now, aku da ade GENG! yahoooo....(abeslah kamu, kaklong kawasan buli..hahaha)... Adik Ipar yang ke2 telah pun bertunang bulan 12 tahun lepas. Insyaallah mungkin akan ikat selama setahun. tengok keadaan. Orang johor u, jawa eh? aku?of coz eksaited nak membuli...bahahahah..bukan senang nak jadi menantu perempuan yer. maka bersedialah dari segi fizikal dan mental. nak-nak dapat kakak ipar yang gggrrrrrrr!!!! kahkahkahhh...(gelak jaattt!)


ucapan kak long, selamat datang ke alam pertunangan dan ke keluarga yang penuh dengan lelaki ni. Bersedialah untuk melakukan kerja-kerja rumah di rumah PIL sekaligus meringankan beban dan kerja/tugasan kak long. happy for both of you...congrat'ssss =)


Umrah 2013

0 komen
Selesai sudah umrah Atok & Opah 16 januari - 4 februari 2013 yang lepas. Alhamdulillah. syukur perjalanan pergi dan balik semuanya selamat. yang merisaukan kami sekeluarga, perjalanan ke Riyadh, perlu transit ke Colombo 3jam. risau jugak lah sebab mereka tak biasa naik flight yg transit ke negara orang pulak tu kan. 





Terima kasih kepada keluarga ciklie & cuna(adik opah) sebab sudi terima atok&opah sebagai tetamu hampir sebulan dan memberikan layanan yang first class. kami anak-anak atok&opah cukup berterima kasih atas layanan yang diberikan dan sumbangan masa, tenaga dan wang untuk atok&opah. pengorbanan kamu sekeluarga memberi makna yang besar untuk kami sekeluarga. Terima kasih tak terhingga. Semoga dengan rezeki yang akan datang, aku, hubby & baby girl dapat jejakkan kaki ke tanah suci tu juga suatu hari nanti. Insyaallahh....


jutaan terima kasih, hanya Tuhan yang dapat membalas segala pengorbanan tersebut. walaupun hanya dapat jumpa setahun sekali je time raya, semoga ikatan kekeluargaan ini tetap kukuh. Adib&alesya dah besar! ermmm...

Adrianna Marissa 1st Year!

0 komen
Syukur Alhamdulillah diberi kesempatan untuk rajin utk bercerita lagi dalam blog yang dah lama bersawang ni. kita mulakan dengan kisah mylittle baby girl genap setahun pada 22 Januari 2013 yang lalu.


22Jan2013(sabtu)
Umah Kuarters Atok&Opah, Putrajaya

kami celebrate kt umah atok opah sebab majlis doa selamat dibuat sekali untuk atok opah pergi menunaikan umrah. kire 2majlis dalam satu hari. cucu kesayangan opah ni, punya lah gembira macam tau-tau je orang nak meraikan die time tu. 



Terima kasih la kepada pemberi hadiah, pemberi sponsor itu ini, dan yang sudi hadir ke majlis babygirl kami. alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar... Marissa pakai balik baju gaun yang die pakai masa umur 3bulan utk pakaian beragam kt taska dlu. baju bawa tuah ni...dan still muat lagi walaupun da SETAHUN. aduhh duhhh..bak kata opah, ni saiz Sheila Majid neh...



Semoga anak mama diberi kesihatan yang baik, membesar bagaikan johan dan menjadi anak yang solehah dan berjaya dalam hidup. mama tak mintak apa2 dari anak mama melainkan anak mama sentiasa berada dekat dengan mama. Love u till deathh! muax...

0 komen
wahh! lama sangat menyepi...seolah3 morning sickness takleh nk ngadap blog. acececee! kekangan masa lah, tu yg xleh nak hadap blog utk hapdet. tp curik2 bace blog lain buleh pulak.kui3...ok2, jom kte maraton update laju3..hehehe...

As long as u be myside, i'll do fine

0 komen






Tak semua orang paham apa yang kita rasa kan. kadang-kadang tu, semua yang berlaku tu semuanya tak kena. rasa DOWN sgt3 hari ni. tak tau sebab apa dan kenapa. tapi, terasa sangat kecewa dan sedih. Jiwa dan raga dah tak keruan lagi..Mungkin semua ni kerana kealpaan aku dalam hidup ni. Dah tiba masanya untuk aku berubah. tottally changed. Semoga hati ini lebih tenang setenang-tenangnya selepas ini.


"Perlukan cahaya dan petunjukmu Ya Allah Ya Tuhan ku. sesungguhnya aku hanyalah hambamu yang kerdil yang memohon segala pertolonganmu dan perlindunganmu"....







I'm Smiling, but Inside I'm Dying

Genting Highland

0 komen
Cuti hari wilayah yang lepas 1 february 2013, kami telah ke Genting. kteorang pun wat plan utk ke Genting Highland. Of coz time tu tak ramai kan, sebab hari bekerja. Last pegi genting, time bercintun dulu kot rasenye. lama betul tak jejakkan kaki ke tempat sejok cenggini. kali ni datang bersama cik adik kite...




cik adik kte of coz la over excited kan, berjalan kan. hepy sokmo lah. kali ni pegi pagi balik petang, tak stay sana pun. setakat nak menghirup angin segar je kan. tu pun separuh hari da bosan tak tau nak kemana dah. sebab nak main game pun, cik adik kte ni pun bukan boleh main semua game pun. rugi je kalau amek pakej indoor @ outdoor. so, kami amik PayPerRide jew. mane yang cik adik kte ni boleh naik je kami beli.









Ondaway turun dari genting tu, lalu ikut batang kali. singgah la kejap kt air terjun ni. sunyi sepi je. saje je abeskan masa lapang kan. cik adik kite ni memula kemain takut ngan air tu. sejoookkk! tapi sikit demi sikit die cuit3 air sikit pastu masukkan kaki dulu....lama3, nahhh..dalam air tu die duduk.  Drama je lebihhh..malu tapi mahuuuu..cehh!

cik adik wat muke gediksss! Pendramaa betol...


BabyGirl

0 komen
oh my anak!

sudah membesar kamu yer. sangat cepat masa berlalu, rasa macam baru je bersalinkan kamu. terngiang3 lagi jeritan nurse suh push tu. masih segar dalam ingatan. bahahaha! pengalaman yang TAK AKAN dilupakan lah. 

pejam celik dah genap setahun, pejam celik da berjalan, pejam celik da membebel..pejam pelik gigi da tumbuh. Semua perubahan dan peningkatan hari demi hari semua didepan mata mama. syukur diberi nikmat ini. Seronok tak terhingga melihat anak membesar didepan mata. kalau boleh, time tido pun mama nak tatap kamu. taknak tertinggal walau sesaat pun tatap wajah kamu.



kamulah peneman mama pegi ofis tiap pagi dan tiap petang
kamulah peneman mama tido setiap malam
kamulah peneman mama berborak2 kala kesunyian (bile ayah outstation/overtime)
kamulah peneman mama tengok tv
kamulah peneman mama makan
kamulah peneman mama kemas rumah
kamulah peneman mama masak kat dapur
kamulah peneman mama basuh kain, sidai kain, lipat kain
kamulah peneman mama makeup setiap pagi
kamulah peneman mama dikala suka dan duka
kamulah segala-galanya...

Terima kasih atas kurniaan ini Ya Allah Ya Tuhanku. Sesungguhnya aku bersyukur tak terhingga dikurniakan cahayamata yang begitu dekat dihati aku dan sentiasa menemaniku. pesanan mama untuk kamu wahai anakku, jagalah tingkah laku mu, jadilah anak yang solehah dan mendengar kata mama&ayah. semoga kamu menjadi anak yang membanggakan kami. 


MAMA <3 color="#0000ff" font="">ADRIANNA MARISSA
hingga ke syurga...



p/s: mood emo lak pepetang ni.

Geng Mama =)

0 komen
Adik Ipar...sangat mencabar bile menjadi menantu SULUNG perempuan dan kesemua adik ipar adalah LELAKI. bermakna dalam rumah Mak Mertua hanya ada IBU MERTUA sahaja yang berjantina sama. Ape perasaan?memula tu gabra la kan, tak biasa dengan kewujudan lelaki yang ramai dalam satu bumbung, sebab family aku pun seimbang 3lelaki3perempuan, tak la kekok. Tapi alhamdulillah, semakin hari semakin aku faham perangai dan karekter semua in law aku. Contoh kekekokan berlaku, ketika MIL tak sihat, kerja-kerja rumah seperti memasak, mengemas tertentulah akan turun ke aku. maka bukan senang untuk memasak untuk orang yang jarang kte masakkan dan tak tahu ape yang mereka semua suka atau tidak. Tapi alhamdulillah, semenjak aku masak kat umah PIL, tak de satu menu pun yang menghampakan. malah menjadi pujian, maka selepas itu memang aku lah yang akan jadi CHEF bile ke rumah PIL...terima kasih!


so now, aku da ade GENG! yahoooo....(abeslah kamu, kaklong kawasan buli..hahaha)... Adik Ipar yang ke2 telah pun bertunang bulan 12 tahun lepas. Insyaallah mungkin akan ikat selama setahun. tengok keadaan. Orang johor u, jawa eh? aku?of coz eksaited nak membuli...bahahahah..bukan senang nak jadi menantu perempuan yer. maka bersedialah dari segi fizikal dan mental. nak-nak dapat kakak ipar yang gggrrrrrrr!!!! kahkahkahhh...(gelak jaattt!)


ucapan kak long, selamat datang ke alam pertunangan dan ke keluarga yang penuh dengan lelaki ni. Bersedialah untuk melakukan kerja-kerja rumah di rumah PIL sekaligus meringankan beban dan kerja/tugasan kak long. happy for both of you...congrat'ssss =)


Umrah 2013

0 komen
Selesai sudah umrah Atok & Opah 16 januari - 4 februari 2013 yang lepas. Alhamdulillah. syukur perjalanan pergi dan balik semuanya selamat. yang merisaukan kami sekeluarga, perjalanan ke Riyadh, perlu transit ke Colombo 3jam. risau jugak lah sebab mereka tak biasa naik flight yg transit ke negara orang pulak tu kan. 





Terima kasih kepada keluarga ciklie & cuna(adik opah) sebab sudi terima atok&opah sebagai tetamu hampir sebulan dan memberikan layanan yang first class. kami anak-anak atok&opah cukup berterima kasih atas layanan yang diberikan dan sumbangan masa, tenaga dan wang untuk atok&opah. pengorbanan kamu sekeluarga memberi makna yang besar untuk kami sekeluarga. Terima kasih tak terhingga. Semoga dengan rezeki yang akan datang, aku, hubby & baby girl dapat jejakkan kaki ke tanah suci tu juga suatu hari nanti. Insyaallahh....


jutaan terima kasih, hanya Tuhan yang dapat membalas segala pengorbanan tersebut. walaupun hanya dapat jumpa setahun sekali je time raya, semoga ikatan kekeluargaan ini tetap kukuh. Adib&alesya dah besar! ermmm...

Adrianna Marissa 1st Year!

0 komen
Syukur Alhamdulillah diberi kesempatan untuk rajin utk bercerita lagi dalam blog yang dah lama bersawang ni. kita mulakan dengan kisah mylittle baby girl genap setahun pada 22 Januari 2013 yang lalu.


22Jan2013(sabtu)
Umah Kuarters Atok&Opah, Putrajaya

kami celebrate kt umah atok opah sebab majlis doa selamat dibuat sekali untuk atok opah pergi menunaikan umrah. kire 2majlis dalam satu hari. cucu kesayangan opah ni, punya lah gembira macam tau-tau je orang nak meraikan die time tu. 



Terima kasih la kepada pemberi hadiah, pemberi sponsor itu ini, dan yang sudi hadir ke majlis babygirl kami. alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar... Marissa pakai balik baju gaun yang die pakai masa umur 3bulan utk pakaian beragam kt taska dlu. baju bawa tuah ni...dan still muat lagi walaupun da SETAHUN. aduhh duhhh..bak kata opah, ni saiz Sheila Majid neh...



Semoga anak mama diberi kesihatan yang baik, membesar bagaikan johan dan menjadi anak yang solehah dan berjaya dalam hidup. mama tak mintak apa2 dari anak mama melainkan anak mama sentiasa berada dekat dengan mama. Love u till deathh! muax...

0 komen
wahh! lama sangat menyepi...seolah3 morning sickness takleh nk ngadap blog. acececee! kekangan masa lah, tu yg xleh nak hadap blog utk hapdet. tp curik2 bace blog lain buleh pulak.kui3...ok2, jom kte maraton update laju3..hehehe...
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template