Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, December 5, 2013

HOLIDAYs

0 komen

 selamat bercuti kepada semua cikgu-cikgu dan murid-murid 
yang sedang enak menikmati cuti sekolah.

ada angan-angan jugak dulu nak jadi cikgu sebab cuti sekolah banyak..
tp bile niat tu dah terpesong, memang tak dapat lah jd cikgu
bahahha!

menganga lah kau tengok orang cuti sekolah.
hebat ah, ofis pun macam memasing bergilir-gilir bercuti
hai haiii lah, anak iols ni baru taska
tak de cuti-cuti sekolah lah, sama je..

nak pegi bercuti time sekolah
memang lah rugi duit
hotel pun double
hotel pun penuh
sana sini penuh dan double pay sebab PEAK SEASON

better kau pendam dulu holiday tuh
anak kau bukan sekolah pun nak g bercuti time cuti sekolah
anytime pun boleh selain cuti sekolah
(detik naluri hati..aceh!)

 tapi disebabkan aku rakus
tahun 2014 akan jadi tahun yang penuh dengan holiday
ketamakan melanda gitu
klik klik bayar bayar...
sekali bile dah list senarai 
mak ai, berjela jugak tuh
sediakan je lah duit ye si rakus!


meh i listkan...tp destinasi disecret an dlu ah ye. takut tak jadi lak kang.

1) 23-25 Disember 2013 - Cuti dgn MakAyah @ JB (hubby outstation)
2)9-11 Januari 2014 - Dalam Negara (MAS)
3) 22-25 Februari 2014 - Dalam Negara (AirAsia)
4) 19-21 Jun 2014 - Dalam Negara (AirAsia)
5) 25-28 Januari 2015 - Overseas (AirAsia)

gila betul, holiday tahun 2015 pun dah siap booking
si rakus, biasalah. murah la kan...beli je lah! 
kau pregnant ke ape3 jadi nanti time tu
REDHAA je lah....gitu...



cepatlah abes cuti sekolah!!
iols nak bercuti pulak dengan family kecik iols neh...
 

gigi oh gigi

0 komen




salam...

apa kah kabar anda semua....wah gitu. hari ni nak cite pasal gigi. boleh?

Ntah mimpi ape datang ntah, tetibe terasa gatal nak serah diri kat Doktor gigi.boleh? rasa macam tak percaya je. rasa macam dah lama tak ke klinik gigi. last pegi masa pregnant, tu pun sbb terpaksa pegi. kalau tak memang nan hado lah nk g redah. tapi arini mimpi pelik. 

Walk in je kt Klinik Kesihatan Pergigian Putrajaya Presint 9 tu, jam 8pagi dah terpacak. Alhamdulillah tak seramai orang yg menunggu macam pesakit nk jumpa doktor, doktor anak-anak dan ibu mengandung. mungkin ramai jugak seriau nak ke klinik gigi ni kan. kalau tak sakit confirm korang tak jejak. betol tak??! baik ngaku cepat..

Datang jam 8pagi, daftar jam 8.45pagi jumpa doktor jam 9.15pagi settle jam 9.30pagi. ok, not bad. agak pantas disitu. kalau bawak anak checkup. 8pagi datang, daftar 9 pagi, jumpa doktor 11-12tghari. gile tak? half day kt situ saje. 

rasenya aku orang yang ke 4-5 dipanggil masuk bilik.


Doktor : ok puan, apa masalah gigi puan?
Aku : ermm...takde masalah kott... (boleh ckp gitu?)
Doktor : abis tu puan nak saya tolong apa?
Aku : nak tanya pendapat je utk gigi taring saya..aritu pegi swasta doktor kata sy masih ada gigi susu lagi. betul ke?
Doktor : sy cek dulu... oh yups, puan ada lagi satu gigi susu yg masih kukuh dan tak goyang...blablaaablaaa... blabla.....(details okey die explain)
Doktor : ok now u nak buat ape?sini tak boleh buat braces utk dewasa. 
Aku  : doktor cuci je lah gigi saya ni. 



Gile pemalas suh doktor yang cuci gigi aku. bahahah! gile kau die nak layan. just buang karang gigi je. tu pun sikit je. Doktor kata gigi aku tak de masalah. gigi atas & bawah dah tersusun, cuma gigi taring tu je yang kacau sikit. iol's tak de tampal gigi or gigi rongak okeh. Hari hari patuh gosok tau..

so now berangan nak buat braces. kasi buang itu gigi taring dan luruskan balik gigi depan. angan2 dari tahun lepas tak sudah-sudah nih. bila ade kekuatan nk g buat pun tak tau lah. beriya survey sana sini tanya orang sana tanya sini. 

Mungkin lah awal tahun depan kot. sebab akhir tahun ni macam de 2holiday yang akan menyusul...tak nak lah braces tu nnt mengganggu emosi aku berholiday kan..bahahahah! next year okey, JANJI pada diri sendiri.


boleh tak nak plan dari sekarang nak pakai warna ape? gile eksaited kau kann....tunggu lah nasib kau makan bubur seminggu!! gulpppp...ngeriiiiiii
 
 

Tuesday, November 12, 2013

Menabung lah untuk masa depan

0 komen
marilah menabung...gituuuu!

masa mula-mula keje dulu macam tak de kesedaran. tapi bile dah mengandung dulu macam terdetik, kena ada saving utk anak-anak. (mcm ramai no anak). betul serius, kalau start mula keje dulu ada kesedaran. mungkin sekarang saving dah masyuk. tapi startnya time pregnant, memang lambat sket lah nak penuh tabung. tapi untuk kesedaran untuk anak memang dari awal lah. 

Bile pregnant dulu dah pikirkan macamana nk saving untuk anak. kita tak tau anak nak guna duit utk itu ini kan. mane nak cekau duit kalau bukan saving. incase kecemasan lah. kalau sesaje gatai sebab nk g shopping memang tak lah. 

keputusan

bukak akaun ASB lah, senang. sebab nak kluarkan duit tu macam leceh sikit kena cop-cop jari kt bank kan. kalau akaun biase ada kad, senang cucuk kluar duit nanti. bahayo!


cukup genap-genap marissa 6bulan, terus g ASB bukak akaun. terus jadi REMAJA. kau hado? baru 6bulan dah remaja. tapi bukan 50sen. (ape motif 50sen kt buku tu eh?). 

Hasil duit dalam buku dari:
1) Duit masa Marissa Lahir 
2) Duit masa Akikah
3) Duit Raya 2012&2013
4)Duit Tok Ayah&Mak Wan 
5) Duit Atok&Opah
6) Duit Moyang
7) Duit Setiap bulan RM100 (potong gaji)
8) Duit yuran taska bulan Disember & januari (sebab Jan&Dis yuran dibayar masa pendaftaran)

Hasilnya....hampir RM10K okeh! tak sangka. baru nak masuk 2tahun kot. tak sia-sia lah aku saving dari seawal umur 6bulan.


Jom kita kira-kira utk potongan gaji yang aku buat:-

RM100 x 12bulan(setahun) = RM1,200
RM1200 x 5tahun = RM6,000
RM1200 x 10tahun = RM12,000
RM1200 x 20tahun = RM24,000


bila nak masuk U nanti takpayah pening dah. saving masa marissa 20tahun dah jadi RM24,000. tu kiraan RM100 sebulan. kalau ada duit lebih, dapat bonus ke, dapat tunggakan ke biasa aku akan masuk lebih. extra guna transfer online je. sekarang semua kan dah mudah. tak de alasan okey.

Duit yang penah digunakan keluar
1) Bayar duit pendaftaran Taska Dis&Jan yang cecah RM1500
    Terpaksa keluarkan jugak sebab biasanya nak lumsum mana nak cekau weh
2) Bayar injection Pneumacacal 3x dos. 1 dos RM200 camtu kali tiga


selagi boleh guna duit yang ada memang tak usik dah duit Akaun Remaja tu. Tapi kalau dah cecah ribu memang kena kacau sikit lah. tapi pastikan kalau ada duit lebih masukkan simpan lebih. tak kisah lah method ape yang korang gunakan. TAPI aku sangat-sangat sarankan korang buat Saving untuk anak korang. mungkin sekarang tak nampak lagi kegunaannya, tapi percayalah satu hari nanti korang akan bersyukur sebab ada saving tu. 

Gud Luck okeh!


oh, rindu marissa masa baby...
bau baby tu syokk uh!




**adik-adik-adik marissa jangan risau..mama&ayah akan savingkan utk kalian jugak.  tak de istilah berat sebelah tau. bahahha!




Monday, November 11, 2013

Majlis Graduasi Taska Generasi Educare

0 komen
Khamis 7 November 2013 petang berbual dengan cikgu.

cikgu : Akak, sabtu free tak?
mama : nape ye?
cikgu : marissa dapat anugerah.
mama : anugerah ape pulak?
cikgu : anugerah prestasi cemerlang..
mama : herk?!

macam keje kerajaan pulak dapat anugerah nih. bahahah!


Sabtu 9 November 2013 kejadian berlaku.

 macam ayah yang dapat award. bukan si anak.


tahniah la anak. keluar je dewan, trofi jatuh ke lantai.
prapppp!!  patah TIGA. tahniah lah anak...
tak sampai satu hari trofi tu punya hayat
 
anak ayah sangattttt!

mama takkan laku kalau ada ayah. ok fine!!!

bagus jugak

boleh 

mama 

berehat



*tahniah lah anak. berbaloi jugak la mama bayar taska mahal-mahal pon. huhuhuu...saving utk tahun depan now LOADING....

Berduaan-Beg Galas Sekolah

0 komen
Hari rajin. jom post entry secara berjemaah!

balik keje. ambik marissa. beg dah koyak. ok pasar tani jom!

Sebelum ambik anak dah pegi pasar tani. tengok beg ni. sayu je hati tengok.
"nakbelitaknaknakbelitaknak" - benak fikiran
"takpayahlah, kang en.suami bising" - akal fikiran

berlalu pergi.

sampai taska
"beg koyak sikit" - cikgu kata
"ok, jom!" - mama kata
"yey!" - marissa kata
yey tanpa sebab pun.

tapi dia perhatikan roadmap aku bawak kete.
die tahu okeh tu bukan jalan ke rumah
eksited terus! (budak zaman skrg)

--pasar tani kita berdua (gigih)

terus pegi kedai beg yang terbenak difikiran tadik..ambil-bayar-balik!





seretlah anakkk......tau tu mama punya (baru beli!! tak sampai 5minit)






nak berdua bersama anak bershopping sangat memerlukan kegigihan fizikal dan mental.
nak kawal perangai
nak kawal sekeliling
nak kawal pemanduan
nak kawal emosi
nak kawal tenaga
suma pun kena fikir. anak buat hal lari laju
tak terlarat dek akal nak kejar.
lagi-lagi pasar area dekat dengan jalan raya.

sebab tu modus operandi = 3B Beli-Bayar-Balik

normal lah bile shopping dengan anak tu tak de kepuasan.
perhatian lebih ke anak dari ke barangan.

tapi!

kalau shopping bertiga boleh FOKUS.

sebab anak LAKI yang kawal.

ok bai!


Weekend

0 komen
hola

berhabuk habis lah blog ni. fuhhh fuhhh...(tiup habuk konon). hahaahha

sori i bz.

and

tak de cite menarik pun satu hal jugak. iols orang kebiasaan je. rutin pun rutin harian je lah.


Belek henpon, jumpa pic yang boleh dijadikan cerita.
Weekend punya Cerita.

taktau nak kemana. round area belakang rumah.

know what?!

Jumpa Kandang Kuda!



3years++ dok kuarters itu tak tahu.

boleh?

info :
1) datang sebelum jam 10pagi, boleh tunggang itu kuda
2) 10pagi time kuda makan
3) boleh bawak bekal or makanan utk dibagi pada kuda
4) 2side. satu perbadanan punya kuda, satu lagi PDRM
5) petang pun boleh tunggang kuda.

Kuda tu kalau tak de function dok je situ.

ape kata korang bagi kuda tu aktiviti sikit.



*selalu nampak kuda lalu lalang area rumah. taktau pulak kandangnya belakang rumah saje (-.-)"

Wednesday, October 9, 2013

Bluewave Hotel Shah Alam

0 komen



Siaran langsong dari bluewave shah alam...

isnin malam pas keje bgegas balik uma mak mertua. Hantar anak situ. Plan awal mmg dah booked jadual en.suami utk jg anak sebulan awal dah. Tiba 2hari sebelum kejadian tup3 nama en.suami naik utk outstation kt penang. bengkek okeh. Kau book lah awal mana pun, xguna jgk lah. ofis en.suami ni jenis yg kau xleh reject! Kena pasrah sentiasa. Ada sekali tu baru je balik outstation mlm, esok pg bos call suh outstation balik. Mmg touch down uma tu utk tido then fly away balik. Apekah? Stress ahkak cengitu...xsempat bermanjaan betol..

masa marissa tgk mak dia siap baik punya pakai tudung bagai mmg die suh aku dukong je manjang. Dukong yg pelok erat kepala letak kt bahu aku siap. Mgkin dia dpt rase yg aku akan pegi lama. Selalu klu g keje or shopping or dating anak tinggal pun siap bye-bye je aku. Tp smlm menanges meronta ronta punya. Memang tersentuh lah naluri keibuan. Siap marah suh mak mertua masuk rumah sblm aku pegi xnk dgr suara marissa nanges. Uwaaaaa! Padahnye ade org drive hujan dlm kete....


Hello Anak, mamabpegi cari rezeki syg. Saba yeahh. Mama sayang marissa sampai mati. Mama dah bwk bantal bucuk marissa sbgi peneman tido malam. Dah la sorg satu bilik! Jangan harap aku dpt tido lena!!! 

Ok bye!


Friday, September 27, 2013

manis berbaju kurung

0 komen
Salam Jumaat

suka tengok lelaki dihari jumaat pakai baju melayu. hati tu meruntun tersentuh je rase. nampak hensem je walaupun muka tu tak la hensem mane pun. tapi bila da pakai baju melayu tu, syahdu jugak la rasenye. sebab nak tengok lelaki kt malaysia ni pakai baju melayu, time raya, time nikah dan sgt untong kalau pakai tiap hari jumaat.kan? Payah..

Tapi

Normal bagi perempuan bila pakai baju kurung kan??kan?

Skrg nak praktis marissa pakai baju kurung tiap jumaat bile ke taska. Sebab byk baju kurung yg dibeli dah tak muat dipakai. Budak2 kan cpt besar, tahun lepas punya baju xtentu boleh pakai lagi tahun berikutnye. Nak tunggu raya je kan.



Baju kurung tahun lepas dah nak jadi mcm kurung kedah. Senteng tangan dan baju. Teheee!

Manis jew.....tapi ni ikot mood jgk. Kalau time g taska dah bgun tido sama bgun dgn mama. Kalau tak? Baju tido je lah...

mama marissa

0 komen




pagi!

lama tak hapdet pasal diri sendiri kan. asyik pasal anak jew. semalam punya keje lah ni. time lunch bosan tak buat hape, mari kita verangann!

dah penat main candy crush tak lepas-lepas level, main snap2 pic pulak.



ok dah bai. verangan terlebih sangat dah ni. malu jadinya *blush*



Wednesday, September 18, 2013

Muar

0 komen
hola...

cuti 3hari (sabtu-isnin) pergi berpoya-poya dengan family. En.suami ke laut sanunn ikut trip ofis memancing ikan dilaut dalam sanun. plan asalnya makayah aku nak temankan kat rumah aku je. jalan2 putrajaya katanya. tup2, mak ajak pegi jalan-jalan. Jom lah! aku mane penah tolak ajakan untuk berjimba. Totally sponsored pulak tu. memang laju je lah langkah..

Lokasi : MUAR
Sebab : Makanan sedap-sedap

mak aku ni pantang bab makan sedap je sure nak g terjah. kalau tengok JalanJalanCariMakan kul 12tengahari tu, kul 5petang tu dah terpacak depan kedai yang direcommend kan tu. boleh?semangat kan. perjalanan dalam 2-3jam je. bila dah sampai bandar, guna WAZE cari tempat makan yang kawan-kawan dah suggestkan dalam whatsup. takde la sesat barat jadinya...bagus betol teknologi sekarang kan.
 

 Lupa nama kedai. Breakfast ni, makan satay dipagi hari. pelik kan?
sedap jugak makan satay dipagi hari rupanya. 
Lokasi : depas bus stand lama. kedai dekat dengan jambatan


Lunch. 2hari berturut-turut lunch disini. sedap!
Lokasi : Medan Selera Tanjong Emas
 
 
Aktiviti shopping adalah tak dapat dipisahkan. dah pilih-pilih ayah offer nak belanja. hurray lahhhh!!!!! pilihpilihhh...kui3.


Lokasi : K mall @ Baitulmal

Baju adalah RM35/sepasang
Tudung Coklat : RM25
Tudung Biru : RM10


terkejut berok jugak bile mintak diskaun dapat pulak tu. asalnya harga rm50 sepasang. bila kata nk beli 2, dia bagi rm 80. aku pun saja gedik mintak diskaun lagi..pujok tu tak paksa sangat pun, tup-tup dia kata "OKlah". huarh! senangnye pujok akak ni?mungkin stok baju raya kot. raya dah abeskan..tu yg murah. agaknye lah. Bila beli 2pasang dapat RM70, memang berbaloi-baloi lah. biasa upah jahit baju pun RM50 kt tailor biase aku buat. kain lagi duit lain kan. bile dah murah...borong lah 2pasang.

Balik hotel, test, posing depan cermin. ehhh, cantik lah baju ni. ngam badan. kain pun best, sedap pakai. esoknya, pegi balik kedai yang sama beli lagi 2pasang. tamak kan??alang-alang dah murah, beli banyak terus. buat baju pegi ofis je pun. puas ati aku. erk! 

Sekian, berita dari muar.


nyah kau wahai punting.....wachaaa!!

0 komen
puting @ pacifier

byebye lah! berjaya dah putus punting. jap tengok fb baperibulan. kena rekod neh..
yes! sbb update kt fb dulu

2 september 2013 (Isnin)

kena ingat ni tarikh keramat sungguh.


perkenalan dengan punting ni time semenjak lahir. tak larat nk mengopek je kan. tu pegi kedai belikan satu. mula-mula tu die ludah keluar balik. lama-lama suka pulak kan. lekat la puting tu sampai la berumur 1tahun9bulan. Kemana saja, apa saja, dimana saja pasti tergantung je kt mulot tu.

 




bermula lah drama swasta tak berbayar masa nak putus punting.

memula tu takut jugak kalau drama swasta tu berlarutan. biaselah tengok fb ramai ngeloh susah nk putus punting anak masing-masing. risau lak aku. tu yg tetibe mcm tergerak hati nak buat jugak walaupun marissa belom masuk 2tahun pun lagi.
muka tagih simpati...mungkin detik di hati marissa 
"mama, tolong la mama....nk nyoyot punting"


kebiasaannya, sesampai je rumah balik dari taska, terus marissa akan lari ke hall dan ambil punting. selalu letak atas sofa. marissa pun dah tau dah mana nak cari bile masuk rumah. die punya ketagih tu sampai tak dan bukak kasut terus mencari kt sofa tu yg tak tahan tu..

masa 1september2013, sehari sebelum bebetol putus punting tu, ada sinetron. masuk rumah marissa cari punting tak de atas sofa. lari ke dapur (tempat letak botol susu) dan jerit .. "nakkkkk...nakkkkk...nakkkkkk!" .. so mama die pun buat-buat tak faham..."nak apa?" sambil tunjuk satu persatu makanan (jajan) kt dapor bersebelahan tempat botol susu. kalau marissa dah cukup ketinggian, sure dia dah boleh nampak punting tu kt situ. selamat lah takcukup ketinggian lagi. hahahahha!

pastu lari ke depan ambik 'ani' pelok macam hape dan sinetron pun bermula...menangis mcm nak rak! tapi kena lah bertabah time tu. nak dukung pujuk sume booo-layan okeh. so, kita snap gambar syahdu ni dulu. agak lama nanges baru pujuk balik. (strategi). kalau baru nanges jgn pujok dulu, nanti marissa jual mahal. buat taktau dulu, bile die tengok kte tak bagi respon penat dia nanges, kita pujok baru lah dia akan mengalah. 

marissa dan bbf 'ani'

shuweet je kan barney dipanggil 'ani'..very the kemelayuan sangat ini anak. Dah berdrama 1 september tu, bile 2september balik taska marissa dah OK. takde drama, takde sinetron takde apa2. cuma time nk tido tu cm cranky sikit. biase time tido nyonyot punting 2-3minit dah lelap. tapi bile takde benda nak dinyonyot ni ambil masa jugak la dlm 5-10minit jugak lah. tapi kena BERSABAR.....jgn cepat kasihan...hati kena kuat! tetapkan pendirian..

Berkat kesabaran itu, hari seterusnya tiada lagi punting @ pacifier dah. putus sudah kasih sayang punting. me happy, en.suami happy, marissa je tak happy. tapi bile dah remaja nanti kamu akan happy jugak wahai anak tengok gigi kamu sendiri. 




p/s : minggu lepas ada sekali mcm give up sebab marissa wat perangai yg nanges macam ntah ape jadah dah. mama pulak dah penat nak melayan. sikitt je lagi nak g bagi punting. sebab dah tak tahan sangat nk memujok. then en.suami kata JANGANN! nasib baik 'jangan' en. suami tu. kalau tak berpunting balik lah si marissa neh gara-gara mama nya...  =p

 

Friday, September 13, 2013

KweMwe

0 komen


cerita pegi makan-makan ahad lepas. hi tea katanya. En.suami keje time ni, maka kte berpoya-poya dengan family tersayang. Kawan facebook ada suggest makan kt sini. katanya "veryvery recommended". maka, bab makan ahkak mmg hover hokey..

Meehoon sup, Mee Rebus Tulang & Soto

hurmm...tekak aku ni kan, kurang sket makan benda-benda macam ni. berkuah2 ni kan. aku ni tekak kampong, makan nasi je manjang. so takleh nk bgtau sedap atau tak. tapi makayah aku makan abes la jugak. means sedap la kan. 

hokeh, tu je cite makan. pendek&manis (short&sweet). bahahahhaha!


Hujung minggu ni, nak ke muar jenjalan dengan family lagiiii..yahoo!! en.suami?tak de..die ke tengah laut, de ofis nye group memancing. ceh! laki ke laut, kite berjoli dgn family je lah...wahai anak, please behave okehh!! mama de 2tgn2kaki je nk uruskan kamu..


bye!



Tuesday, September 3, 2013

arrrghh!!!

0 komen



jatuh bertingkek tingkek....hampehh!!! punya tangga...coiii

Thistle Port Dickson..

0 komen
hadiah utk en.suami utk besday yang ke doplohtujuhtahun...(tgndibahumatakeatas!)
mcm lebih kepada keseronokan sikecik berbanding si ayah. bhahhah! lantak situ..yang pasti dapat bersukaria satu family tu pun dah okey ape. btol tak?

biaselah, planning last minit sure menjadi. kalau planning berbulan, hampeh jadinye. Sabtu jam 12tghari kteorang pun gerak la ke PD. bukan jauh pun, sejam sampai lah..g pusing2 bandar dulu, lunch dulu then baru check in.

hati dah memberontak meronta-ronta nk terjun dah. tapi sabar3..kasi budak kecik tido dulu, kul 4ptg baru turun kolam. uhh, si minah kecik tu kemahinnnn....



Qina gebush pun ikut jugak sefamily. dorang nak join kan, hangkuttt skali. marissa memang sayang qina ni siap dipelok cium kalau jumpa.



takhagak3 tau, tak nak dok dalam pelampong..nak jalan sendiri dalam air yang takat cukup3 je sampai leher. kalau tersadung sket anak....kenyanglah kamu minum air klorin tu. saje test die lepaskan kt kolam yg cetek tu. die boleh buat diri terapong kt air tau. hebat! tak siapa ajar..tapi die buat sendiri. betol la org kata.....mungkin die teringat masa dok dalam pewot dulu kot.


Ahad.
Breakfast sampai kenyang. makan dengan anak mane penah kenyang. betol tak?  5pinggan suap pun ntah mana hala tuju makanan ntah. pfffttttt! then terus ke pantai....
lepak main air. cikadik kita ni biase lah die..pijak rumput terjengkit2. pijak pasir senyum lebar...pijak air laut takut. air kolam kemahinnn..asal air laut takut pulakkks?gewdiksss!


 anak ayah sangat kan????

kalau ade ayah, kau mak takpayah nak sebok. memang tak laku...takde kepentingan disitu. (pasrah!)


lepas checkout, tetibe abg ipar teringin nak minum coconut shake. boleh?tambah satu jam sampai la kteorang kt melaka. beli sampai 7 tau. buat stok kt umah. padahal belambak je jual kt kl nuhh. aku wat stok 2 je pun. sedap lagi coconut shake kt taman warisan putrajaya kot....


Then, balik lah. isnin keje kotttt.... ok dah! langsai dah....


*orglainsebokpegirayakausebokpegiholiday. memangnakkenahamputlahhh...kui3

HOLIDAYs

0 komen

 selamat bercuti kepada semua cikgu-cikgu dan murid-murid 
yang sedang enak menikmati cuti sekolah.

ada angan-angan jugak dulu nak jadi cikgu sebab cuti sekolah banyak..
tp bile niat tu dah terpesong, memang tak dapat lah jd cikgu
bahahha!

menganga lah kau tengok orang cuti sekolah.
hebat ah, ofis pun macam memasing bergilir-gilir bercuti
hai haiii lah, anak iols ni baru taska
tak de cuti-cuti sekolah lah, sama je..

nak pegi bercuti time sekolah
memang lah rugi duit
hotel pun double
hotel pun penuh
sana sini penuh dan double pay sebab PEAK SEASON

better kau pendam dulu holiday tuh
anak kau bukan sekolah pun nak g bercuti time cuti sekolah
anytime pun boleh selain cuti sekolah
(detik naluri hati..aceh!)

 tapi disebabkan aku rakus
tahun 2014 akan jadi tahun yang penuh dengan holiday
ketamakan melanda gitu
klik klik bayar bayar...
sekali bile dah list senarai 
mak ai, berjela jugak tuh
sediakan je lah duit ye si rakus!


meh i listkan...tp destinasi disecret an dlu ah ye. takut tak jadi lak kang.

1) 23-25 Disember 2013 - Cuti dgn MakAyah @ JB (hubby outstation)
2)9-11 Januari 2014 - Dalam Negara (MAS)
3) 22-25 Februari 2014 - Dalam Negara (AirAsia)
4) 19-21 Jun 2014 - Dalam Negara (AirAsia)
5) 25-28 Januari 2015 - Overseas (AirAsia)

gila betul, holiday tahun 2015 pun dah siap booking
si rakus, biasalah. murah la kan...beli je lah! 
kau pregnant ke ape3 jadi nanti time tu
REDHAA je lah....gitu...



cepatlah abes cuti sekolah!!
iols nak bercuti pulak dengan family kecik iols neh...
 

gigi oh gigi

0 komen




salam...

apa kah kabar anda semua....wah gitu. hari ni nak cite pasal gigi. boleh?

Ntah mimpi ape datang ntah, tetibe terasa gatal nak serah diri kat Doktor gigi.boleh? rasa macam tak percaya je. rasa macam dah lama tak ke klinik gigi. last pegi masa pregnant, tu pun sbb terpaksa pegi. kalau tak memang nan hado lah nk g redah. tapi arini mimpi pelik. 

Walk in je kt Klinik Kesihatan Pergigian Putrajaya Presint 9 tu, jam 8pagi dah terpacak. Alhamdulillah tak seramai orang yg menunggu macam pesakit nk jumpa doktor, doktor anak-anak dan ibu mengandung. mungkin ramai jugak seriau nak ke klinik gigi ni kan. kalau tak sakit confirm korang tak jejak. betol tak??! baik ngaku cepat..

Datang jam 8pagi, daftar jam 8.45pagi jumpa doktor jam 9.15pagi settle jam 9.30pagi. ok, not bad. agak pantas disitu. kalau bawak anak checkup. 8pagi datang, daftar 9 pagi, jumpa doktor 11-12tghari. gile tak? half day kt situ saje. 

rasenya aku orang yang ke 4-5 dipanggil masuk bilik.


Doktor : ok puan, apa masalah gigi puan?
Aku : ermm...takde masalah kott... (boleh ckp gitu?)
Doktor : abis tu puan nak saya tolong apa?
Aku : nak tanya pendapat je utk gigi taring saya..aritu pegi swasta doktor kata sy masih ada gigi susu lagi. betul ke?
Doktor : sy cek dulu... oh yups, puan ada lagi satu gigi susu yg masih kukuh dan tak goyang...blablaaablaaa... blabla.....(details okey die explain)
Doktor : ok now u nak buat ape?sini tak boleh buat braces utk dewasa. 
Aku  : doktor cuci je lah gigi saya ni. 



Gile pemalas suh doktor yang cuci gigi aku. bahahah! gile kau die nak layan. just buang karang gigi je. tu pun sikit je. Doktor kata gigi aku tak de masalah. gigi atas & bawah dah tersusun, cuma gigi taring tu je yang kacau sikit. iol's tak de tampal gigi or gigi rongak okeh. Hari hari patuh gosok tau..

so now berangan nak buat braces. kasi buang itu gigi taring dan luruskan balik gigi depan. angan2 dari tahun lepas tak sudah-sudah nih. bila ade kekuatan nk g buat pun tak tau lah. beriya survey sana sini tanya orang sana tanya sini. 

Mungkin lah awal tahun depan kot. sebab akhir tahun ni macam de 2holiday yang akan menyusul...tak nak lah braces tu nnt mengganggu emosi aku berholiday kan..bahahahah! next year okey, JANJI pada diri sendiri.


boleh tak nak plan dari sekarang nak pakai warna ape? gile eksaited kau kann....tunggu lah nasib kau makan bubur seminggu!! gulpppp...ngeriiiiiii
 
 

Menabung lah untuk masa depan

0 komen
marilah menabung...gituuuu!

masa mula-mula keje dulu macam tak de kesedaran. tapi bile dah mengandung dulu macam terdetik, kena ada saving utk anak-anak. (mcm ramai no anak). betul serius, kalau start mula keje dulu ada kesedaran. mungkin sekarang saving dah masyuk. tapi startnya time pregnant, memang lambat sket lah nak penuh tabung. tapi untuk kesedaran untuk anak memang dari awal lah. 

Bile pregnant dulu dah pikirkan macamana nk saving untuk anak. kita tak tau anak nak guna duit utk itu ini kan. mane nak cekau duit kalau bukan saving. incase kecemasan lah. kalau sesaje gatai sebab nk g shopping memang tak lah. 

keputusan

bukak akaun ASB lah, senang. sebab nak kluarkan duit tu macam leceh sikit kena cop-cop jari kt bank kan. kalau akaun biase ada kad, senang cucuk kluar duit nanti. bahayo!


cukup genap-genap marissa 6bulan, terus g ASB bukak akaun. terus jadi REMAJA. kau hado? baru 6bulan dah remaja. tapi bukan 50sen. (ape motif 50sen kt buku tu eh?). 

Hasil duit dalam buku dari:
1) Duit masa Marissa Lahir 
2) Duit masa Akikah
3) Duit Raya 2012&2013
4)Duit Tok Ayah&Mak Wan 
5) Duit Atok&Opah
6) Duit Moyang
7) Duit Setiap bulan RM100 (potong gaji)
8) Duit yuran taska bulan Disember & januari (sebab Jan&Dis yuran dibayar masa pendaftaran)

Hasilnya....hampir RM10K okeh! tak sangka. baru nak masuk 2tahun kot. tak sia-sia lah aku saving dari seawal umur 6bulan.


Jom kita kira-kira utk potongan gaji yang aku buat:-

RM100 x 12bulan(setahun) = RM1,200
RM1200 x 5tahun = RM6,000
RM1200 x 10tahun = RM12,000
RM1200 x 20tahun = RM24,000


bila nak masuk U nanti takpayah pening dah. saving masa marissa 20tahun dah jadi RM24,000. tu kiraan RM100 sebulan. kalau ada duit lebih, dapat bonus ke, dapat tunggakan ke biasa aku akan masuk lebih. extra guna transfer online je. sekarang semua kan dah mudah. tak de alasan okey.

Duit yang penah digunakan keluar
1) Bayar duit pendaftaran Taska Dis&Jan yang cecah RM1500
    Terpaksa keluarkan jugak sebab biasanya nak lumsum mana nak cekau weh
2) Bayar injection Pneumacacal 3x dos. 1 dos RM200 camtu kali tiga


selagi boleh guna duit yang ada memang tak usik dah duit Akaun Remaja tu. Tapi kalau dah cecah ribu memang kena kacau sikit lah. tapi pastikan kalau ada duit lebih masukkan simpan lebih. tak kisah lah method ape yang korang gunakan. TAPI aku sangat-sangat sarankan korang buat Saving untuk anak korang. mungkin sekarang tak nampak lagi kegunaannya, tapi percayalah satu hari nanti korang akan bersyukur sebab ada saving tu. 

Gud Luck okeh!


oh, rindu marissa masa baby...
bau baby tu syokk uh!




**adik-adik-adik marissa jangan risau..mama&ayah akan savingkan utk kalian jugak.  tak de istilah berat sebelah tau. bahahha!




Majlis Graduasi Taska Generasi Educare

0 komen
Khamis 7 November 2013 petang berbual dengan cikgu.

cikgu : Akak, sabtu free tak?
mama : nape ye?
cikgu : marissa dapat anugerah.
mama : anugerah ape pulak?
cikgu : anugerah prestasi cemerlang..
mama : herk?!

macam keje kerajaan pulak dapat anugerah nih. bahahah!


Sabtu 9 November 2013 kejadian berlaku.

 macam ayah yang dapat award. bukan si anak.


tahniah la anak. keluar je dewan, trofi jatuh ke lantai.
prapppp!!  patah TIGA. tahniah lah anak...
tak sampai satu hari trofi tu punya hayat
 
anak ayah sangattttt!

mama takkan laku kalau ada ayah. ok fine!!!

bagus jugak

boleh 

mama 

berehat



*tahniah lah anak. berbaloi jugak la mama bayar taska mahal-mahal pon. huhuhuu...saving utk tahun depan now LOADING....

Berduaan-Beg Galas Sekolah

0 komen
Hari rajin. jom post entry secara berjemaah!

balik keje. ambik marissa. beg dah koyak. ok pasar tani jom!

Sebelum ambik anak dah pegi pasar tani. tengok beg ni. sayu je hati tengok.
"nakbelitaknaknakbelitaknak" - benak fikiran
"takpayahlah, kang en.suami bising" - akal fikiran

berlalu pergi.

sampai taska
"beg koyak sikit" - cikgu kata
"ok, jom!" - mama kata
"yey!" - marissa kata
yey tanpa sebab pun.

tapi dia perhatikan roadmap aku bawak kete.
die tahu okeh tu bukan jalan ke rumah
eksited terus! (budak zaman skrg)

--pasar tani kita berdua (gigih)

terus pegi kedai beg yang terbenak difikiran tadik..ambil-bayar-balik!





seretlah anakkk......tau tu mama punya (baru beli!! tak sampai 5minit)






nak berdua bersama anak bershopping sangat memerlukan kegigihan fizikal dan mental.
nak kawal perangai
nak kawal sekeliling
nak kawal pemanduan
nak kawal emosi
nak kawal tenaga
suma pun kena fikir. anak buat hal lari laju
tak terlarat dek akal nak kejar.
lagi-lagi pasar area dekat dengan jalan raya.

sebab tu modus operandi = 3B Beli-Bayar-Balik

normal lah bile shopping dengan anak tu tak de kepuasan.
perhatian lebih ke anak dari ke barangan.

tapi!

kalau shopping bertiga boleh FOKUS.

sebab anak LAKI yang kawal.

ok bai!


Weekend

0 komen
hola

berhabuk habis lah blog ni. fuhhh fuhhh...(tiup habuk konon). hahaahha

sori i bz.

and

tak de cite menarik pun satu hal jugak. iols orang kebiasaan je. rutin pun rutin harian je lah.


Belek henpon, jumpa pic yang boleh dijadikan cerita.
Weekend punya Cerita.

taktau nak kemana. round area belakang rumah.

know what?!

Jumpa Kandang Kuda!



3years++ dok kuarters itu tak tahu.

boleh?

info :
1) datang sebelum jam 10pagi, boleh tunggang itu kuda
2) 10pagi time kuda makan
3) boleh bawak bekal or makanan utk dibagi pada kuda
4) 2side. satu perbadanan punya kuda, satu lagi PDRM
5) petang pun boleh tunggang kuda.

Kuda tu kalau tak de function dok je situ.

ape kata korang bagi kuda tu aktiviti sikit.



*selalu nampak kuda lalu lalang area rumah. taktau pulak kandangnya belakang rumah saje (-.-)"

Bluewave Hotel Shah Alam

0 komen



Siaran langsong dari bluewave shah alam...

isnin malam pas keje bgegas balik uma mak mertua. Hantar anak situ. Plan awal mmg dah booked jadual en.suami utk jg anak sebulan awal dah. Tiba 2hari sebelum kejadian tup3 nama en.suami naik utk outstation kt penang. bengkek okeh. Kau book lah awal mana pun, xguna jgk lah. ofis en.suami ni jenis yg kau xleh reject! Kena pasrah sentiasa. Ada sekali tu baru je balik outstation mlm, esok pg bos call suh outstation balik. Mmg touch down uma tu utk tido then fly away balik. Apekah? Stress ahkak cengitu...xsempat bermanjaan betol..

masa marissa tgk mak dia siap baik punya pakai tudung bagai mmg die suh aku dukong je manjang. Dukong yg pelok erat kepala letak kt bahu aku siap. Mgkin dia dpt rase yg aku akan pegi lama. Selalu klu g keje or shopping or dating anak tinggal pun siap bye-bye je aku. Tp smlm menanges meronta ronta punya. Memang tersentuh lah naluri keibuan. Siap marah suh mak mertua masuk rumah sblm aku pegi xnk dgr suara marissa nanges. Uwaaaaa! Padahnye ade org drive hujan dlm kete....


Hello Anak, mamabpegi cari rezeki syg. Saba yeahh. Mama sayang marissa sampai mati. Mama dah bwk bantal bucuk marissa sbgi peneman tido malam. Dah la sorg satu bilik! Jangan harap aku dpt tido lena!!! 

Ok bye!


manis berbaju kurung

0 komen
Salam Jumaat

suka tengok lelaki dihari jumaat pakai baju melayu. hati tu meruntun tersentuh je rase. nampak hensem je walaupun muka tu tak la hensem mane pun. tapi bila da pakai baju melayu tu, syahdu jugak la rasenye. sebab nak tengok lelaki kt malaysia ni pakai baju melayu, time raya, time nikah dan sgt untong kalau pakai tiap hari jumaat.kan? Payah..

Tapi

Normal bagi perempuan bila pakai baju kurung kan??kan?

Skrg nak praktis marissa pakai baju kurung tiap jumaat bile ke taska. Sebab byk baju kurung yg dibeli dah tak muat dipakai. Budak2 kan cpt besar, tahun lepas punya baju xtentu boleh pakai lagi tahun berikutnye. Nak tunggu raya je kan.



Baju kurung tahun lepas dah nak jadi mcm kurung kedah. Senteng tangan dan baju. Teheee!

Manis jew.....tapi ni ikot mood jgk. Kalau time g taska dah bgun tido sama bgun dgn mama. Kalau tak? Baju tido je lah...

mama marissa

0 komen




pagi!

lama tak hapdet pasal diri sendiri kan. asyik pasal anak jew. semalam punya keje lah ni. time lunch bosan tak buat hape, mari kita verangann!

dah penat main candy crush tak lepas-lepas level, main snap2 pic pulak.



ok dah bai. verangan terlebih sangat dah ni. malu jadinya *blush*



Muar

0 komen
hola...

cuti 3hari (sabtu-isnin) pergi berpoya-poya dengan family. En.suami ke laut sanunn ikut trip ofis memancing ikan dilaut dalam sanun. plan asalnya makayah aku nak temankan kat rumah aku je. jalan2 putrajaya katanya. tup2, mak ajak pegi jalan-jalan. Jom lah! aku mane penah tolak ajakan untuk berjimba. Totally sponsored pulak tu. memang laju je lah langkah..

Lokasi : MUAR
Sebab : Makanan sedap-sedap

mak aku ni pantang bab makan sedap je sure nak g terjah. kalau tengok JalanJalanCariMakan kul 12tengahari tu, kul 5petang tu dah terpacak depan kedai yang direcommend kan tu. boleh?semangat kan. perjalanan dalam 2-3jam je. bila dah sampai bandar, guna WAZE cari tempat makan yang kawan-kawan dah suggestkan dalam whatsup. takde la sesat barat jadinya...bagus betol teknologi sekarang kan.
 

 Lupa nama kedai. Breakfast ni, makan satay dipagi hari. pelik kan?
sedap jugak makan satay dipagi hari rupanya. 
Lokasi : depas bus stand lama. kedai dekat dengan jambatan


Lunch. 2hari berturut-turut lunch disini. sedap!
Lokasi : Medan Selera Tanjong Emas
 
 
Aktiviti shopping adalah tak dapat dipisahkan. dah pilih-pilih ayah offer nak belanja. hurray lahhhh!!!!! pilihpilihhh...kui3.


Lokasi : K mall @ Baitulmal

Baju adalah RM35/sepasang
Tudung Coklat : RM25
Tudung Biru : RM10


terkejut berok jugak bile mintak diskaun dapat pulak tu. asalnya harga rm50 sepasang. bila kata nk beli 2, dia bagi rm 80. aku pun saja gedik mintak diskaun lagi..pujok tu tak paksa sangat pun, tup-tup dia kata "OKlah". huarh! senangnye pujok akak ni?mungkin stok baju raya kot. raya dah abeskan..tu yg murah. agaknye lah. Bila beli 2pasang dapat RM70, memang berbaloi-baloi lah. biasa upah jahit baju pun RM50 kt tailor biase aku buat. kain lagi duit lain kan. bile dah murah...borong lah 2pasang.

Balik hotel, test, posing depan cermin. ehhh, cantik lah baju ni. ngam badan. kain pun best, sedap pakai. esoknya, pegi balik kedai yang sama beli lagi 2pasang. tamak kan??alang-alang dah murah, beli banyak terus. buat baju pegi ofis je pun. puas ati aku. erk! 

Sekian, berita dari muar.


nyah kau wahai punting.....wachaaa!!

0 komen
puting @ pacifier

byebye lah! berjaya dah putus punting. jap tengok fb baperibulan. kena rekod neh..
yes! sbb update kt fb dulu

2 september 2013 (Isnin)

kena ingat ni tarikh keramat sungguh.


perkenalan dengan punting ni time semenjak lahir. tak larat nk mengopek je kan. tu pegi kedai belikan satu. mula-mula tu die ludah keluar balik. lama-lama suka pulak kan. lekat la puting tu sampai la berumur 1tahun9bulan. Kemana saja, apa saja, dimana saja pasti tergantung je kt mulot tu.

 




bermula lah drama swasta tak berbayar masa nak putus punting.

memula tu takut jugak kalau drama swasta tu berlarutan. biaselah tengok fb ramai ngeloh susah nk putus punting anak masing-masing. risau lak aku. tu yg tetibe mcm tergerak hati nak buat jugak walaupun marissa belom masuk 2tahun pun lagi.
muka tagih simpati...mungkin detik di hati marissa 
"mama, tolong la mama....nk nyoyot punting"


kebiasaannya, sesampai je rumah balik dari taska, terus marissa akan lari ke hall dan ambil punting. selalu letak atas sofa. marissa pun dah tau dah mana nak cari bile masuk rumah. die punya ketagih tu sampai tak dan bukak kasut terus mencari kt sofa tu yg tak tahan tu..

masa 1september2013, sehari sebelum bebetol putus punting tu, ada sinetron. masuk rumah marissa cari punting tak de atas sofa. lari ke dapur (tempat letak botol susu) dan jerit .. "nakkkkk...nakkkkk...nakkkkkk!" .. so mama die pun buat-buat tak faham..."nak apa?" sambil tunjuk satu persatu makanan (jajan) kt dapor bersebelahan tempat botol susu. kalau marissa dah cukup ketinggian, sure dia dah boleh nampak punting tu kt situ. selamat lah takcukup ketinggian lagi. hahahahha!

pastu lari ke depan ambik 'ani' pelok macam hape dan sinetron pun bermula...menangis mcm nak rak! tapi kena lah bertabah time tu. nak dukung pujuk sume booo-layan okeh. so, kita snap gambar syahdu ni dulu. agak lama nanges baru pujuk balik. (strategi). kalau baru nanges jgn pujok dulu, nanti marissa jual mahal. buat taktau dulu, bile die tengok kte tak bagi respon penat dia nanges, kita pujok baru lah dia akan mengalah. 

marissa dan bbf 'ani'

shuweet je kan barney dipanggil 'ani'..very the kemelayuan sangat ini anak. Dah berdrama 1 september tu, bile 2september balik taska marissa dah OK. takde drama, takde sinetron takde apa2. cuma time nk tido tu cm cranky sikit. biase time tido nyonyot punting 2-3minit dah lelap. tapi bile takde benda nak dinyonyot ni ambil masa jugak la dlm 5-10minit jugak lah. tapi kena BERSABAR.....jgn cepat kasihan...hati kena kuat! tetapkan pendirian..

Berkat kesabaran itu, hari seterusnya tiada lagi punting @ pacifier dah. putus sudah kasih sayang punting. me happy, en.suami happy, marissa je tak happy. tapi bile dah remaja nanti kamu akan happy jugak wahai anak tengok gigi kamu sendiri. 




p/s : minggu lepas ada sekali mcm give up sebab marissa wat perangai yg nanges macam ntah ape jadah dah. mama pulak dah penat nak melayan. sikitt je lagi nak g bagi punting. sebab dah tak tahan sangat nk memujok. then en.suami kata JANGANN! nasib baik 'jangan' en. suami tu. kalau tak berpunting balik lah si marissa neh gara-gara mama nya...  =p

 

KweMwe

0 komen


cerita pegi makan-makan ahad lepas. hi tea katanya. En.suami keje time ni, maka kte berpoya-poya dengan family tersayang. Kawan facebook ada suggest makan kt sini. katanya "veryvery recommended". maka, bab makan ahkak mmg hover hokey..

Meehoon sup, Mee Rebus Tulang & Soto

hurmm...tekak aku ni kan, kurang sket makan benda-benda macam ni. berkuah2 ni kan. aku ni tekak kampong, makan nasi je manjang. so takleh nk bgtau sedap atau tak. tapi makayah aku makan abes la jugak. means sedap la kan. 

hokeh, tu je cite makan. pendek&manis (short&sweet). bahahahhaha!


Hujung minggu ni, nak ke muar jenjalan dengan family lagiiii..yahoo!! en.suami?tak de..die ke tengah laut, de ofis nye group memancing. ceh! laki ke laut, kite berjoli dgn family je lah...wahai anak, please behave okehh!! mama de 2tgn2kaki je nk uruskan kamu..


bye!



arrrghh!!!

0 komen



jatuh bertingkek tingkek....hampehh!!! punya tangga...coiii

Thistle Port Dickson..

0 komen
hadiah utk en.suami utk besday yang ke doplohtujuhtahun...(tgndibahumatakeatas!)
mcm lebih kepada keseronokan sikecik berbanding si ayah. bhahhah! lantak situ..yang pasti dapat bersukaria satu family tu pun dah okey ape. btol tak?

biaselah, planning last minit sure menjadi. kalau planning berbulan, hampeh jadinye. Sabtu jam 12tghari kteorang pun gerak la ke PD. bukan jauh pun, sejam sampai lah..g pusing2 bandar dulu, lunch dulu then baru check in.

hati dah memberontak meronta-ronta nk terjun dah. tapi sabar3..kasi budak kecik tido dulu, kul 4ptg baru turun kolam. uhh, si minah kecik tu kemahinnnn....



Qina gebush pun ikut jugak sefamily. dorang nak join kan, hangkuttt skali. marissa memang sayang qina ni siap dipelok cium kalau jumpa.



takhagak3 tau, tak nak dok dalam pelampong..nak jalan sendiri dalam air yang takat cukup3 je sampai leher. kalau tersadung sket anak....kenyanglah kamu minum air klorin tu. saje test die lepaskan kt kolam yg cetek tu. die boleh buat diri terapong kt air tau. hebat! tak siapa ajar..tapi die buat sendiri. betol la org kata.....mungkin die teringat masa dok dalam pewot dulu kot.


Ahad.
Breakfast sampai kenyang. makan dengan anak mane penah kenyang. betol tak?  5pinggan suap pun ntah mana hala tuju makanan ntah. pfffttttt! then terus ke pantai....
lepak main air. cikadik kita ni biase lah die..pijak rumput terjengkit2. pijak pasir senyum lebar...pijak air laut takut. air kolam kemahinnn..asal air laut takut pulakkks?gewdiksss!


 anak ayah sangat kan????

kalau ade ayah, kau mak takpayah nak sebok. memang tak laku...takde kepentingan disitu. (pasrah!)


lepas checkout, tetibe abg ipar teringin nak minum coconut shake. boleh?tambah satu jam sampai la kteorang kt melaka. beli sampai 7 tau. buat stok kt umah. padahal belambak je jual kt kl nuhh. aku wat stok 2 je pun. sedap lagi coconut shake kt taman warisan putrajaya kot....


Then, balik lah. isnin keje kotttt.... ok dah! langsai dah....


*orglainsebokpegirayakausebokpegiholiday. memangnakkenahamputlahhh...kui3

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template