Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, October 30, 2012

BANGKOK Day 1

0 komen
hola

lama i menyepi ek. sowi....bz lately. 25-27 Oktober lepas, tiba lah masa yang dinantikan oleh kami sekeluarga. percutian yang luar dari malaysia. memula macam takut Ad meragam ke merungut ke kan. tapi die nampak hepy bile dapat berjalan. Thank God, Ad sgt behave dan tak banyak ragam yang merunsingkan.

Flight ke Bangkok jam 10pagi, seawal jam 7pagi kami da gerak ke LCCT. excited makapak eh nak berjalan. tido malam pun tido ayam-ayam je. ayam pun tak tido camtu, berdebar-debar tunggu esok kemain lagi.


tiba di Don Mueng Airport jam 12tghari waktu bangkok. selamat 2jam je flight. Ad dalam flight memula behave je, 15-20minit die da bosan, mula la aksi KungFu. tapi bagi aku, bia die main duduk naik atas turun bawah sume dari die menjerit terlolong menanges. malu kot kan..biakan aje tengok die main kt bawah kaki nunn... asalkan nko bahagie anakk....

Trip kali ni mak ayah and adik aku ikut join skali. berjemaah la jugak kan. so, teksi kena la amek 2bijik. memandangkan kami ni pegi ikut suke hati sendiri. maka, free and easy je jalan sendiri. sampai turun naik teksi ke hotel. Kat kaunter kata, 300THB ke hotel bersamaan RM30. Then sesampai di hotel, Pakcik SOMCHAI neh g sebat kteorang 500THB. ko ingat kteorang mo layan?boooo la wehh. terus bangkang kata kaunter kata 300THB n takmau bayar...Terus die bagi 400THB@ RM40. sebab kteorang tau jalan jem teruk tadi. tapi takyah la sebat sampai banyak sgt. tau la kami ni TOURIST. cetttt.....teksi mak n ayah 300THB je, tapi die tak lalu highway cam kteorang dan sampai hotel 30minit awal dari kteorang. ape kes??mane ko bawak kami pusing naik teksi hahh labu??


Lepas Check in, rehat kejap then terus menggelupur cari tempat makan! lapa kot, tak lunch lagi...time ni da kul 5ptg kot. Restoran ni kat MBK Mall...so, sambil makan sambil shopping la lepas tu kan. makan kt Yana Restoran, sangat sangat superrbbbbbbb lah tomyam die. memula cam pelik asal tomyam ni die letak santan/susu. da macam kari pun ade aku tengok. tapi bile rase...perghhhhhh!! meleleh air liuq bile taip neh pun. tbayang-bayang lagi. dan taklupa juga telor dadar sebiji yang besar sepinggan. klu kt KL, telur 1biji, kecik jeee....nipis plak tu. haihh....


sambung next entry ehh utk next day..... =)

Tuesday, October 9, 2012

PAP SMEAR

2 komen

Orang lain sume lari bile disuruh wat Pap Smear, tapi aku dengan senang hati dan sukarela pegi serah diri kt doctor. bahah! sume pun kawan-kawan terkejut asal aku ni rajin bebenor pegi cek. Actually semenjak aku pregnant aku kena keputihan yg agak teruk jugak la. bile da bersalin ni ingatkan da ok, rerupanya masih ada jugak tapi tak seteruk time pregnant dulu la. bila da takut klu ada apa-apa kan, better g cek. kot-kot ade kanser serviks ke ape ke sume leh tau awal kan lagi bagus. senang nak mencegah kan. sebab tu la punca aku pegi serah diri pun.

En.suami pun menyokong penuh untuk aku buat jugak, tu salah satu pendorong jugak sebenarnye. ce en.suami tak kasi?mau la aku tak pegi cek jugak. tapi untuk kebaikan bini die ni, die izinkan je. Sebelum pegi pagi tadi kul 9pagi, macam-macam cerita la aku dengar itu ini yang membuatkan keputusan tu boleh bertukar. tapi kuatkan jugak hati pegi. bila balik...uhh, tak de la seNGERI yang dorang cerita. kui3


bila jumpa nurse tu masuk-masuk bilik die terus tanya, "nak pil perancang keluarga ke?". no nonoooo...disebabkan bilik tu khas untuk bilik Perancangan keluarga dan Pap Smear, terus die ingat aku nak rancang keluarga. nurse kata jarang orang nak buat pap smear, terkejut la kot kan de customer nak wat pap smear.bahahah!

balik je ofis, abes jadi bahan ujikaji dan kaji selidik kawan-kawan ofis. semua pun tanya sakit ke tak n rase ape sume. bile aku cite sume nak ngeri je la kan!bahahah...tak de pe pun, sakit pun tak. sendiri rase sendiri tau la nanti.... cuba dulu baru tau ye. bagus untuk kesihatan, ape salahnye g serah diri iye dok? lain klinik lain cara, lain nurse lain rase. =p



BANGKOK Day 1

0 komen
hola

lama i menyepi ek. sowi....bz lately. 25-27 Oktober lepas, tiba lah masa yang dinantikan oleh kami sekeluarga. percutian yang luar dari malaysia. memula macam takut Ad meragam ke merungut ke kan. tapi die nampak hepy bile dapat berjalan. Thank God, Ad sgt behave dan tak banyak ragam yang merunsingkan.

Flight ke Bangkok jam 10pagi, seawal jam 7pagi kami da gerak ke LCCT. excited makapak eh nak berjalan. tido malam pun tido ayam-ayam je. ayam pun tak tido camtu, berdebar-debar tunggu esok kemain lagi.


tiba di Don Mueng Airport jam 12tghari waktu bangkok. selamat 2jam je flight. Ad dalam flight memula behave je, 15-20minit die da bosan, mula la aksi KungFu. tapi bagi aku, bia die main duduk naik atas turun bawah sume dari die menjerit terlolong menanges. malu kot kan..biakan aje tengok die main kt bawah kaki nunn... asalkan nko bahagie anakk....

Trip kali ni mak ayah and adik aku ikut join skali. berjemaah la jugak kan. so, teksi kena la amek 2bijik. memandangkan kami ni pegi ikut suke hati sendiri. maka, free and easy je jalan sendiri. sampai turun naik teksi ke hotel. Kat kaunter kata, 300THB ke hotel bersamaan RM30. Then sesampai di hotel, Pakcik SOMCHAI neh g sebat kteorang 500THB. ko ingat kteorang mo layan?boooo la wehh. terus bangkang kata kaunter kata 300THB n takmau bayar...Terus die bagi 400THB@ RM40. sebab kteorang tau jalan jem teruk tadi. tapi takyah la sebat sampai banyak sgt. tau la kami ni TOURIST. cetttt.....teksi mak n ayah 300THB je, tapi die tak lalu highway cam kteorang dan sampai hotel 30minit awal dari kteorang. ape kes??mane ko bawak kami pusing naik teksi hahh labu??


Lepas Check in, rehat kejap then terus menggelupur cari tempat makan! lapa kot, tak lunch lagi...time ni da kul 5ptg kot. Restoran ni kat MBK Mall...so, sambil makan sambil shopping la lepas tu kan. makan kt Yana Restoran, sangat sangat superrbbbbbbb lah tomyam die. memula cam pelik asal tomyam ni die letak santan/susu. da macam kari pun ade aku tengok. tapi bile rase...perghhhhhh!! meleleh air liuq bile taip neh pun. tbayang-bayang lagi. dan taklupa juga telor dadar sebiji yang besar sepinggan. klu kt KL, telur 1biji, kecik jeee....nipis plak tu. haihh....


sambung next entry ehh utk next day..... =)

PAP SMEAR

2 komen

Orang lain sume lari bile disuruh wat Pap Smear, tapi aku dengan senang hati dan sukarela pegi serah diri kt doctor. bahah! sume pun kawan-kawan terkejut asal aku ni rajin bebenor pegi cek. Actually semenjak aku pregnant aku kena keputihan yg agak teruk jugak la. bile da bersalin ni ingatkan da ok, rerupanya masih ada jugak tapi tak seteruk time pregnant dulu la. bila da takut klu ada apa-apa kan, better g cek. kot-kot ade kanser serviks ke ape ke sume leh tau awal kan lagi bagus. senang nak mencegah kan. sebab tu la punca aku pegi serah diri pun.

En.suami pun menyokong penuh untuk aku buat jugak, tu salah satu pendorong jugak sebenarnye. ce en.suami tak kasi?mau la aku tak pegi cek jugak. tapi untuk kebaikan bini die ni, die izinkan je. Sebelum pegi pagi tadi kul 9pagi, macam-macam cerita la aku dengar itu ini yang membuatkan keputusan tu boleh bertukar. tapi kuatkan jugak hati pegi. bila balik...uhh, tak de la seNGERI yang dorang cerita. kui3


bila jumpa nurse tu masuk-masuk bilik die terus tanya, "nak pil perancang keluarga ke?". no nonoooo...disebabkan bilik tu khas untuk bilik Perancangan keluarga dan Pap Smear, terus die ingat aku nak rancang keluarga. nurse kata jarang orang nak buat pap smear, terkejut la kot kan de customer nak wat pap smear.bahahah!

balik je ofis, abes jadi bahan ujikaji dan kaji selidik kawan-kawan ofis. semua pun tanya sakit ke tak n rase ape sume. bile aku cite sume nak ngeri je la kan!bahahah...tak de pe pun, sakit pun tak. sendiri rase sendiri tau la nanti.... cuba dulu baru tau ye. bagus untuk kesihatan, ape salahnye g serah diri iye dok? lain klinik lain cara, lain nurse lain rase. =p



 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template