Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, October 31, 2011

mybaby

0 komen

baby sudah 34weeks!

excited kot, tak sabar nak bersalin pun ade jugak. kadang-kadang time wat exercise kaki tu me siap cakap "b, ma push...pushh baby kua!", en.suamy plak cakap "nanti dulu, jgn push!tak ready lg". bleh plak memain kan?

bile letak status bbm "34weeks" en.suamy reply "tahniah". me like "huh?nape tahniah?", then he said "tahniah sebab berjaya sampai ke tahap 34weeks". ok, itu tak funneh okeh. bile dengar pengalaman org lain yg keguguran la, ape3 la sume tu menakutkan. Alhamdulillah mybaby & me do fine saje setakat ini. biase la takat pening lalat tu kan.

fakta yg perlu diketahui masuk 8bulan++ :-
1) setakat preggy 34weeks, me takde STRECH MARK langsong! mungkin pewot kecik & kulit boleh mengembang dengan hebat sekali tanpa meninggalkan kesan.
2) tak de sakit pinggang. kebanyakan geng yg same batch preggy time neh sume mengeloh sakit pinggang sampai nangis2. tapi me, ok je?sakit pinggang takde. sakit kt kelengkang tu ade la..nak jalan kena slow je.
3) bile org tanye "bape bulan?" ramai yg tak percaya. sebab mypewot so kechik. padahal bulan depan da nak deliver.
4) bile masuk 8bulan aritu, selera makan memang cerewet. susah nak makan skrg neh, tabiat macam mula-mula preggy dulu da datang balik. suketido-muntahpagi-loya-baubusukjiranmasak.
5) jadi malas nak berjalan, sebab kelengkang sakit. berdiri lama pun boleh jadi punca penat dan kaki membengkak. tengok mummypreggy lain, jalan kehulur kehilir laju je, apesal ehh?


Thursday, October 27, 2011

rindu saat itu =p

0 komen
 rindunya saat hanimun bsama si busuk neh!
semenjak preggy 8bulan, memang tak de langsong planning holiday.
pastu bile da buyong camni, baru la rindu nak g jalan sane sini.
sian en.suamy. nnt baby da kua kte jalan-jalan puas3 okeh!


 misseverysinglemoments!
Love you sayang! (mood jiwang lak arini)kuikuikuii...

Monday, October 24, 2011

SobSob....

0 komen
sedihnye hati ni
menangis teresak-esak dalam phone mase bercakap dengan mak
tucen kesayangan mak
telah pergi buat selama-lamanya.
paling buat aku sedih sebab....
Masa aku pegi amek adik nak bawak g makan & amek mak kt airport
aku jengok sekejap Jambu.
terkulai layu, tak bermaya seperti selalu
mata tak muleh bukak sebab penuh taik mata
dalam hati "kesiannye, nak g anta klinik jap la"
akal berkata "da jam 4ptg, mak sampai jam 6ptg. jln sure jem sebab ade race moto GP"
nnt lepas amek mak dari airport baru nak pegi anta klinik.
nak dijadikan cerita, time otw balik memang jem teruk.
LCCT-Ptjya amek masa 3jam!!!hoiiii...

Then, pagi isnin baru la mak cuti bawak Jambu pegi klinik
Jambu da tak bermaya
mata da tak terbukak
muntah-muntah
klinik pulak tak bukak lagi
Akhirnya, Jambu menghembuskan nafas terakhir
bersama mymom didalam kereta sementara tunggu klinik bukak.
sangat tragis bile mymom cerita Jambu sudah tiada
dalam keadaan mulot ternganga selepas bernafas berdengus.
syahdu terasa....
me&mymom menangis sepuas hati dalam telefon tadi
sedih hati ini.
Pemergian yang tak diduga.


nota terakhir:-
"jambu, maafkan kakak sebab tak terus bawak pegi klinik semalam. klu tak, mesti jambu maseh bernyawa kan?" ohmygod!tabahkan la hati ku ini....


Thursday, October 13, 2011

Besday Sista

0 komen
cite basi mau cite jugak.

2 Oktober 2011 besday mysis. 2 oktober jugak mymaklong wat kenduri utk pegi haji. sekali sambut la dengan besday mysis. baru ingat nak buat suprise, tapi tak jadi sebab mysis tumpang mymom balik kampong. then of coz la die tau ape yg ade dalam bonet kete kan? suprised yg sgt tak menjadik. terus down!hewheww....



mymom beli 2kek, 1 utk mysis, 1 utk babydlmpewot~



mase bersama family adalah quality time yg perlu dimanfaatkan. (tulatimebujangdulutaknakspenttime). walaupun jumpa setengahjam pun da havoc satu rumah memasing nak bercerita. bile da berumahtangga neh agak jarang bersama family. nak kumpul semua macam bujang dulu, time raya je la kot kan. time sambut besday neh pun, myabg tak dapat balik sebab wife die keje.

Love MyFamily


Tuesday, October 11, 2011

Daddy yg super duper excited!!

0 komen
satu-satunya baju yang mummy beli tanpa pengetahuan daddy. tup3 de pos laju ketuk pintu rumah nak kasi barang. sebab ape?sebab baju tu ade tulis 'I love mom', haruslah daddy jelous tahap maksima. tergugat kot?bahahahahah...yelayela, nanti mummy belikan la baju 'i love daddy' pulak.



Si pembuli kanak-kanak gelaran yg sesuai sangat dengan en.suamy. suke sangat dengan budak-budak. time raya, sebelum sampai kampong en.suamy, sanggup singgah kedai dulu beli coklat nak dijadikan umpan kt sepupu yg masih kecik. abes digomol dan disakat sampai menangis pun ade tau. Pembuli tegar neh, pantang nampak budak kecik.lagi-lagi yang gebushhh...beh baik korang tak yah tayang anak korg yg gebush kt en.suamy neh.



Cucu&cicit pertama sebelah en.suamy. haruslah menjadi pujaan ramai. terutama en.suamy.
Practice make perfect kan?


rasanya anak sendiri camane la agaknye ye??

Perkara yang tidak boleh dilakukan lagi setelah menjelang 8bulan

0 komen
tajuk pun da panjang kan?ni cite utk menghilangkan kebosanan diofis lah ye. tak tau la sama ke tak ngan ibu mengandung yang lain. just utk share...

1) Ketip kuku kaki - berbagai posisi da aku try nak ketip kuku kaki. tapi aku bleh gelak sendiri, sebab tak sampai.

2) Jalan Jauh - dari dapur ke ruang tamu pun boleh termengah3. klu g shopping, setiap kali nampak kerusi, mesti nak kena rehat dulu. kalau tak dulu, round ikea-ikano-the curve-tesco tanpa henti rileks jew.

3) Makan - patut bersyukur atau risau? ramai tegur pewot agak kecil & badan tak naik pun. bangga kot berat di masa 8bulan baru 65kg? selera makan kureng sket. memang bercinta nak suruh makan, melainkan makanan tu memang aku teringin nak makan.

4) Nasi - aku masih anti-nasi lagi setakat ni. kalau bebetul time selera baru aku telan. kalau tak, memang selagi boleh elak nasi, aku elak. mungkin tekak masih teringat muntah nasi time morning sickness dulu kot

5) Bengkak - kalau berdiri lebih dari 30minit, kaki&tangan akan rase kebas dan membengkak. nak baik, kena la baring tinggikan kaki & tido secukupnya. bangun tido, magic sume bengkak sudah hilang. (gedix tol).

6) Mengidam - setakat 8bulan mengandung, tak de benda pun yang aku mengidam pelik-pelik. benda basic & mudah didapati je yg aku selalu nak. eskrem McD, Pau Kacang Uniten, Epal Hijau, Rendang mak ku. senangkan nak jaga?mungkin sebab selera makan tu nan hadooo, camane mau yg pelik2 kan..

7) Tido - Beralaskan 3bijik bantal. da macam tido duduk dah. sebab tak boleh dengan satu bantal, sesak nafas cam orang asma pun ade.


Monday, October 10, 2011

sowi arr...

0 komen
holaaaa...

sory guys, lame janji nak hapdet pasal gender baby. tapi mood tak mari-mari jugak lagi. bile da didesak dan ditanya ramai rerakan yg tanye bile nak hapdet. okeh la, dari semangat itu, mari aku story okeh..


ce teka la boy or girl??

time scan 4D, doctor asyik cakap confirm ni, confirm..melainkan kuasa Tuhan bila lahir tu keluar lain dari expectation doctor la kan. orang yg paling hepy dulu sure la aku kan. sebab da boleh start beli barang3 baby pas scan tu. en.suamy hanya mampu tersenyum je, sebab angan3 die tak berapa nak mengena. time scan baby pulak sangat aktif bergerak sana sini, tapi baby tak sorokkan ehem3.


Boy or Girl?
scroll down ye....kasi gempak sket..
agagagaga

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






ceteka uolls teka?



malas nak cakap, tapi korang tengok sendiri korang paham la kot kan?

Sabtu lepas, en.suamy bukak laundry. keh kehhh...cuci sume baju2 baby, sebab nurse kt klinik da 2kali remind suh cuci baju. tapi mak tak larat nok nak mencangkung kt toilet ngan pewot yg membulat neh. mau de yg xleh bangun kang. nak masuk mesin cam sayang je, takut baju baby kembang kan. kena la gagahkan en.suamy cuci tangan! excited gile okeh, walaupun en.suamy cuci, aku dok kt tepi pintu toilet tengok en.suamy cuci. ohh, mau buat sendiri apekan tak terdaya. tengok dari tepi jadi mem besa kejap. sidai kt balcony belakang tak de cahaya matahari la, tak kering. transfer ke bilik tengah tak sampai sejam da kering kontang da.


hampir 80% barangan adalah warna pink, kalau baby boy memang abes ah sume pink dan abes lah skirt3 baby harus didermakan kat orang lain. hope doctor punya ramalan benar belaka ye.


mood : so excited!! ble baby mau kluar neh....tak sabar sudah. tapi bile datang angin kuskus, tetibe je rase takut tengok pewot sendiri yg bagaikan retak menanti belah. agagagagagaaa....


mybaby

0 komen

baby sudah 34weeks!

excited kot, tak sabar nak bersalin pun ade jugak. kadang-kadang time wat exercise kaki tu me siap cakap "b, ma push...pushh baby kua!", en.suamy plak cakap "nanti dulu, jgn push!tak ready lg". bleh plak memain kan?

bile letak status bbm "34weeks" en.suamy reply "tahniah". me like "huh?nape tahniah?", then he said "tahniah sebab berjaya sampai ke tahap 34weeks". ok, itu tak funneh okeh. bile dengar pengalaman org lain yg keguguran la, ape3 la sume tu menakutkan. Alhamdulillah mybaby & me do fine saje setakat ini. biase la takat pening lalat tu kan.

fakta yg perlu diketahui masuk 8bulan++ :-
1) setakat preggy 34weeks, me takde STRECH MARK langsong! mungkin pewot kecik & kulit boleh mengembang dengan hebat sekali tanpa meninggalkan kesan.
2) tak de sakit pinggang. kebanyakan geng yg same batch preggy time neh sume mengeloh sakit pinggang sampai nangis2. tapi me, ok je?sakit pinggang takde. sakit kt kelengkang tu ade la..nak jalan kena slow je.
3) bile org tanye "bape bulan?" ramai yg tak percaya. sebab mypewot so kechik. padahal bulan depan da nak deliver.
4) bile masuk 8bulan aritu, selera makan memang cerewet. susah nak makan skrg neh, tabiat macam mula-mula preggy dulu da datang balik. suketido-muntahpagi-loya-baubusukjiranmasak.
5) jadi malas nak berjalan, sebab kelengkang sakit. berdiri lama pun boleh jadi punca penat dan kaki membengkak. tengok mummypreggy lain, jalan kehulur kehilir laju je, apesal ehh?


rindu saat itu =p

0 komen
 rindunya saat hanimun bsama si busuk neh!
semenjak preggy 8bulan, memang tak de langsong planning holiday.
pastu bile da buyong camni, baru la rindu nak g jalan sane sini.
sian en.suamy. nnt baby da kua kte jalan-jalan puas3 okeh!


 misseverysinglemoments!
Love you sayang! (mood jiwang lak arini)kuikuikuii...

SobSob....

0 komen
sedihnye hati ni
menangis teresak-esak dalam phone mase bercakap dengan mak
tucen kesayangan mak
telah pergi buat selama-lamanya.
paling buat aku sedih sebab....
Masa aku pegi amek adik nak bawak g makan & amek mak kt airport
aku jengok sekejap Jambu.
terkulai layu, tak bermaya seperti selalu
mata tak muleh bukak sebab penuh taik mata
dalam hati "kesiannye, nak g anta klinik jap la"
akal berkata "da jam 4ptg, mak sampai jam 6ptg. jln sure jem sebab ade race moto GP"
nnt lepas amek mak dari airport baru nak pegi anta klinik.
nak dijadikan cerita, time otw balik memang jem teruk.
LCCT-Ptjya amek masa 3jam!!!hoiiii...

Then, pagi isnin baru la mak cuti bawak Jambu pegi klinik
Jambu da tak bermaya
mata da tak terbukak
muntah-muntah
klinik pulak tak bukak lagi
Akhirnya, Jambu menghembuskan nafas terakhir
bersama mymom didalam kereta sementara tunggu klinik bukak.
sangat tragis bile mymom cerita Jambu sudah tiada
dalam keadaan mulot ternganga selepas bernafas berdengus.
syahdu terasa....
me&mymom menangis sepuas hati dalam telefon tadi
sedih hati ini.
Pemergian yang tak diduga.


nota terakhir:-
"jambu, maafkan kakak sebab tak terus bawak pegi klinik semalam. klu tak, mesti jambu maseh bernyawa kan?" ohmygod!tabahkan la hati ku ini....


Besday Sista

0 komen
cite basi mau cite jugak.

2 Oktober 2011 besday mysis. 2 oktober jugak mymaklong wat kenduri utk pegi haji. sekali sambut la dengan besday mysis. baru ingat nak buat suprise, tapi tak jadi sebab mysis tumpang mymom balik kampong. then of coz la die tau ape yg ade dalam bonet kete kan? suprised yg sgt tak menjadik. terus down!hewheww....



mymom beli 2kek, 1 utk mysis, 1 utk babydlmpewot~



mase bersama family adalah quality time yg perlu dimanfaatkan. (tulatimebujangdulutaknakspenttime). walaupun jumpa setengahjam pun da havoc satu rumah memasing nak bercerita. bile da berumahtangga neh agak jarang bersama family. nak kumpul semua macam bujang dulu, time raya je la kot kan. time sambut besday neh pun, myabg tak dapat balik sebab wife die keje.

Love MyFamily


Daddy yg super duper excited!!

0 komen
satu-satunya baju yang mummy beli tanpa pengetahuan daddy. tup3 de pos laju ketuk pintu rumah nak kasi barang. sebab ape?sebab baju tu ade tulis 'I love mom', haruslah daddy jelous tahap maksima. tergugat kot?bahahahahah...yelayela, nanti mummy belikan la baju 'i love daddy' pulak.



Si pembuli kanak-kanak gelaran yg sesuai sangat dengan en.suamy. suke sangat dengan budak-budak. time raya, sebelum sampai kampong en.suamy, sanggup singgah kedai dulu beli coklat nak dijadikan umpan kt sepupu yg masih kecik. abes digomol dan disakat sampai menangis pun ade tau. Pembuli tegar neh, pantang nampak budak kecik.lagi-lagi yang gebushhh...beh baik korang tak yah tayang anak korg yg gebush kt en.suamy neh.



Cucu&cicit pertama sebelah en.suamy. haruslah menjadi pujaan ramai. terutama en.suamy.
Practice make perfect kan?


rasanya anak sendiri camane la agaknye ye??

Perkara yang tidak boleh dilakukan lagi setelah menjelang 8bulan

0 komen
tajuk pun da panjang kan?ni cite utk menghilangkan kebosanan diofis lah ye. tak tau la sama ke tak ngan ibu mengandung yang lain. just utk share...

1) Ketip kuku kaki - berbagai posisi da aku try nak ketip kuku kaki. tapi aku bleh gelak sendiri, sebab tak sampai.

2) Jalan Jauh - dari dapur ke ruang tamu pun boleh termengah3. klu g shopping, setiap kali nampak kerusi, mesti nak kena rehat dulu. kalau tak dulu, round ikea-ikano-the curve-tesco tanpa henti rileks jew.

3) Makan - patut bersyukur atau risau? ramai tegur pewot agak kecil & badan tak naik pun. bangga kot berat di masa 8bulan baru 65kg? selera makan kureng sket. memang bercinta nak suruh makan, melainkan makanan tu memang aku teringin nak makan.

4) Nasi - aku masih anti-nasi lagi setakat ni. kalau bebetul time selera baru aku telan. kalau tak, memang selagi boleh elak nasi, aku elak. mungkin tekak masih teringat muntah nasi time morning sickness dulu kot

5) Bengkak - kalau berdiri lebih dari 30minit, kaki&tangan akan rase kebas dan membengkak. nak baik, kena la baring tinggikan kaki & tido secukupnya. bangun tido, magic sume bengkak sudah hilang. (gedix tol).

6) Mengidam - setakat 8bulan mengandung, tak de benda pun yang aku mengidam pelik-pelik. benda basic & mudah didapati je yg aku selalu nak. eskrem McD, Pau Kacang Uniten, Epal Hijau, Rendang mak ku. senangkan nak jaga?mungkin sebab selera makan tu nan hadooo, camane mau yg pelik2 kan..

7) Tido - Beralaskan 3bijik bantal. da macam tido duduk dah. sebab tak boleh dengan satu bantal, sesak nafas cam orang asma pun ade.


sowi arr...

0 komen
holaaaa...

sory guys, lame janji nak hapdet pasal gender baby. tapi mood tak mari-mari jugak lagi. bile da didesak dan ditanya ramai rerakan yg tanye bile nak hapdet. okeh la, dari semangat itu, mari aku story okeh..


ce teka la boy or girl??

time scan 4D, doctor asyik cakap confirm ni, confirm..melainkan kuasa Tuhan bila lahir tu keluar lain dari expectation doctor la kan. orang yg paling hepy dulu sure la aku kan. sebab da boleh start beli barang3 baby pas scan tu. en.suamy hanya mampu tersenyum je, sebab angan3 die tak berapa nak mengena. time scan baby pulak sangat aktif bergerak sana sini, tapi baby tak sorokkan ehem3.


Boy or Girl?
scroll down ye....kasi gempak sket..
agagagaga

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






ceteka uolls teka?



malas nak cakap, tapi korang tengok sendiri korang paham la kot kan?

Sabtu lepas, en.suamy bukak laundry. keh kehhh...cuci sume baju2 baby, sebab nurse kt klinik da 2kali remind suh cuci baju. tapi mak tak larat nok nak mencangkung kt toilet ngan pewot yg membulat neh. mau de yg xleh bangun kang. nak masuk mesin cam sayang je, takut baju baby kembang kan. kena la gagahkan en.suamy cuci tangan! excited gile okeh, walaupun en.suamy cuci, aku dok kt tepi pintu toilet tengok en.suamy cuci. ohh, mau buat sendiri apekan tak terdaya. tengok dari tepi jadi mem besa kejap. sidai kt balcony belakang tak de cahaya matahari la, tak kering. transfer ke bilik tengah tak sampai sejam da kering kontang da.


hampir 80% barangan adalah warna pink, kalau baby boy memang abes ah sume pink dan abes lah skirt3 baby harus didermakan kat orang lain. hope doctor punya ramalan benar belaka ye.


mood : so excited!! ble baby mau kluar neh....tak sabar sudah. tapi bile datang angin kuskus, tetibe je rase takut tengok pewot sendiri yg bagaikan retak menanti belah. agagagagagaaa....


 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template