Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, August 25, 2011

Double Joy!!

0 komen

Tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia tak siapa tahu kan?Mungkin rezeki me+en.suamy kali ni. Rezeki raya mungkin. haruslah tersenyum lebar & of coz berdebar-debar tau. Actually smlm pegi Klinik Annur dekat dengan rumah, sementara nak berbuka ngan kawan2, g jumpa doc dulu nak amek ubat.

Doc : u nak buat scan details 4D tak?
me : nak!! *senyumsenyumkambing*
(setahu me kt klinik tu xde scan 4D, tu yg cm hepy bile doc kate ade 4D)
Doc : sy ada nak bukak klinik kt alamanda, it's FREE utk scan kames&jumaat ni
me : hoyehh?for sure sy nak doc
Doc : make appointment kt staff sy kt luar nnt ye



hepy kot sebab it's FREE OF CHARGE! penat la survey kt kawan2 sume kt mane yg terbaik utk wat scan 4D sebelom2 neh. tup-tup de rezeki tegolek depan mata kan. Dr. Maria sangat lah baik. Double joy coz me dapat tahu gender baby esok. it's a BOY or GIRL?


Appointment tomorrow jam 9.45 pagi. but utk cite yg agak sedey bile en.suamy tak confirm balik malam ni. klu keje sempat siap malam ni jugak die balik. tapi tadi call macam tak sempat je siap keje die dan mungkin akan bersambung sampai esok. En.suamy mungkin akan balik PETANG ESOK! haduyaiiii....incase kalau en.suamy tak dapat balik sebelom appointment esok, means me terpaksa hangkut mybestfren Cik Azeana. punyalah die superduper hepy, siap request nak masuk bilik doc nak tengok skali. hokey itu sgt over excited mengalahkan mysuamy tau. hewhewheeww



nota gedix : malam neh for sure tak lena nak tido, excited punye pasal..kuikuikuiii. *Prayformeya*


Emosi tak stabil

0 komen
Wahai en.suamy tershayang....



sila la balik dari outstation tu cecepat sket.
sesungguhnya isteri mu ini sgt tidak sabar mau pegi
shopping raya & balik raya!!
pecaye@tak kami tak de baju raye lagi
gara-gara kebizian en.suamy bekerja.
kuih raya je pun sempat beli
tu pun order kt ofis..hurrmmmm
nak balik raya kampong sape dulu pun tak decide lagi
camno tu?
semoga raya tahun ni lebih bermakna
dengan kehadiran en.suamy tershayang disisi =)


Wednesday, August 24, 2011

Gigih memerah keringat

0 komen
Mood raya dah datang. tetibe tahun neh, seorang ishteri tu jadi rajin utk buat kuih raya. cari la biskut yg paling senang kt dunia neh utk dibuat. heheheh...terima kasih en.google utk info!


Bahan yg mudah utk dicari di pasaraya =)


berlandaskan info dari en. google


in da making.



tadaaaa!!! siap sudah, tapi tak semenggah je aku taruk kt cup kertas tuh.
for first try me bangga jugak la kan. orang pertama yg dipaksa utk rasa tentulah en.suamy!
of coz suka @ tak en.suamy WAJIB kate sedap. kalau tak, memang aku tak nak buat lagi dah.



Kesimpulannye : Insaf pasneh nak g beli kuih tunjuk je. naik juling mata neh nak masukkan dalam cup kertas yg cenonet sungguh menguji kesabaran. dengan melekat2 lagi. aku perlukan 3jam utk masukkan dalam cup kertas tu. better g kedai hulur duit je. klu de mase terluang tu boleh la korang try. nak rase mai datang raya kt rumah ye kawan-kawan =)


25th Birthday to myhubby

0 komen

24 OGOS 2011(Rabu)
Hepy Birthday to MyMucuk!


apa agaknye perasaan bile terpakse celebrate birthday berjauhan dengan orang tershayang?mesti sedey kan? en.suamy telah pegi outstation di Muar semalam (selasa) pagi. Dijangka akan balik pada Jumaat. Apekah perasaan seorang isteri yg mengandong 6bulan++ neh bersahur+berbuka sendirian dirumah tanpa en.suamy? Bila da kerja punya hal, akur aje lah walaupun hari raya bakal menjelma bape ari je lagi.



nota kaki : me&en.suamy muleh nanges2 dalam tepon mase me wish birthday. Terharu& Rindu-rinduan mungkin....cepatla balik mucukku!!! nak raye dah nehhh....huhuhuuuu.....(sape la yg xde perasaan suh outstation time pose neh!ggrrrrrrr!!!)

Monday, August 22, 2011

0 komen
Disuatu pagi yang hening..

aku menerima tetamu yg datang utk mintak sign mybos.
terkedek2 la aku jalan masuk bilik bos.
bile kluar je bilik bos,

tetamu : bile due?
aku : huh????
(mane die tau aku preggy?arini pakai baju kurung&blazer mmg cover pewot terus)
tetamu : alaaa, akak tengok hidong kamu pun da tau
aku : ape yg de kt hidong saye neh?(sambil belek2 hidong)
tetamu : kembang semangkuk.hehehe

haduii, aku tengok tak de beza pun hidong neh. asal orang lain leh cam erh?


0 komen
hola, cik jah kembali menerjah anda lagi setelah lama menghilangkan diri..

haduii, bulan ramadhan ni betul-betul menguji kesabaran aku sebagai seorang isteri & mummy-to-be lah. seboknye mengalahkan ade anak 10 orang! sumpah flat gile badan rase. mula-mula pose aritu, rajinlah masak sahur + berbuka. start minggu lepas sampai arini, dapor aku memang tak berasap langsung dah. memangdangkan en.suamy pun da takmo bangun sahur (senang keje ahkak), berbuka pun macam tak de mood da nak makan nasi. makanya beli je kt kedai. ade sehari tu, berbuka dengan BURGER sahaja! imagine, kesian kt en.suamy tapi tu je yg die nak kan. dah tak de mood nak makan lagi dah. aku lak kesian kt baby, sebab mummy die mmg tak de mood nak makan nasi ke hape2 ke. sian kt baby, sebab mummy tak makan bebetol time berbuka. tekak tak memberangsangkan la. that's y la ramai tegur kenapa 6bulan++ pewot maseh kecik =P

masa mula-mula pose dulu, belom kul 12 tengahari lagi en.suamy da kasi list makanan utk suh aku masak. tapi akhir-akhir neh, da kul 5 pun payah nk wat keputusan nak berbuka ape. bagi aku, pose kali ni tak la lapar sangat cuma haus je. bergelen2 air minum time berbuka, makanan kureng sket nak ditelan.

minggu depan nak raye dah lah. aku&en.suamy belom decide lagi mao balik kampong sape dulu. muleh??kami lebih excited nak g jalan TAR sehari seblom raye tu. sebab belah family in law, balik sepang raya pertama lepas solat sunat. myfamily pulak balik malam raya. tak ke heaven bile dapat gi bshopping kt KL yg bakal lenggang dari manusia? kuikuiikuiii...


Tuesday, August 2, 2011

Menu 1 Ramadhan

0 komen
Selesai sudah berpuasa hari pertama. Sebagai seorang isteri, terase jugak lah kekecohan dipetang hari. tak biase lagi nak sesuaikan diri agaknye, dengan kendong pewot lagi kan. Seawal jam 11pagi lagi en.suamy da sms & call tanye nak masak ape utk berbuka. me, ok je la ikut selera en.suamy tekak die nak telan ape. tapi ikutkan list menu die, memang kul 10malam pun tak abes masak. so aku cut the menu.hahahahaa..



Popia : 4* (kulit garing sedap)
Murtabak : -1* (tak sedap langsong, ntah ape2 rase ntah)

me balik sharp jam 4.30ptg, en.suamy lagi awal sampai dulu dari me yg uma sedepa je ngan ofis neh. semangat nak berbuka hari pertama berpuasa. me sampai umah terus amek en.suamy g bazaar ramadhan dulu. cari kueh jugak neh, walaupun gigih pastu nak masak kan. Selamat la en.suamy rajin membantu kat dapur, bab potong memotong, hiris menghiris, basuh membasuh sume en.suamy buat. me tinggal campak dalam kuali je kot. senang keje mak nok! me like!

me yang mengawal nafsu membeli belah en.suamy. kalau ikut ati die, semua pun nak beli. aiyork! me macam leh tahan lagi la, dok pikir dalam kepala otak pewot neh saiz bape inci je tinggal bile da kongsi pewot ngan baby ngan kotak pewot utk isi makanan kan. 2 lauk + 2 kueh pun da memadai utk makan ber'tiga'. lauk yang sama juga utk sahur. Arini, en.suamy kata die nak beli lauk kt Kg.Baru. teringin katenye (ngalahkan org yg ngidam). petang neh me bleh la rilek tengok tv dulu, tido pun sempat kot?agagagagaaa...

Muhasabah diri : Bersyukur sangat dapat berbakti utk en.suamy dengan masak ape diinginkan. Hilang penat masak bile tengok en.suamy makan dengan selera sekali. Kesempatan hidup bersama menjalani ibadah puasa sangat bermakna. Love u so much darling!

Monday, August 1, 2011

Marhaban Ya Ramadhan

0 komen


Assalamualaikum w.b.t,

Hari pertama bersahur bersama suamy terchenta. Tapi 1st day aku da ngelat ajak en.suamy bersahur kt rumah mymom. En.suamy yg kepenatan baru balik outstation jam 10malam tadi, tak banyak bunyik, die ok sajee. Sian en.suamy, nak dekat puase pun kena outstation. klu time pose nanti kena jgak tak tau la nak cakap ape. (mane la laki aku tak kurus melidi, kuikui).

Bersahur beramai-ramai adalah seronok okeh. mykaklong&abgipar pun ade sekali. cume myabang&isteri je yg nanado. Walaupun pagi bute tak de selera nak makan, tapi bile reramai sambil berborak sambil telan makanan. tup2 abes! pagi tadi me&family bersahur KueyTiauGoreng, Cekodok kentang. Bergelen-gelen aku minum air soya pagi tadi, kasi stok utk baby dalam pewot supaya tak meragam.

Cerita berkenaan baby, tahun ni tahun pertama Insyaallah aku akan berpuase penuh. Amin...Semoga baby bersabar dalam pewot tunggu mummy makan time berbuka nanti okeh. Also same goes to mysis. Lawak betol bile tengok en.abgipar yg sebok uwekk uweek kt toilet, sedangkan mysis berdengkur kt bilik. muntah terok sampai hilang suara. selalu dengar cite orang, tapi skrg nampak depan mate cam klakar je rase. Tapi bagus jugak, sebab mysis pun dok sorang2 kt kuarters guru kt senawang tu. atleast bile en.abgipar amek alih proses morningsickness tu, die boleh bermanja2an dgn mak die yg rumah sekangkang kera je dr rumah tu. Susah tul jadi suamiisteri jarak jauh neh yerk?

Bile da bersahur dgn family sure berbuka berdua-duaan dgn en.suamy petang ni. Lepas balik ofis ingat nak pegi bazar ramadhan, tapi macam fobia pun ade jugak. takut kena tipu dgn makanan yg ntah ape ntah rasenye tu. nanti kalau rajin aku snap ye ape yg kami berbuka utk malam nanti.

"Sempena bulan baik hari baik ni, sama-sama lah kte mendekatkan diri kepadaNya. Semoga amalam kite suma diterima ALLAH SWT."


Double Joy!!

0 komen

Tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia tak siapa tahu kan?Mungkin rezeki me+en.suamy kali ni. Rezeki raya mungkin. haruslah tersenyum lebar & of coz berdebar-debar tau. Actually smlm pegi Klinik Annur dekat dengan rumah, sementara nak berbuka ngan kawan2, g jumpa doc dulu nak amek ubat.

Doc : u nak buat scan details 4D tak?
me : nak!! *senyumsenyumkambing*
(setahu me kt klinik tu xde scan 4D, tu yg cm hepy bile doc kate ade 4D)
Doc : sy ada nak bukak klinik kt alamanda, it's FREE utk scan kames&jumaat ni
me : hoyehh?for sure sy nak doc
Doc : make appointment kt staff sy kt luar nnt ye



hepy kot sebab it's FREE OF CHARGE! penat la survey kt kawan2 sume kt mane yg terbaik utk wat scan 4D sebelom2 neh. tup-tup de rezeki tegolek depan mata kan. Dr. Maria sangat lah baik. Double joy coz me dapat tahu gender baby esok. it's a BOY or GIRL?


Appointment tomorrow jam 9.45 pagi. but utk cite yg agak sedey bile en.suamy tak confirm balik malam ni. klu keje sempat siap malam ni jugak die balik. tapi tadi call macam tak sempat je siap keje die dan mungkin akan bersambung sampai esok. En.suamy mungkin akan balik PETANG ESOK! haduyaiiii....incase kalau en.suamy tak dapat balik sebelom appointment esok, means me terpaksa hangkut mybestfren Cik Azeana. punyalah die superduper hepy, siap request nak masuk bilik doc nak tengok skali. hokey itu sgt over excited mengalahkan mysuamy tau. hewhewheeww



nota gedix : malam neh for sure tak lena nak tido, excited punye pasal..kuikuikuiii. *Prayformeya*


Emosi tak stabil

0 komen
Wahai en.suamy tershayang....



sila la balik dari outstation tu cecepat sket.
sesungguhnya isteri mu ini sgt tidak sabar mau pegi
shopping raya & balik raya!!
pecaye@tak kami tak de baju raye lagi
gara-gara kebizian en.suamy bekerja.
kuih raya je pun sempat beli
tu pun order kt ofis..hurrmmmm
nak balik raya kampong sape dulu pun tak decide lagi
camno tu?
semoga raya tahun ni lebih bermakna
dengan kehadiran en.suamy tershayang disisi =)


Gigih memerah keringat

0 komen
Mood raya dah datang. tetibe tahun neh, seorang ishteri tu jadi rajin utk buat kuih raya. cari la biskut yg paling senang kt dunia neh utk dibuat. heheheh...terima kasih en.google utk info!


Bahan yg mudah utk dicari di pasaraya =)


berlandaskan info dari en. google


in da making.



tadaaaa!!! siap sudah, tapi tak semenggah je aku taruk kt cup kertas tuh.
for first try me bangga jugak la kan. orang pertama yg dipaksa utk rasa tentulah en.suamy!
of coz suka @ tak en.suamy WAJIB kate sedap. kalau tak, memang aku tak nak buat lagi dah.



Kesimpulannye : Insaf pasneh nak g beli kuih tunjuk je. naik juling mata neh nak masukkan dalam cup kertas yg cenonet sungguh menguji kesabaran. dengan melekat2 lagi. aku perlukan 3jam utk masukkan dalam cup kertas tu. better g kedai hulur duit je. klu de mase terluang tu boleh la korang try. nak rase mai datang raya kt rumah ye kawan-kawan =)


25th Birthday to myhubby

0 komen

24 OGOS 2011(Rabu)
Hepy Birthday to MyMucuk!


apa agaknye perasaan bile terpakse celebrate birthday berjauhan dengan orang tershayang?mesti sedey kan? en.suamy telah pegi outstation di Muar semalam (selasa) pagi. Dijangka akan balik pada Jumaat. Apekah perasaan seorang isteri yg mengandong 6bulan++ neh bersahur+berbuka sendirian dirumah tanpa en.suamy? Bila da kerja punya hal, akur aje lah walaupun hari raya bakal menjelma bape ari je lagi.



nota kaki : me&en.suamy muleh nanges2 dalam tepon mase me wish birthday. Terharu& Rindu-rinduan mungkin....cepatla balik mucukku!!! nak raye dah nehhh....huhuhuuuu.....(sape la yg xde perasaan suh outstation time pose neh!ggrrrrrrr!!!)

0 komen
Disuatu pagi yang hening..

aku menerima tetamu yg datang utk mintak sign mybos.
terkedek2 la aku jalan masuk bilik bos.
bile kluar je bilik bos,

tetamu : bile due?
aku : huh????
(mane die tau aku preggy?arini pakai baju kurung&blazer mmg cover pewot terus)
tetamu : alaaa, akak tengok hidong kamu pun da tau
aku : ape yg de kt hidong saye neh?(sambil belek2 hidong)
tetamu : kembang semangkuk.hehehe

haduii, aku tengok tak de beza pun hidong neh. asal orang lain leh cam erh?


0 komen
hola, cik jah kembali menerjah anda lagi setelah lama menghilangkan diri..

haduii, bulan ramadhan ni betul-betul menguji kesabaran aku sebagai seorang isteri & mummy-to-be lah. seboknye mengalahkan ade anak 10 orang! sumpah flat gile badan rase. mula-mula pose aritu, rajinlah masak sahur + berbuka. start minggu lepas sampai arini, dapor aku memang tak berasap langsung dah. memangdangkan en.suamy pun da takmo bangun sahur (senang keje ahkak), berbuka pun macam tak de mood da nak makan nasi. makanya beli je kt kedai. ade sehari tu, berbuka dengan BURGER sahaja! imagine, kesian kt en.suamy tapi tu je yg die nak kan. dah tak de mood nak makan lagi dah. aku lak kesian kt baby, sebab mummy die mmg tak de mood nak makan nasi ke hape2 ke. sian kt baby, sebab mummy tak makan bebetol time berbuka. tekak tak memberangsangkan la. that's y la ramai tegur kenapa 6bulan++ pewot maseh kecik =P

masa mula-mula pose dulu, belom kul 12 tengahari lagi en.suamy da kasi list makanan utk suh aku masak. tapi akhir-akhir neh, da kul 5 pun payah nk wat keputusan nak berbuka ape. bagi aku, pose kali ni tak la lapar sangat cuma haus je. bergelen2 air minum time berbuka, makanan kureng sket nak ditelan.

minggu depan nak raye dah lah. aku&en.suamy belom decide lagi mao balik kampong sape dulu. muleh??kami lebih excited nak g jalan TAR sehari seblom raye tu. sebab belah family in law, balik sepang raya pertama lepas solat sunat. myfamily pulak balik malam raya. tak ke heaven bile dapat gi bshopping kt KL yg bakal lenggang dari manusia? kuikuiikuiii...


Menu 1 Ramadhan

0 komen
Selesai sudah berpuasa hari pertama. Sebagai seorang isteri, terase jugak lah kekecohan dipetang hari. tak biase lagi nak sesuaikan diri agaknye, dengan kendong pewot lagi kan. Seawal jam 11pagi lagi en.suamy da sms & call tanye nak masak ape utk berbuka. me, ok je la ikut selera en.suamy tekak die nak telan ape. tapi ikutkan list menu die, memang kul 10malam pun tak abes masak. so aku cut the menu.hahahahaa..



Popia : 4* (kulit garing sedap)
Murtabak : -1* (tak sedap langsong, ntah ape2 rase ntah)

me balik sharp jam 4.30ptg, en.suamy lagi awal sampai dulu dari me yg uma sedepa je ngan ofis neh. semangat nak berbuka hari pertama berpuasa. me sampai umah terus amek en.suamy g bazaar ramadhan dulu. cari kueh jugak neh, walaupun gigih pastu nak masak kan. Selamat la en.suamy rajin membantu kat dapur, bab potong memotong, hiris menghiris, basuh membasuh sume en.suamy buat. me tinggal campak dalam kuali je kot. senang keje mak nok! me like!

me yang mengawal nafsu membeli belah en.suamy. kalau ikut ati die, semua pun nak beli. aiyork! me macam leh tahan lagi la, dok pikir dalam kepala otak pewot neh saiz bape inci je tinggal bile da kongsi pewot ngan baby ngan kotak pewot utk isi makanan kan. 2 lauk + 2 kueh pun da memadai utk makan ber'tiga'. lauk yang sama juga utk sahur. Arini, en.suamy kata die nak beli lauk kt Kg.Baru. teringin katenye (ngalahkan org yg ngidam). petang neh me bleh la rilek tengok tv dulu, tido pun sempat kot?agagagagaaa...

Muhasabah diri : Bersyukur sangat dapat berbakti utk en.suamy dengan masak ape diinginkan. Hilang penat masak bile tengok en.suamy makan dengan selera sekali. Kesempatan hidup bersama menjalani ibadah puasa sangat bermakna. Love u so much darling!

Marhaban Ya Ramadhan

0 komen


Assalamualaikum w.b.t,

Hari pertama bersahur bersama suamy terchenta. Tapi 1st day aku da ngelat ajak en.suamy bersahur kt rumah mymom. En.suamy yg kepenatan baru balik outstation jam 10malam tadi, tak banyak bunyik, die ok sajee. Sian en.suamy, nak dekat puase pun kena outstation. klu time pose nanti kena jgak tak tau la nak cakap ape. (mane la laki aku tak kurus melidi, kuikui).

Bersahur beramai-ramai adalah seronok okeh. mykaklong&abgipar pun ade sekali. cume myabang&isteri je yg nanado. Walaupun pagi bute tak de selera nak makan, tapi bile reramai sambil berborak sambil telan makanan. tup2 abes! pagi tadi me&family bersahur KueyTiauGoreng, Cekodok kentang. Bergelen-gelen aku minum air soya pagi tadi, kasi stok utk baby dalam pewot supaya tak meragam.

Cerita berkenaan baby, tahun ni tahun pertama Insyaallah aku akan berpuase penuh. Amin...Semoga baby bersabar dalam pewot tunggu mummy makan time berbuka nanti okeh. Also same goes to mysis. Lawak betol bile tengok en.abgipar yg sebok uwekk uweek kt toilet, sedangkan mysis berdengkur kt bilik. muntah terok sampai hilang suara. selalu dengar cite orang, tapi skrg nampak depan mate cam klakar je rase. Tapi bagus jugak, sebab mysis pun dok sorang2 kt kuarters guru kt senawang tu. atleast bile en.abgipar amek alih proses morningsickness tu, die boleh bermanja2an dgn mak die yg rumah sekangkang kera je dr rumah tu. Susah tul jadi suamiisteri jarak jauh neh yerk?

Bile da bersahur dgn family sure berbuka berdua-duaan dgn en.suamy petang ni. Lepas balik ofis ingat nak pegi bazar ramadhan, tapi macam fobia pun ade jugak. takut kena tipu dgn makanan yg ntah ape ntah rasenye tu. nanti kalau rajin aku snap ye ape yg kami berbuka utk malam nanti.

"Sempena bulan baik hari baik ni, sama-sama lah kte mendekatkan diri kepadaNya. Semoga amalam kite suma diterima ALLAH SWT."


 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template