Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, July 28, 2011

pregnant belly

0 komen
Isnin (25 Julai 2011)
20weeks @ 5 months




myfirst day wearing the uniform!


segan kot nak pakai kalau pewot maseh samar2. tapi bile di try semua baju preggy yg aku da beli, tup tup de dalam 5-6helai baju yg tinggal beberapa inci saje lg yg boleh dipakai. kembang sket lagi, memang koyak ah baju tu. T.T Selamat la tergerak ati nak try semua baju yg da dibeli, kalau tak, menunggu pewot besau baru pakai memang tak merasa lagi da la nak pakai baju preggy baru dibeli tu. Bile da start pakai neh, jadi perhatian staff ofis lah. abes dibelek2 pewot aku. segan ahh!huhuhuu...Aku akan pakai setiap ari isnin dulu la, Selasa-Khamis pakai baju kurung yg maseh 'muat' lagi & Jumaat Maxi Dress.

perbualan semalam dengan en. suamy:
en.suamy : ma nak bsalin dalam air tak?
me : dalam air?nak rendam ma dalam baldi ke?
en.suamy : tu macam bini syed muzaffar tu die bsalin dalam air.
me : cam pelik je, bsalin dalam air tak saket eh?
en.suamy :ntah.?
me : mane de cara tu kt hospital putrajaya neh pun..

bsalin dalam air tak saket eh?nak gak try kalau ade kan. kot kot tak saket, bleh la nanti bsalin banyak2 kali.kuikuikui. Aku neh macam tak prepare ape ape pun, bile org tanye nak pakai produk ape pas besalin nanti pun aku maseh blurrr lagi. tak de survey ape pun lagi. macam awal lagi, tapi kot da 8-9 bulan tak larat plak nak membeli belah, ye tak? skrg neh maseh tak de mood lagi, beli baju baby pun blom sampai mood lagi. sebab tak tau gender baby. kang beli warna pink kang baru tau. nnt pas raya la kot baru la g scan 4D dulu then baru beli barang keperluan baby. tak sabar sebenarnye, tapi maseh geram nak tau gender dulu. =P


nota kaki : today(khamis) first time try berpose semasa hamil. sahur horlick&coco crunch je. hope baby do fine. sebab mummy nak test try dulu sebelom berpose di bulan ramadhan nanti. takmo tendang2 okeh. saba tunggu time berbuka nanti mummy kasi makan ye. *muahh!!*

Apam Polka Dot

0 komen
Sabtu lepas, majlis akikah ini mudak tecit. Cucu petama & Cicit petama dalam salasilah keluarga en.suamy. kehadiran Qaseh Eryna sangat-sangat dinanti-nantikan oleh sekelian alam. mybaby jd cucu petama & cicit kedua la dalam keluarga en.suamy nanti. tapi tatap jadi 1st cucu & cicit di sebelah myfamily.


baby gurl neh best kan?byk dress yg comel2 utk dibeli.

Apabila sudah menjadi cucu&cicit pertama, haruslah jadi hangat dipasaran. turn aku dukung pun sangatlah limited edition. dapat tengok dari jauh je ah. sebab ramai sgt peminat. but, time peluang aku dukung tu la Qaseh dok menangis. apekah?? tak geng eh?haihhh...


Last minit punye idea, sebab tengok blog myfren hani yang mengupdate blog beliau dengan sesuatu yang mengiurkan. slurpppp...terus order atas alasan sbagai buah tangan utk Qaseh utk majlis akikah tersebut.kuikuikuii....


Apam Polka Dot @ Apam Dinomite!nyum nyummm...


close up sket =P

Nak telan pun sayang. comel sangat, bile bawak g kenduri tu semua orang agak kagum disitu ye. sampaikan terlintas soalan camane dorang buat dot dot tu. ape mak nak jawab nok?bahahahha...atas kecomelan beliau, aku telah tempah lagi 100pcs lagi utk makan-makan kt ofis jumaat neh. tak puas makan kt majlis kenduri aritu. nnt makan lebih kang, kate buruk siku lak kan?better beli sendiri banyak2 makan ngan kawan2. betoi tak?


Monday, July 25, 2011

half way

0 komen
baby turn to 20weeks! - 25 Julai 2011(Isnin)



tanpa disedari, da separuh jalan dah me mengandungkan mybaby.
terharu + ngan gabra kot.
bile teringat2 cite2 kwn2 bsalin tu ngeri la pulak.
tapi utk en.suamy yg da xsabar2 nak tengok baby die,
gagahkan jugak la kan.
Another halfway utk baby kluar. hope me do fine.
pose neh pun mummy hope baby dok diam2
takmo ajak mummy makan okeh.
jenuh mummy nak ganti pose balik nanti
kuikuikuiii....


Love u so much baby!!

nota kaki : pas raya nanti nak g wat scan 4D lah...xsaba nak tengok baby pusing-pusing dalam pewot mummy. =)

Thursday, July 21, 2011

hye hye baby..

2 komen
20 Julai 2011 (Rabu)

Checkup untuk keempat kalinya. Kali ni punye checkup agak eksaited sket. sebab de dating ngan doctor utk scan. 1st scan kt swasta utk sahkan kehamilan, this time utk kedua kalinya. berdebar-debar plak nak tengok baby dalam pewot yg da cukup sifat tu bergerak-gerak.

Tapi untuk checkup kali ni, walaupun eksaited tapi hati tu cam saket je bile kena tunggu berjam-jam. haduyaiii, kenapalah ye ini terjadi kt klinik kerajaan. kang g swasta kang problem plak bile nk bersalin. datang kul 8pagi settle sume jam 11.30pagi. half day kot aku keje aritu. best memang best, sebab en.suamy pun sentiase menemani. tapi berasap kot vontot duduk. pewot pun lapa woooo, yela xkan nak makan pepagi bute kul 8 tu? kt situ lak xde kafe. hampeh! sian baby lapoo.


baby in 19 weeks 3days

masa scan baby sangat santai didalam pewot ye, siap letak tangan kt kepala seolah2 ngah berbaring mengiring beralaskan tangan. kemain lagi, hohhh part paling terharu neh. mcam tak caye je dalam pewot ade satu lagi jasad. tapi mak cover okeh. malu lah nak nanges depan doc, cume meleleh je ah air mate je lah. tak de la meraung2. daddy plak byk soklan kt doctor.hepy tengok baby gerak-gerak dalam pewot mummy =)

Checkup kali ni, mummy kena bebel ngan nurse. sebab HB maseh lagi rendah. pantang betol kalau tengok nurse pegang pen merah. macam kt sekolah dulu, ckup marah kalau de dakwat merah dlm repot kad kan?cenggitu la perasaan aku time dalam buku neh nurse conteng pen merah. sebab tau tu penyebab masalah yg aku kena hadap doctor pulak lepas jumpa nurse. lagi byk kaler merah lagi lame la aku bertapa kt klinik tu nanti.


sticker putih ke sticker hijau
bermakna = ibu dalam keadaan berisiko dan perlu perhatian
putih - normal, hijau - kuning- merah

bila nurse bagitau sticker da bertukar warna hijau, glupppp abes ahhh. kena usahakan jugak naikkan HB. rasenye kafein aku xminum, teh pun aku xminum. rupanya nurse cakap milo pun sama salah satu punca. patut ahh!! penggemar milo kena buang jauh2 ah pasni. pasni nak minum air ape pun dah taktau dah. sume pun tak muleh. sebelum makan or minum aku dok tanye dulu org kiri kanan boleh ke tak telan.

Disebabkan sticker hijau tu la, next checkup aku kena tadah lagi tangan amek darah 1 tiub lagi macam 1st checkup aritu. tamau tamau!!!takuttttt...rase cam tak nak datang je la. bukan takat tu je, utk next check up jugak kena enjet utk kancing gigi. haduyaiii, 2benda yg aku tak suke dibuat dlm masa yg sama. memang bercinta la aku nk g klinik utk next check up! lagi hebat lagi dalam bulan pose pulak tu. memang menguji keimanan la time tu nanti.


Fakta : nurse&doctor gomen sangat baik. tak macam nurse time dulu2. sekarang lebih friendly & baik hati. zaman da berubah ye skrg neh. kalau nurse garang cam dulu2 memang aku lari la time die enjet. kuikuikuiii....

nota kaki : eksaited nak buat 4D Scan pulak pasni. tunggu 6-7months nanti. can't wait!! =P

Tuesday, July 19, 2011

berturut-turut la pulak..

0 komen
Congrat's to myKak Long..


bukan sebab kawen, da lame kot die kawen? 19 April 2010. but untuk cucu ke-2 en.ehlas&pn.norziah. due date baby adalah sama tarikh ngan ulangtahun ke 2 perkahwinan mereka. terharu bukan? so now, baby mykaklong da 5weeks++. amek hormon adik nampak??? Mybaby kena bersaing la nanti utk jadi cucu kesayangan..huhuhuu...ape2 pun, aku bersyukur sebab mereka dikurniakan cahayamata juga akhirnya setelah lama mengidam2kan baby. =)



kalau kakak ipar ku pun pregnant tak tau la betapa peningnye mak apak ku nnt.kuikuii...setakat neh tak de info2 lagi. ape kate sorang setahun?senang sket keje atuk nenek nk handle. aku = 2011, kaklong = 2012, abang = 2013. muleh??sesuke hati aku jerk..kuikuikuiiii....


nota kaki : saje je taruk pic time nikah nak tayang kasut ku yg dirembat utk jd kasut pengantin yg sgt longgar, tapi tetap nk posing cam kasut sendiri. cettt!

Wednesday, July 13, 2011

baby love it..

2 komen



for now, sangat menjadi pujaan hatiku adalah Milo. tetiap pagi mesti cari air milo dulu. nnt kul 10 bancuh milo panas pulak kt ofis nye pantry. kul 3 lagi sekali bancuh utk minum petang. malam kt umah pulak bukak peti ais capai la berkotak-kotak air milo yg en.suamy da belikan. heheheh



Asal milo neh sedapppp sgt ehh???bile da minum milo neh, aku da stop minum ANMUM coklat dah. malas nak bancuh bagai kalau da malam tu. selalu sblm tido en.suamy akan bancuhkan. tapi dek kesian kt die, bukak peti ais amekkan air milo sekotak pun aku da bleh tido dengan lena sekali. tapayah nak tiup2 kasi air panas sejok dah..hehehheheh....oh MILO...I LOVE U lahhh!!!nyum nyummm....

MyFirstBook

0 komen
Yeyy, sudah rajin mengupload ini buku fink!

da muleh cite pasal progress baby kt u'olls lah cenggini. syok bile de picture kan?kalau cakap kosong cam bosan je, betol tak?myveryfirst check up mase baby 8weeks. excited sgt okeh nk pegi check up.apetah lagi si mudak mucuk itu. lagi over excited =)


sebelum pegi bukak ini buku, tanye dulu kawan2 ofis yg bpegalaman tanya itu ini berkenaan proses ini buku. haiyooo, aku sgt takut itu jarum woooo. apetah lagi kalau kena amek darah bergelen2. mase 1st check up, nurse memang akan ambil 1 tiub darah ibu utk dikaji sume. itu sgt menakutkan. tapi bile pikirkan baby, aku gagahkan jugak la..

kejadian dalam bilik nurse
aku : sakit tak nurse?
nurse : sikit je..jgn gerak time sy cucuk ye.
nurse pun mencari-cari lah urat di tangan neh. tepuk sane tepuk sini, tapi urat tak keluar2 jugak.
nurse : mane urat awak ni?tak penah amek darah ke?
aku : tak penah lg. tangan sy ni virgin lagi dari amek darah..
nurse : mmm, sy cuba dulu ye..
aku : bleh plak nak main cuba2 ke?
nurse : sekejap ye, sy mintak tolong nurse lain.


Time tu aku berdoa je la supaya urat aku timbul. tak mo lah main cuba2 bab2 cucuk2 jarum neh. ngeri kot?berlemak sgt ke tangan aku sampai urat bleh main sembunyik2 neh?selamat la time 1st check up je amek darah 1 tiub. kalau tak, mau aku pikir berkali-kali nak g klinik lg..


sebelum pegi klinik kesihatan kerajaan, aku da pegi scan dulu kt klinik swasta utk sahkan baby bebetol da de dalam pewot. ohhh, sgt terharu okeh. tak sangka pewot berlemak ku itu ade baby. mase doc tunjuk baby kt skrin tu, kami b2 cam terdiam dan mengamati bebetul baby dalam mypewot. tengok jantung baby berdenyut2..so shuweetttt....


pengalaman itu sungguh indah!


20 Julai nnt ade check up utk scan baby lagi. muleh tau gender baby kalau baby bagi kerjasama. (doc kate la kan). baby, izinkan la mummy & daddy nak tengok baby girl or boy okeh?senang nnt nak beli baju kaler ape. excited gilos! first time la katekan...cepat la rabu depan*pray*..hehehehee


nota kaki: Selasa 12 Julai 2011 (smlm malam), first time terase pewot mengeras. cecepat tarik tangan en.suamy letak kt pewot. terase keras semacam kt pewot sebelah kanan. mummy&daddy was wondering is it your montot?kepala?or tangan? yeyyy, baby da besar...Pewot mummy pun da muncet semacam =P

Thank God for This Experience!!


Monday, July 11, 2011

Penang to Perak

0 komen
isnin-rabu lepas amek cuti sebab nak hantar en.adik ipar ke daftar diri ke Politeknik Ungku Omar. ohhh sgt gedik tau semua orang pun dihangkut utk ikut hantar. Aku pulak da alang-alang nak ke Ipoh tu, aku pun ajak la dorang tido penang dulu. berjimba-jimba dulu sebelum 'anak emak' masuk asrama! hahahahaha - Gelak jaat!


en.along & en.angah pulak sebok la mengungkit yg dorang dulu masuk poli tak de pun g holiday dulu, tak de pun mak abah hantar smpai bilik. sume independent sendirik. tapi time en.adik punye, kemain lagi 6(1/2) orang ikut g hantar. Bersyukurlah anda masuk poli along&angah da bekerja. sangat beruntung okeh. nak pulak kak long yang baik hati ni menghasut utk pegi holiday. kuikuikuiii...

QueensbayMall tak de orang. nak golek2 kt lantai pun apekedehal???
hahahahahha

dek menunggu en.along&en.angah shopping baju keje, aku sebagai kak long yang baik hati telah membelikan moto yg super hebat utk ditunggang! lepas gian wooooo....

tau laki mak, pengsannn!!hahahaha.. da siap deal ngan die "jgn gtau along"!
hahahahah


sebagai seorang yg mengandong, selera makan skrg memang superbb! nasi lemak bungkus tu aku telan 3bungkus okeh!!

bile jiran sebelah (en.suamy) da selesai makan, siap bertukar jiran(mak)..aku maseh lagi mengunyah makanan lagik..hebat bukan??

heaven gile kot dpt naik feri 2x trip. excited punye pasal!

sila la abaikan makcik yg tembam tu yeh..hadoyaiii...

Lepas balik dari Ipoh ari selasa, Rabu pagi ade checkup baby kali ke3. timbang berat sudah naik 4kg!!aiyoyoyooo...1st check up, turun 2kg, 2nd check up turun 2kg..3rd check up naik terus 4kg. *ampunnn* pastu kena la ko ngadap doktor ye. berat naik mendadak, HB pulak rendah. kena la dengar doctor membebel. senang je alasan aku "sy baru balik penang, xleh kawal makan". doc takut kena kencing manis kalau berat naik mendadak. maka, harus lah ngadap lagi doktor 2minggu lagi. tak de tunggu 1bulan mcm sebelom2 neh. mummy kena kawal makan sebelom jumpe doc 20 Julai nnt. hope berat maintain la..*pray*


Sabah part 2

0 komen
hola...

cite balik pasal honeyToTheMoon ke sabah utk yg kedua kalinya mase 2-4 April yang lepas. Imagine, time tu sebenarnye aku da pun pregnant 4-5weeks! tapi berjalan kemain hebat lagi laju n ganasnye.


siap panjat bukit utk naik canopy walk! *pengsan*
patut la stamina aku semput-semput tahi ayam je time naik bukit.
bukan sebab lemak tepu, tapi baby sudah de dlm pewot!

trip ke2 ke sabah ni kteorg tak g pulau dah. sebab trip 1st aritu da puas jalan kt pulau.
sebok la jalan2 kt gunung kinabalu, sume yg berbukit2 lah...

selamat lah laki mak tak ajak panjat gunung kinabalu, kalau tak....
*pengsan lagik*!!

Bile ingat balik time tu, seriau dibuatnye tau. sebab aku terlalu ganas dok panjat bukit situ sini. loncat sane loncat sini. Tapi Alhamdulillah baby kuat. mungkin juga maseh ade rezeki baby untuk kami....Lepas balik dari Sabah neh baru la sebok wat pregnancy test, sbb da lewat period. kuikuikuiii.....

pregnant belly

0 komen
Isnin (25 Julai 2011)
20weeks @ 5 months




myfirst day wearing the uniform!


segan kot nak pakai kalau pewot maseh samar2. tapi bile di try semua baju preggy yg aku da beli, tup tup de dalam 5-6helai baju yg tinggal beberapa inci saje lg yg boleh dipakai. kembang sket lagi, memang koyak ah baju tu. T.T Selamat la tergerak ati nak try semua baju yg da dibeli, kalau tak, menunggu pewot besau baru pakai memang tak merasa lagi da la nak pakai baju preggy baru dibeli tu. Bile da start pakai neh, jadi perhatian staff ofis lah. abes dibelek2 pewot aku. segan ahh!huhuhuu...Aku akan pakai setiap ari isnin dulu la, Selasa-Khamis pakai baju kurung yg maseh 'muat' lagi & Jumaat Maxi Dress.

perbualan semalam dengan en. suamy:
en.suamy : ma nak bsalin dalam air tak?
me : dalam air?nak rendam ma dalam baldi ke?
en.suamy : tu macam bini syed muzaffar tu die bsalin dalam air.
me : cam pelik je, bsalin dalam air tak saket eh?
en.suamy :ntah.?
me : mane de cara tu kt hospital putrajaya neh pun..

bsalin dalam air tak saket eh?nak gak try kalau ade kan. kot kot tak saket, bleh la nanti bsalin banyak2 kali.kuikuikui. Aku neh macam tak prepare ape ape pun, bile org tanye nak pakai produk ape pas besalin nanti pun aku maseh blurrr lagi. tak de survey ape pun lagi. macam awal lagi, tapi kot da 8-9 bulan tak larat plak nak membeli belah, ye tak? skrg neh maseh tak de mood lagi, beli baju baby pun blom sampai mood lagi. sebab tak tau gender baby. kang beli warna pink kang baru tau. nnt pas raya la kot baru la g scan 4D dulu then baru beli barang keperluan baby. tak sabar sebenarnye, tapi maseh geram nak tau gender dulu. =P


nota kaki : today(khamis) first time try berpose semasa hamil. sahur horlick&coco crunch je. hope baby do fine. sebab mummy nak test try dulu sebelom berpose di bulan ramadhan nanti. takmo tendang2 okeh. saba tunggu time berbuka nanti mummy kasi makan ye. *muahh!!*

Apam Polka Dot

0 komen
Sabtu lepas, majlis akikah ini mudak tecit. Cucu petama & Cicit petama dalam salasilah keluarga en.suamy. kehadiran Qaseh Eryna sangat-sangat dinanti-nantikan oleh sekelian alam. mybaby jd cucu petama & cicit kedua la dalam keluarga en.suamy nanti. tapi tatap jadi 1st cucu & cicit di sebelah myfamily.


baby gurl neh best kan?byk dress yg comel2 utk dibeli.

Apabila sudah menjadi cucu&cicit pertama, haruslah jadi hangat dipasaran. turn aku dukung pun sangatlah limited edition. dapat tengok dari jauh je ah. sebab ramai sgt peminat. but, time peluang aku dukung tu la Qaseh dok menangis. apekah?? tak geng eh?haihhh...


Last minit punye idea, sebab tengok blog myfren hani yang mengupdate blog beliau dengan sesuatu yang mengiurkan. slurpppp...terus order atas alasan sbagai buah tangan utk Qaseh utk majlis akikah tersebut.kuikuikuii....


Apam Polka Dot @ Apam Dinomite!nyum nyummm...


close up sket =P

Nak telan pun sayang. comel sangat, bile bawak g kenduri tu semua orang agak kagum disitu ye. sampaikan terlintas soalan camane dorang buat dot dot tu. ape mak nak jawab nok?bahahahha...atas kecomelan beliau, aku telah tempah lagi 100pcs lagi utk makan-makan kt ofis jumaat neh. tak puas makan kt majlis kenduri aritu. nnt makan lebih kang, kate buruk siku lak kan?better beli sendiri banyak2 makan ngan kawan2. betoi tak?


half way

0 komen
baby turn to 20weeks! - 25 Julai 2011(Isnin)



tanpa disedari, da separuh jalan dah me mengandungkan mybaby.
terharu + ngan gabra kot.
bile teringat2 cite2 kwn2 bsalin tu ngeri la pulak.
tapi utk en.suamy yg da xsabar2 nak tengok baby die,
gagahkan jugak la kan.
Another halfway utk baby kluar. hope me do fine.
pose neh pun mummy hope baby dok diam2
takmo ajak mummy makan okeh.
jenuh mummy nak ganti pose balik nanti
kuikuikuiii....


Love u so much baby!!

nota kaki : pas raya nanti nak g wat scan 4D lah...xsaba nak tengok baby pusing-pusing dalam pewot mummy. =)

hye hye baby..

2 komen
20 Julai 2011 (Rabu)

Checkup untuk keempat kalinya. Kali ni punye checkup agak eksaited sket. sebab de dating ngan doctor utk scan. 1st scan kt swasta utk sahkan kehamilan, this time utk kedua kalinya. berdebar-debar plak nak tengok baby dalam pewot yg da cukup sifat tu bergerak-gerak.

Tapi untuk checkup kali ni, walaupun eksaited tapi hati tu cam saket je bile kena tunggu berjam-jam. haduyaiii, kenapalah ye ini terjadi kt klinik kerajaan. kang g swasta kang problem plak bile nk bersalin. datang kul 8pagi settle sume jam 11.30pagi. half day kot aku keje aritu. best memang best, sebab en.suamy pun sentiase menemani. tapi berasap kot vontot duduk. pewot pun lapa woooo, yela xkan nak makan pepagi bute kul 8 tu? kt situ lak xde kafe. hampeh! sian baby lapoo.


baby in 19 weeks 3days

masa scan baby sangat santai didalam pewot ye, siap letak tangan kt kepala seolah2 ngah berbaring mengiring beralaskan tangan. kemain lagi, hohhh part paling terharu neh. mcam tak caye je dalam pewot ade satu lagi jasad. tapi mak cover okeh. malu lah nak nanges depan doc, cume meleleh je ah air mate je lah. tak de la meraung2. daddy plak byk soklan kt doctor.hepy tengok baby gerak-gerak dalam pewot mummy =)

Checkup kali ni, mummy kena bebel ngan nurse. sebab HB maseh lagi rendah. pantang betol kalau tengok nurse pegang pen merah. macam kt sekolah dulu, ckup marah kalau de dakwat merah dlm repot kad kan?cenggitu la perasaan aku time dalam buku neh nurse conteng pen merah. sebab tau tu penyebab masalah yg aku kena hadap doctor pulak lepas jumpa nurse. lagi byk kaler merah lagi lame la aku bertapa kt klinik tu nanti.


sticker putih ke sticker hijau
bermakna = ibu dalam keadaan berisiko dan perlu perhatian
putih - normal, hijau - kuning- merah

bila nurse bagitau sticker da bertukar warna hijau, glupppp abes ahhh. kena usahakan jugak naikkan HB. rasenye kafein aku xminum, teh pun aku xminum. rupanya nurse cakap milo pun sama salah satu punca. patut ahh!! penggemar milo kena buang jauh2 ah pasni. pasni nak minum air ape pun dah taktau dah. sume pun tak muleh. sebelum makan or minum aku dok tanye dulu org kiri kanan boleh ke tak telan.

Disebabkan sticker hijau tu la, next checkup aku kena tadah lagi tangan amek darah 1 tiub lagi macam 1st checkup aritu. tamau tamau!!!takuttttt...rase cam tak nak datang je la. bukan takat tu je, utk next check up jugak kena enjet utk kancing gigi. haduyaiii, 2benda yg aku tak suke dibuat dlm masa yg sama. memang bercinta la aku nk g klinik utk next check up! lagi hebat lagi dalam bulan pose pulak tu. memang menguji keimanan la time tu nanti.


Fakta : nurse&doctor gomen sangat baik. tak macam nurse time dulu2. sekarang lebih friendly & baik hati. zaman da berubah ye skrg neh. kalau nurse garang cam dulu2 memang aku lari la time die enjet. kuikuikuiii....

nota kaki : eksaited nak buat 4D Scan pulak pasni. tunggu 6-7months nanti. can't wait!! =P

berturut-turut la pulak..

0 komen
Congrat's to myKak Long..


bukan sebab kawen, da lame kot die kawen? 19 April 2010. but untuk cucu ke-2 en.ehlas&pn.norziah. due date baby adalah sama tarikh ngan ulangtahun ke 2 perkahwinan mereka. terharu bukan? so now, baby mykaklong da 5weeks++. amek hormon adik nampak??? Mybaby kena bersaing la nanti utk jadi cucu kesayangan..huhuhuu...ape2 pun, aku bersyukur sebab mereka dikurniakan cahayamata juga akhirnya setelah lama mengidam2kan baby. =)



kalau kakak ipar ku pun pregnant tak tau la betapa peningnye mak apak ku nnt.kuikuii...setakat neh tak de info2 lagi. ape kate sorang setahun?senang sket keje atuk nenek nk handle. aku = 2011, kaklong = 2012, abang = 2013. muleh??sesuke hati aku jerk..kuikuikuiiii....


nota kaki : saje je taruk pic time nikah nak tayang kasut ku yg dirembat utk jd kasut pengantin yg sgt longgar, tapi tetap nk posing cam kasut sendiri. cettt!

baby love it..

2 komen



for now, sangat menjadi pujaan hatiku adalah Milo. tetiap pagi mesti cari air milo dulu. nnt kul 10 bancuh milo panas pulak kt ofis nye pantry. kul 3 lagi sekali bancuh utk minum petang. malam kt umah pulak bukak peti ais capai la berkotak-kotak air milo yg en.suamy da belikan. heheheh



Asal milo neh sedapppp sgt ehh???bile da minum milo neh, aku da stop minum ANMUM coklat dah. malas nak bancuh bagai kalau da malam tu. selalu sblm tido en.suamy akan bancuhkan. tapi dek kesian kt die, bukak peti ais amekkan air milo sekotak pun aku da bleh tido dengan lena sekali. tapayah nak tiup2 kasi air panas sejok dah..hehehheheh....oh MILO...I LOVE U lahhh!!!nyum nyummm....

MyFirstBook

0 komen
Yeyy, sudah rajin mengupload ini buku fink!

da muleh cite pasal progress baby kt u'olls lah cenggini. syok bile de picture kan?kalau cakap kosong cam bosan je, betol tak?myveryfirst check up mase baby 8weeks. excited sgt okeh nk pegi check up.apetah lagi si mudak mucuk itu. lagi over excited =)


sebelum pegi bukak ini buku, tanye dulu kawan2 ofis yg bpegalaman tanya itu ini berkenaan proses ini buku. haiyooo, aku sgt takut itu jarum woooo. apetah lagi kalau kena amek darah bergelen2. mase 1st check up, nurse memang akan ambil 1 tiub darah ibu utk dikaji sume. itu sgt menakutkan. tapi bile pikirkan baby, aku gagahkan jugak la..

kejadian dalam bilik nurse
aku : sakit tak nurse?
nurse : sikit je..jgn gerak time sy cucuk ye.
nurse pun mencari-cari lah urat di tangan neh. tepuk sane tepuk sini, tapi urat tak keluar2 jugak.
nurse : mane urat awak ni?tak penah amek darah ke?
aku : tak penah lg. tangan sy ni virgin lagi dari amek darah..
nurse : mmm, sy cuba dulu ye..
aku : bleh plak nak main cuba2 ke?
nurse : sekejap ye, sy mintak tolong nurse lain.


Time tu aku berdoa je la supaya urat aku timbul. tak mo lah main cuba2 bab2 cucuk2 jarum neh. ngeri kot?berlemak sgt ke tangan aku sampai urat bleh main sembunyik2 neh?selamat la time 1st check up je amek darah 1 tiub. kalau tak, mau aku pikir berkali-kali nak g klinik lg..


sebelum pegi klinik kesihatan kerajaan, aku da pegi scan dulu kt klinik swasta utk sahkan baby bebetol da de dalam pewot. ohhh, sgt terharu okeh. tak sangka pewot berlemak ku itu ade baby. mase doc tunjuk baby kt skrin tu, kami b2 cam terdiam dan mengamati bebetul baby dalam mypewot. tengok jantung baby berdenyut2..so shuweetttt....


pengalaman itu sungguh indah!


20 Julai nnt ade check up utk scan baby lagi. muleh tau gender baby kalau baby bagi kerjasama. (doc kate la kan). baby, izinkan la mummy & daddy nak tengok baby girl or boy okeh?senang nnt nak beli baju kaler ape. excited gilos! first time la katekan...cepat la rabu depan*pray*..hehehehee


nota kaki: Selasa 12 Julai 2011 (smlm malam), first time terase pewot mengeras. cecepat tarik tangan en.suamy letak kt pewot. terase keras semacam kt pewot sebelah kanan. mummy&daddy was wondering is it your montot?kepala?or tangan? yeyyy, baby da besar...Pewot mummy pun da muncet semacam =P

Thank God for This Experience!!


Penang to Perak

0 komen
isnin-rabu lepas amek cuti sebab nak hantar en.adik ipar ke daftar diri ke Politeknik Ungku Omar. ohhh sgt gedik tau semua orang pun dihangkut utk ikut hantar. Aku pulak da alang-alang nak ke Ipoh tu, aku pun ajak la dorang tido penang dulu. berjimba-jimba dulu sebelum 'anak emak' masuk asrama! hahahahaha - Gelak jaat!


en.along & en.angah pulak sebok la mengungkit yg dorang dulu masuk poli tak de pun g holiday dulu, tak de pun mak abah hantar smpai bilik. sume independent sendirik. tapi time en.adik punye, kemain lagi 6(1/2) orang ikut g hantar. Bersyukurlah anda masuk poli along&angah da bekerja. sangat beruntung okeh. nak pulak kak long yang baik hati ni menghasut utk pegi holiday. kuikuikuiii...

QueensbayMall tak de orang. nak golek2 kt lantai pun apekedehal???
hahahahahha

dek menunggu en.along&en.angah shopping baju keje, aku sebagai kak long yang baik hati telah membelikan moto yg super hebat utk ditunggang! lepas gian wooooo....

tau laki mak, pengsannn!!hahahaha.. da siap deal ngan die "jgn gtau along"!
hahahahah


sebagai seorang yg mengandong, selera makan skrg memang superbb! nasi lemak bungkus tu aku telan 3bungkus okeh!!

bile jiran sebelah (en.suamy) da selesai makan, siap bertukar jiran(mak)..aku maseh lagi mengunyah makanan lagik..hebat bukan??

heaven gile kot dpt naik feri 2x trip. excited punye pasal!

sila la abaikan makcik yg tembam tu yeh..hadoyaiii...

Lepas balik dari Ipoh ari selasa, Rabu pagi ade checkup baby kali ke3. timbang berat sudah naik 4kg!!aiyoyoyooo...1st check up, turun 2kg, 2nd check up turun 2kg..3rd check up naik terus 4kg. *ampunnn* pastu kena la ko ngadap doktor ye. berat naik mendadak, HB pulak rendah. kena la dengar doctor membebel. senang je alasan aku "sy baru balik penang, xleh kawal makan". doc takut kena kencing manis kalau berat naik mendadak. maka, harus lah ngadap lagi doktor 2minggu lagi. tak de tunggu 1bulan mcm sebelom2 neh. mummy kena kawal makan sebelom jumpe doc 20 Julai nnt. hope berat maintain la..*pray*


Sabah part 2

0 komen
hola...

cite balik pasal honeyToTheMoon ke sabah utk yg kedua kalinya mase 2-4 April yang lepas. Imagine, time tu sebenarnye aku da pun pregnant 4-5weeks! tapi berjalan kemain hebat lagi laju n ganasnye.


siap panjat bukit utk naik canopy walk! *pengsan*
patut la stamina aku semput-semput tahi ayam je time naik bukit.
bukan sebab lemak tepu, tapi baby sudah de dlm pewot!

trip ke2 ke sabah ni kteorg tak g pulau dah. sebab trip 1st aritu da puas jalan kt pulau.
sebok la jalan2 kt gunung kinabalu, sume yg berbukit2 lah...

selamat lah laki mak tak ajak panjat gunung kinabalu, kalau tak....
*pengsan lagik*!!

Bile ingat balik time tu, seriau dibuatnye tau. sebab aku terlalu ganas dok panjat bukit situ sini. loncat sane loncat sini. Tapi Alhamdulillah baby kuat. mungkin juga maseh ade rezeki baby untuk kami....Lepas balik dari Sabah neh baru la sebok wat pregnancy test, sbb da lewat period. kuikuikuiii.....

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template