Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, April 27, 2011

4 komen
me MC for 3days.
mon-ster-day (bak kate fini) aritu pegi keje ngan perasaan yg bercampur baur. then, sesampai kt ofis, terase aircond ofis yg mencucuk-cucuk diri neh terus mintak kluar ke klinik. Slamat la myshuamy still de kt umah lagi time tu. terus ajak myshuamy g klinik an-nur. pergghhhh, gile ramai ahh. tapi aku tetap nk tunggu jugak kt klinik neh sbb aku tau layanan dorang 5 star. orang yg tengah sakit tetibe bleh jd double triple sakit mengangade2 okeh, doc terlebih kaseh sayang gitu. kuikuiuii...

masuk je bilik doc, die da tau da..."yes puan ezlina, baby ok?". see? she's know i'm pregnant. wuhuuuu, tetibe je jd lemah semacam jew. lemak okeh! me pun ape lagi, merintih la kt doc kate pening, loya & da tak larat da nak muntah tetiap pagi & tetiap maghrib. Lunyai abes da badan. Then, tetibe doc suh baring atas katil utk scan. hoh??terus terkesima disitu.

me yg seorang yg penggeli bile dipegang dipewot neh hanya pasrah je lah. doc letak gel tu je pewot aku da kembong kempis tahan geli. myshuamy tengok die tersengih2. die tau aku tengah menahan kegelian yg melampau. bile doc cek, baby maseh kecil dan samar-samar je. bile doc cakap "ayah nak tengok baby tak?meh sini" itu sgt terharu okeh. but it's only 7weeks++ baru. soo kecik. Doc suh datang datang utk scan lagi mei nanti. =)

Turun je katil terus ckp kt doc "boleh tak saya nk mc utk rest kt umah doc?". nak tau doc cakap ape?? "Saya hanya boleh bagi MC utk awak for 3days je." hohhh, gile ah doc neh tak mintak pun mc sampai 3 hari. tu pun die cam serba salah je nak bg 3 hari, mungkin die nak kasi seminggu kot? doc nak me rest bebetol kt umah. melayan perasaan loya berseorangan. haihhh, myshuamy sgt la jeles okeh!hahahhaa....

now da rabu. cukup da 3hari MC. jiran masak pun rase nak mengamok je, busuknye kemain menusuk hidong! terus lari dalam bilik dok dalam selimot. normalkah itu?haihhhh....


tomorrow mummy nak g keje, baby tak mo buat hal okey. baby baik kan??

Thursday, April 21, 2011

progress 6 weeks

2 komen
masuk je 6 weeks isnin lepas, baby da start buat mummy die
Letih, Lesu, Lemah, Lemau, Lemas, sume L lah...
da merasai dah dunia MORNING SICKNESS!



semua benda nak buat pun tak de mood.
mau tido je, baru dapat hilangkan rasa pening + loya.
tapi time keje camane?
korang pikir la sendiri camane aku nak hadap bos dgn perasaan loya neh.
rasa macam nak cuti sebulan ah berehat kt umah je.


shian kt myshuamy.
letih die, sume keje umah die tolong settlekan.
baju keje aku pun myshuamy gosokkan.
hohh, time neh la nak terharu kt shuamy sendiri kan.
tengok die jaga aku,
rase cam nak nanges keterharuan jer.
tak sampai hati nak tengok die buat sume keje umah
tapi apekan daya
keje aku neh tido je, letih sepanjang masa.
bangun je, mula la rase loya + pening melampau lampau.
bile baring baru ok sket.


cecepatlah berlalu wahai trimester pertama!
tak sanggup lg dah nak tolak pelawaan orang belanja makan.
nak tengok & bau makanan pun da loya.
nak telan apetah lagik....
haiyoooooo.....

Monday, April 18, 2011

0 komen
NOT IN
GOOD
MOOD!
fullstop..

Wednesday, April 13, 2011

Mummy Tummy's

5 komen
pregnancy week by week

baby in my tummy = 5weeks

baru je kot makan pil asid folic 1 april aritu. macam tau-tau je baby da de dalam pewot time tu kan?


DUE DATE
doctor klinik An nur : 13.12.11
calculate online : 11.12.11
aku nak : 1.1.12(boleh???hahahah)
asal baby sihat & selamat aku okey. xkesah la bile nak deliver pun =)




Alhamdulillah setakat neh, aku tak de la morning sickness. muntah-muntah yg terok @ teruk menepek je kan. tak tau la kalau maseh awal lagi utk sume tu. tapi hope tak de la. baby baik kan??????tehehehehhe



cuma aku ade simptom :

1. ngantok je keje, da tido 10jam pun maseh tak cukup. balik keje 5 ptg, terus carik katil dulu. tido smpai maghrib. tu pun azan yg kuat berkumandang yg kejotkan. en.shuami baik ati kasi si ishteri tido lena..

2. pening-pening lalat menyerang kadang2 bile bersendirian. bile bersukaria & berpoya-poya hilang abes sume lalat yg pening-pening tu. magic kan???

3. setiap kali nak tido di malam hari (bukan tido petang) akan sesak nafas. susah pulak nk bernafas time nak tido malam. tak tau la kenapa. ble tido petang okey je, tang malam tu yg mengganggu. mungkin sejok kot?

4. asap rokok?boleh buat gadoh neh ngan en.shuami. bau nya Ya amat la busuk!! bile en.shuami merokok di ruang tamu, aku akan melarikan diri g bilik. aku guna reverse psikology. bile aku da blah tu paham2 la aku tak suke kan?

5. mengah walaupun pegi ulang alik dapor - ruang tamu. heh?mengah macam la berlari tau. time keje lagi lah, kua masuk bilik bos pun boleh mengah?pelik tul...ape yg di mengahkan pun tak tau. mcm kurang nafas. tak cukup udara nk sedot da ke?huhuhuu....

6. simptom asyik kua masuk toilet. asyik dok terkencing ke keje. tak leh menahan2 plak tu. klu time tu rase, time time tu jgk la kena g toilet..


Yang Ku Idamkan:-

1. Jambu air. tiap-tiap hari en.shuami balik keje suh die singgah kt R&R UPM beli jambu air + asam lebih. perghhhhh.......meletopss!! sedap gilosss jambu air die rangup & sgt lazat...



tu je yg aku idamkan pun. yg lain-lain belom lagi. baby belom pandai nak demand lg itu ini. ibu die je yg lebih-lebih over nak itu ini. hehehehhehehe


Kesukaan:-

1) en.shuami suke cium baby dlm pewot tiap2 malam sebelom tido (walaupun pewot blom buncit lagi). tp aku neh pulak penggeli. tegelak terbahak2 ade lah. tapi cara ni mengharu kan aku. rase cam nak nangis je, terharu okeh! terasa diharga gitu. so sweeeeett.... T.T



2) cakap je nak makan ape, sure akan dapat. bukan kt umah je, kat ofis pun bagai ditatang bagai minyak yg penoh. sume akan turuti ape je yg aku nak. gitau je, sampai la depan mate tak lame tu. suke suke suke!!!


to baby : hope baby hepy dok dlm pewot mummy. membesar bagai johan okeh? love you so much!

Baby on board

0 komen

BERITA PANAS DARI DALAM PEROT!!

if u read this entry, u are lucky one! sebab ramai yg tak tahu lagi ye.


episod bermula :

2 April 2011 (sabtu) di sabah.

sepatutnya period ye time neh, tapi ble lewat tu mula-mula ragu-ragu jugak. tapi buat bodoh je lg, sbb allergic di sabah tu lg mengganggu hidop daripada kelewatan period tersebut.


9 April 2011 (sabtu) di rumah

Pregnancy test memang da beli & disimpan dalam almari. malam tu aku mimpi sesuatu yg membuatkan aku bangun pagi & terus g buat pregnancy test neh. (en.shuami maseh tido). buat sendiri-sendiri. ble da tau result baru g kejot hubby, itupun kalau +ve la kan.


bile da test tu, hampa la...ko bajet test terus kluar result? tak de 2 line time tu, letak atas meja make up. g la gosok gigi cuci muka sume. ble lalu lalang tu tetibe 'ter'pandang balik kt pregnancy test atas meja make up tu. woooowwww!hasilnya....

terus lompat-lompat atas katil kejut en.shuami utk bagitau berita neh. 2nd line tu sgt light light sache. tak pekat la kan. en.shuami yg dikejotkan secara mengejot itu terpinga-pinga nampaknya. shian die, terus die melompat2 jugak. hahahaha, tak sangka en.shuami boleh mangun terus mandi ajak breakfast diawal pagi kt luar. ok, itu sgt syok!

maseh secret lagi dari orang ramai termasuk family sume. sebab belom disahkan lagi oleh doktor yg lagi pakar tu kan. kami buat-buat derk je.


12 April 2011 (Selasa)

en.shuami demam, en.shuami call dari rumah ajak g klinik teman die g cek. then en.shuami ajak g cek baby sekali. hoh, tetibe je berdegop jantong macam ngah lari 500meter tanpa henti. cuwak gilos la kan. ape yg ditakutkan pun tak tau.

Keputusannya :-

+VE

sgt jelas line kedua tersebut =)

bile doc say "TAHNIAH" baru la, lega gile. betol la jangkaan baby da de dalam pewot. aku memang jarang okeh bile period lambat. selalu ontime je.


to kak ina : ampunnnnnnnnnnnnnn kak ina, sebab tak gitau hal sebenar semalam. sebab kte baru confirmkan ngan doc semalam & perlu gtau family 1st baru diwar-warkan pd kawan-kawan. hope kakak tak ambil hati okeh? pasal cuti tu betol, tp utk entry FB tu utk berpikir camane nk gtau family yg kte pregnant. huhuhuuu...


to bit : ok, kte da jelaskan kt bit kan?so ampunnnnnnnnnnnnnnnnnnnn jugak erh? bit org 1st yg setiap kali kte tukar status bbm yg meragukan, bit org 1st yg dpt tangkap ape yg dimaksudkan dengan status bbm tu. SYABAS!! anda sgt ALERT!hehehehehe


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, April 11, 2011

Album

0 komen

Yey sudah siap genap usia perkahwinan 2bulan, 2minggu & 1hari
T.T


berat ketiga-tiga album lebih kurang 10 kilo ++ kot?terjengket-jengket mak nak bawak naik ofis tadi nok! haihhh.....menjadi satu lumrah utk kasi ofis tengok. karangkang mau ado yg mengamok tak dapat tengok gambo i tawen mawen neh. haihhhh, ni blom dpt lagi video lagi. baru ALBUM ye kawan-kawan. harus menangis air mata darah kot baru die nak siap? sabo je la......



p/s : kenape tak genapkan je 3bulan baru pas album neh?i siap perli lagik, "inai dijari mau ilang sudah, album tak dapat-dapat lagi". then die reply "inai boleh pakai balik kan kalau tak mo inai ilang?" ... ok, that's not funny okeh!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Gatal bin merenyam

0 komen

sudah malas mau bawak kehulur kehilir kamera digital apetah lagi kamera DSLR. kamera hp pun menjadi pemudah segalanya. terus upload terus berblog tanpa nk cucuk wayar bagai nk transfer gambo an. cite da basi, baru mau cite. sbb kemalasan melanda berganda-ganda.

Korang tau an aku n en.shuami tersayang pegi Sabah lagi 2-4 April aritu. Takde la planning nak g mane pun. cume kali ni kteorg book hotel yg dekat dengan pasar tamu. bebetul depan hotel la. syok uh. prefer hotel neh dari hotel yg aku duduk sebelom neh. sgt romantik dengan gambar-gambar berjenis-jenis burung. bilik kteorg HORNBILL. tapi hotel lama walaupun tak sebest & tak semurah hotel murung-murung neh, tapi hotel yg lama sgt dekat ngan pasa philipine & kedai makan yg manyak-manyak tuh also mall-mall hanya ditingkat bawah hotel saje..



cite pasal gatal bin merenyam neh, de cite yg kurang enak bg aku la kan. sesampai je kt terminal 2, KKIA tu aku da mula menggaru. hello, tak makan ape-ape lg pun tau. seafood pun nan ado sentuh lagi. baru landing kot. tapi kemerahan tangan aku tu da macam kena bako je. ble da merenyam & tak senang duduk, aku ajak en.shuami pegi klinik dulu. (before checkin hotel okeh). nampak sgt tak menyabo da kegatalan tu. then doc tanye de mkn seafood ke?i said, NO - NEVER. pastu i told her yg sesampai je kt airport simptom kegatalan neh da melanda. then doc said yg ohh u allergic udara sabah neh. bajet cam doc memain. rupenye betol ah. doc said yg udara & persekitaran di sabah tak sesuai utk kulit i. oh, pelik je bunyik bile doc ckp 'allergic udara sabah'. tp ape yg doc ckp ade betul nye. sbb mac aritu aku g honeymoon kt sabah tu pun aku kena penyakit yg sama. paham-paham je la bile "SABAH NOT WELCOMED YOU". ada paham ka? doc kasi ubat pil yg mujarab. tipu ah doc neh, lambat tul ubat doc tu bertindak. maka dengan rakusnya aku g farmasi beli ubat krim pulak. bagi kegatalan tu kurang dengan kadar segera.

bile da sapu krim neh baru la lega rasanya. muleh da teman en.shuami jalan sini sana situ sinun tanpa menggaru-garu lagi. last-last, aku tak telan pun pil tu, ko tau la kan aku neh susah nak telan pil kan? ubat krim merim je la yg jd peneman setia.

kesimpulan : TAK MAU DAH PEGI SABAH LAGI!! SABAH ITU MENGGATALKAN BAGI AKU. SABAH TAK SUKE AKU, MAKA AKU AKAN BOIKOT SABAH UTK SETAHUN DUA. TAHUN KETIGA MUNGKIN AKAN DIPERTIMBANGKAN. tehehehehehehhee

Mari story mory lagi nnt ble gambar dari kamera digital rajin utk ditransfer ye. =p


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
0 komen
ehem ehemmm
testing 1 2 3...
hehehehehheheeee

Friday, April 1, 2011

1 April 2011

4 komen
1 April 2011 bermulalah utk aku start telan pil neh. dah beli kan, telan je lah. no return back!dah janji dengan en.shuami nak telan start 1 April konon mcm nk ngelat telan pil la kan.tapi en.shuami da warning utk mkn time malam sebelum tido depan en.shuami. hokeh, tak muleh nak ngelat lagi dah.



selamat biji tu kecik je, kalau besau?mau aku bermukadimah dulu sebelom telan. kuikuikuiii...


ramai jugak yg tanye, kenapa nk makan. aku kan 'baru' kawen. jawapannye : ntah la, org ckp bagus, aku telan je la kan. mane tau dapat baby cecepat ke kan?bagus jgk..teheheheh



Semoga aku & en.shuami mendapat baby yg sgt comels & sihat sentiasa. aminnn...



p/s : klu aku ade baby nanti, baby akan menjadi cucu pertama utk both side. cicit pertama juga utk nenek belah mak. hebat bukan? tentunya baby aku nnt akan jadi rebutan myfamily & also myfamily in law. kami da berusaha, sekarang bertawakal & berdoa semoga dipermudahkan segalanya. amin......

4 komen
me MC for 3days.
mon-ster-day (bak kate fini) aritu pegi keje ngan perasaan yg bercampur baur. then, sesampai kt ofis, terase aircond ofis yg mencucuk-cucuk diri neh terus mintak kluar ke klinik. Slamat la myshuamy still de kt umah lagi time tu. terus ajak myshuamy g klinik an-nur. pergghhhh, gile ramai ahh. tapi aku tetap nk tunggu jugak kt klinik neh sbb aku tau layanan dorang 5 star. orang yg tengah sakit tetibe bleh jd double triple sakit mengangade2 okeh, doc terlebih kaseh sayang gitu. kuikuiuii...

masuk je bilik doc, die da tau da..."yes puan ezlina, baby ok?". see? she's know i'm pregnant. wuhuuuu, tetibe je jd lemah semacam jew. lemak okeh! me pun ape lagi, merintih la kt doc kate pening, loya & da tak larat da nak muntah tetiap pagi & tetiap maghrib. Lunyai abes da badan. Then, tetibe doc suh baring atas katil utk scan. hoh??terus terkesima disitu.

me yg seorang yg penggeli bile dipegang dipewot neh hanya pasrah je lah. doc letak gel tu je pewot aku da kembong kempis tahan geli. myshuamy tengok die tersengih2. die tau aku tengah menahan kegelian yg melampau. bile doc cek, baby maseh kecil dan samar-samar je. bile doc cakap "ayah nak tengok baby tak?meh sini" itu sgt terharu okeh. but it's only 7weeks++ baru. soo kecik. Doc suh datang datang utk scan lagi mei nanti. =)

Turun je katil terus ckp kt doc "boleh tak saya nk mc utk rest kt umah doc?". nak tau doc cakap ape?? "Saya hanya boleh bagi MC utk awak for 3days je." hohhh, gile ah doc neh tak mintak pun mc sampai 3 hari. tu pun die cam serba salah je nak bg 3 hari, mungkin die nak kasi seminggu kot? doc nak me rest bebetol kt umah. melayan perasaan loya berseorangan. haihhh, myshuamy sgt la jeles okeh!hahahhaa....

now da rabu. cukup da 3hari MC. jiran masak pun rase nak mengamok je, busuknye kemain menusuk hidong! terus lari dalam bilik dok dalam selimot. normalkah itu?haihhhh....


tomorrow mummy nak g keje, baby tak mo buat hal okey. baby baik kan??

progress 6 weeks

2 komen
masuk je 6 weeks isnin lepas, baby da start buat mummy die
Letih, Lesu, Lemah, Lemau, Lemas, sume L lah...
da merasai dah dunia MORNING SICKNESS!



semua benda nak buat pun tak de mood.
mau tido je, baru dapat hilangkan rasa pening + loya.
tapi time keje camane?
korang pikir la sendiri camane aku nak hadap bos dgn perasaan loya neh.
rasa macam nak cuti sebulan ah berehat kt umah je.


shian kt myshuamy.
letih die, sume keje umah die tolong settlekan.
baju keje aku pun myshuamy gosokkan.
hohh, time neh la nak terharu kt shuamy sendiri kan.
tengok die jaga aku,
rase cam nak nanges keterharuan jer.
tak sampai hati nak tengok die buat sume keje umah
tapi apekan daya
keje aku neh tido je, letih sepanjang masa.
bangun je, mula la rase loya + pening melampau lampau.
bile baring baru ok sket.


cecepatlah berlalu wahai trimester pertama!
tak sanggup lg dah nak tolak pelawaan orang belanja makan.
nak tengok & bau makanan pun da loya.
nak telan apetah lagik....
haiyoooooo.....

0 komen
NOT IN
GOOD
MOOD!
fullstop..

Mummy Tummy's

5 komen
pregnancy week by week

baby in my tummy = 5weeks

baru je kot makan pil asid folic 1 april aritu. macam tau-tau je baby da de dalam pewot time tu kan?


DUE DATE
doctor klinik An nur : 13.12.11
calculate online : 11.12.11
aku nak : 1.1.12(boleh???hahahah)
asal baby sihat & selamat aku okey. xkesah la bile nak deliver pun =)




Alhamdulillah setakat neh, aku tak de la morning sickness. muntah-muntah yg terok @ teruk menepek je kan. tak tau la kalau maseh awal lagi utk sume tu. tapi hope tak de la. baby baik kan??????tehehehehhe



cuma aku ade simptom :

1. ngantok je keje, da tido 10jam pun maseh tak cukup. balik keje 5 ptg, terus carik katil dulu. tido smpai maghrib. tu pun azan yg kuat berkumandang yg kejotkan. en.shuami baik ati kasi si ishteri tido lena..

2. pening-pening lalat menyerang kadang2 bile bersendirian. bile bersukaria & berpoya-poya hilang abes sume lalat yg pening-pening tu. magic kan???

3. setiap kali nak tido di malam hari (bukan tido petang) akan sesak nafas. susah pulak nk bernafas time nak tido malam. tak tau la kenapa. ble tido petang okey je, tang malam tu yg mengganggu. mungkin sejok kot?

4. asap rokok?boleh buat gadoh neh ngan en.shuami. bau nya Ya amat la busuk!! bile en.shuami merokok di ruang tamu, aku akan melarikan diri g bilik. aku guna reverse psikology. bile aku da blah tu paham2 la aku tak suke kan?

5. mengah walaupun pegi ulang alik dapor - ruang tamu. heh?mengah macam la berlari tau. time keje lagi lah, kua masuk bilik bos pun boleh mengah?pelik tul...ape yg di mengahkan pun tak tau. mcm kurang nafas. tak cukup udara nk sedot da ke?huhuhuu....

6. simptom asyik kua masuk toilet. asyik dok terkencing ke keje. tak leh menahan2 plak tu. klu time tu rase, time time tu jgk la kena g toilet..


Yang Ku Idamkan:-

1. Jambu air. tiap-tiap hari en.shuami balik keje suh die singgah kt R&R UPM beli jambu air + asam lebih. perghhhhh.......meletopss!! sedap gilosss jambu air die rangup & sgt lazat...



tu je yg aku idamkan pun. yg lain-lain belom lagi. baby belom pandai nak demand lg itu ini. ibu die je yg lebih-lebih over nak itu ini. hehehehhehehe


Kesukaan:-

1) en.shuami suke cium baby dlm pewot tiap2 malam sebelom tido (walaupun pewot blom buncit lagi). tp aku neh pulak penggeli. tegelak terbahak2 ade lah. tapi cara ni mengharu kan aku. rase cam nak nangis je, terharu okeh! terasa diharga gitu. so sweeeeett.... T.T



2) cakap je nak makan ape, sure akan dapat. bukan kt umah je, kat ofis pun bagai ditatang bagai minyak yg penoh. sume akan turuti ape je yg aku nak. gitau je, sampai la depan mate tak lame tu. suke suke suke!!!


to baby : hope baby hepy dok dlm pewot mummy. membesar bagai johan okeh? love you so much!

Baby on board

0 komen

BERITA PANAS DARI DALAM PEROT!!

if u read this entry, u are lucky one! sebab ramai yg tak tahu lagi ye.


episod bermula :

2 April 2011 (sabtu) di sabah.

sepatutnya period ye time neh, tapi ble lewat tu mula-mula ragu-ragu jugak. tapi buat bodoh je lg, sbb allergic di sabah tu lg mengganggu hidop daripada kelewatan period tersebut.


9 April 2011 (sabtu) di rumah

Pregnancy test memang da beli & disimpan dalam almari. malam tu aku mimpi sesuatu yg membuatkan aku bangun pagi & terus g buat pregnancy test neh. (en.shuami maseh tido). buat sendiri-sendiri. ble da tau result baru g kejot hubby, itupun kalau +ve la kan.


bile da test tu, hampa la...ko bajet test terus kluar result? tak de 2 line time tu, letak atas meja make up. g la gosok gigi cuci muka sume. ble lalu lalang tu tetibe 'ter'pandang balik kt pregnancy test atas meja make up tu. woooowwww!hasilnya....

terus lompat-lompat atas katil kejut en.shuami utk bagitau berita neh. 2nd line tu sgt light light sache. tak pekat la kan. en.shuami yg dikejotkan secara mengejot itu terpinga-pinga nampaknya. shian die, terus die melompat2 jugak. hahahaha, tak sangka en.shuami boleh mangun terus mandi ajak breakfast diawal pagi kt luar. ok, itu sgt syok!

maseh secret lagi dari orang ramai termasuk family sume. sebab belom disahkan lagi oleh doktor yg lagi pakar tu kan. kami buat-buat derk je.


12 April 2011 (Selasa)

en.shuami demam, en.shuami call dari rumah ajak g klinik teman die g cek. then en.shuami ajak g cek baby sekali. hoh, tetibe je berdegop jantong macam ngah lari 500meter tanpa henti. cuwak gilos la kan. ape yg ditakutkan pun tak tau.

Keputusannya :-

+VE

sgt jelas line kedua tersebut =)

bile doc say "TAHNIAH" baru la, lega gile. betol la jangkaan baby da de dalam pewot. aku memang jarang okeh bile period lambat. selalu ontime je.


to kak ina : ampunnnnnnnnnnnnnn kak ina, sebab tak gitau hal sebenar semalam. sebab kte baru confirmkan ngan doc semalam & perlu gtau family 1st baru diwar-warkan pd kawan-kawan. hope kakak tak ambil hati okeh? pasal cuti tu betol, tp utk entry FB tu utk berpikir camane nk gtau family yg kte pregnant. huhuhuuu...


to bit : ok, kte da jelaskan kt bit kan?so ampunnnnnnnnnnnnnnnnnnnn jugak erh? bit org 1st yg setiap kali kte tukar status bbm yg meragukan, bit org 1st yg dpt tangkap ape yg dimaksudkan dengan status bbm tu. SYABAS!! anda sgt ALERT!hehehehehe


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Album

0 komen

Yey sudah siap genap usia perkahwinan 2bulan, 2minggu & 1hari
T.T


berat ketiga-tiga album lebih kurang 10 kilo ++ kot?terjengket-jengket mak nak bawak naik ofis tadi nok! haihhh.....menjadi satu lumrah utk kasi ofis tengok. karangkang mau ado yg mengamok tak dapat tengok gambo i tawen mawen neh. haihhhh, ni blom dpt lagi video lagi. baru ALBUM ye kawan-kawan. harus menangis air mata darah kot baru die nak siap? sabo je la......



p/s : kenape tak genapkan je 3bulan baru pas album neh?i siap perli lagik, "inai dijari mau ilang sudah, album tak dapat-dapat lagi". then die reply "inai boleh pakai balik kan kalau tak mo inai ilang?" ... ok, that's not funny okeh!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Gatal bin merenyam

0 komen

sudah malas mau bawak kehulur kehilir kamera digital apetah lagi kamera DSLR. kamera hp pun menjadi pemudah segalanya. terus upload terus berblog tanpa nk cucuk wayar bagai nk transfer gambo an. cite da basi, baru mau cite. sbb kemalasan melanda berganda-ganda.

Korang tau an aku n en.shuami tersayang pegi Sabah lagi 2-4 April aritu. Takde la planning nak g mane pun. cume kali ni kteorg book hotel yg dekat dengan pasar tamu. bebetul depan hotel la. syok uh. prefer hotel neh dari hotel yg aku duduk sebelom neh. sgt romantik dengan gambar-gambar berjenis-jenis burung. bilik kteorg HORNBILL. tapi hotel lama walaupun tak sebest & tak semurah hotel murung-murung neh, tapi hotel yg lama sgt dekat ngan pasa philipine & kedai makan yg manyak-manyak tuh also mall-mall hanya ditingkat bawah hotel saje..



cite pasal gatal bin merenyam neh, de cite yg kurang enak bg aku la kan. sesampai je kt terminal 2, KKIA tu aku da mula menggaru. hello, tak makan ape-ape lg pun tau. seafood pun nan ado sentuh lagi. baru landing kot. tapi kemerahan tangan aku tu da macam kena bako je. ble da merenyam & tak senang duduk, aku ajak en.shuami pegi klinik dulu. (before checkin hotel okeh). nampak sgt tak menyabo da kegatalan tu. then doc tanye de mkn seafood ke?i said, NO - NEVER. pastu i told her yg sesampai je kt airport simptom kegatalan neh da melanda. then doc said yg ohh u allergic udara sabah neh. bajet cam doc memain. rupenye betol ah. doc said yg udara & persekitaran di sabah tak sesuai utk kulit i. oh, pelik je bunyik bile doc ckp 'allergic udara sabah'. tp ape yg doc ckp ade betul nye. sbb mac aritu aku g honeymoon kt sabah tu pun aku kena penyakit yg sama. paham-paham je la bile "SABAH NOT WELCOMED YOU". ada paham ka? doc kasi ubat pil yg mujarab. tipu ah doc neh, lambat tul ubat doc tu bertindak. maka dengan rakusnya aku g farmasi beli ubat krim pulak. bagi kegatalan tu kurang dengan kadar segera.

bile da sapu krim neh baru la lega rasanya. muleh da teman en.shuami jalan sini sana situ sinun tanpa menggaru-garu lagi. last-last, aku tak telan pun pil tu, ko tau la kan aku neh susah nak telan pil kan? ubat krim merim je la yg jd peneman setia.

kesimpulan : TAK MAU DAH PEGI SABAH LAGI!! SABAH ITU MENGGATALKAN BAGI AKU. SABAH TAK SUKE AKU, MAKA AKU AKAN BOIKOT SABAH UTK SETAHUN DUA. TAHUN KETIGA MUNGKIN AKAN DIPERTIMBANGKAN. tehehehehehehhee

Mari story mory lagi nnt ble gambar dari kamera digital rajin utk ditransfer ye. =p


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
0 komen
ehem ehemmm
testing 1 2 3...
hehehehehheheeee

1 April 2011

4 komen
1 April 2011 bermulalah utk aku start telan pil neh. dah beli kan, telan je lah. no return back!dah janji dengan en.shuami nak telan start 1 April konon mcm nk ngelat telan pil la kan.tapi en.shuami da warning utk mkn time malam sebelum tido depan en.shuami. hokeh, tak muleh nak ngelat lagi dah.



selamat biji tu kecik je, kalau besau?mau aku bermukadimah dulu sebelom telan. kuikuikuiii...


ramai jugak yg tanye, kenapa nk makan. aku kan 'baru' kawen. jawapannye : ntah la, org ckp bagus, aku telan je la kan. mane tau dapat baby cecepat ke kan?bagus jgk..teheheheh



Semoga aku & en.shuami mendapat baby yg sgt comels & sihat sentiasa. aminnn...



p/s : klu aku ade baby nanti, baby akan menjadi cucu pertama utk both side. cicit pertama juga utk nenek belah mak. hebat bukan? tentunya baby aku nnt akan jadi rebutan myfamily & also myfamily in law. kami da berusaha, sekarang bertawakal & berdoa semoga dipermudahkan segalanya. amin......

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template