Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, March 28, 2011

Mr.Photographer - Nikah

0 komen
Gambar daripada official photographer telah diterima dlm bentuk CD utk diselect gambar yg disukai utk dimasukkan dlm album. sgt susah ye bile sume gambar menjadi kesukaan. sume pun nak taruk dlm album. tapi apekan daya, harus memilih 120 bg setiap event. Akur saje lah. T.T


Pic yg sopan lg debom tu da diupload dlm Facebook. sila cek disana, maka diblog neh, mau upload pic yg tak diupload dlm FB sana. maukan kelainan kot. cop-cop...ade gak 2-3keping kot da de dlm FB. tau de cite yg mau disampaikan dlm pic tersebut.



best okeh nikah kt masjid putra neh. sume disediakan oleh pihak majlis for FREE! sape taknak dek non oii. korg just bwk mas kawen, gelang & bawak diri korg sekali. itu je, no need la bantal duduk ke, kipas ke ape.aircond masjid sejok da kot. (ke aku yg cuwak smpai sejok org lain panas?) datang2 je, sume da lengkap dengan carpet petak utk 5org neh duduk. mic pun da ready, siap tag-tag nama lagi. SAKSI pun dorang da sediakan 2org. takyah la korang hangkut korgnye saksi sendiri. PENGANTIN LELAKI, WALI etc. macam main kawen-kawen time kecik dulu la. Tok kadi pulak sangat sporting & tak banyak songeh. ceramah pun memain, melawak je yg lebih.



lagi best bile sume orang pun dapat skrip. Ini paling ramai yg jeles! bertuah la en.suami yg berusaha menghafal sebulan sebelom lafaz nikah tu, tup tup lafaz nikah da di skripkan oleh pihak masjid. haaa, kalau ko bace pun tak lepas gak tak tau la nk cakap ape kan. harus pegi masuk tadika balik belajar mengeja. Ayah aku pun dapat skrip tau! Bidang terjun tu, aku gtau ayah yg tok kadi yg nikahkan. tup-tup da de tagging neh terpaksa gak la ayah aku yg nikahkah. pandai tul taktik aku kan?ayah aku tu gugup, takut nye mengalahkan pengantin, cam die pulak nak kawen!heyy...tehehehhehe



bile tengok tone warna karpet & warna kulit muka aku cam sedondon je?heh, sape yg suh bentang karpet kaler myskin neh?cet cett.....sabotaj neh! i miss mybaju nikah!!hope mybaju nikah selamat dijaga oleh kawan mymom T.T. sudah diserahkan pd beliau last week. tp nak nikah akhir bulan april kot, lambat lagi nak kena tunggu doh. rindu serindu rindunya!!


soalan umum : kenapa beli baju nikah warna biru?
jawapan kasar : suke hati mak bapak haku lah =p
jawapan baik : maukan kelainan. nikah da simbolik ngan warna putih. ape kate kte pecahkan tradisi tu kepada warna-warna yg kebaboomm punye.
jawapan isteri baik : warna itu adalah kesukaan en.suami. isteri yg solehah harus pasrah dgn kehendak suami. blue blue blueee....all blue, kete baru pun sudah beli warna blue jugak lagik(lari tajuk ah)
jawapan so-so : baju neh boleh direcyle balik utk hari raya nanti.glamor kau pakai time raya baju nikah yg harga beriban! klu baju puteh tak sesuai bwk raye kan? harga kain yg paling mahal kot yg penah aku beli. jujur neh, selalu aku beli yg RM50 sepasang. takat nk g keje balik keje, wat pe nak mahal2 kan?aku neh da la sememeh je, lap tangan basah sapu je kt baju keje. boleh? (biase buat kot)hahahahhaha..no need beli baju memahal, tapi khas utk mybig day, harus la melebih sikit. hope aku tak buat sapu tangan yg basah.teheheh




Ketidakpuashatian 1 : mak kata warna baju beliau adalah BIRU. korang tengok warna baju mak aku tu warna ape??Biru ke?mak anda harus pegi beli spec mata rabun warna. bahahahhahaa....pastu salahkan lampu kt JAKEL yg jdkan warna biru bertukar jd hijau. heh?


Ketidakpuashatian 2 : Kakakku memakai kasut kesayanganku tanpa kebenaran. walaupun kasut itu die pakai LONGGAR! haishhh....time die nikah pun die kidnap kasut baru aku beli utk pakai time die nikah. kasut aku jd kasut pengantin time tu. hebat bukan? T.T




okeh ini pic kontroversi. en.shuami bertanyakan perihal pic ini. sampai diperli tak sempat-sempat nak tunggu die cium dulu kew? okey itu tidak lawak okeh. en.photographer neh snap pic menimbulkan syak pulak dekat en.shuami. bahahahha...perempuanVSperempuan pun mau jeles kah?haihhh...

Baik utk kesihatan..

2 komen

Ramai kwn2 yg suggest utk mkn Asid Folic neh ble dah kawen. Sgt bagus utk kesihatan, katanye...tadi aku&en.suami pun terhegeh-hegeh la g cari kt watson. Aku neh da la de problem utk telan pil, capsule @ seangkatan dgnnye. Selamat la pil nye sgt kecik mcm pil selsema. Klu besau mau aku tumbuk gune lesung batu sebelom aku telan.baahahhahahaa....

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, March 25, 2011

Testing bergambar pulak

0 komen

Ble da dpt buat sekali, meroyan plak nk buat byk2 kali.tehehehe.kali neh dgn gambar pulak. Suke mak nyah!! Lepas neh meroyan la aku update blog gune BB neh =)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
0 komen
thanks fini utk pembelajaran baru neh!!!
YAHOOOOO, da boleh berblogging melalui myBlackberry.
thanks alot ye! boleh jd cekgu dah pasneh..
anak murid da berjaya!
nak amek upah.......

hahahahhahahahhaa

2 komen
Test lagi T.T
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Testing 123 lagi sekali

0 komen
Hope menjadi la kali neh...huhuuu
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Try blog from BB

0 komen
Testing 123...blaja dari blog fini.klu jadi memang fini bleh jd CIKGU lepas neh!!hahahahha..love ya!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, March 24, 2011

minah joyah

0 komen
meh tengok minah joyah. klu da joyah tu joyah la jugak. tak reti dok diam atas pelamin. da bape byk kali aku dpt hint dari sedara mara utk dok diam atas pelamin tu. tapi kalau da joyah tu tatap joyah....meh tgk gambar yg disnap photographer yg nmpk sgt aku menjoyahkan diri. Exclusive ni tau, aku tak de upload kt tempat lain melainkan blog neh je utk tatapan korg:-



adegan pertama..maseh control ayu lagi neh.



adegan 2 : da mule ajak laki berborak..



Adegan 3 : ok, si joyah da ajak laki bergadoh...hahahhahaha


nak yang lagi joyah??haaaa....mmg paling meletopss punye joyah!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



anak beranak joyah! pantang berjumpa, ade saje gossip yg nak dicerite. haishhhh.....
gambar-gambar yg lain joyah akan upload dikemudian hari okeh.
step by step ye. joyah da penat!hahahahhaha


0 komen
sakit ati woh bile tiket flight ke JB pagi tadi berlalu begitu saje.
sepatutnye aku da berjoli katak da kt singapore kot sekarang neh.
flight ke JB kul 7.10 pagi tadi.
tup-tup myshuamy kate mau saving cuti utk ke Sabah 2 April neh.
sebagai isteri yg mithali, harus akur permintaan suami.
ewahh!
siap perli2 lagi pagi td time kejot myshuamy utk g keje..
"bangun b, flight kul 7.10pg neh,kang tlepas"
bleh die senyom dlm tido?so sweeeeeet...hahahhahah
tengok la bini die yg meroyan nk bejoli neh. kuikuiii
tapi ati terubat bile CD kawen aritu da dapat
yeyyy..nk upload gambar pic tu byk2
tengok 10x pun maseh tak puas. mau tengok byk2 kali muleh?

Monday, March 21, 2011

perbezaan itu yang melengkapkan satu sama lain =)

0 komen


mari tengok perbezaan antara suami & isteri yg melengkapi satu sama lain. betul lah kate orang, bile da kawen ni baru la kte tau perangai sebenar pasangan masing-masing. tapi tu bukan satu alasan utk cari gaduh, tapi untuk diterima seadanya. lets cekitdaut!

si suami : penjimat air, kalau weekend sekali sehari je mandi (malam) kalau tak de kemana-mana. kadang-kadang tu di qada' kan 2x sehari mandi.
si isteri : pembazir air, bangun mandi dulu. kemas umah, rase melekit badan, mandi lagi. petang kalau panas, mandi lagi. sebelom tido, mandi lagi. ye, aku suke mandi...bile badan selesa, tido pun lena. betol tak?


si suami : walaupun myshuamy penjimat air, tapi die pembazir baju. turun bwh buang sampah tukar baju lain, naik kemas umah tukar baju, pegi basuh kete tukar baju lagi. pegi jalan-jalan tukar baju lagi. bakul baju kotor penoh baju myshuamy jerk!haishh...
si isteri : walaupun me suke mandi, tapi me tak suke tukar baju banyak2. sebab me suke bakul baju kotor tu clear! klu muleh, taknak pakai baju klu kt umah sebab nak pastikan bakul baju kosong. tapi me dpt shuamy yg sgt suke tuka-tuka baju.


si suami : tido melebihi had masa. kalau tak dikejutkan, die boleh tido mencecah jam 2-3petang. kadang-kadang risau, lama sgt die tido. tp aku da de tips utk kejotkan die pepagi buta...........hehehehe. vacum kt bilik, bunyik vacum kan kuat!jaat tak????(korg sure pikir yg bukan-bukan kan?)..
si isteri : paling lewat aku boleh bangun 8.30pagi. mata neh da cam da di set kan. 8.30pg da terbeliak da mate. golek-golek atas katil pun still tak leh lelap jugak lagik. tapi me suke kacau myshuamy tido, korek2 hidong die. ciom byk2 kali, bcakap dengan die & mintak die respon soalan aku. loncat-loncat atas katil. mgkin sebab neh la myshuamy bleh tido dengan lama sekali, tido beliau terganggu mungkin..hahahhaha. tp bagus jugak die tido lelame, sebab aku tak yah buat breakfast. terus LUNCH jer. =p


si suami : suke makan sayur kobis + telor goreng garing. letih r aku ari2 nak makan kobis. tapi sangat senang nak jaga myshuamy. goreng telor garing, masak nasi myshuamy boleh makan tambah-tambah nasi. well done!! sedap sgt aku masak telor neh.stok telor ayam harus ada dlm peti ais setiap masa..tehehehhe
si isteri : suke makan ayam, tapi disekat oleh myshuamy. kolestrol katenya. telo ayam tu ape kurangnye?betol tak? sebelom kawen tak suke makan sayur, tapi pas kawen dipaksa makan sayur. bile kobis tak abes, aku yg tolong sental sampai abes. tahniah......


si suami : berperangai seperti adrian dalam cerita 'MONK'. sangat teliti dan pengemas! kerusi disusun tak muleh senget benget! harus disusun mengikut urutan ketinggian. bantal sofa tak muleh besepah, walaupun nak ke dapo kejap amek air. penah bgadoh sebab baju yg aku gosok tu tak ikut peraturan beliau.


si isteri : tak semestinya kemas dengan begitu teliti, asal bersih i'm ok.


si suami : tak muleh manage duit dengan betol. bahasa kasar = BOROS! hehh...
si isteri : kontrol duit perbelanjaan keluarga. maka, me as financial advisor harus lah pegang sume duit yg hado...mak suke nok!hahahahhaa


si suami : suke tengok tv, dan ditemani si isteri terchenta. paksa tengok okeh! paling stress, bile ajak tengok bola. aku tau die bosan tengok bola sorang-sorang, tapi kenapa aku jadi mangsanya??mmmm...kadang-kadang tu, temankan sampai tertido. bile die jerit golllll...tetibe je aku pun jerit golllll sekali. konon-konon aku pun tengok jugak la tadi kan. padahal.........zzzzZZZZZ. bahahahha
si isteri : tak muleh tengok cite drama kegemaran yg meleleh-leleh air mata. walaupun de 2 tv, tapi u know mylaki suke tgk tv berdua-duan. aku pun kena la tengok ape cite yg mylaki tengok. control tv terletak ditangan myshuamy T.T


si suami : suke air sejok sesaja. kalau air sejok takde dlm peti ais, die muleh menjerit ohh...mogok takmo minom satu hari..
si isteri : suke air milo & teh panas bile kt umah. bile teringin, sendiri bancuh sendiri minom. kalau nak kasi myshuamy minom skali, letak dulu ais bebanyak dalam air tu, baru die minom..


si suami : bile aku makan, sure die kate tak nak, tak nak...nk order?tak nak. nak makan?tak nak....tapi bile aku makan, aku suap..nga-nga je die???kate tadi tak nak????cett....
si isteri : suke makan, kejap-kejap nk makan. pas makan harus ade pemanis mulot. waffer ke, jagung manis cup ke kan. tapi myshuamy kate "tak kenyang-kenyang lagi ke?". bile suap die, nga-nga jugak!cett....


si suami : dimata adik beradik & keluarga = garang, dimata kawan2 = kelakar. tapi dimata aku = sangat manja, tapi lebih kepada menggedik kot! over sangat manjanya...
si isteri : dimata adik beradik = pendiam, dimata-kawan2 = kuat membebel, dimata myshuamy = tanye ah die sendirik! hahahahha


ni sikit la perbezaan yg ketara yg aku dpt listkan buat masa skrg neh. walau apa pun perbezaan antara kami berdua, tapi kami saling melengkapi dan happy. jadikan kekurangan tu sebagai satu cabaran dalam hidop berumahtangga & kelebihan itu satu kebahagian yang kekal abadi. sedang belajar untuk menjadi isteri yg terbaik untuk seorang yg bergelar suami.


to my other half : I love you so much muchas gracias lah..

dilema lagik!

0 komen


mau pegi ke tak?
korang tau la aritukan aku de booking tiket ke Johor sebab myshuamykonon-konon tak dpt pegi sabah aritu kan? now, da rase malas pulak nak pegi kames-sabtu neh. utk apply cuti lagik memang tak de masalah, tapi aku yg berat ati nak apply. takut cuti raye tak cukup kot.heks! also mood berholiday yg tak de neh. also rase bersalah kt bos, asyik cuti je semenjak dua menjak kawen mawen neh. reputasi terjejas nnt tau. bos tak kate ape-ape tapi aku yg terfeeling lebih pikir camtu. amek flight ke JB tu sebenarnye angan-angan nak ke over the seas. kota singa pun oversea jgk hape kan? mau tengok ini singa kua air dari mulot neh...



hoh, teringin tau...tapi bile pikir kena booking awal utk universal studio tu rase macam malas je nak booking, hotel pun sama. takut last minit tak menjadi kan. myshuamy tu semacam sket, kang-kang bos die suh outstation, hampa hatiku lagik nanti. mungkin akan dicancel trip ke singapore untuk saving cuti utk ke sabah lagi 2-4 april neh. sabah lagik! double booking ritu kan...also nak booking last minit jugak ah, takut myshuamy tetibe je meroyan tak dapat pegi nnt kan. selamat sket duit....



p/s : mood cuti ohh mood cuti...come to mama!!! mau cuti lah, tapi mood tarak....mai mai....kalau tak kang burn tiket ke JB tu kang.....also tiket ke sabah...kuiikuiii...pembaziran amalam shaitonirrojim, takmo takmoo kawan ngan shaitonn.....



0 komen
MONDAY SICKNESS!
sgt la malas...keje belambak, tapi tak de mood nak buat.
bos muleh tak jgn kacau sy pagi2 isnen neh?
kuikuikuiii....
ngantok's sgt bile da terbiase sabtu ahad tido dengan LEBIH MASA
sila salahhkan myshuamy! die yg ajar aku tido lebih masa!
ahahhahahaa....



miss u lah, walaupun ari2 jumpe. tapi tatap rindu jugak bile g keje. gediks!


Saturday, March 19, 2011

Dalam kenangan 2009-2011

0 komen
MyBabySatria...



walaupun dalam setahun tu boleh dibilang dengan jari bape kali aku duduk di seat bucket co-pilot kete neh, tapi sangat terkesan dalam hati woh. apetah lagi nak drive sendiri, memang idok ler kan. baby kesayangan myshuamy neh telah dijual gara-gara myshuamy da ade 'baby' baru yg also berwarna biru. myshuamy neh memang tak boleh dipisahkan dengan fav kaler die betol. haishh, tapi 'baby' baru die tu buat aku nak jilat-jilat sebab warna yg sgt sweet like candy!jambu jambu gitu...kuikuiikuii.....


masa nak lepaskan mybabysatria kt owner baru, sebak gile dow. sakit je ati bile tengok owner baru berlalu pegi bawak mybabysatria neh. biase la manusia, bile de depan mata buat tak tau je. bile da pergi baru terase kehilangan. betol tak?selama neh, mybabysatria dok parking je kt bawah umah tu tak jalan aku wat tak kesah je. nak g memane, sure naik mybabymyvi. tak pandang pun mybabysatria. sebabnye seat yg aku benci tu. myshuamy je la yg rajin bawak jalan-jalan, kadang-kadang round keliling umah je utk panaskan enjin.


mama still love u mybabysatria, agak-agak rindu je aku pegi la presint 9. owner die pun org putrajaya jgk.kuikuiiii....mama da ade buah ati baru da sekarang neh, nnt aku show off ehh new baby myshuamy eh. terubat la jugak rindu aku kt mybabysatria tu nanti =)


Thursday, March 17, 2011

dilema....

2 komen

setiap orang mesti ada sesuatu yg bernilai yg paling korang sayang kan. apetah lagi kalau sesuatu tu ada nilai sentimental utk diri dan korg sgt hargai.



Dilema :

Mymom call tanya bab baju mynikah aku ni. kawan mak aku nak pinjam. what say u?mau kasi pinjam atau tak?bagi seseorang yg bersusah payah dan melakukan yg terbaik akan menghargai titik peloh tersebut. tapi utk orang lain tak semestinya die akan menjaga seperti mana diri sendiri jaga. walaupun orang tu da berjanji akan dryclean balik & akan ditatang elok, tapi kt belakang kte tak tau ape yg terjadi kan?ataupun kalau orang tu jaga sebaik mungkin, tapi mungkin kejadian diluar jangkaan akan terjadi jugak. contohnye, dorg anta dryclean..tup2 drycleaning xbetol ke, koyak ke ape kan. risau ohh....



to be honest, aku memang sayang gile kt baju neh. biarpun aku hanya gantong dlm almari, tapi aku puas ati de depan mata kan? tapi pada masa yg sama, aku kesian kt mak aku. kawan mak aku beriya cakap nak pinjam sebab die suka sgt ngan baju yg aku pakai tu & mereka 'kurang berkemampuan' utk beli sendiri. tp disudut ati aku ni, rasa kesian & ingin membantu dengan ikhlas. cume ati tak tenang bile aku tak kenal siapa. incase kalau kawan-kawan aku sendiri, mgkin aku tau perangai camane, then aku bleh wat keputusan boleh pinjamkan atau tak. then mymom ckp semalam :-

mymom : wiken ni mak datang ptrajaya amek baju nikah k?
aku : emmm...ok, nnt nk dtg call dulu, takut kt luar.
mymom : ok, bagi FULL SET tau...
aku : hoh?tudung skali ke??kasut?
mymom : yela, sume sekali ape yg pakai time nikah aritu.
aku : bra & panties yg pakai time nikah ritu pun nak pinjam skali?
mymom : hahahahhahaha.....tu tak payah la..

berat ati utk melepaskan, tapi bile myshuamy kate "OK" aku pun ok la. ikhlas membantu mungkin walaupun ati resah gelisah takut baju rosak @ koyak. takpela, ikhlas la aku beri. incase terjadi apa-apa kt baju tu aku anggap je la tak de rezeki utk aku pakai lagi utk ke 2, ke 3 kalinya......



p/s : Nilai yg tak terbanding adalah melihat mak gembira utk tolong kawan ofis dia......love u mom!

Sunday, March 13, 2011

bile secretary bertemu...

2 komen
kursus di Langkawi pulak tu. memang habes havoc! sume perempuan pulak tu..



kursus 3 hari tu rasenye banyak masa diluangkan kt idaman suri, Haji Ismail Group. dok menshopping je keje. tiap2 petang dok naik bas kehulur ke hilir. first time la secretary bertemu kt sini. baru la kenal cemane orangnye, selalu call dengar suare je kan.



bayangkan la ape yg bos kteorang sume buat kt ofis bile sume secretarynya berpoya-poya kt Langkawi. Aku neh, balik dari honeymoon kt sabah ari jumaat, isnin tu terus fly ke langkawi untuk kursus pulak. aku message je kt bos "bos, saya kursus PA kt Langkawi sampai ari rabu". wahh feeling cam aku pulak yg bos, manjang je tak de kt ofis. kuikuikuiii.....tapi bos i okey jerw, sebab die tau sebab bos aku pun join last day kursus utk tutup majlis. coiiiii, die nak pantau secretary die nampaknyeh? baahahahhaa....



bile tempat kursus kt tepi laut. hohh, syok uh angin laut...rase cam nak terjon dalam laut tu je. geram je tengok kehijauan laut. belakang tu, pulau dayang bunting, rase nak pegi sane je. orang kate kalau mandi & minum air laut kt situ muleh bunting(pregnant). betoi ker? klu betoi, aku pun nak g minom ah air laut kt situ. bleh?? =p



time balik...baru dapat berposing kt sini...


bleh la merasa naik MAS kalau berkaitan ofis. kalau sendiri, naik AirAsia je lah pun. tengok tiket harga RM848 (2hala) utk KUL-Langkawi. mahal woo, dengan harga tu aku boleh g melbourne oh kalau naik airasia. time promosi ah kan. apesal ape je yg dimakan kt dlm flight tu shedap erk?kacang masin pun boleh sedap kalau makan kt atas awan. mgkin sebab tekanan udara kot? ke lapau??bluweerkkk!




tapi aku suke seat yg sgt colourfull tu....miss, nak lagi satu kacang masin!teheheheh


Friday, March 11, 2011

Tag dari Mr. HERY

2 komen
kena tag la pulak, rajin la pulak si hery neh tag aku ye. baiklah memandangkan aku baik ati arini, dengan cuaca ari jumaat yg hujan renyai-renyai dan mendong neh, buat aku ade feel nak buat tag neh. En.Hery, den da langsaikan da hutang ekau ni yo, sory la lewat sket..hehehe...

1. Adakah kau rasa kau hot?

arini tak hot la, sooo cold!! hujan kt luar nun....tehehehhe



2. Upload picture kau dari PC




3. Cerita pasal gambar

saje nak tunjuk aksi curang dengan 2lelaki tampan dari indon..bahahahhahaaa....takdela, aku rindukan NASI PADANG di BALI ituh ! sangat marbeles....kami request utk amek lauk letak dalam pinggan je, sebab takmo banyak2 lauk depan mata, tamak nanti. makan 4 orang baru RM8 termasuk es jeruk (limau ais). murah kan?kalau aku menetap kt sane, sure bertambah gemok aku dibuatnya. myshuamy siap pegi angkat pinggan g kt depan tambah lauk. (buat malu jerw). kuikuikuui.....kebuluran sangat tuh. pastu curi ayam goreng aku. mencik!



4. Kali terakhir makan ayam

8 mac ( selasa ) masa lunch kt kursus kt AKMAL langkawi. kalau u'olls nak tau myshuamy tak kasi aku makan ayam. die kate ayam banyak kolestrol, xelok utk kesehatan. cett! aku rase bukan ayam satu-satunya puncanya. kalau kua makan ngan myshuamy tak order makan ayam. kalau tengahari da mam ayam, malam jgn sesekali ko offer diri nak makan ayam depan myshuamy. harus myshuamy berzikir kt telinga ceramah ayam beliau. kadang-kadang rase hipokrit pulak bile kt uma abes cover tak makan ayam, tapi bile kat ofis abes aku mentekedarah ayam. sebab da tau kt uma nanti tak de menu ayam dalam list makanan. aku tau myshuamy syg aku, tapi aku tak muleh nak luputkan dari ingatan kelazatan AYAM. tak jemu lagi makan ayam ayam dan ayam....



5. Lagu terakhir kau dengar

Nur Kasih - Yassin. Aku bukak radio online. keluar lagu neh la yg terakhir aku dengar =)



6. Apa yang kau buat selain daripada selesaikan tag ni?

Dengar radio online, sambil termenung....mood keje tarak lagi, setelah bcuti di sabah & berkursus di Langkawi. Arini jumaat masuk keje, sabtu cuti balik. so, mood keje blom masuk lagik. Bos pulak takde, haruslah aku berpoya-poya...tehehehhe


7. nickname lain selain ini

selain dari Ezy, family panggil NA/DikNA, bos panggil NOOR, de kawan ofis panggil LIN, pegawai ofis panggil EZLIN. (puncanya bile aku call pegawai keluar nama NOOR EZLIN sebab operator tak cukup nak taruk huruf A lepas EZLIN tuh dalam skrin telefon ofis). melekat sampai sekarang. macam-macam da.....aku pun pening mane 1 nama aku.hahahhaha



8. Tag

Sesape yg view blog ni, dan tak de keje or bosan-bosan..bleh la try tag neh k?tiada paksaan... =)



Thursday, March 10, 2011

SABAH (1-3 MAC 2011)

3 komen
HONEY TO THE MOON



Mengapa bah kau berubah mengapa bah. penat je majok aritu, tup tup jadi pulak pegi Sabah bah. muleh bah kalau kau. tehehehe. 1 Day Before fly baru la bebetul confirm yang myshuamy tak jadi outstation minggu tu. ditangguh ke Isnin ni 14 mac baru die outstation. aku g langkawi, bile balik myshuamy pulak outstation. camane baby nak lekat camni?? (bak kate aunty shida a.k.a bit). tape tape, kalau Tuhan nak kasi rezeki tu bile-bile pun Dia muleh kasi walaupun selalu berjauhan. betol tak?





Memandangkan sehari sebelom pegi tu baru tau confirm tak jadi outstation, maka aku dengan sepantas kilat la membooking hotel, apply cuti mengejot, survey ape2 yg patut sebelom berlepas. bile tak prepare bebetol cenggini la, tak de kemana. jalan2 area KK & pegi pulau manukan je. tempat-tempat lain tak sempat nak survey. tape-tape, bulan 4 nanti pegi lagi kan. (kalau myshuamy tak outstation).



best bile tak ramai orang, rase pulau tu haku yang punye. best woo, sunyi sepi tanpa gangguan. tapi yang malangnye, musim kami pegi neh musim obor-obor. ikan nemo tak manyak. my tangan da start gatal-gatal da bile sampai kt sini. myshuamy testing market dlm air dulu tengok cemane. tup-tup myshuamy tak kasi terjun dalam laut yg gebush biru tu. katenye nanti gatal-gatal. dengan itu, aku jadi pemantau dari jauh sepanjang berada kt pulau manukan neh. aku da semangat da pakai jacket sume. tinggal nak lari masuk laut je. tapi nan adooooo, tak masuk laut pun maseh lagi gatal-gatal sebab allergic menyerang! time time neh la ko nak serang kan?haishh.....



merajok nehh. tehehehee.....angin kuat buat mata kuyu-kuyu nak tito je. nak nak pulak baru pas makan, lagi la layu....



jarang-jarang, kadang-kadang je nampak orang lalu lalang.....tak ramai org, foreigner ade la yg dok sewa chalet kt sane. mahal woo situ, aku da survey semalam mau RM800++. boleh tido kt suite president klu kt KL dengan harga tu.



rase nak baring-baring golek-golek je atas pasir memuteh tu. geram jerw. tu myshuamy keheppyan lepas mandi laut. pastu bile naik dari laut, menggigil-gigil kesejokkan. padan muke, sape suh tak kasi aku join mandi. kuikuiiii....


myshuamy de menyatakan hasrat utk tak kemana-mana dengan naik flight lagi pasneh. takut baby tak lekat. betol ke kalau naik flight banyak kali baby tak leh lekat???runsing pulak...de 2 trip ke JB & Sabah lagi ni akhir bulan neh & awal bulan depan. tapi ape-ape pun, aku hapy dapat kesana with mylovely hubby. Love You lahhh walau u tak kasi i mandi laut. kahkahkahh....


oh baby my baby, come to mamaaa.......hahahahahhaha...


ampunnnn

0 komen
kemain sunyi sepi lagi blog aku akhir2 neh kan?
tade mase la nk update,
sebok keje, sebok jd isteri, sebok lah sume-sume
balik je honeymoon dari sabah terus fly ke langkawi utk kursus.
nanti if free aku akan update,k.. janji =)


Love myBlog, like i love beger oblong.hahahahhaa

Mr.Photographer - Nikah

0 komen
Gambar daripada official photographer telah diterima dlm bentuk CD utk diselect gambar yg disukai utk dimasukkan dlm album. sgt susah ye bile sume gambar menjadi kesukaan. sume pun nak taruk dlm album. tapi apekan daya, harus memilih 120 bg setiap event. Akur saje lah. T.T


Pic yg sopan lg debom tu da diupload dlm Facebook. sila cek disana, maka diblog neh, mau upload pic yg tak diupload dlm FB sana. maukan kelainan kot. cop-cop...ade gak 2-3keping kot da de dlm FB. tau de cite yg mau disampaikan dlm pic tersebut.



best okeh nikah kt masjid putra neh. sume disediakan oleh pihak majlis for FREE! sape taknak dek non oii. korg just bwk mas kawen, gelang & bawak diri korg sekali. itu je, no need la bantal duduk ke, kipas ke ape.aircond masjid sejok da kot. (ke aku yg cuwak smpai sejok org lain panas?) datang2 je, sume da lengkap dengan carpet petak utk 5org neh duduk. mic pun da ready, siap tag-tag nama lagi. SAKSI pun dorang da sediakan 2org. takyah la korang hangkut korgnye saksi sendiri. PENGANTIN LELAKI, WALI etc. macam main kawen-kawen time kecik dulu la. Tok kadi pulak sangat sporting & tak banyak songeh. ceramah pun memain, melawak je yg lebih.



lagi best bile sume orang pun dapat skrip. Ini paling ramai yg jeles! bertuah la en.suami yg berusaha menghafal sebulan sebelom lafaz nikah tu, tup tup lafaz nikah da di skripkan oleh pihak masjid. haaa, kalau ko bace pun tak lepas gak tak tau la nk cakap ape kan. harus pegi masuk tadika balik belajar mengeja. Ayah aku pun dapat skrip tau! Bidang terjun tu, aku gtau ayah yg tok kadi yg nikahkan. tup-tup da de tagging neh terpaksa gak la ayah aku yg nikahkah. pandai tul taktik aku kan?ayah aku tu gugup, takut nye mengalahkan pengantin, cam die pulak nak kawen!heyy...tehehehhehe



bile tengok tone warna karpet & warna kulit muka aku cam sedondon je?heh, sape yg suh bentang karpet kaler myskin neh?cet cett.....sabotaj neh! i miss mybaju nikah!!hope mybaju nikah selamat dijaga oleh kawan mymom T.T. sudah diserahkan pd beliau last week. tp nak nikah akhir bulan april kot, lambat lagi nak kena tunggu doh. rindu serindu rindunya!!


soalan umum : kenapa beli baju nikah warna biru?
jawapan kasar : suke hati mak bapak haku lah =p
jawapan baik : maukan kelainan. nikah da simbolik ngan warna putih. ape kate kte pecahkan tradisi tu kepada warna-warna yg kebaboomm punye.
jawapan isteri baik : warna itu adalah kesukaan en.suami. isteri yg solehah harus pasrah dgn kehendak suami. blue blue blueee....all blue, kete baru pun sudah beli warna blue jugak lagik(lari tajuk ah)
jawapan so-so : baju neh boleh direcyle balik utk hari raya nanti.glamor kau pakai time raya baju nikah yg harga beriban! klu baju puteh tak sesuai bwk raye kan? harga kain yg paling mahal kot yg penah aku beli. jujur neh, selalu aku beli yg RM50 sepasang. takat nk g keje balik keje, wat pe nak mahal2 kan?aku neh da la sememeh je, lap tangan basah sapu je kt baju keje. boleh? (biase buat kot)hahahahhaha..no need beli baju memahal, tapi khas utk mybig day, harus la melebih sikit. hope aku tak buat sapu tangan yg basah.teheheh




Ketidakpuashatian 1 : mak kata warna baju beliau adalah BIRU. korang tengok warna baju mak aku tu warna ape??Biru ke?mak anda harus pegi beli spec mata rabun warna. bahahahhahaa....pastu salahkan lampu kt JAKEL yg jdkan warna biru bertukar jd hijau. heh?


Ketidakpuashatian 2 : Kakakku memakai kasut kesayanganku tanpa kebenaran. walaupun kasut itu die pakai LONGGAR! haishhh....time die nikah pun die kidnap kasut baru aku beli utk pakai time die nikah. kasut aku jd kasut pengantin time tu. hebat bukan? T.T




okeh ini pic kontroversi. en.shuami bertanyakan perihal pic ini. sampai diperli tak sempat-sempat nak tunggu die cium dulu kew? okey itu tidak lawak okeh. en.photographer neh snap pic menimbulkan syak pulak dekat en.shuami. bahahahha...perempuanVSperempuan pun mau jeles kah?haihhh...

Baik utk kesihatan..

2 komen

Ramai kwn2 yg suggest utk mkn Asid Folic neh ble dah kawen. Sgt bagus utk kesihatan, katanye...tadi aku&en.suami pun terhegeh-hegeh la g cari kt watson. Aku neh da la de problem utk telan pil, capsule @ seangkatan dgnnye. Selamat la pil nye sgt kecik mcm pil selsema. Klu besau mau aku tumbuk gune lesung batu sebelom aku telan.baahahhahahaa....

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Testing bergambar pulak

0 komen

Ble da dpt buat sekali, meroyan plak nk buat byk2 kali.tehehehe.kali neh dgn gambar pulak. Suke mak nyah!! Lepas neh meroyan la aku update blog gune BB neh =)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
0 komen
thanks fini utk pembelajaran baru neh!!!
YAHOOOOO, da boleh berblogging melalui myBlackberry.
thanks alot ye! boleh jd cekgu dah pasneh..
anak murid da berjaya!
nak amek upah.......

hahahahhahahahhaa

2 komen
Test lagi T.T
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Testing 123 lagi sekali

0 komen
Hope menjadi la kali neh...huhuuu
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Try blog from BB

0 komen
Testing 123...blaja dari blog fini.klu jadi memang fini bleh jd CIKGU lepas neh!!hahahahha..love ya!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

minah joyah

0 komen
meh tengok minah joyah. klu da joyah tu joyah la jugak. tak reti dok diam atas pelamin. da bape byk kali aku dpt hint dari sedara mara utk dok diam atas pelamin tu. tapi kalau da joyah tu tatap joyah....meh tgk gambar yg disnap photographer yg nmpk sgt aku menjoyahkan diri. Exclusive ni tau, aku tak de upload kt tempat lain melainkan blog neh je utk tatapan korg:-



adegan pertama..maseh control ayu lagi neh.



adegan 2 : da mule ajak laki berborak..



Adegan 3 : ok, si joyah da ajak laki bergadoh...hahahhahaha


nak yang lagi joyah??haaaa....mmg paling meletopss punye joyah!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



anak beranak joyah! pantang berjumpa, ade saje gossip yg nak dicerite. haishhhh.....
gambar-gambar yg lain joyah akan upload dikemudian hari okeh.
step by step ye. joyah da penat!hahahahhaha


0 komen
sakit ati woh bile tiket flight ke JB pagi tadi berlalu begitu saje.
sepatutnye aku da berjoli katak da kt singapore kot sekarang neh.
flight ke JB kul 7.10 pagi tadi.
tup-tup myshuamy kate mau saving cuti utk ke Sabah 2 April neh.
sebagai isteri yg mithali, harus akur permintaan suami.
ewahh!
siap perli2 lagi pagi td time kejot myshuamy utk g keje..
"bangun b, flight kul 7.10pg neh,kang tlepas"
bleh die senyom dlm tido?so sweeeeeet...hahahhahah
tengok la bini die yg meroyan nk bejoli neh. kuikuiii
tapi ati terubat bile CD kawen aritu da dapat
yeyyy..nk upload gambar pic tu byk2
tengok 10x pun maseh tak puas. mau tengok byk2 kali muleh?

perbezaan itu yang melengkapkan satu sama lain =)

0 komen


mari tengok perbezaan antara suami & isteri yg melengkapi satu sama lain. betul lah kate orang, bile da kawen ni baru la kte tau perangai sebenar pasangan masing-masing. tapi tu bukan satu alasan utk cari gaduh, tapi untuk diterima seadanya. lets cekitdaut!

si suami : penjimat air, kalau weekend sekali sehari je mandi (malam) kalau tak de kemana-mana. kadang-kadang tu di qada' kan 2x sehari mandi.
si isteri : pembazir air, bangun mandi dulu. kemas umah, rase melekit badan, mandi lagi. petang kalau panas, mandi lagi. sebelom tido, mandi lagi. ye, aku suke mandi...bile badan selesa, tido pun lena. betol tak?


si suami : walaupun myshuamy penjimat air, tapi die pembazir baju. turun bwh buang sampah tukar baju lain, naik kemas umah tukar baju, pegi basuh kete tukar baju lagi. pegi jalan-jalan tukar baju lagi. bakul baju kotor penoh baju myshuamy jerk!haishh...
si isteri : walaupun me suke mandi, tapi me tak suke tukar baju banyak2. sebab me suke bakul baju kotor tu clear! klu muleh, taknak pakai baju klu kt umah sebab nak pastikan bakul baju kosong. tapi me dpt shuamy yg sgt suke tuka-tuka baju.


si suami : tido melebihi had masa. kalau tak dikejutkan, die boleh tido mencecah jam 2-3petang. kadang-kadang risau, lama sgt die tido. tp aku da de tips utk kejotkan die pepagi buta...........hehehehe. vacum kt bilik, bunyik vacum kan kuat!jaat tak????(korg sure pikir yg bukan-bukan kan?)..
si isteri : paling lewat aku boleh bangun 8.30pagi. mata neh da cam da di set kan. 8.30pg da terbeliak da mate. golek-golek atas katil pun still tak leh lelap jugak lagik. tapi me suke kacau myshuamy tido, korek2 hidong die. ciom byk2 kali, bcakap dengan die & mintak die respon soalan aku. loncat-loncat atas katil. mgkin sebab neh la myshuamy bleh tido dengan lama sekali, tido beliau terganggu mungkin..hahahhaha. tp bagus jugak die tido lelame, sebab aku tak yah buat breakfast. terus LUNCH jer. =p


si suami : suke makan sayur kobis + telor goreng garing. letih r aku ari2 nak makan kobis. tapi sangat senang nak jaga myshuamy. goreng telor garing, masak nasi myshuamy boleh makan tambah-tambah nasi. well done!! sedap sgt aku masak telor neh.stok telor ayam harus ada dlm peti ais setiap masa..tehehehhe
si isteri : suke makan ayam, tapi disekat oleh myshuamy. kolestrol katenya. telo ayam tu ape kurangnye?betol tak? sebelom kawen tak suke makan sayur, tapi pas kawen dipaksa makan sayur. bile kobis tak abes, aku yg tolong sental sampai abes. tahniah......


si suami : berperangai seperti adrian dalam cerita 'MONK'. sangat teliti dan pengemas! kerusi disusun tak muleh senget benget! harus disusun mengikut urutan ketinggian. bantal sofa tak muleh besepah, walaupun nak ke dapo kejap amek air. penah bgadoh sebab baju yg aku gosok tu tak ikut peraturan beliau.


si isteri : tak semestinya kemas dengan begitu teliti, asal bersih i'm ok.


si suami : tak muleh manage duit dengan betol. bahasa kasar = BOROS! hehh...
si isteri : kontrol duit perbelanjaan keluarga. maka, me as financial advisor harus lah pegang sume duit yg hado...mak suke nok!hahahahhaa


si suami : suke tengok tv, dan ditemani si isteri terchenta. paksa tengok okeh! paling stress, bile ajak tengok bola. aku tau die bosan tengok bola sorang-sorang, tapi kenapa aku jadi mangsanya??mmmm...kadang-kadang tu, temankan sampai tertido. bile die jerit golllll...tetibe je aku pun jerit golllll sekali. konon-konon aku pun tengok jugak la tadi kan. padahal.........zzzzZZZZZ. bahahahha
si isteri : tak muleh tengok cite drama kegemaran yg meleleh-leleh air mata. walaupun de 2 tv, tapi u know mylaki suke tgk tv berdua-duan. aku pun kena la tengok ape cite yg mylaki tengok. control tv terletak ditangan myshuamy T.T


si suami : suke air sejok sesaja. kalau air sejok takde dlm peti ais, die muleh menjerit ohh...mogok takmo minom satu hari..
si isteri : suke air milo & teh panas bile kt umah. bile teringin, sendiri bancuh sendiri minom. kalau nak kasi myshuamy minom skali, letak dulu ais bebanyak dalam air tu, baru die minom..


si suami : bile aku makan, sure die kate tak nak, tak nak...nk order?tak nak. nak makan?tak nak....tapi bile aku makan, aku suap..nga-nga je die???kate tadi tak nak????cett....
si isteri : suke makan, kejap-kejap nk makan. pas makan harus ade pemanis mulot. waffer ke, jagung manis cup ke kan. tapi myshuamy kate "tak kenyang-kenyang lagi ke?". bile suap die, nga-nga jugak!cett....


si suami : dimata adik beradik & keluarga = garang, dimata kawan2 = kelakar. tapi dimata aku = sangat manja, tapi lebih kepada menggedik kot! over sangat manjanya...
si isteri : dimata adik beradik = pendiam, dimata-kawan2 = kuat membebel, dimata myshuamy = tanye ah die sendirik! hahahahha


ni sikit la perbezaan yg ketara yg aku dpt listkan buat masa skrg neh. walau apa pun perbezaan antara kami berdua, tapi kami saling melengkapi dan happy. jadikan kekurangan tu sebagai satu cabaran dalam hidop berumahtangga & kelebihan itu satu kebahagian yang kekal abadi. sedang belajar untuk menjadi isteri yg terbaik untuk seorang yg bergelar suami.


to my other half : I love you so much muchas gracias lah..

dilema lagik!

0 komen


mau pegi ke tak?
korang tau la aritukan aku de booking tiket ke Johor sebab myshuamykonon-konon tak dpt pegi sabah aritu kan? now, da rase malas pulak nak pegi kames-sabtu neh. utk apply cuti lagik memang tak de masalah, tapi aku yg berat ati nak apply. takut cuti raye tak cukup kot.heks! also mood berholiday yg tak de neh. also rase bersalah kt bos, asyik cuti je semenjak dua menjak kawen mawen neh. reputasi terjejas nnt tau. bos tak kate ape-ape tapi aku yg terfeeling lebih pikir camtu. amek flight ke JB tu sebenarnye angan-angan nak ke over the seas. kota singa pun oversea jgk hape kan? mau tengok ini singa kua air dari mulot neh...



hoh, teringin tau...tapi bile pikir kena booking awal utk universal studio tu rase macam malas je nak booking, hotel pun sama. takut last minit tak menjadi kan. myshuamy tu semacam sket, kang-kang bos die suh outstation, hampa hatiku lagik nanti. mungkin akan dicancel trip ke singapore untuk saving cuti utk ke sabah lagi 2-4 april neh. sabah lagik! double booking ritu kan...also nak booking last minit jugak ah, takut myshuamy tetibe je meroyan tak dapat pegi nnt kan. selamat sket duit....



p/s : mood cuti ohh mood cuti...come to mama!!! mau cuti lah, tapi mood tarak....mai mai....kalau tak kang burn tiket ke JB tu kang.....also tiket ke sabah...kuiikuiii...pembaziran amalam shaitonirrojim, takmo takmoo kawan ngan shaitonn.....



0 komen
MONDAY SICKNESS!
sgt la malas...keje belambak, tapi tak de mood nak buat.
bos muleh tak jgn kacau sy pagi2 isnen neh?
kuikuikuiii....
ngantok's sgt bile da terbiase sabtu ahad tido dengan LEBIH MASA
sila salahhkan myshuamy! die yg ajar aku tido lebih masa!
ahahhahahaa....



miss u lah, walaupun ari2 jumpe. tapi tatap rindu jugak bile g keje. gediks!


Dalam kenangan 2009-2011

0 komen
MyBabySatria...



walaupun dalam setahun tu boleh dibilang dengan jari bape kali aku duduk di seat bucket co-pilot kete neh, tapi sangat terkesan dalam hati woh. apetah lagi nak drive sendiri, memang idok ler kan. baby kesayangan myshuamy neh telah dijual gara-gara myshuamy da ade 'baby' baru yg also berwarna biru. myshuamy neh memang tak boleh dipisahkan dengan fav kaler die betol. haishh, tapi 'baby' baru die tu buat aku nak jilat-jilat sebab warna yg sgt sweet like candy!jambu jambu gitu...kuikuiikuii.....


masa nak lepaskan mybabysatria kt owner baru, sebak gile dow. sakit je ati bile tengok owner baru berlalu pegi bawak mybabysatria neh. biase la manusia, bile de depan mata buat tak tau je. bile da pergi baru terase kehilangan. betol tak?selama neh, mybabysatria dok parking je kt bawah umah tu tak jalan aku wat tak kesah je. nak g memane, sure naik mybabymyvi. tak pandang pun mybabysatria. sebabnye seat yg aku benci tu. myshuamy je la yg rajin bawak jalan-jalan, kadang-kadang round keliling umah je utk panaskan enjin.


mama still love u mybabysatria, agak-agak rindu je aku pegi la presint 9. owner die pun org putrajaya jgk.kuikuiiii....mama da ade buah ati baru da sekarang neh, nnt aku show off ehh new baby myshuamy eh. terubat la jugak rindu aku kt mybabysatria tu nanti =)


dilema....

2 komen

setiap orang mesti ada sesuatu yg bernilai yg paling korang sayang kan. apetah lagi kalau sesuatu tu ada nilai sentimental utk diri dan korg sgt hargai.



Dilema :

Mymom call tanya bab baju mynikah aku ni. kawan mak aku nak pinjam. what say u?mau kasi pinjam atau tak?bagi seseorang yg bersusah payah dan melakukan yg terbaik akan menghargai titik peloh tersebut. tapi utk orang lain tak semestinya die akan menjaga seperti mana diri sendiri jaga. walaupun orang tu da berjanji akan dryclean balik & akan ditatang elok, tapi kt belakang kte tak tau ape yg terjadi kan?ataupun kalau orang tu jaga sebaik mungkin, tapi mungkin kejadian diluar jangkaan akan terjadi jugak. contohnye, dorg anta dryclean..tup2 drycleaning xbetol ke, koyak ke ape kan. risau ohh....



to be honest, aku memang sayang gile kt baju neh. biarpun aku hanya gantong dlm almari, tapi aku puas ati de depan mata kan? tapi pada masa yg sama, aku kesian kt mak aku. kawan mak aku beriya cakap nak pinjam sebab die suka sgt ngan baju yg aku pakai tu & mereka 'kurang berkemampuan' utk beli sendiri. tp disudut ati aku ni, rasa kesian & ingin membantu dengan ikhlas. cume ati tak tenang bile aku tak kenal siapa. incase kalau kawan-kawan aku sendiri, mgkin aku tau perangai camane, then aku bleh wat keputusan boleh pinjamkan atau tak. then mymom ckp semalam :-

mymom : wiken ni mak datang ptrajaya amek baju nikah k?
aku : emmm...ok, nnt nk dtg call dulu, takut kt luar.
mymom : ok, bagi FULL SET tau...
aku : hoh?tudung skali ke??kasut?
mymom : yela, sume sekali ape yg pakai time nikah aritu.
aku : bra & panties yg pakai time nikah ritu pun nak pinjam skali?
mymom : hahahahhahaha.....tu tak payah la..

berat ati utk melepaskan, tapi bile myshuamy kate "OK" aku pun ok la. ikhlas membantu mungkin walaupun ati resah gelisah takut baju rosak @ koyak. takpela, ikhlas la aku beri. incase terjadi apa-apa kt baju tu aku anggap je la tak de rezeki utk aku pakai lagi utk ke 2, ke 3 kalinya......



p/s : Nilai yg tak terbanding adalah melihat mak gembira utk tolong kawan ofis dia......love u mom!

bile secretary bertemu...

2 komen
kursus di Langkawi pulak tu. memang habes havoc! sume perempuan pulak tu..



kursus 3 hari tu rasenye banyak masa diluangkan kt idaman suri, Haji Ismail Group. dok menshopping je keje. tiap2 petang dok naik bas kehulur ke hilir. first time la secretary bertemu kt sini. baru la kenal cemane orangnye, selalu call dengar suare je kan.



bayangkan la ape yg bos kteorang sume buat kt ofis bile sume secretarynya berpoya-poya kt Langkawi. Aku neh, balik dari honeymoon kt sabah ari jumaat, isnin tu terus fly ke langkawi untuk kursus pulak. aku message je kt bos "bos, saya kursus PA kt Langkawi sampai ari rabu". wahh feeling cam aku pulak yg bos, manjang je tak de kt ofis. kuikuikuiii.....tapi bos i okey jerw, sebab die tau sebab bos aku pun join last day kursus utk tutup majlis. coiiiii, die nak pantau secretary die nampaknyeh? baahahahhaa....



bile tempat kursus kt tepi laut. hohh, syok uh angin laut...rase cam nak terjon dalam laut tu je. geram je tengok kehijauan laut. belakang tu, pulau dayang bunting, rase nak pegi sane je. orang kate kalau mandi & minum air laut kt situ muleh bunting(pregnant). betoi ker? klu betoi, aku pun nak g minom ah air laut kt situ. bleh?? =p



time balik...baru dapat berposing kt sini...


bleh la merasa naik MAS kalau berkaitan ofis. kalau sendiri, naik AirAsia je lah pun. tengok tiket harga RM848 (2hala) utk KUL-Langkawi. mahal woo, dengan harga tu aku boleh g melbourne oh kalau naik airasia. time promosi ah kan. apesal ape je yg dimakan kt dlm flight tu shedap erk?kacang masin pun boleh sedap kalau makan kt atas awan. mgkin sebab tekanan udara kot? ke lapau??bluweerkkk!




tapi aku suke seat yg sgt colourfull tu....miss, nak lagi satu kacang masin!teheheheh


Tag dari Mr. HERY

2 komen
kena tag la pulak, rajin la pulak si hery neh tag aku ye. baiklah memandangkan aku baik ati arini, dengan cuaca ari jumaat yg hujan renyai-renyai dan mendong neh, buat aku ade feel nak buat tag neh. En.Hery, den da langsaikan da hutang ekau ni yo, sory la lewat sket..hehehe...

1. Adakah kau rasa kau hot?

arini tak hot la, sooo cold!! hujan kt luar nun....tehehehhe



2. Upload picture kau dari PC




3. Cerita pasal gambar

saje nak tunjuk aksi curang dengan 2lelaki tampan dari indon..bahahahhahaaa....takdela, aku rindukan NASI PADANG di BALI ituh ! sangat marbeles....kami request utk amek lauk letak dalam pinggan je, sebab takmo banyak2 lauk depan mata, tamak nanti. makan 4 orang baru RM8 termasuk es jeruk (limau ais). murah kan?kalau aku menetap kt sane, sure bertambah gemok aku dibuatnya. myshuamy siap pegi angkat pinggan g kt depan tambah lauk. (buat malu jerw). kuikuikuui.....kebuluran sangat tuh. pastu curi ayam goreng aku. mencik!



4. Kali terakhir makan ayam

8 mac ( selasa ) masa lunch kt kursus kt AKMAL langkawi. kalau u'olls nak tau myshuamy tak kasi aku makan ayam. die kate ayam banyak kolestrol, xelok utk kesehatan. cett! aku rase bukan ayam satu-satunya puncanya. kalau kua makan ngan myshuamy tak order makan ayam. kalau tengahari da mam ayam, malam jgn sesekali ko offer diri nak makan ayam depan myshuamy. harus myshuamy berzikir kt telinga ceramah ayam beliau. kadang-kadang rase hipokrit pulak bile kt uma abes cover tak makan ayam, tapi bile kat ofis abes aku mentekedarah ayam. sebab da tau kt uma nanti tak de menu ayam dalam list makanan. aku tau myshuamy syg aku, tapi aku tak muleh nak luputkan dari ingatan kelazatan AYAM. tak jemu lagi makan ayam ayam dan ayam....



5. Lagu terakhir kau dengar

Nur Kasih - Yassin. Aku bukak radio online. keluar lagu neh la yg terakhir aku dengar =)



6. Apa yang kau buat selain daripada selesaikan tag ni?

Dengar radio online, sambil termenung....mood keje tarak lagi, setelah bcuti di sabah & berkursus di Langkawi. Arini jumaat masuk keje, sabtu cuti balik. so, mood keje blom masuk lagik. Bos pulak takde, haruslah aku berpoya-poya...tehehehhe


7. nickname lain selain ini

selain dari Ezy, family panggil NA/DikNA, bos panggil NOOR, de kawan ofis panggil LIN, pegawai ofis panggil EZLIN. (puncanya bile aku call pegawai keluar nama NOOR EZLIN sebab operator tak cukup nak taruk huruf A lepas EZLIN tuh dalam skrin telefon ofis). melekat sampai sekarang. macam-macam da.....aku pun pening mane 1 nama aku.hahahhaha



8. Tag

Sesape yg view blog ni, dan tak de keje or bosan-bosan..bleh la try tag neh k?tiada paksaan... =)



SABAH (1-3 MAC 2011)

3 komen
HONEY TO THE MOON



Mengapa bah kau berubah mengapa bah. penat je majok aritu, tup tup jadi pulak pegi Sabah bah. muleh bah kalau kau. tehehehe. 1 Day Before fly baru la bebetul confirm yang myshuamy tak jadi outstation minggu tu. ditangguh ke Isnin ni 14 mac baru die outstation. aku g langkawi, bile balik myshuamy pulak outstation. camane baby nak lekat camni?? (bak kate aunty shida a.k.a bit). tape tape, kalau Tuhan nak kasi rezeki tu bile-bile pun Dia muleh kasi walaupun selalu berjauhan. betol tak?





Memandangkan sehari sebelom pegi tu baru tau confirm tak jadi outstation, maka aku dengan sepantas kilat la membooking hotel, apply cuti mengejot, survey ape2 yg patut sebelom berlepas. bile tak prepare bebetol cenggini la, tak de kemana. jalan2 area KK & pegi pulau manukan je. tempat-tempat lain tak sempat nak survey. tape-tape, bulan 4 nanti pegi lagi kan. (kalau myshuamy tak outstation).



best bile tak ramai orang, rase pulau tu haku yang punye. best woo, sunyi sepi tanpa gangguan. tapi yang malangnye, musim kami pegi neh musim obor-obor. ikan nemo tak manyak. my tangan da start gatal-gatal da bile sampai kt sini. myshuamy testing market dlm air dulu tengok cemane. tup-tup myshuamy tak kasi terjun dalam laut yg gebush biru tu. katenye nanti gatal-gatal. dengan itu, aku jadi pemantau dari jauh sepanjang berada kt pulau manukan neh. aku da semangat da pakai jacket sume. tinggal nak lari masuk laut je. tapi nan adooooo, tak masuk laut pun maseh lagi gatal-gatal sebab allergic menyerang! time time neh la ko nak serang kan?haishh.....



merajok nehh. tehehehee.....angin kuat buat mata kuyu-kuyu nak tito je. nak nak pulak baru pas makan, lagi la layu....



jarang-jarang, kadang-kadang je nampak orang lalu lalang.....tak ramai org, foreigner ade la yg dok sewa chalet kt sane. mahal woo situ, aku da survey semalam mau RM800++. boleh tido kt suite president klu kt KL dengan harga tu.



rase nak baring-baring golek-golek je atas pasir memuteh tu. geram jerw. tu myshuamy keheppyan lepas mandi laut. pastu bile naik dari laut, menggigil-gigil kesejokkan. padan muke, sape suh tak kasi aku join mandi. kuikuiiii....


myshuamy de menyatakan hasrat utk tak kemana-mana dengan naik flight lagi pasneh. takut baby tak lekat. betol ke kalau naik flight banyak kali baby tak leh lekat???runsing pulak...de 2 trip ke JB & Sabah lagi ni akhir bulan neh & awal bulan depan. tapi ape-ape pun, aku hapy dapat kesana with mylovely hubby. Love You lahhh walau u tak kasi i mandi laut. kahkahkahh....


oh baby my baby, come to mamaaa.......hahahahahhaha...


ampunnnn

0 komen
kemain sunyi sepi lagi blog aku akhir2 neh kan?
tade mase la nk update,
sebok keje, sebok jd isteri, sebok lah sume-sume
balik je honeymoon dari sabah terus fly ke langkawi utk kursus.
nanti if free aku akan update,k.. janji =)


Love myBlog, like i love beger oblong.hahahahhaa
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template