Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Saturday, February 26, 2011

it's raining

0 komen

dan aku baru lepas basuh kete. bengong je rase kan?
memang selalu kalau g basuh kete sure pastu terus akan hujan.
tak tunggu sejam, dan dan kete siap basuh terus hujan.
padahal matahari mencanak kt atas kepala.
panas bukan kepalang lagik.
nasib la labu.............

Friday, February 25, 2011

Disebalik Tabir

0 komen
Nobody Perfect rite?merancang bertahun lama pun kalau da ditentukan Ilahi, memang hanya dapat berserah saje. Me & myshuamy berhempas pulas berbulan-bulan lama nya utk pastikan majlis yg berjalan lancar mengikut kehendak kami. kalau boleh diundurkan masa, banyak benda yg aku nak betolkan balik supaya semuanya mengikut ape yg telah kami rancang. kadang-kadang tu, benda yg remeh temeh tu yg boleh jd BIG ISSUE. so, lets review behind the scene.....

1) Masa nikah, mak andam sampai lambat. siap make up lambat, terpaksa tergopoh-gopoh jam 4.30 ptg baru gerak dari rumah utk ke masjid. Nikah sepatutnya lepas asar. sebelom jam 5 petang tok kadi suh sampai kt masjid. tapi aku shuke ngan hasil make up mak andam time nikah. gud job!


2) Me lupe harga gelang nikah!!!! tak tau pulak nilai gelang nak masuk dalam sijil nikah? tok kadi tanya myshuamy, myshuamy tanya kat aku kt belakang yg tengah cover-cover malu neh! hoiii, ngah menggelabah mane la ingat bape exactly total. coooiiiii......tibai je la.....bab tibai-tibai siap tercatat dalam sijil nikah. utk tatapan sepanjang hayat okeh tu nanti!

3) Me forgot the PAYUNG! cemane la bleh lupe ye?benda remeh mungkin?sian myshuamy berarak TANPA payung. =(



4) Kipas pulak atas pentas, lupa nak amek awal-awal. maka tak de sesi tutup muka sebelom berjumpa myshuamy.

5) Make up time sanding belah aku adalah sangat tidak puas hati. beliau telah menggelapkan muka aku & membuat TONCET @ TOCANG aku begitu TINGGI...Weird. seriously!!! sumpah menyesal. 1/2 day muke aku da berminyak dengan teruk sekali n make up da cair? selamat bile Photographer & Videographer membuatkan aku nampak puteh & tocang tak pelik. kalau tengok balik dlm kamera myadik ipar. Pengsannnnnn tengok!

6) Kain leretan untuk majlis sanding belah aku terkoyak. pastu anta kt butik buat muke tak bersalah...hahahahhaha

7) Masa tengah ada mood utk berposing kt FRIM, tak sampai 1/2jam ari ujan! baru feeling-feeling nak buat macam hindustan. harapanku hampa sekali....da sewa baju mahal-mahal tapi outdoor photoshoot sgt tak puas!

8) The Hand Bouquet

nikah

sehari sebelom baru teringat belom booking bunga lagik! terlebih kembang pulak bunga tu. sangat besar utk aku pegang also BERAT!


Sanding Me

Sangat la susah nak cari bunga warna biru. merata-rata cari lepas nikah tu. last sekali kt cari kt alamanda, price?3x ganda harga dari harga bunga nikah & sanding belah myshuamy. ambil kesempatan bile kte beriya-iya nak warna biru dan atas alasan mau Valentine's Day, Rose MAHAL. cett!


Sanding MyShuamy

Mintak Rose Pink, dapat Carnation Pink. hangen tak?terpaksa akur sebab last minit bagitau n no choice! also valentine's day, Rose habes. Bunga Carnation bagus di malam hari, dipagi hari sanding sudah LAYU!!!hoiii, bayar mahal tahan sehari je kejadahnye?selamat dalam gambar tak nampak kelayuannye. kalau tengok dekat2, bunga carnation da hitam2 kt tepi kelopak bunga.


9) Mau beli belon helium untuk outdoor session utk disangkut kt kete mini. Berusaha mencari kt pasar-giant-carefour tapi hampa. last2, jumpa dekat UPTOWN danau kota. bila pagi bangun tengok, belon da layu. rupa2nya belon tu hanya boleh survive dlm 8jam saje. pegi balik kedai belon tu da tak bukak. call pun tak nak angkat. ko nak menipu, nak melarikan diri pulak. Da la die charge gas utk 1 belon = RM2. tak berbaloi langsong! gas sahaja, belon sendirik!

10) kalau time sebelah aku lupa pasal payung, belah lelaki pulak payung sudah lenyap & lesap! mencari seluruh kelab tapi tak jumpa. bukan pakai pun time sanding tu sbb naik kete mini sampai depan dewan. tu pun hilang, sape la yang curik..haishhhh!! Hidup ni karma tau.....



Rasanya ini aku kasi yg MAJOR punye kes la yer. yg kes kecik-kecik tu keep the change la. maseh muleh dimaapkan lagi 'kot'?? bg aku kes kecik pun muleh jd besar okeh. dah jenis yg Critical Thinking neh memang payah. tapi aku percaya semua yg berlaku pasti ada hikmah disebaliknya. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar walaupun dengan kes-kes yg da berlaku. Now aku nak merasai kebahagian hidup sebagai isteri....(mseh tak dpt menerima kenyaatan sudah de shuamy)..serius! kekok lagi mungkin..



Thursday, February 24, 2011

Tuntutan Kerja

0 komen
Story mory majok..



sedang si isteri sedang menghabeskan duit dipasar tani selasa lepas, tetibe dapat BBM dari myshuamy.


myshuamy : ma, sory sgt tak dapat pegi sabah 1mac ni.
me : ha?nape pulak?kan da apply cuti?? (sila guna volume 10)
myshuamy : cuti dibekukan. tak de org nak backup klu b cuti.
me : ape kes plak neh?
myshuamy : kan da nak pilihanraya neh, kena stanby la.
me : suh bos bayar ganti rugi duit tiket flight! (padahal FREE je pong)
myshuamy : die peduli ape kalau pasal keje.
me : dah la, tak nak ckp skrg la. pening! (padahal da terliur tengok kueytiow goreng, tak sabar nak sambar!)
myshuamy : ok b balik nnt kte discus k
tetttttttttttttt...




ohmen.....aku da beriya-iya nak pegi sabah. da siap survey tempat yg best. patut la aku cam berat ati je nak booking hotel. kalau aku da booking hotel, memang PARAH la kan. aritu da da masuk online reservation da pun, big bos pun da setuju hotel yg aku pilih. then tetibe je aku rase macam malas nk key in Credit Card No. sbb malas nak bangun g amek handbag kt bilik punye pasal, ingat nk rebooking kt ofis senang nk urus gune CCard tu sume. Rupanya berbaloi jugak la aku malas time tu. Ade hikmah okeh. Bersyukur lahh..kalau tidak, melayang jugak la RM500++. walaupun tike flight adalah FREE, tapi tetap berkesan dihati tau. da berangan memacam dah. tup-tup tak jadi sebab hal keje memang sukar diterima akal..



Bile myshuamy balik keje, sesi merajok pun mula. kuikuikuii....(saje je nk tarik perhatian ah tuh). Diam seribu bahase. tup-tup die suh aku booking utk tarikh lain, akhir bulan mac - awal april. Bab booking membooking neh memang aku suke. Sekali aku booking sampai 2 destinasi. mula rase macam nak merajok jugak dengan Sabah, aku pun booking la Johor. sebab nk ke Singapore tapi tido kt Johor(jimat sket). Time aku tengok pun tengah de promosi, harga murah! 2 orang baru RM176 (dua hala). Then da booking g Johor, tangan gatal g cek promosi kot-kot sabah ade murah kan. tup-tup, murah jugak. RM 250 (2 person/2way). kalau tiket lame tu nak tukar tarikh harga die RM 480 tau, beli tiket baru lagi murah dan berbaloi-baloi. so, tiket 1-3mac BURN, beli tiket ke Sabah baru.



Aku da warning awal-awal kt myshuamy supaya plz make sure time tu die tak kena keje. kalau tak, aku nak majok setahun! teheheee.....we deserve to have fun, nnt da memboyot da xleh nak berjalan jauh lagi dah. =p





p/s : bile baby nak jadi neh....tak saba da neh =p


Wednesday, February 23, 2011

0 komen
GERAM & BENGANG!!
Honey to the Moon ke Sabah cancel
MyEm0.Com

BALI - 7-10 FEB 2011

0 komen
HONEY TO THE MOON

DAY 3



Bile Day 2 da kepenatan tahap otromen taro, bile Day 3 neh kteorg tido sampai tak larat nak bangun awal dah. Untuk Day 3 adalah episod Free & Easy. kteorg mintak utk jalan-jalan sekitar hotel memborong barang secara berdua-duaan gitu. nak beli jajan manyak2 utk kawan2 kan. Tourist Guide pom muleh rest-rest hari tu. Cume aktiviti bersama tourist guide start sebelah petang.


Sebelah Petang :-


Sempat la aku beli dress neh utk bercandle light view sunset dinner with myshuamy malam tu. rase cam peknen pun ade, baju kembang semangkuk ditiup hangen. kuikuikuii....



mari tengok aksi romantika de amour di tepi pantai sebelom makanan yg diorder sampai :-


miss this moment T.T



view sunset sgt romantik! patut la ramai yg kawen kt sini.







Lepas makan, kami ke SPA yg tourist guide kasi FREE tuh. memang bagus, time tu kaki aku memang da sakit gile da. berjalan sehari suntuk sehari sebelom tu. nak jalan pun da macam ape je, terhoyong hayang.


FREE for Two - 1 Hour per person!

Bali Massage - heaven gile ah rase..deco spa yg sangat menggoda. membuatkan akunye mata sayup sayup kemengantukan melanda. Tengok kondisi lampu pun korang da paham kan? memang 5star layanan.



Aku mintak 1 bilik jer, senang nak kawal myshuamy. mane bleh lain-lain kan, kang awek urut tu kacau myshuamy cemane?kuikuikuii..jeles okeh, pempuan lain pegang myshuamy. Lepas abes urut tu, awek urut boleh tanya "buk, boleh nnt mandi bersama enggak?atau mau sediakan shower yg lain?"..ohh, tersipu-sipu malu gitu. dalam bilik mengurut tu memang ade tab mandi, Shower sume. jawapannye?? Lu pikir lah sendiri......da sah ape somi ishteri, ape adehal nye...kahkahkahhhhh!! ok, korg syuhhh syuhhh, keluar bilik..raja & pemaisuri mau bersiram!hahahahah. dayang2 siap tunggu depan pintu bilik tunggu kteorg bersiap. bagus! layanan bebetol macam Raja tau. Double Thumb Up!






Lepas abes spa, kteorang terus balik hotel. mau kemas-kemas beg. esok pepagi jam 4 pagi sudah mau bertolak ke Airport. Flight balik jam 6.10 pagi.




DAY 4

Walaupun 4 hari 3 Malam, tapi sebenarnya total hari kami kt sana 2 Hari je. Hari pertama sampai da malam. Hari terakhir pulak flight pepagi buta. Total nya 2 hari je la yg ade utk jalan-jalan. sangat rugi okeh. kenapa la aku tak booking seminggu ke dua minggu, kan bagus!haishhh...penyesalan betol la.....


SEKIAN UNTUK CERITERA HONEY TO THE MOON VERSI BALI

Monday, February 21, 2011

BALI - 7-10 FEB 2011

0 komen
HONEY TO THE MOON

DAY 2 (Evening)



sory sgt sebab aku tak tanye pulak tourist guide ni kat mane. tapi sangat menakjubkan ciptaan Tuhan. Air sejernih-jernihnya, dan view yg sangat awesome. of coz angin yg terlampau kuat ye, tengok pic dibawah neh. rase nak melayang je, angkat kaki sket rase kaki ditolak oleh angin kuat tu.



mau terbukak tudung express ku itu...


terpaksa berposig dlm keadaan duduk, kalau berdiri adalah sangat tidak stabil.



KECAK DANCE :-


wajib membuka spec & topi semasa perjalanan ke tempat Kecak Dance tu. takut dicuri oleh pencuri yg bernama nyetnyet! maka sperti org yg mengantok dihulurkan bantal..maka meraba-raba la aku berjalan time tu. (tade kaitan pon?) takut jgk kalau aku terpijak ekor si nyetnyet, mau diterkam aku nnt kan?




anak beranak buat mesyuarat tangga, haishhh, tepi sket..pijak ekor kang baru tau. beri lalua plish.



ehh nape usha myshuamy??nak ngorat myshuamy eh..






bile da duduk, tengok la muke aku yg masyam mencuka tu. penat dow, seharian berjalan..letih tau! lepas da elok2 duduk depan, aku suh tukar dok atas sket, baru la nampak view full kan.



catwalk jups...tumpang lalu sume tetamu ye...heheheheh









muke tu nak scary aje, cube la elok2 sket....heh, bleh buat xlena tido malam camni tau.

...................................................



Bila da Ondaway balik tu, singgah posing kt sini dulu bagi ilangkan aku meroyan berposing, gitu la posingnye aksi tiru patung tu. laki bini same jerw!kuikuiuii..



tahu tak kt kaki tu penoh ngan anak-anak katak?kodok dan seumpamanya?hohh, da posing baru perasan, terus aku lari terjongkit-jongkit...geli geliman, terus myshuamy posing sonsorang. aku da larik dulu dek kegelian...




NEXT ENTRY - DAY 3


0 komen
sambong entry HONEY TO THE MOON Day 2 (afternoon)


mari minom kopi luwak! hohh, berak musang suh aku makan?


ni die berak musang....bijik kopi yg dimakan musang. musang berak, terus dijadikan kopi. Mahal okeh kopi ni. kopi paling mahal didunia. (katanya)


Lepas musang berak, taik die kte goreng ye puan puan...



Lepas tu ditumbuk menjadi serbok kopi. ouh


no kopi, hot choc plishh...

Lepas tu, pegi tengok art. lawo ah, tapi nak beli yg kecik je pon harga nya mak oiiii, gile baban punye.





mak da letih membebel la nok! mak nak rehat jap na.....nnt2 sambong next entry.


BALI - 7-10 FEB 2011

0 komen
HONEY TO THE MOON

DAY 2 (AFTERNOON)


Volcano Tour - menyeronokkan bile dapat free SPA & 2 Photographer
tapi sangat meletihkan. why??



Lepas barong dance, Misi adalah untuk ke pondok kecil di nunnnnn......hatoyaii, kudrat oh kudrat...mari kerah tenaga yang ado


bagi seseorang yang berat sudah melebihi muatan, harus lah pancit turun naik bukit neh.




panjat lagik..


panjat lagi dan lagi


letih woooo.....balik otel terus kaki KREM!!


bile da sampai hepy tak terkata tau....photographer neh buli kami. letih tau.


semata-mata untuk snap pictures?hohh, berbaloi la turun naik bukit bile pic lawo's...shuke shuke!!




pastu pegi Kintamani pulak. tengok gunung berapi. heh?yeke?



tengok, tinggi kami sama ngan tinggi gunung tu. hebat bukan?tehehehe






NEXT ENTRY Pulak




it's raining

0 komen

dan aku baru lepas basuh kete. bengong je rase kan?
memang selalu kalau g basuh kete sure pastu terus akan hujan.
tak tunggu sejam, dan dan kete siap basuh terus hujan.
padahal matahari mencanak kt atas kepala.
panas bukan kepalang lagik.
nasib la labu.............

Disebalik Tabir

0 komen
Nobody Perfect rite?merancang bertahun lama pun kalau da ditentukan Ilahi, memang hanya dapat berserah saje. Me & myshuamy berhempas pulas berbulan-bulan lama nya utk pastikan majlis yg berjalan lancar mengikut kehendak kami. kalau boleh diundurkan masa, banyak benda yg aku nak betolkan balik supaya semuanya mengikut ape yg telah kami rancang. kadang-kadang tu, benda yg remeh temeh tu yg boleh jd BIG ISSUE. so, lets review behind the scene.....

1) Masa nikah, mak andam sampai lambat. siap make up lambat, terpaksa tergopoh-gopoh jam 4.30 ptg baru gerak dari rumah utk ke masjid. Nikah sepatutnya lepas asar. sebelom jam 5 petang tok kadi suh sampai kt masjid. tapi aku shuke ngan hasil make up mak andam time nikah. gud job!


2) Me lupe harga gelang nikah!!!! tak tau pulak nilai gelang nak masuk dalam sijil nikah? tok kadi tanya myshuamy, myshuamy tanya kat aku kt belakang yg tengah cover-cover malu neh! hoiii, ngah menggelabah mane la ingat bape exactly total. coooiiiii......tibai je la.....bab tibai-tibai siap tercatat dalam sijil nikah. utk tatapan sepanjang hayat okeh tu nanti!

3) Me forgot the PAYUNG! cemane la bleh lupe ye?benda remeh mungkin?sian myshuamy berarak TANPA payung. =(



4) Kipas pulak atas pentas, lupa nak amek awal-awal. maka tak de sesi tutup muka sebelom berjumpa myshuamy.

5) Make up time sanding belah aku adalah sangat tidak puas hati. beliau telah menggelapkan muka aku & membuat TONCET @ TOCANG aku begitu TINGGI...Weird. seriously!!! sumpah menyesal. 1/2 day muke aku da berminyak dengan teruk sekali n make up da cair? selamat bile Photographer & Videographer membuatkan aku nampak puteh & tocang tak pelik. kalau tengok balik dlm kamera myadik ipar. Pengsannnnnn tengok!

6) Kain leretan untuk majlis sanding belah aku terkoyak. pastu anta kt butik buat muke tak bersalah...hahahahhaha

7) Masa tengah ada mood utk berposing kt FRIM, tak sampai 1/2jam ari ujan! baru feeling-feeling nak buat macam hindustan. harapanku hampa sekali....da sewa baju mahal-mahal tapi outdoor photoshoot sgt tak puas!

8) The Hand Bouquet

nikah

sehari sebelom baru teringat belom booking bunga lagik! terlebih kembang pulak bunga tu. sangat besar utk aku pegang also BERAT!


Sanding Me

Sangat la susah nak cari bunga warna biru. merata-rata cari lepas nikah tu. last sekali kt cari kt alamanda, price?3x ganda harga dari harga bunga nikah & sanding belah myshuamy. ambil kesempatan bile kte beriya-iya nak warna biru dan atas alasan mau Valentine's Day, Rose MAHAL. cett!


Sanding MyShuamy

Mintak Rose Pink, dapat Carnation Pink. hangen tak?terpaksa akur sebab last minit bagitau n no choice! also valentine's day, Rose habes. Bunga Carnation bagus di malam hari, dipagi hari sanding sudah LAYU!!!hoiii, bayar mahal tahan sehari je kejadahnye?selamat dalam gambar tak nampak kelayuannye. kalau tengok dekat2, bunga carnation da hitam2 kt tepi kelopak bunga.


9) Mau beli belon helium untuk outdoor session utk disangkut kt kete mini. Berusaha mencari kt pasar-giant-carefour tapi hampa. last2, jumpa dekat UPTOWN danau kota. bila pagi bangun tengok, belon da layu. rupa2nya belon tu hanya boleh survive dlm 8jam saje. pegi balik kedai belon tu da tak bukak. call pun tak nak angkat. ko nak menipu, nak melarikan diri pulak. Da la die charge gas utk 1 belon = RM2. tak berbaloi langsong! gas sahaja, belon sendirik!

10) kalau time sebelah aku lupa pasal payung, belah lelaki pulak payung sudah lenyap & lesap! mencari seluruh kelab tapi tak jumpa. bukan pakai pun time sanding tu sbb naik kete mini sampai depan dewan. tu pun hilang, sape la yang curik..haishhhh!! Hidup ni karma tau.....



Rasanya ini aku kasi yg MAJOR punye kes la yer. yg kes kecik-kecik tu keep the change la. maseh muleh dimaapkan lagi 'kot'?? bg aku kes kecik pun muleh jd besar okeh. dah jenis yg Critical Thinking neh memang payah. tapi aku percaya semua yg berlaku pasti ada hikmah disebaliknya. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar walaupun dengan kes-kes yg da berlaku. Now aku nak merasai kebahagian hidup sebagai isteri....(mseh tak dpt menerima kenyaatan sudah de shuamy)..serius! kekok lagi mungkin..



Tuntutan Kerja

0 komen
Story mory majok..



sedang si isteri sedang menghabeskan duit dipasar tani selasa lepas, tetibe dapat BBM dari myshuamy.


myshuamy : ma, sory sgt tak dapat pegi sabah 1mac ni.
me : ha?nape pulak?kan da apply cuti?? (sila guna volume 10)
myshuamy : cuti dibekukan. tak de org nak backup klu b cuti.
me : ape kes plak neh?
myshuamy : kan da nak pilihanraya neh, kena stanby la.
me : suh bos bayar ganti rugi duit tiket flight! (padahal FREE je pong)
myshuamy : die peduli ape kalau pasal keje.
me : dah la, tak nak ckp skrg la. pening! (padahal da terliur tengok kueytiow goreng, tak sabar nak sambar!)
myshuamy : ok b balik nnt kte discus k
tetttttttttttttt...




ohmen.....aku da beriya-iya nak pegi sabah. da siap survey tempat yg best. patut la aku cam berat ati je nak booking hotel. kalau aku da booking hotel, memang PARAH la kan. aritu da da masuk online reservation da pun, big bos pun da setuju hotel yg aku pilih. then tetibe je aku rase macam malas nk key in Credit Card No. sbb malas nak bangun g amek handbag kt bilik punye pasal, ingat nk rebooking kt ofis senang nk urus gune CCard tu sume. Rupanya berbaloi jugak la aku malas time tu. Ade hikmah okeh. Bersyukur lahh..kalau tidak, melayang jugak la RM500++. walaupun tike flight adalah FREE, tapi tetap berkesan dihati tau. da berangan memacam dah. tup-tup tak jadi sebab hal keje memang sukar diterima akal..



Bile myshuamy balik keje, sesi merajok pun mula. kuikuikuii....(saje je nk tarik perhatian ah tuh). Diam seribu bahase. tup-tup die suh aku booking utk tarikh lain, akhir bulan mac - awal april. Bab booking membooking neh memang aku suke. Sekali aku booking sampai 2 destinasi. mula rase macam nak merajok jugak dengan Sabah, aku pun booking la Johor. sebab nk ke Singapore tapi tido kt Johor(jimat sket). Time aku tengok pun tengah de promosi, harga murah! 2 orang baru RM176 (dua hala). Then da booking g Johor, tangan gatal g cek promosi kot-kot sabah ade murah kan. tup-tup, murah jugak. RM 250 (2 person/2way). kalau tiket lame tu nak tukar tarikh harga die RM 480 tau, beli tiket baru lagi murah dan berbaloi-baloi. so, tiket 1-3mac BURN, beli tiket ke Sabah baru.



Aku da warning awal-awal kt myshuamy supaya plz make sure time tu die tak kena keje. kalau tak, aku nak majok setahun! teheheee.....we deserve to have fun, nnt da memboyot da xleh nak berjalan jauh lagi dah. =p





p/s : bile baby nak jadi neh....tak saba da neh =p


0 komen
GERAM & BENGANG!!
Honey to the Moon ke Sabah cancel
MyEm0.Com

BALI - 7-10 FEB 2011

0 komen
HONEY TO THE MOON

DAY 3



Bile Day 2 da kepenatan tahap otromen taro, bile Day 3 neh kteorg tido sampai tak larat nak bangun awal dah. Untuk Day 3 adalah episod Free & Easy. kteorg mintak utk jalan-jalan sekitar hotel memborong barang secara berdua-duaan gitu. nak beli jajan manyak2 utk kawan2 kan. Tourist Guide pom muleh rest-rest hari tu. Cume aktiviti bersama tourist guide start sebelah petang.


Sebelah Petang :-


Sempat la aku beli dress neh utk bercandle light view sunset dinner with myshuamy malam tu. rase cam peknen pun ade, baju kembang semangkuk ditiup hangen. kuikuikuii....



mari tengok aksi romantika de amour di tepi pantai sebelom makanan yg diorder sampai :-


miss this moment T.T



view sunset sgt romantik! patut la ramai yg kawen kt sini.







Lepas makan, kami ke SPA yg tourist guide kasi FREE tuh. memang bagus, time tu kaki aku memang da sakit gile da. berjalan sehari suntuk sehari sebelom tu. nak jalan pun da macam ape je, terhoyong hayang.


FREE for Two - 1 Hour per person!

Bali Massage - heaven gile ah rase..deco spa yg sangat menggoda. membuatkan akunye mata sayup sayup kemengantukan melanda. Tengok kondisi lampu pun korang da paham kan? memang 5star layanan.



Aku mintak 1 bilik jer, senang nak kawal myshuamy. mane bleh lain-lain kan, kang awek urut tu kacau myshuamy cemane?kuikuikuii..jeles okeh, pempuan lain pegang myshuamy. Lepas abes urut tu, awek urut boleh tanya "buk, boleh nnt mandi bersama enggak?atau mau sediakan shower yg lain?"..ohh, tersipu-sipu malu gitu. dalam bilik mengurut tu memang ade tab mandi, Shower sume. jawapannye?? Lu pikir lah sendiri......da sah ape somi ishteri, ape adehal nye...kahkahkahhhhh!! ok, korg syuhhh syuhhh, keluar bilik..raja & pemaisuri mau bersiram!hahahahah. dayang2 siap tunggu depan pintu bilik tunggu kteorg bersiap. bagus! layanan bebetol macam Raja tau. Double Thumb Up!






Lepas abes spa, kteorang terus balik hotel. mau kemas-kemas beg. esok pepagi jam 4 pagi sudah mau bertolak ke Airport. Flight balik jam 6.10 pagi.




DAY 4

Walaupun 4 hari 3 Malam, tapi sebenarnya total hari kami kt sana 2 Hari je. Hari pertama sampai da malam. Hari terakhir pulak flight pepagi buta. Total nya 2 hari je la yg ade utk jalan-jalan. sangat rugi okeh. kenapa la aku tak booking seminggu ke dua minggu, kan bagus!haishhh...penyesalan betol la.....


SEKIAN UNTUK CERITERA HONEY TO THE MOON VERSI BALI

BALI - 7-10 FEB 2011

0 komen
HONEY TO THE MOON

DAY 2 (Evening)



sory sgt sebab aku tak tanye pulak tourist guide ni kat mane. tapi sangat menakjubkan ciptaan Tuhan. Air sejernih-jernihnya, dan view yg sangat awesome. of coz angin yg terlampau kuat ye, tengok pic dibawah neh. rase nak melayang je, angkat kaki sket rase kaki ditolak oleh angin kuat tu.



mau terbukak tudung express ku itu...


terpaksa berposig dlm keadaan duduk, kalau berdiri adalah sangat tidak stabil.



KECAK DANCE :-


wajib membuka spec & topi semasa perjalanan ke tempat Kecak Dance tu. takut dicuri oleh pencuri yg bernama nyetnyet! maka sperti org yg mengantok dihulurkan bantal..maka meraba-raba la aku berjalan time tu. (tade kaitan pon?) takut jgk kalau aku terpijak ekor si nyetnyet, mau diterkam aku nnt kan?




anak beranak buat mesyuarat tangga, haishhh, tepi sket..pijak ekor kang baru tau. beri lalua plish.



ehh nape usha myshuamy??nak ngorat myshuamy eh..






bile da duduk, tengok la muke aku yg masyam mencuka tu. penat dow, seharian berjalan..letih tau! lepas da elok2 duduk depan, aku suh tukar dok atas sket, baru la nampak view full kan.



catwalk jups...tumpang lalu sume tetamu ye...heheheheh









muke tu nak scary aje, cube la elok2 sket....heh, bleh buat xlena tido malam camni tau.

...................................................



Bila da Ondaway balik tu, singgah posing kt sini dulu bagi ilangkan aku meroyan berposing, gitu la posingnye aksi tiru patung tu. laki bini same jerw!kuikuiuii..



tahu tak kt kaki tu penoh ngan anak-anak katak?kodok dan seumpamanya?hohh, da posing baru perasan, terus aku lari terjongkit-jongkit...geli geliman, terus myshuamy posing sonsorang. aku da larik dulu dek kegelian...




NEXT ENTRY - DAY 3


0 komen
sambong entry HONEY TO THE MOON Day 2 (afternoon)


mari minom kopi luwak! hohh, berak musang suh aku makan?


ni die berak musang....bijik kopi yg dimakan musang. musang berak, terus dijadikan kopi. Mahal okeh kopi ni. kopi paling mahal didunia. (katanya)


Lepas musang berak, taik die kte goreng ye puan puan...



Lepas tu ditumbuk menjadi serbok kopi. ouh


no kopi, hot choc plishh...

Lepas tu, pegi tengok art. lawo ah, tapi nak beli yg kecik je pon harga nya mak oiiii, gile baban punye.





mak da letih membebel la nok! mak nak rehat jap na.....nnt2 sambong next entry.


BALI - 7-10 FEB 2011

0 komen
HONEY TO THE MOON

DAY 2 (AFTERNOON)


Volcano Tour - menyeronokkan bile dapat free SPA & 2 Photographer
tapi sangat meletihkan. why??



Lepas barong dance, Misi adalah untuk ke pondok kecil di nunnnnn......hatoyaii, kudrat oh kudrat...mari kerah tenaga yang ado


bagi seseorang yang berat sudah melebihi muatan, harus lah pancit turun naik bukit neh.




panjat lagik..


panjat lagi dan lagi


letih woooo.....balik otel terus kaki KREM!!


bile da sampai hepy tak terkata tau....photographer neh buli kami. letih tau.


semata-mata untuk snap pictures?hohh, berbaloi la turun naik bukit bile pic lawo's...shuke shuke!!




pastu pegi Kintamani pulak. tengok gunung berapi. heh?yeke?



tengok, tinggi kami sama ngan tinggi gunung tu. hebat bukan?tehehehe






NEXT ENTRY Pulak




 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template