Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, January 24, 2011

tugas ari ini 24.01.11

0 komen
Ari ini ari isnin, esk pula selasa, lusa rabu..tulat?kames!ok harus menggelabah skrg juga. Aku da start cuti dari jumaat lepas, memandangkan kames cuti thaipusam!tp pg neh da mcm xtau nk buat ape plak kt uma. Da balik sg.buloh, tp sama sachee ble dok uma sorang2 jgk. Harus paksa itu wan a.k.a mak punya mak datang awal sket. De la jgk peneman dikala sunyi. Ececeee..tula aritu wan nk dtg awl aku dok sebok xkasi, sbb xde mende pun nk buat.

Tugas aku arini adalah mencari tudung utk dipakai time sanding & nk taruk manik kt tudung nikah. Pastilah aku tuju ke Jalan TAR, sorga tudung kt situ mau juling mate aku pilih nnt. Sure tak sesak cm wiken kan?mak suke nok!! Muleh baring2 kt kedai kot org keje rini kan?tehehhehee

Nota kecil : laptop uma sgblh ni rosak la pulak, xleh nk update bergambar, hanya boleh update melalui myBB only.klu tau aku pinjam en.tunang punye laptop..haisshh! Oh lupe mau wish hepy 3rd besday to mybabymyvi..muahhh!babymyvi come to mama meh...hhehehee

Wednesday, January 19, 2011

apekah?

0 komen
keputusan drastik untuk hari ini....

cuti-cutian yg melimpah ruah. memandangkan esok (khamis) adalah cuti umum, maka aku isytiharkan jumaat akan bermula lah cuti rehat aku selama 27 hari termasuk sabtu, ahad dan cuti umum. tapi cuti yg aku perlu apply adalah bernilai 14 hari sajork. tapi dapat 27 hari total, berbaloi-baloi weh kawen time banyak cuti umum neh.MyEm0.Com 20 Januari - 15 Februari 2011.

Pada awalnye macam ragu-ragu jer samaada nak start cuti jumaat @ isnin 24 hb jer. tapi memandangkan ramai na dah tanye aku bile nk cuti kawen neh. so, aku pun terus isi cuti ler. banyak benda nak disettlekan neh, acececehhh....MyEm0.Com

hari ini adalah hari terakhir di ofis, harus bersiap2 sedia mengemas itu ini. kepada cik penggantiku, jagalah hartaku ini seperti anda menjaga harta anda sendiri. nnt incase ade mase & ade laptop untuk dihapdet saat-saat bergelar raja sehari tu nanti aku hapdet yer. see u soon.....


nota kecil : malam tadi da sampai bali da dalam mimpi....harus berangan sebelom tido neh, baru masuk dlm mimpi...hohh, tak sabar sudah... MyEm0.Com

penantin ni tamau kawen erk?

0 komen

sila tampa aku sekarang!
muke tak bersalah je dah dekat nak kawen ni.
bile org tanye bile nak start cuti?
nnt aku pikir dulu yer
boleh tak cmtu?
cuti pun tak apply lagik.
eh helooo, next week tau.
lagi seminggu jer, what say u?
bile da digertak kawan2 baru la terpikir sejenak!
hoh, mgu depan erk?oh ok ok....
pastu bile da bz lupe lagi nak apply cuti
sampai la org ke 2 ke 3 ke 4 tanye lagi soalan sama
"bile pengantin nak cuti neh?"
ok, soalan korang buat aku gabra okeh!!
yela yela....aku apply la cuti hari ni jugak!! (klu tak lupa lagi la)kuikuiii
sayang jgk korang kat aku erk?
aku yg nak kawen, korang yg dok pikirkan hal bile aku nak cuti.
lagi soalan yg selalu orang tanye:
"ko ni nak kawen, tp akak tengok ko rileks je? tak sebok buat itu ini"
ok ok, nk buat ape kt opis neh?
takkan nk buat bunga telo kat opis lak kan?
kang bising lak bos haku neh.
takpe, kt opis fokus kerjaan..
kt umah baru fokus hal kawen. (fokus ke?)
fokus dating selalu ade ah...teeheheh



Tuesday, January 18, 2011

mengada-ngada =p

0 komen
sudah dapat mencari cik Spa untuk memanjakan diri. hoh, sgt dekat dengan rumah. Semalam pegi makan dekat area rumah, mak cik ni kan diet tak de la makan. time tunggu en.tunang makan tu mata ni dok melilau la ke kedai2 keliling tuh. tup2, nampak la spa nih sebelah kedai makan tapi kt level atas. terus amek contact no & website.



first time kot nk bermanja-manjaan di spa bagai. pas kawen, ko spa la sendiri kt umah. suh laki kau urut sendirik.kuikuiii...nnt aku hapdet kalau 'jadi'...sebab pakcik tuh suh aku guna voucher spa die kt KL nun...jauh r, namau! mcm la die nk teman aku berjam2 sinun...haishhhh....


kegatalan ke2 adalah berkenaan baju sanding. boleh tak aku nak tukar baju lain??nengada tak??tu la, awal sgt booking aritu kan da de latest baju. harga pun mengancam plak tuh. harus dilempang oleh en.tunang nnt. mau tukar harus ++++ duit lagik. tapi baju yg aku try dulu tu nampak guumukkss r!!! tapi en.tunang kate dulu i tembam, skrg da kurus sket. suh try balik, incase kalau nampak gumuks jgk, mau tukar baju lain jgk! tak kire!!! pening laki haku ngan perangai aku, kejap nak kain meleret-leret, kejap taknak, kejap nak offwhite, kejap nak grey, kejap nak mcm Bunga Citra Lestari, kejap nak macam Elyana. Patut la en.tunang migrain & low blood pressure smlm. rupenye gara-gara bininya yg suke merapu-rapu & memeningkan kepala neh. bahahahhaha


nota kecil : get well soon dear, tamau sakit-sakit dah. hari kawen sudah dekat neh. jgn wat pasal. Boleh jadi aku High Blood pressure ni nanti kang!hahahhaha

Friday, January 14, 2011

Stress!!!

0 komen
Aku cukup tak suke bile janji tak ditepati

masa lunch tadi dok berjalan kt Giant dengan kawan ofis, saje cecuci mate ditengahari. kate jumaat rehat lame kan. jalan-jalan tup tup en.tunang call tanye aku da reconfirm belom dengan rumah kebaya tu utk appointment malam ni. punye la en.tunang bising bile die tau aku xreconfirm lg. Tapi awal bulan aritu aku da call cakap malam neh. balik ofis terus call kakak tu...

aku : kak, appointment sy malam ni on yer
kakak itu : kakak otw ke JB la, ade job kat sana
(jantong aku da berderau da neh)
aku : habes tu camane dgn appointment sy malam ni?
kakak itu : maaf la ya, akak baru nak bagitau tadi
(kalau aku tak call tadi tak de la ko ingat nk call aku kan? ntah2 ko sebenarnye mmg lupe yg de appointment ngan aku neh)


terus aku down gile la time tu. yela, aktiviti sume da di set. kalau lari 1 aktiviti, maknanye kena stress tunggu lagik. means, tak settle lagi la hal baju sanding aku neh. terus rase macam nak cari butik baju kawen yg lain jer. macam tak nak bagi komitmen je neh. sepatutnya da tau kalau ada appointment dengan pelanggan, jangan la amek job lain!! kalau tamak sekali pun, bagitau aku awal2, at least semalam malam aku boleh pegi fitting terus. ni tak, aku call kul 3ptg tadi, appointment kul 8.30malam. die skrg tengah otw ke JB. kalau aku tak call???mau bernanah hati aku tunggu depan butik.


nota kecil : aku rase kakak ni tak take note la time aku buat appointment aritu. mencik betol, hilang mood nak kawen!!coiiiii......stress!!!!!


0 komen
sendiri buat agenda sendiri boleh lupe..ape kes?
terkezut bile en.tunang inform pagi tadi yg malam ni kena pegi fitting baju sanding.
camane aku boleh lupe????????
mungkin tak sedar da ari jumaat da arini kan?
biasenye agenda akan bermula dipagi sabtu,
tapi arini start dimalam jumaat.
harus cecepat reconfirm itu rumah kebaya mau datang ini malam.
haiyooooo, mau kawen ke tamau nehh??haishhhh


nota kecil : taksangka pulak en.tunang yg tolong remindkan aku.padahal selalu aku yg dok berzikir kt telinga die agenda yg aku da set kan..ni aku yg set kan, aku sendiri lupe.adoii...

Thursday, January 13, 2011

tik tok

0 komen
2 weeks left!!


excited pun ade, takut pun ade, happy pun ade, cuwak pun ade, sume perasaan bercampur baur. Tiap-tiap malam sebelom tido akan telek calender dalam phone dulu kire bape hari. then baru lena tido. bagi muhasabah diri dulu, kire bape ari je lagi utk tido sorang2 kat katil baru tuh. kuikuiiii..(da rasmi dulu okeh). Bile hari kerja ni,terasa mase berlalu cepat sangat. tup-tup da ari jumaat. tup tup da ari isnin. hohhhh, makin hari makin dekat....



kawan-kawan, wish me luck okeh. harapan agar semuanya berjalan lancar. tiap2 malam en.tunang dok mengaji lafaz nikah tu kt aku. macam kacang, tapi tengok ko salam ngan tok kadi kang, da hafal bertahun-tahun dulu pun boleh hilang dibawa terbang. betol tak??da la en.tunang jenis yg 'penggelabah'..pheeewwwww......


Wednesday, January 12, 2011

Preparation

0 komen
2weeks 1 day left

harus gelabah or maseh awal utk gelabah?bile dah ramai tanya pasal preparation kawen, aku jadi blurr. ok fine, aku sendiri tak tau preparation aku camane. buleh? rasanya booking suma da ready, cume tinggal nak reconfirm je lagi kot. (bleh plak main kot-kot lagi skrg ni). Baiklah, mari buat checklist yang perlu dibuat dalam hari minggu yang akan datang ni.


14 Januari 2011(Jumaat)
8.30 malam : Fitting baju Sanding di Rumah Kebaya

15 Januari 2011 (Sabtu)
9.00 pagi : Ambil baju nikah di Medan Mara
11.00 pagi : Settle other half deposit & finalize lauk untuk katering di Sri Angsana, Ampang
1.00 tengahari : Sg.Buloh - ambil penanda arah yang ayah da siapkan.
2.00 tengahari : Rawang - Hantar bantal, cadar pengantin kt umah mak mertuakuh
5.00 petang : Hantar baju nikah ke Laundry utk Dry Cleaning

16 Januari 2011 (Ahad)
1.00 tengahari : Butik Wedding untuk finalize Pelamin & decoration
3.00 petang : cari gula-gula untuk tetamu kanak-kanak
5.00 petang : cari tudung nikah & sanding kt Jalan TAR
lepas tu, pengsannnnnnnn mak nok!!


dah kate da, memang tetiap minggu penuh dengan agenda. mungkin boleh rest lepas kawen nnt kot. sekarang ni perlukan tenaga untuk settlekan hal-hal kawen ni. lepas tu sure lega gile kan bile da settle majlis?


ape lagi erk yg aku belom buat?rase cam da lengkap...tapi...ntah la. Budak ofis sume cakap aku ni tak macam nak kawen pun, rileks je. tak menggelabah buat itu ini. tapi korang mane tau dalam otak aku ni da macam kilang buat gula tau. ligat pikir itu ini.....tapi maintain tetap kena maintain coooool....hahahahahahha

0 komen
Ade cerita aku nak kongsi kt sini berkenaan dengan satu hal ni. Apabila kehendak kte sendiri tak sama dengan penilaian orang lain. cite bermula bile tengah syok tengok AJL sorang2, utk tidak menghampakan ati yg memberontak nak berkata-kata & mengutuk-ngutuk ni, aku pun berbbm la dengan en.tunang.....

On TV : persembahan Adira - Aku Ada Kamu

bbm me : comel la rambut adira, cam patung
bbm en.tunang : comel...
bbm me : boleh tak nak potong rambut pendek camtu b?
bbm en.tunang : tamuleh
bbm me : nape?tadi kate comel...
bbm en.tunang : nanti ma xde tocang pakai tudung ariani
bbm me : tocang tu bleh beli kt kedai la
bbm en.tunang : nnt kawen xlawa la xade tocang
bbm me : okey, pas kawen baru potong cmtu bleh?
bbm en.tunang : tamulehh jgk. nnt xlawa pakai tudung ariani
blablablablaaa...

Aku memang tak suke sangat tudung ekspres ni. Tapi en.tunang beriya-iya suh aku pakai. die kate lawa, aku rase tembam semangkuk je muke. sanggup belikan semata-mata nak suh aku pakai. dulu de sehelai, sekarang de sepenuh-penuh hanger bulat-bulat tu. Memang xdinafikan sgt mudah, sarung je blah..klu pakai tudung bawal nk kena pin sana pin sini..tapi hasil amat memuaskan & selesa sampai ke petang. lagipun boleh senyum sampai ketelinga camni.......



pun maseh tak nampak ketembamanku itu...tapi.......




kalau pakai tudung ariani ni, gambar amek sume kena serius. senyum sket je abes kembang semangkuk pipi aku. mencik betol! ke memang salah pipi yg makin gebush skrg ni?? Sekarang ni dalam dilema untuk pakai tudung ariani @ tudung biase untuk majlis nikah & sanding. da jadi trend skrg pakai tudung ariani tu kan. tapi nnt tak tembam ke muke aku dalam gambar kawen nnt???huhuhuuuuu......nanti aku pikirkan balik la...antara kehendak diri @ kehendak bakal suami...kritikal neh. buleh durhaka kalau tak dengar cakap bakal suami. bahahah. keputusannye?tunggu je la nanti time aku kawen korang tengok la sendiri yer...

Tuesday, January 11, 2011

bila sejok ku seru namamu....

0 komen
selepas hari yg sebok di hari sabtu, agenda telah disambong ke hari ahad. rase macam tak cukup jer 24jam sehari, mau 30 jam buleh??kuikuiiii... Misi ari ahad adalah ke Nilai balik!! penat wooo, sabtu da pegi sane, ahad pun pegi lagi. sebab langsir katil tersebut perlu dibaiki sedikit. bangla tu bebetul tak paham bahase betol, jenoh cakap... ayat die "saya tau..saya tau"...ape yg die tau pun aku tak tau.

Lepas tu, En. tunang ajak ke Bangi untuk cari air cond pulak. Alasannye : "nnt ma nak make up kt bilik tak de aircond, cair la makeup tu nanti"...oh, kesah jugak yer en.tunang pd make up aku time nikah nanti?? alaa, ckp je la yg nnt nak tido sejok2 je, tamau panas. tapi skrg ni kan musim hujan?walaupun da terpasang pada ari ahad, aku tak on pun sampai sekarang. sekali je on aritu time pasang sebab dorang nak test power. pastu, nanadooo. Sebab musim2 tengkujuh ni ko nak pasang air cond, memang kencing atas tilam la malam2 nampaknyeh. tehehehe.....kipas tu pun kalau boleh tak nak on, sebab sejok gilos da. almaklumla uma sebelah bukit..kuiikuiiii...



dulu, rasenye aircond sume RM1500 keatas. takde pun bawah RM1000 kebawah kan??zaman2 dulu la..mgkin skrg ni aircond org da buat macam beli goreng pisang tepi jalan je kot. harga ade yg RM600 pun hade...ape kes?


test power!! ohohoooooo, sejok sejok!!! en.tunang, cepat la kawen.....tak sabar mau rasmi ini aircond sama anda!!wakakakakaka...


Monday, January 10, 2011

so shuweettt

1 komen

Godaan bermula bile en.tunang bermain paintball bersama rakan2 beliau. Dorang sebok suh en.tunang beli Blueberry eh ehh, blackberry utk senang next event update terus leh view gune jari pun boleh gitu. teruk ah korang ni, menghasut en.tunang. shian mytunang.kuikuiii....

Sesi mensearching pun bermula la. mula-mula tu, aku da ceramah la kt en.tunang itu ini itu ini. byk lagi benda penting nak kena settlekan. nak nak lagi da nak kawen ni kan. lagi banyak nak kena guna duit. tup2, ade satu malam tu angin ape yg melanda aku ntah tetibe je ajak en.tunang survey blackberry.

Asalnye beli untuk en.tunang je. tapi mati-matian en.tunang suh beli jugak sama. heh, i tak desprate la nk gune BB ni. it's ok la..ecececee, dlm ati pasrah je. yela, mahal wooo....at least beli 1 bleh la aku menumpang FB dlm hp tu je nnt. tup2, en. tunang cakap kalau aku tak nak amek jgk, die pn tak nak jgk. atas alasan "nnt nak bbm ngan sape?", "YM, BBM sume FREE" . daa hasut aku amek skali pulak!hadoiiyaiiii.....apek kedai tu tengok reaksi kteorg berdua sampai dorg pun cakap "sooooo Shuweeeet"...hp nak sama-sama, sume nak sama. 22 kena guna brand yg sama Blackberry Bold II. kalau sorg curve, sorg bold tamo. tapi kalau nk shuwet muweet memang beriban la habes duit kan.



Casing Hitam - I punye, Casing Puteh - U punye...

alololoooo, casing pun mao sama. kang kaler sama pulak kang, tertukar phone kang kang kang.....better kaler lain-lain k...kuikuiiiiii. So, memandangkan i telah blackberry, i tatap sayangkan chokia, eh ehh Nokia N81 yg diberi sempena hadiah hari lahir yg ke 22 i yang lepas. ohhhh, touching gile kalau nak jual kan kan??simpan je la gamaknye...


nota kecil : en.tunang selalu bz bbm ngan geng2 die, aku kat depan die pun die xlayan. kalau time kua. Hp aku ni tak de sape pun nak call ke, msg ke, bbm ke..cara yg paling mudah mendapat perhatian daripada en.tunang adalah dengan berborak dengan en.tunang di dalam BBM jugak!! da tu de depan mate pn sebok berbbm sacheee...boleh bawak gadoh okeh Blackberry ni. Aku blacklist jugak kang blackberry nih!kuikuiii...geram ni geram!




bile da dipuji, terlebih rajin la pulak??

0 komen
Sabtu lepas, banyak agenda yg da diatur dengan en.tunang. So, seawal jam 10 pagi da kejut en.tunang suh bangun. hello, pakcik ni memang susah nak bangun pagi. pas kawen nnt tak taw la camane, ntah2 kul 12tengahari kot baru bangun?mau aku simbah ngan air kang!kuikuiii....


ini kes terlebih rajin & terlebih nasi yg dimasak malam tadinya. terpikir jugak la, takkan nk buang kan, alang2 aku da bangun awal tu, aku selongkar la peti ais. Memandangkan agenda aritu sangat penuh, mungkin kami akan kelaparan. sebab en.tunang ni suke settlekan keje dulu baru pegi isi perot. so, utk tidak menghampakan perut yg akan keroncong ni, aku tapau la something utk dimakan dalam perjalanan tu nnt.



Mineral & teh suam




Nasi Goreng & pick n mix yg dibeli di giant (kegemaran en.tunang) -siap sos Life!


Actually nk suprised la konon kan, aku masak ni. hehehhe, so masa agenda pertama : servis kereta tu....aku boleh pulak bukak berkelah kt situ sementara tunggu kereta siap diservis. mekanik kt situ geleng2 pale je tengok. jeles ke korang nak aku suap korg jugak??hahahahahah...sgt romantis itu hari, makan bekal di kedai servis kereta. jimat la sikit duit utk mkn pagi & tengahari. sebab lepas servis kereta kami terus ke nilai utk cari barang2 kawen sket...selamat da makan siap2, sebab kt nilai tak de plak aku nampak gerai makan....hurmmmmm....sekian cerita rajin saya.....kuikuiiii

Misi Penting!

0 komen
seperti dijanjikan dientry sebelom ni, en.tunang telah mengrequest utk aku masak macam2 kan?tapi harap maaf la yer en.tunang sebab tak dpt penuhi keinginan mu itu. Sebab??balik keje, en.tunang ajak pegi alamanda. heh, klu da kua tu ingatkan die nk la makan kt alamanda tu. harapan wehhhh, die sanggup tunggu aku masak malam tu & datang amek bekal die. coiiiiii, letih guee. da tawaf satu alamanda, disuruh masak pulak?takpela, demi tunang tercenta....wakakakaa..tapi menu telah bertukar la ye.



Kicap sotong, Telor sambal & kobis goreng

tu je la yg aku larat masak pun dikeheningan malam, dengan peloh berjalan di alamanda tak kering lagi da sambong masak kt umah. resipi cincai2 marba jer, sebab nak cepat...penat2 pun hilang bile en.tunang cakap sedap! hohh, heaven gile ah bile masak de orang hargai....seblom ni masuk perot sendiri je kan. <--- ni yg nak masak ari2 nih!! (pantang dipuji)kuikuiii...




Friday, January 7, 2011

permintaan pelik..

1 komen
Misi penting petang ini....

En.tunang telah mengrequest sesuatu semalam


En.tunang : nk mkn mane ni?
aku : ntah la...
En.tunang : xyah makan la, kte g jalan2. Esok petang ma masak,k?nnt b amek bekal pas keje.
aku : kena masak ke? (telan ayaq liuq)
En.tunang : yela, da bosan makan luar la...
aku : mmm, yela2...jom g beli barang masak esk


die boleh wat gile plak tetibe mintak aku masak neh. sebelom2 ni pun ade jgk, tapi tak de la sehebat ni request die. siap nak udang masak cili padi, sotong kicap, telor goreng, taugeh goreng. Selera besar nampak????? bukan lagi dekat nak kawen tak de selera makan ker? da la aku mendiet dari makan malam, ni kalau sendiri da masak kalau tak telan skali memang tak la kan. harus ditelan juga walau sesuap dua. coiiiii, hilang diet haku! nnt aku update pic aku masak utk en.tunang terchenta tu yer.bye!

Niat dihati.....

0 komen
niat dihati :-


Mau pegi ini Pameran Penantin!! blue blueee blueeee....

reaksi en.tunang : SUDAH SUDAH LA TU, AWAK BUKANNYE TETAP PENDIRIAN. KANG NAMPAK BAJU LAWA SIKIT NAK TUKAR BAJU LAGI.

reaksi aku : PASRAH sudah...

kesimpulannye : TAK DAPEK DEN NAK POIEE DOOO....EN.TUNANG TAK KASI.

nampak sgt en.tunang da kenal sgt da ngan perangai aku. ade je yg lagi lawa aku sebok nak merembat jugak. padahal benda da ade. contoh:-

1) Kad kawen - aku dok suggest en.tunang tiru kad jemputan kastam je, ringkas & padat. tak serabot. last2 sampai kedai kad kawen, terus rambang mata..nak yg de riben la, yg tebal la. pastu kena marah sebab cepat beralih arah! so, pasrahhhh la dengan pendirian pertama....

2) Baju Sanding - Da amek pakej wedding, lengkap siap sume. Aku minat gilerss ngan pelamin die. bile da g butik tu, tak berkenan 1 pun baju yg ade kt situ. org kedai suggest buat baru, tapi takut tak menjadi baju tu mcm time tunang aritu. last2, pakej yg da beriban tu amek + sewa baju kat butik lain. ni da berkenan pulak ngan butik rins suzana punye baju. gilosss lawa punye wa cakap luuu.meleret-leret cam yg aku idam2kan tuh..haiyaaaaa


mungkin ade betolnye cakap en.tunang tu...lebih baik tak payah pegi kalau pegi tu buat kte sangsi & was-was sebab nak tukar itu ini lagik. rasenye cukup lengkap da kot ape yg kteorg da cari selame ni. kang pegi lagi pameran tu kang, ade pulak pelaburan lain yg dibuat kang. beh baik dok diam2 je kat umah. jgn menggatal nk pegi pameran pengantin lagi dah!huhuhuu


0 komen
wah, sudah ari jumaat. sejak akhir2 ni cepat sungguh mase berlalu. sampai tak terkejar aku dibuatnye. Minggu ni aku sebok ngan keje, sambil2 tu curi2 mase jgk mempos kad kawen. seronok pulak bile kt ofis ni org da panggil dgn gelaran 'pengantin'...terus toleh nih. kemain semangat haku nehh!hahahhaha, perasan giloss.


Mengikut senarai edaran yg aku buat, list aku da sampai 154 orang jemputan. mmmm, tu pun maseh byk lagi kad yg tinggal. mgkin kedai kad memang kasi extra lebih. so, sesape yg blom dpat kad, meh kasitau. bia aku poskan lagi. yg da dapat pun kalau nak kad lagi, meh gtau jugak. aku kasi pelempang sekali dua.kuikuiii...


Dari start weekend lepas, tiap2 weekend, memang full dengan agenda. ade je benda yg perlu dibeli, disurvey, diambil, dibuat, ditempah..segala-gala yg 'di' lah..so, this week kami akan ke Nilai untuk beli cadar katil bilik pengantin di rumah lelaki & juga langsir katil yg comel utk katil tiang tegak berdiri ku ini....



nampak kosong kan?de sumthing yg xlengkap. sebab tu la nk g ke nilai. dorg kan boleh siap dlm masa 1 jam. so, no hal la klu wat last minit pun. aritu tanye kakak yg buat langsir aku aritu. die charge RM400 utk buat langsir berbutang tu. KAIN SENDIRI okehh, gile bapak pulak kakak ni cekik aku. better aku g survey dulu kt nilai, kalau tak de yg berkenan baru la roger kakak tu balik. haishhh, melayang lagi duit...meh tengok imiginasi katil bertiang yg aku & en.tunang idam-idamkan...



konon2, cam kelambu la kan.. agak2 de nyamok tutup la langsir tu. wahh gitu, geli geliman gituh. setakat ni, ni yg major aktiviti yg aku akan cari this weekend. yg kecik2 cam beli gula-gula, tudung, baju dalam (ehem2), sume tu2 termasuk skali la. cume tak ditekankan sgt..

have a nice weekend guys!!

Wednesday, January 5, 2011

4.1.2011 yang menyedihkan...

1 komen
Permulaan tahun yang agak menyedihkan.
haishhh, sory guys, lame gile tak hapdet blog ni...seboknye mengalahkan PM! nak nak pulak bos da balik dari haji ni. menimbun2 la keje die bg pun. ni pun de selambak surat lagi nak kena rekod. tapi dek kerana nk meluahkan perasaan neh, ketepikan dulu kejap keje yg belambak ni. sat g da start wat keje memang idok ler aku nk hapdet blog lagi da..



ni la cite yg boleh meruntuh jiwa & raga aku semalam. Elok parking tempat biase. Selalu parking belah kanan jalan, arini sebelah kiri. ati memang da xsedap dari pagi lagi. tapi dek kerana sebok memanjang dari pagi sampai petang, xsempat nak alehkan kereta. instinct tu kuat kate mcm de perkara buruk berlaku...tup-tup time balik........



ade 1 garisan panjanggggggggggggggg melintang dari depan sampai la ke belakang kete...wahh, baik punye gores nampak?kot ye pun nak main gores & menang, g la kt tempat lain. ni kat kete aku. siap tulis memo bunyik camni :


"NO KENDERAAN ANDA TELAH DIREKOD,
STAFF KASTAM DILARANG PARKING DISINI PAHAM!!!!!!
PARKING INI UNTUK STAFF AG SAHAJA
JANGAN PARKING DISINI LAGI PAHAM!!!!!!!!!!!!!!!"
4/1/2011


wah wahh, cantik bahase kau yer. masalahnye bukan pemilik kenderaan yg kecoh. tapi security yg tulis ayat tu pada memo amaran jabatan. pepandai je tokok tambah ayat sendirik! kalau nk diikutkan kawasan, tu masih lagi kawasan ofis aku. tapi dok syok sendiri kate tu khas dorang punye parking. da sah-sah tu tempat public, perasan betol parking dorg. da aku ngamok2 kt security tu, aku ugut2 nk report polis sebab calaran yg telah dibuat. so, tunggu je la yer! lain kali nk buat amaran 1 dulu. jgn nak amaran dengan ayat camtu, siap kasi goresan tu skali. sekali amaran aku da paham la. aku bukan bodoh tak belajar xreti bahase!


p/s : kau guris mymyvi, bermakna kau guris jgk ati aku skali..hohhh, shian mybabymyvi!!huhuhuu

Monday, January 3, 2011

1 komen
homaigoddd!!! lagi 3minggu lebih je lagi mau tawen...



takutnye.......agak2nye da settle ke blom erk??byk sgt benda nak kena pikir sampai terlupa ape yg kena buat. boleh?kuikuiii......aritu cam rase lame je lagi, tup-tup da masuk januari da......aiyarkk!

tugas ari ini 24.01.11

0 komen
Ari ini ari isnin, esk pula selasa, lusa rabu..tulat?kames!ok harus menggelabah skrg juga. Aku da start cuti dari jumaat lepas, memandangkan kames cuti thaipusam!tp pg neh da mcm xtau nk buat ape plak kt uma. Da balik sg.buloh, tp sama sachee ble dok uma sorang2 jgk. Harus paksa itu wan a.k.a mak punya mak datang awal sket. De la jgk peneman dikala sunyi. Ececeee..tula aritu wan nk dtg awl aku dok sebok xkasi, sbb xde mende pun nk buat.

Tugas aku arini adalah mencari tudung utk dipakai time sanding & nk taruk manik kt tudung nikah. Pastilah aku tuju ke Jalan TAR, sorga tudung kt situ mau juling mate aku pilih nnt. Sure tak sesak cm wiken kan?mak suke nok!! Muleh baring2 kt kedai kot org keje rini kan?tehehhehee

Nota kecil : laptop uma sgblh ni rosak la pulak, xleh nk update bergambar, hanya boleh update melalui myBB only.klu tau aku pinjam en.tunang punye laptop..haisshh! Oh lupe mau wish hepy 3rd besday to mybabymyvi..muahhh!babymyvi come to mama meh...hhehehee

apekah?

0 komen
keputusan drastik untuk hari ini....

cuti-cutian yg melimpah ruah. memandangkan esok (khamis) adalah cuti umum, maka aku isytiharkan jumaat akan bermula lah cuti rehat aku selama 27 hari termasuk sabtu, ahad dan cuti umum. tapi cuti yg aku perlu apply adalah bernilai 14 hari sajork. tapi dapat 27 hari total, berbaloi-baloi weh kawen time banyak cuti umum neh.MyEm0.Com 20 Januari - 15 Februari 2011.

Pada awalnye macam ragu-ragu jer samaada nak start cuti jumaat @ isnin 24 hb jer. tapi memandangkan ramai na dah tanye aku bile nk cuti kawen neh. so, aku pun terus isi cuti ler. banyak benda nak disettlekan neh, acececehhh....MyEm0.Com

hari ini adalah hari terakhir di ofis, harus bersiap2 sedia mengemas itu ini. kepada cik penggantiku, jagalah hartaku ini seperti anda menjaga harta anda sendiri. nnt incase ade mase & ade laptop untuk dihapdet saat-saat bergelar raja sehari tu nanti aku hapdet yer. see u soon.....


nota kecil : malam tadi da sampai bali da dalam mimpi....harus berangan sebelom tido neh, baru masuk dlm mimpi...hohh, tak sabar sudah... MyEm0.Com

penantin ni tamau kawen erk?

0 komen

sila tampa aku sekarang!
muke tak bersalah je dah dekat nak kawen ni.
bile org tanye bile nak start cuti?
nnt aku pikir dulu yer
boleh tak cmtu?
cuti pun tak apply lagik.
eh helooo, next week tau.
lagi seminggu jer, what say u?
bile da digertak kawan2 baru la terpikir sejenak!
hoh, mgu depan erk?oh ok ok....
pastu bile da bz lupe lagi nak apply cuti
sampai la org ke 2 ke 3 ke 4 tanye lagi soalan sama
"bile pengantin nak cuti neh?"
ok, soalan korang buat aku gabra okeh!!
yela yela....aku apply la cuti hari ni jugak!! (klu tak lupa lagi la)kuikuiii
sayang jgk korang kat aku erk?
aku yg nak kawen, korang yg dok pikirkan hal bile aku nak cuti.
lagi soalan yg selalu orang tanye:
"ko ni nak kawen, tp akak tengok ko rileks je? tak sebok buat itu ini"
ok ok, nk buat ape kt opis neh?
takkan nk buat bunga telo kat opis lak kan?
kang bising lak bos haku neh.
takpe, kt opis fokus kerjaan..
kt umah baru fokus hal kawen. (fokus ke?)
fokus dating selalu ade ah...teeheheh



mengada-ngada =p

0 komen
sudah dapat mencari cik Spa untuk memanjakan diri. hoh, sgt dekat dengan rumah. Semalam pegi makan dekat area rumah, mak cik ni kan diet tak de la makan. time tunggu en.tunang makan tu mata ni dok melilau la ke kedai2 keliling tuh. tup2, nampak la spa nih sebelah kedai makan tapi kt level atas. terus amek contact no & website.



first time kot nk bermanja-manjaan di spa bagai. pas kawen, ko spa la sendiri kt umah. suh laki kau urut sendirik.kuikuiii...nnt aku hapdet kalau 'jadi'...sebab pakcik tuh suh aku guna voucher spa die kt KL nun...jauh r, namau! mcm la die nk teman aku berjam2 sinun...haishhhh....


kegatalan ke2 adalah berkenaan baju sanding. boleh tak aku nak tukar baju lain??nengada tak??tu la, awal sgt booking aritu kan da de latest baju. harga pun mengancam plak tuh. harus dilempang oleh en.tunang nnt. mau tukar harus ++++ duit lagik. tapi baju yg aku try dulu tu nampak guumukkss r!!! tapi en.tunang kate dulu i tembam, skrg da kurus sket. suh try balik, incase kalau nampak gumuks jgk, mau tukar baju lain jgk! tak kire!!! pening laki haku ngan perangai aku, kejap nak kain meleret-leret, kejap taknak, kejap nak offwhite, kejap nak grey, kejap nak mcm Bunga Citra Lestari, kejap nak macam Elyana. Patut la en.tunang migrain & low blood pressure smlm. rupenye gara-gara bininya yg suke merapu-rapu & memeningkan kepala neh. bahahahhaha


nota kecil : get well soon dear, tamau sakit-sakit dah. hari kawen sudah dekat neh. jgn wat pasal. Boleh jadi aku High Blood pressure ni nanti kang!hahahhaha

Stress!!!

0 komen
Aku cukup tak suke bile janji tak ditepati

masa lunch tadi dok berjalan kt Giant dengan kawan ofis, saje cecuci mate ditengahari. kate jumaat rehat lame kan. jalan-jalan tup tup en.tunang call tanye aku da reconfirm belom dengan rumah kebaya tu utk appointment malam ni. punye la en.tunang bising bile die tau aku xreconfirm lg. Tapi awal bulan aritu aku da call cakap malam neh. balik ofis terus call kakak tu...

aku : kak, appointment sy malam ni on yer
kakak itu : kakak otw ke JB la, ade job kat sana
(jantong aku da berderau da neh)
aku : habes tu camane dgn appointment sy malam ni?
kakak itu : maaf la ya, akak baru nak bagitau tadi
(kalau aku tak call tadi tak de la ko ingat nk call aku kan? ntah2 ko sebenarnye mmg lupe yg de appointment ngan aku neh)


terus aku down gile la time tu. yela, aktiviti sume da di set. kalau lari 1 aktiviti, maknanye kena stress tunggu lagik. means, tak settle lagi la hal baju sanding aku neh. terus rase macam nak cari butik baju kawen yg lain jer. macam tak nak bagi komitmen je neh. sepatutnya da tau kalau ada appointment dengan pelanggan, jangan la amek job lain!! kalau tamak sekali pun, bagitau aku awal2, at least semalam malam aku boleh pegi fitting terus. ni tak, aku call kul 3ptg tadi, appointment kul 8.30malam. die skrg tengah otw ke JB. kalau aku tak call???mau bernanah hati aku tunggu depan butik.


nota kecil : aku rase kakak ni tak take note la time aku buat appointment aritu. mencik betol, hilang mood nak kawen!!coiiiii......stress!!!!!


0 komen
sendiri buat agenda sendiri boleh lupe..ape kes?
terkezut bile en.tunang inform pagi tadi yg malam ni kena pegi fitting baju sanding.
camane aku boleh lupe????????
mungkin tak sedar da ari jumaat da arini kan?
biasenye agenda akan bermula dipagi sabtu,
tapi arini start dimalam jumaat.
harus cecepat reconfirm itu rumah kebaya mau datang ini malam.
haiyooooo, mau kawen ke tamau nehh??haishhhh


nota kecil : taksangka pulak en.tunang yg tolong remindkan aku.padahal selalu aku yg dok berzikir kt telinga die agenda yg aku da set kan..ni aku yg set kan, aku sendiri lupe.adoii...

tik tok

0 komen
2 weeks left!!


excited pun ade, takut pun ade, happy pun ade, cuwak pun ade, sume perasaan bercampur baur. Tiap-tiap malam sebelom tido akan telek calender dalam phone dulu kire bape hari. then baru lena tido. bagi muhasabah diri dulu, kire bape ari je lagi utk tido sorang2 kat katil baru tuh. kuikuiiii..(da rasmi dulu okeh). Bile hari kerja ni,terasa mase berlalu cepat sangat. tup-tup da ari jumaat. tup tup da ari isnin. hohhhh, makin hari makin dekat....



kawan-kawan, wish me luck okeh. harapan agar semuanya berjalan lancar. tiap2 malam en.tunang dok mengaji lafaz nikah tu kt aku. macam kacang, tapi tengok ko salam ngan tok kadi kang, da hafal bertahun-tahun dulu pun boleh hilang dibawa terbang. betol tak??da la en.tunang jenis yg 'penggelabah'..pheeewwwww......


Preparation

0 komen
2weeks 1 day left

harus gelabah or maseh awal utk gelabah?bile dah ramai tanya pasal preparation kawen, aku jadi blurr. ok fine, aku sendiri tak tau preparation aku camane. buleh? rasanya booking suma da ready, cume tinggal nak reconfirm je lagi kot. (bleh plak main kot-kot lagi skrg ni). Baiklah, mari buat checklist yang perlu dibuat dalam hari minggu yang akan datang ni.


14 Januari 2011(Jumaat)
8.30 malam : Fitting baju Sanding di Rumah Kebaya

15 Januari 2011 (Sabtu)
9.00 pagi : Ambil baju nikah di Medan Mara
11.00 pagi : Settle other half deposit & finalize lauk untuk katering di Sri Angsana, Ampang
1.00 tengahari : Sg.Buloh - ambil penanda arah yang ayah da siapkan.
2.00 tengahari : Rawang - Hantar bantal, cadar pengantin kt umah mak mertuakuh
5.00 petang : Hantar baju nikah ke Laundry utk Dry Cleaning

16 Januari 2011 (Ahad)
1.00 tengahari : Butik Wedding untuk finalize Pelamin & decoration
3.00 petang : cari gula-gula untuk tetamu kanak-kanak
5.00 petang : cari tudung nikah & sanding kt Jalan TAR
lepas tu, pengsannnnnnnn mak nok!!


dah kate da, memang tetiap minggu penuh dengan agenda. mungkin boleh rest lepas kawen nnt kot. sekarang ni perlukan tenaga untuk settlekan hal-hal kawen ni. lepas tu sure lega gile kan bile da settle majlis?


ape lagi erk yg aku belom buat?rase cam da lengkap...tapi...ntah la. Budak ofis sume cakap aku ni tak macam nak kawen pun, rileks je. tak menggelabah buat itu ini. tapi korang mane tau dalam otak aku ni da macam kilang buat gula tau. ligat pikir itu ini.....tapi maintain tetap kena maintain coooool....hahahahahahha

0 komen
Ade cerita aku nak kongsi kt sini berkenaan dengan satu hal ni. Apabila kehendak kte sendiri tak sama dengan penilaian orang lain. cite bermula bile tengah syok tengok AJL sorang2, utk tidak menghampakan ati yg memberontak nak berkata-kata & mengutuk-ngutuk ni, aku pun berbbm la dengan en.tunang.....

On TV : persembahan Adira - Aku Ada Kamu

bbm me : comel la rambut adira, cam patung
bbm en.tunang : comel...
bbm me : boleh tak nak potong rambut pendek camtu b?
bbm en.tunang : tamuleh
bbm me : nape?tadi kate comel...
bbm en.tunang : nanti ma xde tocang pakai tudung ariani
bbm me : tocang tu bleh beli kt kedai la
bbm en.tunang : nnt kawen xlawa la xade tocang
bbm me : okey, pas kawen baru potong cmtu bleh?
bbm en.tunang : tamulehh jgk. nnt xlawa pakai tudung ariani
blablablablaaa...

Aku memang tak suke sangat tudung ekspres ni. Tapi en.tunang beriya-iya suh aku pakai. die kate lawa, aku rase tembam semangkuk je muke. sanggup belikan semata-mata nak suh aku pakai. dulu de sehelai, sekarang de sepenuh-penuh hanger bulat-bulat tu. Memang xdinafikan sgt mudah, sarung je blah..klu pakai tudung bawal nk kena pin sana pin sini..tapi hasil amat memuaskan & selesa sampai ke petang. lagipun boleh senyum sampai ketelinga camni.......



pun maseh tak nampak ketembamanku itu...tapi.......




kalau pakai tudung ariani ni, gambar amek sume kena serius. senyum sket je abes kembang semangkuk pipi aku. mencik betol! ke memang salah pipi yg makin gebush skrg ni?? Sekarang ni dalam dilema untuk pakai tudung ariani @ tudung biase untuk majlis nikah & sanding. da jadi trend skrg pakai tudung ariani tu kan. tapi nnt tak tembam ke muke aku dalam gambar kawen nnt???huhuhuuuuu......nanti aku pikirkan balik la...antara kehendak diri @ kehendak bakal suami...kritikal neh. buleh durhaka kalau tak dengar cakap bakal suami. bahahah. keputusannye?tunggu je la nanti time aku kawen korang tengok la sendiri yer...

bila sejok ku seru namamu....

0 komen
selepas hari yg sebok di hari sabtu, agenda telah disambong ke hari ahad. rase macam tak cukup jer 24jam sehari, mau 30 jam buleh??kuikuiiii... Misi ari ahad adalah ke Nilai balik!! penat wooo, sabtu da pegi sane, ahad pun pegi lagi. sebab langsir katil tersebut perlu dibaiki sedikit. bangla tu bebetul tak paham bahase betol, jenoh cakap... ayat die "saya tau..saya tau"...ape yg die tau pun aku tak tau.

Lepas tu, En. tunang ajak ke Bangi untuk cari air cond pulak. Alasannye : "nnt ma nak make up kt bilik tak de aircond, cair la makeup tu nanti"...oh, kesah jugak yer en.tunang pd make up aku time nikah nanti?? alaa, ckp je la yg nnt nak tido sejok2 je, tamau panas. tapi skrg ni kan musim hujan?walaupun da terpasang pada ari ahad, aku tak on pun sampai sekarang. sekali je on aritu time pasang sebab dorang nak test power. pastu, nanadooo. Sebab musim2 tengkujuh ni ko nak pasang air cond, memang kencing atas tilam la malam2 nampaknyeh. tehehehe.....kipas tu pun kalau boleh tak nak on, sebab sejok gilos da. almaklumla uma sebelah bukit..kuiikuiiii...



dulu, rasenye aircond sume RM1500 keatas. takde pun bawah RM1000 kebawah kan??zaman2 dulu la..mgkin skrg ni aircond org da buat macam beli goreng pisang tepi jalan je kot. harga ade yg RM600 pun hade...ape kes?


test power!! ohohoooooo, sejok sejok!!! en.tunang, cepat la kawen.....tak sabar mau rasmi ini aircond sama anda!!wakakakakaka...


so shuweettt

1 komen

Godaan bermula bile en.tunang bermain paintball bersama rakan2 beliau. Dorang sebok suh en.tunang beli Blueberry eh ehh, blackberry utk senang next event update terus leh view gune jari pun boleh gitu. teruk ah korang ni, menghasut en.tunang. shian mytunang.kuikuiii....

Sesi mensearching pun bermula la. mula-mula tu, aku da ceramah la kt en.tunang itu ini itu ini. byk lagi benda penting nak kena settlekan. nak nak lagi da nak kawen ni kan. lagi banyak nak kena guna duit. tup2, ade satu malam tu angin ape yg melanda aku ntah tetibe je ajak en.tunang survey blackberry.

Asalnye beli untuk en.tunang je. tapi mati-matian en.tunang suh beli jugak sama. heh, i tak desprate la nk gune BB ni. it's ok la..ecececee, dlm ati pasrah je. yela, mahal wooo....at least beli 1 bleh la aku menumpang FB dlm hp tu je nnt. tup2, en. tunang cakap kalau aku tak nak amek jgk, die pn tak nak jgk. atas alasan "nnt nak bbm ngan sape?", "YM, BBM sume FREE" . daa hasut aku amek skali pulak!hadoiiyaiiii.....apek kedai tu tengok reaksi kteorg berdua sampai dorg pun cakap "sooooo Shuweeeet"...hp nak sama-sama, sume nak sama. 22 kena guna brand yg sama Blackberry Bold II. kalau sorg curve, sorg bold tamo. tapi kalau nk shuwet muweet memang beriban la habes duit kan.



Casing Hitam - I punye, Casing Puteh - U punye...

alololoooo, casing pun mao sama. kang kaler sama pulak kang, tertukar phone kang kang kang.....better kaler lain-lain k...kuikuiiiiii. So, memandangkan i telah blackberry, i tatap sayangkan chokia, eh ehh Nokia N81 yg diberi sempena hadiah hari lahir yg ke 22 i yang lepas. ohhhh, touching gile kalau nak jual kan kan??simpan je la gamaknye...


nota kecil : en.tunang selalu bz bbm ngan geng2 die, aku kat depan die pun die xlayan. kalau time kua. Hp aku ni tak de sape pun nak call ke, msg ke, bbm ke..cara yg paling mudah mendapat perhatian daripada en.tunang adalah dengan berborak dengan en.tunang di dalam BBM jugak!! da tu de depan mate pn sebok berbbm sacheee...boleh bawak gadoh okeh Blackberry ni. Aku blacklist jugak kang blackberry nih!kuikuiii...geram ni geram!




bile da dipuji, terlebih rajin la pulak??

0 komen
Sabtu lepas, banyak agenda yg da diatur dengan en.tunang. So, seawal jam 10 pagi da kejut en.tunang suh bangun. hello, pakcik ni memang susah nak bangun pagi. pas kawen nnt tak taw la camane, ntah2 kul 12tengahari kot baru bangun?mau aku simbah ngan air kang!kuikuiii....


ini kes terlebih rajin & terlebih nasi yg dimasak malam tadinya. terpikir jugak la, takkan nk buang kan, alang2 aku da bangun awal tu, aku selongkar la peti ais. Memandangkan agenda aritu sangat penuh, mungkin kami akan kelaparan. sebab en.tunang ni suke settlekan keje dulu baru pegi isi perot. so, utk tidak menghampakan perut yg akan keroncong ni, aku tapau la something utk dimakan dalam perjalanan tu nnt.



Mineral & teh suam




Nasi Goreng & pick n mix yg dibeli di giant (kegemaran en.tunang) -siap sos Life!


Actually nk suprised la konon kan, aku masak ni. hehehhe, so masa agenda pertama : servis kereta tu....aku boleh pulak bukak berkelah kt situ sementara tunggu kereta siap diservis. mekanik kt situ geleng2 pale je tengok. jeles ke korang nak aku suap korg jugak??hahahahahah...sgt romantis itu hari, makan bekal di kedai servis kereta. jimat la sikit duit utk mkn pagi & tengahari. sebab lepas servis kereta kami terus ke nilai utk cari barang2 kawen sket...selamat da makan siap2, sebab kt nilai tak de plak aku nampak gerai makan....hurmmmmm....sekian cerita rajin saya.....kuikuiiii

Misi Penting!

0 komen
seperti dijanjikan dientry sebelom ni, en.tunang telah mengrequest utk aku masak macam2 kan?tapi harap maaf la yer en.tunang sebab tak dpt penuhi keinginan mu itu. Sebab??balik keje, en.tunang ajak pegi alamanda. heh, klu da kua tu ingatkan die nk la makan kt alamanda tu. harapan wehhhh, die sanggup tunggu aku masak malam tu & datang amek bekal die. coiiiiii, letih guee. da tawaf satu alamanda, disuruh masak pulak?takpela, demi tunang tercenta....wakakakaa..tapi menu telah bertukar la ye.



Kicap sotong, Telor sambal & kobis goreng

tu je la yg aku larat masak pun dikeheningan malam, dengan peloh berjalan di alamanda tak kering lagi da sambong masak kt umah. resipi cincai2 marba jer, sebab nak cepat...penat2 pun hilang bile en.tunang cakap sedap! hohh, heaven gile ah bile masak de orang hargai....seblom ni masuk perot sendiri je kan. <--- ni yg nak masak ari2 nih!! (pantang dipuji)kuikuiii...




permintaan pelik..

1 komen
Misi penting petang ini....

En.tunang telah mengrequest sesuatu semalam


En.tunang : nk mkn mane ni?
aku : ntah la...
En.tunang : xyah makan la, kte g jalan2. Esok petang ma masak,k?nnt b amek bekal pas keje.
aku : kena masak ke? (telan ayaq liuq)
En.tunang : yela, da bosan makan luar la...
aku : mmm, yela2...jom g beli barang masak esk


die boleh wat gile plak tetibe mintak aku masak neh. sebelom2 ni pun ade jgk, tapi tak de la sehebat ni request die. siap nak udang masak cili padi, sotong kicap, telor goreng, taugeh goreng. Selera besar nampak????? bukan lagi dekat nak kawen tak de selera makan ker? da la aku mendiet dari makan malam, ni kalau sendiri da masak kalau tak telan skali memang tak la kan. harus ditelan juga walau sesuap dua. coiiiii, hilang diet haku! nnt aku update pic aku masak utk en.tunang terchenta tu yer.bye!

Niat dihati.....

0 komen
niat dihati :-


Mau pegi ini Pameran Penantin!! blue blueee blueeee....

reaksi en.tunang : SUDAH SUDAH LA TU, AWAK BUKANNYE TETAP PENDIRIAN. KANG NAMPAK BAJU LAWA SIKIT NAK TUKAR BAJU LAGI.

reaksi aku : PASRAH sudah...

kesimpulannye : TAK DAPEK DEN NAK POIEE DOOO....EN.TUNANG TAK KASI.

nampak sgt en.tunang da kenal sgt da ngan perangai aku. ade je yg lagi lawa aku sebok nak merembat jugak. padahal benda da ade. contoh:-

1) Kad kawen - aku dok suggest en.tunang tiru kad jemputan kastam je, ringkas & padat. tak serabot. last2 sampai kedai kad kawen, terus rambang mata..nak yg de riben la, yg tebal la. pastu kena marah sebab cepat beralih arah! so, pasrahhhh la dengan pendirian pertama....

2) Baju Sanding - Da amek pakej wedding, lengkap siap sume. Aku minat gilerss ngan pelamin die. bile da g butik tu, tak berkenan 1 pun baju yg ade kt situ. org kedai suggest buat baru, tapi takut tak menjadi baju tu mcm time tunang aritu. last2, pakej yg da beriban tu amek + sewa baju kat butik lain. ni da berkenan pulak ngan butik rins suzana punye baju. gilosss lawa punye wa cakap luuu.meleret-leret cam yg aku idam2kan tuh..haiyaaaaa


mungkin ade betolnye cakap en.tunang tu...lebih baik tak payah pegi kalau pegi tu buat kte sangsi & was-was sebab nak tukar itu ini lagik. rasenye cukup lengkap da kot ape yg kteorg da cari selame ni. kang pegi lagi pameran tu kang, ade pulak pelaburan lain yg dibuat kang. beh baik dok diam2 je kat umah. jgn menggatal nk pegi pameran pengantin lagi dah!huhuhuu


0 komen
wah, sudah ari jumaat. sejak akhir2 ni cepat sungguh mase berlalu. sampai tak terkejar aku dibuatnye. Minggu ni aku sebok ngan keje, sambil2 tu curi2 mase jgk mempos kad kawen. seronok pulak bile kt ofis ni org da panggil dgn gelaran 'pengantin'...terus toleh nih. kemain semangat haku nehh!hahahhaha, perasan giloss.


Mengikut senarai edaran yg aku buat, list aku da sampai 154 orang jemputan. mmmm, tu pun maseh byk lagi kad yg tinggal. mgkin kedai kad memang kasi extra lebih. so, sesape yg blom dpat kad, meh kasitau. bia aku poskan lagi. yg da dapat pun kalau nak kad lagi, meh gtau jugak. aku kasi pelempang sekali dua.kuikuiii...


Dari start weekend lepas, tiap2 weekend, memang full dengan agenda. ade je benda yg perlu dibeli, disurvey, diambil, dibuat, ditempah..segala-gala yg 'di' lah..so, this week kami akan ke Nilai untuk beli cadar katil bilik pengantin di rumah lelaki & juga langsir katil yg comel utk katil tiang tegak berdiri ku ini....



nampak kosong kan?de sumthing yg xlengkap. sebab tu la nk g ke nilai. dorg kan boleh siap dlm masa 1 jam. so, no hal la klu wat last minit pun. aritu tanye kakak yg buat langsir aku aritu. die charge RM400 utk buat langsir berbutang tu. KAIN SENDIRI okehh, gile bapak pulak kakak ni cekik aku. better aku g survey dulu kt nilai, kalau tak de yg berkenan baru la roger kakak tu balik. haishhh, melayang lagi duit...meh tengok imiginasi katil bertiang yg aku & en.tunang idam-idamkan...



konon2, cam kelambu la kan.. agak2 de nyamok tutup la langsir tu. wahh gitu, geli geliman gituh. setakat ni, ni yg major aktiviti yg aku akan cari this weekend. yg kecik2 cam beli gula-gula, tudung, baju dalam (ehem2), sume tu2 termasuk skali la. cume tak ditekankan sgt..

have a nice weekend guys!!

4.1.2011 yang menyedihkan...

1 komen
Permulaan tahun yang agak menyedihkan.
haishhh, sory guys, lame gile tak hapdet blog ni...seboknye mengalahkan PM! nak nak pulak bos da balik dari haji ni. menimbun2 la keje die bg pun. ni pun de selambak surat lagi nak kena rekod. tapi dek kerana nk meluahkan perasaan neh, ketepikan dulu kejap keje yg belambak ni. sat g da start wat keje memang idok ler aku nk hapdet blog lagi da..



ni la cite yg boleh meruntuh jiwa & raga aku semalam. Elok parking tempat biase. Selalu parking belah kanan jalan, arini sebelah kiri. ati memang da xsedap dari pagi lagi. tapi dek kerana sebok memanjang dari pagi sampai petang, xsempat nak alehkan kereta. instinct tu kuat kate mcm de perkara buruk berlaku...tup-tup time balik........



ade 1 garisan panjanggggggggggggggg melintang dari depan sampai la ke belakang kete...wahh, baik punye gores nampak?kot ye pun nak main gores & menang, g la kt tempat lain. ni kat kete aku. siap tulis memo bunyik camni :


"NO KENDERAAN ANDA TELAH DIREKOD,
STAFF KASTAM DILARANG PARKING DISINI PAHAM!!!!!!
PARKING INI UNTUK STAFF AG SAHAJA
JANGAN PARKING DISINI LAGI PAHAM!!!!!!!!!!!!!!!"
4/1/2011


wah wahh, cantik bahase kau yer. masalahnye bukan pemilik kenderaan yg kecoh. tapi security yg tulis ayat tu pada memo amaran jabatan. pepandai je tokok tambah ayat sendirik! kalau nk diikutkan kawasan, tu masih lagi kawasan ofis aku. tapi dok syok sendiri kate tu khas dorang punye parking. da sah-sah tu tempat public, perasan betol parking dorg. da aku ngamok2 kt security tu, aku ugut2 nk report polis sebab calaran yg telah dibuat. so, tunggu je la yer! lain kali nk buat amaran 1 dulu. jgn nak amaran dengan ayat camtu, siap kasi goresan tu skali. sekali amaran aku da paham la. aku bukan bodoh tak belajar xreti bahase!


p/s : kau guris mymyvi, bermakna kau guris jgk ati aku skali..hohhh, shian mybabymyvi!!huhuhuu
1 komen
homaigoddd!!! lagi 3minggu lebih je lagi mau tawen...



takutnye.......agak2nye da settle ke blom erk??byk sgt benda nak kena pikir sampai terlupa ape yg kena buat. boleh?kuikuiii......aritu cam rase lame je lagi, tup-tup da masuk januari da......aiyarkk!

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template