Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, November 26, 2010

0 komen


opss, sudah bersawang.
sory guys, cite melbourne masih tergendala beberapa episod.
bz la pulak, wlupun bos tarak..
bz dengan kojo, ngan life with en.tunang yg nak selesaikan hal kawen
sebelum en.bos naik keje.
oh ye, terkejar jugak dengan majlis pertunangan en.abg ahad ni.
jangan tak tau, AKU jadi Perancang Majlis.
itu hantaran sume aku yang uruskan okeh!!
mari-mari bersama-sama peningkan kepala..
huhuhuuuu, later update,keh?daaaaaa.....


Monday, November 22, 2010

cerita semalam yang menginsafkan

2 komen
semalam lepas pegi kenduri kawen myfren Hery dekat damansara, rase pening2. actually sehari sblum tu pun pening berdenyut2. nak kate demam, da baik kot. cume batuk & seme-seme je lagi. tapi pening die semacam. mcm suspek pasal spec yg da kekurangan power. Terus ajak en.tunang pegi ke Fokus Point di Tesco Extra Cheras. Da selalu g situ, servis best. terus tamau g kedai lain da. kuikuiii....

Bile cek mate, tengok2 power sudah bertambah ye kawan2! dari 300 ke 400!! woww, sgt dasat ini mata. kalau setahun naik power 100, kalau umur aku da 30 tahun bape pulak power mate ni nanti?sangat takut okeh! Sementara nak tunggu spec ditukar ke power yg hebat itu, dorg kasi aku lens seperti diatas tu. Dailies punye lens. sgt lembek, nak pakai pun macam leceh je, lagi lembek dari agar2 pulak tuh.



Kebiasaannye aku guna softlens jenis ni. Sangat selesa & best. tapi da org kedai nak kasi yg free utk pakai sementara kan. daripada bayO lebih baik amek yg FREE. maka bermulalah episod yang insaf lagi menginsafkan.....



Episod cemas:


Balik dari tesco terus balik umah, kemas beg, lipat baju, tengok tv, sapu sampah, kemas sume. Then it's time to get shower. biase la sblm mandi akan bukak lens dulu. dok tarik tamau kua. rase cam tengah tarik bijik mate keluar je.hoissshh, maka dibiarkan la dulu. mungkin lens masih baru dipakai, susah sikit nak kuakan. so aku mandi la, tengok tv dan buat aktiviti harian seperti biase. Then bile nak tido, harus lah dibukak dulu. takkan la nak pakai sampai pagi.

:::::

Tarik punya tarik taknak keluar, ingatkan lens da terjatuh ke ape. tapi penglihatan agak terang. bermaksud lens masih ada dimata. hadoii, pedih dah bijik mate ni di korek2. Dah taruk eye drop utk menlicinkan bijik mate pun tak jadi jugak.

:::::

Call Fokus Point balik tanya camane nak kuakan lens. Sampai begitu sekali sebab dah tak tau macamana nk buat dah. dorang suh letak eye drop, tolak lens ke tepi mate bla bla blaaaa....buat jugak, tapi tetap tak boleh keluar jugak. dorang kate ramai yg wat aduan yg lens tu susah nak keluarkan. damn! ko da tau org ramai komplen, asal ko kasi kat aku pulak???coiiiii, memang cari nahas la korang ni.

:::::

bile tak boleh kuarkan jugak, nangis2 manja..dah letih berdiri depan cermin korek2 mata. mata da pedih gilers da time tu. terus call en. tunang sambil menangis teresak2. terus jd emo tak tentu pasal. so en.tunang pun suruh bertenang...rest dulu. then bile da stabil, en.tunang suh selawat banyak2. sebelum kuakan lens tu baca bismillah dulu. aku ni pun abes sume ayat aku bace selain selawat & bismillah tu. dah abes ikhtiar la konon kan. sekali tengok tarik sekali da boleh keluar!!! gile ajaib gile bile bace doa & selawat kan??kenape tak terpikir nak selawat tadi?

:::::

Tengok, en.tunang jugak la yg boleh jadi pembakar semangat & penyelesai masalah.kuikuiii. pastu kena la ceramah dengan ustaz tunang. tetibe je die jd alim ulamak kan. betullah, tak dinafikan selawat itu sangat berkesan walau dalam ape keadaan sekali pun.



Sekarang ni, bile power mata da bertambah. terase serik pulak nak pakai lens. walaupun lens jenama aku tu tak bersalah. tapi terasa bersalah pada bijik mate. sebab terkorek2 dengan rakusnya malam tadi. mungkin spec lagi bagus dari lens..bile pk balik pagi ni macam kelakar je kejadian malam tadi. Lens tak bleh nak tanggal pun boleh nangis. gedixx tul..kuikuiii


Melbourne - Day 3

0 komen
mari sambong cite untuk hari ke3, tapi agak tak de idea nak bercerita. kasi gamba byk2 baru explain yer.enjoice!



aku telah menjadi tourist guide utk keluarga. tangan membawa peta sesaje. Kami telah mencancel jenjalan 1 day tour ke Great Ocean Road hanya kerana mau berjalan2 di bandar secara bersendirian. takut tak sempat nk bjalan di bandaraya. maka harus dicancel 1 tour day..



kalau la kt malaysia de taman camni, harus aku jemor diri hari2 kt sini.



Sebelom memulakan sesi round the city, mari breakfast dulu di McD. Di hotel makanan pagi adalah sama hari2, iaitu roti, telor sajeee.bosan!



Lepas breakfast, ke Queen Victoria Market. kalau kat malaysia macam Uptown kot?syok, barang pun murah2, kire mampu la nak berborong secara hebat. sangat besar okeh, tak larat mao jalan setiap lorong..huh



Cuaca utk hari ketiga ni, sunny day. sejok sikit2 je, Genting pun lagi sejok kot. bile ade angin memang tangkap sejok! tapi yang penting, round2 jalan kaki berbatu-batu pun tak de setitik peloh pun yang menitis. Hebat bukan?



nampak sangt eh berlakon?kuikuiii...



Lepas ke Victoria Market, mari ke bandar berjalan-jalan cuci taik mata.



menunggu tram di tengah2 divider jalan. kalau kat malaysia sure aku da mati kena langgar. sumpah tak tipu.



okeh ni tram yang salah. naik2 terpinga2, sebab terpkir kenapa orang lain bayar, tapi sepatutnya FREE?selamat pemandu didepan, orang disitu sgt jujur okeh. klu kat malaysia, manusia naik dan buat tak tahu je. sbb kena bayar sendiri dlm tram menggunakan mesin. seperti kami, tak tau malu dah la salah naik tram. tak reti2 nak bayo. kuikuiiii.....



ini la tram yang betol, warna coklat dan tulis CITY CIRCLE. baru la confident, bile tengok tak de mesin pembayar & orang lain hanya naik & turun tanpa apa-apa bayaran. Da expert sikit la time ni kan. Mistake makes perfect orang puteh kate. ewah!



okeh, berlakon lagi. kuikuiii...memang kena tengok peta sepanjang masa supaya dapat sampai tempat yang dituju.



mau naik basikal, tapi tak tahu mau tuju kemana. Hanya $2 utk satu jam. murah bukan?rase cam nak bawak balik malaysia jerk.



ohh ni heaven utk aku bershopping. kedai nampak expensive. tapi bile masuk sgt2 berbaloi, harga dorang kalau sale memang gile2 sales. baju yang berharga $1 pun ade. $3 pun ade, da rase macam beli baju berharga singgit & tiga ringgit saje. pastu borong tak hengat dunia. sampai terlupa yang diri ini perlu membeli utk en.tunang jugak. pastu bile da balik hotel , baru teringat.boleh?pastu ngadu kt en.tunang, baju die tak de saiz la, mahal la. padahal terlupa sebenarnya. hahahha, gile kejam. last2 beli die perfume saje...kuikuiii...



okeh jalan dari pagi sampai malam. tak rase penat pun. mungkin sebab cuaca yang sepoi2 alam tu. 6pagi da terang, 8mlm baru gelap. siang lagi panjang nampaknye. memang berganda-ganda la masa utk aku bershopping. dah2, jom balik hotel awal. itu pun sebab last tram kul 9malam. kalau lambat, ko menapak la sampai hotel. ko nak naik taxi?boleh, bayo la sendiri...kuikuiii...

Friday, November 19, 2010

Melbourne - Day 2

0 komen

Memandangkan sampai di Melbourne Jam 9.30pagi waktu tempatan, maka lepas check in bilik, terus kami merayau tanpa buang masa lagi. berbekalkan sebuah peta, marilah berjalan sendiri dengan ajaran dari peta tersebut.

Mari makan di Kedai Satay. Mari makan dulu…memasing tak sabo nk makan, tu yang mate dok asyik tengok menu je tu.

Then perut da kenyang round2 bandar, cari kedai sourvenior. Bile berada disitu, terasa berada di Malaysia juga. Sebab ramai orang indon, china indon@china Malaysia, india. Terasa berada dinegara sendiri pulak. Bile pegi kedai sourvenior, punyalah hapak aku cakap omputeh itu ini itu ini…sekali die cakap melayu. Cooiiiii, awat tak habaq awal2 hang dari penang?dah tegeliat lidah cakap omputeh baru ko nak ngaku org Malaysia kan?tampo kang….mungkin die dengar aku cakap ngan ayah aku bahase melayu. Selamat tak terkutuk, termengata depan2 ko tau, kalau tak malu mak nyah!kuikuiiii…

Mari makan mari makan…kedai ni ayah aku da survey awal2 lagi dari internet. Die bekenan betol time die g bali dapat makan kat 7es Teller ni. Kt Melbourne pun die suh carik jugak kedai ni. Kedai Indon, tapi not bad huh. Rase macam kat Malaysia jugak. Walaupun mengorder Bakso, tapi sudu dok kaut2 nasi goreng seafood en.adek aku nih. Sedap yang amat!!!! Tapi bejambak banyak dalam pinggan die kasi.

Harga? $8….dengar cam murah je kan?cube ko kali kan $8 dengan 3? RM24 sepinggan okeh. Better korang tak payah lah nk convert2 duit tu ke duit Malaysia. Boleh pengsan tengok harga nanti. Anggap je la $8 tu macam RM8. Baru lah tak terase sangat duit keluar macam aiyaq liuq….kuikuiiiii…



feel like home!!muahhhahahaa



Melbourne - Day 1

0 komen

Hye guys, sory lame mnyepikan diri ini. Uhukuhukkk….demam dari isnin lagi. Bukan demam dari Melbourne, tapi demam sehari selepas mendarat dimalaysia. Saya sangat sangat sehat semasa di Melbourne aritu. Mungkin sebab aku bermain ujan dengan en.tunang time ari sampai kt Malaysia aritu terus ke Downtown Cheras konon2 nak urut kaki yg lenguh berjalan 3hari tanpa henti. Walaupun ujan, tetap redah jugak sebab mau tido dengan lena sekali pada malam itu tanpa gangguan dari kaki yg jerit pedih sakit. Ewahh!

Bermulalah cerita hari pertama di keberangkatan aku ke Melbourne…byk episod ni, menanti penuh sabar okeh! Flight sepatutnya jam 1.35 petang, tapi seminggu sebelum bertolak tu airasia de kasi email yg flight didelay ke jam 11malam. Terbang di hari yg gelap amatlah menggerunkan okeh. Seperti biase en.tunang tersayang hantar ke airport, wahh rasa bagai nak banjir airport disebabkan perpisahan yg tak dipinta tuh. Kuikuiiii…..sampaikan en.tunang takmo pandang da time aku naik escalator nak ke balai berlepas. Xsampai seminit bpisah da sms, calling dulu. Sebab dah tau lepas tu berjam2 kami akan terputus hubungan.tapi tape, aku de bawak penawar rindu. Biaselah teddy bear ni time g London aritu pun aku hangkut sekali. Barulah lena nk tido diulit mimpi diawan biru tu.

Perjalanan mengambil masa 8jam 30 minit. Sakit montot, walaupun waktu malam, tapi sangatlah tidak selesa okeh tido secara duduk beramai-ramai. Klu kasi baring ngan tilam & bantal memang xcukup 8jam tido. Kejap2 tjage sejok, kejap2 tjage baby nangis, kejap2 tejage org bdengkur, kejap2 terjage awek cun suh makan. Hoiii,gile hapak kul 1 pagi suh bangun makan nasi lemak?hadoiiii, kacau stim betol time tido. Last2, tong sampah la jadi mangsa, xde selera la nk makan time tido. Btul tak?


kite akan mendarat di Bulan sebentar lagi, sila pasangkan tali pinggang keledar anda segera. kuikuiiii....


Dengan selamatnya kami landing di airport jam 9.30 pagi. Kami hanya pasrah bile beg yg kami bawak dipijak2 oleh hanjing yg cek ape jadah ntah. Sgtlah ketat okeh kawalan, sebarang jenis makan tak boleh bawak. Tourist guide kt Malaysia da cakap awal2. Selamat senang nak cari kedai makan kt sane. Okeh next episode sambong utk Day 2 okeh…

Tuesday, November 16, 2010

0 komen
me demam..damn!!!!

Monday, November 15, 2010

sneak peak @ melbourne

0 komen
hola,


I'm back! rindu tak rindu tak?for sure orang yang paling dirindui dalam dunia ni adalah en.tunang. sehari tak jumpe boleh mengigau tak tentu arah doow. mane tak nye da biase kul 8malam teman dikurus keding tu makan malam. Tiap-tiap hari okeh, bile berjauhan ni baru la terase rindunye bagaikan teratai layu ditasik madu gitu. kuikuiiiii...





Align Center

memandangkan berokband ni lembab macam siput, maka tunggu je la aku update cite @ melbourne aku tu keh. bukan taknak cite sekarang tapi sakit ati. berjaman2 mak nunggu nak upload 1 gambar ni pun. untuk jumlah gambarajah yang lebih hebat, sila la ke mukabuku yer. disini agak limited dek kerana kelembapan mengupload gambo.


Wednesday, November 10, 2010

Melbourne, Australia

0 komen
ok, da nak jam 6 petang. Janji ngan en.tunang jam 7.30 mlm utk gerak pegi dating dulu, makan-makan baru la ke airport. Sungguh teruja, arini baru terasa kot? Flight jam 11malam. gile lewat, sure aku tido je nanti, bangun je da sampai. yeaaaa itu yang aku mau!hahahahha




hope tak jetlag la kan, sebab sampai jam 9.30 pagi waktu melbourne. harus lah terus berjalan. takkan nak sambong tido pulakkan? so guys, see you next week. aku akan update nanti yer. blog ni akan sunyi untuk seminggu. doakan aku pegi dan balik dengan selamat ye. daaaaaaa,



MELBOURNE, HERE I COME......



nota kaki : mau tengok cite CHINTA dulu. Duit pun belom tukar lagi. pecaye tak??hadoiiii, kan aku da cakap, memang aku tak bersedia ape-ape pun nak g melbourne ni. sampai insurans pun lupa nak buat. hope tak de pape terjadi kat aku kat sane nanti. aminnn....


0 komen


opss, sudah bersawang.
sory guys, cite melbourne masih tergendala beberapa episod.
bz la pulak, wlupun bos tarak..
bz dengan kojo, ngan life with en.tunang yg nak selesaikan hal kawen
sebelum en.bos naik keje.
oh ye, terkejar jugak dengan majlis pertunangan en.abg ahad ni.
jangan tak tau, AKU jadi Perancang Majlis.
itu hantaran sume aku yang uruskan okeh!!
mari-mari bersama-sama peningkan kepala..
huhuhuuuu, later update,keh?daaaaaa.....


cerita semalam yang menginsafkan

2 komen
semalam lepas pegi kenduri kawen myfren Hery dekat damansara, rase pening2. actually sehari sblum tu pun pening berdenyut2. nak kate demam, da baik kot. cume batuk & seme-seme je lagi. tapi pening die semacam. mcm suspek pasal spec yg da kekurangan power. Terus ajak en.tunang pegi ke Fokus Point di Tesco Extra Cheras. Da selalu g situ, servis best. terus tamau g kedai lain da. kuikuiii....

Bile cek mate, tengok2 power sudah bertambah ye kawan2! dari 300 ke 400!! woww, sgt dasat ini mata. kalau setahun naik power 100, kalau umur aku da 30 tahun bape pulak power mate ni nanti?sangat takut okeh! Sementara nak tunggu spec ditukar ke power yg hebat itu, dorg kasi aku lens seperti diatas tu. Dailies punye lens. sgt lembek, nak pakai pun macam leceh je, lagi lembek dari agar2 pulak tuh.



Kebiasaannye aku guna softlens jenis ni. Sangat selesa & best. tapi da org kedai nak kasi yg free utk pakai sementara kan. daripada bayO lebih baik amek yg FREE. maka bermulalah episod yang insaf lagi menginsafkan.....



Episod cemas:


Balik dari tesco terus balik umah, kemas beg, lipat baju, tengok tv, sapu sampah, kemas sume. Then it's time to get shower. biase la sblm mandi akan bukak lens dulu. dok tarik tamau kua. rase cam tengah tarik bijik mate keluar je.hoissshh, maka dibiarkan la dulu. mungkin lens masih baru dipakai, susah sikit nak kuakan. so aku mandi la, tengok tv dan buat aktiviti harian seperti biase. Then bile nak tido, harus lah dibukak dulu. takkan la nak pakai sampai pagi.

:::::

Tarik punya tarik taknak keluar, ingatkan lens da terjatuh ke ape. tapi penglihatan agak terang. bermaksud lens masih ada dimata. hadoii, pedih dah bijik mate ni di korek2. Dah taruk eye drop utk menlicinkan bijik mate pun tak jadi jugak.

:::::

Call Fokus Point balik tanya camane nak kuakan lens. Sampai begitu sekali sebab dah tak tau macamana nk buat dah. dorang suh letak eye drop, tolak lens ke tepi mate bla bla blaaaa....buat jugak, tapi tetap tak boleh keluar jugak. dorang kate ramai yg wat aduan yg lens tu susah nak keluarkan. damn! ko da tau org ramai komplen, asal ko kasi kat aku pulak???coiiiii, memang cari nahas la korang ni.

:::::

bile tak boleh kuarkan jugak, nangis2 manja..dah letih berdiri depan cermin korek2 mata. mata da pedih gilers da time tu. terus call en. tunang sambil menangis teresak2. terus jd emo tak tentu pasal. so en.tunang pun suruh bertenang...rest dulu. then bile da stabil, en.tunang suh selawat banyak2. sebelum kuakan lens tu baca bismillah dulu. aku ni pun abes sume ayat aku bace selain selawat & bismillah tu. dah abes ikhtiar la konon kan. sekali tengok tarik sekali da boleh keluar!!! gile ajaib gile bile bace doa & selawat kan??kenape tak terpikir nak selawat tadi?

:::::

Tengok, en.tunang jugak la yg boleh jadi pembakar semangat & penyelesai masalah.kuikuiii. pastu kena la ceramah dengan ustaz tunang. tetibe je die jd alim ulamak kan. betullah, tak dinafikan selawat itu sangat berkesan walau dalam ape keadaan sekali pun.



Sekarang ni, bile power mata da bertambah. terase serik pulak nak pakai lens. walaupun lens jenama aku tu tak bersalah. tapi terasa bersalah pada bijik mate. sebab terkorek2 dengan rakusnya malam tadi. mungkin spec lagi bagus dari lens..bile pk balik pagi ni macam kelakar je kejadian malam tadi. Lens tak bleh nak tanggal pun boleh nangis. gedixx tul..kuikuiii


Melbourne - Day 3

0 komen
mari sambong cite untuk hari ke3, tapi agak tak de idea nak bercerita. kasi gamba byk2 baru explain yer.enjoice!



aku telah menjadi tourist guide utk keluarga. tangan membawa peta sesaje. Kami telah mencancel jenjalan 1 day tour ke Great Ocean Road hanya kerana mau berjalan2 di bandar secara bersendirian. takut tak sempat nk bjalan di bandaraya. maka harus dicancel 1 tour day..



kalau la kt malaysia de taman camni, harus aku jemor diri hari2 kt sini.



Sebelom memulakan sesi round the city, mari breakfast dulu di McD. Di hotel makanan pagi adalah sama hari2, iaitu roti, telor sajeee.bosan!



Lepas breakfast, ke Queen Victoria Market. kalau kat malaysia macam Uptown kot?syok, barang pun murah2, kire mampu la nak berborong secara hebat. sangat besar okeh, tak larat mao jalan setiap lorong..huh



Cuaca utk hari ketiga ni, sunny day. sejok sikit2 je, Genting pun lagi sejok kot. bile ade angin memang tangkap sejok! tapi yang penting, round2 jalan kaki berbatu-batu pun tak de setitik peloh pun yang menitis. Hebat bukan?



nampak sangt eh berlakon?kuikuiii...



Lepas ke Victoria Market, mari ke bandar berjalan-jalan cuci taik mata.



menunggu tram di tengah2 divider jalan. kalau kat malaysia sure aku da mati kena langgar. sumpah tak tipu.



okeh ni tram yang salah. naik2 terpinga2, sebab terpkir kenapa orang lain bayar, tapi sepatutnya FREE?selamat pemandu didepan, orang disitu sgt jujur okeh. klu kat malaysia, manusia naik dan buat tak tahu je. sbb kena bayar sendiri dlm tram menggunakan mesin. seperti kami, tak tau malu dah la salah naik tram. tak reti2 nak bayo. kuikuiiii.....



ini la tram yang betol, warna coklat dan tulis CITY CIRCLE. baru la confident, bile tengok tak de mesin pembayar & orang lain hanya naik & turun tanpa apa-apa bayaran. Da expert sikit la time ni kan. Mistake makes perfect orang puteh kate. ewah!



okeh, berlakon lagi. kuikuiii...memang kena tengok peta sepanjang masa supaya dapat sampai tempat yang dituju.



mau naik basikal, tapi tak tahu mau tuju kemana. Hanya $2 utk satu jam. murah bukan?rase cam nak bawak balik malaysia jerk.



ohh ni heaven utk aku bershopping. kedai nampak expensive. tapi bile masuk sgt2 berbaloi, harga dorang kalau sale memang gile2 sales. baju yang berharga $1 pun ade. $3 pun ade, da rase macam beli baju berharga singgit & tiga ringgit saje. pastu borong tak hengat dunia. sampai terlupa yang diri ini perlu membeli utk en.tunang jugak. pastu bile da balik hotel , baru teringat.boleh?pastu ngadu kt en.tunang, baju die tak de saiz la, mahal la. padahal terlupa sebenarnya. hahahha, gile kejam. last2 beli die perfume saje...kuikuiii...



okeh jalan dari pagi sampai malam. tak rase penat pun. mungkin sebab cuaca yang sepoi2 alam tu. 6pagi da terang, 8mlm baru gelap. siang lagi panjang nampaknye. memang berganda-ganda la masa utk aku bershopping. dah2, jom balik hotel awal. itu pun sebab last tram kul 9malam. kalau lambat, ko menapak la sampai hotel. ko nak naik taxi?boleh, bayo la sendiri...kuikuiii...

Melbourne - Day 2

0 komen

Memandangkan sampai di Melbourne Jam 9.30pagi waktu tempatan, maka lepas check in bilik, terus kami merayau tanpa buang masa lagi. berbekalkan sebuah peta, marilah berjalan sendiri dengan ajaran dari peta tersebut.

Mari makan di Kedai Satay. Mari makan dulu…memasing tak sabo nk makan, tu yang mate dok asyik tengok menu je tu.

Then perut da kenyang round2 bandar, cari kedai sourvenior. Bile berada disitu, terasa berada di Malaysia juga. Sebab ramai orang indon, china indon@china Malaysia, india. Terasa berada dinegara sendiri pulak. Bile pegi kedai sourvenior, punyalah hapak aku cakap omputeh itu ini itu ini…sekali die cakap melayu. Cooiiiii, awat tak habaq awal2 hang dari penang?dah tegeliat lidah cakap omputeh baru ko nak ngaku org Malaysia kan?tampo kang….mungkin die dengar aku cakap ngan ayah aku bahase melayu. Selamat tak terkutuk, termengata depan2 ko tau, kalau tak malu mak nyah!kuikuiiii…

Mari makan mari makan…kedai ni ayah aku da survey awal2 lagi dari internet. Die bekenan betol time die g bali dapat makan kat 7es Teller ni. Kt Melbourne pun die suh carik jugak kedai ni. Kedai Indon, tapi not bad huh. Rase macam kat Malaysia jugak. Walaupun mengorder Bakso, tapi sudu dok kaut2 nasi goreng seafood en.adek aku nih. Sedap yang amat!!!! Tapi bejambak banyak dalam pinggan die kasi.

Harga? $8….dengar cam murah je kan?cube ko kali kan $8 dengan 3? RM24 sepinggan okeh. Better korang tak payah lah nk convert2 duit tu ke duit Malaysia. Boleh pengsan tengok harga nanti. Anggap je la $8 tu macam RM8. Baru lah tak terase sangat duit keluar macam aiyaq liuq….kuikuiiiii…



feel like home!!muahhhahahaa



Melbourne - Day 1

0 komen

Hye guys, sory lame mnyepikan diri ini. Uhukuhukkk….demam dari isnin lagi. Bukan demam dari Melbourne, tapi demam sehari selepas mendarat dimalaysia. Saya sangat sangat sehat semasa di Melbourne aritu. Mungkin sebab aku bermain ujan dengan en.tunang time ari sampai kt Malaysia aritu terus ke Downtown Cheras konon2 nak urut kaki yg lenguh berjalan 3hari tanpa henti. Walaupun ujan, tetap redah jugak sebab mau tido dengan lena sekali pada malam itu tanpa gangguan dari kaki yg jerit pedih sakit. Ewahh!

Bermulalah cerita hari pertama di keberangkatan aku ke Melbourne…byk episod ni, menanti penuh sabar okeh! Flight sepatutnya jam 1.35 petang, tapi seminggu sebelum bertolak tu airasia de kasi email yg flight didelay ke jam 11malam. Terbang di hari yg gelap amatlah menggerunkan okeh. Seperti biase en.tunang tersayang hantar ke airport, wahh rasa bagai nak banjir airport disebabkan perpisahan yg tak dipinta tuh. Kuikuiiii…..sampaikan en.tunang takmo pandang da time aku naik escalator nak ke balai berlepas. Xsampai seminit bpisah da sms, calling dulu. Sebab dah tau lepas tu berjam2 kami akan terputus hubungan.tapi tape, aku de bawak penawar rindu. Biaselah teddy bear ni time g London aritu pun aku hangkut sekali. Barulah lena nk tido diulit mimpi diawan biru tu.

Perjalanan mengambil masa 8jam 30 minit. Sakit montot, walaupun waktu malam, tapi sangatlah tidak selesa okeh tido secara duduk beramai-ramai. Klu kasi baring ngan tilam & bantal memang xcukup 8jam tido. Kejap2 tjage sejok, kejap2 tjage baby nangis, kejap2 tejage org bdengkur, kejap2 terjage awek cun suh makan. Hoiii,gile hapak kul 1 pagi suh bangun makan nasi lemak?hadoiiii, kacau stim betol time tido. Last2, tong sampah la jadi mangsa, xde selera la nk makan time tido. Btul tak?


kite akan mendarat di Bulan sebentar lagi, sila pasangkan tali pinggang keledar anda segera. kuikuiiii....


Dengan selamatnya kami landing di airport jam 9.30 pagi. Kami hanya pasrah bile beg yg kami bawak dipijak2 oleh hanjing yg cek ape jadah ntah. Sgtlah ketat okeh kawalan, sebarang jenis makan tak boleh bawak. Tourist guide kt Malaysia da cakap awal2. Selamat senang nak cari kedai makan kt sane. Okeh next episode sambong utk Day 2 okeh…

0 komen
me demam..damn!!!!

sneak peak @ melbourne

0 komen
hola,


I'm back! rindu tak rindu tak?for sure orang yang paling dirindui dalam dunia ni adalah en.tunang. sehari tak jumpe boleh mengigau tak tentu arah doow. mane tak nye da biase kul 8malam teman dikurus keding tu makan malam. Tiap-tiap hari okeh, bile berjauhan ni baru la terase rindunye bagaikan teratai layu ditasik madu gitu. kuikuiiiii...





Align Center

memandangkan berokband ni lembab macam siput, maka tunggu je la aku update cite @ melbourne aku tu keh. bukan taknak cite sekarang tapi sakit ati. berjaman2 mak nunggu nak upload 1 gambar ni pun. untuk jumlah gambarajah yang lebih hebat, sila la ke mukabuku yer. disini agak limited dek kerana kelembapan mengupload gambo.


Melbourne, Australia

0 komen
ok, da nak jam 6 petang. Janji ngan en.tunang jam 7.30 mlm utk gerak pegi dating dulu, makan-makan baru la ke airport. Sungguh teruja, arini baru terasa kot? Flight jam 11malam. gile lewat, sure aku tido je nanti, bangun je da sampai. yeaaaa itu yang aku mau!hahahahha




hope tak jetlag la kan, sebab sampai jam 9.30 pagi waktu melbourne. harus lah terus berjalan. takkan nak sambong tido pulakkan? so guys, see you next week. aku akan update nanti yer. blog ni akan sunyi untuk seminggu. doakan aku pegi dan balik dengan selamat ye. daaaaaaa,



MELBOURNE, HERE I COME......



nota kaki : mau tengok cite CHINTA dulu. Duit pun belom tukar lagi. pecaye tak??hadoiiii, kan aku da cakap, memang aku tak bersedia ape-ape pun nak g melbourne ni. sampai insurans pun lupa nak buat. hope tak de pape terjadi kat aku kat sane nanti. aminnn....


 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template