Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, October 29, 2010

Daulat Tuanku!

0 komen
Sebelum ke Kelantan aritu, teman mak ke Istana Negara. Da dpt surat time raya lagi, cume tarikh penganugerahan tu tak tau bile lagi. so bajet cam lambat lagi la kan. buat derk je la. tup2, minggu depan nak amek anugerah, arini baru dapat surat. memang kelam kelibut la mak aku dok g menghantar baju bagai. tup-tup pulak time tu ayah aku ke Bali. memang sah2 la kena cari anak2 yg sanggup cuti kan. sape xnk tengok Agong kte yang muda lagi ensem ni?takyah angkat tangan. aku tau korang pun nak kan?teeeeheheee.....



mak aku dari rumah da praktis jalan slow, tunduk ape sume. ish, semangat membara betul. Aku pun turut dapat elaun tau. Harus dikasi elaun la utk pengekor setia die ke sini. dapat la baju batik & upah jahit turut dibayar oleh mak. Dapat lagi duit poket RM300. Memang cantik r kan, sanggup la aku cuti kalau camtu. <---Mata duitan betol. Bukan pe, duit poket tu jgk la nnt aku nak buat belanje time g kelantan aritu. side income orang kate. cewahh!



cinapek kedai gambar ni g conteng2 pulak gambar ni. sabo je la, punya la die takut kte tak print gambar kt dier. coiiiiii....saba je la. abes sume die conteng2..



See, like mom like daughter. baju sedondon u. kte ni pengekor, akur je la org kasi baju pe pun, sarung je la kan. asalkan Free, mak suke nok! sejak akhir2 ni, ape jenis baju yg mak beli, sure ada satu utk anak die. kasi sedondon gitu. senang nak cam anak sendiri kot?bahahahaha.....

Conguratulations to MyMom! Proud For You...

Thursday, October 28, 2010

Barangan yang diborong hasil pembelian di sekitar negeri Kelantan

0 komen
Walau bolom gaji time ni, shopim tetap shopim. lagi dasat bile membeli dengan cash sume. tak boleh credit nih. coiiii, sengkek mak nok. ni pun da abes cover perasaan membuak utk shopim lagik. seb baik duit da abes, kalau tak harus diborong lagi banyak. pecaye lah.

1) Barangan makanan

Semua bukan untuk saya. pecaye lah.





2) Baju Kurung PAHANG walaupun dibeli di Kelantan

RM50/sepasang(siap jahit) murah kan? kalau da gaji time tu sure aku beli juta2 lemon. nafsu nak membeli semua warna walaupun design sama. lawa gilos!




3) Baju Blouse utk jalan-jalan.

RM 20 / sehelai. coiii, kt putrajaya tak dapat tau harga ni. pujok2 kakak kedai dapat gak RM15-18 pun boleh dapat sehelai.




4) Baju Kelawar + Baju Tido yg Shoomel

banyak tak banyak tak? idok ler aku pakai semuanya. kasi agih kt mak, mak mertua, kakak bagai. 2 yang kiri tu je aku punye pun. satu lagi tengah pakai time snap pic ni. so, aku dpat 3 helai baju tido. gile tak menyabo nak pakai kan. but same pattern dengan design 2 dari kiri tu. cuma warna biru.





5) T-Shirt

RM 10 / sehelai (kakak kedai kedekut!!! tak kasi diskaun langsong)

Ayah satu, Adik satu, En.tunang satu. tapi time snap ni da kasi kat en.tunang die punya baju. jadi tak termasuk dalam kamera ni. tapi sebijik sedondon gituh. 3 serangkai dpt same baju. tamo penin kepale kt kedai kakak tu nak pilih warna apa. sama adil semua dapat warna sama. Lagipun beli sebab nak dipadankan dengan blouse polka dot di perkara (4) diatas. sebab itu biru semua..... sedondon ngan i sekali u. auwh!





tiada gaji pun masih boleh berbelanja secara berhemat. bagus jgak belum gaji kalau tak mau pegi 1 beg, balik 4-5beg kang. nafsu pun dapat dikawal sebab duit nan ado nak beli banyak2. Paling syok shopping kat Rantau Panjang, memang murah gile lah. gile pun tak murah gitu. mau ajak en.tunang pegi sana la pegi pagi balik mlm naik air asia memborong lagi. bleh tak??







Disebalik Tabir :

Pulang ke KL berbekalkan RM50 sahaja. duit da abes dibelanja termasuk duit belanja yg diberi en.tunang. sib baik balik sabtu, Isnin da gaji. Patut la ahad kena selongkar peti ais! kah kah kahhhh....padan muke, sape suh blanje sesuke ati.


Masakan orang bujang yang bosan di hari minggu

0 komen
harus pasrah bile tinggal berseorangan. Alang-alang boleh la test market skil memasak yg perlu diasah dengan hebat utk kasi laki makan pasni. Cite hari minggu lepas baru mau cite la kan. Balik dari kelantan ari sabtu malam. tak de la sompek nak balik sg.buloh. kain baju pom belambak nk kena basuh bagai. so decide dok umah diam2 . Ahad pagi sebok itu ini kemas itu ini, tup2 da tengahari. kruuuk kruukk! lapa sudah...selongkar la peti ais, ape lagi kan. Boleh dibilang dengan jari bape kali aku bukak tutup peti ais dalam seminggu. Kadang2 tak bukak peti ais langsung dalam seminggu tu. hebat! hahahaaa



Ni je la yang de, so resipi ringkas dari Chef Ezy. sila ambil pen dan kertas ye puan-puan..






Bahannye seperti diatas + Kicap manis & Kicap masin + Sos Cili





Caranya :
Goreng dulu Bunga lawang & Cengkih tu sampai naik bau
masukkan bawang, cili padi&cili merah
masukkan cili kering yg telah diblander siap
(selalu balik sg.buloh tapau sebungkus cili kering da siap diblander buat stok peti ais)
masukkan cili sos, kicap masin dan manis
taruk air sikit, agak2 da pekat masukkan ayam
Siap!




nyummiess!! makan pulak dengan nasi panas. tapi agak tidak syok bile makan sorang2.huhuhuuu. sedih tak? so kawan-kawan sila la mencuba ya resipi orang bujang ni...


Wednesday, October 27, 2010

Pre-Honeymoon

0 komen
Yeyyyy...Walaupun sudah ada tiket free ke Kota Kinabalu Sabah bulan 3 tahun depan, tapi masih mau pegi berbulan dan bermadu kaseh di negara orang jugak. bluwerkk! Antara negara yg menjadi pilihan aritu :


Perth
Phuket
Bali
Chiang Mai
Guangzhou, China


Dan pemenangnye adalahhhh.................................jeng jeng jeng...







Bali menjadi pilihan, sebab de promosi. Kalau nak diikutkan Perth & Bali ni harga tak jauh mana pun. tapi memandangkan Bali de wat promosi aritu, dengan pantasnye aku membooking. Boleh aku g booking dulu baru ckp dekat en.tunang? harus jgn tiru aksi ini yer. selamat la die stuju time tu. padahal aku da selesai bayar da pun baru nak tanye en. tunang. keh kehh! jaat....ikut sesedap rase je nk booking dulu tanpa perbincangan.







Sekarang ni tengah mencari tourist guide yg best & hotel yg menarik tertarik nko memang debom! en. tunang dapat 2hari 1malam hotel free kt bali sana. memang cantik sgt lah tu, kire 3hari 2 malam lagi je yang nak cari hotel lain yg de pool @ jakuzi dlm bilik bleh?over tak? nama je Indon kot, tapi harga hotel kt Bali ni melampau jgk harganya. da macam kat malaysia jugak kot harga die. agak2 hotel tepi pantai je abes harga RM300++ keatas. kena bawak berjuta-juta juta juta rupiah nih. teeeheehehee





Mari berangan : ohhh, duduk dikerusi berdua-duaan memakai bikini (ops!). sambil minum jus, sambil merasai angin sepoi-sepoi laut yg berhembus lembut. ewahh!! cepat la bulan 2!!!!!!! tak saba da ni nak bejemo tepi laut nih...terus terlupa de 2nd honeymoon kt sabah. tak booking pe pun lagi ni. harapkan tiket je la yg ade. huhuhuuu


"harap-harap tak de tsunami la time tuh. hukhukk! takut......"

Panggilan Haji

0 komen
hola...

Aku kembali ke alam blogging balik. rindu tak rindu tak??cepat ckp rindu! klu tak majok xmo update lagik. gedix, hehehe...Hari ni aku bersendirian di bilik sejok beku tanpa kehadiran BOS tershayang. kemain lg! Bos da start cuti mulai hari ni sampai 22 Disember. sebulan setengah gituh. heh korang ingat die da start cuti die dok diam ke kat umah?pepagi buta da msg tanye itu ini. Pastu da call ofis pulak. bos ni cam nak cek je PA die ni dtg keje ke mengular kan. bukan die xtaw nk call hp. saje je test market. ewah! jgn risau, sekali ringging phone ofis da aku pick up cecepat. xde kemana la aku ni, nk merayau mane je pun?paling tak pun bergossip kt luar bilik ngan geng2 je.




Bile pk2 balik, heppy bos tak de. tapi bile smlm petang bos kasi wasiat sebelum balik keje macam..ohhh, sadis pulak ramai geng2 yg menangis bile dengar wasiat tu. eh, aku gagahkan jgk tahan air mata dari bergelinangan. xmo pandang mata bos! hukhukkk, sedih la pulak...Antara wasiat bos utk aku :-


1) Lot parking bos aku boleh pakai
2) Siram pokok bunga bos
3) G bank in cek bos 30.11.2011
4) Incase ape2 jadi pd bos, tolong anak2 bos uruskan pencen & sbgnya.



yang no.4 tu mmg sadis bile dengar. tapi bos ckp die kena cakap, sbb tak tau ape akan terjadi nanti. sedih woooo, da mcam nk pegi buat selama-lamanya la pulak. haishh!






Bos yang memakai kot & bertali leher sebelah lelaki berbaju batik hijau. Tn. Iskandar (berbaju batik hijau) selamat menanggung tugas en. bos! so...Tn. Is yg baik hati, marilah kesini bia aku pulak jage kamoo. keh kehh! selamat bilik tn. is jauh, kalau dekat, mau die suh aku jage die 24jam.



"Semoga bos selamat pegi dan selamat balik. Semoga beroleh Haji yang Mabrur"



Selepas ni kena panggil bos Haji-Haji Ismail. atau pun Haji2 Ismail. Bleh? Memandangkan bos tak de, maka bulan 11 nanti banyak la cuti yg aku akan apply. nak g melbourne lagi, nak uruskan hal kawen ngan tok kadi lagi. macam2 la benda nak buat. bagus jgak bos g haji time ni. hahahahahaaaa..sonang kojo den!



p/s : aku akan aktif berblog lepas ni FREEEEEEEE........yeeeehaa!

Daulat Tuanku!

0 komen
Sebelum ke Kelantan aritu, teman mak ke Istana Negara. Da dpt surat time raya lagi, cume tarikh penganugerahan tu tak tau bile lagi. so bajet cam lambat lagi la kan. buat derk je la. tup2, minggu depan nak amek anugerah, arini baru dapat surat. memang kelam kelibut la mak aku dok g menghantar baju bagai. tup-tup pulak time tu ayah aku ke Bali. memang sah2 la kena cari anak2 yg sanggup cuti kan. sape xnk tengok Agong kte yang muda lagi ensem ni?takyah angkat tangan. aku tau korang pun nak kan?teeeeheheee.....



mak aku dari rumah da praktis jalan slow, tunduk ape sume. ish, semangat membara betul. Aku pun turut dapat elaun tau. Harus dikasi elaun la utk pengekor setia die ke sini. dapat la baju batik & upah jahit turut dibayar oleh mak. Dapat lagi duit poket RM300. Memang cantik r kan, sanggup la aku cuti kalau camtu. <---Mata duitan betol. Bukan pe, duit poket tu jgk la nnt aku nak buat belanje time g kelantan aritu. side income orang kate. cewahh!



cinapek kedai gambar ni g conteng2 pulak gambar ni. sabo je la, punya la die takut kte tak print gambar kt dier. coiiiiii....saba je la. abes sume die conteng2..



See, like mom like daughter. baju sedondon u. kte ni pengekor, akur je la org kasi baju pe pun, sarung je la kan. asalkan Free, mak suke nok! sejak akhir2 ni, ape jenis baju yg mak beli, sure ada satu utk anak die. kasi sedondon gitu. senang nak cam anak sendiri kot?bahahahaha.....

Conguratulations to MyMom! Proud For You...

Barangan yang diborong hasil pembelian di sekitar negeri Kelantan

0 komen
Walau bolom gaji time ni, shopim tetap shopim. lagi dasat bile membeli dengan cash sume. tak boleh credit nih. coiiii, sengkek mak nok. ni pun da abes cover perasaan membuak utk shopim lagik. seb baik duit da abes, kalau tak harus diborong lagi banyak. pecaye lah.

1) Barangan makanan

Semua bukan untuk saya. pecaye lah.





2) Baju Kurung PAHANG walaupun dibeli di Kelantan

RM50/sepasang(siap jahit) murah kan? kalau da gaji time tu sure aku beli juta2 lemon. nafsu nak membeli semua warna walaupun design sama. lawa gilos!




3) Baju Blouse utk jalan-jalan.

RM 20 / sehelai. coiii, kt putrajaya tak dapat tau harga ni. pujok2 kakak kedai dapat gak RM15-18 pun boleh dapat sehelai.




4) Baju Kelawar + Baju Tido yg Shoomel

banyak tak banyak tak? idok ler aku pakai semuanya. kasi agih kt mak, mak mertua, kakak bagai. 2 yang kiri tu je aku punye pun. satu lagi tengah pakai time snap pic ni. so, aku dpat 3 helai baju tido. gile tak menyabo nak pakai kan. but same pattern dengan design 2 dari kiri tu. cuma warna biru.





5) T-Shirt

RM 10 / sehelai (kakak kedai kedekut!!! tak kasi diskaun langsong)

Ayah satu, Adik satu, En.tunang satu. tapi time snap ni da kasi kat en.tunang die punya baju. jadi tak termasuk dalam kamera ni. tapi sebijik sedondon gituh. 3 serangkai dpt same baju. tamo penin kepale kt kedai kakak tu nak pilih warna apa. sama adil semua dapat warna sama. Lagipun beli sebab nak dipadankan dengan blouse polka dot di perkara (4) diatas. sebab itu biru semua..... sedondon ngan i sekali u. auwh!





tiada gaji pun masih boleh berbelanja secara berhemat. bagus jgak belum gaji kalau tak mau pegi 1 beg, balik 4-5beg kang. nafsu pun dapat dikawal sebab duit nan ado nak beli banyak2. Paling syok shopping kat Rantau Panjang, memang murah gile lah. gile pun tak murah gitu. mau ajak en.tunang pegi sana la pegi pagi balik mlm naik air asia memborong lagi. bleh tak??







Disebalik Tabir :

Pulang ke KL berbekalkan RM50 sahaja. duit da abes dibelanja termasuk duit belanja yg diberi en.tunang. sib baik balik sabtu, Isnin da gaji. Patut la ahad kena selongkar peti ais! kah kah kahhhh....padan muke, sape suh blanje sesuke ati.


Masakan orang bujang yang bosan di hari minggu

0 komen
harus pasrah bile tinggal berseorangan. Alang-alang boleh la test market skil memasak yg perlu diasah dengan hebat utk kasi laki makan pasni. Cite hari minggu lepas baru mau cite la kan. Balik dari kelantan ari sabtu malam. tak de la sompek nak balik sg.buloh. kain baju pom belambak nk kena basuh bagai. so decide dok umah diam2 . Ahad pagi sebok itu ini kemas itu ini, tup2 da tengahari. kruuuk kruukk! lapa sudah...selongkar la peti ais, ape lagi kan. Boleh dibilang dengan jari bape kali aku bukak tutup peti ais dalam seminggu. Kadang2 tak bukak peti ais langsung dalam seminggu tu. hebat! hahahaaa



Ni je la yang de, so resipi ringkas dari Chef Ezy. sila ambil pen dan kertas ye puan-puan..






Bahannye seperti diatas + Kicap manis & Kicap masin + Sos Cili





Caranya :
Goreng dulu Bunga lawang & Cengkih tu sampai naik bau
masukkan bawang, cili padi&cili merah
masukkan cili kering yg telah diblander siap
(selalu balik sg.buloh tapau sebungkus cili kering da siap diblander buat stok peti ais)
masukkan cili sos, kicap masin dan manis
taruk air sikit, agak2 da pekat masukkan ayam
Siap!




nyummiess!! makan pulak dengan nasi panas. tapi agak tidak syok bile makan sorang2.huhuhuuu. sedih tak? so kawan-kawan sila la mencuba ya resipi orang bujang ni...


Pre-Honeymoon

0 komen
Yeyyyy...Walaupun sudah ada tiket free ke Kota Kinabalu Sabah bulan 3 tahun depan, tapi masih mau pegi berbulan dan bermadu kaseh di negara orang jugak. bluwerkk! Antara negara yg menjadi pilihan aritu :


Perth
Phuket
Bali
Chiang Mai
Guangzhou, China


Dan pemenangnye adalahhhh.................................jeng jeng jeng...







Bali menjadi pilihan, sebab de promosi. Kalau nak diikutkan Perth & Bali ni harga tak jauh mana pun. tapi memandangkan Bali de wat promosi aritu, dengan pantasnye aku membooking. Boleh aku g booking dulu baru ckp dekat en.tunang? harus jgn tiru aksi ini yer. selamat la die stuju time tu. padahal aku da selesai bayar da pun baru nak tanye en. tunang. keh kehh! jaat....ikut sesedap rase je nk booking dulu tanpa perbincangan.







Sekarang ni tengah mencari tourist guide yg best & hotel yg menarik tertarik nko memang debom! en. tunang dapat 2hari 1malam hotel free kt bali sana. memang cantik sgt lah tu, kire 3hari 2 malam lagi je yang nak cari hotel lain yg de pool @ jakuzi dlm bilik bleh?over tak? nama je Indon kot, tapi harga hotel kt Bali ni melampau jgk harganya. da macam kat malaysia jugak kot harga die. agak2 hotel tepi pantai je abes harga RM300++ keatas. kena bawak berjuta-juta juta juta rupiah nih. teeeheehehee





Mari berangan : ohhh, duduk dikerusi berdua-duaan memakai bikini (ops!). sambil minum jus, sambil merasai angin sepoi-sepoi laut yg berhembus lembut. ewahh!! cepat la bulan 2!!!!!!! tak saba da ni nak bejemo tepi laut nih...terus terlupa de 2nd honeymoon kt sabah. tak booking pe pun lagi ni. harapkan tiket je la yg ade. huhuhuuu


"harap-harap tak de tsunami la time tuh. hukhukk! takut......"

Panggilan Haji

0 komen
hola...

Aku kembali ke alam blogging balik. rindu tak rindu tak??cepat ckp rindu! klu tak majok xmo update lagik. gedix, hehehe...Hari ni aku bersendirian di bilik sejok beku tanpa kehadiran BOS tershayang. kemain lg! Bos da start cuti mulai hari ni sampai 22 Disember. sebulan setengah gituh. heh korang ingat die da start cuti die dok diam ke kat umah?pepagi buta da msg tanye itu ini. Pastu da call ofis pulak. bos ni cam nak cek je PA die ni dtg keje ke mengular kan. bukan die xtaw nk call hp. saje je test market. ewah! jgn risau, sekali ringging phone ofis da aku pick up cecepat. xde kemana la aku ni, nk merayau mane je pun?paling tak pun bergossip kt luar bilik ngan geng2 je.




Bile pk2 balik, heppy bos tak de. tapi bile smlm petang bos kasi wasiat sebelum balik keje macam..ohhh, sadis pulak ramai geng2 yg menangis bile dengar wasiat tu. eh, aku gagahkan jgk tahan air mata dari bergelinangan. xmo pandang mata bos! hukhukkk, sedih la pulak...Antara wasiat bos utk aku :-


1) Lot parking bos aku boleh pakai
2) Siram pokok bunga bos
3) G bank in cek bos 30.11.2011
4) Incase ape2 jadi pd bos, tolong anak2 bos uruskan pencen & sbgnya.



yang no.4 tu mmg sadis bile dengar. tapi bos ckp die kena cakap, sbb tak tau ape akan terjadi nanti. sedih woooo, da mcam nk pegi buat selama-lamanya la pulak. haishh!






Bos yang memakai kot & bertali leher sebelah lelaki berbaju batik hijau. Tn. Iskandar (berbaju batik hijau) selamat menanggung tugas en. bos! so...Tn. Is yg baik hati, marilah kesini bia aku pulak jage kamoo. keh kehh! selamat bilik tn. is jauh, kalau dekat, mau die suh aku jage die 24jam.



"Semoga bos selamat pegi dan selamat balik. Semoga beroleh Haji yang Mabrur"



Selepas ni kena panggil bos Haji-Haji Ismail. atau pun Haji2 Ismail. Bleh? Memandangkan bos tak de, maka bulan 11 nanti banyak la cuti yg aku akan apply. nak g melbourne lagi, nak uruskan hal kawen ngan tok kadi lagi. macam2 la benda nak buat. bagus jgak bos g haji time ni. hahahahahaaaa..sonang kojo den!



p/s : aku akan aktif berblog lepas ni FREEEEEEEE........yeeeehaa!
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template