Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, August 24, 2010

0 komen
Cepat la 4.30 petang. mo jumpe itu chenta hati.
hari ni kami berbuka bersama lagik. (ntah2 same cam tempat smlm jerk)
over mak nyah, buke sekali nak berkali2 pulak berbuka bsama.
yela, today kan en.tunang punya bufday.
kunun2 mao celebrate bsama2 makan berbuka sajeee.
no cakes, no candle's, no.. nothing!
gile budget aku bufday en.tunang tahun ni.
hadiah en.tunang tu buat2 lupe je la, bleh?kih kih kih...

My Mucuk!

0 komen
Hepy Birthday to u dear darling!
24th baru, aku da berzaman 24 tahun, en.tunang baru nak langkah ke 24tahun.
let's view the story...

Perkenalan dari zaman belajar di politeknik.....membuahkan cinta yg ranum. ewah ayat!

see, muda remaja muke aku time ni. en.tunang jugak la yg menten kurus. aku dari dulu smpai sekarang yg makin montel.meh aku tunjuk muke en.tunang yg paling busuk yg penah aku ade dlm simpanan......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

kah kah kahhh!!!
muke seposen! time ni kt kafe poli ngah makan2 la kan.
muke baru bangun tido agaknye budak ni.
.
kejadian semalam:
(berbuke bersama en.tunang di Restoran View Village Bangi)
.
en.tunang : ma, esok bape aribulan?
.
aku : mmmm, bape ye. (smbil tengok tarikh kt hp)
.
en.tunang : gelak2 jaat
.
aku : (da dpt tangkap da) .. eh ape2 ntah. esok ari selasa la (smbil sengeh2)
.
en.tunang : alaaaa...b tak mintak ape2 pun, cume b nak SEPERSALINAN SERBA SATU PAKAIAN RAYA. dari atas kepala sampai la kaki.
.
aku : ewah, kte tak tanye pun die da ckp nak adiah pe pulak. b nak ma masuk meminang b ke esok nk sepersalinan bagai.
.
en.tunang : leh eh, leh la...jimat duit raya b.
.
aku : tengok r camane nnt.
(dlm ati dok pk, kasut die je da beratus2. belum masuk baju melayu lagi.)
.
aku : time ma nye birthday tahun lepas b kasi ape ek? langsung tak kasi ape2 kan?
.
en.tunang : ehh ehh, lupe la tu. kan b kasi cinta b. kah kahh kah! kan kte btunang time tu. 9 dulang hantaran b kasi ma hadiah tau. <--- ayat belagak tak bleh blah!
.
aku : ??? (pasrah)
.
kalau tak arini kteorang nikah tau. konon2 tunang time birthday aku, nikah time en.tunang punye birthday. kire gift yg tak ternilai la konon2. tapi ape kan daya, nenek tak kasi kawen sama tahun dengan kakak aku. (pasrah lagi). nikah ari keje, sure best! tenang jer...sanding je time wiken. tak kelam kabut. btul tak?
.
.
ni ngah buat kire2 utk beli sepersalinan baju raya en.tunang. oh, da la gaji sudah potong itu sewa kuarters. sengkek la aku raye ni nnt. so anak2 sedara, tahun ni tak de duit raye la ye! bonus pun tarak. so dok diam2! (sambil gelak jaat).
.
.
To en.tunang : May Allah bless our relationship. semoga segalanya dipermudahkan Tuhan. Semoga kamu lebih gemok lepas ni. tak yah la aku bersusah payah diet lagi utk menjadi sekurus kamu. uhuk uhukk! petang nnt kte berbuka sama-sama lagi k? Love u till the deathh!!!!muahhh satu dua tiga empat lima puloh kali. teeheeee........





p/s : en.tunang da pesan, tak yah wat delivery cakes ke ofis arini. sbb pose.(cam tau2 jerk mamat ni, da tak suprise da delivery cakes ni. kena cari inisiatif lain). semalam en.tunang pesan tak mo kek dah. sebab kek makan jadi TAIK, tapi baju pakai tak jadi taik. aku balas balik, baju tak jadi taik, tapi baju melayu setahun sekali je kot b pakai?? daripada buat pekasam, bih baik buat TAIK. hhaahahhahahah <---- We just joking, maaf ayat agak kurang asam garam sedikit. bahaaaaahahahah







.

Sunday, August 22, 2010

Cik Langsir

2 komen
sory guys, lambat cite pasal cik langsir. sebok mempacking barang2 utk bpindah. sebok g ikea, sebok g giant, sume2 nye sebok la. ni pun di pagi yg sejok ni mata da celik da. mane tak nye dok sedap tido sampai lupe nak kunci jam bgun sahur. habess la longlai aku arini..pestime ni tak bsahur.....isk. ok ni aku nak share ngan u'olls pasal cik langsir i yg mabeles ni..teeeheee



Hall - sangat matching dengan kaler kusi. tapi tidak matching dengan carpet yang en.tunang beli. NAK CARPET LAIN !!! NAK CAM BULU2 KUCING PARSI TUH! yg lembut mulus kudus tuh. huhu, angan2 nk beli kt nilai. tp tengok kt ikea murah. terus en.tunang beli. tengok2 cam tak matching je. nnt aku upload eh.



Master Bedroom - ohhh sgt jatuh cinta dengan langsir di blik sendiri. lawa dowhh, bilik jd cam gelap2 alam romantik gituh. kate tema hitam putih kelabu, memang malap la. tp syokk uh, rase cam ari2 malam la, tak de siang. heheheh, over mak nok.



Master Bedroom - de tingkap cenonet kt sebelah almari ni. tp kteorg buat roman blind. lawa jugak erk, bleh main nyanyi lagu negara ku sambil tarik2 tali tu cam kt sekolah dulu..teeeheee!



dapor - wah, bulus2 ayam pun mau enterprem jgk. dapor ni nak nampak moden sikit, aku buat la roman blind. lawa gak la kain yg dipilih oleh en.tunang ni. jgn gtaw die, nnt die kembang tak kuncup2. syuuuuppp!



setelah nanyi lagu negaraku, maka cik langsir sudah pun berkibar megah di atas itu. kih kihh! cik bulus ayam sudah hilang?cepat2 mak simpan noks. malusss..kih kih. oh ye, 2 lagi bilik tu kteorg tempah kt nilai. da pasang, tapi malas mo transfer dr kamera. ni pun curik dari FB owner kedai cik langsir.

Harga utk langsir diatas : RM 1***

mule2 pikir cam membazir, tapi bile lihat hasilnya memang berbaloi la. Tinggal hulur duit jerk, ukur, jahit, kain, drill, pasang sume dorg. aku jd mandor tunjuk sane tunjuk sini. siap mintak extra drill utk 2 bilik tu lagi wlaupun die tak buat langsir lagi 2 blik tu. FOC okeh, walaupun mata drill die rosak gara2 keras gile bapak punye dinding kt uma aku ni.


p/s : cik langsir sudah siap, maka sebok lah pasni mempacking brg utk berpindah masuk. langsir sudah ada, baru de semangat nk masukkan barang2 lain. hehheheh...... Bos, nak cuti sebulan bleh??blehhh???teeeheeee....

Wednesday, August 18, 2010

cik langsir

0 komen

yeyyyy, dapat call dari cik langsir pagi tadi. langsir sudah siap. die call tanya jam berapa nak die datang pasangkan. heaven gile rase, baru semalam cite pasal cik langsir. kih kihhh, eksaited okeh. en.tunang pun sebok nak dtg sini tengok jugak. oh ade alasan nk berbuke pose diluar arini bersama yg tersyg. ewah.

bile cik langsir telah terpasang, da boleh la pasang cik tv pulak. memandangkan pemandangan luar utk masuk ke rumah sudah ditutup. heheh. ade org yg akan bz wiken ni. later aku update cik langsir yg telah siap dipasang okeh?daa....

Tuesday, August 17, 2010

Lotengku

0 komen

ayah sudah call tanya mao kaler bilik warna ape utk bilik aku dirumah sg.buloh. uhuk hukk, awal gile nak cat bilik. takut warna pudar je pas aku kawen nnt. hiks! gediks...time pose ni ati aku gediks2 mau kaler pink pulak. ape kejadahnye la haku ni nak kaler yg aku sendiri tak suke ni erk?? mungkin sifat keperempuanan aku dah kembali. ohmennn, yeke ni.geli mak nok! setelah lihat gambar spt dibawah, sape takmo bilik cenggini kalernye turun tangan.hehehhe...

Nnt kang mnyesal tak sudah kang kalau nk tukar kaler lain. bih baik aku pikir panjang2 dulu, ni keputusan kena pikir antara hidup atau mati. oh kalau la aku cat kaler pink sure en.tunang tak suke. biakan die terjun bersama labu-labunya. bilik haku suke hati aku la, kalau tak suke pegi balik umah mak awak. wahh, kejam gituh..

kaler merah ni pun hot-hot gedik jugak. mau nnt aku tak dpt tido kang. merah menyala membara sehangat api ko. utk org baru kawen ok la kot hot-hot ni. kang da lame kawen, hot-hot pulak si isteri dgn suaminye nnt.kih kih..

idea bijak : u tido biru, i tido pink?okey tak? en.tunang kan sgt dirasuk warna biru, aku pulak dok gedik2 nak kaler pink sgt kan. so tido asing2 di kaler masing2. kah kah..bgus gak kan cadangan camni. agak2 aku da bosan dgn pink, aku g la tido kt kaler biru.
.
banyak cantik ko, bilik pun sekangkang peria eh eh kera, ade hati nak bercat dua tiga kaler dlm bilik tu. nk masukkan katil pun kalau amek king size, memang katil je la bermaharajalela kt bilik aku yg comel molek tuh. da tak leh masuk perabot lain. so perlulah berhemah dlm pembelian perabot dan juga kaler pun harus mempengaruhinya utk bilik nampak lagi besau dan luas. betul tak? haishhh, perlulah menggunakan khidmat en.google begini utk dptkan inspirasi....bye!

Monday, August 16, 2010

en.philips

0 komen
Agak aktif berbelog arini nampaknye? mentang2 la bos tak de. kih kih.
Cite bab umah tak abes2 lagi. sampai aku da duduk umah tu kot baru aku stop cite pasal ni. eksaited mengalahkan org nak kawen.
.
.
sepetang berjalan2 di Giant tanpa tujuan:-
en.tunang : jom g tengok tv nak?
(padahal aku da de 1 tv, en.tunang pun ade 1 tv masing2)
aku : (malu tapi mahu) ewah...
en.tunang : kate aritu sebok nk beli home theater kan?
aku : yela, tapi tv pun chokia, nak pakai cemane..
.
.
hasil dari niat menjengok2 saje da bertukar kepada MEMBELI BELAH dengan jayanya.
ohhh, habes r duit cenggini. (selamat baju raye da siap jahit sume).

home theater yang berjaya dipilih. oh pasni da boleh buat panggung wayang kt umah.

pastu tak sedar2 diri lagi tu, nak gak beli tv gabak besau jugak. tak cukup 36". nak jugak beli yg 42". hadoiii, alang kepalang membeli dan membelah kate en.tunang. Hasil perbincangan dan toleransi sesama kami, maka aku bayar utk home theater, en.tunang membayar utk itu tv.
.
kenapa en.philips?sebab en.tunang da ade DVD player jename en.philips juga. maka, harus la sedondon kesemuanya. ok skrg da kena pikir mane nak letak 2 lagi tv kami. mungkin di bilik tidor 1 dan dapor. sambil memasak masih boleh berhibur bukan?masih dlm petimbangan lagi.
.

wah, merah menyala umpama neraka. ops! tu langsir sementara di bilik ke3 yg disumbangkan oleh makmertuaku. tapi bilik tu bertukar warna sangat garang. langsir sementara menantikan cik langsir siap dijahit. tak sabar sudah mao pasang ini tv. tapi agak takut sebab langsir tak de, umah pulak tak de sape yg duduk. hurmmm....simpan dalam bilik dulu la nampaknye.

.

.

Get Well Soon

0 komen
En.bos tidak sihat. beliau telah dijahit di bibir sebanyak 3 jahitan pada 1 ramadhan lalu. Gara-gara pitam sewaktu terawih di surau. pitam dan terhantuk di bucu tiang. en.bos di barisan paling depan okeh, lagi afdal. hiks!
.
Dengan itu, beliau MC khamis dan Jumaat lepas. oh kegirangan rasanya sebab buleh balik dengan aman damai sekali jam 4.30 petang. Arini (isnin) bos msg kate lewat masuk ofis sebab nak ke klinik sebab tak sehat lagi. hope doc kasi MC lagi kat bos. boleh la aku bersukaria dihariraya lagik. opss2, dah2 takmo hepy sgt atas kesakitan org lain. <--ayat xbleh blah.
.
Anyway, semoga en.bos sehat sepenuhnya dan boleh berkerja keras lagi dihari2 mendatang. (opsss!jgn salah anggap). en.bos keje terlalu aktif, mungkin tidak cukup air dalam badan.
.
.
p/s : adakah ini natijahnye utk en.bos sebab tak kasi aku g melbourne aritu?oh ohhh.....perasan sungguh! teeeheee...atau mungkin bos malu nk dtg keje dengan bibir umpama angelina jolie yg berbibir munggil disebabkan kena jahit itu?opsss....tlebih sudah!

en.perabot

0 komen

Jumaat lepas dapat call dari en.perabot. heh, janji jam 8 malam pas berbuka pose, tp awat call kul 4 petang da tecongok depan pintu uma?slamat bos MC jumaat tu, boleh la larik balik umah kejup. ish en.perabot ni. kih kih..



ohh, kusi ni agak overdose besaunye. sedikit mkn ruang utk ruang masuk ke master bedroom. eh, tolong abaikan langsir yg umpama apetah. langsir sementara, ohh cik langsir baru cepatlah anda siap. sudah tidak sabar jugak nih mao tengok langsir raya pulak. kih kihhh...




MasterBedroom adalah tema Hitam&Putih. maka segala mak nenek perabot termasuk carpet adalah hitam puteh. kecuali almari yg da tersedia ada sejak azali lagi tu.




Pantang tengok kaler hitam puteh, sume nak dibeli. tak taw la ape nk buat ngan box diatas tuh. ishh, lawa sgt la pulak nak letak baju kotor kan?





eh, rumah mcm tongkang pecah. beserabot lagi time ari jumaat. sekali time ari ahad datang sume telah disusun rapi oleh en.tunang. ohh sgt baik hati kamu ye. berkemas bersendirian sedangkan aku bersuka ria bersama keluarga di sg.buloh. tu la, sape suh umah makpak mertua dekat dengan umah ni. terpaksa la kamu berkorban. suke-suke-suke mak nyah! lain kali kemaskan lagi yer...sesungguhnya tunang kamu ini bz memanjang..ahaks!


.


.


p/s : menunggu cik langsir call pulak minggu ni. memang beraya sakan la aku tahun ni. kih kihh...




Friday, August 13, 2010

Nikah Outfit

0 komen

omennn....dlm gambar ni da jadi kaler hijau la pulak. mungkin lighting terlalu terang kot?

Tapi biru sebenarnye baju nikah aku nih. see, biru okeh. lagi lagi biru, biru lagi lagi, lagi biru lagi..tapi design baju nikah masih belum difikirkan lagi. pas raya nanti baru pegi hantar jahit. nak kasi diet dulu utk dptkan fitting baju badan yg kurus. ewah, perasan betul. bajet boleh kurus r pas raye kan?teeheee......
.
p/s : sudah mule cite bab kawen nampaknyer?skrg ni pening sebab kes pindah umah belum selesai da masuk cite bab kawen. fuhhhhh...

Pencinta Biru

0 komen

Rumah Kebaya Malaysia

Da ari jumaat baru mau cite. da basi gile. yela, tak sempat la kawan2 nak update. Ahad lepas aku ade appointment jam 11.30 pagi. sumpah tak tipu aku bgadoh dgn en.tunang sebab tak dapat cari jalan. aku pilot & en.tunang co-pilot. camane kalau co-pilot tak reti bace peta??mengamok la pilot. Rupa2nya die bukan di kawasan kedai, tapi di rumah. nama pun RUMAH KEBAYA kan? en. tunang siap merajok tak nak masuk rumah. wah ugut nampak??last2, kakak siti tu keluar jemput kteorg masuk. terus tak jadi majok. over okeh! nak kena jemput2 bagai...

Gambar baju terpaksa di-blank kan. tak suprise la kan da gtaw baju ape. but ni love in first sight en.tunang. die lagi over dari aku okeh. berposing sakan depan cermin dan aku hanya tunduk bersetuju dengan baju yg die minat. means, die try baju. then baju yg die suke tu la akan taw baju aku baju yg mane. Aku tak bleh pilih yg lain dah, kan da susah bile jd orang KURUS nih. haishhhhh, selamat aku gedempol sikit, leh la muat mane2 baju.
.
seperti biase, tak lari dari tajuk atau topik. masih lagi biru, biru dan biru..oh goshh. nyampah tul. slamat la biru + offwhite. biru pun biru nak ke silver sikit. kalau baju sanding biru semua memang dari tunang, nikah sampai sanding la biru. hadoiii, tension mak nok...macam tak de kaler lain dlm dunie nih. Aku agak berkenan dengan baju warna coklat or cream yg patung kt atas pakai. tapi baju lelakinye saiz XL kalau tak silap. hampa hatiku..
.
so, no worries...da boleh proceed ke next step. tema sudah ade. tak yah pening2 dah. nnt aku wat entry baju nikah yg kaler BIRU tu yer. dah tak suprise da sebab korang da taw la biru kalernye kan.
.
.

Thursday, August 12, 2010

Atas permintaan....

0 komen

Kak ina, this entry for u....

Ade org berkobar2 da nak pohon kuarters putrajaya. so, here some more pictures kuarters aku untuk menkobarkan lagi perasaan beliau.hahahahha.

mula-mula, bagi salam sebelum masuk rumah

Assalamuaalaikum.....ade org tak kt umah?




si kurus yg sebok.




jemput2, masuk....





si kurus sedang menjengok dapor. pintu harus dibuka luas2 supaya tak ditangkap basah ataupun tangkap leleh. we both love the counter between dining hall & kitchen! konon boleh main cak2 la kan time aku sedang sebok memasak didapor.



ini pula dari pandangan dapor. Hall ade 2 kipas & 3 lampu kalimantang.

Kitchen Full cabinet. no worries, sume maknenek benda boleh disorok dalam kabinet lepas nih.


Diluar itu, adalah ruang utk menjemor pakaian. tak yah risau, da siap ade tali hijau da. tinggal nak sidai jerk. tapi mesin basuh beli sendiri la yer.

ni pulak almari memang da diberi di Master Bedroom. tak yah pening2 nak beli almari lagi da. tapi tinggi nye mak aiii, menyusahkan aku je nak panjat nnt. paham2 la aku ni kan rendang tak berbuah. heheh


toilet di master bedroom warna cekelat. siap cermin! love it..seperti biase, cermin tinggi. aku kena amek bangku utk nampak keseluruhan wajah di dalam cermin. nak mintak wak sumari rendahkan lagi la cermin tuh. boleh?

toilet guest pulak berwarna biru. oh en.tunang suke. die kan hantu BIRU. so, ni toilet u, toilet i toilet cekelat, deal??

Actually aku nak tayang ruang rumah ni konon2nya lepas perabot semua da masuk & aku da decorate rumah. tapi memandangkan lambat sgt, aku upload la dulu. kasi view sikit rumah ku yg masih kosong ni. CANTIK TAKK??? hihihi

Sunday, August 8, 2010

penat kuasa kuda...eh, kuasa dua...heheheh

0 komen
agak menyepi akhir2 ni nampaknye.
bz mempacking barang2 utk berpindah. bukan aku, tapi makpak mertuaku. aku & en. tunang dok sebok tolong makpak en.tunang angkat barang, beli perabot kt nilai semalam. tapi rumah sendiri masih kosong dan sepi. ewah. ayat tangkap sadis habes. kasi peluang r kt dorg dok putrajaya yg tecinta nih. aku ni pas keje da ari2 pun boleh pegi tengok umah aku yg kosong tuh. kain langsir pun siap sbelum raya, perabot sampai time pose. memang tak kose aku nak melayannye. letih mak noks klu time pose nk berpindah randah. ntah bile nak dok situ pun tak taw. semalam nenek en. tunang baru tepung tawar umah aku & makpak mertua. abes segala doa nenek baca. harap2 tiada apa mengganggu....


sejak dapat umah ni, memang bz je manjang. bukan bz keje. tp sebok buat ape ntah. mcm2 benda. kehulur ke hilir, tiap2 hujung minggu pack dgn jadual aku & en.tunang yg kesana kemari uruskan hal kami. today da buat appointment dgn RUMAH KEBAYA MALAYSIA untuk harga 50% diskaun. mcm mega sale kt sogo pulak. weeehooooo!! harap2 ape yg dicari akan dijumpai disini. penat sudah merantau satu kedai ke satu kedai utk penuhi impian seorang puteri yg cerewet nih.kih kih!



p/s: En. Tunang, cepat la bangun!!! da kul bape nih.....hadoiiiii, call tak angkat. tido mati betol nampaknye mamat ni.

Tuesday, August 3, 2010

cerewet mak wet

2 komen
Masa mula2 g tengok rumah tu, sebagai orang yang agak cerewet memang habes satu rumah aku round cek tombol, tingkap, almari, kabinet, cat dan suma2 lah. yela, before masuk kena pastikan sumanya sempurna. ewahhh! bile cek, tingkap dapor tak leh nk tutup apetah lagi bukak. cat future wall jugak agak berbelak2. maka aku telah membuat ADUAN RAKYAT seperti di TV3 tuh. maka datang lah ahli parlimen Blok A untuk membetulkan ape yg patut for FREE. yaho! suke pulak aku buat aduan2 ni, sebab sume free. ape2 rosak, call sajee...

wak sumari sedang bizi nampaknye..

Sesi mengecat semula semua future wall..Berbelak bukan??hehehhe, cat masih belum kering ler.

sonok bile jd mandor. arah itu ini, sana sini suma. tapi tak sampai hati pulak bile die buat keje tapi tak bayar ape2. wlupun kerajaan da byr gaji dorg. ati pompuan, touching je manjang!

Sumari!! tu ade cat comot tu..
takpe kak, boleh cat balik
(aksi aku yg demand telebih)

2 - 3 kali gak la die turun naik lif g kt bawah bile salah amek warna cat. bukan setakat disini yer kawan2. bile die da cat sume abes, esoknya aku tengok cat tu sume menggelembong sane sini. sumari da pesan, kalau gelembong call die cat balik. so, ingatkan sabtu tu datang nak cuci rumah, tapi terpakse la sumari kopek balik cat tu, plaster, cat balik lagi sekali. huh! sian sumari....lagi betambah touching aku. bukan takat tu je touching aku, sumari siap offer diri nk cucikan rumah lagi ni, dengan bayaran "berapa-berapa la yg kakak nak bagi". ohh, sumari....last2, aku bg kunci grill, terus aku & en.tunang g berjalan2 mencari perabot di balakong. sgt over okeh! balik dari jalan tengok umah da siap cat da siap cuci. oh touching lagi...aku kasi la RM100 sebagai upah mencuci umah. oh, kali ni sumari pulak touching ngan aku. ewahhhhhh, terharu agaknye. sebab aku ckp nak kasi RM50 je utk 2 org. sekali aku kasi RM50 sorang. sumari pun touching gile. terus rase bersalah la tu kot?yela, sabun, mop dan barang2 membersih sume da aku supply cume kudrat die je yg aku gunakan utk cuci umah tu. umah tu pun kosong, cume cuci lantai & tingkap jer. ape2 pun, nnt boleh call sumari lagi kalau nak cuci umah lagi...kih kihhh

Introduce u....

0 komen
My Kuarters!

22 Julai 2010 aritu lagi da dapat kunci, tapi memang bz tahap tapir sampai tak sempat nk bercerita dalam blog ni. lepas je dpt kunci umah, kena g kursus kt bagan lalang pulak. ati ni macam meronta2 u, tak mo pegi sebab excited nk kemas umah membuak2. Terpaksa la downgrade kuarters memandangkan aku ni demand terlebih nak kuarters baru, org kate virgin lagi la kan. tak mo 2nd hand bagai. ceh! pastu demand lagi nak yang dekat dengan jalan keluar ke KL. yela, sian la en. tunang yg kena ulang alik KL-Putrajaya dengan jayanya.

.

Sumpah excited gile sampai tak menyempat2 nak tunggu esok lusa tengok umah taw. dapat je kunci tengahari, terus ajak en. tunang tengok petang pas keje. tak menyempat yempat lagi bile malam tu da wat appointment dgn kakak kedai langsir utk datang ukur. hah, amek ko! semangat tak hengat. bukan ape, da nak raya ni sure ramai yg buat langsir baru kan. daripada kakak tu nk close dari amek booking, tu yg aku cecepat suh die datang ukur. mmg betul pun, pas aku memang kakak tu da close amek jahit langsir da. ramai sgt da die kate.

finalize :

Langsir Sliding Door Ruang Tamu - coklat berbelang2

Master Bedroom - we decide utk tema Hitam+ Putih + kelabu

Dapur - tak lepas dari warna hitam. ni la natijahnye kalau kaum lelaki menguasai pilihan.



Before raya da boleh melaram dengan langsir baru. Utk 2 bilik lagi kteorg da g beli kt nilai. pattern sebijik sejamban dengan master bedroom punya design, cuma yang lainnya kaler Coklat utk bunga hitam tu. Memang en. tunang ade kuasa veto dlm sume pilihan. aku cuma tertunduk akur. hoh. en. tunang sgt tipikal & cerewet nak &$^&**(. sampai aku pening & berserah je la. Aku ni dok beriya nak langsir yg berbunga2 warna warni, tapi die plak nak warna dull jerk. nak buat camane, duit pun duit die. terima je lah walaupun ati memberontak dan menghentak2. hiks. Nnt langsir siap aku tempek gambar langsir tu kt sini okeh?


p/s : Tersentak bile bapak mertua bgtaw die pun dapat kuarters di tempat yang sama! cuma aku Blok A, die Blok C. hadoiiiiiiii......

Monday, August 2, 2010

Hidup aku, sukahati aku lah..

1 komen
Pagi2 aku isi form utk g melbourne bulan 11 ni. nak taw ape bos aku minit??

faham tak?meh aku translate tulisan doktor yg tak berapa rupa doktor nih.

"Permohonan akan ditimbangkan selepas permohonan cuti rehat mengerjakan umrah sahaja".

baiklah TUAN HAJI ISMAIL BIN SAIDI.tau la da pegi haji, tak payah la nak perli2 aku pulak. bos tak sign okeh!

heh, bos ni memang saje cari gado ngan aku la ni. aku dok elok2 tak kacau hidop die.. die boleh buat aku camni pulak. it's ok la kalau nak kasi nasihat or ape2. aku terima lagi. ni kalau tak bagi aku pegi, tiket flight da beli bos nak bayar balik ker duit tu?? siap syorkan aku g umrah dulu baru die nak luluskan aku g melbourne. tak pe la bos taknak sign saya mintak sign org lain..hah! ade aku kesah?hahahahahDengan ini aku isytihar "PERANG DINGIN" dengan bos!!!! nasib la....buat keje sendiri!

0 komen

hoh, sgt bersawang ini belog. lama sungguh tak ku kunjungi
dan meluahkan rasa hati. aceh!
macam2 berlaku akhir2 ni, sampaikan tak sempat nk berbelog langsung.
nak bersiar2 di belog org lain pun tak sempat....
almaklum la org da sebok nk mendecorate umah la katekan
bluweerkk!!! nantikan saja la yer entry sterusnya

0 komen
Cepat la 4.30 petang. mo jumpe itu chenta hati.
hari ni kami berbuka bersama lagik. (ntah2 same cam tempat smlm jerk)
over mak nyah, buke sekali nak berkali2 pulak berbuka bsama.
yela, today kan en.tunang punya bufday.
kunun2 mao celebrate bsama2 makan berbuka sajeee.
no cakes, no candle's, no.. nothing!
gile budget aku bufday en.tunang tahun ni.
hadiah en.tunang tu buat2 lupe je la, bleh?kih kih kih...

My Mucuk!

0 komen
Hepy Birthday to u dear darling!
24th baru, aku da berzaman 24 tahun, en.tunang baru nak langkah ke 24tahun.
let's view the story...

Perkenalan dari zaman belajar di politeknik.....membuahkan cinta yg ranum. ewah ayat!

see, muda remaja muke aku time ni. en.tunang jugak la yg menten kurus. aku dari dulu smpai sekarang yg makin montel.meh aku tunjuk muke en.tunang yg paling busuk yg penah aku ade dlm simpanan......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

kah kah kahhh!!!
muke seposen! time ni kt kafe poli ngah makan2 la kan.
muke baru bangun tido agaknye budak ni.
.
kejadian semalam:
(berbuke bersama en.tunang di Restoran View Village Bangi)
.
en.tunang : ma, esok bape aribulan?
.
aku : mmmm, bape ye. (smbil tengok tarikh kt hp)
.
en.tunang : gelak2 jaat
.
aku : (da dpt tangkap da) .. eh ape2 ntah. esok ari selasa la (smbil sengeh2)
.
en.tunang : alaaaa...b tak mintak ape2 pun, cume b nak SEPERSALINAN SERBA SATU PAKAIAN RAYA. dari atas kepala sampai la kaki.
.
aku : ewah, kte tak tanye pun die da ckp nak adiah pe pulak. b nak ma masuk meminang b ke esok nk sepersalinan bagai.
.
en.tunang : leh eh, leh la...jimat duit raya b.
.
aku : tengok r camane nnt.
(dlm ati dok pk, kasut die je da beratus2. belum masuk baju melayu lagi.)
.
aku : time ma nye birthday tahun lepas b kasi ape ek? langsung tak kasi ape2 kan?
.
en.tunang : ehh ehh, lupe la tu. kan b kasi cinta b. kah kahh kah! kan kte btunang time tu. 9 dulang hantaran b kasi ma hadiah tau. <--- ayat belagak tak bleh blah!
.
aku : ??? (pasrah)
.
kalau tak arini kteorang nikah tau. konon2 tunang time birthday aku, nikah time en.tunang punye birthday. kire gift yg tak ternilai la konon2. tapi ape kan daya, nenek tak kasi kawen sama tahun dengan kakak aku. (pasrah lagi). nikah ari keje, sure best! tenang jer...sanding je time wiken. tak kelam kabut. btul tak?
.
.
ni ngah buat kire2 utk beli sepersalinan baju raya en.tunang. oh, da la gaji sudah potong itu sewa kuarters. sengkek la aku raye ni nnt. so anak2 sedara, tahun ni tak de duit raye la ye! bonus pun tarak. so dok diam2! (sambil gelak jaat).
.
.
To en.tunang : May Allah bless our relationship. semoga segalanya dipermudahkan Tuhan. Semoga kamu lebih gemok lepas ni. tak yah la aku bersusah payah diet lagi utk menjadi sekurus kamu. uhuk uhukk! petang nnt kte berbuka sama-sama lagi k? Love u till the deathh!!!!muahhh satu dua tiga empat lima puloh kali. teeheeee........





p/s : en.tunang da pesan, tak yah wat delivery cakes ke ofis arini. sbb pose.(cam tau2 jerk mamat ni, da tak suprise da delivery cakes ni. kena cari inisiatif lain). semalam en.tunang pesan tak mo kek dah. sebab kek makan jadi TAIK, tapi baju pakai tak jadi taik. aku balas balik, baju tak jadi taik, tapi baju melayu setahun sekali je kot b pakai?? daripada buat pekasam, bih baik buat TAIK. hhaahahhahahah <---- We just joking, maaf ayat agak kurang asam garam sedikit. bahaaaaahahahah







.

Cik Langsir

2 komen
sory guys, lambat cite pasal cik langsir. sebok mempacking barang2 utk bpindah. sebok g ikea, sebok g giant, sume2 nye sebok la. ni pun di pagi yg sejok ni mata da celik da. mane tak nye dok sedap tido sampai lupe nak kunci jam bgun sahur. habess la longlai aku arini..pestime ni tak bsahur.....isk. ok ni aku nak share ngan u'olls pasal cik langsir i yg mabeles ni..teeeheee



Hall - sangat matching dengan kaler kusi. tapi tidak matching dengan carpet yang en.tunang beli. NAK CARPET LAIN !!! NAK CAM BULU2 KUCING PARSI TUH! yg lembut mulus kudus tuh. huhu, angan2 nk beli kt nilai. tp tengok kt ikea murah. terus en.tunang beli. tengok2 cam tak matching je. nnt aku upload eh.



Master Bedroom - ohhh sgt jatuh cinta dengan langsir di blik sendiri. lawa dowhh, bilik jd cam gelap2 alam romantik gituh. kate tema hitam putih kelabu, memang malap la. tp syokk uh, rase cam ari2 malam la, tak de siang. heheheh, over mak nok.



Master Bedroom - de tingkap cenonet kt sebelah almari ni. tp kteorg buat roman blind. lawa jugak erk, bleh main nyanyi lagu negara ku sambil tarik2 tali tu cam kt sekolah dulu..teeeheee!



dapor - wah, bulus2 ayam pun mau enterprem jgk. dapor ni nak nampak moden sikit, aku buat la roman blind. lawa gak la kain yg dipilih oleh en.tunang ni. jgn gtaw die, nnt die kembang tak kuncup2. syuuuuppp!



setelah nanyi lagu negaraku, maka cik langsir sudah pun berkibar megah di atas itu. kih kihh! cik bulus ayam sudah hilang?cepat2 mak simpan noks. malusss..kih kih. oh ye, 2 lagi bilik tu kteorg tempah kt nilai. da pasang, tapi malas mo transfer dr kamera. ni pun curik dari FB owner kedai cik langsir.

Harga utk langsir diatas : RM 1***

mule2 pikir cam membazir, tapi bile lihat hasilnya memang berbaloi la. Tinggal hulur duit jerk, ukur, jahit, kain, drill, pasang sume dorg. aku jd mandor tunjuk sane tunjuk sini. siap mintak extra drill utk 2 bilik tu lagi wlaupun die tak buat langsir lagi 2 blik tu. FOC okeh, walaupun mata drill die rosak gara2 keras gile bapak punye dinding kt uma aku ni.


p/s : cik langsir sudah siap, maka sebok lah pasni mempacking brg utk berpindah masuk. langsir sudah ada, baru de semangat nk masukkan barang2 lain. hehheheh...... Bos, nak cuti sebulan bleh??blehhh???teeeheeee....

cik langsir

0 komen

yeyyyy, dapat call dari cik langsir pagi tadi. langsir sudah siap. die call tanya jam berapa nak die datang pasangkan. heaven gile rase, baru semalam cite pasal cik langsir. kih kihhh, eksaited okeh. en.tunang pun sebok nak dtg sini tengok jugak. oh ade alasan nk berbuke pose diluar arini bersama yg tersyg. ewah.

bile cik langsir telah terpasang, da boleh la pasang cik tv pulak. memandangkan pemandangan luar utk masuk ke rumah sudah ditutup. heheh. ade org yg akan bz wiken ni. later aku update cik langsir yg telah siap dipasang okeh?daa....

Lotengku

0 komen

ayah sudah call tanya mao kaler bilik warna ape utk bilik aku dirumah sg.buloh. uhuk hukk, awal gile nak cat bilik. takut warna pudar je pas aku kawen nnt. hiks! gediks...time pose ni ati aku gediks2 mau kaler pink pulak. ape kejadahnye la haku ni nak kaler yg aku sendiri tak suke ni erk?? mungkin sifat keperempuanan aku dah kembali. ohmennn, yeke ni.geli mak nok! setelah lihat gambar spt dibawah, sape takmo bilik cenggini kalernye turun tangan.hehehhe...

Nnt kang mnyesal tak sudah kang kalau nk tukar kaler lain. bih baik aku pikir panjang2 dulu, ni keputusan kena pikir antara hidup atau mati. oh kalau la aku cat kaler pink sure en.tunang tak suke. biakan die terjun bersama labu-labunya. bilik haku suke hati aku la, kalau tak suke pegi balik umah mak awak. wahh, kejam gituh..

kaler merah ni pun hot-hot gedik jugak. mau nnt aku tak dpt tido kang. merah menyala membara sehangat api ko. utk org baru kawen ok la kot hot-hot ni. kang da lame kawen, hot-hot pulak si isteri dgn suaminye nnt.kih kih..

idea bijak : u tido biru, i tido pink?okey tak? en.tunang kan sgt dirasuk warna biru, aku pulak dok gedik2 nak kaler pink sgt kan. so tido asing2 di kaler masing2. kah kah..bgus gak kan cadangan camni. agak2 aku da bosan dgn pink, aku g la tido kt kaler biru.
.
banyak cantik ko, bilik pun sekangkang peria eh eh kera, ade hati nak bercat dua tiga kaler dlm bilik tu. nk masukkan katil pun kalau amek king size, memang katil je la bermaharajalela kt bilik aku yg comel molek tuh. da tak leh masuk perabot lain. so perlulah berhemah dlm pembelian perabot dan juga kaler pun harus mempengaruhinya utk bilik nampak lagi besau dan luas. betul tak? haishhh, perlulah menggunakan khidmat en.google begini utk dptkan inspirasi....bye!

en.philips

0 komen
Agak aktif berbelog arini nampaknye? mentang2 la bos tak de. kih kih.
Cite bab umah tak abes2 lagi. sampai aku da duduk umah tu kot baru aku stop cite pasal ni. eksaited mengalahkan org nak kawen.
.
.
sepetang berjalan2 di Giant tanpa tujuan:-
en.tunang : jom g tengok tv nak?
(padahal aku da de 1 tv, en.tunang pun ade 1 tv masing2)
aku : (malu tapi mahu) ewah...
en.tunang : kate aritu sebok nk beli home theater kan?
aku : yela, tapi tv pun chokia, nak pakai cemane..
.
.
hasil dari niat menjengok2 saje da bertukar kepada MEMBELI BELAH dengan jayanya.
ohhh, habes r duit cenggini. (selamat baju raye da siap jahit sume).

home theater yang berjaya dipilih. oh pasni da boleh buat panggung wayang kt umah.

pastu tak sedar2 diri lagi tu, nak gak beli tv gabak besau jugak. tak cukup 36". nak jugak beli yg 42". hadoiii, alang kepalang membeli dan membelah kate en.tunang. Hasil perbincangan dan toleransi sesama kami, maka aku bayar utk home theater, en.tunang membayar utk itu tv.
.
kenapa en.philips?sebab en.tunang da ade DVD player jename en.philips juga. maka, harus la sedondon kesemuanya. ok skrg da kena pikir mane nak letak 2 lagi tv kami. mungkin di bilik tidor 1 dan dapor. sambil memasak masih boleh berhibur bukan?masih dlm petimbangan lagi.
.

wah, merah menyala umpama neraka. ops! tu langsir sementara di bilik ke3 yg disumbangkan oleh makmertuaku. tapi bilik tu bertukar warna sangat garang. langsir sementara menantikan cik langsir siap dijahit. tak sabar sudah mao pasang ini tv. tapi agak takut sebab langsir tak de, umah pulak tak de sape yg duduk. hurmmm....simpan dalam bilik dulu la nampaknye.

.

.

Get Well Soon

0 komen
En.bos tidak sihat. beliau telah dijahit di bibir sebanyak 3 jahitan pada 1 ramadhan lalu. Gara-gara pitam sewaktu terawih di surau. pitam dan terhantuk di bucu tiang. en.bos di barisan paling depan okeh, lagi afdal. hiks!
.
Dengan itu, beliau MC khamis dan Jumaat lepas. oh kegirangan rasanya sebab buleh balik dengan aman damai sekali jam 4.30 petang. Arini (isnin) bos msg kate lewat masuk ofis sebab nak ke klinik sebab tak sehat lagi. hope doc kasi MC lagi kat bos. boleh la aku bersukaria dihariraya lagik. opss2, dah2 takmo hepy sgt atas kesakitan org lain. <--ayat xbleh blah.
.
Anyway, semoga en.bos sehat sepenuhnya dan boleh berkerja keras lagi dihari2 mendatang. (opsss!jgn salah anggap). en.bos keje terlalu aktif, mungkin tidak cukup air dalam badan.
.
.
p/s : adakah ini natijahnye utk en.bos sebab tak kasi aku g melbourne aritu?oh ohhh.....perasan sungguh! teeeheee...atau mungkin bos malu nk dtg keje dengan bibir umpama angelina jolie yg berbibir munggil disebabkan kena jahit itu?opsss....tlebih sudah!

en.perabot

0 komen

Jumaat lepas dapat call dari en.perabot. heh, janji jam 8 malam pas berbuka pose, tp awat call kul 4 petang da tecongok depan pintu uma?slamat bos MC jumaat tu, boleh la larik balik umah kejup. ish en.perabot ni. kih kih..



ohh, kusi ni agak overdose besaunye. sedikit mkn ruang utk ruang masuk ke master bedroom. eh, tolong abaikan langsir yg umpama apetah. langsir sementara, ohh cik langsir baru cepatlah anda siap. sudah tidak sabar jugak nih mao tengok langsir raya pulak. kih kihhh...




MasterBedroom adalah tema Hitam&Putih. maka segala mak nenek perabot termasuk carpet adalah hitam puteh. kecuali almari yg da tersedia ada sejak azali lagi tu.




Pantang tengok kaler hitam puteh, sume nak dibeli. tak taw la ape nk buat ngan box diatas tuh. ishh, lawa sgt la pulak nak letak baju kotor kan?





eh, rumah mcm tongkang pecah. beserabot lagi time ari jumaat. sekali time ari ahad datang sume telah disusun rapi oleh en.tunang. ohh sgt baik hati kamu ye. berkemas bersendirian sedangkan aku bersuka ria bersama keluarga di sg.buloh. tu la, sape suh umah makpak mertua dekat dengan umah ni. terpaksa la kamu berkorban. suke-suke-suke mak nyah! lain kali kemaskan lagi yer...sesungguhnya tunang kamu ini bz memanjang..ahaks!


.


.


p/s : menunggu cik langsir call pulak minggu ni. memang beraya sakan la aku tahun ni. kih kihh...




Nikah Outfit

0 komen

omennn....dlm gambar ni da jadi kaler hijau la pulak. mungkin lighting terlalu terang kot?

Tapi biru sebenarnye baju nikah aku nih. see, biru okeh. lagi lagi biru, biru lagi lagi, lagi biru lagi..tapi design baju nikah masih belum difikirkan lagi. pas raya nanti baru pegi hantar jahit. nak kasi diet dulu utk dptkan fitting baju badan yg kurus. ewah, perasan betul. bajet boleh kurus r pas raye kan?teeheee......
.
p/s : sudah mule cite bab kawen nampaknyer?skrg ni pening sebab kes pindah umah belum selesai da masuk cite bab kawen. fuhhhhh...

Pencinta Biru

0 komen

Rumah Kebaya Malaysia

Da ari jumaat baru mau cite. da basi gile. yela, tak sempat la kawan2 nak update. Ahad lepas aku ade appointment jam 11.30 pagi. sumpah tak tipu aku bgadoh dgn en.tunang sebab tak dapat cari jalan. aku pilot & en.tunang co-pilot. camane kalau co-pilot tak reti bace peta??mengamok la pilot. Rupa2nya die bukan di kawasan kedai, tapi di rumah. nama pun RUMAH KEBAYA kan? en. tunang siap merajok tak nak masuk rumah. wah ugut nampak??last2, kakak siti tu keluar jemput kteorg masuk. terus tak jadi majok. over okeh! nak kena jemput2 bagai...

Gambar baju terpaksa di-blank kan. tak suprise la kan da gtaw baju ape. but ni love in first sight en.tunang. die lagi over dari aku okeh. berposing sakan depan cermin dan aku hanya tunduk bersetuju dengan baju yg die minat. means, die try baju. then baju yg die suke tu la akan taw baju aku baju yg mane. Aku tak bleh pilih yg lain dah, kan da susah bile jd orang KURUS nih. haishhhhh, selamat aku gedempol sikit, leh la muat mane2 baju.
.
seperti biase, tak lari dari tajuk atau topik. masih lagi biru, biru dan biru..oh goshh. nyampah tul. slamat la biru + offwhite. biru pun biru nak ke silver sikit. kalau baju sanding biru semua memang dari tunang, nikah sampai sanding la biru. hadoiii, tension mak nok...macam tak de kaler lain dlm dunie nih. Aku agak berkenan dengan baju warna coklat or cream yg patung kt atas pakai. tapi baju lelakinye saiz XL kalau tak silap. hampa hatiku..
.
so, no worries...da boleh proceed ke next step. tema sudah ade. tak yah pening2 dah. nnt aku wat entry baju nikah yg kaler BIRU tu yer. dah tak suprise da sebab korang da taw la biru kalernye kan.
.
.

Atas permintaan....

0 komen

Kak ina, this entry for u....

Ade org berkobar2 da nak pohon kuarters putrajaya. so, here some more pictures kuarters aku untuk menkobarkan lagi perasaan beliau.hahahahha.

mula-mula, bagi salam sebelum masuk rumah

Assalamuaalaikum.....ade org tak kt umah?




si kurus yg sebok.




jemput2, masuk....





si kurus sedang menjengok dapor. pintu harus dibuka luas2 supaya tak ditangkap basah ataupun tangkap leleh. we both love the counter between dining hall & kitchen! konon boleh main cak2 la kan time aku sedang sebok memasak didapor.



ini pula dari pandangan dapor. Hall ade 2 kipas & 3 lampu kalimantang.

Kitchen Full cabinet. no worries, sume maknenek benda boleh disorok dalam kabinet lepas nih.


Diluar itu, adalah ruang utk menjemor pakaian. tak yah risau, da siap ade tali hijau da. tinggal nak sidai jerk. tapi mesin basuh beli sendiri la yer.

ni pulak almari memang da diberi di Master Bedroom. tak yah pening2 nak beli almari lagi da. tapi tinggi nye mak aiii, menyusahkan aku je nak panjat nnt. paham2 la aku ni kan rendang tak berbuah. heheh


toilet di master bedroom warna cekelat. siap cermin! love it..seperti biase, cermin tinggi. aku kena amek bangku utk nampak keseluruhan wajah di dalam cermin. nak mintak wak sumari rendahkan lagi la cermin tuh. boleh?

toilet guest pulak berwarna biru. oh en.tunang suke. die kan hantu BIRU. so, ni toilet u, toilet i toilet cekelat, deal??

Actually aku nak tayang ruang rumah ni konon2nya lepas perabot semua da masuk & aku da decorate rumah. tapi memandangkan lambat sgt, aku upload la dulu. kasi view sikit rumah ku yg masih kosong ni. CANTIK TAKK??? hihihi

penat kuasa kuda...eh, kuasa dua...heheheh

0 komen
agak menyepi akhir2 ni nampaknye.
bz mempacking barang2 utk berpindah. bukan aku, tapi makpak mertuaku. aku & en. tunang dok sebok tolong makpak en.tunang angkat barang, beli perabot kt nilai semalam. tapi rumah sendiri masih kosong dan sepi. ewah. ayat tangkap sadis habes. kasi peluang r kt dorg dok putrajaya yg tecinta nih. aku ni pas keje da ari2 pun boleh pegi tengok umah aku yg kosong tuh. kain langsir pun siap sbelum raya, perabot sampai time pose. memang tak kose aku nak melayannye. letih mak noks klu time pose nk berpindah randah. ntah bile nak dok situ pun tak taw. semalam nenek en. tunang baru tepung tawar umah aku & makpak mertua. abes segala doa nenek baca. harap2 tiada apa mengganggu....


sejak dapat umah ni, memang bz je manjang. bukan bz keje. tp sebok buat ape ntah. mcm2 benda. kehulur ke hilir, tiap2 hujung minggu pack dgn jadual aku & en.tunang yg kesana kemari uruskan hal kami. today da buat appointment dgn RUMAH KEBAYA MALAYSIA untuk harga 50% diskaun. mcm mega sale kt sogo pulak. weeehooooo!! harap2 ape yg dicari akan dijumpai disini. penat sudah merantau satu kedai ke satu kedai utk penuhi impian seorang puteri yg cerewet nih.kih kih!



p/s: En. Tunang, cepat la bangun!!! da kul bape nih.....hadoiiiii, call tak angkat. tido mati betol nampaknye mamat ni.

cerewet mak wet

2 komen
Masa mula2 g tengok rumah tu, sebagai orang yang agak cerewet memang habes satu rumah aku round cek tombol, tingkap, almari, kabinet, cat dan suma2 lah. yela, before masuk kena pastikan sumanya sempurna. ewahhh! bile cek, tingkap dapor tak leh nk tutup apetah lagi bukak. cat future wall jugak agak berbelak2. maka aku telah membuat ADUAN RAKYAT seperti di TV3 tuh. maka datang lah ahli parlimen Blok A untuk membetulkan ape yg patut for FREE. yaho! suke pulak aku buat aduan2 ni, sebab sume free. ape2 rosak, call sajee...

wak sumari sedang bizi nampaknye..

Sesi mengecat semula semua future wall..Berbelak bukan??hehehhe, cat masih belum kering ler.

sonok bile jd mandor. arah itu ini, sana sini suma. tapi tak sampai hati pulak bile die buat keje tapi tak bayar ape2. wlupun kerajaan da byr gaji dorg. ati pompuan, touching je manjang!

Sumari!! tu ade cat comot tu..
takpe kak, boleh cat balik
(aksi aku yg demand telebih)

2 - 3 kali gak la die turun naik lif g kt bawah bile salah amek warna cat. bukan setakat disini yer kawan2. bile die da cat sume abes, esoknya aku tengok cat tu sume menggelembong sane sini. sumari da pesan, kalau gelembong call die cat balik. so, ingatkan sabtu tu datang nak cuci rumah, tapi terpakse la sumari kopek balik cat tu, plaster, cat balik lagi sekali. huh! sian sumari....lagi betambah touching aku. bukan takat tu je touching aku, sumari siap offer diri nk cucikan rumah lagi ni, dengan bayaran "berapa-berapa la yg kakak nak bagi". ohh, sumari....last2, aku bg kunci grill, terus aku & en.tunang g berjalan2 mencari perabot di balakong. sgt over okeh! balik dari jalan tengok umah da siap cat da siap cuci. oh touching lagi...aku kasi la RM100 sebagai upah mencuci umah. oh, kali ni sumari pulak touching ngan aku. ewahhhhhh, terharu agaknye. sebab aku ckp nak kasi RM50 je utk 2 org. sekali aku kasi RM50 sorang. sumari pun touching gile. terus rase bersalah la tu kot?yela, sabun, mop dan barang2 membersih sume da aku supply cume kudrat die je yg aku gunakan utk cuci umah tu. umah tu pun kosong, cume cuci lantai & tingkap jer. ape2 pun, nnt boleh call sumari lagi kalau nak cuci umah lagi...kih kihhh

Introduce u....

0 komen
My Kuarters!

22 Julai 2010 aritu lagi da dapat kunci, tapi memang bz tahap tapir sampai tak sempat nk bercerita dalam blog ni. lepas je dpt kunci umah, kena g kursus kt bagan lalang pulak. ati ni macam meronta2 u, tak mo pegi sebab excited nk kemas umah membuak2. Terpaksa la downgrade kuarters memandangkan aku ni demand terlebih nak kuarters baru, org kate virgin lagi la kan. tak mo 2nd hand bagai. ceh! pastu demand lagi nak yang dekat dengan jalan keluar ke KL. yela, sian la en. tunang yg kena ulang alik KL-Putrajaya dengan jayanya.

.

Sumpah excited gile sampai tak menyempat2 nak tunggu esok lusa tengok umah taw. dapat je kunci tengahari, terus ajak en. tunang tengok petang pas keje. tak menyempat yempat lagi bile malam tu da wat appointment dgn kakak kedai langsir utk datang ukur. hah, amek ko! semangat tak hengat. bukan ape, da nak raya ni sure ramai yg buat langsir baru kan. daripada kakak tu nk close dari amek booking, tu yg aku cecepat suh die datang ukur. mmg betul pun, pas aku memang kakak tu da close amek jahit langsir da. ramai sgt da die kate.

finalize :

Langsir Sliding Door Ruang Tamu - coklat berbelang2

Master Bedroom - we decide utk tema Hitam+ Putih + kelabu

Dapur - tak lepas dari warna hitam. ni la natijahnye kalau kaum lelaki menguasai pilihan.



Before raya da boleh melaram dengan langsir baru. Utk 2 bilik lagi kteorg da g beli kt nilai. pattern sebijik sejamban dengan master bedroom punya design, cuma yang lainnya kaler Coklat utk bunga hitam tu. Memang en. tunang ade kuasa veto dlm sume pilihan. aku cuma tertunduk akur. hoh. en. tunang sgt tipikal & cerewet nak &$^&**(. sampai aku pening & berserah je la. Aku ni dok beriya nak langsir yg berbunga2 warna warni, tapi die plak nak warna dull jerk. nak buat camane, duit pun duit die. terima je lah walaupun ati memberontak dan menghentak2. hiks. Nnt langsir siap aku tempek gambar langsir tu kt sini okeh?


p/s : Tersentak bile bapak mertua bgtaw die pun dapat kuarters di tempat yang sama! cuma aku Blok A, die Blok C. hadoiiiiiiii......

Hidup aku, sukahati aku lah..

1 komen
Pagi2 aku isi form utk g melbourne bulan 11 ni. nak taw ape bos aku minit??

faham tak?meh aku translate tulisan doktor yg tak berapa rupa doktor nih.

"Permohonan akan ditimbangkan selepas permohonan cuti rehat mengerjakan umrah sahaja".

baiklah TUAN HAJI ISMAIL BIN SAIDI.tau la da pegi haji, tak payah la nak perli2 aku pulak. bos tak sign okeh!

heh, bos ni memang saje cari gado ngan aku la ni. aku dok elok2 tak kacau hidop die.. die boleh buat aku camni pulak. it's ok la kalau nak kasi nasihat or ape2. aku terima lagi. ni kalau tak bagi aku pegi, tiket flight da beli bos nak bayar balik ker duit tu?? siap syorkan aku g umrah dulu baru die nak luluskan aku g melbourne. tak pe la bos taknak sign saya mintak sign org lain..hah! ade aku kesah?hahahahahDengan ini aku isytihar "PERANG DINGIN" dengan bos!!!! nasib la....buat keje sendiri!

0 komen

hoh, sgt bersawang ini belog. lama sungguh tak ku kunjungi
dan meluahkan rasa hati. aceh!
macam2 berlaku akhir2 ni, sampaikan tak sempat nk berbelog langsung.
nak bersiar2 di belog org lain pun tak sempat....
almaklum la org da sebok nk mendecorate umah la katekan
bluweerkk!!! nantikan saja la yer entry sterusnya

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template