Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, July 21, 2010

bile banyak keje pun boleh senyum lebau

2 komen

today punya kerja belambak2. sampai je ofis terus bos panggil mengadap seawal 7.00 pagi okeh! heh, bos saya ni masuk keje jam 7 pagi tapi start keje jam 7.30 pagi la. isk! tapi tetap akur...bos sudah panggil mengadap. belambak pulak tu memo & surat yg bos kasi suh buat. hadoiii, tapi pas je kua dari bilik bos aku g kafe beli makan & breakfast siap2. sebab bile da start buat keje memang susah nak stop nnt. wahh, ayat seperti pekerja cemerlang, gemilang, terbilang gituw! auwh.

tapi betul tak tipu, sumpah bz tahap tinggi lagi dari otromen taro. huh. bile da kul 9 pagi tu. aku stop kejap. temenung2 kejap, on ym dulu, on lagu2, tegok milo yg da sejok tu dulu.. then hati ni tetibe je terdetik nak bukak cek website nih.

ohmennn!!!! selalu kecundang jer bile die tulis "ANDA MASIH DALAM STATUS MENUNGGU". tapi harini cam terkejut berok bile da kua alamat rumah aku sekali. fulaawey! rase nk terus shotttt g tengok rumah sekarang jugak. eksaited harus lebih okeh. huhu. hepy2, tapi bile call en.tunang ntah mane die pegi ntah tak angkat2 phone. aku da eksaited nk bagitaw die nih. ntah2 die masih dibuat mimpi kot??yela, pagi tadi kan ujan melampaui batas. die memang over tido kalau ujan. nyampah!!!

tetibe je senyum sampai ke telinga walaupun keje ngah belambak2 tak siap lagi ni. sempat lagi tu update blog, sebab tak de sape tempat nak diluahkan kegembiraan sebab dapat kuarters nih. hiks! rakan2 ofis ramai pegi kursus. en.tunang pulak tak dapat dikesan. so, aku pun menyeleweng kejap updated blog. okeh dah, skrg aku nak pegi sambong buat keje balik dengan hati yang tenang dan gumbire.
.
.
p/s: boleh fokus ke keje??ati da meronta-ronta suh pegi tengok itu rumah..aiyooooo!!saba la wahai hatiku......
.
.
.

Monday, July 19, 2010

harapan utk hari ini

0 komen
"Salam

Surat tawaran puan kini sedang dalam tindakan, Puan akan dihubungi dalam masa yang terdekat ini apabila surat tawaran siap. Untuk makluman puan jangkaan majlis penyerahan kunci pada 31.7.2010 adalah di batalkann dan puan boleh segera mendudukinya apabila puan telah menerima surat tawaran dan melengkapkan syarat-syarat yang telah di tetapkan

Sekian, terima kasih

NORLIZA BT MD NOR"


memberi harapan dan sinar baru. oh, ayat tak boleh blah! pn. liza, ayat anda telah di kopi pes dlm blog ini. harap anda tidak menyaman saya atas menkopi pes ayat anda. hihihihiii. Setelah berpenat lelah mendaftar pada 29.12.2009. dah lame okeh, geng2 aku sebelum ni apply arini bulan depan da dapat kuarters. ni ntah ape penyakit ntah tetibe je jadi lambat. alasan die "tak de kuarters baru bukak". aku pulak dok cerewet nak kuarters baru. tak mo bekas2 org nih. hiksss, gedix tahap otromen taro..yela, mane tak cerewet. rumah tu adalah umah me&future hubby. Gelaran baru haruslah rumah baru juga. tidak ketinggalan juga perabot baru. kami sudah exsaited utk beli barang2 rumah kami. tetibe jadi exsaited lak nak masuk umah baru...nnt pas kawen boleh cuci kaki masuk umah jer, tak yah pening2 nak cari rumah & kemas rumah lagi. betul tak?betul tak??? harap-harap dapat sebelum pose..tak larat ler nak berpindah randah time pose. harapan demi harapan....harap menjadi kenyataan...
.
.
.
.
p/s : hp sentiasa dibawa kemana-mana sachee...walaupun tgh wee wee or poo poo. gile semangat tunggu call dari BPH..hiks!!
.
.
.

Wednesday, July 14, 2010

0 komen

pagi tadi time view dok tengok FB orang yg aktif post macam2 suddenly terjumpa twin yg sama nama!

oh hebat pula rasanya. sebab dari dulu lagi aku sedaya upaya cari manusia yg sama nama ngan aku yg agak pelik nih. selalu AZLINA tu selalu la jumpe & dengar, tapi bile E.Z.L.I.N.A ni susah sikit. tak sangka la ade sorang lagi makhluk Tuhan bernama EZLINA jugak. bile da jumpe terus la tego walaupun ntah sape2 ntah die. mungkin die pun pelik aku ni telebih excited pulak. selamat la die ok, dan sudi berkawan aku yg ntah sape2 ni. hihihihii
.
.
.
.
.
.
.

.

.

kes kedua pulak, dok ralit la view profile org ramai yg tag macam2 dlm FB ni. tetibe je ati memberontak pula nk menghabeskan duit dengan membeli belah disana sini. tengok lens yg kaler warna warni nak, tengok baju nak. hadoiii, tokey balak pun boleh pokai kalau camni. tapi cukup tpikat dengan baju seperti dlm gambar di atas. sebab sekali dengan tudung, agak senang keje, tak yah dok g cari tudung yg matching lagi. padahal baju raya 2 helai da siap dijahit da, tinggal nak tunggu time raya je. ni dah dok beli kain pasang lain. heh, takpe2 bleh buat baju keje. aceh! (ayat sedapkan ati)...

.
.
.
.
sekali dok PM dalam FB ngan owner die pung pang pong pang. so, kire da confirm amek, die mintak alamat. beriya la aku taip, kasi courier smpai kt ofis. sebab biase courier ni anta time office hour. kang dok ketok2 sampai pecah pintu umah pun tak de org nak bukak. semua g keje. last2, tengok die rupanya keje satu ofis ngan aku! diulang...satu ofis!!!!!tapi tingkat lain....hahahahha.

kelakar je rase, tula sape suh letak gambar anak..kan da tak kenal, pastu tulis Location PAHANG. memang aku tak budget satu ofis la kan. dah senang keje aku, turun setingkat boleh la berurusan dengan owner nya. tak de la extra kos utk penghantaran. yahoooooo, tambah lagi baju raya lagi sehelai~~~~~ yeke sehelai??ntah2 nnt dibeli lagik..huhuhuuu
.
.
.
.

Monday, July 12, 2010

lembek macam agaq-agaq

0 komen
catat rekod betul la aku akhir2 ni, dalam sebulan mau 5-6 kali
da masak agar-agar milo nih.
semangat gilos tahap ghaban aku masak.
mungkin sebab cuaca akhir2 ni yg agak membahang.
tekak pulak selalu kering & nk minum ais jerk.
bile makan agar2, sedap je bile agar2 lalu kt tekak
sejok je!




Bahan:
1 paket agar2
milo (refill 200g)
gula 13 sudu
1 tin susu cair
2 susu pekat
6 cawan air



Cara :
rendam agar2 dalam 6 cawan air dan didihkan
bile agar2 da cair dalam air masukkan susu cair, susu pekat
kemudian gula & milo
kacau sehingga mendidih & berbuih2
terus letak dalam loyang





jgn tunggu sejok dlm periuk pulak
kang keras, de yg kena makan dalam periuk agar2 tuwh.
hahahhaha
ati2 jugak, takut terlebih air jadi lembek
tak cukup air jadi keras pulak
so, berhati2 la anda yer!





p/s : sikap aku yg tak dapat dibendong, bile da try 1 resipi yg suke2 ati mak bapak punye resipi nak masukkan ape yg aku suke. kalau boleh ari2 nak buat bile resipi tu menjadik. haishh!

emo-telebih

1 komen
"bile mau kawen?"
"sy da lame tunggu kad kawen dr awak ni, tapi tak dpt2 lagi"
"org lain da kawen, awk tunggu ape?"
"dlm gambar tu, suami awk ke?"


eh helooo, sy belum kawen okeh!
geram je bile org kua masuk bilik aku tanya pasal gambar aku besama en.tunang masa bertunang. gambar tu macam gambar kawen ker?takkan la time kawen pakai kemeja kot?!

mungkin dorang pikir outdoor session utk org kawen kot. mungkin jgk.

tension okeh.

bile single, tanye bile nak tunang

bile da tunang, tanye bile nak kawen

bile da kawen, tanye bile nak de baby

bile da de baby, tanye bile nk de 2nd baby

tak mo tanye ke bile nak cerai? <--- Emo pulop

SABA YE SEMUA, SAYA DALAM PROSES PERSEDIAAN KE ALAM ITU. HARAP SEMUA BERSABAR, NANTIKAN KAD BARU TANYA OKEH?
hahahahhahaa...emo terlebih!!!

Sunday, July 11, 2010

mari makan!

0 komen
today's menu :



Mood rajin memasak telah kembali. takku sangka tetibe jd rajin nih.mungkin perut sudah menjerit minta diisi makanan. sudah tengahari tapi tak telan ape2 lagi. patut la rajin gile nk masak lagipun bahan pulak ade dlm peti es! ahakss....

Menu 1:



Bahan:
Cili Blender (cili kering, bwg putih, bwg merah)
sotong
cili sos
gula
garam
pak aji


Cara:
goreng cili blender dgn minyak
bile da garing, masukkan sos, gula, garam dan aji secukup rasa
masukkan sotong
Siap!!

senang bukan??ni lauk pemalas bagi aku. simple but nyummy.... kalau makan lauk ni dengan telor goreng & nasi panas pun da cukup mengiurkan ayaq liuq.






Menu 2:-



Bahan:
Ikan Bawal
Bwg besar
Bwg putih
Cili Merah
Cili Blender
Bwg cengkih
Kayu Manis
Kicap Manis
Kicap Masin
pak aji

Cara:
Goreng ikan
goreng bwg cengkih & kayu manis sehingga naik bau
masukkan bwg besar, bwg putih
masukkan cili blender
bile da garing, masukkan kicap manis&masin, pak aji dan sedikit air
masukkan cili merah & ikan yg telah digoreng
SIAP!!!



so, sekarang da tersandar kekenyangan! huh, ni yg malas nak makan ni..mata ni da 50% tertutup da nih. kang tido, malam tak boleh nk tido pulak. da la esok keje. isk! kepada kawan2, marilah belajar memasak utk masa depan. kah kah kahh. utk menjadi isteri kesayangan suami, perlu lah bermula dari masakan yg kte masak. makk aii, over taw! to en.tunang, tengok! i pandai masak okeh, bukan pandai cakap jerwww....hukhukk. u sure kenyang kalau kawen ngan i nanti. hahahhahaha..virus menggatal sudah kembali. bliuweekkk......to all blogger, try la resipi ni okeh? daaaaaaaaa.......................


berturut-turut

0 komen



en.abg sudah tidak sabar mau kasi adiknya lepas kawen dulu. die pun sebok jugak la nak ikat GF die. heh.pening pale mak bapak aku. aritu kate nak merisik akhir bln ni, tapi khamis petang aritu baru bgtaw nak g merisik ari sabtu (semalam). memang lepas kakak aku kawen, berturut-turut.



en.abg akan bertunang pada 28.11.2010. wah, tak sabar nampak? nak kawen pun tahun yg sama ngan aku nih. tapi die mgkin bulan 6. kire majlis aku tersepit ditengah2 majlis tunang & kawen en.abg. tak aci okeh, aku kena tunggu setahun utk kawen di tahun yg berlainan dgn kakak aku tapi en.abg boleh kawen 6 bulan lepas majlis aku dlm tahun 2011. mencik!!!


eh, kami ber3 sedondon. baju ni baju raya merangkap baju yg aku pakai time aku dirisik oleh keluarga en.tunang. oh harus di FRAME ini baju. banyak kenangan dengan baju nih. ini juga kali pertama kami pergi keluar merisik orang. selalu tunggu dirumah utk orang datang rumah utk merisik. sgt kekok okeh! syok jugak bile dilayan bagai tetamu VVIP. hehehhehehe...



ok dah, cik kakak yg menyebok nak masuk dlm gambar jugak. baju itam adalah en.abg saya. sgt montel die sekarang. to anak sarjan a.k.a future SIL, hope anda boleh masuk kepala aku & cik kakak. kalau tak, kami pulaukan anda. tak de sedara perempuan lagi dlm family. en.tunang & en.abg ipar sudah kamcing. watch out!!! anda adalah ipar perempuan pertama!! jangan sampai anda dipulaukan..hahahhahha<---gelak jaat.



boleh senyum lebar dah sekarang

0 komen
Perbezaan ini....

dengan ini....


nampaknye ade perubahan nih. tengok! oh sgt la teruja juga walaupun perubahan berlaku. baru lah ade mood utk bercerita bab kawen lagi. yahoooo!! memandangkan 5-6 februari adalah tarikh yang paling bagus utk kawen bagi kaum india, maka fully booked la tarikh tu. terpaksa la dipercepatkan seminggu.



tapi countdown yg ni tak dapat nak tukar pulak, so korang tolak sendiri la yer 7 hari kurang dari countdown tu.hihihihi...




==================================================




seperti yg korang taw, jumaat aritu aku half day utk tengok dewan kan?so, meh aku cerita sikit pasal dewan nih. dari aritu macam nan ado mood utk bercerita bab kawen sebab kecundang dengan dewan yg di cancel booking oleh org dewan sndiri, tatapi mood arini tetibe jadi berkobar2 balik utk bercerita memandangkan deposit PAID utk dewan yang ini pulak...kalau ade masalah lagi dengan org dewan, aku SAMAN korang okeh! deposit da bayar..wah ugut gituw!



inilah dewan yg berjaya dibooking setelah berpenat lelah dalam seminggu tu survey. dari MBSA ke MBPJ. ke sebuah banglo (ala-ala wedding garden), tp risau parking yg sgt LIMITED, dari dewan serbaguna ke pusat komuniti. macam2! memang pening pale mak taw nyah. MBSA kate die open for booking awal bulan 8, MBPJ pulak bulan 9. memang la tak dpt nak tunggu lagi da. takut berebut2 nnt takut kecundang lagi. timbul la pusat komuniti yg dijaga oleh DBKL. terus call & wat appointment utk tengok dewan.



ini lah dewannya. oh sgt teruja okeh. rase mau kawen sekarang jerk! memang eksaited giloss...harga dewan ni akan termasuk sekali kerusi + meja + meja pengantin + sarung kerusi & meja beserta Riben. Agak mahal, tapi berbaloi-baloi dengan apa yang disediakan dan sangat puas hati. parking pun banyak. memang sesuwai la kan..nnt pas kawen baru cite bape harga dewan okeh? kena zippp mulot dulu skrg...boleh?hahahhaha....



abaikan la yer model tidak berbayar diatas. beliau teruja lebih dari bakal pengantin sendiri. terus say YES! gile teruja betol mak haku nih. it's ok, i know u happy...tak pening2 lagi pasal dewan kan? now, i can proceed to next preparations......
.

Double Triple happiness!!

.


Friday, July 9, 2010

Off

0 komen

Today, amek half day. oh mgkin mood utk entry kawen sudah kembali?mgkin juga tidak. tunggu isnin nnt la baru taw jawapannye. tujuan half day adalah utk pegi tengok DEWAN?!yeyyy, hasil usaha keras aku jgk (keras ke?)hasil survey mensurvey & menutup malu dimuka bertanya ramai orang tanpa segan silu.

petang ni nak pegi tengok dewan tu dengan mata kepala dan seluruh anggota badan
dan jika aku bersetuju, terus nak bayar deposit siap2
tak mo pisang berbuah 2 or 3 kali lagi
dan boleh la proceed utk barang2 yg seterusnya...
hiksss!!
hope da date still ado.....pray for me...


Monday, July 5, 2010

0 komen
Itu Facebook telah di Block umpama batu bata yg tinggi
menghalang penglihatan utk view laman sosial.
heh, saje je taw. dulu okey je. radio pun boleh dengar secara online. canggih bukan?
skrg tidak lagi, mau la di ulang2 saje lagu yg ade dalam Window Media Player.
sampai naik hafal lepas lagu ini lagu itu, lepas lagu itu, lagu itu pulak.
sekarang tidak lagi.
hidup ditemani dengan kebosanan yg melampau.
hari-hari melakukan perkara yang sama,
mungkin diri perlukan rehat yg panjang.
sudah letih badan ni memerah keringat membanting tulang. acehhh!
macam la ko membanting padi. over okeh!
.
.
p/s : moood oh moood, mane ah mood kawen ni pegi?melayang jauh gile, sampai arini mood utk bcerita perihal kawen tak kua2. tengok countdown tinggal genap 7 bulan. takkan la da last minit baru nk menggelabah?perangai tak ubah2...hukhukk! yang pelik, mood utk berholiday ke Melbourne lagi maha hebat dari mood kawen. ape kes?!

Thursday, July 1, 2010

tindakan refleks!

0 komen
dari pagi rase kejang je seluruh badan ni sebab nak settlekan benda alah ni. pepagi buta lagi ayah dah msg aku kata " Melbourne ada promosi musim sejuk, cube tengok". heh, saje tau ayah ni mau memeningkan lagi kepala anak die nih. pasal kawen pun ntah bile nak buat, ni kan pula nak berjalan2.

Aku ni pun g la search internet harga2. hoh, murah nih! deal yg aku dapat RM230 SEHALA. selalunya kalau pegi melbourne ni dulu aku search dalam RM1+++. 4 angka jgak la kan. bile tengok RM230 ni ape lagi. menggelupur la aku nak booking cepat. tak suke taw perasaan masa ni. kelam kabut rase, takut harga naik balik.

Terus call mak tanye persetujuan die. then mak pun "OK". tak sangka pulak mak aku ni terus bg kata putus OK. selalu nak pikir dulu la ape la. tup tap tup tap.....tak sampai 1/2jam percutian ke Melbourne Australia telah diBOOKING?!! aku ni cam bengong2 alam lagi, tak taw la dapat manage time ke tak sebab da dekat ngan tarikh kawen. preparation tak buat ape lagi, dok majok lagi dari aritu sebab dewan. sampai skrg tak pk pasal preparation kawen. boleh? yang lagi bengongnye, kteorang pegi 10-15 November. Abang aku pulak nak bertunang 28 November. kah kah kahh!! boleh pulak kteorang berjalan2, sedangkan en.abang tu sebok nk bertunang. Sepenuhnya preparation majlis abg aku bertunang diserahkan pada kami okeh. die juz bagi duit jerk.bengong je rase...padat betul aktiviti di akhir tahun ini. haishh! mari la kte menghitung hari itu....

tak sabar pulak rasenye....
perlu simpan duit nih. tak leh shopping!!

bile banyak keje pun boleh senyum lebau

2 komen

today punya kerja belambak2. sampai je ofis terus bos panggil mengadap seawal 7.00 pagi okeh! heh, bos saya ni masuk keje jam 7 pagi tapi start keje jam 7.30 pagi la. isk! tapi tetap akur...bos sudah panggil mengadap. belambak pulak tu memo & surat yg bos kasi suh buat. hadoiii, tapi pas je kua dari bilik bos aku g kafe beli makan & breakfast siap2. sebab bile da start buat keje memang susah nak stop nnt. wahh, ayat seperti pekerja cemerlang, gemilang, terbilang gituw! auwh.

tapi betul tak tipu, sumpah bz tahap tinggi lagi dari otromen taro. huh. bile da kul 9 pagi tu. aku stop kejap. temenung2 kejap, on ym dulu, on lagu2, tegok milo yg da sejok tu dulu.. then hati ni tetibe je terdetik nak bukak cek website nih.

ohmennn!!!! selalu kecundang jer bile die tulis "ANDA MASIH DALAM STATUS MENUNGGU". tapi harini cam terkejut berok bile da kua alamat rumah aku sekali. fulaawey! rase nk terus shotttt g tengok rumah sekarang jugak. eksaited harus lebih okeh. huhu. hepy2, tapi bile call en.tunang ntah mane die pegi ntah tak angkat2 phone. aku da eksaited nk bagitaw die nih. ntah2 die masih dibuat mimpi kot??yela, pagi tadi kan ujan melampaui batas. die memang over tido kalau ujan. nyampah!!!

tetibe je senyum sampai ke telinga walaupun keje ngah belambak2 tak siap lagi ni. sempat lagi tu update blog, sebab tak de sape tempat nak diluahkan kegembiraan sebab dapat kuarters nih. hiks! rakan2 ofis ramai pegi kursus. en.tunang pulak tak dapat dikesan. so, aku pun menyeleweng kejap updated blog. okeh dah, skrg aku nak pegi sambong buat keje balik dengan hati yang tenang dan gumbire.
.
.
p/s: boleh fokus ke keje??ati da meronta-ronta suh pegi tengok itu rumah..aiyooooo!!saba la wahai hatiku......
.
.
.

harapan utk hari ini

0 komen
"Salam

Surat tawaran puan kini sedang dalam tindakan, Puan akan dihubungi dalam masa yang terdekat ini apabila surat tawaran siap. Untuk makluman puan jangkaan majlis penyerahan kunci pada 31.7.2010 adalah di batalkann dan puan boleh segera mendudukinya apabila puan telah menerima surat tawaran dan melengkapkan syarat-syarat yang telah di tetapkan

Sekian, terima kasih

NORLIZA BT MD NOR"


memberi harapan dan sinar baru. oh, ayat tak boleh blah! pn. liza, ayat anda telah di kopi pes dlm blog ini. harap anda tidak menyaman saya atas menkopi pes ayat anda. hihihihiii. Setelah berpenat lelah mendaftar pada 29.12.2009. dah lame okeh, geng2 aku sebelum ni apply arini bulan depan da dapat kuarters. ni ntah ape penyakit ntah tetibe je jadi lambat. alasan die "tak de kuarters baru bukak". aku pulak dok cerewet nak kuarters baru. tak mo bekas2 org nih. hiksss, gedix tahap otromen taro..yela, mane tak cerewet. rumah tu adalah umah me&future hubby. Gelaran baru haruslah rumah baru juga. tidak ketinggalan juga perabot baru. kami sudah exsaited utk beli barang2 rumah kami. tetibe jadi exsaited lak nak masuk umah baru...nnt pas kawen boleh cuci kaki masuk umah jer, tak yah pening2 nak cari rumah & kemas rumah lagi. betul tak?betul tak??? harap-harap dapat sebelum pose..tak larat ler nak berpindah randah time pose. harapan demi harapan....harap menjadi kenyataan...
.
.
.
.
p/s : hp sentiasa dibawa kemana-mana sachee...walaupun tgh wee wee or poo poo. gile semangat tunggu call dari BPH..hiks!!
.
.
.
0 komen

pagi tadi time view dok tengok FB orang yg aktif post macam2 suddenly terjumpa twin yg sama nama!

oh hebat pula rasanya. sebab dari dulu lagi aku sedaya upaya cari manusia yg sama nama ngan aku yg agak pelik nih. selalu AZLINA tu selalu la jumpe & dengar, tapi bile E.Z.L.I.N.A ni susah sikit. tak sangka la ade sorang lagi makhluk Tuhan bernama EZLINA jugak. bile da jumpe terus la tego walaupun ntah sape2 ntah die. mungkin die pun pelik aku ni telebih excited pulak. selamat la die ok, dan sudi berkawan aku yg ntah sape2 ni. hihihihii
.
.
.
.
.
.
.

.

.

kes kedua pulak, dok ralit la view profile org ramai yg tag macam2 dlm FB ni. tetibe je ati memberontak pula nk menghabeskan duit dengan membeli belah disana sini. tengok lens yg kaler warna warni nak, tengok baju nak. hadoiii, tokey balak pun boleh pokai kalau camni. tapi cukup tpikat dengan baju seperti dlm gambar di atas. sebab sekali dengan tudung, agak senang keje, tak yah dok g cari tudung yg matching lagi. padahal baju raya 2 helai da siap dijahit da, tinggal nak tunggu time raya je. ni dah dok beli kain pasang lain. heh, takpe2 bleh buat baju keje. aceh! (ayat sedapkan ati)...

.
.
.
.
sekali dok PM dalam FB ngan owner die pung pang pong pang. so, kire da confirm amek, die mintak alamat. beriya la aku taip, kasi courier smpai kt ofis. sebab biase courier ni anta time office hour. kang dok ketok2 sampai pecah pintu umah pun tak de org nak bukak. semua g keje. last2, tengok die rupanya keje satu ofis ngan aku! diulang...satu ofis!!!!!tapi tingkat lain....hahahahha.

kelakar je rase, tula sape suh letak gambar anak..kan da tak kenal, pastu tulis Location PAHANG. memang aku tak budget satu ofis la kan. dah senang keje aku, turun setingkat boleh la berurusan dengan owner nya. tak de la extra kos utk penghantaran. yahoooooo, tambah lagi baju raya lagi sehelai~~~~~ yeke sehelai??ntah2 nnt dibeli lagik..huhuhuuu
.
.
.
.

lembek macam agaq-agaq

0 komen
catat rekod betul la aku akhir2 ni, dalam sebulan mau 5-6 kali
da masak agar-agar milo nih.
semangat gilos tahap ghaban aku masak.
mungkin sebab cuaca akhir2 ni yg agak membahang.
tekak pulak selalu kering & nk minum ais jerk.
bile makan agar2, sedap je bile agar2 lalu kt tekak
sejok je!




Bahan:
1 paket agar2
milo (refill 200g)
gula 13 sudu
1 tin susu cair
2 susu pekat
6 cawan air



Cara :
rendam agar2 dalam 6 cawan air dan didihkan
bile agar2 da cair dalam air masukkan susu cair, susu pekat
kemudian gula & milo
kacau sehingga mendidih & berbuih2
terus letak dalam loyang





jgn tunggu sejok dlm periuk pulak
kang keras, de yg kena makan dalam periuk agar2 tuwh.
hahahhaha
ati2 jugak, takut terlebih air jadi lembek
tak cukup air jadi keras pulak
so, berhati2 la anda yer!





p/s : sikap aku yg tak dapat dibendong, bile da try 1 resipi yg suke2 ati mak bapak punye resipi nak masukkan ape yg aku suke. kalau boleh ari2 nak buat bile resipi tu menjadik. haishh!

emo-telebih

1 komen
"bile mau kawen?"
"sy da lame tunggu kad kawen dr awak ni, tapi tak dpt2 lagi"
"org lain da kawen, awk tunggu ape?"
"dlm gambar tu, suami awk ke?"


eh helooo, sy belum kawen okeh!
geram je bile org kua masuk bilik aku tanya pasal gambar aku besama en.tunang masa bertunang. gambar tu macam gambar kawen ker?takkan la time kawen pakai kemeja kot?!

mungkin dorang pikir outdoor session utk org kawen kot. mungkin jgk.

tension okeh.

bile single, tanye bile nak tunang

bile da tunang, tanye bile nak kawen

bile da kawen, tanye bile nak de baby

bile da de baby, tanye bile nk de 2nd baby

tak mo tanye ke bile nak cerai? <--- Emo pulop

SABA YE SEMUA, SAYA DALAM PROSES PERSEDIAAN KE ALAM ITU. HARAP SEMUA BERSABAR, NANTIKAN KAD BARU TANYA OKEH?
hahahahhahaa...emo terlebih!!!

mari makan!

0 komen
today's menu :



Mood rajin memasak telah kembali. takku sangka tetibe jd rajin nih.mungkin perut sudah menjerit minta diisi makanan. sudah tengahari tapi tak telan ape2 lagi. patut la rajin gile nk masak lagipun bahan pulak ade dlm peti es! ahakss....

Menu 1:



Bahan:
Cili Blender (cili kering, bwg putih, bwg merah)
sotong
cili sos
gula
garam
pak aji


Cara:
goreng cili blender dgn minyak
bile da garing, masukkan sos, gula, garam dan aji secukup rasa
masukkan sotong
Siap!!

senang bukan??ni lauk pemalas bagi aku. simple but nyummy.... kalau makan lauk ni dengan telor goreng & nasi panas pun da cukup mengiurkan ayaq liuq.






Menu 2:-



Bahan:
Ikan Bawal
Bwg besar
Bwg putih
Cili Merah
Cili Blender
Bwg cengkih
Kayu Manis
Kicap Manis
Kicap Masin
pak aji

Cara:
Goreng ikan
goreng bwg cengkih & kayu manis sehingga naik bau
masukkan bwg besar, bwg putih
masukkan cili blender
bile da garing, masukkan kicap manis&masin, pak aji dan sedikit air
masukkan cili merah & ikan yg telah digoreng
SIAP!!!



so, sekarang da tersandar kekenyangan! huh, ni yg malas nak makan ni..mata ni da 50% tertutup da nih. kang tido, malam tak boleh nk tido pulak. da la esok keje. isk! kepada kawan2, marilah belajar memasak utk masa depan. kah kah kahh. utk menjadi isteri kesayangan suami, perlu lah bermula dari masakan yg kte masak. makk aii, over taw! to en.tunang, tengok! i pandai masak okeh, bukan pandai cakap jerwww....hukhukk. u sure kenyang kalau kawen ngan i nanti. hahahhahaha..virus menggatal sudah kembali. bliuweekkk......to all blogger, try la resipi ni okeh? daaaaaaaaa.......................


berturut-turut

0 komen



en.abg sudah tidak sabar mau kasi adiknya lepas kawen dulu. die pun sebok jugak la nak ikat GF die. heh.pening pale mak bapak aku. aritu kate nak merisik akhir bln ni, tapi khamis petang aritu baru bgtaw nak g merisik ari sabtu (semalam). memang lepas kakak aku kawen, berturut-turut.



en.abg akan bertunang pada 28.11.2010. wah, tak sabar nampak? nak kawen pun tahun yg sama ngan aku nih. tapi die mgkin bulan 6. kire majlis aku tersepit ditengah2 majlis tunang & kawen en.abg. tak aci okeh, aku kena tunggu setahun utk kawen di tahun yg berlainan dgn kakak aku tapi en.abg boleh kawen 6 bulan lepas majlis aku dlm tahun 2011. mencik!!!


eh, kami ber3 sedondon. baju ni baju raya merangkap baju yg aku pakai time aku dirisik oleh keluarga en.tunang. oh harus di FRAME ini baju. banyak kenangan dengan baju nih. ini juga kali pertama kami pergi keluar merisik orang. selalu tunggu dirumah utk orang datang rumah utk merisik. sgt kekok okeh! syok jugak bile dilayan bagai tetamu VVIP. hehehhehehe...



ok dah, cik kakak yg menyebok nak masuk dlm gambar jugak. baju itam adalah en.abg saya. sgt montel die sekarang. to anak sarjan a.k.a future SIL, hope anda boleh masuk kepala aku & cik kakak. kalau tak, kami pulaukan anda. tak de sedara perempuan lagi dlm family. en.tunang & en.abg ipar sudah kamcing. watch out!!! anda adalah ipar perempuan pertama!! jangan sampai anda dipulaukan..hahahhahha<---gelak jaat.



boleh senyum lebar dah sekarang

0 komen
Perbezaan ini....

dengan ini....


nampaknye ade perubahan nih. tengok! oh sgt la teruja juga walaupun perubahan berlaku. baru lah ade mood utk bercerita bab kawen lagi. yahoooo!! memandangkan 5-6 februari adalah tarikh yang paling bagus utk kawen bagi kaum india, maka fully booked la tarikh tu. terpaksa la dipercepatkan seminggu.



tapi countdown yg ni tak dapat nak tukar pulak, so korang tolak sendiri la yer 7 hari kurang dari countdown tu.hihihihi...




==================================================




seperti yg korang taw, jumaat aritu aku half day utk tengok dewan kan?so, meh aku cerita sikit pasal dewan nih. dari aritu macam nan ado mood utk bercerita bab kawen sebab kecundang dengan dewan yg di cancel booking oleh org dewan sndiri, tatapi mood arini tetibe jadi berkobar2 balik utk bercerita memandangkan deposit PAID utk dewan yang ini pulak...kalau ade masalah lagi dengan org dewan, aku SAMAN korang okeh! deposit da bayar..wah ugut gituw!



inilah dewan yg berjaya dibooking setelah berpenat lelah dalam seminggu tu survey. dari MBSA ke MBPJ. ke sebuah banglo (ala-ala wedding garden), tp risau parking yg sgt LIMITED, dari dewan serbaguna ke pusat komuniti. macam2! memang pening pale mak taw nyah. MBSA kate die open for booking awal bulan 8, MBPJ pulak bulan 9. memang la tak dpt nak tunggu lagi da. takut berebut2 nnt takut kecundang lagi. timbul la pusat komuniti yg dijaga oleh DBKL. terus call & wat appointment utk tengok dewan.



ini lah dewannya. oh sgt teruja okeh. rase mau kawen sekarang jerk! memang eksaited giloss...harga dewan ni akan termasuk sekali kerusi + meja + meja pengantin + sarung kerusi & meja beserta Riben. Agak mahal, tapi berbaloi-baloi dengan apa yang disediakan dan sangat puas hati. parking pun banyak. memang sesuwai la kan..nnt pas kawen baru cite bape harga dewan okeh? kena zippp mulot dulu skrg...boleh?hahahhaha....



abaikan la yer model tidak berbayar diatas. beliau teruja lebih dari bakal pengantin sendiri. terus say YES! gile teruja betol mak haku nih. it's ok, i know u happy...tak pening2 lagi pasal dewan kan? now, i can proceed to next preparations......
.

Double Triple happiness!!

.


Off

0 komen

Today, amek half day. oh mgkin mood utk entry kawen sudah kembali?mgkin juga tidak. tunggu isnin nnt la baru taw jawapannye. tujuan half day adalah utk pegi tengok DEWAN?!yeyyy, hasil usaha keras aku jgk (keras ke?)hasil survey mensurvey & menutup malu dimuka bertanya ramai orang tanpa segan silu.

petang ni nak pegi tengok dewan tu dengan mata kepala dan seluruh anggota badan
dan jika aku bersetuju, terus nak bayar deposit siap2
tak mo pisang berbuah 2 or 3 kali lagi
dan boleh la proceed utk barang2 yg seterusnya...
hiksss!!
hope da date still ado.....pray for me...


0 komen
Itu Facebook telah di Block umpama batu bata yg tinggi
menghalang penglihatan utk view laman sosial.
heh, saje je taw. dulu okey je. radio pun boleh dengar secara online. canggih bukan?
skrg tidak lagi, mau la di ulang2 saje lagu yg ade dalam Window Media Player.
sampai naik hafal lepas lagu ini lagu itu, lepas lagu itu, lagu itu pulak.
sekarang tidak lagi.
hidup ditemani dengan kebosanan yg melampau.
hari-hari melakukan perkara yang sama,
mungkin diri perlukan rehat yg panjang.
sudah letih badan ni memerah keringat membanting tulang. acehhh!
macam la ko membanting padi. over okeh!
.
.
p/s : moood oh moood, mane ah mood kawen ni pegi?melayang jauh gile, sampai arini mood utk bcerita perihal kawen tak kua2. tengok countdown tinggal genap 7 bulan. takkan la da last minit baru nk menggelabah?perangai tak ubah2...hukhukk! yang pelik, mood utk berholiday ke Melbourne lagi maha hebat dari mood kawen. ape kes?!

tindakan refleks!

0 komen
dari pagi rase kejang je seluruh badan ni sebab nak settlekan benda alah ni. pepagi buta lagi ayah dah msg aku kata " Melbourne ada promosi musim sejuk, cube tengok". heh, saje tau ayah ni mau memeningkan lagi kepala anak die nih. pasal kawen pun ntah bile nak buat, ni kan pula nak berjalan2.

Aku ni pun g la search internet harga2. hoh, murah nih! deal yg aku dapat RM230 SEHALA. selalunya kalau pegi melbourne ni dulu aku search dalam RM1+++. 4 angka jgak la kan. bile tengok RM230 ni ape lagi. menggelupur la aku nak booking cepat. tak suke taw perasaan masa ni. kelam kabut rase, takut harga naik balik.

Terus call mak tanye persetujuan die. then mak pun "OK". tak sangka pulak mak aku ni terus bg kata putus OK. selalu nak pikir dulu la ape la. tup tap tup tap.....tak sampai 1/2jam percutian ke Melbourne Australia telah diBOOKING?!! aku ni cam bengong2 alam lagi, tak taw la dapat manage time ke tak sebab da dekat ngan tarikh kawen. preparation tak buat ape lagi, dok majok lagi dari aritu sebab dewan. sampai skrg tak pk pasal preparation kawen. boleh? yang lagi bengongnye, kteorang pegi 10-15 November. Abang aku pulak nak bertunang 28 November. kah kah kahh!! boleh pulak kteorang berjalan2, sedangkan en.abang tu sebok nk bertunang. Sepenuhnya preparation majlis abg aku bertunang diserahkan pada kami okeh. die juz bagi duit jerk.bengong je rase...padat betul aktiviti di akhir tahun ini. haishh! mari la kte menghitung hari itu....

tak sabar pulak rasenye....
perlu simpan duit nih. tak leh shopping!!
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template