Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, June 30, 2010

PaintBall

0 komen
hola,
.
Mood mau bercite, tapi cite sudah basi.good! Aku ni memang jenis jarang nak teman en.tunang ke kenduri kawen kawan ofis die ke, hari keluarga ofis en.tunang ke, pendek kate sume2 yg berkaitan dengan ofis die memang aku malas nak join. cam tak thrill je tayang tunang kt public. ahaks! tetapi ajakan en.tunang kali ni tiba2 je terbukak ati nak pegi. tak taw la mood ape yg datang time tu. mgkin hasrat ati nk taw men paintball tu camane telah mendorong aku turut serta jd poom poom girl. Go baby Goooo!

time ni la 1st time aku ber'gaul' dengan kawan2 ofis en.tunang yg BANYAK lelaki nih (mak suke nyah!). heh, tergugat iman mak! eh mantopp2 badan depa. dah name pun keje polis kan. ketak lutut nengok. rasenye badan en.tunang je kot yg kedeng medeng tu. camane leh sesat pun ntah la.

Ada sapa2 bkenan ngan mamat ni?ops, sory dah kawen okeh. tapi time ni die tak bawak bini. aku la tempat die menumpang kaseh utk sementara. dok panggil aku "yang" sebab die tak taw name aku, dok ikut en.tunang panggil dgn nama "yang" jugak. tu la, lain kali bawak la bini. bleh geng ngan aku ni kan.

mamat ni jugak la geng sehidup semati en.tunang la kan time kt ofis. time begado, tak hengat!haks. yang bestnye dio org nogori. memang kua la la bahaso nogori den bilo burak ngan dio. tokojut dio bilo donga den ckp bahaso nogori. tak sangko agak eh den org sg.buloh boleh ckp nogori.

ye...ye....aku ni bukan dilantik sebagai duta poom poom girl jerk, tapi photographer yg tak bertauliah langsong. haruslah amek dari angle yg tegak dan melintang saje. sambil bersorak kegembiraan. memandangkan de 2 org 'yang' yg perlu dijaga, perlu juga diminta utk snap pic mereka ber2, masing2 pulak ade kamera yg gabak besau tu. Canon & Nikon. kamera aku ni cokia je, tak de la reti pakai gune function2 yg maha hebat tu.

en.tunang pulak, main tak hengat dunie. selagi boleh sagat pasir tu selagi tu la die menyakitkan diri sendiri. abes berdarah2 tangan sume dok merangkak kt pasir.heh over taw main smpai camtu. pastu balik dok merengek2 sakit itu la ini la. sendiri cari pasal kan?nasib la...

sepanjang main, 3-4 kali jgk la en.tunang yg membuatkan geng die menang. budak kurus dan kedeng memang senang nak menyelinap. eh bangga kejap aku kt luar ni tengok. tp bile da byk menang, last2 yg nak masuk semi final & final die main2 pulak. haish! alasan : da penat. ceh. aku ni dok tepi dok usha2 gak la mamat2 yg gagah2 perkasa. time ni la pun nk cuci2 mata kejap kan. sempat lagi tuh. kalau en.tunang taw sure mampos!haha

girl ni minat kt en.tunang. en.tunang la yg gtaw kan. patut ler die beriya2 nk suh aku ikut die pegi main paintball, rupanya ada udang disebalik batu nih. en.tunang bukan main gedik lagi time kt situ, nak dok jalan pegang tangan la, ape2 la. rupanya sengaja nak dok menjeleskan minah ni. tak sangka tul si kedeng tu de peminat jugak. (geleng-geleng kepale). mamat botak kt sebelah die tu ensem jgk pe, da cam harith iskandar da aku nengok. kih kihh kihhh.....

.

Next tournament, 31 Julai 2010. tengok r nanti nak join ke tak. penat oh nk tunggu dari pagi sampai petang. takat jadi poom poom girl, bih baik aku tido je kt umah lagi berbaloi-baloi. kan?tak taw la klu en.tunang dok sebok nak tayang tunang die ni utk menjeleskan sesape pulak lepas nih. hiskk!

53rd Birthday

0 komen
To : MySugarDadDy

hidup ni kena la sama rata. masa mak kasi delivery cakes, bunga & ballon, si ayah juga haruslah bagi juga. kang ade yg merajok pula. heh, tak pela time kte da keje ni la nk balas balik pengorbanan mak ayah. betul tak? untuk dorang rase dihargai juga. Tapi tak de la delivery bunga pulak kat ayah ku nih. pelik pulak nnt, so just kasi ballon & kek Black Forest kegemaran beliau. huh, sadis bile aku beli tapi aku tak dapat jamah. takpe2, boleh g beli 1 slice kt SR kan utk tak kempunan.

Actually surprise ni tak menjadi. da booking di www.blooming.com.my untuk hantar jam 11 pagi, tapi bile call time tu ayah pula di MPS. susah betol nk dok diam2 kt ofis ayah aku ni. memang keje die byk diluar ofis. siap call mak utk pastikan ayah de ofis. tapi tak dapat bendong jugak. aku siap call tanya, berikut adalah perbualannya:-
.
si Aku : helo ayah kt mane?
si Ayah : kt MPS ni ha..nape?(sure ayah pelik 1hari aku call sampai 4-5kali)heh?
si Aku : kul bape nk masuk ofis?
si Ayah : pas selesai kt MPS ni la kot. tak taw kul bape lagi
si Aku : eh, de org nak hantar barang kt ofis ayah tu.
si Ayah : barang pe? suh kasi kt mak la. (mak & ayah keje 1ofis tp lain2 bahagian)
si Aku : tak boleh, kena kasi kt ayah jugak!!! tak de kena mengena ngan mak
.
si ayah sudah bersuara pelik disitu
.

dengan itu, suprised nye tak menjadi lah. sebab blooming delivery awal 5minit sebelum ayah aku sampai ofis. maka kawan ayah ler yg mensign terima kek & ballon tersebut. it's ok lah. asalkan ayah heppy dihari jadinya.

oh, gambar ni membuatku merindui saat2 di London. rase mau pegi lagik jerk! tapi tobat takmo g time winter lagi!!!!!!! 1 happy family, bile dapat berkumpul 1 family camni, seronok je rase. hurm. tp skrg tidak lagi, satu persatu melangkah ke alam perkahwinan.....ish ishkk...

Tuesday, June 29, 2010

apekah???

0 komen
Adakah Croc itu katak?oh mennn...ape da tejadi padaku inih!hahahahhaa
bile tebace balik entry lepas yg menyatakan ahli sekutu keluarga memakai
'kasut katak'.
kegelian melanda ati, bile pikir2 balik Croc tu kan en.BUAYA
bukannya en.katak!!!
eh cik ezlina ni
da nanyok agaknye!hahahhahaa
bengong je rase...

Thursday, June 24, 2010

0 komen
sebelum start membebel, mau tayang gambar i yg gebush nih. makin lame makin takut tengok gambar sendiri yg makin bambam seperti apam. haishh

masih lg cerita di genting. tapi kali ni tak formal da. mood berjalan2 disekitar genting. comel gak berjalan2 dengan kasut katak (crocs) yg en.tunang kasi. WHY PINK???alasan tetap sama "perempuan kan suke pink". dah tak boleh guna lagi ayat tu okeh. siap beli jibit <-- betul ke aku spelling tu?kang salah maksud kang lain pulak bunyiknye..ade minie mouse & rakan2. ohh comel sekali. bile pakai rase macam kawan kpd patung McD. kasut muncong kedepan sedapa. en.tunang juga sama tapi berwarna puteh. taw plak ko amek kaler puteh erk?Asal tak sama je pink ngan aku ni?

si adik en.tunang juga memakai kasut katak itu. pattern & saiz sama dgn GF beliau. sgt bangga eh korg berkasut katak bersama2??wat ever la dek non oii

masih mencari2 kekasih hati?g parking sampai berejam2. si kekasih tidak duduk diam mencari2 en.tunangnya yg hilang. acehh!


bile call en.tunang tak jawab, mari mencurang sekejap bersama apek cina berbaju cokelat. heh?en.adik tunang ni saje je mau timbulkan skandal i erk. en.apek, nampak tak tunang sy?? eye contact tu penting bile berbicara. aku pun tak taw apesal la time ni aku & apek tu leh berskandalous seperti ini.

Bukan saje aku, en.tunang, en.adik tunang saje, turut memakai kasut katak adalah en.bapak mertuakuh. maka kami adalah keluarga kasut katak! eh, mak cik enon (MIL) tu gagah memakai heels erk sepanjang mendaki di genting ni? hebat! syabassss..sure malam menangis mintak diurut kaki.

masih mencari en.tunang yg hilang dalam lautan manusia...


ramai sgt r umat manusia kt genting time tu. cuti sekolah agaknye.
.
.
.
.
.
.
.
Last sekali....................
mari lah kte menepek gambar bapak & mak mertuakuh yg agak tidak photogedix.


Last skali??Pak mertua pakai heels, sebab Mak mertua sudah letih. korang bayangkan la lelaki pakai heels?! aku sepanjang jalan dok gelak pak mertua yg berjalan umpama kucing berjalan. oh sgt sadissss...
.
.
ehh?mane gambar aku & en.tunang yg dijanjikan itu?mmmm...postponed ke next entry yer!hihihii
0 komen

Sambungan lagik. huh, berjela2 rupanya majlis ni. kteorang dimaklumkan hanya dinner utk family2. tak sangka pulak agak meriah jugak majlis tu. Majlis belah malam ni di buat di Awana Genting pulak.

secara kebetulan, nyah terikut tema kaler pengantin. tanpa diduga dan terduga. majlis petang yg kt aminuddin baki tu pun secara kebetulan pakai baju warna pink tema jugak kaler pink. alaaa, yg baju boria tuh. ishk! bgus tul instint mak, nyah..auh!

tengok la en.tunang memalukan aku dgn snap pic aku cam paparazzi jumpe paris hilton nih. byk lg die snap, cukup la 1 je yg aku tayang. yg lain sume muke aku tak boleh blaaaa yg menahan geram ngan perbuatan en.tunang yg diluar kawalan tu. aceli ngah majok time ni, then die nk suh aku senyum balik, die snap snap snap2 byk2 kali mase otw masuk dewan ni. terpancar2 cahaya flash. tetamu lain pun mule konfius, mane 1 pengantin!ohh tidak.. da la baju da cam baju pengantin! opsss

bile tengah kebuluran, kena pula tunggu org berucap, merenjis bagai. memang bile smpai time makan tu tak hengat dunie la kan.

sebak eh klu dok atas pelamin??

sebab setiap family en.tunang yg naik merenjis sume berderai2 'hujan' turun. tangisan gembira ke sedih?konfius kejap. yela, aku tak penah rase lagi kan...tak taw la pe yg dorg rase.

eh, tak de gambar aku ngan en.tunang la. pasan tak??hurmmm.....die kan bz mensnap pic. sampai diri sendiri pun tak de dalam gamba. tp de 1 je pic die ngan aku. lupe pulak nk save copy pagi tadik. nnt la yerk...next entry pulaks.hihihii

Wednesday, June 23, 2010

0 komen
Sambungan dari kenduri kt Cheras, kali ni aku join menghantar kak sara ke majlis sambut menantu di Aminuddin Baki, Genting Highland. eh, aman gile doh wlaupun matahari tercacak kt atas kepala, tapi tetap coooool. angin sepoi2, tapi mak tetap maintain taw. make up tak cair. haks!

"eh,mak cik nak kasi saya duduk ke?bagus jgak tu. kaki sy da lenguh ni. "hahahhaa


Biasalah, kalau da join family en.tunang, of coz la kena mengekor ibu mertuaku. sbb sepupu sepapat en.tunang ramai yg kanak2 ribena. berkawan pun dengan mak cik2 nya saje lah. tak pun kawan ngan adik en.tunang yg baru nk amek SPM tahun ni. memandangkan en.tunang menyebokkan diri mensnap2 pic org kawen. heh, over taw! kte kawen nnt ntah sape nak amek gamba kte. <--- ayat tangkap simpati. hahaha

ketayak tak bpeloh langsong walaupun mendaki bukit di Aminuddin Baki ni. jauh betul nak kena berarak. ishhhh

ohh suweettt....kak sara ni time die bertunang, baju die pakai sama dengan baju yang kakak aku pakai time kakak aku tunang jugak. sama saiz ngan kakak ku yg kedeng tu. dan die sorg jugak la sepupu en.tunang yg boleh jadi geng sekepala.

cik chum, mak ngah, cik ita, mak en.tunang, mak lang, mak su

see?yg duduk tu sume sepupu en.tunang. yang berdiri adalah makcik2 en.tunang. lupa pulak nak perkenalkan salah seorang geng sekepala yg boleh dibawak gurau hingga gelak guling2 adalah...

Cik NENEK...

nenek da chop aku utk jage baby pas aku bersalin nnt. eh nenek, kawen pun belum mau chop2?memandangkan nenek bidan dulu, aku pun ok je la. byk petua yg nenek share ngan aku sbelum2 ni. kalau bercerita ngan nenek, 3hari 3malam pun tak abes! memandangkan en.tunang adalah cucu kesayangan yg dijaga nenek dari kecik. haruslah aku turut menjadi cucu menantu kesayangan beliau. ohh sgt perasan. kah kahh!

peace yoooooo!!! mak tetap maintain walaupun ade tetamu majlis yg pakai baju yg sekaler, sedondon, sepasang, sebijik, sejamban dengan aku. slamat kaler tudung aku hitam, kalau pink. memang boleh jadi boria sg.pinang la.huhuuu. mencik! haruslah en.tunang gelak berguling2 ketawakan..cehh, tak back up langsong!
Nantikan next entry..ade lagi majlis sebelah malamnye...


Friday, June 18, 2010

0 komen

best betul kalau malam hujan kan?rase tido tu sgt nikmat!

dibuai2 angin sepoi2 yg sejok tu lagi la nyaman

pastu bile nak bangun pagi memang liat yag amat

sampai ofis, sejok yg amat bertambah

bile aircond office ni bagai tak de kawalan.

de siap yg pakai glove tgn & stokin lagi sbb da tak tertahan kesejokan.

maka kalau dapat minum air milo panas ke

horlick panas ke

hot chocolate ke

kan sedap...

boleh panaskan tangan camni

dulu mase kt london, air panas memang dicari tiap2 mase

kt malaysia ni, mampos la kalau tengahari2 buta minum air panas kan?

minum dengan penuh rase kecintaan...

ditambah pula dengan biskut

ok jugak kalau milo jadi camni..

makan pulak dengan ....

heh, over la kalau pagi2 buta da makan benda lemak berkrim disukai ramai nih..
lunch okey, minum ptg pun sedap...
ni kes org kebuluran la nih!!
thanks to en.google utk semua gambar yg mengiurkan tuh

Wednesday, June 16, 2010

0 komen
mari aku cite sebab penyebab aku menghilangkan diri utk beberape hari?minggu? tak berupdate blog. sebab tak sampai hati nak tengok countdown yg terpapar kt belah kiri blog ni. Betul la ramai orang kata, nak kawen ni banyak dugaannya dari segi mental dan fizikal. Kesimpulan yang boleh aku buat : -
*
*
"Buat awal salah, buat last minit lagi la salah..."
*
*
Sebab? sebelum apa2 keputusan, baju, butik, door gift, kad difikirkan, petama-tama sekali yang perlu difikirkan adalah VENUE @ TEMPAT majlis nak diadakan selain tarikh yg best la kan. As u'olls know, aku da booking satu DEWAN ni kat tempat kerja mak ayah aku kerja. Time nak booking dulu, bukan main payah lagi nak dapatkan tarikh utk majlis tahun ni. Dewan telah fully booked dari bulan 4 sampai la ke awal tahun 2011. Disebabkan tu, kami cop awal2 tarikh awal bulan 2. sebab itu je yg masih FREE. en.tunang penah merajok dulu sebab die beriya2 nak kawen bulan 12 tahun ni tapi tarikh tu dewan penuh. susah nk pujok okeh! en.tunang kate "ape best sgt dewan tu sampai tak boleh buat kt dewan lain?".
.
.
ni sebab die :
1) murah. reasonable, harga staff lagi la dapat murah. kalau dewan kt luar, 2-3kali ganda harga
2) dekat dgn rumah, 15 min je
3) mak ayah boleh buat preparation seperti buat signboard, tengok2 persiapan kt dewan & etc selepas waktu kerja. tak kelam kabut time majlis nnt
4) ade Guest House utk saudara mara menginap
5) Center point antara Sg.buloh & rawang. tak la jauh family en.tunang nk datang nnt
6) Nak buat outdoor session kt dlm hutan! best..photographer pun teruja nk amek kt situ. org luar kena BAYAR okeh kalau nak amek gambar kt situ
.
.
Bile da dapat pujok en.tunang. maka, kami pun booking utk bln 2 tahun depan. tiba2......... berderau jantong nak cite. punya lah sakit hati.
.
.
Awal bulan 6 aritu, mak call org jaga dewan utk reconfirm balik. boleh org dewan tu kate camni
.
"OH UTK TAHUN DEPAN KTE CLOSE UTK RENOVATION".
.
WTF!!! die ingat kte nak wat majlis berbuka puase ke?tak pun makan malam, ke gathering yang boleh main tukar2 tarikh???? camane kalau aku da buat kad kawen???bayangkan la betapa #^*&% nye org nih. Then mak aku bising la, nape die tak bagitahu awal2?then kalau mak aku tak call utk reconfirm, buta2 la kteorg tak taw yg dewan yg dah dibooking tu kena cancel? betul2 tak de perasaan kan dorg nih.
.
.
Mak aku pun menggelabah la kena cari tempat lain. biase lah kalau dewan ni kena booking awal, takut penuh. Disebabkan peristiwa ni la aku da cam down gile nak kawen. serius aku penah cakap kt mak "Nikah je la mak, tak yah sanding2". sebab betul2 give up! nak buat kawasan rumah, sempit. kacau jiran2 tetangga, tetamu nk dtg pun susah nak parking kete nnt. 2-3 dewan ada yg dah full ada yg harga mak nenek punye mahal. memang down gile aku time tu. ape aku buat pastu???? LET IT GO WITH THE FLOW......aku bia kan je. lantak la, ada2, tak de sudah. mak aku yg bersusah payah carikan. aku da malas nak masuk campur dah. Sumpah serik!!!
.
.
sebab tu la, aku menyendiri, tak update blog utk beberapa seketika. membawa diri yg lara...blog pun akhir2 ni tak de cite bab2 kawen lg da. hikss! gedix, mau EMO bagai.hihihii. sekarang ni da okey, maka bertimbun2 pulak cite yg baru nak di update. tapi bukan cite pasal kawen lagi. masih tak bersedia. bleh terima tak alasan tu?huhuuuhuu

Monday, June 14, 2010

0 komen
petang tadi balik keje pasang kipas kuat,
terus masok bawah selimot
tido tak hengat dunie.
tersedar bile azan maghrib berkumandang.
sangat tak senonoh okeh!
nak wat camane, kepale mak pening2 lalat noks.
terpaksa la merehat2 kan diri.
selalunye kul 9 mlm da lalok2 nak tido
tapi malam ni terang benderang lagi mate sehingga saat ini
baru bangun tido la katekan. hambek ko, sape suh tido petang!
mata oh mata.....tolong la lelap. esok keje nih!!!


p/s : bile da start berblogging, mula lah post berpuloh2 entry dlm satu hari. bile da malas, satu entry pun susah nk post!

Ade aku kesah??? ok la, aku kesah la...

0 komen
Motif??

si budak busuk yg poyo saje send email nak tunjuk tempat ofis di bangunan baru. bluwerkkkk! ingat aku nak jeles la? aku siap dapat bilik sebijik tak kecoh pun? <--gile bangga ayat. (adekah aku jeles?)
.
cube kamu bilang berape hari kamu menetap kt tempat duduk baru kamu tu?seminggu boleh dibilang dengan jari kaki je tau. kamu kan seperti goreng pisang panas, laku sesaje dikalangan pegawai yg mintak tolong. memang patut la bdn kamu kurus melidi walaupun sudah berusaha minum WEIGHT GAIN yang dibeli dengan harga beratus2 ringgit tapi tak de kesan tuh. tapi yg gemok bukan kamu, tapi aku! kamu yg minum, aku yg dapat natijahnye. sekarang ni, memandangkan kamu tidak boleh gemok, maka aku lah yg kena mengalah utk menguruskan badan spt kamu supaya tidaklah nampak seperti gorila dgn kera. huh??!
nampak bantal busuk beliau berwarna purple? yeee...ofis adalah rumah ke2 utk beliau...TAHNIAH! nnt kawen, tambah lagi 1 rumah.
0 komen
boleh tak nak berangan?
dah sampaikan hajat ni kt en.tunang utk membeli katil seperti dibawah.

ntah hangin ape datang ntah, beriya2 la ati aku memberontak nak katil yg bertiang2 bagai ni. mungkin juga tergoda dengan katil yg digunakan scha alyahya dalam cite AWAN DANIA?? mau bertirai2 bagai, konon2 romantik la kan. tapi mahu berwarna puteh suci gebush seperti gambar dibawah ini pula. terase seperti tido disyurga gitu.

bile ler mau dpt kuarters nih, berjanggut sudah beta menunggunya. kasi cepat ler, sudah tidak sabar utk mendecorate bilik ku itu nnt. Apply akhir tahun lepas, sudah mau bulan 7 da nih. harap2 dapat la kuarters sebelum kawen nnt.

seperti mau tido sajee nampak katil nih. hurmm...

Luahan hati,

Orang yg suka tido, Ezy

Penang

0 komen

cite da basi da ni, 29mei punye cite. pada kawan2 yg kawen time tu sory tak dapat datang. terpaksa ikut ayah bermeeting sambil bercuti di penang.

ade budak sebok nak naik feri, tapi bile da naik feri poyo2 pulak takut. over tau

then pegi makan, korg perasan tak ketembaman ku yg membuak2 tu?hadoiii....

kt penang, heaven gile ah dengan mkanan die..

Laksa : indah rupa dari rasa

Char kuey tiau : Indah rasa dari rupa! thumb up!!!!sedappp


semasa ayah sebok bermeeting, kami yang tak de keje ni dok sesaje ulang alik naik feri banyak2 kali. memang bebetul tak de keje betul! sume gara2 adik ku yg busuk itu. si budak over yg nak naik feri tapi pengecut nak keluar dari kete!

PaintBall

0 komen
hola,
.
Mood mau bercite, tapi cite sudah basi.good! Aku ni memang jenis jarang nak teman en.tunang ke kenduri kawen kawan ofis die ke, hari keluarga ofis en.tunang ke, pendek kate sume2 yg berkaitan dengan ofis die memang aku malas nak join. cam tak thrill je tayang tunang kt public. ahaks! tetapi ajakan en.tunang kali ni tiba2 je terbukak ati nak pegi. tak taw la mood ape yg datang time tu. mgkin hasrat ati nk taw men paintball tu camane telah mendorong aku turut serta jd poom poom girl. Go baby Goooo!

time ni la 1st time aku ber'gaul' dengan kawan2 ofis en.tunang yg BANYAK lelaki nih (mak suke nyah!). heh, tergugat iman mak! eh mantopp2 badan depa. dah name pun keje polis kan. ketak lutut nengok. rasenye badan en.tunang je kot yg kedeng medeng tu. camane leh sesat pun ntah la.

Ada sapa2 bkenan ngan mamat ni?ops, sory dah kawen okeh. tapi time ni die tak bawak bini. aku la tempat die menumpang kaseh utk sementara. dok panggil aku "yang" sebab die tak taw name aku, dok ikut en.tunang panggil dgn nama "yang" jugak. tu la, lain kali bawak la bini. bleh geng ngan aku ni kan.

mamat ni jugak la geng sehidup semati en.tunang la kan time kt ofis. time begado, tak hengat!haks. yang bestnye dio org nogori. memang kua la la bahaso nogori den bilo burak ngan dio. tokojut dio bilo donga den ckp bahaso nogori. tak sangko agak eh den org sg.buloh boleh ckp nogori.

ye...ye....aku ni bukan dilantik sebagai duta poom poom girl jerk, tapi photographer yg tak bertauliah langsong. haruslah amek dari angle yg tegak dan melintang saje. sambil bersorak kegembiraan. memandangkan de 2 org 'yang' yg perlu dijaga, perlu juga diminta utk snap pic mereka ber2, masing2 pulak ade kamera yg gabak besau tu. Canon & Nikon. kamera aku ni cokia je, tak de la reti pakai gune function2 yg maha hebat tu.

en.tunang pulak, main tak hengat dunie. selagi boleh sagat pasir tu selagi tu la die menyakitkan diri sendiri. abes berdarah2 tangan sume dok merangkak kt pasir.heh over taw main smpai camtu. pastu balik dok merengek2 sakit itu la ini la. sendiri cari pasal kan?nasib la...

sepanjang main, 3-4 kali jgk la en.tunang yg membuatkan geng die menang. budak kurus dan kedeng memang senang nak menyelinap. eh bangga kejap aku kt luar ni tengok. tp bile da byk menang, last2 yg nak masuk semi final & final die main2 pulak. haish! alasan : da penat. ceh. aku ni dok tepi dok usha2 gak la mamat2 yg gagah2 perkasa. time ni la pun nk cuci2 mata kejap kan. sempat lagi tuh. kalau en.tunang taw sure mampos!haha

girl ni minat kt en.tunang. en.tunang la yg gtaw kan. patut ler die beriya2 nk suh aku ikut die pegi main paintball, rupanya ada udang disebalik batu nih. en.tunang bukan main gedik lagi time kt situ, nak dok jalan pegang tangan la, ape2 la. rupanya sengaja nak dok menjeleskan minah ni. tak sangka tul si kedeng tu de peminat jugak. (geleng-geleng kepale). mamat botak kt sebelah die tu ensem jgk pe, da cam harith iskandar da aku nengok. kih kihh kihhh.....

.

Next tournament, 31 Julai 2010. tengok r nanti nak join ke tak. penat oh nk tunggu dari pagi sampai petang. takat jadi poom poom girl, bih baik aku tido je kt umah lagi berbaloi-baloi. kan?tak taw la klu en.tunang dok sebok nak tayang tunang die ni utk menjeleskan sesape pulak lepas nih. hiskk!

53rd Birthday

0 komen
To : MySugarDadDy

hidup ni kena la sama rata. masa mak kasi delivery cakes, bunga & ballon, si ayah juga haruslah bagi juga. kang ade yg merajok pula. heh, tak pela time kte da keje ni la nk balas balik pengorbanan mak ayah. betul tak? untuk dorang rase dihargai juga. Tapi tak de la delivery bunga pulak kat ayah ku nih. pelik pulak nnt, so just kasi ballon & kek Black Forest kegemaran beliau. huh, sadis bile aku beli tapi aku tak dapat jamah. takpe2, boleh g beli 1 slice kt SR kan utk tak kempunan.

Actually surprise ni tak menjadi. da booking di www.blooming.com.my untuk hantar jam 11 pagi, tapi bile call time tu ayah pula di MPS. susah betol nk dok diam2 kt ofis ayah aku ni. memang keje die byk diluar ofis. siap call mak utk pastikan ayah de ofis. tapi tak dapat bendong jugak. aku siap call tanya, berikut adalah perbualannya:-
.
si Aku : helo ayah kt mane?
si Ayah : kt MPS ni ha..nape?(sure ayah pelik 1hari aku call sampai 4-5kali)heh?
si Aku : kul bape nk masuk ofis?
si Ayah : pas selesai kt MPS ni la kot. tak taw kul bape lagi
si Aku : eh, de org nak hantar barang kt ofis ayah tu.
si Ayah : barang pe? suh kasi kt mak la. (mak & ayah keje 1ofis tp lain2 bahagian)
si Aku : tak boleh, kena kasi kt ayah jugak!!! tak de kena mengena ngan mak
.
si ayah sudah bersuara pelik disitu
.

dengan itu, suprised nye tak menjadi lah. sebab blooming delivery awal 5minit sebelum ayah aku sampai ofis. maka kawan ayah ler yg mensign terima kek & ballon tersebut. it's ok lah. asalkan ayah heppy dihari jadinya.

oh, gambar ni membuatku merindui saat2 di London. rase mau pegi lagik jerk! tapi tobat takmo g time winter lagi!!!!!!! 1 happy family, bile dapat berkumpul 1 family camni, seronok je rase. hurm. tp skrg tidak lagi, satu persatu melangkah ke alam perkahwinan.....ish ishkk...

apekah???

0 komen
Adakah Croc itu katak?oh mennn...ape da tejadi padaku inih!hahahahhaa
bile tebace balik entry lepas yg menyatakan ahli sekutu keluarga memakai
'kasut katak'.
kegelian melanda ati, bile pikir2 balik Croc tu kan en.BUAYA
bukannya en.katak!!!
eh cik ezlina ni
da nanyok agaknye!hahahhahaa
bengong je rase...
0 komen
sebelum start membebel, mau tayang gambar i yg gebush nih. makin lame makin takut tengok gambar sendiri yg makin bambam seperti apam. haishh

masih lg cerita di genting. tapi kali ni tak formal da. mood berjalan2 disekitar genting. comel gak berjalan2 dengan kasut katak (crocs) yg en.tunang kasi. WHY PINK???alasan tetap sama "perempuan kan suke pink". dah tak boleh guna lagi ayat tu okeh. siap beli jibit <-- betul ke aku spelling tu?kang salah maksud kang lain pulak bunyiknye..ade minie mouse & rakan2. ohh comel sekali. bile pakai rase macam kawan kpd patung McD. kasut muncong kedepan sedapa. en.tunang juga sama tapi berwarna puteh. taw plak ko amek kaler puteh erk?Asal tak sama je pink ngan aku ni?

si adik en.tunang juga memakai kasut katak itu. pattern & saiz sama dgn GF beliau. sgt bangga eh korg berkasut katak bersama2??wat ever la dek non oii

masih mencari2 kekasih hati?g parking sampai berejam2. si kekasih tidak duduk diam mencari2 en.tunangnya yg hilang. acehh!


bile call en.tunang tak jawab, mari mencurang sekejap bersama apek cina berbaju cokelat. heh?en.adik tunang ni saje je mau timbulkan skandal i erk. en.apek, nampak tak tunang sy?? eye contact tu penting bile berbicara. aku pun tak taw apesal la time ni aku & apek tu leh berskandalous seperti ini.

Bukan saje aku, en.tunang, en.adik tunang saje, turut memakai kasut katak adalah en.bapak mertuakuh. maka kami adalah keluarga kasut katak! eh, mak cik enon (MIL) tu gagah memakai heels erk sepanjang mendaki di genting ni? hebat! syabassss..sure malam menangis mintak diurut kaki.

masih mencari en.tunang yg hilang dalam lautan manusia...


ramai sgt r umat manusia kt genting time tu. cuti sekolah agaknye.
.
.
.
.
.
.
.
Last sekali....................
mari lah kte menepek gambar bapak & mak mertuakuh yg agak tidak photogedix.


Last skali??Pak mertua pakai heels, sebab Mak mertua sudah letih. korang bayangkan la lelaki pakai heels?! aku sepanjang jalan dok gelak pak mertua yg berjalan umpama kucing berjalan. oh sgt sadissss...
.
.
ehh?mane gambar aku & en.tunang yg dijanjikan itu?mmmm...postponed ke next entry yer!hihihii
0 komen

Sambungan lagik. huh, berjela2 rupanya majlis ni. kteorang dimaklumkan hanya dinner utk family2. tak sangka pulak agak meriah jugak majlis tu. Majlis belah malam ni di buat di Awana Genting pulak.

secara kebetulan, nyah terikut tema kaler pengantin. tanpa diduga dan terduga. majlis petang yg kt aminuddin baki tu pun secara kebetulan pakai baju warna pink tema jugak kaler pink. alaaa, yg baju boria tuh. ishk! bgus tul instint mak, nyah..auh!

tengok la en.tunang memalukan aku dgn snap pic aku cam paparazzi jumpe paris hilton nih. byk lg die snap, cukup la 1 je yg aku tayang. yg lain sume muke aku tak boleh blaaaa yg menahan geram ngan perbuatan en.tunang yg diluar kawalan tu. aceli ngah majok time ni, then die nk suh aku senyum balik, die snap snap snap2 byk2 kali mase otw masuk dewan ni. terpancar2 cahaya flash. tetamu lain pun mule konfius, mane 1 pengantin!ohh tidak.. da la baju da cam baju pengantin! opsss

bile tengah kebuluran, kena pula tunggu org berucap, merenjis bagai. memang bile smpai time makan tu tak hengat dunie la kan.

sebak eh klu dok atas pelamin??

sebab setiap family en.tunang yg naik merenjis sume berderai2 'hujan' turun. tangisan gembira ke sedih?konfius kejap. yela, aku tak penah rase lagi kan...tak taw la pe yg dorg rase.

eh, tak de gambar aku ngan en.tunang la. pasan tak??hurmmm.....die kan bz mensnap pic. sampai diri sendiri pun tak de dalam gamba. tp de 1 je pic die ngan aku. lupe pulak nk save copy pagi tadik. nnt la yerk...next entry pulaks.hihihii
0 komen
Sambungan dari kenduri kt Cheras, kali ni aku join menghantar kak sara ke majlis sambut menantu di Aminuddin Baki, Genting Highland. eh, aman gile doh wlaupun matahari tercacak kt atas kepala, tapi tetap coooool. angin sepoi2, tapi mak tetap maintain taw. make up tak cair. haks!

"eh,mak cik nak kasi saya duduk ke?bagus jgak tu. kaki sy da lenguh ni. "hahahhaa


Biasalah, kalau da join family en.tunang, of coz la kena mengekor ibu mertuaku. sbb sepupu sepapat en.tunang ramai yg kanak2 ribena. berkawan pun dengan mak cik2 nya saje lah. tak pun kawan ngan adik en.tunang yg baru nk amek SPM tahun ni. memandangkan en.tunang menyebokkan diri mensnap2 pic org kawen. heh, over taw! kte kawen nnt ntah sape nak amek gamba kte. <--- ayat tangkap simpati. hahaha

ketayak tak bpeloh langsong walaupun mendaki bukit di Aminuddin Baki ni. jauh betul nak kena berarak. ishhhh

ohh suweettt....kak sara ni time die bertunang, baju die pakai sama dengan baju yang kakak aku pakai time kakak aku tunang jugak. sama saiz ngan kakak ku yg kedeng tu. dan die sorg jugak la sepupu en.tunang yg boleh jadi geng sekepala.

cik chum, mak ngah, cik ita, mak en.tunang, mak lang, mak su

see?yg duduk tu sume sepupu en.tunang. yang berdiri adalah makcik2 en.tunang. lupa pulak nak perkenalkan salah seorang geng sekepala yg boleh dibawak gurau hingga gelak guling2 adalah...

Cik NENEK...

nenek da chop aku utk jage baby pas aku bersalin nnt. eh nenek, kawen pun belum mau chop2?memandangkan nenek bidan dulu, aku pun ok je la. byk petua yg nenek share ngan aku sbelum2 ni. kalau bercerita ngan nenek, 3hari 3malam pun tak abes! memandangkan en.tunang adalah cucu kesayangan yg dijaga nenek dari kecik. haruslah aku turut menjadi cucu menantu kesayangan beliau. ohh sgt perasan. kah kahh!

peace yoooooo!!! mak tetap maintain walaupun ade tetamu majlis yg pakai baju yg sekaler, sedondon, sepasang, sebijik, sejamban dengan aku. slamat kaler tudung aku hitam, kalau pink. memang boleh jadi boria sg.pinang la.huhuuu. mencik! haruslah en.tunang gelak berguling2 ketawakan..cehh, tak back up langsong!
Nantikan next entry..ade lagi majlis sebelah malamnye...


0 komen

best betul kalau malam hujan kan?rase tido tu sgt nikmat!

dibuai2 angin sepoi2 yg sejok tu lagi la nyaman

pastu bile nak bangun pagi memang liat yag amat

sampai ofis, sejok yg amat bertambah

bile aircond office ni bagai tak de kawalan.

de siap yg pakai glove tgn & stokin lagi sbb da tak tertahan kesejokan.

maka kalau dapat minum air milo panas ke

horlick panas ke

hot chocolate ke

kan sedap...

boleh panaskan tangan camni

dulu mase kt london, air panas memang dicari tiap2 mase

kt malaysia ni, mampos la kalau tengahari2 buta minum air panas kan?

minum dengan penuh rase kecintaan...

ditambah pula dengan biskut

ok jugak kalau milo jadi camni..

makan pulak dengan ....

heh, over la kalau pagi2 buta da makan benda lemak berkrim disukai ramai nih..
lunch okey, minum ptg pun sedap...
ni kes org kebuluran la nih!!
thanks to en.google utk semua gambar yg mengiurkan tuh
0 komen
mari aku cite sebab penyebab aku menghilangkan diri utk beberape hari?minggu? tak berupdate blog. sebab tak sampai hati nak tengok countdown yg terpapar kt belah kiri blog ni. Betul la ramai orang kata, nak kawen ni banyak dugaannya dari segi mental dan fizikal. Kesimpulan yang boleh aku buat : -
*
*
"Buat awal salah, buat last minit lagi la salah..."
*
*
Sebab? sebelum apa2 keputusan, baju, butik, door gift, kad difikirkan, petama-tama sekali yang perlu difikirkan adalah VENUE @ TEMPAT majlis nak diadakan selain tarikh yg best la kan. As u'olls know, aku da booking satu DEWAN ni kat tempat kerja mak ayah aku kerja. Time nak booking dulu, bukan main payah lagi nak dapatkan tarikh utk majlis tahun ni. Dewan telah fully booked dari bulan 4 sampai la ke awal tahun 2011. Disebabkan tu, kami cop awal2 tarikh awal bulan 2. sebab itu je yg masih FREE. en.tunang penah merajok dulu sebab die beriya2 nak kawen bulan 12 tahun ni tapi tarikh tu dewan penuh. susah nk pujok okeh! en.tunang kate "ape best sgt dewan tu sampai tak boleh buat kt dewan lain?".
.
.
ni sebab die :
1) murah. reasonable, harga staff lagi la dapat murah. kalau dewan kt luar, 2-3kali ganda harga
2) dekat dgn rumah, 15 min je
3) mak ayah boleh buat preparation seperti buat signboard, tengok2 persiapan kt dewan & etc selepas waktu kerja. tak kelam kabut time majlis nnt
4) ade Guest House utk saudara mara menginap
5) Center point antara Sg.buloh & rawang. tak la jauh family en.tunang nk datang nnt
6) Nak buat outdoor session kt dlm hutan! best..photographer pun teruja nk amek kt situ. org luar kena BAYAR okeh kalau nak amek gambar kt situ
.
.
Bile da dapat pujok en.tunang. maka, kami pun booking utk bln 2 tahun depan. tiba2......... berderau jantong nak cite. punya lah sakit hati.
.
.
Awal bulan 6 aritu, mak call org jaga dewan utk reconfirm balik. boleh org dewan tu kate camni
.
"OH UTK TAHUN DEPAN KTE CLOSE UTK RENOVATION".
.
WTF!!! die ingat kte nak wat majlis berbuka puase ke?tak pun makan malam, ke gathering yang boleh main tukar2 tarikh???? camane kalau aku da buat kad kawen???bayangkan la betapa #^*&% nye org nih. Then mak aku bising la, nape die tak bagitahu awal2?then kalau mak aku tak call utk reconfirm, buta2 la kteorg tak taw yg dewan yg dah dibooking tu kena cancel? betul2 tak de perasaan kan dorg nih.
.
.
Mak aku pun menggelabah la kena cari tempat lain. biase lah kalau dewan ni kena booking awal, takut penuh. Disebabkan peristiwa ni la aku da cam down gile nak kawen. serius aku penah cakap kt mak "Nikah je la mak, tak yah sanding2". sebab betul2 give up! nak buat kawasan rumah, sempit. kacau jiran2 tetangga, tetamu nk dtg pun susah nak parking kete nnt. 2-3 dewan ada yg dah full ada yg harga mak nenek punye mahal. memang down gile aku time tu. ape aku buat pastu???? LET IT GO WITH THE FLOW......aku bia kan je. lantak la, ada2, tak de sudah. mak aku yg bersusah payah carikan. aku da malas nak masuk campur dah. Sumpah serik!!!
.
.
sebab tu la, aku menyendiri, tak update blog utk beberapa seketika. membawa diri yg lara...blog pun akhir2 ni tak de cite bab2 kawen lg da. hikss! gedix, mau EMO bagai.hihihii. sekarang ni da okey, maka bertimbun2 pulak cite yg baru nak di update. tapi bukan cite pasal kawen lagi. masih tak bersedia. bleh terima tak alasan tu?huhuuuhuu
0 komen
petang tadi balik keje pasang kipas kuat,
terus masok bawah selimot
tido tak hengat dunie.
tersedar bile azan maghrib berkumandang.
sangat tak senonoh okeh!
nak wat camane, kepale mak pening2 lalat noks.
terpaksa la merehat2 kan diri.
selalunye kul 9 mlm da lalok2 nak tido
tapi malam ni terang benderang lagi mate sehingga saat ini
baru bangun tido la katekan. hambek ko, sape suh tido petang!
mata oh mata.....tolong la lelap. esok keje nih!!!


p/s : bile da start berblogging, mula lah post berpuloh2 entry dlm satu hari. bile da malas, satu entry pun susah nk post!

Ade aku kesah??? ok la, aku kesah la...

0 komen
Motif??

si budak busuk yg poyo saje send email nak tunjuk tempat ofis di bangunan baru. bluwerkkkk! ingat aku nak jeles la? aku siap dapat bilik sebijik tak kecoh pun? <--gile bangga ayat. (adekah aku jeles?)
.
cube kamu bilang berape hari kamu menetap kt tempat duduk baru kamu tu?seminggu boleh dibilang dengan jari kaki je tau. kamu kan seperti goreng pisang panas, laku sesaje dikalangan pegawai yg mintak tolong. memang patut la bdn kamu kurus melidi walaupun sudah berusaha minum WEIGHT GAIN yang dibeli dengan harga beratus2 ringgit tapi tak de kesan tuh. tapi yg gemok bukan kamu, tapi aku! kamu yg minum, aku yg dapat natijahnye. sekarang ni, memandangkan kamu tidak boleh gemok, maka aku lah yg kena mengalah utk menguruskan badan spt kamu supaya tidaklah nampak seperti gorila dgn kera. huh??!
nampak bantal busuk beliau berwarna purple? yeee...ofis adalah rumah ke2 utk beliau...TAHNIAH! nnt kawen, tambah lagi 1 rumah.
0 komen
boleh tak nak berangan?
dah sampaikan hajat ni kt en.tunang utk membeli katil seperti dibawah.

ntah hangin ape datang ntah, beriya2 la ati aku memberontak nak katil yg bertiang2 bagai ni. mungkin juga tergoda dengan katil yg digunakan scha alyahya dalam cite AWAN DANIA?? mau bertirai2 bagai, konon2 romantik la kan. tapi mahu berwarna puteh suci gebush seperti gambar dibawah ini pula. terase seperti tido disyurga gitu.

bile ler mau dpt kuarters nih, berjanggut sudah beta menunggunya. kasi cepat ler, sudah tidak sabar utk mendecorate bilik ku itu nnt. Apply akhir tahun lepas, sudah mau bulan 7 da nih. harap2 dapat la kuarters sebelum kawen nnt.

seperti mau tido sajee nampak katil nih. hurmm...

Luahan hati,

Orang yg suka tido, Ezy

Penang

0 komen

cite da basi da ni, 29mei punye cite. pada kawan2 yg kawen time tu sory tak dapat datang. terpaksa ikut ayah bermeeting sambil bercuti di penang.

ade budak sebok nak naik feri, tapi bile da naik feri poyo2 pulak takut. over tau

then pegi makan, korg perasan tak ketembaman ku yg membuak2 tu?hadoiii....

kt penang, heaven gile ah dengan mkanan die..

Laksa : indah rupa dari rasa

Char kuey tiau : Indah rasa dari rupa! thumb up!!!!sedappp


semasa ayah sebok bermeeting, kami yang tak de keje ni dok sesaje ulang alik naik feri banyak2 kali. memang bebetul tak de keje betul! sume gara2 adik ku yg busuk itu. si budak over yg nak naik feri tapi pengecut nak keluar dari kete!
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template