Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, May 26, 2010

Bersabarlah sayang

0 komen

Remember mybest friend yg baru kawen yang aku g Muar tu?

Pagi tadi dengan suara terketar2 die kate die xcident. oh goshh! aku pun jadi menggelabah alam la bile dengar suara die yg seolah2 nk nangis tapi tertahan2 tuwh. Memang byk dugaan dorg ni selepas kawen, satu satu yg terjadi. Selamat sehari sblm tu pegi klinik cek -ve pregnant. lega la sikit..aku pas die call terus ajak azie pegi tempat kejadian.....

wondering camane kete boleh melompat atas pokok yg jadi divider tuwh. bak kate jua, die 'terbang'...wahh, tak sangka myvi pun boleh terbang...

kalau la time terbang tu die terlanggar sebatang pokok yg de kt belakang kete seperti gambar diatas tuwh, ape agaknye yg terjadi yer???

hancur luluh rase tengok kete jadi camni..baru nak masuk 2 tahun..Bile tengok towing tarik kete, rase cam nak sepak2 je org tu, yela terhentak teruk tayar belakang disagat kt longkang tuwh. huh!! then aku & azie teman dorg buat report dekat balai...

Bersabarlah sayang...ini sume dugaan Allah, percayalah pasti ada hikmah disebalik apa yang terjadi.

Thursday, May 20, 2010

Laaaaa.....yeke??

4 komen

Ni countdown aku utk ke KK bersama en.suami tercinta pd bulan Mac nnt...

Bile view blog my friend dari poli http://luvusthemost.blogspot.com/ begini pulak countdownnyer..

apa persamaannye?
9 MONTHS, 1 WEEK, 5 DAYS

sebijik sejiban countdown die sama ngan countdown aku. ape kes??rupa2nya tarikh yang aku & bakal en.suami ke KK adalah sama ngan kawan aku nih. keciknye dunie ni kan?terus menerus la aku terjah FB kawanku itu utk mendapatkan kepastian.acehh!

huhh, rupanya die pegi vacation bersama kawan2 ofis sekali. ingatkan pegi honeymoon mcm aku nnt.hikhiksss (gedix mau ajak kawan join honeymoon!). rasanya pusing2 KK nnt dpt kot jumpe. hehhehe

Wednesday, May 19, 2010

Yess!!!

0 komen
ingat entry aku yg sebelum ni?

Bersusah payah la pagi tadi awal2 pagi aku datang keje seawal jam 7 pagi semata-mata utk membooking tiket flight. semangat gilers mak nyah! padahal boleh je dtg lewat sebab bos da terbang ke Singapore pagi tadik.phewwww.....akhirnye berjaya book flight utk myhoneymumuuunnn bersama bakal en.suami tershayang. pepagi bute call mintak confirm ngan en.tunang dulu. (takut die xmo pegi pulak kan, terpakse gtaw dulu). Mula2 ingat nak ke Chiang Mai, Thailand tapi en.tunang nak pegi pulau sipadan, maka KOTA KINABALU adalah kata putus en.tunang yg tengah mamai2 alam time aku call tuwh.

akhirnya berjaya jugak la aku booking walaupun terpakse postponed ke awal bulan mac 2011 disebabkan tiket yg aku tengok utk bulan febuari 2011 semalam telah pun kembali ke harga asal. (tiket free da penuh la tuwh).

Yes! da confirmed.....yahoooooooooooo
Nak taw bape aku bayar???rujuk gambarajah di bawah ini yer...

FREE okeh!!
sebab aku menggunakan E-Gift Voucher ayah aku yg aritu flight die delayed utk ke Bandung. Dapat Voucher RM190.00. Terpakse la rugi RM66.00 sebab harga tiket utk dua orang hanya RM124.00 jerwww...tapi rase kalau bayar pun berbaloi la kan. sebab kalau harga biasa RM224.00 SEHALA /SEORANG. kalau dua hala & dua orang??? korang kire la sendirik yer...hahahhaa....janji aku punye tiket flight Free! jangan jeles mak nyahhh....

Tuesday, May 18, 2010

Kesabaranku Diuji...

0 komen
semalam de borak dengan sorg pegawai yg suke travel overseas, die cakap....

de promotion utk air asia. hoyehh?aku terjadi celik2 alam la konon nk g cek tiket flight yang murah utk honeymoon kuwh nnt. yela, klu air asia ni nak murah kena book gile awal baru dpt murah. Dengan semangatnye g keje arini terus je melekat kt kusi dari jam 7.00 pagi. nak tengok bape harge tiket??



http://www.emocutez.com





sila klik gambarajah utk tumbesaran yang mendadak!





Masuk airport tax sume2 de la dalam puluh2 ringgit je. tapi bile sampai tang payment tu, gile gabak punye la susah nk submit. line bz nak mamposss!




Adoiiii...tension jerk..http://www.emocutez.com try sampai kul 8 pagi tetap tak leh submit. kena wat tengah2 malam ni baru line ok kot?? so geng yg nk g travel next year, boleh la try okeh....




.




p/s : sesuke ati aku je book g Kota Kinabalu tanpa berdiskusi bersama bakal en.suami terlebih dahulu. sat g dok penat2 dapat booking, die xmo pegi mampossss aku!hahaha.....xmo pegi Sabah, xmo g kawen!!! boleh tak ugut cenggitu? gile kuase tul haku nih....hahahhaha..


http://www.emocutez.com

Monday, May 17, 2010

satu nikmat dunia telah ditarik...

2 komen

18SX

Sila jangan baca entry ini jika anda seorang PENGELI

===========================
Aku adalah aku, makan ikut suka...suka ikut hati je aku makan. Apa saja aku telan selama ni kecuali sikayu, sibesi dan seangkatan dengannya. maka, sabtu malam dinner bersama en.tunang dengan lahapnya. hoh? makan udang, ikan bakar. sangat shewdapp! en.tunang xabes makan?meh sini aku tolong abeskan..begitulah cinta sejati yang ingin dinyatakan. (padahal pelahap).tettttt....dan inilah padah pada si Pelahap itu.....
.
Lepas kejadian makan memakan tu, tetibe je tergaru2 seperti seekor monyet yang kegatalan. tergaru sane sini macam ape ntah. en.tunang juga turut tergaru2 kepale dengan keadaan aku yg persis monyet menggaru2. ohhh, sampai satu tahap yang aku tak boleh nak tahan dah. rase macam nak bukak baju dan garu secara menggosok2 diatas jalanraya yang kesat itu! tak cukup tangan nak garu?sampai en.tunang offer utk turut garu kan bersama. dalam hati berkata : ape jenis nyamok la geget aku sehingga begitu dasyhat aku menggaru sane sini. sekali tengok!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sila tutup mata!!!!
.
.
.
.

ohh goshh! begitu dasyhat ini nyamok mengeget haku. bayangkan la bonggolan-bonggolan itu berada diserata badan aku. terus ajak en.tunang ke klinik, sgt tak tahan menahan kegaruan yang perit pedih tu. sehinga menangis teresak2 menahan kemiangan tersebut. bile jumpe doktor rase macam nak bukak baju sume nak kasi tunjuk kt doktor yang bonggolan2 tersebut. sampaikan doktor siap cakap "okeh2, dah takyah bukak seluar pulak". =p

punya lah eksited nk tunjuk kt doktor sampaikan tak perasan yang en.tunang ikut masuk sekali. hah, bile da sakit tu sume benda pun lupa. kalau doktor tu gatal, sure die tengok je la aku bukak baju seluar sume.sebab dah tak tertahan lagi dah kegatalan tuh.hahahahhaa..

Dapat la enjet sebijik kt montot. aduhh! sakit montot mak nyahh....demi nk hilangkan kegatalan, ape saje sanggup! Aku pun tak taw ape relevannya si doktor kasi ubat "FLU". nak kasi aku lalok ke?telan je la kan...masih tergaru2 sehingga la pagi ahad....hohh!
.
Gud gurl da tak boleh nak makan ler seafood terutama sekali UDANG! hohh, satu nikmat dunia telah ditarik oleh Tuhan. Ahad malam keluar makan lagi dengan en.tunang (takserik lagi nih), pegi makan lagi, nak order tu, en.tunang marah, nak order ni, en.tunang bising, itu ini tak boleh. last sekali die yang order kan aku sup ayam! aku pasrah jelah.heh, g makan kedai tomyam ape kes pulak makan ayam? nampak sgt ler en.tunang xmo tengok aku tergaru2 lagi mcm malam semalamnye. Dulu en.tunang sekat aku makan ayam sebab tengok aku gemok bagai dipam-pam sebab selalu makan ayam, tapi sekarang aku dah boleh makan ayam sebebas-bebasnya!! sebab dah kena sekat makan seafood pulak =p

Thursday, May 6, 2010

Tetibe rase.....

2 komen




tetibe rase malas nk reply msg








tetibe rase malas nak angkat call








tetibe rase malas nk cakap










tetibe rase malas nak makan










tetibe rase malas nak keje










tetibe rase kecik ati










tetibe rase down










tetibe rase tak dihargai










tetibe rase sunyi










tetibe rase nak menyendiri










tetibe rase nak lari jauh2

.

.

.

.

kau yang tak mengerti......

2 komen

Heppy 3 month enggaged..

another 8 month 30 days to go~~~~

yiiiipppppiieeeeee......http://www.emocutez.com

Tuesday, May 4, 2010

Jua Kawen - selepas majlis selesai

2 komen

Lepas je berphotogedix di rumah pengantin, kami singgah pula kampong CC yg tak jauh dari umah jua. Syok r, dapat la makan lagi & mandi2 sejokkan badan. berpeloh tahap kuasa kuda punye kan. memang dah bawak baju spare & shower sume. sebab de projek besar pas majlis tu.hehehe...meh la layan gambo, malas nak taip..

mari berphotogedix lagi didepan umah cc..

thanks C...


sambil memandu pun sempat berposing gedix..tolong jangan amalkan aksi ini okeh!

Setiba sampai di Bandar Muar..bershopping habesan

belambak gile baju yg da siap dengan harga RM60 ke atas. mane dapat baju da siap harga RM60?baju kurung moden pulak tuwh. Bile da banyak camni, rambang mate la pulak!

suke yang ni....cotton! shuweeett...

mygeng pulak minat yg ni...

pening punye pasal, satu pun tak jadi beli. pe yg kteorg beli ICE BLENDED je.

sambil tunggu Ice Blended, posing la pe lagik?


dahh cukup! jom balik....

pergi ber-4, balik ber-5. tambah lagi sorg. sebok nak ikut shopping jugak EO (berbaju oren)

Dari terang hingga lah ke gelap, masih lagi memandu...
Abaikan cara pemakaian seat belt . Tak leh r nk pakai bebetul, tersepit my *%$#^. tak selesa.heh?hahaha

Aku berada di lorong laju, tolong la jgn ajak aku bergedix.huhh! mata tetap pandang depan, posing tetap posing.

perut pun lapar balik, singgah makan kt bangi dulu sambil sambut birthday kak yati.


ohh nikmatnya.....


okeh da abes cite 1 Mei g kenduri umah jua! heheheh

Monday, May 3, 2010

pak cik okey ker??

0 komen

1 mei 2010 (sabtu) tengah2 malam buta @ 10.30 malam. malam buta kah?yela, time tido aku jam 9.00 malam. kire 10.30 malam tu aku da membuta la kan.hihii

.

Kejadian pelik:-

.

Kring-Kring-Kring (old fashion tul bunyik ringtone)hahaha

sambil tengok sape yg call pd skrin hp. agak2 yg tak penting tu malas nak angkat la kan. Aku da la penat baru balik muar, baru landing nak tido da time tuwh.

.

Sekali tengok kt skrin tulis "ABAH B"

.

adoiyaiii, apehal pulak malam2 buta pak cik ni telefon nih?takkan nak cite bab kawen aku ngan anak die pulak tengah2 malam ni? sebelum2 ni pun memang langsung tak penah call aku pun. biasenya mak mertua je yg selalu call. macam urgent, klu tak takkan malam2 call. masih ade esok pagi lagi utk call kalau tak penting. betul tak? dengan agak kemamaian tu aku terus angkat phone ..

.

Aku : eylooooo

pak mertua : ye, ezy..pak cik nih

Aku : iye..nape pak cik?

pak mertua : tadi pak cik call ayah ezy, die tak angkat phone la. Ayah ade umah?

Aku : yeke?saya kt muar ni...(tetibe terperasan cam kt muar lagi, padahal nak cakap yg aku baru balik muar. tak balik sg.buloh)

pak mertua : oooo, kat luar ke..

Aku : ehh, bukan kt luar (takut pak mertua pikir aku g disko lak malam2 buta ni masih kt luar lagi. camane nak jadi menantu yg mithali)hahhahaha...

pak mertua : abis?

Aku : saya kt muar pak cik. ayah kt umah sg.buloh. tak pasti pulak ayah pegi mane. nape pak cik?

pak mertua : ingatkan kt umah tadi. tak de ape, saja nak cakap dgn ayah sikit.

Aku : mmmm, mgkin ayah dah tido kot..esok pak cik try la call lagi. ( bapak borek anak rintik : tido awal gile baban)

pak mertua : ok la kalau camtu..

.

Dalam ati da dup dap dup dap da....risau ape2 yg urgent sgt tuh. lagi satu pasal ape lah agaknye yg die nak cakap ngan ayah aku nih. nak report ape2 ke pasal aku?hahahhaha...negative thinking betul haku nih.

pak mertua yg agak muda..jejaka berbaju kuning ye, bukan yg baju putih. hehehe
.
keesokkan paginye :-
.
Terus call ayah ku tanye la ape yg pak mertuaku tu nak.sure die call balik ni ahad pagi tu (aku agak2 je) . ayah pun berkata :-
.
"alaaa, tak de ape2 la..die cuma cakap setuju je tarikh yg kte pilih tu"
.
lohhh, tu je pun?ingatkan urgent la sgt smpi malam2 buta call. pak cik ohhh pak cik...

Jua Kawen - Bile sudah sampai.....

2 komen
Setelah mengharung jalan yang jem teruk, kami selamat tiba jam 1.30 tengahari. panas terik wooo, menitik2 peluh dah macam air terjun lajunye. heh?

Haruslah ditayang hadiah aku & azie yg gabak besau nih. Siap create kad sendiri nih. nak gak masukkan muke kami kt kad tuwh. auwwww..kelas mak nyah!hahahha...


.
baru bermula gambar aksi2 bersama pengantin. merah mak ngah u!


seterusnya adalah aksi di meja makan pulak:-

apabila pengantin sudah habis bersanding, kami take over. sape yang lagi over????

.

.

.

.

.

.

.

.

Next, pelamin will be mine okeh! sila tengok saye..hahahahha...siap amek berkat dikerusi pengantin lagik. (dipaksa oleh CC)..alasan taw!hahaha

Bersabarlah sayang

0 komen

Remember mybest friend yg baru kawen yang aku g Muar tu?

Pagi tadi dengan suara terketar2 die kate die xcident. oh goshh! aku pun jadi menggelabah alam la bile dengar suara die yg seolah2 nk nangis tapi tertahan2 tuwh. Memang byk dugaan dorg ni selepas kawen, satu satu yg terjadi. Selamat sehari sblm tu pegi klinik cek -ve pregnant. lega la sikit..aku pas die call terus ajak azie pegi tempat kejadian.....

wondering camane kete boleh melompat atas pokok yg jadi divider tuwh. bak kate jua, die 'terbang'...wahh, tak sangka myvi pun boleh terbang...

kalau la time terbang tu die terlanggar sebatang pokok yg de kt belakang kete seperti gambar diatas tuwh, ape agaknye yg terjadi yer???

hancur luluh rase tengok kete jadi camni..baru nak masuk 2 tahun..Bile tengok towing tarik kete, rase cam nak sepak2 je org tu, yela terhentak teruk tayar belakang disagat kt longkang tuwh. huh!! then aku & azie teman dorg buat report dekat balai...

Bersabarlah sayang...ini sume dugaan Allah, percayalah pasti ada hikmah disebalik apa yang terjadi.

Laaaaa.....yeke??

4 komen

Ni countdown aku utk ke KK bersama en.suami tercinta pd bulan Mac nnt...

Bile view blog my friend dari poli http://luvusthemost.blogspot.com/ begini pulak countdownnyer..

apa persamaannye?
9 MONTHS, 1 WEEK, 5 DAYS

sebijik sejiban countdown die sama ngan countdown aku. ape kes??rupa2nya tarikh yang aku & bakal en.suami ke KK adalah sama ngan kawan aku nih. keciknye dunie ni kan?terus menerus la aku terjah FB kawanku itu utk mendapatkan kepastian.acehh!

huhh, rupanya die pegi vacation bersama kawan2 ofis sekali. ingatkan pegi honeymoon mcm aku nnt.hikhiksss (gedix mau ajak kawan join honeymoon!). rasanya pusing2 KK nnt dpt kot jumpe. hehhehe

Yess!!!

0 komen
ingat entry aku yg sebelum ni?

Bersusah payah la pagi tadi awal2 pagi aku datang keje seawal jam 7 pagi semata-mata utk membooking tiket flight. semangat gilers mak nyah! padahal boleh je dtg lewat sebab bos da terbang ke Singapore pagi tadik.phewwww.....akhirnye berjaya book flight utk myhoneymumuuunnn bersama bakal en.suami tershayang. pepagi bute call mintak confirm ngan en.tunang dulu. (takut die xmo pegi pulak kan, terpakse gtaw dulu). Mula2 ingat nak ke Chiang Mai, Thailand tapi en.tunang nak pegi pulau sipadan, maka KOTA KINABALU adalah kata putus en.tunang yg tengah mamai2 alam time aku call tuwh.

akhirnya berjaya jugak la aku booking walaupun terpakse postponed ke awal bulan mac 2011 disebabkan tiket yg aku tengok utk bulan febuari 2011 semalam telah pun kembali ke harga asal. (tiket free da penuh la tuwh).

Yes! da confirmed.....yahoooooooooooo
Nak taw bape aku bayar???rujuk gambarajah di bawah ini yer...

FREE okeh!!
sebab aku menggunakan E-Gift Voucher ayah aku yg aritu flight die delayed utk ke Bandung. Dapat Voucher RM190.00. Terpakse la rugi RM66.00 sebab harga tiket utk dua orang hanya RM124.00 jerwww...tapi rase kalau bayar pun berbaloi la kan. sebab kalau harga biasa RM224.00 SEHALA /SEORANG. kalau dua hala & dua orang??? korang kire la sendirik yer...hahahhaa....janji aku punye tiket flight Free! jangan jeles mak nyahhh....

Kesabaranku Diuji...

0 komen
semalam de borak dengan sorg pegawai yg suke travel overseas, die cakap....

de promotion utk air asia. hoyehh?aku terjadi celik2 alam la konon nk g cek tiket flight yang murah utk honeymoon kuwh nnt. yela, klu air asia ni nak murah kena book gile awal baru dpt murah. Dengan semangatnye g keje arini terus je melekat kt kusi dari jam 7.00 pagi. nak tengok bape harge tiket??



http://www.emocutez.com





sila klik gambarajah utk tumbesaran yang mendadak!





Masuk airport tax sume2 de la dalam puluh2 ringgit je. tapi bile sampai tang payment tu, gile gabak punye la susah nk submit. line bz nak mamposss!




Adoiiii...tension jerk..http://www.emocutez.com try sampai kul 8 pagi tetap tak leh submit. kena wat tengah2 malam ni baru line ok kot?? so geng yg nk g travel next year, boleh la try okeh....




.




p/s : sesuke ati aku je book g Kota Kinabalu tanpa berdiskusi bersama bakal en.suami terlebih dahulu. sat g dok penat2 dapat booking, die xmo pegi mampossss aku!hahaha.....xmo pegi Sabah, xmo g kawen!!! boleh tak ugut cenggitu? gile kuase tul haku nih....hahahhaha..


http://www.emocutez.com

satu nikmat dunia telah ditarik...

2 komen

18SX

Sila jangan baca entry ini jika anda seorang PENGELI

===========================
Aku adalah aku, makan ikut suka...suka ikut hati je aku makan. Apa saja aku telan selama ni kecuali sikayu, sibesi dan seangkatan dengannya. maka, sabtu malam dinner bersama en.tunang dengan lahapnya. hoh? makan udang, ikan bakar. sangat shewdapp! en.tunang xabes makan?meh sini aku tolong abeskan..begitulah cinta sejati yang ingin dinyatakan. (padahal pelahap).tettttt....dan inilah padah pada si Pelahap itu.....
.
Lepas kejadian makan memakan tu, tetibe je tergaru2 seperti seekor monyet yang kegatalan. tergaru sane sini macam ape ntah. en.tunang juga turut tergaru2 kepale dengan keadaan aku yg persis monyet menggaru2. ohhh, sampai satu tahap yang aku tak boleh nak tahan dah. rase macam nak bukak baju dan garu secara menggosok2 diatas jalanraya yang kesat itu! tak cukup tangan nak garu?sampai en.tunang offer utk turut garu kan bersama. dalam hati berkata : ape jenis nyamok la geget aku sehingga begitu dasyhat aku menggaru sane sini. sekali tengok!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sila tutup mata!!!!
.
.
.
.

ohh goshh! begitu dasyhat ini nyamok mengeget haku. bayangkan la bonggolan-bonggolan itu berada diserata badan aku. terus ajak en.tunang ke klinik, sgt tak tahan menahan kegaruan yang perit pedih tu. sehinga menangis teresak2 menahan kemiangan tersebut. bile jumpe doktor rase macam nak bukak baju sume nak kasi tunjuk kt doktor yang bonggolan2 tersebut. sampaikan doktor siap cakap "okeh2, dah takyah bukak seluar pulak". =p

punya lah eksited nk tunjuk kt doktor sampaikan tak perasan yang en.tunang ikut masuk sekali. hah, bile da sakit tu sume benda pun lupa. kalau doktor tu gatal, sure die tengok je la aku bukak baju seluar sume.sebab dah tak tertahan lagi dah kegatalan tuh.hahahahhaa..

Dapat la enjet sebijik kt montot. aduhh! sakit montot mak nyahh....demi nk hilangkan kegatalan, ape saje sanggup! Aku pun tak taw ape relevannya si doktor kasi ubat "FLU". nak kasi aku lalok ke?telan je la kan...masih tergaru2 sehingga la pagi ahad....hohh!
.
Gud gurl da tak boleh nak makan ler seafood terutama sekali UDANG! hohh, satu nikmat dunia telah ditarik oleh Tuhan. Ahad malam keluar makan lagi dengan en.tunang (takserik lagi nih), pegi makan lagi, nak order tu, en.tunang marah, nak order ni, en.tunang bising, itu ini tak boleh. last sekali die yang order kan aku sup ayam! aku pasrah jelah.heh, g makan kedai tomyam ape kes pulak makan ayam? nampak sgt ler en.tunang xmo tengok aku tergaru2 lagi mcm malam semalamnye. Dulu en.tunang sekat aku makan ayam sebab tengok aku gemok bagai dipam-pam sebab selalu makan ayam, tapi sekarang aku dah boleh makan ayam sebebas-bebasnya!! sebab dah kena sekat makan seafood pulak =p

Tetibe rase.....

2 komen




tetibe rase malas nk reply msg








tetibe rase malas nak angkat call








tetibe rase malas nk cakap










tetibe rase malas nak makan










tetibe rase malas nak keje










tetibe rase kecik ati










tetibe rase down










tetibe rase tak dihargai










tetibe rase sunyi










tetibe rase nak menyendiri










tetibe rase nak lari jauh2

.

.

.

.

kau yang tak mengerti......

2 komen

Heppy 3 month enggaged..

another 8 month 30 days to go~~~~

yiiiipppppiieeeeee......http://www.emocutez.com

Jua Kawen - selepas majlis selesai

2 komen

Lepas je berphotogedix di rumah pengantin, kami singgah pula kampong CC yg tak jauh dari umah jua. Syok r, dapat la makan lagi & mandi2 sejokkan badan. berpeloh tahap kuasa kuda punye kan. memang dah bawak baju spare & shower sume. sebab de projek besar pas majlis tu.hehehe...meh la layan gambo, malas nak taip..

mari berphotogedix lagi didepan umah cc..

thanks C...


sambil memandu pun sempat berposing gedix..tolong jangan amalkan aksi ini okeh!

Setiba sampai di Bandar Muar..bershopping habesan

belambak gile baju yg da siap dengan harga RM60 ke atas. mane dapat baju da siap harga RM60?baju kurung moden pulak tuwh. Bile da banyak camni, rambang mate la pulak!

suke yang ni....cotton! shuweeett...

mygeng pulak minat yg ni...

pening punye pasal, satu pun tak jadi beli. pe yg kteorg beli ICE BLENDED je.

sambil tunggu Ice Blended, posing la pe lagik?


dahh cukup! jom balik....

pergi ber-4, balik ber-5. tambah lagi sorg. sebok nak ikut shopping jugak EO (berbaju oren)

Dari terang hingga lah ke gelap, masih lagi memandu...
Abaikan cara pemakaian seat belt . Tak leh r nk pakai bebetul, tersepit my *%$#^. tak selesa.heh?hahaha

Aku berada di lorong laju, tolong la jgn ajak aku bergedix.huhh! mata tetap pandang depan, posing tetap posing.

perut pun lapar balik, singgah makan kt bangi dulu sambil sambut birthday kak yati.


ohh nikmatnya.....


okeh da abes cite 1 Mei g kenduri umah jua! heheheh

pak cik okey ker??

0 komen

1 mei 2010 (sabtu) tengah2 malam buta @ 10.30 malam. malam buta kah?yela, time tido aku jam 9.00 malam. kire 10.30 malam tu aku da membuta la kan.hihii

.

Kejadian pelik:-

.

Kring-Kring-Kring (old fashion tul bunyik ringtone)hahaha

sambil tengok sape yg call pd skrin hp. agak2 yg tak penting tu malas nak angkat la kan. Aku da la penat baru balik muar, baru landing nak tido da time tuwh.

.

Sekali tengok kt skrin tulis "ABAH B"

.

adoiyaiii, apehal pulak malam2 buta pak cik ni telefon nih?takkan nak cite bab kawen aku ngan anak die pulak tengah2 malam ni? sebelum2 ni pun memang langsung tak penah call aku pun. biasenya mak mertua je yg selalu call. macam urgent, klu tak takkan malam2 call. masih ade esok pagi lagi utk call kalau tak penting. betul tak? dengan agak kemamaian tu aku terus angkat phone ..

.

Aku : eylooooo

pak mertua : ye, ezy..pak cik nih

Aku : iye..nape pak cik?

pak mertua : tadi pak cik call ayah ezy, die tak angkat phone la. Ayah ade umah?

Aku : yeke?saya kt muar ni...(tetibe terperasan cam kt muar lagi, padahal nak cakap yg aku baru balik muar. tak balik sg.buloh)

pak mertua : oooo, kat luar ke..

Aku : ehh, bukan kt luar (takut pak mertua pikir aku g disko lak malam2 buta ni masih kt luar lagi. camane nak jadi menantu yg mithali)hahhahaha...

pak mertua : abis?

Aku : saya kt muar pak cik. ayah kt umah sg.buloh. tak pasti pulak ayah pegi mane. nape pak cik?

pak mertua : ingatkan kt umah tadi. tak de ape, saja nak cakap dgn ayah sikit.

Aku : mmmm, mgkin ayah dah tido kot..esok pak cik try la call lagi. ( bapak borek anak rintik : tido awal gile baban)

pak mertua : ok la kalau camtu..

.

Dalam ati da dup dap dup dap da....risau ape2 yg urgent sgt tuh. lagi satu pasal ape lah agaknye yg die nak cakap ngan ayah aku nih. nak report ape2 ke pasal aku?hahahhaha...negative thinking betul haku nih.

pak mertua yg agak muda..jejaka berbaju kuning ye, bukan yg baju putih. hehehe
.
keesokkan paginye :-
.
Terus call ayah ku tanye la ape yg pak mertuaku tu nak.sure die call balik ni ahad pagi tu (aku agak2 je) . ayah pun berkata :-
.
"alaaa, tak de ape2 la..die cuma cakap setuju je tarikh yg kte pilih tu"
.
lohhh, tu je pun?ingatkan urgent la sgt smpi malam2 buta call. pak cik ohhh pak cik...

Jua Kawen - Bile sudah sampai.....

2 komen
Setelah mengharung jalan yang jem teruk, kami selamat tiba jam 1.30 tengahari. panas terik wooo, menitik2 peluh dah macam air terjun lajunye. heh?

Haruslah ditayang hadiah aku & azie yg gabak besau nih. Siap create kad sendiri nih. nak gak masukkan muke kami kt kad tuwh. auwwww..kelas mak nyah!hahahha...


.
baru bermula gambar aksi2 bersama pengantin. merah mak ngah u!


seterusnya adalah aksi di meja makan pulak:-

apabila pengantin sudah habis bersanding, kami take over. sape yang lagi over????

.

.

.

.

.

.

.

.

Next, pelamin will be mine okeh! sila tengok saye..hahahahha...siap amek berkat dikerusi pengantin lagik. (dipaksa oleh CC)..alasan taw!hahaha

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template