Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, March 31, 2010

Reunion DSK A

0 komen

Date : 27 Mac 2010 (Sabtu)

Venue : Alamanda

Reunion budak2 politeknik sabak bernam, ohh masing2 sudah bekerjaya. Masing2 sudah menjadi seorang secretary @ orang kiri bos yg berjaya! weeeeee.......Jgn terkejut ye, lelaki dibawah berbaju merah juga adalah secretary. Bukan lembut dan bukan juga lembik, tapi lelaki gagah perkasa yg akan berkahwin tak lame lagi. opssss! yeke nk kawen?pepandai je aku. yang pasti da de GF la kan. Bile nk fly overseas en. hery?? (beliau bekerja di Wisma Putra).

So sory to all of u sebab terpaksa pulang awal. sebab nak ikut shedule reunion jam 1.30 petang da selesai, maka aku pun da berjanji dengan en. tunang utk keluar. Tapi rupanya jam 2 petang dorang book utk main bowling! sgt sadis, sgt kuciwa, sgt tertekan dimasa itu. sebab aku tak dpt join sama-sama baling2 bola bowling masuk longkang!huhuuu....

Sempat berkaraoke koke saje di dalam bilik yg gulap gulita ini. Tapi aku ni kan shy shy cat, idok ler aku mengeluarkan suaraku yg "lunak" ni dikhalayak ramai. takut ade yg terpegun pulak nanti. hahahahah....

From left : Zirah, Ayu Jaki, Me, Kak Ina & SueYat

Ini adalah sebahagian saje. Yang lain da bertempiaran sekitar alamanda, sementara nak tunggu jam 2 petang utk main bowling dan aku sempat berjumpa dengan mereka2 ini sajeeeee...hukhukk...

Terima kasih atas jemputan reunion ni. Kalau de lagi duit dlm akaun DSK A tu lagi, boleh la dipikir2kan lagi untuk next reunion okeh?! Love u all.....

Thursday, March 25, 2010

0 komen

Si Kakak telah pun selamat,maka turn adiknye yg gedix2 jugak mau kawen! MyEm0.Com

nampak sgt ler tak sabar2 nak kawen kan?adoiiii....klu nak diikutkan hati, arini jgak aku nak kawen. Tapi kesian plak mak ayah aku kan. Tabahkan hati, kuatkan iman.

cehhhh!MyEm0.Com

MyEm0.Com

Ok now, tarikh yang dijangka telah pun dipilih. aku dah tak taw nak start dari mane dulu...Kad ke?gift box ke?baju ke?mak andam ke?photographer ke?ohh, pening2.....ade jgak la survey2 kad online, tp leh pecaye ke yer online2 ni?main ribu riban ni risau gak kalau nak transfer online.

Setelah berehat serehat2nya utk majlis tunang aritu, maka sekarang perlu lah berusaha mensurvey2 dimerata2 utk mendapatkan yg terbaik bersama en.tunang! bermula la episod pening memening sesama kami..harap2 segala berjalan lancar!
.
p/s : takut nk interview dgn tok imam..kakak aku kate die tanya 50 soalan, siap bagi list soalan lagi! adoiiii.....yg tu aku buat last sekali boleh tak????huhuhuuuMyEm0.Com

Tuesday, March 23, 2010

Majlis Bertandang 21.3.2010 (Ahad)

0 komen
Ohhh, tenaga sudah beep beep merah da seperti otromen taro yang kehilangan kuasa. begitu jugalah diri aku yang keletihan seperti aku yang kawen! betul sumpah gile letih walaupun bukan aku yang kawen, tapi orang dibelakang tabir adalah lebih letih berbanding org yang didepan tabir. Ape aku merepek nih?huhhh...ok2 serius!

Adakah anda perasan baju itu?haaaaa...tepat sekali, baju time nikah direcycle balik lagi sekali. Make up pun g kt kedai suh make up DINNER jerk. but not bad jgak make up mak andam nih.

kaum kerabat ku sudah tiba...



pelik tak? 1 pun tak de gambar aku kan??kan??ni la satu bawah ni sipi2 je nampak aku yg berbaju PINK di gambar bawah itu..

Merajuk ngan myfiance time tuw..hikhikkkk.......die pun da xnak amek gmbo da, sebab muke aku masam mencuka agaknye!hahahaa, taw xpe...

-THE END-
NEXT WILL BE MINE
HAHAHHAHAHAHA

Majlis Persandingan 20.3.2010 (Sabtu)

2 komen
Wedding MySis

The Next day pulak hari persandingan, of coz adik lagi over dari kakak yg kawen. mari layan pictures..


mak lang, nabila, me

Selamat datang yer...jemput2

The theme is MAROOOOOOON..

Tugas seorang pemberi DOOR GIFT



Tiba-tiba bertukar tugas kepada pengEKOR si pengantin...

pak pak, kebong kebongg keboooonnggg.....jam 1 tengahari da besanding da. diawalkan sebelum azan zohor berkumandang.

Berbesan-besan lah anda semua......

Tidak ketinggalan juga, si Over bersama tunangnya, lepas ni pelamin tuwh KAMI yang punya!!hahahahahhahaa...

Setelah penat bekerja lelah penat mengerah keringat tulang empat yang dikerat-kerat, kami telah ponteng bersama-sama!! berehat2 dikerusi panjang yang banyak, tapi 1 kerusi saje je sengaja disempit2kan lagik macam tak de kerusi lain nak duduk. Mengada2 namenye tu..kan kan?hahhaah

MyFuture Pengapit! weeehooooo...thanks for coming!

Ohhhh, masing2 tidak sabar nampaknya untuk naik pelamin lepas nih. Sila beratur dibelakang aku okeh! kasi aku dulu naik....myChildhooood friends, thanks for coming. Love u lahhh!! For those yang tak dijemput, jangan berkecil hati okeh. sebab ni bukan majlis aku pun, 3 kad je yang aku edar, Nana, liza & myfiance, 3 tu jerk. yang lain2 tunggu time aku kawen nanti okeh?!wink*wink*

Majlis Nikah 19.3.2010 (jumaat)

0 komen

Minggu lepas telah berlangsungnya majlis pernikahan mysis & myBIL. Seperti biase, aku sebagai adik sentiasa la menjadi org yang terBZ & terOver sekali. hahhahahahaa

Untuk majlis pernikahan, baju sume sendiri. cuma amek mak andam sajeeee..kenal tak mak cik tuwh?tu la mak andam kakak aku tunang, mak andam aku tunang. sume2 die lah. macam takut je amek mak andam lain, takut make up tak menjadik jerk!

Suke die make up, tp mak andam ni agak garang & demand sikit.hahahahha..tapi asalkan ati puas okey la kan.heheheh

Memandangkan photographer mysis tunggu kt masjid jerk, makanya myfiance menjadi 2nd photographer semase dirumah. ohhhh, aku la tukang penyebok suh posing cenggitu cenggini. Myfiance pun dok layan jela, almaklumla die pun ngah menTerrorkan lagi guna kamera Canon D500 tuwh.


Amacam?terror tak aku suh dorg posing?hahahhaa, hasil dari pemerhatian dlm blog2 photographer yg handal2. Posing kena mautttt....baru la syok!


Ohh tu die owner blog..akhirnya jumpa jugak gambar aku. of coz menjadi pengapit utk majlis nikah. mane ade kakak aku, disitu la ade aku. kemane sajeee, makanya setiap gambar kakak aku, sure ade aku jgak! sebab aku dok mengekor die jer keje kan..

tengok, betul tak aku ckp?tetap ada gambar aku... da name pun 2nd photographernye myfiance, of coz la die tetap mau menambat ati aku dgn tangkap byk2 pic aku.hahahha. muke excited giler, tak bleh blarhhh. lame betul tok imam bg ceramah, fuuuhhhhh....

Nampk lagi tak aku kt belakang tuwh?hahahahhaa, of cozz huhhh. Love u more la myfiance!!hikhiiikkk

Our Theme is Silver! owhhhh, da siap baju ni baru nampak lawa..klu tak tu macam kain ape je tah rupenya. love it lah..

Nampak tak kelonggaran kasut tersebut?????? ini adalah disebabkan kasut tersebut adalah kasut AKU!! beriya2 aku ajak geng2 g shopping khas utk wed's mysis. tp tergadai kasutku itu utk kakak ku. Bleh plak die lupe beli kasut?yela kan, baju sume sendiri bukan dari butik..at last lupe beli kasut. selamat la ko jadi "RAJA SEHARI" jer, kalau berhari2 tak de aku kasi pinjam taw tak.hahahhaa

One happy family wear Silver! from left mycousin Nabila, Mysis, Mybro, me, Mydad, Mymom..Best jgak yer nikah hari jumaat, lengang jer.tak kelam kabut pun. cuma cuti aku terpaksa digadai la kan. tengok la aku pakai kasut ape..kasut CROC je taw!huhuhuuuu

Tuesday, March 16, 2010

Cinapek!

2 komen

cinapek bawah ni la yang bodoh tuw. dok pow aku Rm200....

Korang tengok, kete die ade ape2 tak??

NO! nothing! kemek pun tak...cume bumper tu terbukak sikit. Tolak masuk sikit settle la..ni beriya ckp ngan akunak kene cat satu bumper! ape kejadahnye nk cat satu bumper?aku rase xde kemek mane pun?nak dibandingkan dgn kete aku......

Dengan bonet enjin pun da terangkat, pintu driver tak leh nk bukak & agak bercalar balar jgak la bumper depan. Selamat la lampu tak pecah, kalau tak memang menangis r aku nak kena ganti lampu baru.

Nampak macam tak de pape kan?tapi kos utk baiki kena RM200 sebab die kena bukak balik bumper depan utk tarik balik body ke depan. sebab time xcident tu die tertolak ke dalam. that's y la pintu aku tak leh nk bukak.

Hancur luluh hati aku bile tengok mybabymyvi jadi camni. Siap die ketuk2 ngan tukul besi (kt kaki apek tu) sekuat hati. aku rase cam nak g sepak terajang je apek nih. Tapi memikirkan apek tu sedang berusaha merawat mybabymyvi, aku hanya mampu berpaling ke muka ke arah lain utk meredakan kesakitan hati yang melampaui batas...huhuhuuu..

.
Maaf lah, gambar agak tidak memuaskan hati kerana aku tak bawak kamera. juz pakai kamera HP saje. kepada mybabymyvi, i'm sorry! lepas ni tak buat lagik,ok.....huhuhuu...

Monday, March 15, 2010

Dugaanku Dugaanmu jua...

2 komen
SABTU
13.3.2010
(HARI MALANG SEDUNIA)
Kejadian 1 :
.
mytunang : ma, kete b breakdown kt rawang ni.
aku : ohh, abes tu camane tu?nak ma datang ker?
mytunang : tak pe, da de orang tolong. da kt workshop da
aku : kenape tak bgtaw awal?
mytunang : tak nak ma risau, lagipun kelam kabut tadi...
.
Biasalah hari sabtu adalah hari kami pulang ke kampong masing2. aku da sampai sg.buloh dengan selamatnya. mytunang plak tersangkut ditengah jalan. yela, selalu g keje naik motor, merajuk la si babyblue mytunang tu. boleh plak die buat hal tengah2 bulan nih. aku pun membebel la, kete tak jalan mane2 pun rosak...bukan selalu naik pun babyblue mytunang tuwh. selalu wat perhiasan je kt umah kan?di workshop, telah menghabiskan RM300 utk selesaikan penyakit babyblue.
.
.
Kejadian 2 :
.
Dalam aku membebel2 mengamuk2 tu, aku ke giant kota damansara with mymom & my adik. Shopping punya shopping tibalah masa utk pulang ke pangkal jalan. Aku beriya2 ajak mak buat pedicure & medicure, adik aku plak beriya2 ajak mak aku buat refleksology. (ati tu memang xmo balik lagi time tu). tapi mak aku tetap nak balik....
.
hujan renyai2......
Aku bawak biase saje...then ade kete avanza pancong ke depan aku di depan ade traffic light MERAH . woohoooo, dengan tak bagi signal die masuk aku yang kt belakang ni terpaksa la break emergency. memandangkan keadaan jalan yang licin disebabkan hujan ....boooooooooooooommm!!! aku pun langgar ler belakang avanza tersebut. uwaaaaaa!!! tapi aku kental time tak nangis okeh. telefon mytunang & die suh tunggu die. Tapi bape lame aku nak tunggu die dlm hujan kt situ kan? cina tu pun 'pow' la aku RM200. Padahal kete die tak de pape pun, calar sikit jer! tapi nk kelentong aku ckp nak kena cat satu bumper kete. taw la aku pompuan, tak yah la nk tipu aku. g polish pun da settle la. takyah cat satu bumper pun. Mak aku tak nak kecoh2, terpaksa la bayar je RM200 kt cina bodoh tuwh! die salah, aku pulak kena bayar...
.
.
Kejadian 3 :
.
Mytunang pun datang ler datang menjengok mybabymyvi yang cedera tu. Belum pun sempat nak tengok, baru nak parking kete. Ada plak motor langgar pintu babyblue yg baru dibaiki di workshop time die nak keluar kereta. Budak2 tak de lesen bawak motor gile laju kt selekoh. sekali lagi kami diduga...budak tu 2 orang, bergolek2 la di atas jalan raya..ohh, sadis sekali mereka! lepas soal siasat sume, then dorg takut kteorg bw g balai polis die pun kate tak de pape & blaaa..padahal tangan berdarah. ohh, sgt kesian..tapi salah die jgakk bwk motor tak tengok kiri kanan. da taw xde lesen tu tak payah la nak gatal naik motor, betul tak??yang paling sadis sekali mereka berdua adalah anak JIRAN aku okeh!
.
Baru lah kami bergerak ke Workshop kete utk dilihat ape yg cedera mybabymyvi tuwh. melayang lagi RM 200 utk perbetulkan balik pintu driver yg tak boleh nk bukak & agak kemek di bumper depan sebelah kanan.
.
.
Kesimpulan :
.
Hari itu adalah hari malang bagi kami berdua dengan menghabiskan RM 700 dalam masa sehari semata2 utk kereta! sedangkan RM700 tu da boleh amek pakej berbulan madu ke Sabah selama 4 hari 3 malam da utk our honeymoon pas kawen nnt. Tapi nak buat macamane kan?kalau da nasib badan. Lagi syoknyer, Ahad (semalam) mytunang outstation ke Penang. okeh, gooooodd! nak guna duit lagi utk pendahuluan diri. kalau RM700 tu mytunang da boleh belikan aku 150 bungkus nasi kandar yang berharga RM 5/bungkus kt penang tu.
.
Disebabkan kemalangan tu, aku agak trauma jika HUJAN. seharian (ahad) aku berkabong di rumah tak kemana-mana. takde kekuatan lagi utk pegang stereng kereta..tak sampai hati, aku dah melukakan mybabymyvi. Pagi ni (isnin) pegi keje dengan berhati-hati. Dengan niat, kalau hujan pagi tadi memang aku Cuti la jawabnya.
.
Hari tersebut memang akan kami berdua ingati sampai bila2...
gambar akan aku upload nanti. sebab cable phone xbawak.huhh!
kepada cina tersebut : mak aku memang tak halalkan duit RM200 yang ko pow tu. macam2 doa da keluar dari mulot mak aku. Doa ibu termakbul taw. Berhati2 lah wahai cinapek kete avanza hijau!!! kalau tak kena kat ko pun, mungkin anak perempuan ko, cucu ke kan...tunggu saje masa die tetap akan tiba!!

Thursday, March 11, 2010

Should I??

2 komen

Tadi cek status permohonan...



Takku sangka, baru je apply semalam hari ni da berjaya terpilih utk kursus kt INTAN, Kluang Johor. Patut aku bersorak kegembiraan ke atau patut bermuram durja? mengada2 betul aku ni kan. Sendiri yang apply sendiri confused!
.
Actually aku ada apply dua kursus. kt Sarawak dan Johor ni. Tapi hati ni lebih excited kursus yang kt Sarawak tu. sebab sarawak la satu2 nya negeri di malaysia ni yang aku tak jejak lagi. Tapi kursus kt sarawak tu masih lagi dalam proses. harap2 dapat la kan! sure aku super dupper happy..
.
Sebab aku tak berape excited juga adalah kerana aku SEORANG ye. tak de apply ngan kawan2 pun. dok gatal2 apply, sekali dapat..amek ko! pikir la sendiri camane nk survive sensorang kt johor tu nanti..huhuhuuuu..kalau dapat kt sarawak tu camane pulak??sorang2 di negeri yang tak penah jejak. PADAN MUKE AKU!!


p/s : sudah bosan dok diofis mengadap keje yg same jek..nk makan angin diluar pulak!

Tuesday, March 9, 2010

Hari Bersejarah

0 komen
9 March 2010


(Selasa)




Adalah hari ulang tahun perkenalan kami berdua. Sungguh takku sangka hubungan yg dijalinkan 5 tahun lepas bertahan sehingga kini. Dengan bermulanya dengan temankan kawan berdating. Kami berdua jadi peneman org berdating masa kt politeknik dulu, telah buat kami berdua jatuh hati..acehh!





Bermula la episod bercinta-cintun di alam poli dulu....hampir setiap hari berdating, walaupun masing2 sebok dengan assignment. sanggup jugak walaupun hanya 5 minit. Sehingga la kami grad bersama2. Time grad ni jgak la, first time myparents berjumpa dengan parents mytunang. (kuruskan aku dulu??). Sekarang baju tu, kain pun da tak muat nak pakai....zaman belajar, zaman tension maka kurus la aku.




Selepas Grad, kami berdua masing2 sebok dengan kerja masing2. mula2 agak susah utk memahami kerja masing2 memandangkan baru nak memulakan fasa hidup dengan bekerja. Time belajar dulu lain, time bekerja lain pulak situasi die. memang banyak gile dugaannya.

Dengan die keje di KL, aku di putrajaya memang agak susah utk dikire berapa kali kami berdating dalam seminggu. apetah lagi mytunang bekerja dengan polis. aduhhh, keje memang tak tentu masa. memang aku da penat merajuk da dulu sebab tak paham dengan tugas & kerja die dulu. Dengan selalu outstation nye lagik. Now, aku da faham dengan tugas die bile aku sendiri penah tengok depan mata die bekerja. hanya telefon 0r 3G saje la yg menghubungkan kami.

So, kalau die kate bz, aku dok diam2 je la ok. No Message, No Call, No Video Call okeh! ape yg pasti setiap malam PASTI akan call dulu sebelum tido.

Hanya weekend je la boleh kami berdating, tu pun jika mytunang tak outstation....So, now....kami da pun mendekatkan lagi hubungan kami dengan pertunangan. Dengan cincin tu jgak la membuktikan yang die nak aku paham yang walau bz mane pun die bekerja, die tak lupekan aku.


6 Februari 2010 on my birthday, mytunang da memberi satu hadiah yg sangat berharga dengan menukar status aku dari bujang kepada bertunang! ohhhhh.....sgt terharu, dan diharapkan hubungan ini akan berkekalan ke jinjang pelamin.

i love u so much baby....


YA ALLAH YA TUHANKU, TOLONG PERTAHANKAN HUBUGANGAN KAMI YANG TELAH LAMA TERJALIN.PELIHARA LAH IA SEHINGGA KE AKHIR HAYAT KAMI. AMINN....

Reunion DSK A

0 komen

Date : 27 Mac 2010 (Sabtu)

Venue : Alamanda

Reunion budak2 politeknik sabak bernam, ohh masing2 sudah bekerjaya. Masing2 sudah menjadi seorang secretary @ orang kiri bos yg berjaya! weeeeee.......Jgn terkejut ye, lelaki dibawah berbaju merah juga adalah secretary. Bukan lembut dan bukan juga lembik, tapi lelaki gagah perkasa yg akan berkahwin tak lame lagi. opssss! yeke nk kawen?pepandai je aku. yang pasti da de GF la kan. Bile nk fly overseas en. hery?? (beliau bekerja di Wisma Putra).

So sory to all of u sebab terpaksa pulang awal. sebab nak ikut shedule reunion jam 1.30 petang da selesai, maka aku pun da berjanji dengan en. tunang utk keluar. Tapi rupanya jam 2 petang dorang book utk main bowling! sgt sadis, sgt kuciwa, sgt tertekan dimasa itu. sebab aku tak dpt join sama-sama baling2 bola bowling masuk longkang!huhuuu....

Sempat berkaraoke koke saje di dalam bilik yg gulap gulita ini. Tapi aku ni kan shy shy cat, idok ler aku mengeluarkan suaraku yg "lunak" ni dikhalayak ramai. takut ade yg terpegun pulak nanti. hahahahah....

From left : Zirah, Ayu Jaki, Me, Kak Ina & SueYat

Ini adalah sebahagian saje. Yang lain da bertempiaran sekitar alamanda, sementara nak tunggu jam 2 petang utk main bowling dan aku sempat berjumpa dengan mereka2 ini sajeeeee...hukhukk...

Terima kasih atas jemputan reunion ni. Kalau de lagi duit dlm akaun DSK A tu lagi, boleh la dipikir2kan lagi untuk next reunion okeh?! Love u all.....
0 komen

Si Kakak telah pun selamat,maka turn adiknye yg gedix2 jugak mau kawen! MyEm0.Com

nampak sgt ler tak sabar2 nak kawen kan?adoiiii....klu nak diikutkan hati, arini jgak aku nak kawen. Tapi kesian plak mak ayah aku kan. Tabahkan hati, kuatkan iman.

cehhhh!MyEm0.Com

MyEm0.Com

Ok now, tarikh yang dijangka telah pun dipilih. aku dah tak taw nak start dari mane dulu...Kad ke?gift box ke?baju ke?mak andam ke?photographer ke?ohh, pening2.....ade jgak la survey2 kad online, tp leh pecaye ke yer online2 ni?main ribu riban ni risau gak kalau nak transfer online.

Setelah berehat serehat2nya utk majlis tunang aritu, maka sekarang perlu lah berusaha mensurvey2 dimerata2 utk mendapatkan yg terbaik bersama en.tunang! bermula la episod pening memening sesama kami..harap2 segala berjalan lancar!
.
p/s : takut nk interview dgn tok imam..kakak aku kate die tanya 50 soalan, siap bagi list soalan lagi! adoiiii.....yg tu aku buat last sekali boleh tak????huhuhuuuMyEm0.Com

Majlis Bertandang 21.3.2010 (Ahad)

0 komen
Ohhh, tenaga sudah beep beep merah da seperti otromen taro yang kehilangan kuasa. begitu jugalah diri aku yang keletihan seperti aku yang kawen! betul sumpah gile letih walaupun bukan aku yang kawen, tapi orang dibelakang tabir adalah lebih letih berbanding org yang didepan tabir. Ape aku merepek nih?huhhh...ok2 serius!

Adakah anda perasan baju itu?haaaaa...tepat sekali, baju time nikah direcycle balik lagi sekali. Make up pun g kt kedai suh make up DINNER jerk. but not bad jgak make up mak andam nih.

kaum kerabat ku sudah tiba...



pelik tak? 1 pun tak de gambar aku kan??kan??ni la satu bawah ni sipi2 je nampak aku yg berbaju PINK di gambar bawah itu..

Merajuk ngan myfiance time tuw..hikhikkkk.......die pun da xnak amek gmbo da, sebab muke aku masam mencuka agaknye!hahahaa, taw xpe...

-THE END-
NEXT WILL BE MINE
HAHAHHAHAHAHA

Majlis Persandingan 20.3.2010 (Sabtu)

2 komen
Wedding MySis

The Next day pulak hari persandingan, of coz adik lagi over dari kakak yg kawen. mari layan pictures..


mak lang, nabila, me

Selamat datang yer...jemput2

The theme is MAROOOOOOON..

Tugas seorang pemberi DOOR GIFT



Tiba-tiba bertukar tugas kepada pengEKOR si pengantin...

pak pak, kebong kebongg keboooonnggg.....jam 1 tengahari da besanding da. diawalkan sebelum azan zohor berkumandang.

Berbesan-besan lah anda semua......

Tidak ketinggalan juga, si Over bersama tunangnya, lepas ni pelamin tuwh KAMI yang punya!!hahahahahhahaa...

Setelah penat bekerja lelah penat mengerah keringat tulang empat yang dikerat-kerat, kami telah ponteng bersama-sama!! berehat2 dikerusi panjang yang banyak, tapi 1 kerusi saje je sengaja disempit2kan lagik macam tak de kerusi lain nak duduk. Mengada2 namenye tu..kan kan?hahhaah

MyFuture Pengapit! weeehooooo...thanks for coming!

Ohhhh, masing2 tidak sabar nampaknya untuk naik pelamin lepas nih. Sila beratur dibelakang aku okeh! kasi aku dulu naik....myChildhooood friends, thanks for coming. Love u lahhh!! For those yang tak dijemput, jangan berkecil hati okeh. sebab ni bukan majlis aku pun, 3 kad je yang aku edar, Nana, liza & myfiance, 3 tu jerk. yang lain2 tunggu time aku kawen nanti okeh?!wink*wink*

Majlis Nikah 19.3.2010 (jumaat)

0 komen

Minggu lepas telah berlangsungnya majlis pernikahan mysis & myBIL. Seperti biase, aku sebagai adik sentiasa la menjadi org yang terBZ & terOver sekali. hahhahahahaa

Untuk majlis pernikahan, baju sume sendiri. cuma amek mak andam sajeeee..kenal tak mak cik tuwh?tu la mak andam kakak aku tunang, mak andam aku tunang. sume2 die lah. macam takut je amek mak andam lain, takut make up tak menjadik jerk!

Suke die make up, tp mak andam ni agak garang & demand sikit.hahahahha..tapi asalkan ati puas okey la kan.heheheh

Memandangkan photographer mysis tunggu kt masjid jerk, makanya myfiance menjadi 2nd photographer semase dirumah. ohhhh, aku la tukang penyebok suh posing cenggitu cenggini. Myfiance pun dok layan jela, almaklumla die pun ngah menTerrorkan lagi guna kamera Canon D500 tuwh.


Amacam?terror tak aku suh dorg posing?hahahhaa, hasil dari pemerhatian dlm blog2 photographer yg handal2. Posing kena mautttt....baru la syok!


Ohh tu die owner blog..akhirnya jumpa jugak gambar aku. of coz menjadi pengapit utk majlis nikah. mane ade kakak aku, disitu la ade aku. kemane sajeee, makanya setiap gambar kakak aku, sure ade aku jgak! sebab aku dok mengekor die jer keje kan..

tengok, betul tak aku ckp?tetap ada gambar aku... da name pun 2nd photographernye myfiance, of coz la die tetap mau menambat ati aku dgn tangkap byk2 pic aku.hahahha. muke excited giler, tak bleh blarhhh. lame betul tok imam bg ceramah, fuuuhhhhh....

Nampk lagi tak aku kt belakang tuwh?hahahahhaa, of cozz huhhh. Love u more la myfiance!!hikhiiikkk

Our Theme is Silver! owhhhh, da siap baju ni baru nampak lawa..klu tak tu macam kain ape je tah rupenya. love it lah..

Nampak tak kelonggaran kasut tersebut?????? ini adalah disebabkan kasut tersebut adalah kasut AKU!! beriya2 aku ajak geng2 g shopping khas utk wed's mysis. tp tergadai kasutku itu utk kakak ku. Bleh plak die lupe beli kasut?yela kan, baju sume sendiri bukan dari butik..at last lupe beli kasut. selamat la ko jadi "RAJA SEHARI" jer, kalau berhari2 tak de aku kasi pinjam taw tak.hahahhaa

One happy family wear Silver! from left mycousin Nabila, Mysis, Mybro, me, Mydad, Mymom..Best jgak yer nikah hari jumaat, lengang jer.tak kelam kabut pun. cuma cuti aku terpaksa digadai la kan. tengok la aku pakai kasut ape..kasut CROC je taw!huhuhuuuu

Cinapek!

2 komen

cinapek bawah ni la yang bodoh tuw. dok pow aku Rm200....

Korang tengok, kete die ade ape2 tak??

NO! nothing! kemek pun tak...cume bumper tu terbukak sikit. Tolak masuk sikit settle la..ni beriya ckp ngan akunak kene cat satu bumper! ape kejadahnye nk cat satu bumper?aku rase xde kemek mane pun?nak dibandingkan dgn kete aku......

Dengan bonet enjin pun da terangkat, pintu driver tak leh nk bukak & agak bercalar balar jgak la bumper depan. Selamat la lampu tak pecah, kalau tak memang menangis r aku nak kena ganti lampu baru.

Nampak macam tak de pape kan?tapi kos utk baiki kena RM200 sebab die kena bukak balik bumper depan utk tarik balik body ke depan. sebab time xcident tu die tertolak ke dalam. that's y la pintu aku tak leh nk bukak.

Hancur luluh hati aku bile tengok mybabymyvi jadi camni. Siap die ketuk2 ngan tukul besi (kt kaki apek tu) sekuat hati. aku rase cam nak g sepak terajang je apek nih. Tapi memikirkan apek tu sedang berusaha merawat mybabymyvi, aku hanya mampu berpaling ke muka ke arah lain utk meredakan kesakitan hati yang melampaui batas...huhuhuuu..

.
Maaf lah, gambar agak tidak memuaskan hati kerana aku tak bawak kamera. juz pakai kamera HP saje. kepada mybabymyvi, i'm sorry! lepas ni tak buat lagik,ok.....huhuhuu...

Dugaanku Dugaanmu jua...

2 komen
SABTU
13.3.2010
(HARI MALANG SEDUNIA)
Kejadian 1 :
.
mytunang : ma, kete b breakdown kt rawang ni.
aku : ohh, abes tu camane tu?nak ma datang ker?
mytunang : tak pe, da de orang tolong. da kt workshop da
aku : kenape tak bgtaw awal?
mytunang : tak nak ma risau, lagipun kelam kabut tadi...
.
Biasalah hari sabtu adalah hari kami pulang ke kampong masing2. aku da sampai sg.buloh dengan selamatnya. mytunang plak tersangkut ditengah jalan. yela, selalu g keje naik motor, merajuk la si babyblue mytunang tu. boleh plak die buat hal tengah2 bulan nih. aku pun membebel la, kete tak jalan mane2 pun rosak...bukan selalu naik pun babyblue mytunang tuwh. selalu wat perhiasan je kt umah kan?di workshop, telah menghabiskan RM300 utk selesaikan penyakit babyblue.
.
.
Kejadian 2 :
.
Dalam aku membebel2 mengamuk2 tu, aku ke giant kota damansara with mymom & my adik. Shopping punya shopping tibalah masa utk pulang ke pangkal jalan. Aku beriya2 ajak mak buat pedicure & medicure, adik aku plak beriya2 ajak mak aku buat refleksology. (ati tu memang xmo balik lagi time tu). tapi mak aku tetap nak balik....
.
hujan renyai2......
Aku bawak biase saje...then ade kete avanza pancong ke depan aku di depan ade traffic light MERAH . woohoooo, dengan tak bagi signal die masuk aku yang kt belakang ni terpaksa la break emergency. memandangkan keadaan jalan yang licin disebabkan hujan ....boooooooooooooommm!!! aku pun langgar ler belakang avanza tersebut. uwaaaaaa!!! tapi aku kental time tak nangis okeh. telefon mytunang & die suh tunggu die. Tapi bape lame aku nak tunggu die dlm hujan kt situ kan? cina tu pun 'pow' la aku RM200. Padahal kete die tak de pape pun, calar sikit jer! tapi nk kelentong aku ckp nak kena cat satu bumper kete. taw la aku pompuan, tak yah la nk tipu aku. g polish pun da settle la. takyah cat satu bumper pun. Mak aku tak nak kecoh2, terpaksa la bayar je RM200 kt cina bodoh tuwh! die salah, aku pulak kena bayar...
.
.
Kejadian 3 :
.
Mytunang pun datang ler datang menjengok mybabymyvi yang cedera tu. Belum pun sempat nak tengok, baru nak parking kete. Ada plak motor langgar pintu babyblue yg baru dibaiki di workshop time die nak keluar kereta. Budak2 tak de lesen bawak motor gile laju kt selekoh. sekali lagi kami diduga...budak tu 2 orang, bergolek2 la di atas jalan raya..ohh, sadis sekali mereka! lepas soal siasat sume, then dorg takut kteorg bw g balai polis die pun kate tak de pape & blaaa..padahal tangan berdarah. ohh, sgt kesian..tapi salah die jgakk bwk motor tak tengok kiri kanan. da taw xde lesen tu tak payah la nak gatal naik motor, betul tak??yang paling sadis sekali mereka berdua adalah anak JIRAN aku okeh!
.
Baru lah kami bergerak ke Workshop kete utk dilihat ape yg cedera mybabymyvi tuwh. melayang lagi RM 200 utk perbetulkan balik pintu driver yg tak boleh nk bukak & agak kemek di bumper depan sebelah kanan.
.
.
Kesimpulan :
.
Hari itu adalah hari malang bagi kami berdua dengan menghabiskan RM 700 dalam masa sehari semata2 utk kereta! sedangkan RM700 tu da boleh amek pakej berbulan madu ke Sabah selama 4 hari 3 malam da utk our honeymoon pas kawen nnt. Tapi nak buat macamane kan?kalau da nasib badan. Lagi syoknyer, Ahad (semalam) mytunang outstation ke Penang. okeh, gooooodd! nak guna duit lagi utk pendahuluan diri. kalau RM700 tu mytunang da boleh belikan aku 150 bungkus nasi kandar yang berharga RM 5/bungkus kt penang tu.
.
Disebabkan kemalangan tu, aku agak trauma jika HUJAN. seharian (ahad) aku berkabong di rumah tak kemana-mana. takde kekuatan lagi utk pegang stereng kereta..tak sampai hati, aku dah melukakan mybabymyvi. Pagi ni (isnin) pegi keje dengan berhati-hati. Dengan niat, kalau hujan pagi tadi memang aku Cuti la jawabnya.
.
Hari tersebut memang akan kami berdua ingati sampai bila2...
gambar akan aku upload nanti. sebab cable phone xbawak.huhh!
kepada cina tersebut : mak aku memang tak halalkan duit RM200 yang ko pow tu. macam2 doa da keluar dari mulot mak aku. Doa ibu termakbul taw. Berhati2 lah wahai cinapek kete avanza hijau!!! kalau tak kena kat ko pun, mungkin anak perempuan ko, cucu ke kan...tunggu saje masa die tetap akan tiba!!

Should I??

2 komen

Tadi cek status permohonan...



Takku sangka, baru je apply semalam hari ni da berjaya terpilih utk kursus kt INTAN, Kluang Johor. Patut aku bersorak kegembiraan ke atau patut bermuram durja? mengada2 betul aku ni kan. Sendiri yang apply sendiri confused!
.
Actually aku ada apply dua kursus. kt Sarawak dan Johor ni. Tapi hati ni lebih excited kursus yang kt Sarawak tu. sebab sarawak la satu2 nya negeri di malaysia ni yang aku tak jejak lagi. Tapi kursus kt sarawak tu masih lagi dalam proses. harap2 dapat la kan! sure aku super dupper happy..
.
Sebab aku tak berape excited juga adalah kerana aku SEORANG ye. tak de apply ngan kawan2 pun. dok gatal2 apply, sekali dapat..amek ko! pikir la sendiri camane nk survive sensorang kt johor tu nanti..huhuhuuuu..kalau dapat kt sarawak tu camane pulak??sorang2 di negeri yang tak penah jejak. PADAN MUKE AKU!!


p/s : sudah bosan dok diofis mengadap keje yg same jek..nk makan angin diluar pulak!

Hari Bersejarah

0 komen
9 March 2010


(Selasa)




Adalah hari ulang tahun perkenalan kami berdua. Sungguh takku sangka hubungan yg dijalinkan 5 tahun lepas bertahan sehingga kini. Dengan bermulanya dengan temankan kawan berdating. Kami berdua jadi peneman org berdating masa kt politeknik dulu, telah buat kami berdua jatuh hati..acehh!





Bermula la episod bercinta-cintun di alam poli dulu....hampir setiap hari berdating, walaupun masing2 sebok dengan assignment. sanggup jugak walaupun hanya 5 minit. Sehingga la kami grad bersama2. Time grad ni jgak la, first time myparents berjumpa dengan parents mytunang. (kuruskan aku dulu??). Sekarang baju tu, kain pun da tak muat nak pakai....zaman belajar, zaman tension maka kurus la aku.




Selepas Grad, kami berdua masing2 sebok dengan kerja masing2. mula2 agak susah utk memahami kerja masing2 memandangkan baru nak memulakan fasa hidup dengan bekerja. Time belajar dulu lain, time bekerja lain pulak situasi die. memang banyak gile dugaannya.

Dengan die keje di KL, aku di putrajaya memang agak susah utk dikire berapa kali kami berdating dalam seminggu. apetah lagi mytunang bekerja dengan polis. aduhhh, keje memang tak tentu masa. memang aku da penat merajuk da dulu sebab tak paham dengan tugas & kerja die dulu. Dengan selalu outstation nye lagik. Now, aku da faham dengan tugas die bile aku sendiri penah tengok depan mata die bekerja. hanya telefon 0r 3G saje la yg menghubungkan kami.

So, kalau die kate bz, aku dok diam2 je la ok. No Message, No Call, No Video Call okeh! ape yg pasti setiap malam PASTI akan call dulu sebelum tido.

Hanya weekend je la boleh kami berdating, tu pun jika mytunang tak outstation....So, now....kami da pun mendekatkan lagi hubungan kami dengan pertunangan. Dengan cincin tu jgak la membuktikan yang die nak aku paham yang walau bz mane pun die bekerja, die tak lupekan aku.


6 Februari 2010 on my birthday, mytunang da memberi satu hadiah yg sangat berharga dengan menukar status aku dari bujang kepada bertunang! ohhhhh.....sgt terharu, dan diharapkan hubungan ini akan berkekalan ke jinjang pelamin.

i love u so much baby....


YA ALLAH YA TUHANKU, TOLONG PERTAHANKAN HUBUGANGAN KAMI YANG TELAH LAMA TERJALIN.PELIHARA LAH IA SEHINGGA KE AKHIR HAYAT KAMI. AMINN....
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template