Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, February 24, 2010

Mane pegi?

0 komen

Rujuk gambar dibawah:-

Makhluk yang online ade 5 org la utk entry THE DAY tu. Aku akui, sejak aku da block blog ni dari tontonan awam, memang agak slow silent readers aku. ade org kate, kalau nk block, lebih baik tak yah ade blog. betul gak tu kan?tapi nak buat camne atas arahan mymom. aku ade la add kawan2 yg kasi email jer..yang tak kasi tu ade gak la yg merungut2 nak bace blog yg aku da blockkan nih. Komen2 dlm entry pun memang susah la nak tengok sejak aku block nih. Rase macam syok sendiri je berblogging nih. haishhhhhh......
.
kepada kawan2 yg bace : sila la tinggalkan nota kaki ke, komen ke, jejak langkah korg sume okeh. kasik sikit semangat utk aku berblogging balik....klu tak, mungkin aku akan meninggalkan blog ini bersawang @ mungkin akan ku delete sajeeeee.huhuhuuuu

Tuesday, February 23, 2010

Helmi & Syida

0 komen
HELMI & SYIDA

Merisik Day..

Helmi ni adalah sepupu mytunang. Tetibe plak die ajak join pegi sekali. Kteorg ingatkan majlis pertunangan. sebab da siap skali dgn hantaran. Semangat la siap sampai kajang jam 9.30pagi tengok2 dorg masih lagi zzzZZZZ...kate nak pegi kul 9.30, tup tup tuppp kul 12.30 tghari baru la dorg siap. ehh, bebetul janji melayu betul la. hangin je haku..abes make up aku cair da! jom tengok muke aku hangin ==>


mytunang pun nk meredakan kegelisahan aku ni, die pun g la snap2 gamba aku byk2 kali. da blushing r muke aku die snap dpn2 sedara mara die sume tuwh.ohhhh tidak!hahahhaa..ok2, gerak ke seremban pun jam 1230tengahari, sampai dirumah pihak perempuan dlm jam 1 lebih cmtu la. dekat je kan sebab kteorg pn dari kajang jerk




kehangatan matahari sgt ler membuatkan kulitku terbakar, tengok2 awal2 lagi aku da masuk umah org da. Gile cari kipas panasss wehh. okeh, mari kte berdiskusi...


see, sgt ler sopan haku dok bsimpuh..padahal tangan lagi sebelah dok ngurut2 kaki sebab da lenguh dok bsimpuh.huhuuuu..lame plak la dorg nih berdiskusi. Aku siap dok sebelah mak pengantin perempuan nih. hehehehe



"bile la nak selesai nih, da letih da nih..." muke pn da senyum ketat je tuwh...akhirnya......amek ko, depan2 org diskusi tu aku g bersila..da tak tahan sgt da kaki ni, lame gile dok bsimpuh. fuhhhh.....lega chek...



tengok la mytunang yg semangat pakai songkok bagai...mcm die plak bapak pengantin. over taw!yela, kteorg ingatkan mjlis tunang kan..huhuu

time makan pulak kena bersimpuh lagik!!!adoiiiiiiii, da biase dok besila la .... asal lelaki leh makan atas meja??kenape?kenape????aaaaaaaarggggghhhhhhhhhhhhhhh.....

========

Beruntung la helmi dapat stewardess MAS...ohhh sgt cun ohhhhh..Tapi sangat rugi bile die xleh pakai cincin emas..terpaksa la beli cincin platinum.




Semoga dipercepatkan jodoh ye! nmpaknye aku yg kawen dulu nih...sebab dorg kena tunggu tahun depan dulu, bapa pihak perempuan tak kasi kawen tahun ni. hahhahahaa..klaka je rase.....



Malam tu, Helmi belanja semua makan kt View Village kt bangi makan tomyam! perghhh, sedap dowhhh, tak sia2 la kteorg join...sume dipayung oleh helmi. duit tol, duit minyak, makan minum sume.suke suke suke!!next time ajak la lagi k..hahahahaa...Congrat's to both of u....

Monday, February 22, 2010

THE DAY...

0 komen

hye guys....

Disini aku ade buat video gambar2 time my engagement day aritu (tak abes lg cite bab tunang)hahahha....so, u guys enjoiceee la yer! Lagu dalam video adalah lagu cinte kami..huhuu, sila la muntah!hahhahaha...

video

Aku menjadi romantika de amour la lepas bertunang nih...ohoooooo, kekasih hatiku!acehh cehh...

Friday, February 19, 2010

CNY

0 komen
Cite sudah basi baru nak cite, nak buat camne. malas mungkin. Time Raya Cina aritu, last minute punye planning nak ke genting. hohohoooo, org lain sebok balik kampong kteorg sebok nak berjalan. Memandangkan org kampong akan berkampong dirumah aku bulan 3 time kakak aku kawen tu nnt, so kteorg pun xmo la menyesakkan lagi jalan yg da sedia jem tu. kteorg smpai genting jam 10 pagi. agak excited okeh!! first sekali naik nih......



iyer, aku sedar sangat kebudak-budakkan naik gajah nih. Aku naik gajah kaler merah kt depan gajah kuning nih. time pepagi lagi tak ramai lagi org, syok r jgk. Tp gajah ni pun adventure gak taw....die pusing laju jgk nih, naik pun tinggi gilerss...mak pun takut nyah!hahahhaa



iklan sekejap..smileeee!!heheheh
Lepas tu g kuakan peluh dengan mengayuh bende nih. adoiiiyaiii, selamat la sejok sikit.tak la lebat sgt peluh aku kua. ni klu nak dating2 bleh r kan naik nih. aku tak de feel r naik ngan kakak aku, dok gadoh sorg nk g sane, sorg nk g sini..10minit da naik darat balik da. tak larat dowh, kalau de en.tunang, boleh la die tolong kayuhkan sambil berfeeling2 cintan cintun kan?hihiii



kaki sudah lenguh, mari main benda lain plak



masuk2 main sume yg tangkap leleh punye games kan. so kunun2 nak adventure plak la kan! amek ko....kasi naik gelunsur yg tinggi bapak nih. adoiiii



utk menghilangkan rase gemuruh didada, mari tangkap gambar. ini sampan jalan sgt slow motion r, lambat gile nk smpai itu gelunsur!



da macam naik moto plak da aku nengok gmbar nih.hihihiii, nak tengok berape ketinggian gelunsur tu?meh tengok bawah.....ada beraniiiii??????



nampak tak kepala dlm sampan atas gelunsur tu?guess who?????my daddy u know...hahahahhaa, gile sempoi r ayah!!tak sangka, steady machoo je disitu tanpa jeritan.hahahhahaa. adik aku da lame da tertunduk kt depan ayah aku tuwh..



sampan kteorg depan sampan ayah & adik aku. ohhhhh, sempat peace huh??aku naik da macam nak gugur jantong aku nih.



ok da penat, macam2 lagi la games kteorg naik. tapi takkan nak sebut satu persatukan???kasi posing dulu la satu dua....klik klikkk klikk!!



mereka memikirkan samaada mau naik ke tak benda niiii...............



ohh tidak!! aku surrender awal2 da, tak nak la aku gadaikan jantong aku utk benda alah nih.bih baik aku balik tido..hahahha

p/s : time pegi genting ni, terserempak dengan nenek & mak ngah myB sekeluarga. sungguh tak ku sangka berjumpe disitu erkk??terkezutt...terus calling myB report. ape lagi, dengki gile r mamat tuwh.hahahaa

Thursday, February 18, 2010

THE END

0 komen

okeh da penat da cite pasal tunang aritu. Rasenye sume aku da cite abes da. Lagipun da bape minggu dah aku bergelar 'tunangan org' nih. Dah agak nak kebasian da. Penat yang aku tanggung sebelum2 ni pun da abes aku Qada' kan dah. Letih wooo, sume nak pikir, sume nak handle, sume nak buat. Letih PK, letih BADAN sume letih la. ape2pun totally aku sangat2 berpuas hati dengan hasil titik peluh aku berusaha utk menjayakan majlis ni, dari khemah, make up, baju, photographer..sume2 lah aku puas hati. myB pun kasi aku THUMB UP dengan penat lelah aku. Almaklumlah, kebanyakkannye aku berusaha bersendirian sebab myB sebok berkursus sebelum majlis tu.
.
Bercerita pula pasal majlis kawen, oohh ohhhhhhhh, tolong la tanye lain kali k? Aku rase kepale aku ni masih letih lagi utk pikir pasal baju, pelamin, photographer, door gift, makan sume2 tu lagik sekali utk event kawen! Untuk tunang yg kecik2 ni pun mau pitam, apetah lagi utk mjlis kawen nnt....nnt r aku pk k??hikhikkkkk.......nak rileks duluuuuu......bile erk tarikh yg best utk kawen????mmm...............oh yer, mau pikir nak pakai baju ape utk majlis kawen kakak aku this coming march! ohhhh, kena pikir lagi nih, letih ... letihhh......uhhhhhhh

Wednesday, February 17, 2010

ChePahCuteCakes

0 komen
The Cakes...


ohhh, mood berblog pasal engagement masih tidak abes2 lagik.hahahhaa..mau share lagi dan lagi. Kali ni pasal kek utk hantaran pulak. Ramai yg minat kek barbie aku nih. mula2 time nk order kat akak tu, die pun gelakkan aku. sebab tak penah die buat kek barbie jd hantaran tunang. Sebelum2 ni die buat utk bufday kanak2 jerk. memandangkan umurku je yg tua, tapi hati masih keanak2kan, maka nak jugak, nak jugak kek barbie!!tak kire!!!!hahahhahaaa.....kakak tu pun kate "ok la, nnt akak buat gaun pengantin kt barbie tu,k?".hihihihiiii



maka, tercipta la kek barbie yg aku idam2kan. Siap mintak ni muke barbie tu yg camni. tak mo yg barbie negro or barbie bangsa lain. konon2 barbie tu cam mewakili AKU la kan.hahahahha.



suke suke suke!!!! cume tak de wording la kan....hmmmmm, tak pe la asalkan kek barbie aku kiut miut. memandangkan ia adalah hantaran aku utk myB, maka tidak lah aku dapat ngapp kek nih. bayangkan la kalau aku nak kerat2 barbie ni yg aku umpamakan AKU tadi. mau nangis dibuatnye nih. Selamat la kek barbie ni aku kasi family myB. Tapi agak sakit gak la hati bile tengok gambar bawah nih...huhuhuuuuu



MyB cakap, kek itu di aqiqah sehingga menjilat patung barbie tuwh. sedap katanya!!huhuhuuu, tak dapat ler aku nak rase...

========

hohooooooo, yg ni lagi la sayang.....fondant kek! perghhhhh, syg giler nak makan nih...kek ni aku order utk myB kasi hantaran die utk aku.



dalam byk2 hantaran aku tu, kek ni family aku tak berani nak kerat. SAYANG katanya..yela, tak yah letak dlm peti sejok tetap mantap, tegoh, berani disitu.hahahhaha. Oleh itu, kek ini tidak disentuh langsung. maka, mak aku pun bawak ke Ofis pada hari Isnin nya..2 hari dirumah tanpa usikan, jilatan sesiapa. Terlalu lawa utk dimakan!


Kedua2 kek yg comel lotey diatas adalah ditempah kt SINI . Gunakan jari pun boleh!hehehhehee.... aku pun da penah tempah time kakak aku tunang aritu. tak de la masalah sgt nk deal ngan kakak nih. ni link blog utk kek barbie yg kakak tu update dalam blog dier SINI , utk kek riben pulak SINI.

===============

TAJAAN



Bersempenan Hari Pertunangan yang disambut dengan Hari Lahir aku, maka kek ini telah ditaja oleh my SiS dan telah di order di Secret Recipe...ohhhhhhh, sangat2 terharu yer! Selepas majlis pertunangan selesai, maka saudara mara pun menyanyikan lagu birthday utk aku..ohhhhh, lagi sekali jantong jatuhhh...terharu gilerssss!


Kek ni je la yg sempat aku telan.....huhuhuuuu

Friday, February 12, 2010

MrTakky

0 komen

The Photographer

Sangat jatuh cinta dengan hasil kerja tangan Mr.Takky nih. Mane aku kenal die??ntah la...tangan ni gatal2 survey2 photographer yg best2 kt website. ntah tetibe ati aku ni nak pilih die. nak deal dengan die pn senang. Aku just call die, cakap cmtu camni..deal harga, pilih tarikh. Sesen pun aku tak bayar lagi. kire bayar guna air liur dulu la kan. Smpai la majlis habis, satu sen pn aku tak bagi, melainkan makan free time kenduri tu. Sgt2 pcaye die same aku.hahahaa......ayat aku kt dier sehari sebelum majlis :

"IF I TRUST U(utk dtg majlis), U MUST TRUST ME TOO(utk bayar duit). I give u CASH bile album siap"

ni sume bile aku takut dengar cite kawan2 aku yg da ramai kena tipu ngan photographer..

Mrtakky pn datang tepat pada masanya & dapat free outdoor session lagik! suke suke suke!! sehari selepas majlis die terus send picture kt FB aku. Sangat cepat die bekerja, walau pun sehari suntuk berada kt uma aku utk amek gambar sehari sebelum tu..hehehhehee...

Kepada sesiapa yg berminat sila la layari : http://mrtakky.fotopages.com/

untuk keterangan lanjut la kan, gambar aku pun die da update kt situ..sila la layari jika rajin yer!hehehhehehe....Tak sabar da nk amek album nih. mak ayah aku pun da tanye bile album nak siap, dorg pn excited plak nk tunjuk album tu kt ofis dorg.huhuhuuuu....

Lovely Place

0 komen

The Hantaran's



Hantaran pada mulanya kawan mak aku yg nak buat (kak shikin), tapi memandangkan time pegi London aritu, mak aku kena warded lame kt Liverpool. Maka ati ni cam risau takut hantaran aku tak sempat siap. sebab barang2 sume tak beli lagi, mak aku pun tak balik2 lagi dari London lagi utk kasi barang2 hantaran tu utk kak shikin tu deco kan.



Bermulanya pembelian majalah Pengantin, dan ternampak la kedai LOVELY PLACE dekat dengan Tesco Ampang. da kalau g dating memang lelalu lalang kt situ, pegi ler singgah tengok2. Sekali agak teruja jgk tengok hantaran2 yang die da siapkan utk org lain. Discuss punya discuss, dapat ler harga yg agak memuaskan jugak..

RM 30 / dulang

(under the budget,hahah)
murah kan???sebab time pegi tu de byk diskaun sebab die baru bukak kedai dan masih dalam promosi lagi..

5 dulang berbalas 7 dulang sepatutnya..Tapi sudah jadi 9 dulang berbalas 7 dulang. Habes sedara mara myB menambah2 lagi dulang yg da sedia ada..huhuhuuuu....

Leezsha Butik

0 komen
The Butik's...

Ohhhhh, butik last minit nih. Yela, memandangkan cite yg aku tak suke baju yg dijahit oleh butik di Kajang, maka dlm masa sebulan aku pegi survey2 ke butik lain. So...butik ni secara kebetulan, membe aku yg rekomen mula2 dekat Butik Pesona Asmara, tapi time kteorg pegi tu ari isnin CLOSED! sebelah die ade satu lagi butik pengantin jugak, kalau da rezeki butik tu kan. Dari balik dengan hampa, pegi je la masuk ke Leezsha Butik tu. Terpegun dengan baju2 yang cantik cantik semuanye....

aku booking utk :

1. Baju & accessories

2. Pelamin Mini (Fresh Flowers)

3. Hand Bouquet (Fresh Flowers)

Tak yah gtaw la kan harga, ape yg boleh aku katakan...berpatutan la kan, tak terlalu mahal & tak la murah jugak. Termasuk extra charge kos pengangkutan dari Bangi ke Sg.Buloh lagi, huhuu..mak aku tanye pun aku diam2 kan aje, kakak aku je yg taw. syuuuuupppp!!!hahahhahaa...
.
For SURE aku akan amek butik ni lagi utk majlis kawen aku nnt..ahhahaaa, sebab aku da AIM satu baju ni, shweeeeeeeeeeett!!! myB pn da setuju utk pakai kaler idamanku ituwhhh..hohohoooooo....ngah cari baju tunang pun, sempat lagi belek2 baju kawen.hmmmm...

Wednesday, February 10, 2010

Make Up

0 komen
hola..

kali ni nak cite pasal make up aku (yg mak andam naikkan harga RM30 tu)hahahhaa...tuuuuu la mak andam ku.......

Perempuan okey, bukan nyah or pon***.hehehhe..name die KAK MAS dari KLIA. jauh gile baban kan?memandangkan aku suke cara die make up time kakak aku tunang aritu, maka aku pun nak gak die make up aku. tak berani nak amek org lain, sebab tak taw lagi hasil kerja make up dorg nnt camne kan. Tak berani amek risiko lagi da...

Mak andam kate nak datang kul 10.30 pagi, so aku ni kul 10 pagi baru la terkedek2 nak pegi mandi sume. Tengok2, aku tengah mandi kakak aku ketok pintu bilik air kate mak andam da sampaii..adoiii, da la aku tak pakai lens lagi, tak basuh muke ngan ais lagi (petua mak andam utk make up tahan lama). So, agak kelam kabut gak la mandi2 kambing gitu sebab nk cepat punye pasal.hahahhaa


Start make up jam 10.10 pagi sampai la jam 12 tengahari. Gile bapak punye lame...ape yg die belek pun aku tak taw la kan. tak selama time die make up kakak aku aritu. Mak andam suh aku buat pilihan lagi nk lipstik kaler ape, kelakar je rase...patutnye die la watkan keputusan kan?huhuhuuu

dan hasilnya.............................

Sangat2 memuaskan hati & perasaan ku ini..superrbbb!! lain macam je muke aku, da cam bukan aku pun ade..hahahahha..ni sume make up punye keje la kan..

tengah2 panas terik pun make up masih kelihatan anggun.walaupun peluh da bertakung kt muka, make up tetap MAINTAIN......hahahhaa...Kawen nnt nak amek kak mas ni lagi lahh!!weeeeeeee.......

Tuesday, February 9, 2010

First Date After Our Engagement Day

0 komen

Setelah penat lelah mau menjayakan majlis, rasanya kami berdua sepatutnya di awardkan dengan sesuatu utk memanjakan diri & badan yg kepenatan nih..Dengan itu, aku mengajak myB join sekali ke sini. Kami telah ke Nail Parlour di Alamanda, Putrajaya utk buat Manicure & Pedicure...sgt syoookkk uhh!!!!

gambar diatas menggambarkan kepenatan aku kot?hak hakkkk....


nice...


oooo, geli geliiii.....


buat muke lak dierr....tak sangka ade 'MANLY MAN' punye Manicure & Pedicure..gile suke myB. tak sangka die pun berminat nk buat jugak!hahahhaa....as long u like it, i do fine..


seee....punya la syok, sampai die leh tertido kt situ..cis!! camne die leh tido erk?sedangkan aku kt sebelah dok tergelak2 sebab geli2 geleman org tu gosok2 kaki....huhuhuuu......sian die, letih erkk??

Mane pegi?

0 komen

Rujuk gambar dibawah:-

Makhluk yang online ade 5 org la utk entry THE DAY tu. Aku akui, sejak aku da block blog ni dari tontonan awam, memang agak slow silent readers aku. ade org kate, kalau nk block, lebih baik tak yah ade blog. betul gak tu kan?tapi nak buat camne atas arahan mymom. aku ade la add kawan2 yg kasi email jer..yang tak kasi tu ade gak la yg merungut2 nak bace blog yg aku da blockkan nih. Komen2 dlm entry pun memang susah la nak tengok sejak aku block nih. Rase macam syok sendiri je berblogging nih. haishhhhhh......
.
kepada kawan2 yg bace : sila la tinggalkan nota kaki ke, komen ke, jejak langkah korg sume okeh. kasik sikit semangat utk aku berblogging balik....klu tak, mungkin aku akan meninggalkan blog ini bersawang @ mungkin akan ku delete sajeeeee.huhuhuuuu

Helmi & Syida

0 komen
HELMI & SYIDA

Merisik Day..

Helmi ni adalah sepupu mytunang. Tetibe plak die ajak join pegi sekali. Kteorg ingatkan majlis pertunangan. sebab da siap skali dgn hantaran. Semangat la siap sampai kajang jam 9.30pagi tengok2 dorg masih lagi zzzZZZZ...kate nak pegi kul 9.30, tup tup tuppp kul 12.30 tghari baru la dorg siap. ehh, bebetul janji melayu betul la. hangin je haku..abes make up aku cair da! jom tengok muke aku hangin ==>


mytunang pun nk meredakan kegelisahan aku ni, die pun g la snap2 gamba aku byk2 kali. da blushing r muke aku die snap dpn2 sedara mara die sume tuwh.ohhhh tidak!hahahhaa..ok2, gerak ke seremban pun jam 1230tengahari, sampai dirumah pihak perempuan dlm jam 1 lebih cmtu la. dekat je kan sebab kteorg pn dari kajang jerk




kehangatan matahari sgt ler membuatkan kulitku terbakar, tengok2 awal2 lagi aku da masuk umah org da. Gile cari kipas panasss wehh. okeh, mari kte berdiskusi...


see, sgt ler sopan haku dok bsimpuh..padahal tangan lagi sebelah dok ngurut2 kaki sebab da lenguh dok bsimpuh.huhuuuu..lame plak la dorg nih berdiskusi. Aku siap dok sebelah mak pengantin perempuan nih. hehehehe



"bile la nak selesai nih, da letih da nih..." muke pn da senyum ketat je tuwh...akhirnya......amek ko, depan2 org diskusi tu aku g bersila..da tak tahan sgt da kaki ni, lame gile dok bsimpuh. fuhhhh.....lega chek...



tengok la mytunang yg semangat pakai songkok bagai...mcm die plak bapak pengantin. over taw!yela, kteorg ingatkan mjlis tunang kan..huhuu

time makan pulak kena bersimpuh lagik!!!adoiiiiiiii, da biase dok besila la .... asal lelaki leh makan atas meja??kenape?kenape????aaaaaaaarggggghhhhhhhhhhhhhhh.....

========

Beruntung la helmi dapat stewardess MAS...ohhh sgt cun ohhhhh..Tapi sangat rugi bile die xleh pakai cincin emas..terpaksa la beli cincin platinum.




Semoga dipercepatkan jodoh ye! nmpaknye aku yg kawen dulu nih...sebab dorg kena tunggu tahun depan dulu, bapa pihak perempuan tak kasi kawen tahun ni. hahhahahaa..klaka je rase.....



Malam tu, Helmi belanja semua makan kt View Village kt bangi makan tomyam! perghhh, sedap dowhhh, tak sia2 la kteorg join...sume dipayung oleh helmi. duit tol, duit minyak, makan minum sume.suke suke suke!!next time ajak la lagi k..hahahahaa...Congrat's to both of u....

THE DAY...

0 komen

hye guys....

Disini aku ade buat video gambar2 time my engagement day aritu (tak abes lg cite bab tunang)hahahha....so, u guys enjoiceee la yer! Lagu dalam video adalah lagu cinte kami..huhuu, sila la muntah!hahhahaha...

video

Aku menjadi romantika de amour la lepas bertunang nih...ohoooooo, kekasih hatiku!acehh cehh...

CNY

0 komen
Cite sudah basi baru nak cite, nak buat camne. malas mungkin. Time Raya Cina aritu, last minute punye planning nak ke genting. hohohoooo, org lain sebok balik kampong kteorg sebok nak berjalan. Memandangkan org kampong akan berkampong dirumah aku bulan 3 time kakak aku kawen tu nnt, so kteorg pun xmo la menyesakkan lagi jalan yg da sedia jem tu. kteorg smpai genting jam 10 pagi. agak excited okeh!! first sekali naik nih......



iyer, aku sedar sangat kebudak-budakkan naik gajah nih. Aku naik gajah kaler merah kt depan gajah kuning nih. time pepagi lagi tak ramai lagi org, syok r jgk. Tp gajah ni pun adventure gak taw....die pusing laju jgk nih, naik pun tinggi gilerss...mak pun takut nyah!hahahhaa



iklan sekejap..smileeee!!heheheh
Lepas tu g kuakan peluh dengan mengayuh bende nih. adoiiiyaiii, selamat la sejok sikit.tak la lebat sgt peluh aku kua. ni klu nak dating2 bleh r kan naik nih. aku tak de feel r naik ngan kakak aku, dok gadoh sorg nk g sane, sorg nk g sini..10minit da naik darat balik da. tak larat dowh, kalau de en.tunang, boleh la die tolong kayuhkan sambil berfeeling2 cintan cintun kan?hihiii



kaki sudah lenguh, mari main benda lain plak



masuk2 main sume yg tangkap leleh punye games kan. so kunun2 nak adventure plak la kan! amek ko....kasi naik gelunsur yg tinggi bapak nih. adoiiii



utk menghilangkan rase gemuruh didada, mari tangkap gambar. ini sampan jalan sgt slow motion r, lambat gile nk smpai itu gelunsur!



da macam naik moto plak da aku nengok gmbar nih.hihihiii, nak tengok berape ketinggian gelunsur tu?meh tengok bawah.....ada beraniiiii??????



nampak tak kepala dlm sampan atas gelunsur tu?guess who?????my daddy u know...hahahahhaa, gile sempoi r ayah!!tak sangka, steady machoo je disitu tanpa jeritan.hahahhahaa. adik aku da lame da tertunduk kt depan ayah aku tuwh..



sampan kteorg depan sampan ayah & adik aku. ohhhhh, sempat peace huh??aku naik da macam nak gugur jantong aku nih.



ok da penat, macam2 lagi la games kteorg naik. tapi takkan nak sebut satu persatukan???kasi posing dulu la satu dua....klik klikkk klikk!!



mereka memikirkan samaada mau naik ke tak benda niiii...............



ohh tidak!! aku surrender awal2 da, tak nak la aku gadaikan jantong aku utk benda alah nih.bih baik aku balik tido..hahahha

p/s : time pegi genting ni, terserempak dengan nenek & mak ngah myB sekeluarga. sungguh tak ku sangka berjumpe disitu erkk??terkezutt...terus calling myB report. ape lagi, dengki gile r mamat tuwh.hahahaa

THE END

0 komen

okeh da penat da cite pasal tunang aritu. Rasenye sume aku da cite abes da. Lagipun da bape minggu dah aku bergelar 'tunangan org' nih. Dah agak nak kebasian da. Penat yang aku tanggung sebelum2 ni pun da abes aku Qada' kan dah. Letih wooo, sume nak pikir, sume nak handle, sume nak buat. Letih PK, letih BADAN sume letih la. ape2pun totally aku sangat2 berpuas hati dengan hasil titik peluh aku berusaha utk menjayakan majlis ni, dari khemah, make up, baju, photographer..sume2 lah aku puas hati. myB pun kasi aku THUMB UP dengan penat lelah aku. Almaklumlah, kebanyakkannye aku berusaha bersendirian sebab myB sebok berkursus sebelum majlis tu.
.
Bercerita pula pasal majlis kawen, oohh ohhhhhhhh, tolong la tanye lain kali k? Aku rase kepale aku ni masih letih lagi utk pikir pasal baju, pelamin, photographer, door gift, makan sume2 tu lagik sekali utk event kawen! Untuk tunang yg kecik2 ni pun mau pitam, apetah lagi utk mjlis kawen nnt....nnt r aku pk k??hikhikkkkk.......nak rileks duluuuuu......bile erk tarikh yg best utk kawen????mmm...............oh yer, mau pikir nak pakai baju ape utk majlis kawen kakak aku this coming march! ohhhh, kena pikir lagi nih, letih ... letihhh......uhhhhhhh

ChePahCuteCakes

0 komen
The Cakes...


ohhh, mood berblog pasal engagement masih tidak abes2 lagik.hahahhaa..mau share lagi dan lagi. Kali ni pasal kek utk hantaran pulak. Ramai yg minat kek barbie aku nih. mula2 time nk order kat akak tu, die pun gelakkan aku. sebab tak penah die buat kek barbie jd hantaran tunang. Sebelum2 ni die buat utk bufday kanak2 jerk. memandangkan umurku je yg tua, tapi hati masih keanak2kan, maka nak jugak, nak jugak kek barbie!!tak kire!!!!hahahhahaaa.....kakak tu pun kate "ok la, nnt akak buat gaun pengantin kt barbie tu,k?".hihihihiiii



maka, tercipta la kek barbie yg aku idam2kan. Siap mintak ni muke barbie tu yg camni. tak mo yg barbie negro or barbie bangsa lain. konon2 barbie tu cam mewakili AKU la kan.hahahahha.



suke suke suke!!!! cume tak de wording la kan....hmmmmm, tak pe la asalkan kek barbie aku kiut miut. memandangkan ia adalah hantaran aku utk myB, maka tidak lah aku dapat ngapp kek nih. bayangkan la kalau aku nak kerat2 barbie ni yg aku umpamakan AKU tadi. mau nangis dibuatnye nih. Selamat la kek barbie ni aku kasi family myB. Tapi agak sakit gak la hati bile tengok gambar bawah nih...huhuhuuuuu



MyB cakap, kek itu di aqiqah sehingga menjilat patung barbie tuwh. sedap katanya!!huhuhuuu, tak dapat ler aku nak rase...

========

hohooooooo, yg ni lagi la sayang.....fondant kek! perghhhhh, syg giler nak makan nih...kek ni aku order utk myB kasi hantaran die utk aku.



dalam byk2 hantaran aku tu, kek ni family aku tak berani nak kerat. SAYANG katanya..yela, tak yah letak dlm peti sejok tetap mantap, tegoh, berani disitu.hahahhaha. Oleh itu, kek ini tidak disentuh langsung. maka, mak aku pun bawak ke Ofis pada hari Isnin nya..2 hari dirumah tanpa usikan, jilatan sesiapa. Terlalu lawa utk dimakan!


Kedua2 kek yg comel lotey diatas adalah ditempah kt SINI . Gunakan jari pun boleh!hehehhehee.... aku pun da penah tempah time kakak aku tunang aritu. tak de la masalah sgt nk deal ngan kakak nih. ni link blog utk kek barbie yg kakak tu update dalam blog dier SINI , utk kek riben pulak SINI.

===============

TAJAAN



Bersempenan Hari Pertunangan yang disambut dengan Hari Lahir aku, maka kek ini telah ditaja oleh my SiS dan telah di order di Secret Recipe...ohhhhhhh, sangat2 terharu yer! Selepas majlis pertunangan selesai, maka saudara mara pun menyanyikan lagu birthday utk aku..ohhhhh, lagi sekali jantong jatuhhh...terharu gilerssss!


Kek ni je la yg sempat aku telan.....huhuhuuuu

MrTakky

0 komen

The Photographer

Sangat jatuh cinta dengan hasil kerja tangan Mr.Takky nih. Mane aku kenal die??ntah la...tangan ni gatal2 survey2 photographer yg best2 kt website. ntah tetibe ati aku ni nak pilih die. nak deal dengan die pn senang. Aku just call die, cakap cmtu camni..deal harga, pilih tarikh. Sesen pun aku tak bayar lagi. kire bayar guna air liur dulu la kan. Smpai la majlis habis, satu sen pn aku tak bagi, melainkan makan free time kenduri tu. Sgt2 pcaye die same aku.hahahaa......ayat aku kt dier sehari sebelum majlis :

"IF I TRUST U(utk dtg majlis), U MUST TRUST ME TOO(utk bayar duit). I give u CASH bile album siap"

ni sume bile aku takut dengar cite kawan2 aku yg da ramai kena tipu ngan photographer..

Mrtakky pn datang tepat pada masanya & dapat free outdoor session lagik! suke suke suke!! sehari selepas majlis die terus send picture kt FB aku. Sangat cepat die bekerja, walau pun sehari suntuk berada kt uma aku utk amek gambar sehari sebelum tu..hehehhehee...

Kepada sesiapa yg berminat sila la layari : http://mrtakky.fotopages.com/

untuk keterangan lanjut la kan, gambar aku pun die da update kt situ..sila la layari jika rajin yer!hehehhehehe....Tak sabar da nk amek album nih. mak ayah aku pun da tanye bile album nak siap, dorg pn excited plak nk tunjuk album tu kt ofis dorg.huhuhuuuu....

Lovely Place

0 komen

The Hantaran's



Hantaran pada mulanya kawan mak aku yg nak buat (kak shikin), tapi memandangkan time pegi London aritu, mak aku kena warded lame kt Liverpool. Maka ati ni cam risau takut hantaran aku tak sempat siap. sebab barang2 sume tak beli lagi, mak aku pun tak balik2 lagi dari London lagi utk kasi barang2 hantaran tu utk kak shikin tu deco kan.



Bermulanya pembelian majalah Pengantin, dan ternampak la kedai LOVELY PLACE dekat dengan Tesco Ampang. da kalau g dating memang lelalu lalang kt situ, pegi ler singgah tengok2. Sekali agak teruja jgk tengok hantaran2 yang die da siapkan utk org lain. Discuss punya discuss, dapat ler harga yg agak memuaskan jugak..

RM 30 / dulang

(under the budget,hahah)
murah kan???sebab time pegi tu de byk diskaun sebab die baru bukak kedai dan masih dalam promosi lagi..

5 dulang berbalas 7 dulang sepatutnya..Tapi sudah jadi 9 dulang berbalas 7 dulang. Habes sedara mara myB menambah2 lagi dulang yg da sedia ada..huhuhuuuu....

Leezsha Butik

0 komen
The Butik's...

Ohhhhh, butik last minit nih. Yela, memandangkan cite yg aku tak suke baju yg dijahit oleh butik di Kajang, maka dlm masa sebulan aku pegi survey2 ke butik lain. So...butik ni secara kebetulan, membe aku yg rekomen mula2 dekat Butik Pesona Asmara, tapi time kteorg pegi tu ari isnin CLOSED! sebelah die ade satu lagi butik pengantin jugak, kalau da rezeki butik tu kan. Dari balik dengan hampa, pegi je la masuk ke Leezsha Butik tu. Terpegun dengan baju2 yang cantik cantik semuanye....

aku booking utk :

1. Baju & accessories

2. Pelamin Mini (Fresh Flowers)

3. Hand Bouquet (Fresh Flowers)

Tak yah gtaw la kan harga, ape yg boleh aku katakan...berpatutan la kan, tak terlalu mahal & tak la murah jugak. Termasuk extra charge kos pengangkutan dari Bangi ke Sg.Buloh lagi, huhuu..mak aku tanye pun aku diam2 kan aje, kakak aku je yg taw. syuuuuupppp!!!hahahhahaa...
.
For SURE aku akan amek butik ni lagi utk majlis kawen aku nnt..ahhahaaa, sebab aku da AIM satu baju ni, shweeeeeeeeeeett!!! myB pn da setuju utk pakai kaler idamanku ituwhhh..hohohoooooo....ngah cari baju tunang pun, sempat lagi belek2 baju kawen.hmmmm...

Make Up

0 komen
hola..

kali ni nak cite pasal make up aku (yg mak andam naikkan harga RM30 tu)hahahhaa...tuuuuu la mak andam ku.......

Perempuan okey, bukan nyah or pon***.hehehhe..name die KAK MAS dari KLIA. jauh gile baban kan?memandangkan aku suke cara die make up time kakak aku tunang aritu, maka aku pun nak gak die make up aku. tak berani nak amek org lain, sebab tak taw lagi hasil kerja make up dorg nnt camne kan. Tak berani amek risiko lagi da...

Mak andam kate nak datang kul 10.30 pagi, so aku ni kul 10 pagi baru la terkedek2 nak pegi mandi sume. Tengok2, aku tengah mandi kakak aku ketok pintu bilik air kate mak andam da sampaii..adoiii, da la aku tak pakai lens lagi, tak basuh muke ngan ais lagi (petua mak andam utk make up tahan lama). So, agak kelam kabut gak la mandi2 kambing gitu sebab nk cepat punye pasal.hahahhaa


Start make up jam 10.10 pagi sampai la jam 12 tengahari. Gile bapak punye lame...ape yg die belek pun aku tak taw la kan. tak selama time die make up kakak aku aritu. Mak andam suh aku buat pilihan lagi nk lipstik kaler ape, kelakar je rase...patutnye die la watkan keputusan kan?huhuhuuu

dan hasilnya.............................

Sangat2 memuaskan hati & perasaan ku ini..superrbbb!! lain macam je muke aku, da cam bukan aku pun ade..hahahahha..ni sume make up punye keje la kan..

tengah2 panas terik pun make up masih kelihatan anggun.walaupun peluh da bertakung kt muka, make up tetap MAINTAIN......hahahhaa...Kawen nnt nak amek kak mas ni lagi lahh!!weeeeeeee.......

First Date After Our Engagement Day

0 komen

Setelah penat lelah mau menjayakan majlis, rasanya kami berdua sepatutnya di awardkan dengan sesuatu utk memanjakan diri & badan yg kepenatan nih..Dengan itu, aku mengajak myB join sekali ke sini. Kami telah ke Nail Parlour di Alamanda, Putrajaya utk buat Manicure & Pedicure...sgt syoookkk uhh!!!!

gambar diatas menggambarkan kepenatan aku kot?hak hakkkk....


nice...


oooo, geli geliiii.....


buat muke lak dierr....tak sangka ade 'MANLY MAN' punye Manicure & Pedicure..gile suke myB. tak sangka die pun berminat nk buat jugak!hahahhaa....as long u like it, i do fine..


seee....punya la syok, sampai die leh tertido kt situ..cis!! camne die leh tido erk?sedangkan aku kt sebelah dok tergelak2 sebab geli2 geleman org tu gosok2 kaki....huhuhuuu......sian die, letih erkk??
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template