Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, January 27, 2010

Birthday Gurl

0 komen

Aku dapat email dari mak aku, die email gambar time hadiah bufday yg aku kasi delivery arituwh. Ohhhh, lawa gak bunga tu erk?kih kihhhhh...tapi ballon tu, indah kabar dr rupa...lain yg die tunjuk dlm order aritu, tapi lain pulak ballon yg die bagi. Aku kasi Bunga & Ballon, abg aku kasi Kek & Ballon (atas nasihat & pembelian oleh aku). kih kihhhh.....

Aku hanya dapat menatap dalam email ni saje la kek Choclate Indulgence nih. Nak merase sgt ler jauh nak pegi kan?mane tak nye, yang melantaknye...sgt ler ramai...hahahahahaha...bagus gak idea aku utk kasi kek ni kan?dpt gak la kenyangkan perut dorang2 nih...

masing2 muke kelaparan jer tuwh!kih kihhhhh

Love is in the air

0 komen

ohhh, sungguh cepat mase berlalu...tup2, da tinggal 10 hari je lagi sebelum majlis pertunangan aku. sangat suspen okeh!
.
MyEm0.Com
.
preparations sume alhamdulilah 90% da siap, yang lain insyaallah aku akan selesaikan.
.
Make Up : DONE
Baju & Accessories : Last Fitting on 4th Febuary
Pelamin : DONE
Khemah : DONE
Katering : DONE
Hantaran : 30 hb Januari pegi amek!
DOor Gift : Da beli, tapi belum letak dlm paper bag lagik
.
oh ye.....aku mintak maaf kepada rakan2 taulan yg aku tak jemput hadir utk majlis nih. Bukan ape, aku just buat kecil2 sajee. nanti time kawen nnt aku SURE jemput korang sume sekali nanti. Tapi aku janji aku akan update selalu dalam blog utk tatapan kawan2. At least walaupun korg xdatang still leh follow perkembangan majlis tu nanti. sangat banyak dugaan aku dalam persediaan majlis ni. Nanti pas majlis aku akan cerita semuanya...okehh??

Sory la..

0 komen
hooohoooola...
camne nak start eh?mmmm, semalam mak aku call. Die taw aku ade blog ni sume tapi die tak berape nak selesa dgn kawan2 ofis die yg bace blog aku ni. Sebab nanti dikire macam bgossip kt ofis ngan ape yg aku tulis kt blog nih. Lagipun, benda yg mak aku rase nak rahsiakan dari kawan2 die pn leh kantoi bile bace blog aku nih. Contohnye : Hadiah bufday yg aku delivery kt ofis tu, majlis tunang kakak aku aritu & majlis merisik aku. Yang aku pelik tu, camne dorg boleh cari link blog aku ni pun tak taw sedangkan mak aku sendiri pun tak taw link blog aku nih..ishhhh!!
nyampah tul...MyEm0.Com
Oleh itu, aku da pun berjanji utk men DELETE @ mem PRIVATE kan blog aku ni just utk kawan2 aku jerk. mula2 janji nak delete, tapi rase sayang plak kan. Lepas tu, membe aku FINI ajarkan aku utk privatekan blog aku ni. Maka, terpaksa la aku mintak email kawan2 yg sudi nak bace blog aku nih. tak la nnt aku tulis utk aku sorg2 je bace kan??hehehehhee..MyEm0.Com
Keep reading my blog okeh!!!!! syg korang sume....muah muah ...MyEm0.Com

Monday, January 25, 2010

sebok jerk!

0 komen

ini cerite berkenaan abg ku yg mensebokkan diri nak kasi bunga jugak utk mak aku! cisss.kacau daun saje kauu. Mak aku dpt je bunga dr aku pagi tadi terus disebarkan seluruh pelusuk alam yg die dpt bunga. maka dengan dengkinya abg aku pun sebok nak kasi jgk memandangkan die tak taw nak kasi hadiah ape tahun nih. masa mak aku bgtaw dpt bunga terus abg aku call aku utk mintak tolong ORDER kan utk die, die juz kasi duit jerk!heh, ingat aku tak de keje lain ker?mentang2 la aku ni secretary, abes ko pun nak mempergunakan aku gak erk?ok ok, takpe...utk mak happy, aku buatkan jgk la..

mari aku tempek gambar abg aku yg mensebokkan diri tuwh! berkacamata, ketinggian serupa aku, tetapi agak montel dr aku!hahahaha, perasan jerk...setelah setelah diberi 100% kepercayaan, maka aku sesuka hatinya menukar bunga kepada sebuah kek Chocolate Indulgence yang sgt nyummy dari secret recipes & ballooooon birthday. yela, aku da kasi bunga kan?takkan nak kasi bunga lagi kot, bih baik kasi mak aku telan kek yg sedap ni, de gak pekdahnyer......

Balllloooooonnn yg sgt cute!

Chocolate Indulgence yg mengiurkann..
Yang ni aku order Jam 11.30 pagi, jam 4 petang deliver. Sangat pantas kamo bancuh ini kek!hahahhaaa..bagus2. aku dapat ape??dapat meleleh kan air liuq ajer la...oh ye, harga tidak dpt dipamerkan disini yer, nanti kantoi pulak sama makku. cek sendiri dlm website okeh?! marilah sama2, ber blooming.....daaa~~~~~~~

Mamamamamamamakk!

0 komen

HAPPY BIRTHDAY TO MY MOM...

25 Januari 2010

Genaplah umur mak aku 52 Tahun. To be honest, aku bagitaw mak aku siap2 semalam yang aku memang tak de beli hadiah ape2 lagi memandangkan gaji masuk arini, memang tak sempat nk menyopingkan diri lagik. Mak pun angguk tanda akur (acehh ayat tak bleh blarh). ohh, hati anak mana yg tak tersentuh kan?terasa bersalah pulak...maka dengan itu, pepagi2 lagi masuk ofis terus booking bunga online di http://www.blooming.com.my/ ni utk dihantar ke ofis makku. cecepat pilih & bayar. Aku request utk sampai ke tangan mak aku tepat jam 11 am.

Jam 10.45 pagi mak aku msg say thanks utk bunga, bagus2. Awal 15minit dr ape yg aku nak. aku booking hari yg sama jam 7.30 pagi, jam 10.45 pagi da sampai, sangat ler cepat mereka bekerja! hehehe...soo happy bila my mom happy......ape yg aku bagi adalah seperti gambar dibawah nih:-

SHANIA

tetibe terperasan yg ballon tu tulis "happy valentine's day"..adohhhh. Aku call tanye balik org blooming tu, dan mereka sgt cekap!! dorg da siap2 tukar ballon kpd birthday punye ballon sebab da bace message utk kad birthday yg aku kasi utk mak aku. bagus2, tingkat kan prestasi kurangkan kontroversi. layansssssssss hahahhahahaa....

p/s : wahh, baik punye promote nihh....hahaha

Thursday, January 21, 2010

0 komen
MyEm0.Com
ohhh emosiku sgt ler berserabut.....

Wednesday, January 20, 2010

Thank You SooOOO Much

2 komen

HAPPY 2nd BIRTHDAY My BABY

pejam celik pejam celik, da 2 tahun da rupenya mybabymyvi nih. cepat betul masa berlalu, rasa macam baru beli jerk! aritupun keluar jenjalan dengan ika time g umah fini dulu, die boleh plak kate kete aku baru kuar dari kedai. Sebab masih bau kedai lagi! kah kahhhh....yela, mane tak bau kedai lagi, yang naik kete tu pun aku SEORANG sajeee dok pegi balik keje. Time wiken je la pun de orang lain 'tumpang', g dating ke, kua ngan family ke. Itu pun kalau dorg nak naik, kalau tak pun naik kete dorg jerk. tinggallah kete ku berehat-rehat di rumah.

.

Kalau tahun lepas aku sanggup cuti time bufday die utk menservis, mencuci, menjalan2 dgn mybabymyvi yg tersayang, tapi tahun ni...tak dapek nak cuti dah, nak kena saving cuti utk hari penting plak. hihihihiihi...tapi takpe2,nanti kite 'makan kek' sama2 dalam kete, okeh? Just U & Me...tapi aku jela dapat telan kek tu pun.hahahahaha

Mari kte mengimbau kembali kenangan2 bersamaaaamuuuu. Alhamdulillah setakat ni utk pemanduan berhemah aku, tak de lagi accident or kecederaan yg melampau bersama mybabymyvi nih. Takat calar mencalar tu ade la sikit2 disebabkan PEMANDUAN ORG LAIN.
.
Kenangan paling pahit & tak dapat aku lupakan pun yg memaksa aku berhabis cuti aku adalah time kes JPJ. Puteri lilin ni terOver mentinted cermin kereta. time tu pun atas PEMANDUAN ORG LAIN masa ondaway ke Rawang & telah ditahan ditepi jalan atas kegelapan mentinted. Tapi tak Over pun sebenarnye. still nampak lagi kalau aku korek hidong dlm kete. Tapi abg JPJ kate tak boleh letak material kt cermin. laa, kalau camtu memang rugi la org kedai yg jual tinted kan. Aku siap kena report dtg balik kt JPJ utk tunjukkan aku da koyakkan tinted tuw walaupun tinted tu tak la segelap mane pun. Selamat ler ade warranty 2 tahun, lepas je balik dr JPJ, pegi balik kedai tu kasi tinted balik...kah kah kahhh......lagi ditegur lagi dibuat!hahhahahaa. setakat ni tu je la kenangan yg agak pahit kelat la sepanjang aku bersama mybabymyvi nih.
.
Diharapkan kau dapat berjasa untuk aku lagi utk tahun2 yang akan datang. Takkan pernah aku menduakan @ menggantikan engkau dengan yang lain. INI JANJI AKU....dengan syarat engkau tak meragam, okey..LOVE u mybabymyvi...muahhhh!!

Monday, January 18, 2010

Rescue 911

0 komen
suatu petang sabtu yang hening:-

ayah : kat mana?
aku : mmmm, nape yah?
ayah : kete ayah rosak tengah jalan ni..
aku : kt mane tu?
ayah : betul2 dpn Petaling Street nih..
aku : okeh, ayah tunggu situ
ayah : bawak hery sekali
aku : mmm??ok2..(kalau aku sorg pun, bukan aku bleh buat pe pun) hihihi

Kebetulan aku memang ade kt area bukit aman time tuwh, terus ajak myB g tengok kete ayah yg rosak tu. Ondaway tu, myB da sebok call kawan2 die utk dptkan towing..



ayah aku nak pinjam emergency sign nih dari kete aku sebab kete die tak de. Ayah aku kata JPJ lalu lalang situ da bising tak letak sign nih..malangnya ada sebuah teksi eksekutif yg kaler biru tu sesuke hati mak bapak die je lanyak bende nih! praaaaaaaappppppppppp..driver teksi tu siap buat muka tak besalah plak..sesedap rase ko je kan nak langgar, aku pun tak rasmikan lagi taw. ade la org yg bersimpati kasi solotep (betul ke ejaan ni?) utk tampal balik benda yg patah tuwhh. Sadis2...sudah jatuh ditimpa tangga pula..huhhuuuhuuuu



nasib la labuuuu.....



sampai2 je kt tempat tu, kesian plak aku tengok ayah aku dok sorg2 tepi jalan. okehh, sgt ler jem disitu..byk betul kereta time tuwh.



walaupun kereta rosak, sempat lagik suh aku amek gambar die sebegini...tunjuk THUMB UP plak tuwh?gembira ke kete rosak?ke gembira duit nak diabeskan kt apek nih??ish ishhhh....



Terus bawak ke bengkel......tak sampai 10 minit apek tu tukar bende ape tah kt enjin tu, then terus boleh start balik kete tuwh. Saba je la, selamat ler bukan aku yg bawak kete tu..kalau tak, mau aku nangis tepi jalan kalau kete rosak.hehehheh

Thursday, January 14, 2010

Lagi dan Lagi

4 komen

Kerajinan memasak sudah membuak2, tetapi kerajinan memblogging sangat lah merundum. Arini, aku cuti anta mak aku pegi appointment doktor kt hospital sg.buloh. Juz g amek result darah aritu. ehh, security kt hospital tu hensem2 erk??muda remaja u..mak aku pun cakap camtu. mcm anak yusof haslam tu pun ade taw!! serius ni...tak caya g tengok sendirik. (lari topik ler plak) hahaha...

ok2, ni nak cite dinner aku utk malam nih...pergghhhh, sangat merajinkan diri pegi Tesco SEORANG DIRI diulang yer, SEORANG DIRI. Gile semangat nak pegi shopim sampai sanggup pegi sorang2 sebab kawan2 sume keje kan, aku sorg je la sesuke hati cuti arini. aku pun ape lagik pegi tolak troli lelaju la sebab takutttttt. hahahahaaa... Bile da sampai area seafood tu, ati sudah terpaut dengan ini Ketam.....1 bulan bape kali mau makan ketam daaaaa.....tapi kali ni NEKAD & TEKAD utk ikut resipi fini nih. Tapi lupa beli Cili Padi la pulak, nerbes la katekan g shopim sorg. maka digantikan dengan Cili kering je la..kali ni, aku suh abg tu, potong kecik2 ketam tu, baru ler senang aku nak ngapp terus dlm mulot.kih kihihhhhh



Fini, resipi tu memang superrbbb!!! daun kari tu buat sambal jadi pedas menyengat, bau pun mengancam gilersssss.....makan pulak time panas2, melelehhhhhhh sluurrrrpppppp....


Monday, January 11, 2010

10.01.10

7 komen

10 JANUARI 2010 (AHAD)

OFFICIALLY BOOKED

Welcome to my Family...

my nanny yg sarungkan cincin...







i'm soooooooo happyyyyyy

Next adalah hari pertunangan...mcm2 bende kena pikir, pening2....da la keje ngah bz skrg ni....Hope semua berjalan dengan lancar nanti..aminnnn...doakan aku ye kawan2..hehehe

Wednesday, January 6, 2010

Model Part Time

8 komen
Selamat Tahun baru ye kawan2, walaupun da lewat 6 hari aku wish at least aku wish, betul tak??azam baru pun tak sempat nk publish kan..ntah ape yg dibzkan sgt ntah aku nih..Arini aku rindu plak nak memblogging.





Maka....diumumkan, untuk tahun baru 2010..selain daripada dpt naik Gred baru, status baru, dapat jugak la 'kekasih' baru.


Meet my new baby....opsss, sila jgn perasan!! not mine.... si budak gedix2 yg tak reti2 nak menyimpan duit utk kawen, tapi dah menggadaikan duit utk beli bende nih! Sgt jeles okey bile duit si dia bukan digadaikan utk beli barang2 aku..hahahhaa...Siap merajok 4 jam semata2 jeles dengan perhatian si dia yg telah beralih pd 'kekasih' baru die nih!! ohh Canon 500D...kamu sgt mengada2 menggoda laki aku...cisssss



Setelah itu, sehari selepas pembelian itu secara tidak langsung aku telah di 'hire' utk menjadi model sambilan..posingg posingggg je keje, sebab ade paparazzi yg curi tangkap gambo..hihihihi


Bermula la pekerjaan si model gedik berposing dengan Over sekali....bile gambo posing maut gile tu bermakna tiada penonton menyaksikan kejadian itu. Bersendirian bersama si cameraman, maka posing sgt Maut..kah kah kahhh..



Becanda dipasiran pantai...ni pantai tipu jerkk!! kt Pullman Putrajaya.....nak posing kt swimming pool ramai sgt orang ler, segan mak! auwwww auuuu....posing kt tasik pun boleh la....semua posing di putrajaya, naik segan ler aku takut geng2 ofis nampak aku yg bposing AREA OFIS!!!cisss......selalu lalu lalang g keje lalu situ pun dok tangkap gambo, malu seyhhh...



Posing ini pulak pabila ramai mata memandang @ terpaksa membataskan aksi2 gedix disitu..


Setelah penat berposing, maka gaji haruslah dibayar setimpal dengan hasil usaha model bergaya sakan..dengan itu, si dia telah membenarkan aku memborong 3 pasang kain ela untuk dijadikan baju kurung. walaupun hari raya sudah lama lepas, aku tetap beli jgak utk dijadikan baju keje! Sebagai upah menjadi model part time tadi....ati pun mula rasa segan bile ada paparazzi yg snap snap & terus snap mase aku tgh sebok membeli belah...see jari aku menunjukkan 3 bermakna 3 helai yg aku nak borong..hahahha


okeh, yang ni pun nak jugak....senyum gedix supaya si dia membelikan lagik! jadi 4 helai baju yer kawan2...tambah lagi 1..kah kahh..padan muke!



Bukan setakat kain ela saja, kasut pun nak jugak....handbag pun nak jgak. tak de plak die snap time aku beli handbag!



Begitulah kegirangan hati si Model Part Time yang keje tak sampai 2 jam tapi upah melebih2 dari harga posing maut yg tak de nilai tuwhh..hahahhahahaha...Tiada lagi merajok & jeles menjeles lagi sebab da dapat upah untuk memposingkan diri & menutup kejelesan si kekasih hatinya...




so.....B bile next session utk photography??tak sabar da nak upah lagi nih..hahahhahahaa....


tengok2, buat muka tak puas hati ker???hehehhehee...'lawa jgk gambo yg aku snap nih..terror gak aku guna kamera ni' ==>kata hati..kah kahh kahhh

Tuesday, January 5, 2010

3 komen
helooooo

so sorry la kengkawan, sebab da lame tak hapdet ini belog. Tersangat ler BZ lately sampai keje pun sampai kene overtime. adusshhhhh! nak karang2 ayat kt belog ni pun aku tak sempat, padahal belambak2 cite yg syok tertangguh nih....nanti aku free aku hapde, okehhh......bye!

Saturday, January 2, 2010

Ketammu Ketamku jua...

2 komen


Meet my Ketam too...fini....

Ini sume pengaruh kuat fini la nih. Bulan belum mengambang lagi da mengidam nak makan ketam jugak!! bukan main mahal lagik ketam skrg ni sebab bukan musimnye lagik..teringin punye pasal, nak tak nak kena la merajinkan diri utk masak, sebab tak taw kat mane restoran yg de ketam. Pegi beli ketam suh die siang & potong siap2, balik umah campak je dlm periuk! nak ikut resipi fini, tapi tak menjadi..membe umah suh masak cili padi ler pulak..haaishhhh...Siap de cili sebagai hiasa lagi tuw.....hehhehehee....next time nak try jgk resipi fini

sory guys..lupe nak letak resipi aritu..hehehhe

ditumbuk:
1. Cili Padi
2. Kunyit Hidup
3. Bawang merah
4. Bawang putih

masukkan dalam kuali:
1. Ketam
2. Santan
3. bahan2 yg telah ditumbuk
4. Daun Kunyit
5. Asam keping

Then, bukak api & tunggu sehingga mendidih...masukkan air sedikit jika kuah pekat, taruk garam & aji.....SIAP....senang bukan????kih kihhh...resipi ikut kepala sendiri....rase?boleh la telan dikala perot lapaaa...hehehhee


Birthday Gurl

0 komen

Aku dapat email dari mak aku, die email gambar time hadiah bufday yg aku kasi delivery arituwh. Ohhhh, lawa gak bunga tu erk?kih kihhhhh...tapi ballon tu, indah kabar dr rupa...lain yg die tunjuk dlm order aritu, tapi lain pulak ballon yg die bagi. Aku kasi Bunga & Ballon, abg aku kasi Kek & Ballon (atas nasihat & pembelian oleh aku). kih kihhhh.....

Aku hanya dapat menatap dalam email ni saje la kek Choclate Indulgence nih. Nak merase sgt ler jauh nak pegi kan?mane tak nye, yang melantaknye...sgt ler ramai...hahahahahaha...bagus gak idea aku utk kasi kek ni kan?dpt gak la kenyangkan perut dorang2 nih...

masing2 muke kelaparan jer tuwh!kih kihhhhh

Love is in the air

0 komen

ohhh, sungguh cepat mase berlalu...tup2, da tinggal 10 hari je lagi sebelum majlis pertunangan aku. sangat suspen okeh!
.
MyEm0.Com
.
preparations sume alhamdulilah 90% da siap, yang lain insyaallah aku akan selesaikan.
.
Make Up : DONE
Baju & Accessories : Last Fitting on 4th Febuary
Pelamin : DONE
Khemah : DONE
Katering : DONE
Hantaran : 30 hb Januari pegi amek!
DOor Gift : Da beli, tapi belum letak dlm paper bag lagik
.
oh ye.....aku mintak maaf kepada rakan2 taulan yg aku tak jemput hadir utk majlis nih. Bukan ape, aku just buat kecil2 sajee. nanti time kawen nnt aku SURE jemput korang sume sekali nanti. Tapi aku janji aku akan update selalu dalam blog utk tatapan kawan2. At least walaupun korg xdatang still leh follow perkembangan majlis tu nanti. sangat banyak dugaan aku dalam persediaan majlis ni. Nanti pas majlis aku akan cerita semuanya...okehh??

Sory la..

0 komen
hooohoooola...
camne nak start eh?mmmm, semalam mak aku call. Die taw aku ade blog ni sume tapi die tak berape nak selesa dgn kawan2 ofis die yg bace blog aku ni. Sebab nanti dikire macam bgossip kt ofis ngan ape yg aku tulis kt blog nih. Lagipun, benda yg mak aku rase nak rahsiakan dari kawan2 die pn leh kantoi bile bace blog aku nih. Contohnye : Hadiah bufday yg aku delivery kt ofis tu, majlis tunang kakak aku aritu & majlis merisik aku. Yang aku pelik tu, camne dorg boleh cari link blog aku ni pun tak taw sedangkan mak aku sendiri pun tak taw link blog aku nih..ishhhh!!
nyampah tul...MyEm0.Com
Oleh itu, aku da pun berjanji utk men DELETE @ mem PRIVATE kan blog aku ni just utk kawan2 aku jerk. mula2 janji nak delete, tapi rase sayang plak kan. Lepas tu, membe aku FINI ajarkan aku utk privatekan blog aku ni. Maka, terpaksa la aku mintak email kawan2 yg sudi nak bace blog aku nih. tak la nnt aku tulis utk aku sorg2 je bace kan??hehehehhee..MyEm0.Com
Keep reading my blog okeh!!!!! syg korang sume....muah muah ...MyEm0.Com

sebok jerk!

0 komen

ini cerite berkenaan abg ku yg mensebokkan diri nak kasi bunga jugak utk mak aku! cisss.kacau daun saje kauu. Mak aku dpt je bunga dr aku pagi tadi terus disebarkan seluruh pelusuk alam yg die dpt bunga. maka dengan dengkinya abg aku pun sebok nak kasi jgk memandangkan die tak taw nak kasi hadiah ape tahun nih. masa mak aku bgtaw dpt bunga terus abg aku call aku utk mintak tolong ORDER kan utk die, die juz kasi duit jerk!heh, ingat aku tak de keje lain ker?mentang2 la aku ni secretary, abes ko pun nak mempergunakan aku gak erk?ok ok, takpe...utk mak happy, aku buatkan jgk la..

mari aku tempek gambar abg aku yg mensebokkan diri tuwh! berkacamata, ketinggian serupa aku, tetapi agak montel dr aku!hahahaha, perasan jerk...setelah setelah diberi 100% kepercayaan, maka aku sesuka hatinya menukar bunga kepada sebuah kek Chocolate Indulgence yang sgt nyummy dari secret recipes & ballooooon birthday. yela, aku da kasi bunga kan?takkan nak kasi bunga lagi kot, bih baik kasi mak aku telan kek yg sedap ni, de gak pekdahnyer......

Balllloooooonnn yg sgt cute!

Chocolate Indulgence yg mengiurkann..
Yang ni aku order Jam 11.30 pagi, jam 4 petang deliver. Sangat pantas kamo bancuh ini kek!hahahhaaa..bagus2. aku dapat ape??dapat meleleh kan air liuq ajer la...oh ye, harga tidak dpt dipamerkan disini yer, nanti kantoi pulak sama makku. cek sendiri dlm website okeh?! marilah sama2, ber blooming.....daaa~~~~~~~

Mamamamamamamakk!

0 komen

HAPPY BIRTHDAY TO MY MOM...

25 Januari 2010

Genaplah umur mak aku 52 Tahun. To be honest, aku bagitaw mak aku siap2 semalam yang aku memang tak de beli hadiah ape2 lagi memandangkan gaji masuk arini, memang tak sempat nk menyopingkan diri lagik. Mak pun angguk tanda akur (acehh ayat tak bleh blarh). ohh, hati anak mana yg tak tersentuh kan?terasa bersalah pulak...maka dengan itu, pepagi2 lagi masuk ofis terus booking bunga online di http://www.blooming.com.my/ ni utk dihantar ke ofis makku. cecepat pilih & bayar. Aku request utk sampai ke tangan mak aku tepat jam 11 am.

Jam 10.45 pagi mak aku msg say thanks utk bunga, bagus2. Awal 15minit dr ape yg aku nak. aku booking hari yg sama jam 7.30 pagi, jam 10.45 pagi da sampai, sangat ler cepat mereka bekerja! hehehe...soo happy bila my mom happy......ape yg aku bagi adalah seperti gambar dibawah nih:-

SHANIA

tetibe terperasan yg ballon tu tulis "happy valentine's day"..adohhhh. Aku call tanye balik org blooming tu, dan mereka sgt cekap!! dorg da siap2 tukar ballon kpd birthday punye ballon sebab da bace message utk kad birthday yg aku kasi utk mak aku. bagus2, tingkat kan prestasi kurangkan kontroversi. layansssssssss hahahhahahaa....

p/s : wahh, baik punye promote nihh....hahaha

0 komen
MyEm0.Com
ohhh emosiku sgt ler berserabut.....

Thank You SooOOO Much

2 komen

HAPPY 2nd BIRTHDAY My BABY

pejam celik pejam celik, da 2 tahun da rupenya mybabymyvi nih. cepat betul masa berlalu, rasa macam baru beli jerk! aritupun keluar jenjalan dengan ika time g umah fini dulu, die boleh plak kate kete aku baru kuar dari kedai. Sebab masih bau kedai lagi! kah kahhhh....yela, mane tak bau kedai lagi, yang naik kete tu pun aku SEORANG sajeee dok pegi balik keje. Time wiken je la pun de orang lain 'tumpang', g dating ke, kua ngan family ke. Itu pun kalau dorg nak naik, kalau tak pun naik kete dorg jerk. tinggallah kete ku berehat-rehat di rumah.

.

Kalau tahun lepas aku sanggup cuti time bufday die utk menservis, mencuci, menjalan2 dgn mybabymyvi yg tersayang, tapi tahun ni...tak dapek nak cuti dah, nak kena saving cuti utk hari penting plak. hihihihiihi...tapi takpe2,nanti kite 'makan kek' sama2 dalam kete, okeh? Just U & Me...tapi aku jela dapat telan kek tu pun.hahahahaha

Mari kte mengimbau kembali kenangan2 bersamaaaamuuuu. Alhamdulillah setakat ni utk pemanduan berhemah aku, tak de lagi accident or kecederaan yg melampau bersama mybabymyvi nih. Takat calar mencalar tu ade la sikit2 disebabkan PEMANDUAN ORG LAIN.
.
Kenangan paling pahit & tak dapat aku lupakan pun yg memaksa aku berhabis cuti aku adalah time kes JPJ. Puteri lilin ni terOver mentinted cermin kereta. time tu pun atas PEMANDUAN ORG LAIN masa ondaway ke Rawang & telah ditahan ditepi jalan atas kegelapan mentinted. Tapi tak Over pun sebenarnye. still nampak lagi kalau aku korek hidong dlm kete. Tapi abg JPJ kate tak boleh letak material kt cermin. laa, kalau camtu memang rugi la org kedai yg jual tinted kan. Aku siap kena report dtg balik kt JPJ utk tunjukkan aku da koyakkan tinted tuw walaupun tinted tu tak la segelap mane pun. Selamat ler ade warranty 2 tahun, lepas je balik dr JPJ, pegi balik kedai tu kasi tinted balik...kah kah kahhh......lagi ditegur lagi dibuat!hahhahahaa. setakat ni tu je la kenangan yg agak pahit kelat la sepanjang aku bersama mybabymyvi nih.
.
Diharapkan kau dapat berjasa untuk aku lagi utk tahun2 yang akan datang. Takkan pernah aku menduakan @ menggantikan engkau dengan yang lain. INI JANJI AKU....dengan syarat engkau tak meragam, okey..LOVE u mybabymyvi...muahhhh!!

Rescue 911

0 komen
suatu petang sabtu yang hening:-

ayah : kat mana?
aku : mmmm, nape yah?
ayah : kete ayah rosak tengah jalan ni..
aku : kt mane tu?
ayah : betul2 dpn Petaling Street nih..
aku : okeh, ayah tunggu situ
ayah : bawak hery sekali
aku : mmm??ok2..(kalau aku sorg pun, bukan aku bleh buat pe pun) hihihi

Kebetulan aku memang ade kt area bukit aman time tuwh, terus ajak myB g tengok kete ayah yg rosak tu. Ondaway tu, myB da sebok call kawan2 die utk dptkan towing..



ayah aku nak pinjam emergency sign nih dari kete aku sebab kete die tak de. Ayah aku kata JPJ lalu lalang situ da bising tak letak sign nih..malangnya ada sebuah teksi eksekutif yg kaler biru tu sesuke hati mak bapak die je lanyak bende nih! praaaaaaaappppppppppp..driver teksi tu siap buat muka tak besalah plak..sesedap rase ko je kan nak langgar, aku pun tak rasmikan lagi taw. ade la org yg bersimpati kasi solotep (betul ke ejaan ni?) utk tampal balik benda yg patah tuwhh. Sadis2...sudah jatuh ditimpa tangga pula..huhhuuuhuuuu



nasib la labuuuu.....



sampai2 je kt tempat tu, kesian plak aku tengok ayah aku dok sorg2 tepi jalan. okehh, sgt ler jem disitu..byk betul kereta time tuwh.



walaupun kereta rosak, sempat lagik suh aku amek gambar die sebegini...tunjuk THUMB UP plak tuwh?gembira ke kete rosak?ke gembira duit nak diabeskan kt apek nih??ish ishhhh....



Terus bawak ke bengkel......tak sampai 10 minit apek tu tukar bende ape tah kt enjin tu, then terus boleh start balik kete tuwh. Saba je la, selamat ler bukan aku yg bawak kete tu..kalau tak, mau aku nangis tepi jalan kalau kete rosak.hehehheh

Lagi dan Lagi

4 komen

Kerajinan memasak sudah membuak2, tetapi kerajinan memblogging sangat lah merundum. Arini, aku cuti anta mak aku pegi appointment doktor kt hospital sg.buloh. Juz g amek result darah aritu. ehh, security kt hospital tu hensem2 erk??muda remaja u..mak aku pun cakap camtu. mcm anak yusof haslam tu pun ade taw!! serius ni...tak caya g tengok sendirik. (lari topik ler plak) hahaha...

ok2, ni nak cite dinner aku utk malam nih...pergghhhh, sangat merajinkan diri pegi Tesco SEORANG DIRI diulang yer, SEORANG DIRI. Gile semangat nak pegi shopim sampai sanggup pegi sorang2 sebab kawan2 sume keje kan, aku sorg je la sesuke hati cuti arini. aku pun ape lagik pegi tolak troli lelaju la sebab takutttttt. hahahahaaa... Bile da sampai area seafood tu, ati sudah terpaut dengan ini Ketam.....1 bulan bape kali mau makan ketam daaaaa.....tapi kali ni NEKAD & TEKAD utk ikut resipi fini nih. Tapi lupa beli Cili Padi la pulak, nerbes la katekan g shopim sorg. maka digantikan dengan Cili kering je la..kali ni, aku suh abg tu, potong kecik2 ketam tu, baru ler senang aku nak ngapp terus dlm mulot.kih kihihhhhh



Fini, resipi tu memang superrbbb!!! daun kari tu buat sambal jadi pedas menyengat, bau pun mengancam gilersssss.....makan pulak time panas2, melelehhhhhhh sluurrrrpppppp....


10.01.10

7 komen

10 JANUARI 2010 (AHAD)

OFFICIALLY BOOKED

Welcome to my Family...

my nanny yg sarungkan cincin...







i'm soooooooo happyyyyyy

Next adalah hari pertunangan...mcm2 bende kena pikir, pening2....da la keje ngah bz skrg ni....Hope semua berjalan dengan lancar nanti..aminnnn...doakan aku ye kawan2..hehehe

Model Part Time

8 komen
Selamat Tahun baru ye kawan2, walaupun da lewat 6 hari aku wish at least aku wish, betul tak??azam baru pun tak sempat nk publish kan..ntah ape yg dibzkan sgt ntah aku nih..Arini aku rindu plak nak memblogging.





Maka....diumumkan, untuk tahun baru 2010..selain daripada dpt naik Gred baru, status baru, dapat jugak la 'kekasih' baru.


Meet my new baby....opsss, sila jgn perasan!! not mine.... si budak gedix2 yg tak reti2 nak menyimpan duit utk kawen, tapi dah menggadaikan duit utk beli bende nih! Sgt jeles okey bile duit si dia bukan digadaikan utk beli barang2 aku..hahahhaa...Siap merajok 4 jam semata2 jeles dengan perhatian si dia yg telah beralih pd 'kekasih' baru die nih!! ohh Canon 500D...kamu sgt mengada2 menggoda laki aku...cisssss



Setelah itu, sehari selepas pembelian itu secara tidak langsung aku telah di 'hire' utk menjadi model sambilan..posingg posingggg je keje, sebab ade paparazzi yg curi tangkap gambo..hihihihi


Bermula la pekerjaan si model gedik berposing dengan Over sekali....bile gambo posing maut gile tu bermakna tiada penonton menyaksikan kejadian itu. Bersendirian bersama si cameraman, maka posing sgt Maut..kah kah kahhh..



Becanda dipasiran pantai...ni pantai tipu jerkk!! kt Pullman Putrajaya.....nak posing kt swimming pool ramai sgt orang ler, segan mak! auwwww auuuu....posing kt tasik pun boleh la....semua posing di putrajaya, naik segan ler aku takut geng2 ofis nampak aku yg bposing AREA OFIS!!!cisss......selalu lalu lalang g keje lalu situ pun dok tangkap gambo, malu seyhhh...



Posing ini pulak pabila ramai mata memandang @ terpaksa membataskan aksi2 gedix disitu..


Setelah penat berposing, maka gaji haruslah dibayar setimpal dengan hasil usaha model bergaya sakan..dengan itu, si dia telah membenarkan aku memborong 3 pasang kain ela untuk dijadikan baju kurung. walaupun hari raya sudah lama lepas, aku tetap beli jgak utk dijadikan baju keje! Sebagai upah menjadi model part time tadi....ati pun mula rasa segan bile ada paparazzi yg snap snap & terus snap mase aku tgh sebok membeli belah...see jari aku menunjukkan 3 bermakna 3 helai yg aku nak borong..hahahha


okeh, yang ni pun nak jugak....senyum gedix supaya si dia membelikan lagik! jadi 4 helai baju yer kawan2...tambah lagi 1..kah kahh..padan muke!



Bukan setakat kain ela saja, kasut pun nak jugak....handbag pun nak jgak. tak de plak die snap time aku beli handbag!



Begitulah kegirangan hati si Model Part Time yang keje tak sampai 2 jam tapi upah melebih2 dari harga posing maut yg tak de nilai tuwhh..hahahhahahaha...Tiada lagi merajok & jeles menjeles lagi sebab da dapat upah untuk memposingkan diri & menutup kejelesan si kekasih hatinya...




so.....B bile next session utk photography??tak sabar da nak upah lagi nih..hahahhahahaa....


tengok2, buat muka tak puas hati ker???hehehhehee...'lawa jgk gambo yg aku snap nih..terror gak aku guna kamera ni' ==>kata hati..kah kahh kahhh

3 komen
helooooo

so sorry la kengkawan, sebab da lame tak hapdet ini belog. Tersangat ler BZ lately sampai keje pun sampai kene overtime. adusshhhhh! nak karang2 ayat kt belog ni pun aku tak sempat, padahal belambak2 cite yg syok tertangguh nih....nanti aku free aku hapde, okehhh......bye!

Ketammu Ketamku jua...

2 komen


Meet my Ketam too...fini....

Ini sume pengaruh kuat fini la nih. Bulan belum mengambang lagi da mengidam nak makan ketam jugak!! bukan main mahal lagik ketam skrg ni sebab bukan musimnye lagik..teringin punye pasal, nak tak nak kena la merajinkan diri utk masak, sebab tak taw kat mane restoran yg de ketam. Pegi beli ketam suh die siang & potong siap2, balik umah campak je dlm periuk! nak ikut resipi fini, tapi tak menjadi..membe umah suh masak cili padi ler pulak..haaishhhh...Siap de cili sebagai hiasa lagi tuw.....hehhehehee....next time nak try jgk resipi fini

sory guys..lupe nak letak resipi aritu..hehehhe

ditumbuk:
1. Cili Padi
2. Kunyit Hidup
3. Bawang merah
4. Bawang putih

masukkan dalam kuali:
1. Ketam
2. Santan
3. bahan2 yg telah ditumbuk
4. Daun Kunyit
5. Asam keping

Then, bukak api & tunggu sehingga mendidih...masukkan air sedikit jika kuah pekat, taruk garam & aji.....SIAP....senang bukan????kih kihhh...resipi ikut kepala sendiri....rase?boleh la telan dikala perot lapaaa...hehehhee


 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template