Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Sunday, December 26, 2010

0 komen
Hello guys,
Aku kt Suria City hotel johor bahru. Servis sgt lembab!! Da kul 3 baru terkial-kial cari blik kosong. Padahal da booking awal dlm internet. Mau blacklist ini hotel pasni.aiyaaak ni la yg malas nk try hotel lain. Statik 1 hotel je la pasni. Indah kabar dari rupa rupenye..

Monday, December 20, 2010

0 komen
tiada mood langsong utk berblog akhir-akhir ni. mungkin kerana tak de cite menarik akhir- akhir ni. Emosi pulak agak tak stabil. rase sume orang buat salah dengan aku. sume nak cari gado ngan aku. nape erk?

MyEm0.Com

mungkin aku harus menyendiri buat sementara waktu......sebelom lagi banyak hati yg akan terluka.

Tuesday, December 14, 2010

saya sudah gilaa...

0 komen

Game ini!!!!!



seperti orang ketagihan dadah mungkin! haiyoooo, ni sume gara-gara en. adik & cik kakak yg sebok maen game ni last weekend kt umah mak. sebok suh tutup kedai la, bukak kedai la, buat kek la, hangus la ape2 la. aku ni pun dok sebok la menengoknye. tup tup dengan aku sekali hanyut maen same. coiiiiiiiii, memang betul buang masa, tapi puas ati doww, tak dapat bukak kedai bebetul memain pun syok jugak ape...

semalam malam punya cerita:-

cik aku : b, mkn malam nanti bawak laptop..
en.tunang : nak buat ape?
cik aku : nak tutup kedai kejap
en.tunang : kedai?kedai ape pulak?
cik aku : kedai jual kek & cupcakes
en.tunang : bile pulak buat bisnes jual kek ni?
cik aku : bisnes facebook nye game je ahh
en.tunang : hoiishhhh, memain tul la. da taksub r tuh. sape pulak yg hasut game ni, aritu sebok ngan fishville..
cik aku : kuikuiii...

lepas makan:-
cik aku : esok kte kua makan malam tak?
en.tunang : nape?xtau lagi la..
cik aku : klu kua makan, nk baking kek & tutup kedai
en.tunang : haiyooooo, amek je la berukband tu bawak balik
cik aku : hohh?betol ke b???nnt b nk men laptop cemane?
en.tunang : takpe, kt ofis de Wifi. ma guna la berukband tu kt ofis.
cik aku : hooooo, syg b lebih r cenggini.

..............................................................................

bile sudah taksub, orang sekeliling pun harus pasrah jugak. so, kawan-kawan mari lah kte berangan-angan bukak kedai sendiri tanpa keluarkan modal sesen pun. mariii.................

Thursday, December 9, 2010

perkenalkan......

0 komen
my new POUCH....



jenis baldu okeh, da letih r nak harung handbag sane sini. pastu ikut baju pulak, de baju yg sesuai dgn handbag, de baju yg tak sesuai dengan handbag. So decide takmo penim-penim pale, pakai pouch lagi selamat kot. lagipun kecian kt en.tunang yg kena hangkut handbag yg berat dengan Rokok, Wallet, Kunci Umah en. tunang punye sendiri tu. See, die suke menumpang handbag. that's y aku selalu suh die pegang handbag yg da berat dengan barang die tu.

(sumbangan en.google)

bile da pakai pouch ni, no more barang en.tunang lagik. kuikuiiii....alasan je tu xmo bwk handbag!





tapi bile en.tunang tolong pegangkan pouch aku ni, aku rase lawak pulak.......contoh seperti dibawah.


(sumbangan en.google)

bile tengok die kepit pouch tu kt ketiak die rase..owhhhhh, girly-girly gitu. macam nyah pun ade. sooooo shuwweett! cian dieee, nak buat camane dapat bini yg malas nak pegang handbag.

Love u baby! muahhhhh.....



Hari minggu yang padat

0 komen
Minggu lepas aku tak balik sg.buloh. Sebab banyak hal yang perlu diselesaikan segera. En.tunang pun baru balik dari outstation seminggu, sebelum en.tunang outstation ke Langkawi pulak pasni maka haruslah selesaikan perkara-perkara penting dulu.


Sabtu pagi kasi peluang kt en.tunang qada'kan tido die yg tertunggak. Baru balik dari Kelantan jam 5 pagi. harus kasik tido dulu sebelom berjalan kesana kemari. maka pagi tu aku wat keje rumah tangga la kan. Bajet nak kejutkan en.tunang dalam kul 2 petang, tup-tup kul 12 tengahari die da call aku dlu. (senang pulak mamat ni bangun tido). pelik je rase..semangat nak berjalan kot?ke rindu kat i???kuikuiiii.....Tujuan pertama-tama sekali adalah pergi hantar baju nikah ke tailor di Medan Mara.



Mak aku bising, mak mertua bising, kakak aku bising sumeorang bising r. marah nape tak g hantar baju nikah lagi. da tinggal sebulan lebih je lagi kan. aku yg tak risau tetibe jadi cuwak pulak. Tengok orang lain sume 5-6bulan da hantar awal-awal. aku pulak jenis yg konon-konon nak tunggu kurus sikit kot baru g hantar. bajet bleh kurus la ko kan. teheheee....Kertas pink aku punye, kertas puteh en.tunang punya. kenapa 2??satu pengapit lelaki punya baju. ohh, heaven gile ko jd pengapit dapat kain baju free. siap jahit kooo. untung sangat da tu. pengapit pompuan nan ado tau! jahit sendiri jerk. Collect pada 15 Januari 2011. hope kedai ni tak buat perangai la kan......



Perkara kedua terpenting adalah Gelang mak nok! memandangkan aku ni jenis bukan suke sgt nak jadi mami jarom ni, susah sikit la nak g survey sane sini bagai kan. Lepas g tempah baju, terus g The Mines, carik dekat kedai Tomei kedai yang sama dengan time beli cincin risik & tunang aritu. kt situ banyak sikit choice kot? sesampai je, mari la pilih mane yg dapat panahan cinta pertama dari aku. En.tunang diam dowhh, die pasrah je mane yg aku pilih. (jarang ni berlaku yer). Selalu die sebok kondem itu ini, tapi kali ni die senyap. bile tanye die cakap, "it's yours. B setuju je mane yg ma suke". gile ahhhh, so aku boleh pilih dengan aman sekali tanpa gangguan. Inilah cinta pandang pertama, dah try yang ni pastu bile try yg lain dah rase tak lawa je sume. ni jugak yang berkenan dihati nampaknye.....



Ini gelang sudah over the budget okeh. hadoiii, emas sudah naik harga RM157/gram. Tapi bile en.tunang kate takpela, sekali seumur hidup je pun kan nak kawen ni. suke la mak nok! siap plus dengan loceng lagik tuh, tambah lagi la berat gelang tu.kuikuiiiii. memang menghabeskan duit laki betol aku nih. tapi aku sangat puas hati!!! tapi lepas tu bgadoh pulak pasal kotak gelang tu. Aku sebok nak warna merah tu. senang nak letak dalam dulang hantaran nanti, en. tunang pulak suke kotak yg complicated tuh. yg kena bukak beriben-riben bagai. coiiiiii, da gado-gado manje depan amoi kedai tomei tu, terus amoi tu kasik dua-dua kotak. hahahhahaa..


tapi gado-gado manja tu tak selesai disitu saje ye, sambong balik kat kedai tempat buat hantaran Maskahwin & gelang nikah nih. hoiiii, nak yg merah tu...macam bekas mutiara nganga je gitu. En.tunang pulak nak kotak gambar cacing bergelung-gelung tuh. sape menang cube teka??mencikk!


Gambar hantaran tak sempat pulak disnap! sebab terkejar-kejar ke Rawang pulak. Mak en.tunang sudah tunggu utk pergi tengok perabot. Memandangkan umah putrajaya da penoh perabot, umah sg.buloh pun bilik pengantin da siap. tinggal uma rawang je yg belom settle lg. Mak en.tunang carikkan, kami ni pegi tengok-setuju-bayar-hantar umah-siap! mari update status barangan yg telah disiapkan...weweeeeeee........


p/s : suke pegi uma en.tunang di rawang. bagaikan puteri bile sesampai disambut dengan puluhan kucing yg comel!!! meoowww, meeoowww...mau culik seekor, mak mertua tak kasikkk, kutkut kedekut ah makcik nih!hahahhahahah




Wednesday, December 8, 2010

0 komen
masa berlalu sangatlah pantas....
rase terkapai-kapai tangan ni
mungkin memerlukan 25jam sehari
sedar tak sedar da mau masuk
pertengahan disember. huhuhuuu
rase cuwak!!
semoga semua dipermudahkan Tuhan...

Friday, December 3, 2010

Entry Jiwang, sila muntah..

0 komen
Saya rindu-rinduan budak ini....MyEm0.Com



baru seminggu outstation, tapi rase bagai berbulan lamanye MyEm0.Com
bile dekat dok sebok bercakar MyEm0.Com
bile da jauh baru lah terase kesunyian MyEm0.Com

no more makan malam kt luar setiap malam yg menggemokkan itu MyEm0.Com

wahai pujaan malaya, pulanglah lekassss......(sila tampa saya laju-laju)

Dengan itu, saya isytiharkan esok............

pegi berpoya-poya kt DESA WATERPARKKKKKKK!!!! MyEm0.Com

bersama kawan-kawan ofis bagi menghilangkan stress menunggu laki balik outstation!
kuikuikuiiii......lupe sekejap kt en.tunang buat seketika esok. sorry baby...i pegi mandimanda, lupe kat u kejap. pas balik berpoya-poya tu nanti i sambong rindu kt u balik okeh?bahahahaha....(sgt kejam)


ok, mau packing baju-baju utk bermandi manda esok. lalalalalalaaaaaa....
diluar Senyum tapi dalam hati sape tau...
dalam hati i ade taman tau MyEm0.Com
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



Wednesday, December 1, 2010

0 komen
saya mau kawen
tarikh sudah dekat
tinggal lagi sebulan lebih
tapi saya rasa macam tak bersedia
bukan taknak kawen
tapi mungkin sebab

BAJU NIKAH TAK HANTAR TAILOR LAGI!!!!!!!!!!


kedai mane nak hantar pun tak tau lagi
patut ke saya menggelabah sekarang????
salahkan en.tunang sbb die suh saya tunggu die balik
outstation sabtu ni baru nak pegi hantar tailor.
aritu mau pegi hantar time abg bertunang tapi tidak sempat
haaaisshhhh!!mau kawen ke tamau ni??


Abang saya tiru saya....harus marah @ pasrah?

0 komen
En.Abang Engagement Day



Tema adalah pink. (tiru warna hantaran). selamat la baju raya tahun ni ada warna tu. recycle la balik. Ni la first time kteorang sekeluarga merasa pegi pinang anak dara orang. selalu mak ayah dok tunggu kt umah tunggu org datang pinang anak dara yg comey lotey ni. kuikuiiii.....



Tetamu datang awal, boleh pulak tetamu marah kat tuan rumah sume masih berbaju tido lagi dan berair liur basi lagi?harus dipaksa tetamu utk lekas bersiap. rileks, masih awal la....jemput makan dulu....



haruslah gambar aku lebih over dari orang yg dirai. Harus wajibulghunnah la orang kate bile en.tunang sendiri menjadi photographer tidak berbayar kami. sila la salahkan en.tunang ye, bukan aku yg gile glamer.



Tugas aku?siapkan hantaran. besar tugas tu bagi pihak lelaki. kire aku punye keje la sume tu kan. Rombongan lelaki bukannye nak order makan katering ke pe ke. so, nak disenangkan cerita aku pun sebok lately, aku tempah je kt kedai. kedai yang sama dengan time aku tunang aritu. harga pun murah, lawa pun lawa. berbaloi-baloi lahhhh...



si UCU bersama anak lari tema daa..ni sure mak lupe gtau adek tunggal lelaki die tema kami ari tu. boleh la tu. kire jadi leader la kan.



Tugas aku lagi berat bile disuruh pegang cincin tu sampai la ke rumah perempuan. hooiiii, hilang cincin tu 3 bulan gaji aku hangus wehhh. setiap minit aku dok cek handbag. takut punye pasal.



see, wedding planner tengah sebok membetulkan hantaran. kt umah elok je kemas, sampai sini abes tunggang langgang. kena la baiki balik.



tengok, over tau...tengah-tengah orang ramai aku dok merangkak sana sini. uishh, glamor kejap.....teeehehehhee






senyum nampak??????????



kteorang ni agak kekok sikit dengan Bakal kakak ipar ni. agak belom masok sekepala lagi. boleh pulak aku panggil die 'aiza, meh r sini bergambar'. hellloooooo?die lagi tua dari aku. harusss panggil KAK AIZA. coiiiii, terlepas pulak depan orang ramai. so rude okeh aku nih. Da terbiase kt umah borak ngan mak ayah panggil gitu. nasib le labuuu...









tu mynanny, baru 3minit hasut suh pakai tudung ariani, terus die paksa g beli kt ariani. kuikuiiii, ajaran sape la nih. tu, kak long & nanny tu ngah pakai tudung arini yg baru dibeli semalamnya da terus pakai keesokkannye. cepat betol tergoda dengan hasutan ye...



tengok la en.abg ipar snap gambar. saje je die masukkan sekali gambar bapak die yg tengah duduk santai disebelah kanan tu. heeyy, orang da kenal la bapak mu itu. takyah la kasi enterprem kt gambar ni. saba je lahh..



si adik, si tunang abg, si abang, si tunang adik.
okeh, sila ambil no.giliran ye. beratur dibelakang aku & en.tunang. Tapi yang pasti dorg da menyebok booking katering sekali time ayah booking katering utk aku. hey, tak aci. aku kena tunggu selang setahun dari tarikh kakak aku kawen aritu, korang boleh kawen dlm tahun yg sama dengan aku. yang geramnye hanya 5 BULAN pas majlis aku. TAK ACIIIIIII...gedix!tak suke!mencik!!bluwerrkkkkkk...


Jang ohh jang....sampai hati ekau...

0 komen
Jang, ekau da janji nak kawen ngan den an?asal ekau kawen ngan orang lain?den merajok ni ha....kuikuikuiiiii. MyOne&OnlyBestfriend lelaki sudah pun kawen. dulu die dok sebok mengadu tak de awek la ape la, tup-tup tengok dio kawen dulu pulak dari aku. tu la dinamekan jodoh kan yang?



Mana-mana lelaki yang aku penah kawan, dengan hery ni sorang je la yang en.tunang kasi kawan lebih-lebih. dah pecaye sgt da kot? Siap panggil yang (sayang) still okey lagi. die tau kot tu hanya panggilan je pom. Depan isteri die pun boleh cakap cmtu jgk tanpa rase segan silu boleh?kuikuiiii, da terbiase lidah ni kot. harap2 si isteri tidak la terasa atau jeles okeh? no hard feeling okeh yaya. kte da setuju nak jadi MADU kan kan???bahahahhahaa....



Dearie Hery & Yaya, Semoga berbahagia ke akhir hayat. I'm Happy for you dear. Conguratulations!!


p/s : yang, ekau da dapek isteri lawa ni jago boto-boto yo......


Melbourne - Day 5

0 komen
Last day...yeyyyy, malaysia here i come. berusaha sedaya upaya cari baju i love melbourne tshirt hitam ni. sampaikan en.adik terpaksa pakai baju girl okeh.kuikuiiii..naseb ko la dek...









jom balik!!



Si anak lagi besau dari si bapak nampaknye.huhuhuuuu....(nampak sgt berlakon eh?)kuikuiii






Coverage sangat hebat, boleh msg dengan en.tunang dengan hebat semasa disana. Rm2/sms pun sanggup!! sudah rindu ini budak! rase nak lompat-lompat je bile nampak en.tunang da tunggu kt arrival hall tu. terus lupe mak bapak!kuikuiii...da rindu sgt tu yg penat2 pun masih sanggup berjalan-jalan di downtown lagi tuh walaupun hujan. nak urut kaki la alasan kan, tapi nak g dating sebenarnye. cettt! pastu esok demam!! padan muke....hujan KL ni byk penyakit tol la...



TAMAT cite Melbourne. Next vacation is........................


Melbourne - Day 4

0 komen
oh sudah lame tertangguh sambongan cite melbourne ni ye. okeh mari sambong balik jom.

Hari ke-4 ni sangat menguji kesabaran iman. sejok die kemain lagi, kalah London i tell u..bajet cam ujan die cam kt malaysia jer gitu kan. da separuh jalan nk ke Harbour Mall harus lah berpatah balik sebab kesejokan yg melampau tuh utk ambil baju sejok. Mak aku ni pulak, kalau da jenis dah separuh jalan, nak patah balik memang nanado la kan. memang die xsuke la 2-3 kali jalan. jadi mak kena tinggal kt hotel. coiiii, beh baik xyah ikot klu asyik dok bilik jerw...



Dari nak ke Harbour Mall, terus tak jadi dan terus menuju ke Victoria Market yg sekangkang berok je dari hotel tu. sebab masa agak suntuk sebab tourist guide akan amek pada jam 1230tengahari. harus berjalan secara laju-laju utk cepat. nanado mase lagi da nak bershopping lagi pas balik dari berjalan dengan tourist guide ke philips island tu. keesokkannye da nak balik kan..



okeh, slamat da spare 1 baju sejok ni, kalau tak mau aku pun dok hotel sekali ngan mak. namau keluar, sejok bekuss~~



Bile hujan, ditambah pulak dengan angin kus-kus yang macam angin dalam peti es tu, memang mengancam ahh!



ok, bas da datang...mari naik!!!!



Sebelum ke Philips island, singgah jumpe boyfriend dulu...memasing ngadap aku. ingat aku nak kasi korang makan keh?kuikuiii...



sampai sekarang agak konfius dengan wombats tu. dlm melayu dipanggil ape erkk?????anyone??



bajet2 macam sonata musim bunga la kan. kalau la umah aku boleh tanam2 pokok2 gini. alangkah sorga!



hujan lagi....nak tengok koala pun kena berlari-lari. meet myBoyfriend, En.Koala..



okeh, da sampai philips island. memang ber++++ la sejoknye. habitat penguins kan sejok beku. da la kena hujan dari pagi sampai petang. kena sejok lagi..tekak kering dow...haishh




bile sejok sure lapar gilossss, for sure la agak susah nk makan sini. memandangkan 1bus tu omputeh sume. kami ber4 je ya malay kan. nak cakap halal food pun dorang bukan paham pong. Sendiri pikir la nak isi perot camane kan.



Beli 1 kongsi 4. omputeh beli sorang satu. mak oiii, belambak betol korang makan kan?tapi apesal tak gemok ehh omputeh ni?? kami yg makan berkongsi ni pun kembang tekak nak abeskan.



Vegetarian Noodle. suku pun tak abes, tak shedap!!!!!mencik....indah kabar dari rupass.. coiiiii. pembaziran betol



yeyyy, last2 time tengok penguins jadi masa utk berchatting. sebab hari yang hujan dan gelap. sejok membeku. maka tengok penguin dari tingkap sajee, tak tengok dari tepi pantai. mau aku keras kejong kat situ nanti...


0 komen
Hello guys,
Aku kt Suria City hotel johor bahru. Servis sgt lembab!! Da kul 3 baru terkial-kial cari blik kosong. Padahal da booking awal dlm internet. Mau blacklist ini hotel pasni.aiyaaak ni la yg malas nk try hotel lain. Statik 1 hotel je la pasni. Indah kabar dari rupa rupenye..
0 komen
tiada mood langsong utk berblog akhir-akhir ni. mungkin kerana tak de cite menarik akhir- akhir ni. Emosi pulak agak tak stabil. rase sume orang buat salah dengan aku. sume nak cari gado ngan aku. nape erk?

MyEm0.Com

mungkin aku harus menyendiri buat sementara waktu......sebelom lagi banyak hati yg akan terluka.

saya sudah gilaa...

0 komen

Game ini!!!!!



seperti orang ketagihan dadah mungkin! haiyoooo, ni sume gara-gara en. adik & cik kakak yg sebok maen game ni last weekend kt umah mak. sebok suh tutup kedai la, bukak kedai la, buat kek la, hangus la ape2 la. aku ni pun dok sebok la menengoknye. tup tup dengan aku sekali hanyut maen same. coiiiiiiiii, memang betul buang masa, tapi puas ati doww, tak dapat bukak kedai bebetul memain pun syok jugak ape...

semalam malam punya cerita:-

cik aku : b, mkn malam nanti bawak laptop..
en.tunang : nak buat ape?
cik aku : nak tutup kedai kejap
en.tunang : kedai?kedai ape pulak?
cik aku : kedai jual kek & cupcakes
en.tunang : bile pulak buat bisnes jual kek ni?
cik aku : bisnes facebook nye game je ahh
en.tunang : hoiishhhh, memain tul la. da taksub r tuh. sape pulak yg hasut game ni, aritu sebok ngan fishville..
cik aku : kuikuiii...

lepas makan:-
cik aku : esok kte kua makan malam tak?
en.tunang : nape?xtau lagi la..
cik aku : klu kua makan, nk baking kek & tutup kedai
en.tunang : haiyooooo, amek je la berukband tu bawak balik
cik aku : hohh?betol ke b???nnt b nk men laptop cemane?
en.tunang : takpe, kt ofis de Wifi. ma guna la berukband tu kt ofis.
cik aku : hooooo, syg b lebih r cenggini.

..............................................................................

bile sudah taksub, orang sekeliling pun harus pasrah jugak. so, kawan-kawan mari lah kte berangan-angan bukak kedai sendiri tanpa keluarkan modal sesen pun. mariii.................

perkenalkan......

0 komen
my new POUCH....



jenis baldu okeh, da letih r nak harung handbag sane sini. pastu ikut baju pulak, de baju yg sesuai dgn handbag, de baju yg tak sesuai dengan handbag. So decide takmo penim-penim pale, pakai pouch lagi selamat kot. lagipun kecian kt en.tunang yg kena hangkut handbag yg berat dengan Rokok, Wallet, Kunci Umah en. tunang punye sendiri tu. See, die suke menumpang handbag. that's y aku selalu suh die pegang handbag yg da berat dengan barang die tu.

(sumbangan en.google)

bile da pakai pouch ni, no more barang en.tunang lagik. kuikuiiii....alasan je tu xmo bwk handbag!





tapi bile en.tunang tolong pegangkan pouch aku ni, aku rase lawak pulak.......contoh seperti dibawah.


(sumbangan en.google)

bile tengok die kepit pouch tu kt ketiak die rase..owhhhhh, girly-girly gitu. macam nyah pun ade. sooooo shuwweett! cian dieee, nak buat camane dapat bini yg malas nak pegang handbag.

Love u baby! muahhhhh.....



Hari minggu yang padat

0 komen
Minggu lepas aku tak balik sg.buloh. Sebab banyak hal yang perlu diselesaikan segera. En.tunang pun baru balik dari outstation seminggu, sebelum en.tunang outstation ke Langkawi pulak pasni maka haruslah selesaikan perkara-perkara penting dulu.


Sabtu pagi kasi peluang kt en.tunang qada'kan tido die yg tertunggak. Baru balik dari Kelantan jam 5 pagi. harus kasik tido dulu sebelom berjalan kesana kemari. maka pagi tu aku wat keje rumah tangga la kan. Bajet nak kejutkan en.tunang dalam kul 2 petang, tup-tup kul 12 tengahari die da call aku dlu. (senang pulak mamat ni bangun tido). pelik je rase..semangat nak berjalan kot?ke rindu kat i???kuikuiiii.....Tujuan pertama-tama sekali adalah pergi hantar baju nikah ke tailor di Medan Mara.



Mak aku bising, mak mertua bising, kakak aku bising sumeorang bising r. marah nape tak g hantar baju nikah lagi. da tinggal sebulan lebih je lagi kan. aku yg tak risau tetibe jadi cuwak pulak. Tengok orang lain sume 5-6bulan da hantar awal-awal. aku pulak jenis yg konon-konon nak tunggu kurus sikit kot baru g hantar. bajet bleh kurus la ko kan. teheheee....Kertas pink aku punye, kertas puteh en.tunang punya. kenapa 2??satu pengapit lelaki punya baju. ohh, heaven gile ko jd pengapit dapat kain baju free. siap jahit kooo. untung sangat da tu. pengapit pompuan nan ado tau! jahit sendiri jerk. Collect pada 15 Januari 2011. hope kedai ni tak buat perangai la kan......



Perkara kedua terpenting adalah Gelang mak nok! memandangkan aku ni jenis bukan suke sgt nak jadi mami jarom ni, susah sikit la nak g survey sane sini bagai kan. Lepas g tempah baju, terus g The Mines, carik dekat kedai Tomei kedai yang sama dengan time beli cincin risik & tunang aritu. kt situ banyak sikit choice kot? sesampai je, mari la pilih mane yg dapat panahan cinta pertama dari aku. En.tunang diam dowhh, die pasrah je mane yg aku pilih. (jarang ni berlaku yer). Selalu die sebok kondem itu ini, tapi kali ni die senyap. bile tanye die cakap, "it's yours. B setuju je mane yg ma suke". gile ahhhh, so aku boleh pilih dengan aman sekali tanpa gangguan. Inilah cinta pandang pertama, dah try yang ni pastu bile try yg lain dah rase tak lawa je sume. ni jugak yang berkenan dihati nampaknye.....



Ini gelang sudah over the budget okeh. hadoiii, emas sudah naik harga RM157/gram. Tapi bile en.tunang kate takpela, sekali seumur hidup je pun kan nak kawen ni. suke la mak nok! siap plus dengan loceng lagik tuh, tambah lagi la berat gelang tu.kuikuiiiii. memang menghabeskan duit laki betol aku nih. tapi aku sangat puas hati!!! tapi lepas tu bgadoh pulak pasal kotak gelang tu. Aku sebok nak warna merah tu. senang nak letak dalam dulang hantaran nanti, en. tunang pulak suke kotak yg complicated tuh. yg kena bukak beriben-riben bagai. coiiiiii, da gado-gado manje depan amoi kedai tomei tu, terus amoi tu kasik dua-dua kotak. hahahhahaa..


tapi gado-gado manja tu tak selesai disitu saje ye, sambong balik kat kedai tempat buat hantaran Maskahwin & gelang nikah nih. hoiiii, nak yg merah tu...macam bekas mutiara nganga je gitu. En.tunang pulak nak kotak gambar cacing bergelung-gelung tuh. sape menang cube teka??mencikk!


Gambar hantaran tak sempat pulak disnap! sebab terkejar-kejar ke Rawang pulak. Mak en.tunang sudah tunggu utk pergi tengok perabot. Memandangkan umah putrajaya da penoh perabot, umah sg.buloh pun bilik pengantin da siap. tinggal uma rawang je yg belom settle lg. Mak en.tunang carikkan, kami ni pegi tengok-setuju-bayar-hantar umah-siap! mari update status barangan yg telah disiapkan...weweeeeeee........


p/s : suke pegi uma en.tunang di rawang. bagaikan puteri bile sesampai disambut dengan puluhan kucing yg comel!!! meoowww, meeoowww...mau culik seekor, mak mertua tak kasikkk, kutkut kedekut ah makcik nih!hahahhahahah




0 komen
masa berlalu sangatlah pantas....
rase terkapai-kapai tangan ni
mungkin memerlukan 25jam sehari
sedar tak sedar da mau masuk
pertengahan disember. huhuhuuu
rase cuwak!!
semoga semua dipermudahkan Tuhan...

Entry Jiwang, sila muntah..

0 komen
Saya rindu-rinduan budak ini....MyEm0.Com



baru seminggu outstation, tapi rase bagai berbulan lamanye MyEm0.Com
bile dekat dok sebok bercakar MyEm0.Com
bile da jauh baru lah terase kesunyian MyEm0.Com

no more makan malam kt luar setiap malam yg menggemokkan itu MyEm0.Com

wahai pujaan malaya, pulanglah lekassss......(sila tampa saya laju-laju)

Dengan itu, saya isytiharkan esok............

pegi berpoya-poya kt DESA WATERPARKKKKKKK!!!! MyEm0.Com

bersama kawan-kawan ofis bagi menghilangkan stress menunggu laki balik outstation!
kuikuikuiiii......lupe sekejap kt en.tunang buat seketika esok. sorry baby...i pegi mandimanda, lupe kat u kejap. pas balik berpoya-poya tu nanti i sambong rindu kt u balik okeh?bahahahaha....(sgt kejam)


ok, mau packing baju-baju utk bermandi manda esok. lalalalalalaaaaaa....
diluar Senyum tapi dalam hati sape tau...
dalam hati i ade taman tau MyEm0.Com
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



0 komen
saya mau kawen
tarikh sudah dekat
tinggal lagi sebulan lebih
tapi saya rasa macam tak bersedia
bukan taknak kawen
tapi mungkin sebab

BAJU NIKAH TAK HANTAR TAILOR LAGI!!!!!!!!!!


kedai mane nak hantar pun tak tau lagi
patut ke saya menggelabah sekarang????
salahkan en.tunang sbb die suh saya tunggu die balik
outstation sabtu ni baru nak pegi hantar tailor.
aritu mau pegi hantar time abg bertunang tapi tidak sempat
haaaisshhhh!!mau kawen ke tamau ni??


Abang saya tiru saya....harus marah @ pasrah?

0 komen
En.Abang Engagement Day



Tema adalah pink. (tiru warna hantaran). selamat la baju raya tahun ni ada warna tu. recycle la balik. Ni la first time kteorang sekeluarga merasa pegi pinang anak dara orang. selalu mak ayah dok tunggu kt umah tunggu org datang pinang anak dara yg comey lotey ni. kuikuiiii.....



Tetamu datang awal, boleh pulak tetamu marah kat tuan rumah sume masih berbaju tido lagi dan berair liur basi lagi?harus dipaksa tetamu utk lekas bersiap. rileks, masih awal la....jemput makan dulu....



haruslah gambar aku lebih over dari orang yg dirai. Harus wajibulghunnah la orang kate bile en.tunang sendiri menjadi photographer tidak berbayar kami. sila la salahkan en.tunang ye, bukan aku yg gile glamer.



Tugas aku?siapkan hantaran. besar tugas tu bagi pihak lelaki. kire aku punye keje la sume tu kan. Rombongan lelaki bukannye nak order makan katering ke pe ke. so, nak disenangkan cerita aku pun sebok lately, aku tempah je kt kedai. kedai yang sama dengan time aku tunang aritu. harga pun murah, lawa pun lawa. berbaloi-baloi lahhhh...



si UCU bersama anak lari tema daa..ni sure mak lupe gtau adek tunggal lelaki die tema kami ari tu. boleh la tu. kire jadi leader la kan.



Tugas aku lagi berat bile disuruh pegang cincin tu sampai la ke rumah perempuan. hooiiii, hilang cincin tu 3 bulan gaji aku hangus wehhh. setiap minit aku dok cek handbag. takut punye pasal.



see, wedding planner tengah sebok membetulkan hantaran. kt umah elok je kemas, sampai sini abes tunggang langgang. kena la baiki balik.



tengok, over tau...tengah-tengah orang ramai aku dok merangkak sana sini. uishh, glamor kejap.....teeehehehhee






senyum nampak??????????



kteorang ni agak kekok sikit dengan Bakal kakak ipar ni. agak belom masok sekepala lagi. boleh pulak aku panggil die 'aiza, meh r sini bergambar'. hellloooooo?die lagi tua dari aku. harusss panggil KAK AIZA. coiiiii, terlepas pulak depan orang ramai. so rude okeh aku nih. Da terbiase kt umah borak ngan mak ayah panggil gitu. nasib le labuuu...









tu mynanny, baru 3minit hasut suh pakai tudung ariani, terus die paksa g beli kt ariani. kuikuiiii, ajaran sape la nih. tu, kak long & nanny tu ngah pakai tudung arini yg baru dibeli semalamnya da terus pakai keesokkannye. cepat betol tergoda dengan hasutan ye...



tengok la en.abg ipar snap gambar. saje je die masukkan sekali gambar bapak die yg tengah duduk santai disebelah kanan tu. heeyy, orang da kenal la bapak mu itu. takyah la kasi enterprem kt gambar ni. saba je lahh..



si adik, si tunang abg, si abang, si tunang adik.
okeh, sila ambil no.giliran ye. beratur dibelakang aku & en.tunang. Tapi yang pasti dorg da menyebok booking katering sekali time ayah booking katering utk aku. hey, tak aci. aku kena tunggu selang setahun dari tarikh kakak aku kawen aritu, korang boleh kawen dlm tahun yg sama dengan aku. yang geramnye hanya 5 BULAN pas majlis aku. TAK ACIIIIIII...gedix!tak suke!mencik!!bluwerrkkkkkk...


Jang ohh jang....sampai hati ekau...

0 komen
Jang, ekau da janji nak kawen ngan den an?asal ekau kawen ngan orang lain?den merajok ni ha....kuikuikuiiiii. MyOne&OnlyBestfriend lelaki sudah pun kawen. dulu die dok sebok mengadu tak de awek la ape la, tup-tup tengok dio kawen dulu pulak dari aku. tu la dinamekan jodoh kan yang?



Mana-mana lelaki yang aku penah kawan, dengan hery ni sorang je la yang en.tunang kasi kawan lebih-lebih. dah pecaye sgt da kot? Siap panggil yang (sayang) still okey lagi. die tau kot tu hanya panggilan je pom. Depan isteri die pun boleh cakap cmtu jgk tanpa rase segan silu boleh?kuikuiiii, da terbiase lidah ni kot. harap2 si isteri tidak la terasa atau jeles okeh? no hard feeling okeh yaya. kte da setuju nak jadi MADU kan kan???bahahahhahaa....



Dearie Hery & Yaya, Semoga berbahagia ke akhir hayat. I'm Happy for you dear. Conguratulations!!


p/s : yang, ekau da dapek isteri lawa ni jago boto-boto yo......


Melbourne - Day 5

0 komen
Last day...yeyyyy, malaysia here i come. berusaha sedaya upaya cari baju i love melbourne tshirt hitam ni. sampaikan en.adik terpaksa pakai baju girl okeh.kuikuiiii..naseb ko la dek...









jom balik!!



Si anak lagi besau dari si bapak nampaknye.huhuhuuuu....(nampak sgt berlakon eh?)kuikuiii






Coverage sangat hebat, boleh msg dengan en.tunang dengan hebat semasa disana. Rm2/sms pun sanggup!! sudah rindu ini budak! rase nak lompat-lompat je bile nampak en.tunang da tunggu kt arrival hall tu. terus lupe mak bapak!kuikuiii...da rindu sgt tu yg penat2 pun masih sanggup berjalan-jalan di downtown lagi tuh walaupun hujan. nak urut kaki la alasan kan, tapi nak g dating sebenarnye. cettt! pastu esok demam!! padan muke....hujan KL ni byk penyakit tol la...



TAMAT cite Melbourne. Next vacation is........................


Melbourne - Day 4

0 komen
oh sudah lame tertangguh sambongan cite melbourne ni ye. okeh mari sambong balik jom.

Hari ke-4 ni sangat menguji kesabaran iman. sejok die kemain lagi, kalah London i tell u..bajet cam ujan die cam kt malaysia jer gitu kan. da separuh jalan nk ke Harbour Mall harus lah berpatah balik sebab kesejokan yg melampau tuh utk ambil baju sejok. Mak aku ni pulak, kalau da jenis dah separuh jalan, nak patah balik memang nanado la kan. memang die xsuke la 2-3 kali jalan. jadi mak kena tinggal kt hotel. coiiii, beh baik xyah ikot klu asyik dok bilik jerw...



Dari nak ke Harbour Mall, terus tak jadi dan terus menuju ke Victoria Market yg sekangkang berok je dari hotel tu. sebab masa agak suntuk sebab tourist guide akan amek pada jam 1230tengahari. harus berjalan secara laju-laju utk cepat. nanado mase lagi da nak bershopping lagi pas balik dari berjalan dengan tourist guide ke philips island tu. keesokkannye da nak balik kan..



okeh, slamat da spare 1 baju sejok ni, kalau tak mau aku pun dok hotel sekali ngan mak. namau keluar, sejok bekuss~~



Bile hujan, ditambah pulak dengan angin kus-kus yang macam angin dalam peti es tu, memang mengancam ahh!



ok, bas da datang...mari naik!!!!



Sebelum ke Philips island, singgah jumpe boyfriend dulu...memasing ngadap aku. ingat aku nak kasi korang makan keh?kuikuiii...



sampai sekarang agak konfius dengan wombats tu. dlm melayu dipanggil ape erkk?????anyone??



bajet2 macam sonata musim bunga la kan. kalau la umah aku boleh tanam2 pokok2 gini. alangkah sorga!



hujan lagi....nak tengok koala pun kena berlari-lari. meet myBoyfriend, En.Koala..



okeh, da sampai philips island. memang ber++++ la sejoknye. habitat penguins kan sejok beku. da la kena hujan dari pagi sampai petang. kena sejok lagi..tekak kering dow...haishh




bile sejok sure lapar gilossss, for sure la agak susah nk makan sini. memandangkan 1bus tu omputeh sume. kami ber4 je ya malay kan. nak cakap halal food pun dorang bukan paham pong. Sendiri pikir la nak isi perot camane kan.



Beli 1 kongsi 4. omputeh beli sorang satu. mak oiii, belambak betol korang makan kan?tapi apesal tak gemok ehh omputeh ni?? kami yg makan berkongsi ni pun kembang tekak nak abeskan.



Vegetarian Noodle. suku pun tak abes, tak shedap!!!!!mencik....indah kabar dari rupass.. coiiiii. pembaziran betol



yeyyy, last2 time tengok penguins jadi masa utk berchatting. sebab hari yang hujan dan gelap. sejok membeku. maka tengok penguin dari tingkap sajee, tak tengok dari tepi pantai. mau aku keras kejong kat situ nanti...


 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template