Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Saturday, December 26, 2009

Penantian...

3 komen

Penantian itu memang satu penyeksaan....ari rabu lepas, mak ayah adik aku da balik dari London, aku pun jadilah tukang drivernye. ehh salah2, co-pilot sebab driver B aku. Idok ler aku berani diri drive sensorang kt kawasan gelap area KLIA tuwhh..Sepatutnye sampai jam 8.30 malam, tetapi delay sampai jam 9.43 malam. Delay sebab salji sgt tebal sebelum belepas dari airport..

pergghhh, memang ler berasap!!selamat ler myB ikut sekali tak la aku bosan sensorang kan. sementara tunggu, snap snap n snapp.....Lepas je dorg sampai, time ondaway nak balik sg.buloh tuwh, bape kali benti mak aku muntah tepi jalan. Aitt?kate da sehat...apesal plak muntah2 lagik nih. aku da risau da. Then sampai je sg.buloh tetibe je mak aku nak singgah makan, die teringin 'kerabu kaki ayam'??!! sakit2 pun selera bukan main pelik lagik. Bayangkan la kul 12 malam makan tomyam, dorg beselera sungguh, rindu kt tomyam kot??lagipun time tu pun kt london tengah time lunchh..patut ler kebuluran je dorg, Jetlag lagik rupenye..aku ngan B sekadar kongsi nasi separuh2, mate kteorg da berat gile da, esok nak keje..bantal lagik menarik dari makan tengah2 malam bute tuwh.


Sebelum aku balik ptrajaya mlm tu jgak, mak aku mintak tolong hantar die kt hospital sg.buloh keesokkan harinye utk recheck balik, surat dari doktor liverpool pun de bawak. Aku da serbasalah dah, da la tak apply cuti lagik, terpaksa la amek Emergency Leave, kul 2-3 pagi msg bos bgtaw nak cuti.heehhehee...

keesokkan pagi tu, pegi hospital kul 11 pagi, cek2 sume...doctor just amek darah & tunggu keputusan 14hb jan nanti...itu sajeeee...penat aku amek EL, tak sampai sejam pn kat hospital...cissss.......

Tuesday, December 22, 2009

Quiz Box

0 komen

Tag dari Fini, da lame jgk tak buat tag mengetag nih. thanks to fini la yer...susah2 jerk.hehhehheeh..hutang settle dah..


Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You are a true romantic. When you are in love, you will do anything and everything to keep your love true.

Your readiness to commit to a relationship:

You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

The seriousness of your love:

You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?

Your views on education

Education is less important than the real world out there, away from the classroom. Deep inside you want to start working, earning money and living on your own.

The right job for you:

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

How do you view success:

You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.

What are you most afraid of:

You are afraid of things that you cannot control. Sometimes you show your anger to cover up how you feel.

Who is your true self:

You are full of energy and confidence. You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. You might occasionally be calm and still, but never for long.


Link quiz bg sesape yg nak mencube sila la : http://www.quizbox.com/personality/test82.aspx




3 komen

Bz lately...mcm2 nak kene buat, pening betul nak pikir!
da tak sabar da nih....sebulan lebih lagik..Can't Wait...

kawen oh kawen..

5 komen
Kami da boleh kawen dah! yahuuuuu.....almaklumlah, sabtu & ahad lepas da pegi kursus kawen la katekan, bile ustaz bagitaw kene isi borang ini, borang tu, pegi sini, pegi situ, rase cam susah jerk. Patut ler ramai kawen kt siam jer, senang cite...

Kursus aku aritu kt setiawangsa, gile gelabah punya nak datang sebab da lewat. Kteorg datang pun ngam2 kul 10pagi, ingatkan kteorg org last yg datang, ade jugak yg ceramah da start sejam baru datang.Gile tak aci la cenggini...
.
.
Sumpah sombong aku ngaku sendiri ni time kt kursus aritu. tak tegur pun org kiri kanan, dok syok sendiri jerk. Da dorg pn menyombong dengan aku, takkan aku nak terhegeh2 plak kan??bajet bagus la kan bf masing2 ade datang skali kan. Aku pun dlm klas dok msg2 ngan B aku msg kate xde kawan la pe la, tapi yg sejok ati aku tu bile B aku ckp "Takpe, bia B je jadi kawan ma"...wahhh, lagi menyombong la aku pastuh!kah kah kahhhh....
.
.
Ari ahad kelas pun separuh hari jer, so kteorg pun g jenjalan la konon2nye.....

Tengok muke tekejut aku tuwhh..ni bebetul tekejut taw..time ngah nak amek gambar ni tetibe je terSnap bile nampak gambar seterusnyerr ni....

Jem gile nak mampos punye!!! adoiiii.. da la muntut da sakit dok berjam2 dlm kelas tadi, jem pulak..dekat sejam jgak la sangkut kt sini. Bukan nak g jauh pun, nak g lowyat je pun..Ade plak abg polis jaga tak kasi masuk lorong parking tu, kene wat tawaf dulu plak depan BB nih..tension jerkkk.....selamat bukan aku yg pijak minyak..hahahhahaa

sumpah tak mo jejak lagi BB ni lagik kalau setakat sesaje nak jalan2..

Friday, December 18, 2009

Berita terkini hiburan sensasi...

5 komen
Dapat email dari ayahku yg disayangi..ahaksss!!! rase pelik plak beremail-emailan dengan ayah sendiri....selalu main msg & call je terus, leceh je rase beremail2 nih...ayahku berkata:-

Salam,

mak dah keluar hospital semalam 15/12/2009 dan 16/12/2009 baru balik rumah k.baite. Ada terima 2 surat - satu lapuran doktor yg mengatakan mak datang 30/11 lepas tu masuk hospital ke bangor3/12/2009 hingga 9/12/2009 lepas di pindahkan ke hospital Royal Liverpool pada 9/12/2009 hingga 15/12/2009 dengan jenis sakit dan tekanan darah. Surat ke 2 surat cuti sakit selama 3 minggu. Ayah rasa surat seperti ini ok sebab ada sebut tarikh masuk hospital kt bangordan liverpool.Ayah jumpa Seteven Jerat semasa rehat2 kt lobby hospital.

Sekian wassalam.

Lega hati aku dapat email dari ayah aku ni. Nampaknye tiket yg aku booking utk 21hb tu memang ngam2 la dengan kesehatan mak aku..Tak saba nak tunggu dorang sume balik, sudah tentu2 aku de kirim jajan2 yang aku tak sempat nak beli arituwhhh...
p/s : bile da berjauhan dari mak ayah baru la tahu perasaan bertanggungjawab & kasih syg mak ayah tu lagi hebat..rindu mak ayah adik!!!huwaaaaa..............

Thursday, December 17, 2009

.......

2 komen
Esok cuti umum, Tapi aku kene keje utk kemas2 bilik utk 6S. Sape keje gomen taw la ape tu 6S tu..terase diri umpama kanak2 tadika pulak nak label2 tempat dengan kertas kaler warna-warni nih..
.
.
.
Hari sabtu & ahad pulak hari utk mendatingkan diri...
MyEm0.Com
tapi kami dating kt dewan dengar ceramah
adoiiii...kene attend kursus kawen ler plak.
hope penceramah tu tak membosankan la.
Minggu ni je yg myB free,
lepas2 ni die akan kerap outstation smpai tahun depan..
okeh aku kena tinggal lagik..padan muke aku!
.
.

Tuesday, December 15, 2009

I would like to announce you...

13 komen


We're getting Enggaged!!!

Ingat tak kotak ni yg aku tunjuk kt entry ole2 dari bintulu tu? MyB balik je dari Bintulu, terus die ajak aku g beli cincin..wahhh, terharu gituww!! Aku taw ramai da yg da dpt tangkap ape yg aku nak umumkan ni pun kan?sebab aku da letak countdown hari tunang tu da pun kt blog ni sebelum aku umumkan. iye, kawan2 lain sume da beranak pinak, aku ni baru je la nak melangkah ke alam pertunangan...haishhhh....

Sekarang ni, preparation sume da 60% siap....tinggal tunggu tarikh tu sahaja. Really excited la pegi beli barang2 tunang ni, time ni la nak gadoh2 manje sume..sorang nak kaler ni, sorg nak design camni, sorg nak itu ini. Pk2 balik rase cam kelakar la plak.

So, aku da tepati janji utk war2kan pertunangan aku..tapi utk jemputan, aku & family akan menjemput saudara mara & kawan2 yg terdekat..harap kawan2 lain yg tak dijemput tu faham okey, baru tunang je pun. Kawen nanti aku akan war2kan lagi,k...jangan terasa hati ye pada yg tak dijemput..

DOUBLE TRIPLE HAPPY !!!!MyEm0.Com

p/s : sape yg dapat teka dengan betul tu, nantikan hadiah seposen dari aku yerk..hahahah

4 komen
sudah selesai cerita pasal holiday aritu, aku de hutang lagi satu lagi entry....pengumuman penting utk diwar-warkan... MyEm0.Com nantikan next entry okeh?! jom la main teka2...sape dapat teka dgn betul.....dapat seposen!MyEm0.Comhahahhaa

Bedford

0 komen
Last day berjalan2 lagi pagi tuw, sebab flight pun kul 11.30 malam, masih sempat utk berjalan utk kali terakhirnye....kami ke bedford pulak..ade pasar pagi, tengok buah2an & sayur2an die segar2 jer, tetibe je membuak2 je ati nak beli buah ni sume, tapi......buat berat beg jer nanti...ayah aku beli strawbery 3 paket utk bwak balik wales..

bersarapan utk kali kedua kt sini....

=========================================


tempat ni best....sesuwai utk org yg dlm mood honeymoon or nak berdating2kan diri...
sooooo romantikkkkkk...


pilih la jalan yg luruss.....

kalau musim luruh ni, sure lagi romantika de amourr nihhh...haaishhh...

sudah rindu sama itu chenta hati, kasi peluk ini pokok lerrr pulak..

pokok tu yg besar @ aku yg kurus???hahahhaa

This is da last entry bout this vacation..To Kak baite & family terima kasih banyak2 sebab kasi tumpang rumah, jadi driver kteorg, jadi tukang masak, tolong bawak jalan2..sume2 lah...walaupun holiday kali ni agak merunsingkan sebab kene ulang alik hospital. ! nanti nak honeymoon kte datang sane lagik okeh???hehehehehee.....Bigggg hugs!!

Kota London

0 komen

sehari sebelum berlepas pulang ke malaysia, kteorg da sampai kt London da. 1 hari tu nak cover 1 kota london memang xdapat la kan, mane yg sempat jela kteorg pegi.

Buckingham Palace..










kalau la malaysia seindah begini......


kami round london menggunakan TUBE...London Underground

ngeri tak??tube....macam dalam longkang dalam tanah jerk..

pass utk sehari suntuk, mane2 nak jalan pun boleh....asalkan jangan buang tiket..


Ape yang kami makan?

0 komen

HOMemandangkan aku tengah lapar skrg ni, aku nak cite pasal ape yg aku makan ondaway ke London. ehhh, london ker?kt london pun last day before terbang lik malaysia jer. actually aku byk jalan kt wales..camne nak cakap erk..United Kingdom je la,k..general sikit.hahaha...enjoice!!

Makan dalam flight sesi pertama : mmmm...boleh la..ape2 makan dlm kapal terbang ni, sume rase die jadi lain. tak taw la nape..

3 hours before landing, makan nasi beriani utk sesi kedua : sedapp dapp!!menjilat jari...lapa la time ni, 10 jam lepas makan nasi lemak tadi. lepas bangun tido lak tu..memang tangkap leleh la..hahah

Sesampai je kt Airport London, Kawan mak aku (kak baite) amek kt airport bawak balik wales. perjalanan 7 jam dalam van menyakitkan lagi muntutku ini..sampai2 jer disajikan dengan nasi lemak versi WALES! siap rendang ayam bagai...walaupun time kt sane kul 3.00 pagi kteorg berselera giler sebab kt malaysia time utk bersarapan time tu.

kt rumah kak baite ni, sume bende pun ade...bukak peti ais die,same isi dengan peti ais kt umah aku. Tinggal rajin & tak rajin je la nak masak kan..

Thumb UP!!! megi kegemaran ku..siap ngan cili sos & milo panas..rasa die tetap lain dari yg aku masak kt malaysia, walaupun megi tu aku yg bawak dari malaysia...

Time jalan2 jauh2, cam g manchester, liverpool tu sume kami bawak bekalan makanan nasi dlm van. incase lapar, bentang la tikar tepi jalan makan kan...tapi malangnye nasi tu sume makan da macam makan lauk2 yg baru keluar dari peti ais..da sejok & agak keras...huhhhh, penyudahnyer...McD la penyelamat. Fillet O Fish & Fries + Hot Choclate..

Kalau malas nak masak pun, jalan sikit depan umah..da de kedai halal dalam 4-5 kedai jugak la. tapi byk jenis style makan cam pak arab nye makanan..

Burger tu lagi besau dari saiz muke haku..gile besar & banyak giler..separuh pun aku tak habes! tu pun da tolak tepi sayur2an baru la nampak nipis sikit...

Abang aku makan Doner Kebab...besau jugak! nyesal lak beli byk2...tak taw yg gabak besau gini..hahahhaa

itu hot chocholate yg aku sangat gemari masa kt sane, sangat sedap!! buah2an pun sume segar...paling aku suke grapes seedless....tak yah cuci2 da, terus ngaapp jer!!gerenti bersih...

Ni sesi menggedik...ondaway flight balik KL, kteorg menggedik takmau makan makanan free..nak jugak beli !! nak abeskan duit Pounds sebenarnye. Perut memang da xleh terime nasik lagi da, sebab muak makan nasi beras basmati 9 hari 9 malam..byk x??hahaha....semua ni tidak termasuk nasi lemak & mineral water tu.. 5 Pounds. duit malaysia dalam RM 30...



ohhh...kenyang sudah..sesampai je airport, terus ajak myB pegi makan TOM YAM!! sangat rindu kan tomyam kegemaranku.....bayangkan jam 12 malam makan tomyam...pastu makan xhengat dunie punye, macam setahun tak makan (bak kate myb) hahahhaa....

Penantian...

3 komen

Penantian itu memang satu penyeksaan....ari rabu lepas, mak ayah adik aku da balik dari London, aku pun jadilah tukang drivernye. ehh salah2, co-pilot sebab driver B aku. Idok ler aku berani diri drive sensorang kt kawasan gelap area KLIA tuwhh..Sepatutnye sampai jam 8.30 malam, tetapi delay sampai jam 9.43 malam. Delay sebab salji sgt tebal sebelum belepas dari airport..

pergghhh, memang ler berasap!!selamat ler myB ikut sekali tak la aku bosan sensorang kan. sementara tunggu, snap snap n snapp.....Lepas je dorg sampai, time ondaway nak balik sg.buloh tuwh, bape kali benti mak aku muntah tepi jalan. Aitt?kate da sehat...apesal plak muntah2 lagik nih. aku da risau da. Then sampai je sg.buloh tetibe je mak aku nak singgah makan, die teringin 'kerabu kaki ayam'??!! sakit2 pun selera bukan main pelik lagik. Bayangkan la kul 12 malam makan tomyam, dorg beselera sungguh, rindu kt tomyam kot??lagipun time tu pun kt london tengah time lunchh..patut ler kebuluran je dorg, Jetlag lagik rupenye..aku ngan B sekadar kongsi nasi separuh2, mate kteorg da berat gile da, esok nak keje..bantal lagik menarik dari makan tengah2 malam bute tuwh.


Sebelum aku balik ptrajaya mlm tu jgak, mak aku mintak tolong hantar die kt hospital sg.buloh keesokkan harinye utk recheck balik, surat dari doktor liverpool pun de bawak. Aku da serbasalah dah, da la tak apply cuti lagik, terpaksa la amek Emergency Leave, kul 2-3 pagi msg bos bgtaw nak cuti.heehhehee...

keesokkan pagi tu, pegi hospital kul 11 pagi, cek2 sume...doctor just amek darah & tunggu keputusan 14hb jan nanti...itu sajeeee...penat aku amek EL, tak sampai sejam pn kat hospital...cissss.......

Quiz Box

0 komen

Tag dari Fini, da lame jgk tak buat tag mengetag nih. thanks to fini la yer...susah2 jerk.hehhehheeh..hutang settle dah..


Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You are a true romantic. When you are in love, you will do anything and everything to keep your love true.

Your readiness to commit to a relationship:

You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

The seriousness of your love:

You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?

Your views on education

Education is less important than the real world out there, away from the classroom. Deep inside you want to start working, earning money and living on your own.

The right job for you:

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

How do you view success:

You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.

What are you most afraid of:

You are afraid of things that you cannot control. Sometimes you show your anger to cover up how you feel.

Who is your true self:

You are full of energy and confidence. You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. You might occasionally be calm and still, but never for long.


Link quiz bg sesape yg nak mencube sila la : http://www.quizbox.com/personality/test82.aspx




3 komen

Bz lately...mcm2 nak kene buat, pening betul nak pikir!
da tak sabar da nih....sebulan lebih lagik..Can't Wait...

kawen oh kawen..

5 komen
Kami da boleh kawen dah! yahuuuuu.....almaklumlah, sabtu & ahad lepas da pegi kursus kawen la katekan, bile ustaz bagitaw kene isi borang ini, borang tu, pegi sini, pegi situ, rase cam susah jerk. Patut ler ramai kawen kt siam jer, senang cite...

Kursus aku aritu kt setiawangsa, gile gelabah punya nak datang sebab da lewat. Kteorg datang pun ngam2 kul 10pagi, ingatkan kteorg org last yg datang, ade jugak yg ceramah da start sejam baru datang.Gile tak aci la cenggini...
.
.
Sumpah sombong aku ngaku sendiri ni time kt kursus aritu. tak tegur pun org kiri kanan, dok syok sendiri jerk. Da dorg pn menyombong dengan aku, takkan aku nak terhegeh2 plak kan??bajet bagus la kan bf masing2 ade datang skali kan. Aku pun dlm klas dok msg2 ngan B aku msg kate xde kawan la pe la, tapi yg sejok ati aku tu bile B aku ckp "Takpe, bia B je jadi kawan ma"...wahhh, lagi menyombong la aku pastuh!kah kah kahhhh....
.
.
Ari ahad kelas pun separuh hari jer, so kteorg pun g jenjalan la konon2nye.....

Tengok muke tekejut aku tuwhh..ni bebetul tekejut taw..time ngah nak amek gambar ni tetibe je terSnap bile nampak gambar seterusnyerr ni....

Jem gile nak mampos punye!!! adoiiii.. da la muntut da sakit dok berjam2 dlm kelas tadi, jem pulak..dekat sejam jgak la sangkut kt sini. Bukan nak g jauh pun, nak g lowyat je pun..Ade plak abg polis jaga tak kasi masuk lorong parking tu, kene wat tawaf dulu plak depan BB nih..tension jerkkk.....selamat bukan aku yg pijak minyak..hahahhahaa

sumpah tak mo jejak lagi BB ni lagik kalau setakat sesaje nak jalan2..

Berita terkini hiburan sensasi...

5 komen
Dapat email dari ayahku yg disayangi..ahaksss!!! rase pelik plak beremail-emailan dengan ayah sendiri....selalu main msg & call je terus, leceh je rase beremail2 nih...ayahku berkata:-

Salam,

mak dah keluar hospital semalam 15/12/2009 dan 16/12/2009 baru balik rumah k.baite. Ada terima 2 surat - satu lapuran doktor yg mengatakan mak datang 30/11 lepas tu masuk hospital ke bangor3/12/2009 hingga 9/12/2009 lepas di pindahkan ke hospital Royal Liverpool pada 9/12/2009 hingga 15/12/2009 dengan jenis sakit dan tekanan darah. Surat ke 2 surat cuti sakit selama 3 minggu. Ayah rasa surat seperti ini ok sebab ada sebut tarikh masuk hospital kt bangordan liverpool.Ayah jumpa Seteven Jerat semasa rehat2 kt lobby hospital.

Sekian wassalam.

Lega hati aku dapat email dari ayah aku ni. Nampaknye tiket yg aku booking utk 21hb tu memang ngam2 la dengan kesehatan mak aku..Tak saba nak tunggu dorang sume balik, sudah tentu2 aku de kirim jajan2 yang aku tak sempat nak beli arituwhhh...
p/s : bile da berjauhan dari mak ayah baru la tahu perasaan bertanggungjawab & kasih syg mak ayah tu lagi hebat..rindu mak ayah adik!!!huwaaaaa..............

.......

2 komen
Esok cuti umum, Tapi aku kene keje utk kemas2 bilik utk 6S. Sape keje gomen taw la ape tu 6S tu..terase diri umpama kanak2 tadika pulak nak label2 tempat dengan kertas kaler warna-warni nih..
.
.
.
Hari sabtu & ahad pulak hari utk mendatingkan diri...
MyEm0.Com
tapi kami dating kt dewan dengar ceramah
adoiiii...kene attend kursus kawen ler plak.
hope penceramah tu tak membosankan la.
Minggu ni je yg myB free,
lepas2 ni die akan kerap outstation smpai tahun depan..
okeh aku kena tinggal lagik..padan muke aku!
.
.

I would like to announce you...

13 komen


We're getting Enggaged!!!

Ingat tak kotak ni yg aku tunjuk kt entry ole2 dari bintulu tu? MyB balik je dari Bintulu, terus die ajak aku g beli cincin..wahhh, terharu gituww!! Aku taw ramai da yg da dpt tangkap ape yg aku nak umumkan ni pun kan?sebab aku da letak countdown hari tunang tu da pun kt blog ni sebelum aku umumkan. iye, kawan2 lain sume da beranak pinak, aku ni baru je la nak melangkah ke alam pertunangan...haishhhh....

Sekarang ni, preparation sume da 60% siap....tinggal tunggu tarikh tu sahaja. Really excited la pegi beli barang2 tunang ni, time ni la nak gadoh2 manje sume..sorang nak kaler ni, sorg nak design camni, sorg nak itu ini. Pk2 balik rase cam kelakar la plak.

So, aku da tepati janji utk war2kan pertunangan aku..tapi utk jemputan, aku & family akan menjemput saudara mara & kawan2 yg terdekat..harap kawan2 lain yg tak dijemput tu faham okey, baru tunang je pun. Kawen nanti aku akan war2kan lagi,k...jangan terasa hati ye pada yg tak dijemput..

DOUBLE TRIPLE HAPPY !!!!MyEm0.Com

p/s : sape yg dapat teka dengan betul tu, nantikan hadiah seposen dari aku yerk..hahahah

4 komen
sudah selesai cerita pasal holiday aritu, aku de hutang lagi satu lagi entry....pengumuman penting utk diwar-warkan... MyEm0.Com nantikan next entry okeh?! jom la main teka2...sape dapat teka dgn betul.....dapat seposen!MyEm0.Comhahahhaa

Bedford

0 komen
Last day berjalan2 lagi pagi tuw, sebab flight pun kul 11.30 malam, masih sempat utk berjalan utk kali terakhirnye....kami ke bedford pulak..ade pasar pagi, tengok buah2an & sayur2an die segar2 jer, tetibe je membuak2 je ati nak beli buah ni sume, tapi......buat berat beg jer nanti...ayah aku beli strawbery 3 paket utk bwak balik wales..

bersarapan utk kali kedua kt sini....

=========================================


tempat ni best....sesuwai utk org yg dlm mood honeymoon or nak berdating2kan diri...
sooooo romantikkkkkk...


pilih la jalan yg luruss.....

kalau musim luruh ni, sure lagi romantika de amourr nihhh...haaishhh...

sudah rindu sama itu chenta hati, kasi peluk ini pokok lerrr pulak..

pokok tu yg besar @ aku yg kurus???hahahhaa

This is da last entry bout this vacation..To Kak baite & family terima kasih banyak2 sebab kasi tumpang rumah, jadi driver kteorg, jadi tukang masak, tolong bawak jalan2..sume2 lah...walaupun holiday kali ni agak merunsingkan sebab kene ulang alik hospital. ! nanti nak honeymoon kte datang sane lagik okeh???hehehehehee.....Bigggg hugs!!

Kota London

0 komen

sehari sebelum berlepas pulang ke malaysia, kteorg da sampai kt London da. 1 hari tu nak cover 1 kota london memang xdapat la kan, mane yg sempat jela kteorg pegi.

Buckingham Palace..










kalau la malaysia seindah begini......


kami round london menggunakan TUBE...London Underground

ngeri tak??tube....macam dalam longkang dalam tanah jerk..

pass utk sehari suntuk, mane2 nak jalan pun boleh....asalkan jangan buang tiket..


Ape yang kami makan?

0 komen

HOMemandangkan aku tengah lapar skrg ni, aku nak cite pasal ape yg aku makan ondaway ke London. ehhh, london ker?kt london pun last day before terbang lik malaysia jer. actually aku byk jalan kt wales..camne nak cakap erk..United Kingdom je la,k..general sikit.hahaha...enjoice!!

Makan dalam flight sesi pertama : mmmm...boleh la..ape2 makan dlm kapal terbang ni, sume rase die jadi lain. tak taw la nape..

3 hours before landing, makan nasi beriani utk sesi kedua : sedapp dapp!!menjilat jari...lapa la time ni, 10 jam lepas makan nasi lemak tadi. lepas bangun tido lak tu..memang tangkap leleh la..hahah

Sesampai je kt Airport London, Kawan mak aku (kak baite) amek kt airport bawak balik wales. perjalanan 7 jam dalam van menyakitkan lagi muntutku ini..sampai2 jer disajikan dengan nasi lemak versi WALES! siap rendang ayam bagai...walaupun time kt sane kul 3.00 pagi kteorg berselera giler sebab kt malaysia time utk bersarapan time tu.

kt rumah kak baite ni, sume bende pun ade...bukak peti ais die,same isi dengan peti ais kt umah aku. Tinggal rajin & tak rajin je la nak masak kan..

Thumb UP!!! megi kegemaran ku..siap ngan cili sos & milo panas..rasa die tetap lain dari yg aku masak kt malaysia, walaupun megi tu aku yg bawak dari malaysia...

Time jalan2 jauh2, cam g manchester, liverpool tu sume kami bawak bekalan makanan nasi dlm van. incase lapar, bentang la tikar tepi jalan makan kan...tapi malangnye nasi tu sume makan da macam makan lauk2 yg baru keluar dari peti ais..da sejok & agak keras...huhhhh, penyudahnyer...McD la penyelamat. Fillet O Fish & Fries + Hot Choclate..

Kalau malas nak masak pun, jalan sikit depan umah..da de kedai halal dalam 4-5 kedai jugak la. tapi byk jenis style makan cam pak arab nye makanan..

Burger tu lagi besau dari saiz muke haku..gile besar & banyak giler..separuh pun aku tak habes! tu pun da tolak tepi sayur2an baru la nampak nipis sikit...

Abang aku makan Doner Kebab...besau jugak! nyesal lak beli byk2...tak taw yg gabak besau gini..hahahhaa

itu hot chocholate yg aku sangat gemari masa kt sane, sangat sedap!! buah2an pun sume segar...paling aku suke grapes seedless....tak yah cuci2 da, terus ngaapp jer!!gerenti bersih...

Ni sesi menggedik...ondaway flight balik KL, kteorg menggedik takmau makan makanan free..nak jugak beli !! nak abeskan duit Pounds sebenarnye. Perut memang da xleh terime nasik lagi da, sebab muak makan nasi beras basmati 9 hari 9 malam..byk x??hahaha....semua ni tidak termasuk nasi lemak & mineral water tu.. 5 Pounds. duit malaysia dalam RM 30...



ohhh...kenyang sudah..sesampai je airport, terus ajak myB pegi makan TOM YAM!! sangat rindu kan tomyam kegemaranku.....bayangkan jam 12 malam makan tomyam...pastu makan xhengat dunie punye, macam setahun tak makan (bak kate myb) hahahhaa....
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template