Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, November 30, 2009

Buh-Byeee...

4 komen
To All my friends.....


Aku akan meninggalkan blog ini bersawang utk 2 minggu. Seperti yg korang taw, aku akan berlepas ke Kota London arini, jam 3.30 pm dengan ditemani oleh si Chenta Hati yg akan kurindui ituww..yarrkk!hahahahah...ayat skema nak mampos! Memandangkan yg pegi ni sekeluarga..kereta agak tidak muat utk disumbat dlm 1 kereta dengan beg yg terlebih muatan. Maka si Chenta Hati telah menggadaikan body..ehh ehhh...salah...gadaikan cuti...semata2 utk hantar aku ke airport bersama-sama utk belakon cite telenovela babak nangis teresak2 di airport utk berpisahh..sangat sadis tu! hahahhaa...at least aku de tukang angkat dan tarik beg nanti. Time balik dr london nanti pun ade driver akan jemput aku dr airport..syokk2!!!! hahaha...Doakan semuanya selamat yer kawan2, Insyaallah kalau ada masa dan kesempatan aku akan online dari sane..bergantong pd tahap kesebokkan aku nanti...


p/s : aku ade pengumuman penting nak diumumkan lepas balik dari London nanti.(sila buat aksi tekejut spt dibawah!!)hahaha..nantikan berita gumbire ituwww.....double triple happy!!!!!muahh muahhhahahaha.....

Saturday, November 28, 2009

duit oh duit...

4 komen
Semalam pegi ler convert duit...duit malaysia yang ditukarkan sebanyak ini....
RM 4,000.00

Rate : RM 5.67 = 1 Pound Sterling
5 kali ganda duit malaysia..ish ishhh, tokey minyak pn boleh rugi camni!


setelah ditukar menjadi sebanyak ini saje...huhh ..terasa kerugian disini..

cukup ke aku nak shopping nih?tak pe la..klu tak cukup, credit card la jawabnyer..kalau tak pun, 'bank bergerak' aku pun ikut skali kan? sila la bawak duit byk2 ye ayahku...hahahhaha

Thursday, November 26, 2009

5 komen
Align Center

4 days to go!

huhh..cepat betul mase berlalu, rase macam baru je booking tiket flight ni.
tak sabar da nak pegi nih!! brg2 pn xabes shopping lagik.
Ade sesape yg da penah pegi overseas yg musim winter,
sila la kongsi pengalaman anda dgn aku.
Aku sgt2 memerlukan pengalaman korang!


Owh yer, tadi g cek balik tiket flight yg aku beli ni utk harge arini da jadi berape hengget..
RM 3,918++ taw!! 2 kali ganda mahal dari yg aku beli awal thun aritu!
sangat2 beruntung aku nih...

Monday, November 23, 2009

Geli Gelemann!!

0 komen

Lupe nak cerita, time pegi Sox World tu, adik aku ade amek gloves nih. Adushhh, gile geli geleman aku tengok warna2 die nih....otw dari Jusco balik ke rumah tu adik aku siap suh aku main teka-teka, ibu jari kaler ape, jari hantu kaler ape & utk kesemua jari2 dier tu warna ape..Warna die yg terang benderang & berwarnawarni tu menggelikan ati aku..malangnye utk adult tak byk choice, kanak2 je yg byk pilihan. Kalau tangan aku muat gloves yg kecik tu da lame aku beli satu!! hahahhaha...

Alaa Tomei Tomei...

0 komen
Semalam adalah hari yg dinanti2kan kerana hari itu adalah hari utk mendatingkan diri. Memandangkan si Chenta Hati baru balik dr perlis ari sabtu, ahad itu adalah hari bersuka ria bersama yang tersayang...tetapi agak terkilan disitu dimana...ikuti perbualan tesebut:-
----------------------------------------------------------------
B : ma, kte pegi umah chu na kejap,k?
A : huh?nape plak?kate nak pegi shopping?
B : alaaa..kejap jer, chu na da nk blepas g riyadh da selasa nih..
A : aduhhh..time ni la plak chu na nak pegi?
-----------------------------------------------------------------
Akur dengan permintaan si Chenta Hati, pegi la ke rumah chu na die kt Country Homes, Rawang. Memandangkan Chu na myB akan menetap di Riyadh sebab suami die keje kt sane, nak tak nak pegi la jmpe dulu sebelum die berlepas, kang bape tahun lagi pulak la aku nak dpt jmpe lagik. Ati aku terubat dengan kehadiran bdk kecik ni, alesyha dengan adib yg sudah besar nih. Aritu jmpe masih baby lagi si kecik adib nih, smlm tengok mak aii...da belari2, penat dok main kejar2.

Leka berborak2 dengan chu na...mase utk mendatingkan diri pun telah suntuk. Tak pe la, at least aku gumbire jgk la bermain dgn bdk2 kecik ni. MyB bawak durian yg die beli kt Perlis aritu, alesyha makan gile byk..smpai mak die kene sorokkan durian tu spaya die stop makan durian.

Ini budak besar sangat suke ini budak kecik... suke sakat die, sampai naik merajok da budak kecik tu..tengok muncung die da panjang sedepa da!hahahhahaha....
Gonna miss u Alesyha & Adib...Semoga selamat sampai....

Sunday, November 22, 2009

Baju Sejok!

8 komen
entry ni plak khas utk fini..hhahahahhaa


Baju sejok aku tak beli, tapi telah diberi pinjam oleh FINI. waaahh...TQ so much fini. kalau aku nak beli memang tak berbaloi la kan, ntah bile aku nak pegi negara sejok2 ni lagik pn aku xtaw la kan. lain la fini, selalu g overseas kan?memang patut ler byk baju sejoknyer.. mule2 mase g amek kt uma fini, ingatkan 1 je baju sejoknye..tetibe sekali 3 helai die kasik aku, gile byk betol..Bile aku tengok, baju sejok tu match plak ngan mafla aku..hahahaha..suke2..purple + pink. best2!!

nampaknye aku kene la mencintai warna Hot Pink mulai sekarang..huhuhu....


Masa aku g uma fini, beriya fini ajar aku utk kempiskan baju sejok nih. siap msg aku bgtaw lagi sekali..ok fini, ni step2 yg fini ajar & kte da ikut sebagai bukti yg ape fini ajar tu berkesan dlm ingatan ku...hehehehe...
Cara-cara kempiskan baju sejok ajaran Fini:-
1) Lipat elok2...


2) Masukkan dalam plastik khas

3) Duduk atas baju tersebut utk keluarkan angin (bukan kentot okeh) dlm baju sejok itu. Tapi fini, kte xsampai hati nak duduk atas baju ni. tapi suh adik yg duduk atas baju nih...


4) Kempis la sudah baju ini...
Ini bagi menjimatkan ruang beg aku...kalau xkempis begini, memang xmuat la beg aku nak isi bende2 lain kan????minggu ni kumpul2 barang yg dibeli dulu..next week baru kemas masuk dalam beg..

Sox World!

0 komen

Lepas tu pegi Sox World pulak...byk yg lawa, tapi yg menjadi pilihan hati aku....

So.....Shweeett......ade jari jemari lagik....


Tapi kt Sox World ni tak banyak choice utk gloves la...mane lagi erk tempat lain yg jual gloves??

Winter Time!

0 komen

Semalam sabtu adalah hari shopping sedunia (wlaupun gaji belum masuk lagi). Da tak de mase lagi da, lepas raya haji da nak terus bertolak da. Minggu ni je ade, raye haji pun nak balik kampong. Misi semalam adalah beli semua brg dalam masa 1 hari!! dan hasilnyer...1 beg tarik berserta beg2 plastik.

Beli beg tarik, masukkan semua barang yg dibeli dalam beg tarik..Ringankan beban pegang di tangan. hahahaha...




Dalam beg ade isi okeh, bukan setakat beli beg kosong jerk. Bayangkan la, barang yg dibeli pun da penuh 1 beg, belum lagi nak packing barang2 lagik..haishhh...muat ke beg aku nih nnt??


Setelah dibuang plastik, diasing & dilipat2...ini adalah barang2 aku. byk lagik yg xde ni sebenarnye. hmmm.....cukup ker?rase cam nk xcukup je nih.....hehehehhee....sempat lgik ke nak g beli lagi yer??

Friday, November 20, 2009

Cokolat

3 komen



Nyum2...dapat coklat dari kawan2 ofis yg outstation kt langkawi...
Gaji lambat lagik pun boleh g shopping erk?pelik2...hahahhaa
anyway..thanks yer..ingat jgak korg kt aku yg kesepian & kesunyian nihMyEm0.Com
ahakkkss!! Boleh la menghilangkan tension bekerja...
=======================================
p/s : ape hal bos aku nak ngamok je arini??MyEm0.ComPMS ker?ke nak menapous?bos aku lelaki okeh, tp mood die arini cam mood perempuan plak, pelik aku! tak pasal2 aku kena marah...bos nak sikit cokolat ker??majok erk dorg xkasi bos cokolat ni sikit??ahahahahahha......MyEm0.Com

Thursday, November 19, 2009

Bengong~~

4 komen
Kejadian berlaku semalam (Rabu), di sebuah kedai makan. Aku beli nasi paprik utk makan malam aku ...Setibanya dikaunter utk sesi bayaran:-

Aku : bang, kasi gula2 ni RM5
Abg kedai : mmmmmm...
Aku : sepuloh sen bape bijik?
Abg kedai : sepuloh sen dua bijik..
Aku : ok, kalau saya nak RM5 bape bijik dapat?
Abg kedai : errrr......mmmm...(smbil garu2 kepale)
perbualan terbantut disitu..

abg ni buat aku was2 jerk..reti kire ke tak pun tak taw.dok jadi cashier kalau tak taw kire duit, abis la.....aku pun jadi bengong lak time tu, perot lapo, otak tak bfungsi lak nak kire bape bijik utk RM5! Abg tu pun kire la kt kaunter tu... yokyooo'ooo je die kire..ntah betul ke tak aku pun tak taw...die pun tekan la mesin duit tu...Nasi Paprik + telo dadar = RM 6.00. lepas tu die tanye aku...

Abg Kedai : kakak berape ringgit gula2 nih?
Aku : tiga ringgit..(aku terpinga2, die yg kire bape bijik, die tanye aku plak bape ringgit??tanpa kire bape bijik gula2..aku main sebot jer.hahahahha)

Abg tu terus tekan tiga ringgit kt mesin die...jadi total aku jadi RM 9.00. hahahahahaa... Tak sangka la abg tu lurus je dengar cakap aku kate tiga ringgit. Kalau aku kate singgit, agaknye singgit gak la die tekan kt mesin duit die tuh.
Aku beli gula2 ni sebab nk letak kt ofis, sampai je kt ofis pagi tadi..aku pun dok la ngira bape bijik gula2 yg aku dapat utk tiga hengget yg aku cakap kt abg yg bengong tu..

Agak2 korang bape bijik sumenyer??setimpal x dengan 3 hengget yg aku bayar tu??

Kire punya kira....semua gula2 ada 67 biji gula2...jom kite main kira2....

0.10 sen = 2 biji

RM 1.00 = 20 biji

RM 5.00 = 100 biji

Maka...kalau 67 biji bersamaan dengan RM ???? Lu pikir la sendirik..........hahahahahhaaaaa....

Balang ni dulu aku dok bela ikan laga..seekor demi seekor aku bela. Sampai yang ke4 kali aku da letih da nak bela ikan laga asyik mati jerk, aku buat la bekas gula2..boleh buat amal jariah sikit kan. Ade org masuk bilik aku dapat gula2.

itu sajee kisah bengong semalam.......bye!

Tuesday, November 17, 2009

4 komen
NOT IN A GOOD MOODMyEm0.Com
PLEASE STAY AWAY!!MyEm0.Com

Monday, November 16, 2009

Padan muke aku...

2 komen
"B, lepas ni nak outstation mane plak???nak ole2 lagik....hahahhaha"
kata-kata aku dalam entry sebelum ni menjadik kenyataan! MyEm0.Com
nyesal aku sebut tadi..
MyB baru call jap tadi gtaw yang die kene outstation lagik!
++++++++++++++++++++++++++
b : b kene g kelantan, kedah & perlis.
aku : owhh, ok la tu...masyuk r claim nnt...hehee..bile?
b :ESOK ...
aku : WHAT???esok?gile ke hape?baru balik dari bintulu da kene pegi lagi??bla bla bla...
(dengar la bebelan hebat ikhlas dr haku!!!)
++++++++++++++++++++++++++
MyEm0.Com
Perasaan??tak de perasaan....tetibe teringat kata2 aku kt entry lepas. Harap dapat ole2 lagik..maknanye, nak dating lagik kene tunggu next week! sebab myB outstation kt sane seminggu. Lepas seminggu tu, aku plak terbang g London..haa..PADAN MUKE!!MyEm0.Com

Ole-Ole dari Bintulu

0 komen

Sabtu aritu, myB balik KL dari Bintulu. Bkn main suke ler aku kan, sure la ade ole2 yg aku mintak dlm entry lepas! harap2 bkn ikan masin je la yg die beli kan..Sabtu balik KL, Ahad terus g dating!! gile xsaba kan..

senyum sampai telinge saje...MyEm0.Com

Mari kte tengok ape yg dibelikan utk aku:

1) Ikan Terubuk Masin (perlu ke aku amek gambar ikan masin tu erk??)
korang bayangkan je la erkk, sebab dlm plastik kt peti ais, nak kasi mak aku minggu ni balik sg.buloh..agak tak senonoh nk letak ikan masin kt sini kan.hahahaha...
=================================
2) Kek Lapis Sarawak

Aku bawak g ofis arini, boleh makan dgn kawan2 ofis...makan sorg2 tak syok r!hehehhee
================================
3) Kotak?? Yang ni yang palingggggggggggg special skali!!! aku gile teruja sangat2 nih...ape didalam kotak?lu pikir la sendirik...............hahahhaha....
hepy hepy!! MyEm0.Com

MyEm0.Com B, lepas ni nak outstation mane plak???nak ole2 lagik....hahahhaha

MINES

2 komen

Ari jumaat lepas, lepas habis jaga org lapor diri tu..biasela, lunch utk hari jumaat sangat panjang. Nak pegi pasar tani, alamanda?bosan sangat2 da, nak muntah je kalau sebut alamanda nih. Kteorg pun pilih satu tempat yg agak jauh sikit dari ofis, memandangkan lunch lame kan. Kteorg pegi The Mines, agak teringin nak pegi YAYA kate parking kt sane best! sebab ade petunjuk parking mane kosong akan ade kaler hijau, kalau da penuh signboard akan tulis FULL. Tak payah la kte susah2 g round2 pelusuk alam kan..carik je lampu hijau.heheheh...

Kelaparan aku terserlah dalam gambar ni kan kawan2?? dok usha pinggan orang sebelah macam harimau nak terkam mangsanya!hahahaha...Geng sebelah plak buat muke teruja nak makan..adusshhhh.....hahahah

tengok...tengah sedut air pn sempat lagik usha pinggan jiran..

nyummyy......

Amacam?Terliur tak???? slurrrppppppppp.....

Friday, November 13, 2009

Lapor Diri

2 komen
Bukan aku yg lapor diri, tapi menjaga org lapor diri...(saje cari alasan xnak jage bos!). Actually dari last week lg aku da offer diri utk jaga pendaftaran utk Pegawai Gred W41 ni, siap mintak pegawai yg berasal KL ngan Selangor jer. Konon2, nak kenyit2 mate la kan..kot2 sangkut. (ade hati lagi tu, mentang2 la myB kt bintulu).hahahhaa...ala, saje je nak isi masa lapang..Bos pun tak de kt bilik de meeting. Tu yg offer diri jd pendaftar pegawai baru lapor diri nih.



Setia ni menanti kt belakang dewan. mengisi masa lapang yang terluang.


Macam2 perangai rupenye pegawai2 ni sume nak daftar, soalan yg tak masuk akal pun ade dan yg tak telintas di kepala aku pun dorg leh tanye. Siap bleh buat aku jd blurrr plak.


Seramai 75 orang yang mendaftar hari ini. Dorg sume ni kene lapor diri kt HQ dulu, lepas tu baru la ditempatkan distesen2 yg ade kt dlm malaysia nih. At last, satu pun tak de yg aku berkenan.. sumenye da agak separuh abad jugak dari umur aku nih. paling muda pun 26 tahun & ke atas, degree holder la katekan..mane de yg muda trang tang tang...hahahhaha...

Thursday, November 12, 2009

Solehah sudahh...

5 komen
Seperti yang dijanjikan, ini entry berkenaan dengan wanita solehah yang pergi ke seminar. ahakkss!! Pagi tadi, jam 8 pagi da sampai da kat masjid besi ni. waaaa...bau kedai lagi wok. bau simen, bau cat sume masih kuat lagik. da daftar sume, terus cari port duduk. Dari Jabatan aku dalam 15 org jgak la kan. Tapi dikalangan ramai2 yg datang tu, Jabatan kami saje yg hantar calon yg muda2 belaka, yang lain sume da pangkat mak budak & nenek budak. hahahahhaa...lawak je rase. Tak caye, tengok gambar bawah nih..

pijot, kak cha, jua, me, azie (kak cha sorg saje yg da kawen, tu pun baru je kawen)


budak2 cawangan aku..muda2 kan??ehhehehee


Penceramah yg pertama, Ustazah Asni sangat2 la kelakar..korang kenal tak die? kalau tak kenal, sah la korang tengok tv tp tak tengok cite Kalamullah, al-kuliyyah dan lain2 yg berkaitan dgn agama. Die kasi ceramah gile2 punye syok! cepat je mase berlalu..pas abis je ceramah die, kteorg bawak larik ustazah utk begambar bsama2...

aku pun buat aksi manja2 kucing gituww..

Lepas sesi bergambar, sesi makan minum pulak. Perut da lapar, sampai kami sume bersila dalam dewan utk makan sesame, walaupun kerusi belambak2 disediakan..Wanita Solehah la katakan...hahahahahah

Penceramah ke2, sangat2 membosankan..Maaf la yer Datin, da tak tertahan lagik da mata ni..

Da la perut sudah kenyang, hati sudah senang..
suara die mendayu2, bikin org lena diulit intan!

Sian datin cakap sorg2 kt depan..huhuhu...

Aku kejut geng sebelah kusi, ajak die main game yg syok! pk punye pk, ade timbul satu idea yg sgt best...

Game 'pencarian cincin tunang sape lagi meletoopp!!'..
Aku adalah pengadil sebab aku yg belum bertunang lagik...coming soon la kan.hahaha..
Aku pun test ler satu persatu kawan2 aku nye cincin
Game pun bermula...............

Cincin Pertama:-

Pemilik : Pijot

Cincin Kedua:-

Pemilik : Mariam

Cincin Ketiga :-

Pemilik : Jua (cincin risik)


Cincin Keempat:-

Pemilik : Jua (cincin tunang)


Dan pemenangnye adalahhhhhhhhhhh.........jeng jeng jeng!!! Cincin Pijot....bukan lihat pada rupa lawa @ tak, tapi lebih kepada kesesuaian dengan jari jemari ku yg montel lagi gemukss itu..heheheh

Nampak sweet je cincin pijot tu kt jari aku. ni yang nak mintak B belikan nih!!walau pada dasarnye aku tak reti bab2 emas2, belian2 nih..tapi disebabkan ramai kawan2 aku de cincin tunang, cincin risik sume, hati aku tetibe je memberontak nak cincin jugak! ni la perempuan....Gelang aku tu pun, mak yg belikan..sebab mak da beli, aku terpaksa pakai la kan, kang mak majok lak..cincin yg b kasi pn kene paksa gak pakai, b da belikan utk cincin pcintaan la konon kan. Nak suh aku g kedai emas semata2 nak g beli, jangan harap la kan. Org lain kasi baru la aku nk hargai sikit emas ni..


okeh dah settle dengar ceramah datin yg mendayu2 tu, g makan tengahari pulak. memandangkan kebuluran gile, maka tak tangkap gambar langsung time lunch tadi. hakhakkk....sementara tunggu driver tu baru la posing balik..

bye2, masjid besi...dlm bangunan tak de besi lak erkk..luar je la kot?tak sempat nak tawaf satu masjid tu lagik, driver sudah sampai lerr...

waahh, gile panjang entry aku kali ni, gambar pun melambak2...hahahaha...klu suke bace la sume kalau bosan, tak yah bace..sudah!bye2....

Buh-Byeee...

4 komen
To All my friends.....


Aku akan meninggalkan blog ini bersawang utk 2 minggu. Seperti yg korang taw, aku akan berlepas ke Kota London arini, jam 3.30 pm dengan ditemani oleh si Chenta Hati yg akan kurindui ituww..yarrkk!hahahahah...ayat skema nak mampos! Memandangkan yg pegi ni sekeluarga..kereta agak tidak muat utk disumbat dlm 1 kereta dengan beg yg terlebih muatan. Maka si Chenta Hati telah menggadaikan body..ehh ehhh...salah...gadaikan cuti...semata2 utk hantar aku ke airport bersama-sama utk belakon cite telenovela babak nangis teresak2 di airport utk berpisahh..sangat sadis tu! hahahhaa...at least aku de tukang angkat dan tarik beg nanti. Time balik dr london nanti pun ade driver akan jemput aku dr airport..syokk2!!!! hahaha...Doakan semuanya selamat yer kawan2, Insyaallah kalau ada masa dan kesempatan aku akan online dari sane..bergantong pd tahap kesebokkan aku nanti...


p/s : aku ade pengumuman penting nak diumumkan lepas balik dari London nanti.(sila buat aksi tekejut spt dibawah!!)hahaha..nantikan berita gumbire ituwww.....double triple happy!!!!!muahh muahhhahahaha.....

duit oh duit...

4 komen
Semalam pegi ler convert duit...duit malaysia yang ditukarkan sebanyak ini....
RM 4,000.00

Rate : RM 5.67 = 1 Pound Sterling
5 kali ganda duit malaysia..ish ishhh, tokey minyak pn boleh rugi camni!


setelah ditukar menjadi sebanyak ini saje...huhh ..terasa kerugian disini..

cukup ke aku nak shopping nih?tak pe la..klu tak cukup, credit card la jawabnyer..kalau tak pun, 'bank bergerak' aku pun ikut skali kan? sila la bawak duit byk2 ye ayahku...hahahhaha

5 komen
Align Center

4 days to go!

huhh..cepat betul mase berlalu, rase macam baru je booking tiket flight ni.
tak sabar da nak pegi nih!! brg2 pn xabes shopping lagik.
Ade sesape yg da penah pegi overseas yg musim winter,
sila la kongsi pengalaman anda dgn aku.
Aku sgt2 memerlukan pengalaman korang!


Owh yer, tadi g cek balik tiket flight yg aku beli ni utk harge arini da jadi berape hengget..
RM 3,918++ taw!! 2 kali ganda mahal dari yg aku beli awal thun aritu!
sangat2 beruntung aku nih...

Geli Gelemann!!

0 komen

Lupe nak cerita, time pegi Sox World tu, adik aku ade amek gloves nih. Adushhh, gile geli geleman aku tengok warna2 die nih....otw dari Jusco balik ke rumah tu adik aku siap suh aku main teka-teka, ibu jari kaler ape, jari hantu kaler ape & utk kesemua jari2 dier tu warna ape..Warna die yg terang benderang & berwarnawarni tu menggelikan ati aku..malangnye utk adult tak byk choice, kanak2 je yg byk pilihan. Kalau tangan aku muat gloves yg kecik tu da lame aku beli satu!! hahahhaha...

Alaa Tomei Tomei...

0 komen
Semalam adalah hari yg dinanti2kan kerana hari itu adalah hari utk mendatingkan diri. Memandangkan si Chenta Hati baru balik dr perlis ari sabtu, ahad itu adalah hari bersuka ria bersama yang tersayang...tetapi agak terkilan disitu dimana...ikuti perbualan tesebut:-
----------------------------------------------------------------
B : ma, kte pegi umah chu na kejap,k?
A : huh?nape plak?kate nak pegi shopping?
B : alaaa..kejap jer, chu na da nk blepas g riyadh da selasa nih..
A : aduhhh..time ni la plak chu na nak pegi?
-----------------------------------------------------------------
Akur dengan permintaan si Chenta Hati, pegi la ke rumah chu na die kt Country Homes, Rawang. Memandangkan Chu na myB akan menetap di Riyadh sebab suami die keje kt sane, nak tak nak pegi la jmpe dulu sebelum die berlepas, kang bape tahun lagi pulak la aku nak dpt jmpe lagik. Ati aku terubat dengan kehadiran bdk kecik ni, alesyha dengan adib yg sudah besar nih. Aritu jmpe masih baby lagi si kecik adib nih, smlm tengok mak aii...da belari2, penat dok main kejar2.

Leka berborak2 dengan chu na...mase utk mendatingkan diri pun telah suntuk. Tak pe la, at least aku gumbire jgk la bermain dgn bdk2 kecik ni. MyB bawak durian yg die beli kt Perlis aritu, alesyha makan gile byk..smpai mak die kene sorokkan durian tu spaya die stop makan durian.

Ini budak besar sangat suke ini budak kecik... suke sakat die, sampai naik merajok da budak kecik tu..tengok muncung die da panjang sedepa da!hahahhahaha....
Gonna miss u Alesyha & Adib...Semoga selamat sampai....

Baju Sejok!

8 komen
entry ni plak khas utk fini..hhahahahhaa


Baju sejok aku tak beli, tapi telah diberi pinjam oleh FINI. waaahh...TQ so much fini. kalau aku nak beli memang tak berbaloi la kan, ntah bile aku nak pegi negara sejok2 ni lagik pn aku xtaw la kan. lain la fini, selalu g overseas kan?memang patut ler byk baju sejoknyer.. mule2 mase g amek kt uma fini, ingatkan 1 je baju sejoknye..tetibe sekali 3 helai die kasik aku, gile byk betol..Bile aku tengok, baju sejok tu match plak ngan mafla aku..hahahaha..suke2..purple + pink. best2!!

nampaknye aku kene la mencintai warna Hot Pink mulai sekarang..huhuhu....


Masa aku g uma fini, beriya fini ajar aku utk kempiskan baju sejok nih. siap msg aku bgtaw lagi sekali..ok fini, ni step2 yg fini ajar & kte da ikut sebagai bukti yg ape fini ajar tu berkesan dlm ingatan ku...hehehehe...
Cara-cara kempiskan baju sejok ajaran Fini:-
1) Lipat elok2...


2) Masukkan dalam plastik khas

3) Duduk atas baju tersebut utk keluarkan angin (bukan kentot okeh) dlm baju sejok itu. Tapi fini, kte xsampai hati nak duduk atas baju ni. tapi suh adik yg duduk atas baju nih...


4) Kempis la sudah baju ini...
Ini bagi menjimatkan ruang beg aku...kalau xkempis begini, memang xmuat la beg aku nak isi bende2 lain kan????minggu ni kumpul2 barang yg dibeli dulu..next week baru kemas masuk dalam beg..

Sox World!

0 komen

Lepas tu pegi Sox World pulak...byk yg lawa, tapi yg menjadi pilihan hati aku....

So.....Shweeett......ade jari jemari lagik....


Tapi kt Sox World ni tak banyak choice utk gloves la...mane lagi erk tempat lain yg jual gloves??

Winter Time!

0 komen

Semalam sabtu adalah hari shopping sedunia (wlaupun gaji belum masuk lagi). Da tak de mase lagi da, lepas raya haji da nak terus bertolak da. Minggu ni je ade, raye haji pun nak balik kampong. Misi semalam adalah beli semua brg dalam masa 1 hari!! dan hasilnyer...1 beg tarik berserta beg2 plastik.

Beli beg tarik, masukkan semua barang yg dibeli dalam beg tarik..Ringankan beban pegang di tangan. hahahaha...




Dalam beg ade isi okeh, bukan setakat beli beg kosong jerk. Bayangkan la, barang yg dibeli pun da penuh 1 beg, belum lagi nak packing barang2 lagik..haishhh...muat ke beg aku nih nnt??


Setelah dibuang plastik, diasing & dilipat2...ini adalah barang2 aku. byk lagik yg xde ni sebenarnye. hmmm.....cukup ker?rase cam nk xcukup je nih.....hehehehhee....sempat lgik ke nak g beli lagi yer??

Cokolat

3 komen



Nyum2...dapat coklat dari kawan2 ofis yg outstation kt langkawi...
Gaji lambat lagik pun boleh g shopping erk?pelik2...hahahhaa
anyway..thanks yer..ingat jgak korg kt aku yg kesepian & kesunyian nihMyEm0.Com
ahakkkss!! Boleh la menghilangkan tension bekerja...
=======================================
p/s : ape hal bos aku nak ngamok je arini??MyEm0.ComPMS ker?ke nak menapous?bos aku lelaki okeh, tp mood die arini cam mood perempuan plak, pelik aku! tak pasal2 aku kena marah...bos nak sikit cokolat ker??majok erk dorg xkasi bos cokolat ni sikit??ahahahahahha......MyEm0.Com

Bengong~~

4 komen
Kejadian berlaku semalam (Rabu), di sebuah kedai makan. Aku beli nasi paprik utk makan malam aku ...Setibanya dikaunter utk sesi bayaran:-

Aku : bang, kasi gula2 ni RM5
Abg kedai : mmmmmm...
Aku : sepuloh sen bape bijik?
Abg kedai : sepuloh sen dua bijik..
Aku : ok, kalau saya nak RM5 bape bijik dapat?
Abg kedai : errrr......mmmm...(smbil garu2 kepale)
perbualan terbantut disitu..

abg ni buat aku was2 jerk..reti kire ke tak pun tak taw.dok jadi cashier kalau tak taw kire duit, abis la.....aku pun jadi bengong lak time tu, perot lapo, otak tak bfungsi lak nak kire bape bijik utk RM5! Abg tu pun kire la kt kaunter tu... yokyooo'ooo je die kire..ntah betul ke tak aku pun tak taw...die pun tekan la mesin duit tu...Nasi Paprik + telo dadar = RM 6.00. lepas tu die tanye aku...

Abg Kedai : kakak berape ringgit gula2 nih?
Aku : tiga ringgit..(aku terpinga2, die yg kire bape bijik, die tanye aku plak bape ringgit??tanpa kire bape bijik gula2..aku main sebot jer.hahahahha)

Abg tu terus tekan tiga ringgit kt mesin die...jadi total aku jadi RM 9.00. hahahahahaa... Tak sangka la abg tu lurus je dengar cakap aku kate tiga ringgit. Kalau aku kate singgit, agaknye singgit gak la die tekan kt mesin duit die tuh.
Aku beli gula2 ni sebab nk letak kt ofis, sampai je kt ofis pagi tadi..aku pun dok la ngira bape bijik gula2 yg aku dapat utk tiga hengget yg aku cakap kt abg yg bengong tu..

Agak2 korang bape bijik sumenyer??setimpal x dengan 3 hengget yg aku bayar tu??

Kire punya kira....semua gula2 ada 67 biji gula2...jom kite main kira2....

0.10 sen = 2 biji

RM 1.00 = 20 biji

RM 5.00 = 100 biji

Maka...kalau 67 biji bersamaan dengan RM ???? Lu pikir la sendirik..........hahahahahhaaaaa....

Balang ni dulu aku dok bela ikan laga..seekor demi seekor aku bela. Sampai yang ke4 kali aku da letih da nak bela ikan laga asyik mati jerk, aku buat la bekas gula2..boleh buat amal jariah sikit kan. Ade org masuk bilik aku dapat gula2.

itu sajee kisah bengong semalam.......bye!

4 komen
NOT IN A GOOD MOODMyEm0.Com
PLEASE STAY AWAY!!MyEm0.Com

Padan muke aku...

2 komen
"B, lepas ni nak outstation mane plak???nak ole2 lagik....hahahhaha"
kata-kata aku dalam entry sebelum ni menjadik kenyataan! MyEm0.Com
nyesal aku sebut tadi..
MyB baru call jap tadi gtaw yang die kene outstation lagik!
++++++++++++++++++++++++++
b : b kene g kelantan, kedah & perlis.
aku : owhh, ok la tu...masyuk r claim nnt...hehee..bile?
b :ESOK ...
aku : WHAT???esok?gile ke hape?baru balik dari bintulu da kene pegi lagi??bla bla bla...
(dengar la bebelan hebat ikhlas dr haku!!!)
++++++++++++++++++++++++++
MyEm0.Com
Perasaan??tak de perasaan....tetibe teringat kata2 aku kt entry lepas. Harap dapat ole2 lagik..maknanye, nak dating lagik kene tunggu next week! sebab myB outstation kt sane seminggu. Lepas seminggu tu, aku plak terbang g London..haa..PADAN MUKE!!MyEm0.Com

Ole-Ole dari Bintulu

0 komen

Sabtu aritu, myB balik KL dari Bintulu. Bkn main suke ler aku kan, sure la ade ole2 yg aku mintak dlm entry lepas! harap2 bkn ikan masin je la yg die beli kan..Sabtu balik KL, Ahad terus g dating!! gile xsaba kan..

senyum sampai telinge saje...MyEm0.Com

Mari kte tengok ape yg dibelikan utk aku:

1) Ikan Terubuk Masin (perlu ke aku amek gambar ikan masin tu erk??)
korang bayangkan je la erkk, sebab dlm plastik kt peti ais, nak kasi mak aku minggu ni balik sg.buloh..agak tak senonoh nk letak ikan masin kt sini kan.hahahaha...
=================================
2) Kek Lapis Sarawak

Aku bawak g ofis arini, boleh makan dgn kawan2 ofis...makan sorg2 tak syok r!hehehhee
================================
3) Kotak?? Yang ni yang palingggggggggggg special skali!!! aku gile teruja sangat2 nih...ape didalam kotak?lu pikir la sendirik...............hahahhaha....
hepy hepy!! MyEm0.Com

MyEm0.Com B, lepas ni nak outstation mane plak???nak ole2 lagik....hahahhaha

MINES

2 komen

Ari jumaat lepas, lepas habis jaga org lapor diri tu..biasela, lunch utk hari jumaat sangat panjang. Nak pegi pasar tani, alamanda?bosan sangat2 da, nak muntah je kalau sebut alamanda nih. Kteorg pun pilih satu tempat yg agak jauh sikit dari ofis, memandangkan lunch lame kan. Kteorg pegi The Mines, agak teringin nak pegi YAYA kate parking kt sane best! sebab ade petunjuk parking mane kosong akan ade kaler hijau, kalau da penuh signboard akan tulis FULL. Tak payah la kte susah2 g round2 pelusuk alam kan..carik je lampu hijau.heheheh...

Kelaparan aku terserlah dalam gambar ni kan kawan2?? dok usha pinggan orang sebelah macam harimau nak terkam mangsanya!hahahaha...Geng sebelah plak buat muke teruja nak makan..adusshhhh.....hahahah

tengok...tengah sedut air pn sempat lagik usha pinggan jiran..

nyummyy......

Amacam?Terliur tak???? slurrrppppppppp.....

Lapor Diri

2 komen
Bukan aku yg lapor diri, tapi menjaga org lapor diri...(saje cari alasan xnak jage bos!). Actually dari last week lg aku da offer diri utk jaga pendaftaran utk Pegawai Gred W41 ni, siap mintak pegawai yg berasal KL ngan Selangor jer. Konon2, nak kenyit2 mate la kan..kot2 sangkut. (ade hati lagi tu, mentang2 la myB kt bintulu).hahahhaa...ala, saje je nak isi masa lapang..Bos pun tak de kt bilik de meeting. Tu yg offer diri jd pendaftar pegawai baru lapor diri nih.



Setia ni menanti kt belakang dewan. mengisi masa lapang yang terluang.


Macam2 perangai rupenye pegawai2 ni sume nak daftar, soalan yg tak masuk akal pun ade dan yg tak telintas di kepala aku pun dorg leh tanye. Siap bleh buat aku jd blurrr plak.


Seramai 75 orang yang mendaftar hari ini. Dorg sume ni kene lapor diri kt HQ dulu, lepas tu baru la ditempatkan distesen2 yg ade kt dlm malaysia nih. At last, satu pun tak de yg aku berkenan.. sumenye da agak separuh abad jugak dari umur aku nih. paling muda pun 26 tahun & ke atas, degree holder la katekan..mane de yg muda trang tang tang...hahahhaha...

Solehah sudahh...

5 komen
Seperti yang dijanjikan, ini entry berkenaan dengan wanita solehah yang pergi ke seminar. ahakkss!! Pagi tadi, jam 8 pagi da sampai da kat masjid besi ni. waaaa...bau kedai lagi wok. bau simen, bau cat sume masih kuat lagik. da daftar sume, terus cari port duduk. Dari Jabatan aku dalam 15 org jgak la kan. Tapi dikalangan ramai2 yg datang tu, Jabatan kami saje yg hantar calon yg muda2 belaka, yang lain sume da pangkat mak budak & nenek budak. hahahahhaa...lawak je rase. Tak caye, tengok gambar bawah nih..

pijot, kak cha, jua, me, azie (kak cha sorg saje yg da kawen, tu pun baru je kawen)


budak2 cawangan aku..muda2 kan??ehhehehee


Penceramah yg pertama, Ustazah Asni sangat2 la kelakar..korang kenal tak die? kalau tak kenal, sah la korang tengok tv tp tak tengok cite Kalamullah, al-kuliyyah dan lain2 yg berkaitan dgn agama. Die kasi ceramah gile2 punye syok! cepat je mase berlalu..pas abis je ceramah die, kteorg bawak larik ustazah utk begambar bsama2...

aku pun buat aksi manja2 kucing gituww..

Lepas sesi bergambar, sesi makan minum pulak. Perut da lapar, sampai kami sume bersila dalam dewan utk makan sesame, walaupun kerusi belambak2 disediakan..Wanita Solehah la katakan...hahahahahah

Penceramah ke2, sangat2 membosankan..Maaf la yer Datin, da tak tertahan lagik da mata ni..

Da la perut sudah kenyang, hati sudah senang..
suara die mendayu2, bikin org lena diulit intan!

Sian datin cakap sorg2 kt depan..huhuhu...

Aku kejut geng sebelah kusi, ajak die main game yg syok! pk punye pk, ade timbul satu idea yg sgt best...

Game 'pencarian cincin tunang sape lagi meletoopp!!'..
Aku adalah pengadil sebab aku yg belum bertunang lagik...coming soon la kan.hahaha..
Aku pun test ler satu persatu kawan2 aku nye cincin
Game pun bermula...............

Cincin Pertama:-

Pemilik : Pijot

Cincin Kedua:-

Pemilik : Mariam

Cincin Ketiga :-

Pemilik : Jua (cincin risik)


Cincin Keempat:-

Pemilik : Jua (cincin tunang)


Dan pemenangnye adalahhhhhhhhhhh.........jeng jeng jeng!!! Cincin Pijot....bukan lihat pada rupa lawa @ tak, tapi lebih kepada kesesuaian dengan jari jemari ku yg montel lagi gemukss itu..heheheh

Nampak sweet je cincin pijot tu kt jari aku. ni yang nak mintak B belikan nih!!walau pada dasarnye aku tak reti bab2 emas2, belian2 nih..tapi disebabkan ramai kawan2 aku de cincin tunang, cincin risik sume, hati aku tetibe je memberontak nak cincin jugak! ni la perempuan....Gelang aku tu pun, mak yg belikan..sebab mak da beli, aku terpaksa pakai la kan, kang mak majok lak..cincin yg b kasi pn kene paksa gak pakai, b da belikan utk cincin pcintaan la konon kan. Nak suh aku g kedai emas semata2 nak g beli, jangan harap la kan. Org lain kasi baru la aku nk hargai sikit emas ni..


okeh dah settle dengar ceramah datin yg mendayu2 tu, g makan tengahari pulak. memandangkan kebuluran gile, maka tak tangkap gambar langsung time lunch tadi. hakhakkk....sementara tunggu driver tu baru la posing balik..

bye2, masjid besi...dlm bangunan tak de besi lak erkk..luar je la kot?tak sempat nak tawaf satu masjid tu lagik, driver sudah sampai lerr...

waahh, gile panjang entry aku kali ni, gambar pun melambak2...hahahaha...klu suke bace la sume kalau bosan, tak yah bace..sudah!bye2....
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template