Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, October 30, 2009

Cupcakes Chomel

0 komen

1st entry pasal majlis tunang kakak aku tu, aku bermula dengan cupcakes yg aku sponsor ni dulu,k? Tajaan khas dari aku + myB special utk my sis...Aku order dua minggu awal taw, gile semangat nih. Cari punye cari design lawa2 & harga berpatutan, jumpe la cupcakes Che Pah nih. Ape pendapat korang?lawa tak??


Cupcakes Pihak Perempuan kepada Pihak Lelaki

Aku ikut tema yg kakak aku kasi, dan design tu suke hati aku la nak buat camne kan, sebab aku yg sponsor (gile xikhlas). Kakak aku pun xbising, sebab die taw yg aku mesti la pilih design yg cun2..hehhehe


Cupcakes Pihak Lelaki utk Pihak Perempuan

Janji dengan kakak ni, nak amek ari jumaat jam 10 pagi kt Damansara, pastu aku call die cakap tengahari, sebab tengah kemas2 umah..bile tengahari, tunda lagi ke petang pulak sebab tengahari tu aku nak pegi giant utk beli barang2 lagi. Kul 6 ptg hujan renyai2, baru la aku kua pegi amek cupcakes nih... Berjumpe lah kami, sebelum ni ckp gune tepon & email jerkk...


Terase tinggi pulak!!! jarang kejadian ni berlaku....hahahahhahaha

Bz Day

0 komen
Jumaat yg sgt bz telah pun selesai....keje aku harini??

6.00 pagi : Bangun, angkat semua kerusi2, meja2, sume2 kabinet...(sakit pinggang!! berat wooo)

9.30 pagi : Minum pagi

10.00 pagi : Ke Giant, Kota Damansara beli bantal dan keperluan dapor lagik..

2.00 ptg : Makan tengahari..

2.30 ptg : Fasa 3, sg.buloh beli karpet, kelip kelambu, membeli lagi utk saat2 akhir.

3.30 ptg : charge bateri diri..sangat penat. (hujan plak turun lebat)

5.00 ptg : khemah dipasang & gosok baju

6.00 ptg : Pegi amek cupcakes kt Kota Damansara

7.00 mlm : Amek baju mak kt tailor di Kuang. Amek wan kt umah mak su, balik rumah.

9.00 mlm : makan smbil tengok NUR KASIH...

Kesimpulannyer, hari yang amat letih & penat...masa utk tidoooo...esok nak kene bangun awal lagi...haishhhh.......
2 komen
Awal aku bangun arini...macam2 keje nak buat!! aku akan update later,k??bermula la hari yang amat BZ....huhuuhuuu

Thursday, October 29, 2009

Pot Luck lagik !!

1 komen

Setelah bersusah payah menggoreng nuget tadi, sudah tiba lah mase utk makan pulakkan? Pot Luck ni dibuat utk kak hani yang akan berpindah ke ofis baru di Wisma Tani.



Gembire erk nak pindah???cesss...die saje je mintak tukar ofis utk rase pengalaman kt kementerian lain pulak. giler berani betul..kalau aku, da dapat bos best, da de geng2 sekepale, tidak ler aku sesaje nak tukar ofis semata2 utk pengalaman..nanti kena mula dari bawah balik...kan ...rugi tuw..

Seawal jam 7 pagi da sampai ofis dan mula la sebok dengan aksi2 rewang merewang ni ha..tapi aku sebagai fotographer bertauliah telah dilantik menjadi mamarazzi of da day! hahahaha...dan inilah hasil tangkapan seorang mamarazzi.....

Pembancuh air Teh Tarik & Nescafe

tuuuuuu...nuget yg aku goreng tuw (bangga gile =P) haaikkk tuhhh

memandangkan aku tengah lapar, maka banyak la gambar makanan yang aku amek...

nasi lemak?nyummm nyummm

Kuih muih & dessert

Roti canai juga ada aneyyy...

Beehon singapore & mee goreng

Kak hani bersama bosnya Pn. Nora'ini.. same pulak tema kaler baju..sonoknye dapat hadiah kan?

Last sekali, gambar mamarazzi wajiblah di Upload jugak utk tatapan semua kan. nak jugak posing nih!!

Today is my Cotton Day..Baju cotton yg aku beli dari China dulu...sedap & sejok jerk pakai. Kalau pegi lagi nak borong banyak2 sgt2!! sebab kt sane murah...rugik aritu tak beli byk2, takut sgt tak muat beg bawak balik malaysia! Padahal boleh je beli beg baru..hehehehhehe

Pot Luck !!

0 komen
Memandangkan esok aku cuti, maka arini la masanye utk buat Pot Luck nih..Tugas haku??nampak macam mudah, tapi sangat mencabar mental dan fizikal okeh!! hurrmmm......

Kasi goreng ini nuget tempura sebanyak 2 paket.. Sangat mencabarkan???hak hakkk..bukan ape, aku terpakse mengorbankan masa tidur aku semata-mata utk menggoreng ini nuget! Seawal jam 4.45 pagi aku bangun utk goreng la goreng panggang la panggang...hehehehhee...

Lame tul nak tunggu nuget ni menguning, naik bosan aku tunggu...dan ini lah hasilnya............

Nampak cam goreng pisang pun ade gak kan?? 2 kali pandang cam cekodok pun iyee jugak!

Tadaaaaaaaaaaa..ini la hasil gorengan ku seawal jam 4.45 pagi td dan telah selesai menggoreng jam 6.00 pagi. (gile lame sebab kuali kecik)...terus siap2 ke ofis pulerrr.........Next entry....

Monday, October 26, 2009

Apa dalam fikiran anda sekarang?

5 komen
ok, nak kopi pes dlm yaya punye blog NO RIGHT CLICK! cehhh..kene taip balik. Tetibe aku terasa nk wat checklist jgk ape yg aku tengah fikirkan sekarang nih supaya kepale aku ni ringan sikit dari bebanan. senang2 leh cek kt blog balik checklist aku nih...
--------------------------------------------------------
1) Yaya nak beli katil KiNG size, aku rase...aku pun nak tukar saiz katil aku tu jgak kepada Double KiNG size. (ade ker?haha) asyik jatuh bawah jer bantal, bantal, bantal,bantal,bantal,bantal busuk aku tiap kali bangun tido.(yeep, aku memang tido byk2 bantal)
.Status : tak jumpe katil saiz Double KiNG size!! huhuhuu....sebagai alternatif lain...aku bentang TOTO, tido kt lantai jerk! bantalku tak la jatuh2 katil lagik......terror x??hahahhahaa
.
2) Sabtu aritu time beli baju kebaya hitam + hijau tu aku da TERbeli satu kain pasang. konon2 nak buat pegi kenduri kawen sepupu myB sebelah pihak lelaki kt Klang nnt. Tapi masih bingung nak buat baju jenis ape : bju kurung moden?kurung biase?kebaye? pening2...lepas tu, nak kasi sape jahit pun tak taw...tetibe je blurr....ade seminggu setengah lagi sebelum majlis. ade ke org nak amik jahit??sangat suntuk!!
. Status : DONE!! semalam (selasa) ajak Jua teman pegi dekat presint 9, ade 1 kedai jahit. tapi mahal sikit...hmmmm, mahal banyak la kan. tapi memandangkan aku memang nak siapkan baju cepat, redha je la......asalkan baju siap! 6hb ni nak g amek baju baruww...weeeeee....
.
3) Ari ape erk aku nak start cuti utk kemas2 rumah utk my sis punye engagement day. Bilik aku bsepah tahap kucing beranak punye. Sedare mara da nak datang this friday! tak sempat nak kemas, alas katil pn tak pasang2 lagi da sebulan basuh, tapi tak sempat nak pasang balik...byk bende nak buat nihh! wedding planner la katekan....hehehhee...
. Status : DONE!! setelah difikir, ditelek sume....BOS kasi cuti ari Jumaat! sehari je cukup kot?bukan aku yg bertunang pn kan kann?? Sarung katil masih belum sempat pasang...tak balik sg.buloh lagik..
.
4) Mane nak parking kereta aku?jiran2 sure marah kalau letak kereta merata2 tempat. memandangkan porch rumah kene kosongkan & khemah akan dipasang, kereta aku tak dapat ler nak bermaharajalela kt porch. arhhhh, suh B anta balik jer la pas keje nanti.....malas nak pikir!
. Status : DONE...MyB da setuju utk hantar balik sg.buloh Khamis malam lepas keje! sonok2.....hehehhee....kete aku simpan ofis je la!selamat sikit kot?
.
5) baju ari sabtu & ahad yg aku pakai tu, masih belum dibasuh. memandangkan aku g keje dari sg.buloh pagi tadi, maka sume baju dihumbankan saje dlm bonet kete. malasnye nak basuh baju petang ni sebab softner da habis, malas nk singgah kedai beli.....hantar dobi boleh ka???????? duit duit duit......ade kah?
. Status : DONE. Hantar DOBI jerk! tapi yg pakaian kecik2 basuh sendiri la kan..malu jer nk kasi dobi. hehehhee...softner masih belum dibeli. (alasan xmo bsuh baju ler tu) hak hakkk...
.
6) Sebagai enggagement planner, aku haruslah bergaya dihari tu. baju da de, tapi pening tudung tak dapat cari lagik yang sesuai!! geram tul..asal la susah sgt nak cari, dr putrajaya sampai la ke Jalan TAR, tak jumpe2. nape susah sgt nk cari yg match ngan baju pink aku nih! "kak long tukar tema kaler lain boleh x??!!!"...adoiii, tekanan jiwe tul.....
. Status : DONE!! memang xdpt cari tudung kaler pink tu, tapi pakai kaler hitam..sebab kain ade kaler2 hitam sikit..boleh la tuwh dari tak de kan..sgt berpuashati dengan tudung tersebut!! Telah dibeli di Pasar Tani, Presint 2. syok, leh kepah2 kan tudung2 tu sume...hehehhehe
.
Rasenye 6 bende ni la buat hidup aku huru-hara sekarang nih. berlegar2 dibenak fikiranku ini.
. Sekarang hati sudah rase tenang..keje sume da hampir settle sumenyer..bende ni remehnye sebenarnye, saje je nak pikir lebih2 plak kan??kan?? sekarang ni just menghitung hari je utk sampai ke hari CUTI ku ituu....xsaba nk balik sg.buloh lagik! hehehhehee....

Lagi dan lagi...

5 komen
Cite pasal butik pengantin lagi..lagi...dan lagi...

Petang lepas pegi kenduri myB kt rawang, hantar ayah & mak balik rumah (tunggu apek aircond dtg), aku, kakak & adikku pergi merayau2 lagi. walaupun hujan sgt lebat, kami tetap dengan pendirian utk pegi butik RinsSuzana ni. Survey dlm internet, baju2 + pelamin sume lawa2...sampai sane, sgt teruja dengan baju kt situ. Rase cam nak kawen jugak!!! hehehhe

Atas permintaan kakak aku, die xkasi aku upload gambar baju yg akan dipakai time die kahwin nnt. tak suprised katenyer...so, klu anda nak taw baju ape yg dipakai, sila la datang majlis kawen kakak aku awal tahun depan yer!hehehe... tapi kan, sabtu time pegi butik ariani tu, singgah semua house, tetibe kami terPAKU tengok baju nih.............

Sumpah lawa giler2 punye baju nih....Tapi memandangkan kakak aku tak berkenan dengan pelamin kt butik ni, die pun da amik kt butik rinssuzana tu, maka baju ni mungkin di RESERVED kan utk aku la kan...wehhoooo!!! tapi bile tu aku pun tak taw....huahuaaa......

Tak kire, nak jugak baju nih!!! tak kire tak kire.....tapi abad bile la pulak aku nak kawen??harap2, baju ni ade lagi la time aku nak kawen nnt...huhuhuuuu....nanti time aku kahwen nnt, korg tengok la samaada aku dapat ke tak pakai baju idaman hatiku ini yer..

Hanya kerana.....

0 komen
Disebabkan ini kelambu.................................

Dinding rumah terpaksa di robek robek utk memasang ini..................



Bagi mengelakkan kelambu tersebut dilibas-libas dengan kejam oleh kipas siling dengan kelajuan maximum 5 itu, maka terpaksa menggadaikan dinding rumah utk ditebok apek cina ni. alasan nampak cam remeh temeh je kan? tapi aku memang gedix nak suh ayah pasang jugak. nanti time aku bertunang aircond da ade, sejok la sikit kan time naik pelamin...ehh ehhh, aku ke yg bertunang??perasan lebih ke haku nihh....poooorahhhh! Bagus jgak la kan pasang air cond ni, memandangkan cuaca sekarang ni yg panas terik.....hurrmmm...

Kenduri Kawen

5 komen

Bukan kenduri kawen kakak aku, jauh sekali kenduri kawen aku..kah kahhh..saje kasi gempak jer! Semalam, pegi kenduri sepupu myB kt rawang. Abis aku hangkut 1 isi rumah pegi sekali. Time tu jugak la mak ayah aku nak berjumpa dengan besan dorg. kih kih kihh....

Sesampai je kt rumah tu, hujan turun agak lebat. seolah2 menyambut kedatangan kteorg ke kenduri tuwh. 5 minit dok bwh khemah, terang benderang plak cuace. Sebab tu aku panggil hujan tu sambut kehadiran kteorg! saje nak kasi aku basah kan...tapi bagus jgak, tak la rase kehangatan terik matahari sgt....

Tengok ler adik aku yg kegembiraan dengan telor rebusnyer! cehhhh......seronoknyer bile kami dilayan seperti VVIP, alas meja kteorg kaler merah hati, yang lain warna putih. Org lain kene amek air sendiri kt tong air, kteorg dapat 2 jug jenis air. 1 air jambu, 1 air sirap. buah oren pun dapat sepinggan atas meja. Superrbb punye layanan! hehehhee...ade org nak tolong tangkapkan gambar kami sekeluarga..syok2!!



Lelaki yg pakai baju merah tu adik myB no.2..

See kenipisan rambut myB tu?die potong botak time raya..aku ngamok abis giler, yela...die da la kurus, nk potong botak. nampak cam mat pit jerk! lepas raye merajok ngan die kejap sbb tak dgr kate aku. Now, die da nyesal potong botak..sebab nampak kelakar..tu la, cakap aku tak mo dengar, tu la padahnyer...selamat time ni da tumbuh rambut sikit...haishhhhhh....

(Kakak aku yg kurus melidi membuatkan aku nampk gemukss!!)

Ni plak nak tayang baju kebaya yg baru dibeli hari sabtu, da pakai hari ahad. giler semangat berkobar2 nk bergaya.Sabtu tu kteorg pegi ariani kt Jalan TAR. Mak aku nk belanja 1 tudung dr ariani. Tapi aku jd cam hang je masuk kedai tu. last2, aku ckp kt mak aku "kte cari tudung kt lorong jalan TAR je la". tak reti ler plak nk pilih kt kedai butik camnih. Aku tak boleh nk sepah2, nak try sume tudung tu mcm aku buat kt kedai2 tudung yg penah aku beli. Last2, tudung ariani tu diganti dengan baju kebaya ni. Harga same dengan harga tudung kt kedai ariani. Lagi berbaloi2, dapat baju ni dari tudung kan....Terime kasih EMAK ku yg comel!! hahahahaa....sepatutnyer, anak yg belanja mak, ni mak plak yg belanje anak. hahhahaa....

Wednesday, October 21, 2009

Can U Imagine??

3 komen

Berbalik semula kepada majlis kakak aku ni nanti. Aku selaku wedding planner (acehh cehh) ingin menWar2kan bahawa tiada pelamin dlm majlis pertunangan tersebut, tetapi ditukar dengan KELAMBU..bak kate yaya "lagi ekspress nih..terus msuk kelambu"..hahahhaha....no no, bukan terus tido yer..konon2 nak kelainan la kan. Pelamin dari Kelambu...

Kakak aku akan duduk dlm kelambu tu menanti cincin utk disarungkan dijari kaki..ehh ehhh..jari tangan ler!! konon2 cam bidadari baru turun dari langit la kan. wahh gitu!

Ini berikutan, setelah aku mensurvey2 pelamin mini harga dlm RM500++ dan ke atas sumenyer. Belum masuk kos penghantaran menggunakan lori lagik. takmo takmooo....bazir duit tu..aku beli kelambu ni kt IKEA harga baru RM 39.90 . Lepas majlis tunang tu nanti boleh la aku rembat utk letak kt katil aku sebagai pelindung dari nyamok aedes geget. Berbaloi-baloii kan??

Da tak de rahsie2 lagik da, abis aku cite sume dlm blog nih. ish ishh.....korang dapat bayangkan ke tak pelamin dari kelambu tu??hmmmm, nk cite pun susah kan..tunggu je la majlisnyer nanti,okehh..aku upload gambar byk2 nnt. Aku rase mcm majlis pertunangan aku plak, sebab aku yg telebih Over2 nak carikan baju, pelamin sume2 nih! Korang bayangkan la kalau aku yg bertunang nanti mcmane...ape ntah lagik agaknye aku buat nnt..duduk bawah ape pulak la nnt tuww!kah kahhh....
p/s : kt ofis da boleh berblogging balik..suke suke suke!!

Tuesday, October 20, 2009

Baby lagik..

4 komen
open house owh open house, kepada rakan2 yg menjemput, harap maaf jika ada yang aku tak berkesempatan utk datang. thanks coz menjemput yer! hmmm.....last weekend pn sempat la pegi 2 rumah lagik. letih + kenyang tahap otromen taro la kan. Tapi rase2nye tujuan aku pegi open house ni lebih tertumpu utk melambung2 anak org daripada makan makanan yg dihidangkan tuw. see..........

tengok org belakang tu pun de baby..rase cm nk kendong 22 baby jer! dushhh, geram sgt sama ini baby...

aku sampai2 terus terjah baby org, makanan tu tolak tepi dulu tu. cam tak caye je aku tak ngadap makanan dulu.ishk ishkk...



da mcm anak aku plakkan??sejak bile aku suke baby pun aku tak taw...tetibe je sifat keibuan tu terserlah akhir2 nihh.

Lepas tuw pegi kenduri doa selamat CC Kamal pulak kt Kajang. Sumpah aku tak taw jalan pegi kajang nih. 1st time pegi pun time g butik pengantin kakak aku tuwh. Siap letak alamat tampal kt kete lagik tu. konon2 nak tunjuk terror jalan la kan.

ok....ikut firasat je jalan..main redah!! sekali...amik ko! sesat barat da...last2 msg CC suh amik kt tol mane ntah..selamat ler cc baik hati nk jemput. hehhehehee...tengok la muke aku yg da berkerut2 tak taw jalan tuwhh. tanye kakak tol pun die leh kate "tak taw la dik"..bengang jerk! kire cam da jauh giler la aku da tersasar dari jalan yg benar kan..kah kahh...
CC pun datang jemput naik motor...see...yg pakai baju melayu purple tuwhh!

i will followwww youuuuuu...(iklan digi)..hahahaa

Kegembiraan setelah cc dtg menjemput! baru senyum erkk....

(sila jgn tiru aku pakai sit belt yer!! AMARAN KERAS!!) kah kahhh....itu sebab nk jage kondisi ketetapan @ keselesaan tudungku ituwww...

Saturday, October 17, 2009

Kari Kapla Ikan

6 komen
Memandangkan hari ini DEEPAVALLI, tetibe je aku bersemangat utk masak KARI. ntah mane datang ntah mood tetibe je nak masak nih. kih kihhh...mari kite lihat bahan2nyer...

Kari Baba's

Ikan bawal 2 ekor

Bende, cili, tomato

mudah je kan bahan2nyer?? aku xpakai santan okey, kire cam kari style mamak la kan...

goreng la goreng panggang la panggang..hak hakk...

Tadaaaaaaaaaaaa....

Kari Ikan Bawal, nampak cam sedap tak???sedapppp wa cakap luu....sila terliurrr yer!

Friday, October 16, 2009

Kakakkukukikiskakikakaku

6 komen

Kak long : wehh, kasi komen kt baju tunang aku..
Aku : huh??baju ni ke?sumpah buruk aku cakap ko
Kak long : hah?yeke?buruk ker?ala, camne nih???(menggelabah dah)
Aku : tu la, aku ckp dulu suh amik pakej tunang kt kedai tak mo, nak jugak beli sendiri..
Kak long : da tu camne nih?betul ke buruk?
Aku : sumpah BURUK!! g cek online kedai pengantin..


Seperti yg diwar2kan, kakak aku akan bertunang 31hb oktober ni. Aku secara tak langsung terlibat jugak la kan dlm persiapan kakak aku ni. Aku jugak bertugas selaku pengkritik hebat kakak aku. Kakak aku pun pecaye bulat2 lak tu kritikan aku. tapi memang sumpah buruk baju tunang yg kakak aku beli tu. aku tak boleh nak tipu kate 'lawa' plak kan. Aku da ckp awal2 suh die amik kt kedai je,lagi murah..sewa baju, make up, accessories sume baru RM 400 camtu. dari die beli baju, harga kain je da cecah RM 200++, nak jahit lagi da berape pulak upahnye?betul x?baju tunang plak pakai sekali jer, lepas tu simpan..kan ke membazir kalau beli mahal2, simpan wat pekasam..bih baik sewa kedai jer, betul x??


Lepas kakak aku survey online sume, 4-5 kedai tolak sebab tempahan da penuh utk 31hb oktober tu. lagi la kakak aku ni menggelabah katak. aku pun menggelabah jugak la kan.hehehehe..(ngaku nih). Aku terus call kak sara (cousin myB) die baru bertunang 2 minggu lepas, tanye die amik kt mane sebab boleh tahan gak make up & baju yg die pakai. Then kak sara, kasi no. phone aku terus call & terus pegi kajang utk pilih baju petang tu jugak..selamat la die still free lg utk 31hb tu. phewwwww...lega sikit...tengok pilihan aku, okey x??



Memandangkan anda semua tidak dijemput utk menghadiri majlis pertunangan kakak aku, maka aku war2kan dlm blog je la,k? majlis ni pun lebih bersifat kekeluargaan, tiada org luar dijemput. bukan ape, nanti kawen nnt baru jemput, okehh.tunang je pun....hihihiii

Sekian sahaja cerita menggelabah di hari sabtu mencari butik pengantin...menjadi pengajaran utk aku lebih berhati2 dan pergi survey butik pengantin lebih awal utk mengelakkan kejadian menggelabah di akhir2 hari pertunangan. kah kahhhh...

Entry laju2

2 komen



hye kawan2...lamenye tak berceloteh dlm blog ni. untuk makluman kawan2 semua....BLOG TELAH DI BLOCK kt ofis tu yer! bukan setakat, FS, FB, TAGGED ke ape2 kebende kan sume laman sosial da kene BLOCK! Oleh yang demikian, aku akan jarang berblogging lagi da lepas ni..hukhukkk....lepas dari amik Exam isnin lepas, terus da tak boleh nk online lagi. MyEm0.Com



ok now, nk entry laju2 pasal open house kawan2 ofis aku yg mane aku telah dijemput utk menghabiskan makanan dorg. last week, ade 2 rumah dikawasan kuarters putrajaya. 1st pegi rumah amir..makanan perghh, sedap2. hilang diet aku weyhhh!!!adussshhh....disebabkan kelaparan dan kebuluran, maka tak amik gambar makanan yg dihidangkan...huhuuuu...MyEm0.Com



Lepas umah amir, pegi umah ja'a pulak, tengok baby dier. kiut miut jerkk! aku ape lagi, suke la nk dukung2 baby ni, cium2..bau baby ni sedap je kan???



Tengok, ade tak ciri2 tokoh Ibu Mithali tak??ade kan kan??



Bile la aku nak ade anak sendiri....teringin plak nak de baby!!haaaa....cepat2 kawen la kan! "B, JOM KAWEN!!"...kah kahh, gile ke hape?hahahhaa.....this week pn ade lagi open house, ramai sgt pulak minggu ni, tak taw la sempat ke tak aku nk terjah kesemuanyer..huuhuhuuu....MyEm0.Com


ni la kuarters dua org kawan ofis aku yg aku pegi open house & jengok baby tadi. lawa kan???berbaloi sangat bayar RM 330 utk sewa rumah lawa & besar camni. kalau nak sewa kt luar tak dapat RM330 tu dapat rumah flat je la kot kan?tu pun susah nak cari. kuarters putrajaya ni sume lawa2 la, tiap kali pegi rumah kawan2, tiap kali tu la aku jatuh cinta dengan kuarters...tapi yang sedihnyer, myB da cakap awal2, lepas kawen tak nak dok kuarters!!! kempunan la aku nk dok kuarterss....huhuhuuu


bestnye kalau dapat sebijik....nice view & environment!

Cupcakes Chomel

0 komen

1st entry pasal majlis tunang kakak aku tu, aku bermula dengan cupcakes yg aku sponsor ni dulu,k? Tajaan khas dari aku + myB special utk my sis...Aku order dua minggu awal taw, gile semangat nih. Cari punye cari design lawa2 & harga berpatutan, jumpe la cupcakes Che Pah nih. Ape pendapat korang?lawa tak??


Cupcakes Pihak Perempuan kepada Pihak Lelaki

Aku ikut tema yg kakak aku kasi, dan design tu suke hati aku la nak buat camne kan, sebab aku yg sponsor (gile xikhlas). Kakak aku pun xbising, sebab die taw yg aku mesti la pilih design yg cun2..hehhehe


Cupcakes Pihak Lelaki utk Pihak Perempuan

Janji dengan kakak ni, nak amek ari jumaat jam 10 pagi kt Damansara, pastu aku call die cakap tengahari, sebab tengah kemas2 umah..bile tengahari, tunda lagi ke petang pulak sebab tengahari tu aku nak pegi giant utk beli barang2 lagi. Kul 6 ptg hujan renyai2, baru la aku kua pegi amek cupcakes nih... Berjumpe lah kami, sebelum ni ckp gune tepon & email jerkk...


Terase tinggi pulak!!! jarang kejadian ni berlaku....hahahahhahaha

Bz Day

0 komen
Jumaat yg sgt bz telah pun selesai....keje aku harini??

6.00 pagi : Bangun, angkat semua kerusi2, meja2, sume2 kabinet...(sakit pinggang!! berat wooo)

9.30 pagi : Minum pagi

10.00 pagi : Ke Giant, Kota Damansara beli bantal dan keperluan dapor lagik..

2.00 ptg : Makan tengahari..

2.30 ptg : Fasa 3, sg.buloh beli karpet, kelip kelambu, membeli lagi utk saat2 akhir.

3.30 ptg : charge bateri diri..sangat penat. (hujan plak turun lebat)

5.00 ptg : khemah dipasang & gosok baju

6.00 ptg : Pegi amek cupcakes kt Kota Damansara

7.00 mlm : Amek baju mak kt tailor di Kuang. Amek wan kt umah mak su, balik rumah.

9.00 mlm : makan smbil tengok NUR KASIH...

Kesimpulannyer, hari yang amat letih & penat...masa utk tidoooo...esok nak kene bangun awal lagi...haishhhh.......
2 komen
Awal aku bangun arini...macam2 keje nak buat!! aku akan update later,k??bermula la hari yang amat BZ....huhuuhuuu

Pot Luck lagik !!

1 komen

Setelah bersusah payah menggoreng nuget tadi, sudah tiba lah mase utk makan pulakkan? Pot Luck ni dibuat utk kak hani yang akan berpindah ke ofis baru di Wisma Tani.



Gembire erk nak pindah???cesss...die saje je mintak tukar ofis utk rase pengalaman kt kementerian lain pulak. giler berani betul..kalau aku, da dapat bos best, da de geng2 sekepale, tidak ler aku sesaje nak tukar ofis semata2 utk pengalaman..nanti kena mula dari bawah balik...kan ...rugi tuw..

Seawal jam 7 pagi da sampai ofis dan mula la sebok dengan aksi2 rewang merewang ni ha..tapi aku sebagai fotographer bertauliah telah dilantik menjadi mamarazzi of da day! hahahaha...dan inilah hasil tangkapan seorang mamarazzi.....

Pembancuh air Teh Tarik & Nescafe

tuuuuuu...nuget yg aku goreng tuw (bangga gile =P) haaikkk tuhhh

memandangkan aku tengah lapar, maka banyak la gambar makanan yang aku amek...

nasi lemak?nyummm nyummm

Kuih muih & dessert

Roti canai juga ada aneyyy...

Beehon singapore & mee goreng

Kak hani bersama bosnya Pn. Nora'ini.. same pulak tema kaler baju..sonoknye dapat hadiah kan?

Last sekali, gambar mamarazzi wajiblah di Upload jugak utk tatapan semua kan. nak jugak posing nih!!

Today is my Cotton Day..Baju cotton yg aku beli dari China dulu...sedap & sejok jerk pakai. Kalau pegi lagi nak borong banyak2 sgt2!! sebab kt sane murah...rugik aritu tak beli byk2, takut sgt tak muat beg bawak balik malaysia! Padahal boleh je beli beg baru..hehehehhehe

Pot Luck !!

0 komen
Memandangkan esok aku cuti, maka arini la masanye utk buat Pot Luck nih..Tugas haku??nampak macam mudah, tapi sangat mencabar mental dan fizikal okeh!! hurrmmm......

Kasi goreng ini nuget tempura sebanyak 2 paket.. Sangat mencabarkan???hak hakkk..bukan ape, aku terpakse mengorbankan masa tidur aku semata-mata utk menggoreng ini nuget! Seawal jam 4.45 pagi aku bangun utk goreng la goreng panggang la panggang...hehehehhee...

Lame tul nak tunggu nuget ni menguning, naik bosan aku tunggu...dan ini lah hasilnya............

Nampak cam goreng pisang pun ade gak kan?? 2 kali pandang cam cekodok pun iyee jugak!

Tadaaaaaaaaaaa..ini la hasil gorengan ku seawal jam 4.45 pagi td dan telah selesai menggoreng jam 6.00 pagi. (gile lame sebab kuali kecik)...terus siap2 ke ofis pulerrr.........Next entry....

Apa dalam fikiran anda sekarang?

5 komen
ok, nak kopi pes dlm yaya punye blog NO RIGHT CLICK! cehhh..kene taip balik. Tetibe aku terasa nk wat checklist jgk ape yg aku tengah fikirkan sekarang nih supaya kepale aku ni ringan sikit dari bebanan. senang2 leh cek kt blog balik checklist aku nih...
--------------------------------------------------------
1) Yaya nak beli katil KiNG size, aku rase...aku pun nak tukar saiz katil aku tu jgak kepada Double KiNG size. (ade ker?haha) asyik jatuh bawah jer bantal, bantal, bantal,bantal,bantal,bantal busuk aku tiap kali bangun tido.(yeep, aku memang tido byk2 bantal)
.Status : tak jumpe katil saiz Double KiNG size!! huhuhuu....sebagai alternatif lain...aku bentang TOTO, tido kt lantai jerk! bantalku tak la jatuh2 katil lagik......terror x??hahahhahaa
.
2) Sabtu aritu time beli baju kebaya hitam + hijau tu aku da TERbeli satu kain pasang. konon2 nak buat pegi kenduri kawen sepupu myB sebelah pihak lelaki kt Klang nnt. Tapi masih bingung nak buat baju jenis ape : bju kurung moden?kurung biase?kebaye? pening2...lepas tu, nak kasi sape jahit pun tak taw...tetibe je blurr....ade seminggu setengah lagi sebelum majlis. ade ke org nak amik jahit??sangat suntuk!!
. Status : DONE!! semalam (selasa) ajak Jua teman pegi dekat presint 9, ade 1 kedai jahit. tapi mahal sikit...hmmmm, mahal banyak la kan. tapi memandangkan aku memang nak siapkan baju cepat, redha je la......asalkan baju siap! 6hb ni nak g amek baju baruww...weeeeee....
.
3) Ari ape erk aku nak start cuti utk kemas2 rumah utk my sis punye engagement day. Bilik aku bsepah tahap kucing beranak punye. Sedare mara da nak datang this friday! tak sempat nak kemas, alas katil pn tak pasang2 lagi da sebulan basuh, tapi tak sempat nak pasang balik...byk bende nak buat nihh! wedding planner la katekan....hehehhee...
. Status : DONE!! setelah difikir, ditelek sume....BOS kasi cuti ari Jumaat! sehari je cukup kot?bukan aku yg bertunang pn kan kann?? Sarung katil masih belum sempat pasang...tak balik sg.buloh lagik..
.
4) Mane nak parking kereta aku?jiran2 sure marah kalau letak kereta merata2 tempat. memandangkan porch rumah kene kosongkan & khemah akan dipasang, kereta aku tak dapat ler nak bermaharajalela kt porch. arhhhh, suh B anta balik jer la pas keje nanti.....malas nak pikir!
. Status : DONE...MyB da setuju utk hantar balik sg.buloh Khamis malam lepas keje! sonok2.....hehehhee....kete aku simpan ofis je la!selamat sikit kot?
.
5) baju ari sabtu & ahad yg aku pakai tu, masih belum dibasuh. memandangkan aku g keje dari sg.buloh pagi tadi, maka sume baju dihumbankan saje dlm bonet kete. malasnye nak basuh baju petang ni sebab softner da habis, malas nk singgah kedai beli.....hantar dobi boleh ka???????? duit duit duit......ade kah?
. Status : DONE. Hantar DOBI jerk! tapi yg pakaian kecik2 basuh sendiri la kan..malu jer nk kasi dobi. hehehhee...softner masih belum dibeli. (alasan xmo bsuh baju ler tu) hak hakkk...
.
6) Sebagai enggagement planner, aku haruslah bergaya dihari tu. baju da de, tapi pening tudung tak dapat cari lagik yang sesuai!! geram tul..asal la susah sgt nak cari, dr putrajaya sampai la ke Jalan TAR, tak jumpe2. nape susah sgt nk cari yg match ngan baju pink aku nih! "kak long tukar tema kaler lain boleh x??!!!"...adoiii, tekanan jiwe tul.....
. Status : DONE!! memang xdpt cari tudung kaler pink tu, tapi pakai kaler hitam..sebab kain ade kaler2 hitam sikit..boleh la tuwh dari tak de kan..sgt berpuashati dengan tudung tersebut!! Telah dibeli di Pasar Tani, Presint 2. syok, leh kepah2 kan tudung2 tu sume...hehehhehe
.
Rasenye 6 bende ni la buat hidup aku huru-hara sekarang nih. berlegar2 dibenak fikiranku ini.
. Sekarang hati sudah rase tenang..keje sume da hampir settle sumenyer..bende ni remehnye sebenarnye, saje je nak pikir lebih2 plak kan??kan?? sekarang ni just menghitung hari je utk sampai ke hari CUTI ku ituu....xsaba nk balik sg.buloh lagik! hehehhehee....

Lagi dan lagi...

5 komen
Cite pasal butik pengantin lagi..lagi...dan lagi...

Petang lepas pegi kenduri myB kt rawang, hantar ayah & mak balik rumah (tunggu apek aircond dtg), aku, kakak & adikku pergi merayau2 lagi. walaupun hujan sgt lebat, kami tetap dengan pendirian utk pegi butik RinsSuzana ni. Survey dlm internet, baju2 + pelamin sume lawa2...sampai sane, sgt teruja dengan baju kt situ. Rase cam nak kawen jugak!!! hehehhe

Atas permintaan kakak aku, die xkasi aku upload gambar baju yg akan dipakai time die kahwin nnt. tak suprised katenyer...so, klu anda nak taw baju ape yg dipakai, sila la datang majlis kawen kakak aku awal tahun depan yer!hehehe... tapi kan, sabtu time pegi butik ariani tu, singgah semua house, tetibe kami terPAKU tengok baju nih.............

Sumpah lawa giler2 punye baju nih....Tapi memandangkan kakak aku tak berkenan dengan pelamin kt butik ni, die pun da amik kt butik rinssuzana tu, maka baju ni mungkin di RESERVED kan utk aku la kan...wehhoooo!!! tapi bile tu aku pun tak taw....huahuaaa......

Tak kire, nak jugak baju nih!!! tak kire tak kire.....tapi abad bile la pulak aku nak kawen??harap2, baju ni ade lagi la time aku nak kawen nnt...huhuhuuuu....nanti time aku kahwen nnt, korg tengok la samaada aku dapat ke tak pakai baju idaman hatiku ini yer..

Hanya kerana.....

0 komen
Disebabkan ini kelambu.................................

Dinding rumah terpaksa di robek robek utk memasang ini..................



Bagi mengelakkan kelambu tersebut dilibas-libas dengan kejam oleh kipas siling dengan kelajuan maximum 5 itu, maka terpaksa menggadaikan dinding rumah utk ditebok apek cina ni. alasan nampak cam remeh temeh je kan? tapi aku memang gedix nak suh ayah pasang jugak. nanti time aku bertunang aircond da ade, sejok la sikit kan time naik pelamin...ehh ehhh, aku ke yg bertunang??perasan lebih ke haku nihh....poooorahhhh! Bagus jgak la kan pasang air cond ni, memandangkan cuaca sekarang ni yg panas terik.....hurrmmm...

Kenduri Kawen

5 komen

Bukan kenduri kawen kakak aku, jauh sekali kenduri kawen aku..kah kahhh..saje kasi gempak jer! Semalam, pegi kenduri sepupu myB kt rawang. Abis aku hangkut 1 isi rumah pegi sekali. Time tu jugak la mak ayah aku nak berjumpa dengan besan dorg. kih kih kihh....

Sesampai je kt rumah tu, hujan turun agak lebat. seolah2 menyambut kedatangan kteorg ke kenduri tuwh. 5 minit dok bwh khemah, terang benderang plak cuace. Sebab tu aku panggil hujan tu sambut kehadiran kteorg! saje nak kasi aku basah kan...tapi bagus jgak, tak la rase kehangatan terik matahari sgt....

Tengok ler adik aku yg kegembiraan dengan telor rebusnyer! cehhhh......seronoknyer bile kami dilayan seperti VVIP, alas meja kteorg kaler merah hati, yang lain warna putih. Org lain kene amek air sendiri kt tong air, kteorg dapat 2 jug jenis air. 1 air jambu, 1 air sirap. buah oren pun dapat sepinggan atas meja. Superrbb punye layanan! hehehhee...ade org nak tolong tangkapkan gambar kami sekeluarga..syok2!!



Lelaki yg pakai baju merah tu adik myB no.2..

See kenipisan rambut myB tu?die potong botak time raya..aku ngamok abis giler, yela...die da la kurus, nk potong botak. nampak cam mat pit jerk! lepas raye merajok ngan die kejap sbb tak dgr kate aku. Now, die da nyesal potong botak..sebab nampak kelakar..tu la, cakap aku tak mo dengar, tu la padahnyer...selamat time ni da tumbuh rambut sikit...haishhhhhh....

(Kakak aku yg kurus melidi membuatkan aku nampk gemukss!!)

Ni plak nak tayang baju kebaya yg baru dibeli hari sabtu, da pakai hari ahad. giler semangat berkobar2 nk bergaya.Sabtu tu kteorg pegi ariani kt Jalan TAR. Mak aku nk belanja 1 tudung dr ariani. Tapi aku jd cam hang je masuk kedai tu. last2, aku ckp kt mak aku "kte cari tudung kt lorong jalan TAR je la". tak reti ler plak nk pilih kt kedai butik camnih. Aku tak boleh nk sepah2, nak try sume tudung tu mcm aku buat kt kedai2 tudung yg penah aku beli. Last2, tudung ariani tu diganti dengan baju kebaya ni. Harga same dengan harga tudung kt kedai ariani. Lagi berbaloi2, dapat baju ni dari tudung kan....Terime kasih EMAK ku yg comel!! hahahahaa....sepatutnyer, anak yg belanja mak, ni mak plak yg belanje anak. hahhahaa....

Can U Imagine??

3 komen

Berbalik semula kepada majlis kakak aku ni nanti. Aku selaku wedding planner (acehh cehh) ingin menWar2kan bahawa tiada pelamin dlm majlis pertunangan tersebut, tetapi ditukar dengan KELAMBU..bak kate yaya "lagi ekspress nih..terus msuk kelambu"..hahahhaha....no no, bukan terus tido yer..konon2 nak kelainan la kan. Pelamin dari Kelambu...

Kakak aku akan duduk dlm kelambu tu menanti cincin utk disarungkan dijari kaki..ehh ehhh..jari tangan ler!! konon2 cam bidadari baru turun dari langit la kan. wahh gitu!

Ini berikutan, setelah aku mensurvey2 pelamin mini harga dlm RM500++ dan ke atas sumenyer. Belum masuk kos penghantaran menggunakan lori lagik. takmo takmooo....bazir duit tu..aku beli kelambu ni kt IKEA harga baru RM 39.90 . Lepas majlis tunang tu nanti boleh la aku rembat utk letak kt katil aku sebagai pelindung dari nyamok aedes geget. Berbaloi-baloii kan??

Da tak de rahsie2 lagik da, abis aku cite sume dlm blog nih. ish ishh.....korang dapat bayangkan ke tak pelamin dari kelambu tu??hmmmm, nk cite pun susah kan..tunggu je la majlisnyer nanti,okehh..aku upload gambar byk2 nnt. Aku rase mcm majlis pertunangan aku plak, sebab aku yg telebih Over2 nak carikan baju, pelamin sume2 nih! Korang bayangkan la kalau aku yg bertunang nanti mcmane...ape ntah lagik agaknye aku buat nnt..duduk bawah ape pulak la nnt tuww!kah kahhh....
p/s : kt ofis da boleh berblogging balik..suke suke suke!!

Baby lagik..

4 komen
open house owh open house, kepada rakan2 yg menjemput, harap maaf jika ada yang aku tak berkesempatan utk datang. thanks coz menjemput yer! hmmm.....last weekend pn sempat la pegi 2 rumah lagik. letih + kenyang tahap otromen taro la kan. Tapi rase2nye tujuan aku pegi open house ni lebih tertumpu utk melambung2 anak org daripada makan makanan yg dihidangkan tuw. see..........

tengok org belakang tu pun de baby..rase cm nk kendong 22 baby jer! dushhh, geram sgt sama ini baby...

aku sampai2 terus terjah baby org, makanan tu tolak tepi dulu tu. cam tak caye je aku tak ngadap makanan dulu.ishk ishkk...



da mcm anak aku plakkan??sejak bile aku suke baby pun aku tak taw...tetibe je sifat keibuan tu terserlah akhir2 nihh.

Lepas tuw pegi kenduri doa selamat CC Kamal pulak kt Kajang. Sumpah aku tak taw jalan pegi kajang nih. 1st time pegi pun time g butik pengantin kakak aku tuwh. Siap letak alamat tampal kt kete lagik tu. konon2 nak tunjuk terror jalan la kan.

ok....ikut firasat je jalan..main redah!! sekali...amik ko! sesat barat da...last2 msg CC suh amik kt tol mane ntah..selamat ler cc baik hati nk jemput. hehhehehee...tengok la muke aku yg da berkerut2 tak taw jalan tuwhh. tanye kakak tol pun die leh kate "tak taw la dik"..bengang jerk! kire cam da jauh giler la aku da tersasar dari jalan yg benar kan..kah kahh...
CC pun datang jemput naik motor...see...yg pakai baju melayu purple tuwhh!

i will followwww youuuuuu...(iklan digi)..hahahaa

Kegembiraan setelah cc dtg menjemput! baru senyum erkk....

(sila jgn tiru aku pakai sit belt yer!! AMARAN KERAS!!) kah kahhh....itu sebab nk jage kondisi ketetapan @ keselesaan tudungku ituwww...

Kari Kapla Ikan

6 komen
Memandangkan hari ini DEEPAVALLI, tetibe je aku bersemangat utk masak KARI. ntah mane datang ntah mood tetibe je nak masak nih. kih kihhh...mari kite lihat bahan2nyer...

Kari Baba's

Ikan bawal 2 ekor

Bende, cili, tomato

mudah je kan bahan2nyer?? aku xpakai santan okey, kire cam kari style mamak la kan...

goreng la goreng panggang la panggang..hak hakk...

Tadaaaaaaaaaaaa....

Kari Ikan Bawal, nampak cam sedap tak???sedapppp wa cakap luu....sila terliurrr yer!

Kakakkukukikiskakikakaku

6 komen

Kak long : wehh, kasi komen kt baju tunang aku..
Aku : huh??baju ni ke?sumpah buruk aku cakap ko
Kak long : hah?yeke?buruk ker?ala, camne nih???(menggelabah dah)
Aku : tu la, aku ckp dulu suh amik pakej tunang kt kedai tak mo, nak jugak beli sendiri..
Kak long : da tu camne nih?betul ke buruk?
Aku : sumpah BURUK!! g cek online kedai pengantin..


Seperti yg diwar2kan, kakak aku akan bertunang 31hb oktober ni. Aku secara tak langsung terlibat jugak la kan dlm persiapan kakak aku ni. Aku jugak bertugas selaku pengkritik hebat kakak aku. Kakak aku pun pecaye bulat2 lak tu kritikan aku. tapi memang sumpah buruk baju tunang yg kakak aku beli tu. aku tak boleh nak tipu kate 'lawa' plak kan. Aku da ckp awal2 suh die amik kt kedai je,lagi murah..sewa baju, make up, accessories sume baru RM 400 camtu. dari die beli baju, harga kain je da cecah RM 200++, nak jahit lagi da berape pulak upahnye?betul x?baju tunang plak pakai sekali jer, lepas tu simpan..kan ke membazir kalau beli mahal2, simpan wat pekasam..bih baik sewa kedai jer, betul x??


Lepas kakak aku survey online sume, 4-5 kedai tolak sebab tempahan da penuh utk 31hb oktober tu. lagi la kakak aku ni menggelabah katak. aku pun menggelabah jugak la kan.hehehehe..(ngaku nih). Aku terus call kak sara (cousin myB) die baru bertunang 2 minggu lepas, tanye die amik kt mane sebab boleh tahan gak make up & baju yg die pakai. Then kak sara, kasi no. phone aku terus call & terus pegi kajang utk pilih baju petang tu jugak..selamat la die still free lg utk 31hb tu. phewwwww...lega sikit...tengok pilihan aku, okey x??



Memandangkan anda semua tidak dijemput utk menghadiri majlis pertunangan kakak aku, maka aku war2kan dlm blog je la,k? majlis ni pun lebih bersifat kekeluargaan, tiada org luar dijemput. bukan ape, nanti kawen nnt baru jemput, okehh.tunang je pun....hihihiii

Sekian sahaja cerita menggelabah di hari sabtu mencari butik pengantin...menjadi pengajaran utk aku lebih berhati2 dan pergi survey butik pengantin lebih awal utk mengelakkan kejadian menggelabah di akhir2 hari pertunangan. kah kahhhh...

Entry laju2

2 komen



hye kawan2...lamenye tak berceloteh dlm blog ni. untuk makluman kawan2 semua....BLOG TELAH DI BLOCK kt ofis tu yer! bukan setakat, FS, FB, TAGGED ke ape2 kebende kan sume laman sosial da kene BLOCK! Oleh yang demikian, aku akan jarang berblogging lagi da lepas ni..hukhukkk....lepas dari amik Exam isnin lepas, terus da tak boleh nk online lagi. MyEm0.Com



ok now, nk entry laju2 pasal open house kawan2 ofis aku yg mane aku telah dijemput utk menghabiskan makanan dorg. last week, ade 2 rumah dikawasan kuarters putrajaya. 1st pegi rumah amir..makanan perghh, sedap2. hilang diet aku weyhhh!!!adussshhh....disebabkan kelaparan dan kebuluran, maka tak amik gambar makanan yg dihidangkan...huhuuuu...MyEm0.Com



Lepas umah amir, pegi umah ja'a pulak, tengok baby dier. kiut miut jerkk! aku ape lagi, suke la nk dukung2 baby ni, cium2..bau baby ni sedap je kan???



Tengok, ade tak ciri2 tokoh Ibu Mithali tak??ade kan kan??



Bile la aku nak ade anak sendiri....teringin plak nak de baby!!haaaa....cepat2 kawen la kan! "B, JOM KAWEN!!"...kah kahh, gile ke hape?hahahhaa.....this week pn ade lagi open house, ramai sgt pulak minggu ni, tak taw la sempat ke tak aku nk terjah kesemuanyer..huuhuhuuu....MyEm0.Com


ni la kuarters dua org kawan ofis aku yg aku pegi open house & jengok baby tadi. lawa kan???berbaloi sangat bayar RM 330 utk sewa rumah lawa & besar camni. kalau nak sewa kt luar tak dapat RM330 tu dapat rumah flat je la kot kan?tu pun susah nak cari. kuarters putrajaya ni sume lawa2 la, tiap kali pegi rumah kawan2, tiap kali tu la aku jatuh cinta dengan kuarters...tapi yang sedihnyer, myB da cakap awal2, lepas kawen tak nak dok kuarters!!! kempunan la aku nk dok kuarterss....huhuhuuu


bestnye kalau dapat sebijik....nice view & environment!

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template