Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, September 28, 2009

Kad Baru

3 komen
Mentang-mentang la mood raya semua nak baru, kad ATM pun nak baru jugak..Ni time bosan2 kt ofis keje ari khamis lepas. Kt ofis kan tak de org, aku cari pasal la nk kua g bank utk mghilangkan kebosanan.


Kakak Cimb : Ye cik, boleh saya tolong?
Aku : kak, saya nk tukar kad ATM baru boleh?(mesti la boleh, lagik mau tanye)
Kakak Cimb : kad hilang ke?
Aku : tak
Kakak Cimb : rosak?
Aku : tak
Kakak Cimb : Kad patah?
Aku : tak
Kakak Cimb : tak boleh gune?
Aku : tak
Kakak Cimb : habis tu?
Aku : saje2 je nk tukar, kad baru tu cam lawa jerk.. =P (tersipu2 malu)
Kakak Cimb : owhh...tapi kene charge RM12, okey?
Aku : Kalau kad patah / hilang tak yah bayar erk?
Kakak Cimb : tak la, semua kene bayar RM12. Nak tunggu kad patah dulu ker?
Aku : sekarang jgk saya boleh patahkan kak..(byk songeh lak)
Kakak Cimb : hahaha, cik isi borang ni ..bla bla bla....

Memandangkan aku tak de keje, aku borak abis ngan kakak cimb tu, saba je la die melayan aku ari2. sian kakak tu. heheheheh...ni la rupe kad baru, selame ni aku dok jeles la org lain punye kad merah menyala camni. Aku pun nak jugak! ade mase free tu, aku merajinkan la diri kan..kalau x, bile lagi nak tukar..

Merah membara semangat waja. acehh cehh!!! Semangat buat kad baru, lepas tu arini aku nak bukak CimbClicks da tak boleh nak log in. call org cimb, kate kene amik e-pin baru kt ATM. Padah aku gatal sgt nk tukar kad, smpai arini aku xleh nk wat transaksi online. nk topup pn kene g kedai topup!!nyampah nyahh....nak kene g ATM cepat2 nih amik e-pin...huhuhuuu....
2 komen
Okeh2, ramai yg bising suh aku cite pasal cincin kt entry lepas. baiklah, aku cite la skrg ni...hehehhee


Ade yang kate aku da btunang, ade yg kate aku dirisik. yang kate aku da kawen pn ade. Ape ke hal nye xjemput korg kalau aku kawen?? tidak la begitu kejam aku nih. hehehe...Cukup la setakat tu andaian korang. Bia aku cite cerita sebenar-benarnyer.

Selepas sesi bergambar raya seperti entry dibawah, jam 10 pagi ade la rombongan merisik datang rumah aku. Sape yg dirisik?Aku kah? Salah sama sekali...tapi KAKAK aku ye kawan2. Bukan aku taw!! Kalau aku, da lame hebahkan dlm media cetak mahupun media elektronik. kah kahh...

Setelah berbincang dan makan2, family lelaki + perempuan bersetuju untuk melangsungkan pertunangan pada 31 Oktober 2009. Bulan depan je beb!! gile cepat betul...keluarga kami terpinga2 sebab family lelaki yg tetapkan tarikh tu + kami sekeluarga tak buat preparation langsung!! memang kelam kabut dibuatnyer. Tapi toksah risau ler, sebab semua akan disettlekan oleh kakak aku sendirik. Aku hanya sponsor cupcakes utk hantaran pertunangan tu nnt.

Kakak aku akan kawen sebelum die abis belajar di UPSI tu nanti, sebab takut kene hantar mengajar kt Sabah/Sarawak, sebab tu die kawen awal. Mgkin awal tahun depan kot. Bile kakak aku da lepas, memang turn aku lak la kan?memang xsabar da nih..cehh cehh!! adik kene kasik kakak lepas dulu. Lepas ni da xde la org tanye bile lagi family aku ni nak bermenantu. Lagipun, kakak aku tu da cukup tua da pun, 26 tahun da pun. Da wajib kawen! Walaupun ketinggian dan berat badan antara aku ngan die, aku yang menang. Ramai sedara mara & rakan2 kate aku ni yang kakak & kakak aku tu adik sebab kependekan dan kekurusan kakak aku tu, aku redha.....huhuhuhuu....

I'M HEPY FOR U SIS =)

Raya Lagik

2 komen
Weekend aritu, aku da penuhkan aktiviti aku dgn beraye bersama kawan2! Ari jumaat pas keje terus balik sg.buloh. Heaven giler bile jalan lengang, kire bleh baring golek2 tengah jalan raya (kalau nak mati cepat). hehehhee....
Sekayu, Sekedai, Seharga, Sebijik, Sesame

(ape kes aku lagi tinggi dari kakak aku??hahahahha)

Sabtu pagi, terus bersiap2 dengan baju raya. Bukannye nk pegi beraya, tapi nak bergambar raya. Da seminggu raya baru la nak bergambar raya. Ini disebabkan kegatalan ku + hilang ingatan ku untuk bawak kamera tersyg pulang ke kampong bersama. Abis aku kene sembor ngan semua sebab lupe bawak kamera. Makanye, minggu ni baru kami bergambar raya sekeluarga. Siap gosok baju macam nak pegi beraya. Padahal, lepas je tanggap gambar, semua tukar baju tido balik==> tipu2x. hahahhahaha.... Aku bersedia utk sambut kehadiran Hery+Yaya yang nak datang beraya. memang dorg langkah kanan, sebab mak aku masak Soto aritu. rezki2.hehehe...lepas beraya umah aku, kami bergerak ke rumah Shida @ bit. Sebok berborak smpai lupe nak tangkap gambar. Sekeping pun xde, hampeh tul...yaya sile la upload klu ade ye!hurrmm....

(budak montel, Liza, Nana)

Sebelah malamnyer, aku pegi beraya ke rumah geng yg pegi sekolah naik basikal same2 dari sekolah rendah lagi ni. Tak sangke sampai ke besar la kteorg bersame. Sampaikan dtg beraya tak ingat nk makan da, dok sebok bergossip je manjang. ade saje cite yg hot2.

Walaupun rumah kami = aku + nana, selang 3 buah rumah saje, tapi kami sangat susah nak jmpe. Setahun sekali pun susah. Nana kt shah alam, aku kt putrajaya. kene plan baik2 punye kalau bebetul nak jumpe. Kalau nak harapkan kebetulan or takdir, memang tak kan jumpe la.

Yang si montel tu anak buah liza. Berat die je da 22 kg, bayangkan betape beratnye budak ni. Aku ukur pergelangan tangan aku ngan budak montel ni, kalah aku taw...tangan die 2x ganda besar dari tangan aku. phewwww!!! tapi sangat comel....

Lepas beraya di rumah liza, pegi pulak ke rumah kakak nana (kak yong). Saje datang beraya sebab kak yong buat open house, tak jauh pun umah die. Sebaris jugak dgn rumah aku + mak bapak nana. kah kahh..... saje suh kak yong tunjuk perut die yg Buyong 5 bulan tuw. hehehhehee...ini baru ari sabtu punye jalan2 raya, belum ari ahad punye beraye umah sebelah sedara mara myB. Letih wwoooooo....nnt cite okeh?!gambar de kt kamera myB..daaaaa...............

Cincin?????

4 komen

waaa..ade cincin r?sape punye cincin nih??aku kah??

ehhehehehh..nantikan entry seterusnye nnt,k..

kasi suspender sikit..weeeeeee!!!

p/s : yaya + hery dok diam2,okeh..bia aku cite sendiri nnt taw..

Friday, September 25, 2009

Ekspress Raya

3 komen
Hye semua...
Tabiat malas mengupdate sudah dtg kembali. aduhh, mentang2 la perut penuh jer selalu aku da jadi semakin malas nk taip2 huruf kt keyboard nih! Padahal cite byk nak story mory ni. Pikiran asyik makan tido makan tido jerk. Aku da keje okeh, tapi server gile bengong dari ari rabu lagi! aku mati kutu tak taw nak buat ape sorg2 kt ofis yg sunyi sepi ni.....
ni kasi intro dulu gambar raye~~ni raye kedua taw, sebab baju raye aku kan warna lain kan, kan?? Baju raye da pakai raye pertama. Yang ni baju KEJE. (syuuutt, jgn gtaw sesape, org kampong tak taw baju kurung tu baju keje !!hahahahah) . Alaaa....baju ni yang kain tu aku dapat time secretaries week yg lepas tu. ingat x?? Pink giler kan??tak suke tak suke pun, pakai jugak kaler Hot Pink nih! Biase la tu, ape yg kte tak suke, itu lah yang kte pakai..betul tak kawan2???

Thursday, September 17, 2009

Salam Lebaran

3 komen
hype!!
Pejam celik pejam celik da nak raya, terasa baru saje puasa da nak raya. Lepas ni da boleh makan sesuke hati. Raya Tahun ni sgt seronok sebab dalam masa sebulan aku telah menurunkan berat badan sebanyak 3 KG. Susah payah sebulan 3KG je turun pun. Tp at least terase la ringan sikit badan ni. Ramai gak yg tegur yg aku da kurus sikit. Tak taw la dorg tu perli ke @ pujian ikhlas dari hati. Tapi sangat seronok bile dorg ckp cmtu! heheheh...

Untuk pengetahuan anda semua, aku cuti raya ni tak amik lame pun. Saving cuti utk akhir tahun nanti.hehehe....Harini (khamis) ofis aku memang da kosong da, semua da balik kampong. Tinggal lah aku ngan bos + pegawai 2-3org. Memang sunyi giler, cube korg bayangkan ape yg aku boleh buat sorg2 kt blik yg dingin sejok cam peti ais mayat nih.(cam penah rase plak). Tak de geng nk bgossip, nak dok menyinggah tmpat org, nak ajak bjalan2..skrg ni tgh pikir2 nak buat ape time lunch nnt...huhh, sgt bosan la arini...

Memandangkan ramai yg da start cuti arini, semalam kteorg pegi jalan2 bermaaf-maafan. Yang syoknyer, aku dapat duit raya!! kawan-kawan pun same. tak sangke kan, tua-tua remaja ni pun dapat lagi duit raya kt ofis nih. Ade gak la pegawai yg bermurah hati.hehehhe..aku menantikan duit raya dari Bos pulak petang nih!!!weeeeeeeehooooooooooowww...

Dikesempatan ini jugak, aku nak memohon ribuan ampun maaf kepada kawan-kawan semua yang pernah tersakit hati, terguris hati, terpendam ke ape2...Semoga Raya tahun ni memberi makna yg mendalam kepada semua. Jemput2 la datang rumah nanti yerk!

Nantikan entry berhari raya pulak yer!! Tapi Blog ini akan berehat sepanjang hari raya.....sebok la katekan..hehehehhehee....

TAG EDISI RAYA

3 komen

Org sume da mood raya, si Hery ni pun sebok la nk kasi tag raya. Hurrmm, disebabkan aku kesunyian dan keseorangan kt ofis ni maka…aku pun merajinkan diri jugak la membuat tag ni okeh!


Soalan-soalan yang mencabar minda (kah kahh) :-

1. Kalau orang bagi duit raya, apa perkataan yg pertama sekali keluar dari mulut anda?
Terime kasih byk2, klu de lebih kasi la lagi…hak hakkk…


2. Kalau orang datang rumah anda ramai2, suka ker tak eh?
Of coz la suke, org ramai datang beraya..setahun sekali je pun nk meramaikan rumah pun. Jemput2 datang raya kt rumah yer kawan2!! Bgtaw dulu sblm dtg, takut aku xde kt umah jerk..


3. Selalunya air apa yang orang selalu hidangkan pada anda?
Selalu sgt org kasi AIR GAS contoh : pepsi, mirinda strawberry, coke dsbg. Mungkin org sekarang ni da maju, zaman da moden…takde da nk bancuh2 air gule bagai. Instant jer! Tinggal letak ais dlm cawan, terus tuang air botol.senang kan??kan?? sebab umah aku pun buat cam tu jugak!hahahahhahaa


4. Biasanya korang bagi duit raya dalam sampul tu berapa RM?
Biasanye erk??semenjak keje ni kene la kasi duit raya kt ayah, mak, adik beradik, atok, nenek sume. Dorg duit raya spesel sikit r kan. Kalau anak2 buah ke, sedara mara yg kecik2 tu RM1 jer sudah. Tak leh lebih2, kang dorg g beli mercun. (alasan..kih kihhh)


5. Hari Raya Pertama, korang bangun lewat ker awal?
Kene ler bangun awal, ape kejadahnyer anak dara nk tido smpai dinihari??acehh cehhh…time ni la dok sebok nk berebut2 bilik air nk mandi dulu, pastu nk kemas2 tilam, pagi tu jugak la dok masukkan kuih raya dlm balang…last minit baru terase raya!weeeeeeeeeee…..


6. Bangun jer tido hari raya pertama tu, ape yg 1st thing yg korang buat?
1st thing??menggeliat la…lepas tu kasi peluk cium bantal bucuk dulu..heheheheh


7. Raya tahun ni, apa warna tema baju raya korang?
ehh, rasenye da kasitaw da bju raya nye tema kan??dlm entry yg lepas2…tp xpe…memandangkan aku cam confius warna ape, aku tempek kt sini la erk. Eksklusif utk korg sume!


8. Agak2, baper korang spend duit raya untuk tahun ni?
Memandangkan ekonomi merundum sekarang ni, ditambahkan pulak dengan duit bonus yg sedikit itu, maka…duit yg telah dibelanjakan utk duit raya SAHAJA adalah berjumlah : RM 300++

9. Apa pengalaman lucu hari raya pertama korang?
Lucu erkk??mmmmmmmmmmmmm..memandangkan hati ni da de kt kampong, maka…ingatan sume da merayau2 ntah kemane ntah..hihihhii
SELAMAT HARI RAYA SEMUA!!

Wednesday, September 16, 2009

Seme-Seme

7 komen


Makin dekat nak raya, makin mencabar jiwa aku.
Arini dengan rasminya aku telah dijangkiti dengan penyakit seme-seme (selsema bhasa asal) kih kihhh
Adoiii, raya da nak dekat
Kalau camni tak raya la aku nampaknyer
Harap2 seme-seme saje, mintak dijauhkan la demam …syuhhh syuhhhhhh…..
mungkin disebabkan bercanda ria di tengah hujan dengan incik B ari ahad lepas, huhhhh!!
==================================
p/s : start esok ramai da cuti, ape aku nk buat kt ofis ni sorg2 erkkk???uwaaaaaaaa!!!

Tuesday, September 15, 2009

CERITERA HARI MINGGU

12 komen
Hye all,

Lame jugak erk aku bermuram durja dengan tidak mengUpdated ini blog! Paham2 la yer..aku tak de mood r nak post entry last week. Arini pun pakse jugak rajinkan diri ini. Acehhh cehhh (padahal ngah bosan). So arini aku nak ceriterakan pelbagai cerita yang berlaku wiken minggu lepas. Pelbagai cerita dan dugaan untuk aku...

JUMAAT ( 11 SEPTEMBER 2009)

Malang 1#


Minggu lepas 1st time la aku beriya2 nak balik sg.buloh ari jumaat pas keje. Jam 4.30ptg je aku terus pecut kete laju2 untuk elakkan jem la kononnyer. Memang aku berjaya melepasi jem kt area Putrajaya ni. Tapi sesampai je aku dekat Sg.Besi, bermula la tekanan jiwa yg meruntun hati. Bayangkan bile semut berjalan pun lagi laju dari kereta yg aku pandu. (bayangkan). Slow die tahap gaban punyer! Gear 1 or free gear jer. Tak jejak gear 2 langsong taw. Tetibe je rase nak transform kereta jd tranmisi Auto. Naik kremm kaki aku pijak pedal. Radio pun da maklumkan yg jem dari sg.besi akan sampai ke kuchai lama. Ingatkan lepas kuchai lama tu tak jem da, tp ternyata sangkaan ku meleset belaka. Lepas je masuk jalan Duta jalan jem lagi? Kt Tol Jalan Duta pun sesak ya amat!! Jem dia dari tol tu sampai tol sg.buloh. (bayangkan lagi)….Tekanan jiwa betul aku.. 4.30 ptg kua ofis, jam 6.45 ptg baru smpai sg.buloh. Bape jam??kire sendiri…padahal 45minit je sepatutnye aku da sampai.

Malang 2#

Sesampai jer aku kt gate depan rumah, seperti biasa mangga gate sentiasa dikunci utk keselamatan. Aku pun dok la korek2 handbag aku cari kunci umah. mane kunci??? Adusshhhh, aku gatal2 tukar handbag, tapi kunci rumah kt handbag lagi satu. Rase nak hantuk2 je dahi ni kt stereng kete. Bende penting cmni pulak boleh lupe. Lepas tu aku keluar kereta n Jeeeriitttttttttttttttttt… "Mak…….bukakkan gate!!org tak bawak kunci……..". Selamat ler mak aku da smpai umah da, kalau tak naya la aku nk tunggu luar rumah smpai dorg balik keje! Okey, aku da selamat masuk umah dengan amannyer setelah park kereta dlm porch (aku call ayah suh kosongkan 1 park dlm porch utk kete aku) gile jahat kan??hahahhaa…

Malang 3#

Ingatkan da selesai da masalah kunci rumah tu, tapi rupe2 nye belum selesai lagi..nak taw pebende??Kunci bilik aku dekat kunci umahhhhhhhhhh!!!! Maknenyer aku tak boleh nk masuk bilik sebab aku tak bawak kunci umah. Aku memang sentiasa kunci bilik aku utk keselamatan dari gangguan anasir2 yg tak diingini. Acehh2….jiran bilik aku ni suke jugak kepah2 kan bilik aku yg kemas lagi bersih ituww (yarrkksss!!hehehe) sebab tu aku sentiasa kunci bilik aku klu balik putrajaya ni. Ape aku buat?panggil ayah aku pulak utk bukak pintu bilik..abis la pintu tu ayah aku hentak dgn tukul besi. Tapi tak berjaya jugak. Sape superwoman aku??jiran bilik sebelah yg aku anggap mengganggu gugat bilik aku tu la yg telah berjaya bukak pintu bilik aku dengan selakkan dengan kad AVON dier. (macam selalu buat je?ahahaaha). Tup2, pintu bilik boleh bukak! Dasyhat r….salute r lu…hehehhee..

SABTU (12 SEPTEMBER 2009)

Excited nak berjalan2 time nih..syokk uhhh!! Mungkin hikmah untuk nasib malang aku semalam kot?? Kami sekeluarga keluar berjalan2 meletihkan kaki dekat Carefour Wangsa Maju, pastu pegi beli kuih raya, lepas tu beli sofa, lepas tu beli tv plasma. Gile2 punye raya la tahun nih. Bukan beli baju raya, kasut raye ke ape tapi beli barang2 rumah je lebih. Yang meletihkan tu, sebab aku kene DRIVE.. disebabkan aku nak sangat parking dlm porch, maka kereta ayah aku disimpan kt ofis dier. Nak naik kete kakak aku, xmuat lak nk sumbat semua. Nak naik kete abg aku plak mane2 ntah die merayau pagi tu. Da la krem kaki tak abis lg, da kene drive lagi. Tapi tak pe, shopping punye pasal, ape saje aku sanggup! Kah kahhh….



Lepas tu, bile beli sofa tu, tak mnyempat2 pulak nak jadi Eric Leong utk decorate2 umah. Sakit pinggang wooo angkat kerusi berat2, kabinet, tv sume tu….adoiiiii….


Sofa je da sampai, tv belum lagi sampai...

AHAD (13 SEPTEMBER 2009)

Pagi ni, aku masih lagi tolong mak tukarkan posisi katil bilik dier. Pinggang akuuuuuuuuuu…aduhhhh!!

Malang 4#

Lepas selesai sume2 tu, aku pun bersiap2 utk balik putrajaya. Sebelum aku mandi, aku pun bkemas2 la beg2, kuih2 raya utk mak mertua. Achehh!! Sebab aku melencong ke rawang dulu sebelum balik putrajaya. Hehehheeee…tapi dengan hampanyaa……time aku tengah sebok2 msukkan beg kt seat belakang, tetibe mate aku terpandang sesuatu……………..


Aku pun jd blurr kejap, asal tayar aku ni terkelepet semacam jer nih?? Aku pun termenung kejap…OMG!!!tayar pancittt…apelah nasib diri. Abg aku pun nk tolong2 la kononnyer, tapi nak bukak nat tayar pun tak lepas2 lagi. Aku pun buntu cmne nak buat..Then, terus call incik B. SuperHero pun datang membantu!! Dlm masa ½ jam die da sampai depan rumah. Amboiii, pecut nampak?? Tak smpai 5 minit da siap bukak tayar da. Senang pulak die bukak nat tayar tu. Aku ngan abg aku nak bukak td bukan main ketat n sendat nak bukak. Lepas settle sume, die pun balik sebab aku nak bersiap2 utk pegi umah mak incik B plak.hak hakk!! Setibenya disana…myB tgh pakai towel ngan t-shirt…????

Aku : tak yah la mandi lagi, nak g shopping ni kang lambat…

Incik B : ehh, mane mandi lagi tadi

Aku : huh??tadi dtg umah tak mandi ker??

Incik B : tak la…mane sempat, kan nak cepat..

Aku : eeee…tak malu, klu mak taw tadi malu jerwkk menantu datang tak mandi.

Incik B : tp mak tak taw kan skrg ni?senyap2 sudah…B wangi taw, xde bau punye..

Aku : iyer la sgt tuww..g mandi cepat!!

Mati2 la aku ingat die da mandi, ni da jadi satu hal pulak aku kene tunggu die bersiap mandi. Lepas tu bukan nk terus mandi lak tu, main2 ngan kucing dulu la, bgadoh ngan adik die dulu. Aku ni sabaa je la, org nk cepat die memain la pulak! Pastu bgossip dulu ngan mak incik B sementara nk tunggu incik B siap. Bejanggut ler nk tunggu…pastu terus g Jalan TAR, parking dekat Maju junction. Lepas tu, bertapak la aku ngan incik B jalan, sesampai je kt jalan TAR hujannnn turun dengan lebatnyer!!! Adoiii…..Aku ngan incik B ape lagi…Memori daun pisang ler…bercanda di tengah hujan lebat..memang tak de rezeki la nk jalan2 aritu. Time kua dari parking kete, hujan da BENTI, matahari pun da mnyinar.. Ape perasaan aku?????? Lu pikir la sendiri…………..grgrrrrrrrrrrrrrrrrr!!

Sekian, itu sahaja cerita wiken lepas..

-THE END-

Monday, September 7, 2009

070909

2 komen
aku tak de mood arini
tak de mood utk berblogging
tengok la bape saat, minit, jam @ hari mood aku ni nak okey balik
MyEm0.Com
mungkin ini salah satu simptomnyer! huhh..
MyEm0.Com

Friday, September 4, 2009

Duit Duit

6 komen

Mood raya sudah mari!!! weeee......

tapi agak2nyer skrg ni bank da bukak ke kaunter utk tukar duit kecik2 utk raya ke belum??

ke awal lagi erk??

terlebih semangat ler pulak aku ni.

Memandangkan gaji bulan ni awal, 10haribulan ni maka boleh la tukar duit ni awal2 skit

tak la sesak2 time nak dekat raye baru nak tukar duit. betul x?

p/s : de bonus ke tak tahun ni?cube teka, cube teka cepat!!hihihiii

Tuesday, September 1, 2009

Tag di hari puase??

12 komen
Sempena bulan ramadhan ni, ade seorg mamat ni dan jugak aweksnyer bagi aku tag pulakss.. Marilah jawab seikhlas yang mungkin yer kawan2..hehehehe...

sila la jawab soalan2 yg diberikan:

1. Apakah brand jam tangan yang anda sedang pakai sekarang ni? Upload la gambar jam tangan anda tu?
BAVERLY HILLS
POLO CLUB
SAPPHIRE


==>Tekan pada gambar untuk tumbesaran<==


2. Antara kampung mak & kampung ayah, kampung yang mana 1 yg kowang paling suke balik bile nak raya?
(1) To be honest, aku lebih suke balik kampong mak, sebab ade geng sepupu perempuan.

(2) Balik Kampong ayah seumpama duduk dirumah sendiri, sebab sedara mara ayah sume umah dekat2 ngan umah atuk nenek dan sepupu ramai lelaki dari perempuan. Masak sume mak aku masakkan serupa dok umah sendiri la kan..(mampos kalau ayah bace entry ni mau nangis teresak2 nih) hehehhehe

3. Kowang sedang pakai ringtone apa dalam h/phone kowang skrg nih?
Baru tukar ringtone : The Lucky Laki - Superman
"aku bukan lah superman aku juga bisa nangis jika kekasih hatiku bla bla blaa..."

4. Korang sahur aper jer pagi tadi???
Pagi tadi sahur dengan nasi goreng (masak sendiri okey) + keropok ikan + air teh strawberry panas..nyummmyy!!

5. Baper banyak mesej dalam INBOX h/phone kowang skrg nih?
52 pesanan! 9 pesanan dari bit@ shida = bantahan minyak naik, kami sama2 tak puas hati, 2 msg dari ayah = tanye cmne nak topup gune atm, 1 msg dari mak = mak mintak call balik.(pandai saving credit erkk??). selebihnyer budak bucuk yang kurus kepeng = ayat-ayat cinta la ape lagi.heheheheh...

6. adakah korang pandai masak? - soalan cepu mas...hahaha...
of coz la pandai, kalau tak pandai bukan perempuan namenyer! <== riak-riak
tak la, yang simple2 boleh la. Disertakan sekali gambar2 lauk pauk yang penah aku masak, sila terliur yerr..hheheheh










nasi goreng camni la aku sahur pagi tadi..

7. Kowang sayang x kat kawan kowang ni? sape?? aku la... hehe...
sayang, sayang...<=== sure yaya jeles giler nih! kte kan da bersetuju nak makan madu sama2 kan?kan??kan??? hehehhehe

8. Bila kowang bz, kowang rasa seronok ker atau pun benci?
BZ tu bz dari segi ape erk?agak kurang jelas maksud soalan ni..
(1) Bz keje kot erk?kalau bz keje, sangat seronok sebab masa berlalu dengan begitu pantas, tup2 tengok jam da boleh balik....hehehehhee
(2) Adakalanya boleh membuatkan stress + tension jugak! lebih2 lagi yang kene buat kerja lebih masa semata2 nak selesaikan keje yg betimbun2 tuww

9. Kalau jalan jem, apa yg kowang buat??
Kalau jalan jem, aku korek hidung (tipu2x) haahahaa...
(1) boleh buat ape jer? bukak radio kuat2, nyanyi sorg2 jadi org gile kejap
(2) kalau dengan budak bucuk, borak2 la..bia jem lame2 pun tak pe, boleh borak2 lame sikit..hahahahhahaha...

10. Mangsa seterusnya <== tambah sendiri soalan nih

1. Shida
2. Lin
3. Anjelik @ Kak nor
4. Zeha
5. Fini
6. Ika
7. Enya
8. Hani
9. Wanie
10. Lyana Saidi
11. Aimi Liyana
12. nonie
13. zira
14. ayu
(abis sume aku tag...hahahahha <== gelak jahat)

Hari Cuti ku Dinodai

4 komen
Korang taw tak ape aku buat time cuti hari Sabtu, Ahad & Isnin cuti merdeka tuw? aku da gtaw kan yg aku keje?kire macam robot r, keje 14 hari berturut2 tanpa henti. cewaaahh!! (tipu2x ade ngular jugak). Walaupun status aku sebagai setiausaha kepada bos, tapi lepas waktu keje 'jage bos' aku kene tolong siapkan cawangan punye kerja. maksudnyer, time ofis hour tak usik la keje2 nih. Fokus jage bos sajeee..hihihi...alasan xnak tolong la tuwwhhh!!

Sebab tu jugak lah aku kene wat kerja lebih masa time cuti sebab bos tak kacau hidup aku time tu. Sebab keje ni kene mengadap bebetul, silap kire satu habis kene kire balik semua. Ape yang aku kire?? kene kire setiap jawatan yg ade dalam jabatan aku ni dari sebesar2 Ketua Pengarah kepada sekecil-kecil jawatan Jaga di seluruh Malaysia. Diulangi yer, Seluruh MALAYSIA ku tercinta! (semangat merdeka masih berkobar2) kih kih...Negeri mane yang terpilih untuk aku? Sila lihat gambar dibawah ini. Yang de conteng2 name aku tu, itu ler negeri yang menjadi mangsa aku. Sila klik utk tumbesaran gambar yer!hehehhe...

Memandangkan hari sabtu & ahad Double Pay, isnin cuti umum pulak Triple Pay itulah motivasi utk diri aku untuk datang bekerja ari cuti tuww..hihhhiii....ngantok seyyy da la baru bangun sahur da kene g keje pulak..hurmm! Selamat jugak la ade geng yg join OT sekali. Tengok ler gelagat aku bekerja di hari cuti ................

Hari Pertama (Sabtu) : Semangat giler! Fokus pada kerja. Semangat kerja berpasukan!!

Hari Kedua (Ahad) : Da mule buat kerje sendiri2....

Hari Ketiga (Isnin) : ade org ngular time keje!! time ni memang da stress giler sebab keje tak siap2 + ngantok tahap otromen taroo punyer...tengok member, steady jer buat keje sebab aper??Sebab ade org tu tak pose, sebab tu masih bersemangat waja!! ooopsss, tpecah rahsie pulak..hehehehhee

Kteorg buat kerja kt bilik mesyuarat disebabkan kesejukan yang melampau2, sebab bilik mesyuarat boleh buat cenggini...........................

Boleh bukak pintu kt bilik mesyuarat ni..so, agak2 tension leh la terjun dari aras 9 ni yer!! angin panas dari luar masuk baru la tak sejok sgt. betul tak?

Sekian saje, nurkilan hati aku yang sebak dan sayup kerana bekerja di hari cuti.....

Kad Baru

3 komen
Mentang-mentang la mood raya semua nak baru, kad ATM pun nak baru jugak..Ni time bosan2 kt ofis keje ari khamis lepas. Kt ofis kan tak de org, aku cari pasal la nk kua g bank utk mghilangkan kebosanan.


Kakak Cimb : Ye cik, boleh saya tolong?
Aku : kak, saya nk tukar kad ATM baru boleh?(mesti la boleh, lagik mau tanye)
Kakak Cimb : kad hilang ke?
Aku : tak
Kakak Cimb : rosak?
Aku : tak
Kakak Cimb : Kad patah?
Aku : tak
Kakak Cimb : tak boleh gune?
Aku : tak
Kakak Cimb : habis tu?
Aku : saje2 je nk tukar, kad baru tu cam lawa jerk.. =P (tersipu2 malu)
Kakak Cimb : owhh...tapi kene charge RM12, okey?
Aku : Kalau kad patah / hilang tak yah bayar erk?
Kakak Cimb : tak la, semua kene bayar RM12. Nak tunggu kad patah dulu ker?
Aku : sekarang jgk saya boleh patahkan kak..(byk songeh lak)
Kakak Cimb : hahaha, cik isi borang ni ..bla bla bla....

Memandangkan aku tak de keje, aku borak abis ngan kakak cimb tu, saba je la die melayan aku ari2. sian kakak tu. heheheheh...ni la rupe kad baru, selame ni aku dok jeles la org lain punye kad merah menyala camni. Aku pun nak jugak! ade mase free tu, aku merajinkan la diri kan..kalau x, bile lagi nak tukar..

Merah membara semangat waja. acehh cehh!!! Semangat buat kad baru, lepas tu arini aku nak bukak CimbClicks da tak boleh nak log in. call org cimb, kate kene amik e-pin baru kt ATM. Padah aku gatal sgt nk tukar kad, smpai arini aku xleh nk wat transaksi online. nk topup pn kene g kedai topup!!nyampah nyahh....nak kene g ATM cepat2 nih amik e-pin...huhuhuuu....
2 komen
Okeh2, ramai yg bising suh aku cite pasal cincin kt entry lepas. baiklah, aku cite la skrg ni...hehehhee


Ade yang kate aku da btunang, ade yg kate aku dirisik. yang kate aku da kawen pn ade. Ape ke hal nye xjemput korg kalau aku kawen?? tidak la begitu kejam aku nih. hehehe...Cukup la setakat tu andaian korang. Bia aku cite cerita sebenar-benarnyer.

Selepas sesi bergambar raya seperti entry dibawah, jam 10 pagi ade la rombongan merisik datang rumah aku. Sape yg dirisik?Aku kah? Salah sama sekali...tapi KAKAK aku ye kawan2. Bukan aku taw!! Kalau aku, da lame hebahkan dlm media cetak mahupun media elektronik. kah kahh...

Setelah berbincang dan makan2, family lelaki + perempuan bersetuju untuk melangsungkan pertunangan pada 31 Oktober 2009. Bulan depan je beb!! gile cepat betul...keluarga kami terpinga2 sebab family lelaki yg tetapkan tarikh tu + kami sekeluarga tak buat preparation langsung!! memang kelam kabut dibuatnyer. Tapi toksah risau ler, sebab semua akan disettlekan oleh kakak aku sendirik. Aku hanya sponsor cupcakes utk hantaran pertunangan tu nnt.

Kakak aku akan kawen sebelum die abis belajar di UPSI tu nanti, sebab takut kene hantar mengajar kt Sabah/Sarawak, sebab tu die kawen awal. Mgkin awal tahun depan kot. Bile kakak aku da lepas, memang turn aku lak la kan?memang xsabar da nih..cehh cehh!! adik kene kasik kakak lepas dulu. Lepas ni da xde la org tanye bile lagi family aku ni nak bermenantu. Lagipun, kakak aku tu da cukup tua da pun, 26 tahun da pun. Da wajib kawen! Walaupun ketinggian dan berat badan antara aku ngan die, aku yang menang. Ramai sedara mara & rakan2 kate aku ni yang kakak & kakak aku tu adik sebab kependekan dan kekurusan kakak aku tu, aku redha.....huhuhuhuu....

I'M HEPY FOR U SIS =)

Raya Lagik

2 komen
Weekend aritu, aku da penuhkan aktiviti aku dgn beraye bersama kawan2! Ari jumaat pas keje terus balik sg.buloh. Heaven giler bile jalan lengang, kire bleh baring golek2 tengah jalan raya (kalau nak mati cepat). hehehhee....
Sekayu, Sekedai, Seharga, Sebijik, Sesame

(ape kes aku lagi tinggi dari kakak aku??hahahahha)

Sabtu pagi, terus bersiap2 dengan baju raya. Bukannye nk pegi beraya, tapi nak bergambar raya. Da seminggu raya baru la nak bergambar raya. Ini disebabkan kegatalan ku + hilang ingatan ku untuk bawak kamera tersyg pulang ke kampong bersama. Abis aku kene sembor ngan semua sebab lupe bawak kamera. Makanye, minggu ni baru kami bergambar raya sekeluarga. Siap gosok baju macam nak pegi beraya. Padahal, lepas je tanggap gambar, semua tukar baju tido balik==> tipu2x. hahahhahaha.... Aku bersedia utk sambut kehadiran Hery+Yaya yang nak datang beraya. memang dorg langkah kanan, sebab mak aku masak Soto aritu. rezki2.hehehe...lepas beraya umah aku, kami bergerak ke rumah Shida @ bit. Sebok berborak smpai lupe nak tangkap gambar. Sekeping pun xde, hampeh tul...yaya sile la upload klu ade ye!hurrmm....

(budak montel, Liza, Nana)

Sebelah malamnyer, aku pegi beraya ke rumah geng yg pegi sekolah naik basikal same2 dari sekolah rendah lagi ni. Tak sangke sampai ke besar la kteorg bersame. Sampaikan dtg beraya tak ingat nk makan da, dok sebok bergossip je manjang. ade saje cite yg hot2.

Walaupun rumah kami = aku + nana, selang 3 buah rumah saje, tapi kami sangat susah nak jmpe. Setahun sekali pun susah. Nana kt shah alam, aku kt putrajaya. kene plan baik2 punye kalau bebetul nak jumpe. Kalau nak harapkan kebetulan or takdir, memang tak kan jumpe la.

Yang si montel tu anak buah liza. Berat die je da 22 kg, bayangkan betape beratnye budak ni. Aku ukur pergelangan tangan aku ngan budak montel ni, kalah aku taw...tangan die 2x ganda besar dari tangan aku. phewwww!!! tapi sangat comel....

Lepas beraya di rumah liza, pegi pulak ke rumah kakak nana (kak yong). Saje datang beraya sebab kak yong buat open house, tak jauh pun umah die. Sebaris jugak dgn rumah aku + mak bapak nana. kah kahh..... saje suh kak yong tunjuk perut die yg Buyong 5 bulan tuw. hehehhehee...ini baru ari sabtu punye jalan2 raya, belum ari ahad punye beraye umah sebelah sedara mara myB. Letih wwoooooo....nnt cite okeh?!gambar de kt kamera myB..daaaaa...............

Cincin?????

4 komen

waaa..ade cincin r?sape punye cincin nih??aku kah??

ehhehehehh..nantikan entry seterusnye nnt,k..

kasi suspender sikit..weeeeeee!!!

p/s : yaya + hery dok diam2,okeh..bia aku cite sendiri nnt taw..

Ekspress Raya

3 komen
Hye semua...
Tabiat malas mengupdate sudah dtg kembali. aduhh, mentang2 la perut penuh jer selalu aku da jadi semakin malas nk taip2 huruf kt keyboard nih! Padahal cite byk nak story mory ni. Pikiran asyik makan tido makan tido jerk. Aku da keje okeh, tapi server gile bengong dari ari rabu lagi! aku mati kutu tak taw nak buat ape sorg2 kt ofis yg sunyi sepi ni.....
ni kasi intro dulu gambar raye~~ni raye kedua taw, sebab baju raye aku kan warna lain kan, kan?? Baju raye da pakai raye pertama. Yang ni baju KEJE. (syuuutt, jgn gtaw sesape, org kampong tak taw baju kurung tu baju keje !!hahahahah) . Alaaa....baju ni yang kain tu aku dapat time secretaries week yg lepas tu. ingat x?? Pink giler kan??tak suke tak suke pun, pakai jugak kaler Hot Pink nih! Biase la tu, ape yg kte tak suke, itu lah yang kte pakai..betul tak kawan2???

Salam Lebaran

3 komen
hype!!
Pejam celik pejam celik da nak raya, terasa baru saje puasa da nak raya. Lepas ni da boleh makan sesuke hati. Raya Tahun ni sgt seronok sebab dalam masa sebulan aku telah menurunkan berat badan sebanyak 3 KG. Susah payah sebulan 3KG je turun pun. Tp at least terase la ringan sikit badan ni. Ramai gak yg tegur yg aku da kurus sikit. Tak taw la dorg tu perli ke @ pujian ikhlas dari hati. Tapi sangat seronok bile dorg ckp cmtu! heheheh...

Untuk pengetahuan anda semua, aku cuti raya ni tak amik lame pun. Saving cuti utk akhir tahun nanti.hehehe....Harini (khamis) ofis aku memang da kosong da, semua da balik kampong. Tinggal lah aku ngan bos + pegawai 2-3org. Memang sunyi giler, cube korg bayangkan ape yg aku boleh buat sorg2 kt blik yg dingin sejok cam peti ais mayat nih.(cam penah rase plak). Tak de geng nk bgossip, nak dok menyinggah tmpat org, nak ajak bjalan2..skrg ni tgh pikir2 nak buat ape time lunch nnt...huhh, sgt bosan la arini...

Memandangkan ramai yg da start cuti arini, semalam kteorg pegi jalan2 bermaaf-maafan. Yang syoknyer, aku dapat duit raya!! kawan-kawan pun same. tak sangke kan, tua-tua remaja ni pun dapat lagi duit raya kt ofis nih. Ade gak la pegawai yg bermurah hati.hehehhe..aku menantikan duit raya dari Bos pulak petang nih!!!weeeeeeeehooooooooooowww...

Dikesempatan ini jugak, aku nak memohon ribuan ampun maaf kepada kawan-kawan semua yang pernah tersakit hati, terguris hati, terpendam ke ape2...Semoga Raya tahun ni memberi makna yg mendalam kepada semua. Jemput2 la datang rumah nanti yerk!

Nantikan entry berhari raya pulak yer!! Tapi Blog ini akan berehat sepanjang hari raya.....sebok la katekan..hehehehhehee....

TAG EDISI RAYA

3 komen

Org sume da mood raya, si Hery ni pun sebok la nk kasi tag raya. Hurrmm, disebabkan aku kesunyian dan keseorangan kt ofis ni maka…aku pun merajinkan diri jugak la membuat tag ni okeh!


Soalan-soalan yang mencabar minda (kah kahh) :-

1. Kalau orang bagi duit raya, apa perkataan yg pertama sekali keluar dari mulut anda?
Terime kasih byk2, klu de lebih kasi la lagi…hak hakkk…


2. Kalau orang datang rumah anda ramai2, suka ker tak eh?
Of coz la suke, org ramai datang beraya..setahun sekali je pun nk meramaikan rumah pun. Jemput2 datang raya kt rumah yer kawan2!! Bgtaw dulu sblm dtg, takut aku xde kt umah jerk..


3. Selalunya air apa yang orang selalu hidangkan pada anda?
Selalu sgt org kasi AIR GAS contoh : pepsi, mirinda strawberry, coke dsbg. Mungkin org sekarang ni da maju, zaman da moden…takde da nk bancuh2 air gule bagai. Instant jer! Tinggal letak ais dlm cawan, terus tuang air botol.senang kan??kan?? sebab umah aku pun buat cam tu jugak!hahahahhahaa


4. Biasanya korang bagi duit raya dalam sampul tu berapa RM?
Biasanye erk??semenjak keje ni kene la kasi duit raya kt ayah, mak, adik beradik, atok, nenek sume. Dorg duit raya spesel sikit r kan. Kalau anak2 buah ke, sedara mara yg kecik2 tu RM1 jer sudah. Tak leh lebih2, kang dorg g beli mercun. (alasan..kih kihhh)


5. Hari Raya Pertama, korang bangun lewat ker awal?
Kene ler bangun awal, ape kejadahnyer anak dara nk tido smpai dinihari??acehh cehhh…time ni la dok sebok nk berebut2 bilik air nk mandi dulu, pastu nk kemas2 tilam, pagi tu jugak la dok masukkan kuih raya dlm balang…last minit baru terase raya!weeeeeeeeeee…..


6. Bangun jer tido hari raya pertama tu, ape yg 1st thing yg korang buat?
1st thing??menggeliat la…lepas tu kasi peluk cium bantal bucuk dulu..heheheheh


7. Raya tahun ni, apa warna tema baju raya korang?
ehh, rasenye da kasitaw da bju raya nye tema kan??dlm entry yg lepas2…tp xpe…memandangkan aku cam confius warna ape, aku tempek kt sini la erk. Eksklusif utk korg sume!


8. Agak2, baper korang spend duit raya untuk tahun ni?
Memandangkan ekonomi merundum sekarang ni, ditambahkan pulak dengan duit bonus yg sedikit itu, maka…duit yg telah dibelanjakan utk duit raya SAHAJA adalah berjumlah : RM 300++

9. Apa pengalaman lucu hari raya pertama korang?
Lucu erkk??mmmmmmmmmmmmm..memandangkan hati ni da de kt kampong, maka…ingatan sume da merayau2 ntah kemane ntah..hihihhii
SELAMAT HARI RAYA SEMUA!!

Seme-Seme

7 komen


Makin dekat nak raya, makin mencabar jiwa aku.
Arini dengan rasminya aku telah dijangkiti dengan penyakit seme-seme (selsema bhasa asal) kih kihhh
Adoiii, raya da nak dekat
Kalau camni tak raya la aku nampaknyer
Harap2 seme-seme saje, mintak dijauhkan la demam …syuhhh syuhhhhhh…..
mungkin disebabkan bercanda ria di tengah hujan dengan incik B ari ahad lepas, huhhhh!!
==================================
p/s : start esok ramai da cuti, ape aku nk buat kt ofis ni sorg2 erkkk???uwaaaaaaaa!!!

CERITERA HARI MINGGU

12 komen
Hye all,

Lame jugak erk aku bermuram durja dengan tidak mengUpdated ini blog! Paham2 la yer..aku tak de mood r nak post entry last week. Arini pun pakse jugak rajinkan diri ini. Acehhh cehhh (padahal ngah bosan). So arini aku nak ceriterakan pelbagai cerita yang berlaku wiken minggu lepas. Pelbagai cerita dan dugaan untuk aku...

JUMAAT ( 11 SEPTEMBER 2009)

Malang 1#


Minggu lepas 1st time la aku beriya2 nak balik sg.buloh ari jumaat pas keje. Jam 4.30ptg je aku terus pecut kete laju2 untuk elakkan jem la kononnyer. Memang aku berjaya melepasi jem kt area Putrajaya ni. Tapi sesampai je aku dekat Sg.Besi, bermula la tekanan jiwa yg meruntun hati. Bayangkan bile semut berjalan pun lagi laju dari kereta yg aku pandu. (bayangkan). Slow die tahap gaban punyer! Gear 1 or free gear jer. Tak jejak gear 2 langsong taw. Tetibe je rase nak transform kereta jd tranmisi Auto. Naik kremm kaki aku pijak pedal. Radio pun da maklumkan yg jem dari sg.besi akan sampai ke kuchai lama. Ingatkan lepas kuchai lama tu tak jem da, tp ternyata sangkaan ku meleset belaka. Lepas je masuk jalan Duta jalan jem lagi? Kt Tol Jalan Duta pun sesak ya amat!! Jem dia dari tol tu sampai tol sg.buloh. (bayangkan lagi)….Tekanan jiwa betul aku.. 4.30 ptg kua ofis, jam 6.45 ptg baru smpai sg.buloh. Bape jam??kire sendiri…padahal 45minit je sepatutnye aku da sampai.

Malang 2#

Sesampai jer aku kt gate depan rumah, seperti biasa mangga gate sentiasa dikunci utk keselamatan. Aku pun dok la korek2 handbag aku cari kunci umah. mane kunci??? Adusshhhh, aku gatal2 tukar handbag, tapi kunci rumah kt handbag lagi satu. Rase nak hantuk2 je dahi ni kt stereng kete. Bende penting cmni pulak boleh lupe. Lepas tu aku keluar kereta n Jeeeriitttttttttttttttttt… "Mak…….bukakkan gate!!org tak bawak kunci……..". Selamat ler mak aku da smpai umah da, kalau tak naya la aku nk tunggu luar rumah smpai dorg balik keje! Okey, aku da selamat masuk umah dengan amannyer setelah park kereta dlm porch (aku call ayah suh kosongkan 1 park dlm porch utk kete aku) gile jahat kan??hahahhaa…

Malang 3#

Ingatkan da selesai da masalah kunci rumah tu, tapi rupe2 nye belum selesai lagi..nak taw pebende??Kunci bilik aku dekat kunci umahhhhhhhhhh!!!! Maknenyer aku tak boleh nk masuk bilik sebab aku tak bawak kunci umah. Aku memang sentiasa kunci bilik aku utk keselamatan dari gangguan anasir2 yg tak diingini. Acehh2….jiran bilik aku ni suke jugak kepah2 kan bilik aku yg kemas lagi bersih ituww (yarrkksss!!hehehe) sebab tu aku sentiasa kunci bilik aku klu balik putrajaya ni. Ape aku buat?panggil ayah aku pulak utk bukak pintu bilik..abis la pintu tu ayah aku hentak dgn tukul besi. Tapi tak berjaya jugak. Sape superwoman aku??jiran bilik sebelah yg aku anggap mengganggu gugat bilik aku tu la yg telah berjaya bukak pintu bilik aku dengan selakkan dengan kad AVON dier. (macam selalu buat je?ahahaaha). Tup2, pintu bilik boleh bukak! Dasyhat r….salute r lu…hehehhee..

SABTU (12 SEPTEMBER 2009)

Excited nak berjalan2 time nih..syokk uhhh!! Mungkin hikmah untuk nasib malang aku semalam kot?? Kami sekeluarga keluar berjalan2 meletihkan kaki dekat Carefour Wangsa Maju, pastu pegi beli kuih raya, lepas tu beli sofa, lepas tu beli tv plasma. Gile2 punye raya la tahun nih. Bukan beli baju raya, kasut raye ke ape tapi beli barang2 rumah je lebih. Yang meletihkan tu, sebab aku kene DRIVE.. disebabkan aku nak sangat parking dlm porch, maka kereta ayah aku disimpan kt ofis dier. Nak naik kete kakak aku, xmuat lak nk sumbat semua. Nak naik kete abg aku plak mane2 ntah die merayau pagi tu. Da la krem kaki tak abis lg, da kene drive lagi. Tapi tak pe, shopping punye pasal, ape saje aku sanggup! Kah kahhh….



Lepas tu, bile beli sofa tu, tak mnyempat2 pulak nak jadi Eric Leong utk decorate2 umah. Sakit pinggang wooo angkat kerusi berat2, kabinet, tv sume tu….adoiiiii….


Sofa je da sampai, tv belum lagi sampai...

AHAD (13 SEPTEMBER 2009)

Pagi ni, aku masih lagi tolong mak tukarkan posisi katil bilik dier. Pinggang akuuuuuuuuuu…aduhhhh!!

Malang 4#

Lepas selesai sume2 tu, aku pun bersiap2 utk balik putrajaya. Sebelum aku mandi, aku pun bkemas2 la beg2, kuih2 raya utk mak mertua. Achehh!! Sebab aku melencong ke rawang dulu sebelum balik putrajaya. Hehehheeee…tapi dengan hampanyaa……time aku tengah sebok2 msukkan beg kt seat belakang, tetibe mate aku terpandang sesuatu……………..


Aku pun jd blurr kejap, asal tayar aku ni terkelepet semacam jer nih?? Aku pun termenung kejap…OMG!!!tayar pancittt…apelah nasib diri. Abg aku pun nk tolong2 la kononnyer, tapi nak bukak nat tayar pun tak lepas2 lagi. Aku pun buntu cmne nak buat..Then, terus call incik B. SuperHero pun datang membantu!! Dlm masa ½ jam die da sampai depan rumah. Amboiii, pecut nampak?? Tak smpai 5 minit da siap bukak tayar da. Senang pulak die bukak nat tayar tu. Aku ngan abg aku nak bukak td bukan main ketat n sendat nak bukak. Lepas settle sume, die pun balik sebab aku nak bersiap2 utk pegi umah mak incik B plak.hak hakk!! Setibenya disana…myB tgh pakai towel ngan t-shirt…????

Aku : tak yah la mandi lagi, nak g shopping ni kang lambat…

Incik B : ehh, mane mandi lagi tadi

Aku : huh??tadi dtg umah tak mandi ker??

Incik B : tak la…mane sempat, kan nak cepat..

Aku : eeee…tak malu, klu mak taw tadi malu jerwkk menantu datang tak mandi.

Incik B : tp mak tak taw kan skrg ni?senyap2 sudah…B wangi taw, xde bau punye..

Aku : iyer la sgt tuww..g mandi cepat!!

Mati2 la aku ingat die da mandi, ni da jadi satu hal pulak aku kene tunggu die bersiap mandi. Lepas tu bukan nk terus mandi lak tu, main2 ngan kucing dulu la, bgadoh ngan adik die dulu. Aku ni sabaa je la, org nk cepat die memain la pulak! Pastu bgossip dulu ngan mak incik B sementara nk tunggu incik B siap. Bejanggut ler nk tunggu…pastu terus g Jalan TAR, parking dekat Maju junction. Lepas tu, bertapak la aku ngan incik B jalan, sesampai je kt jalan TAR hujannnn turun dengan lebatnyer!!! Adoiii…..Aku ngan incik B ape lagi…Memori daun pisang ler…bercanda di tengah hujan lebat..memang tak de rezeki la nk jalan2 aritu. Time kua dari parking kete, hujan da BENTI, matahari pun da mnyinar.. Ape perasaan aku?????? Lu pikir la sendiri…………..grgrrrrrrrrrrrrrrrrr!!

Sekian, itu sahaja cerita wiken lepas..

-THE END-

070909

2 komen
aku tak de mood arini
tak de mood utk berblogging
tengok la bape saat, minit, jam @ hari mood aku ni nak okey balik
MyEm0.Com
mungkin ini salah satu simptomnyer! huhh..
MyEm0.Com

Duit Duit

6 komen

Mood raya sudah mari!!! weeee......

tapi agak2nyer skrg ni bank da bukak ke kaunter utk tukar duit kecik2 utk raya ke belum??

ke awal lagi erk??

terlebih semangat ler pulak aku ni.

Memandangkan gaji bulan ni awal, 10haribulan ni maka boleh la tukar duit ni awal2 skit

tak la sesak2 time nak dekat raye baru nak tukar duit. betul x?

p/s : de bonus ke tak tahun ni?cube teka, cube teka cepat!!hihihiii

Tag di hari puase??

12 komen
Sempena bulan ramadhan ni, ade seorg mamat ni dan jugak aweksnyer bagi aku tag pulakss.. Marilah jawab seikhlas yang mungkin yer kawan2..hehehehe...

sila la jawab soalan2 yg diberikan:

1. Apakah brand jam tangan yang anda sedang pakai sekarang ni? Upload la gambar jam tangan anda tu?
BAVERLY HILLS
POLO CLUB
SAPPHIRE


==>Tekan pada gambar untuk tumbesaran<==


2. Antara kampung mak & kampung ayah, kampung yang mana 1 yg kowang paling suke balik bile nak raya?
(1) To be honest, aku lebih suke balik kampong mak, sebab ade geng sepupu perempuan.

(2) Balik Kampong ayah seumpama duduk dirumah sendiri, sebab sedara mara ayah sume umah dekat2 ngan umah atuk nenek dan sepupu ramai lelaki dari perempuan. Masak sume mak aku masakkan serupa dok umah sendiri la kan..(mampos kalau ayah bace entry ni mau nangis teresak2 nih) hehehhehe

3. Kowang sedang pakai ringtone apa dalam h/phone kowang skrg nih?
Baru tukar ringtone : The Lucky Laki - Superman
"aku bukan lah superman aku juga bisa nangis jika kekasih hatiku bla bla blaa..."

4. Korang sahur aper jer pagi tadi???
Pagi tadi sahur dengan nasi goreng (masak sendiri okey) + keropok ikan + air teh strawberry panas..nyummmyy!!

5. Baper banyak mesej dalam INBOX h/phone kowang skrg nih?
52 pesanan! 9 pesanan dari bit@ shida = bantahan minyak naik, kami sama2 tak puas hati, 2 msg dari ayah = tanye cmne nak topup gune atm, 1 msg dari mak = mak mintak call balik.(pandai saving credit erkk??). selebihnyer budak bucuk yang kurus kepeng = ayat-ayat cinta la ape lagi.heheheheh...

6. adakah korang pandai masak? - soalan cepu mas...hahaha...
of coz la pandai, kalau tak pandai bukan perempuan namenyer! <== riak-riak
tak la, yang simple2 boleh la. Disertakan sekali gambar2 lauk pauk yang penah aku masak, sila terliur yerr..hheheheh










nasi goreng camni la aku sahur pagi tadi..

7. Kowang sayang x kat kawan kowang ni? sape?? aku la... hehe...
sayang, sayang...<=== sure yaya jeles giler nih! kte kan da bersetuju nak makan madu sama2 kan?kan??kan??? hehehhehe

8. Bila kowang bz, kowang rasa seronok ker atau pun benci?
BZ tu bz dari segi ape erk?agak kurang jelas maksud soalan ni..
(1) Bz keje kot erk?kalau bz keje, sangat seronok sebab masa berlalu dengan begitu pantas, tup2 tengok jam da boleh balik....hehehehhee
(2) Adakalanya boleh membuatkan stress + tension jugak! lebih2 lagi yang kene buat kerja lebih masa semata2 nak selesaikan keje yg betimbun2 tuww

9. Kalau jalan jem, apa yg kowang buat??
Kalau jalan jem, aku korek hidung (tipu2x) haahahaa...
(1) boleh buat ape jer? bukak radio kuat2, nyanyi sorg2 jadi org gile kejap
(2) kalau dengan budak bucuk, borak2 la..bia jem lame2 pun tak pe, boleh borak2 lame sikit..hahahahhahaha...

10. Mangsa seterusnya <== tambah sendiri soalan nih

1. Shida
2. Lin
3. Anjelik @ Kak nor
4. Zeha
5. Fini
6. Ika
7. Enya
8. Hani
9. Wanie
10. Lyana Saidi
11. Aimi Liyana
12. nonie
13. zira
14. ayu
(abis sume aku tag...hahahahha <== gelak jahat)

Hari Cuti ku Dinodai

4 komen
Korang taw tak ape aku buat time cuti hari Sabtu, Ahad & Isnin cuti merdeka tuw? aku da gtaw kan yg aku keje?kire macam robot r, keje 14 hari berturut2 tanpa henti. cewaaahh!! (tipu2x ade ngular jugak). Walaupun status aku sebagai setiausaha kepada bos, tapi lepas waktu keje 'jage bos' aku kene tolong siapkan cawangan punye kerja. maksudnyer, time ofis hour tak usik la keje2 nih. Fokus jage bos sajeee..hihihi...alasan xnak tolong la tuwwhhh!!

Sebab tu jugak lah aku kene wat kerja lebih masa time cuti sebab bos tak kacau hidup aku time tu. Sebab keje ni kene mengadap bebetul, silap kire satu habis kene kire balik semua. Ape yang aku kire?? kene kire setiap jawatan yg ade dalam jabatan aku ni dari sebesar2 Ketua Pengarah kepada sekecil-kecil jawatan Jaga di seluruh Malaysia. Diulangi yer, Seluruh MALAYSIA ku tercinta! (semangat merdeka masih berkobar2) kih kih...Negeri mane yang terpilih untuk aku? Sila lihat gambar dibawah ini. Yang de conteng2 name aku tu, itu ler negeri yang menjadi mangsa aku. Sila klik utk tumbesaran gambar yer!hehehhe...

Memandangkan hari sabtu & ahad Double Pay, isnin cuti umum pulak Triple Pay itulah motivasi utk diri aku untuk datang bekerja ari cuti tuww..hihhhiii....ngantok seyyy da la baru bangun sahur da kene g keje pulak..hurmm! Selamat jugak la ade geng yg join OT sekali. Tengok ler gelagat aku bekerja di hari cuti ................

Hari Pertama (Sabtu) : Semangat giler! Fokus pada kerja. Semangat kerja berpasukan!!

Hari Kedua (Ahad) : Da mule buat kerje sendiri2....

Hari Ketiga (Isnin) : ade org ngular time keje!! time ni memang da stress giler sebab keje tak siap2 + ngantok tahap otromen taroo punyer...tengok member, steady jer buat keje sebab aper??Sebab ade org tu tak pose, sebab tu masih bersemangat waja!! ooopsss, tpecah rahsie pulak..hehehehhee

Kteorg buat kerja kt bilik mesyuarat disebabkan kesejukan yang melampau2, sebab bilik mesyuarat boleh buat cenggini...........................

Boleh bukak pintu kt bilik mesyuarat ni..so, agak2 tension leh la terjun dari aras 9 ni yer!! angin panas dari luar masuk baru la tak sejok sgt. betul tak?

Sekian saje, nurkilan hati aku yang sebak dan sayup kerana bekerja di hari cuti.....

 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template