Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, August 31, 2009

Merdeka

2 komen

Hari ini dalam sejarah malaysia
31 Ogos 2009
Merdeka!! Merdeka!! Merdeka

Seperti sebelum-sebelum ini, aku memang tak pernah pun sambut merdeka kt tempat2 awam or sambut ambang merdeka. Rasenye lebih baik aku dok kt umah dari aku bersesak2 ditempat org ramai. Aktiviti aku malam tadi untuk sambut merdeka adalah dengan menonton Konsert Siti Nurhaliza di Istana Budaya channel 118 astro jam 8 malam -10.30 malam.
Aku akui memang ler aku ni peminat siti ni. Dulu-dulu sangat taksub la kan, tapi semenjak die kawen ngan Dato' K aku da kureng minat sikit. Tapi konsert kali ni tetibe je aku ketepikan Berita Tv3, Macam2 Aznil Astro Ria sume utk tengok siti. Tapi tak sampai abis pun aku tengok, aku da terbuai2 dengan kelunakan suare die smpai terlena diulit intan ler..hehehehee

Ape dah jadi??

4 komen
hallo.....


Pepagi lagi aku da update blog dari ofis. yeee diulangi yer, ofis. Ape kejadahnye time cuti merdeka aku keje?hurrmm..nak buat camaner, da terpakse. Tapi aku curi2 nk update blog untuk korang!hehehe...Tapi kali ni ade cerite sedih aku nk kongsikan bersama korang..Kelmarin, aku ngah dok tido depan tv, aku pun bukak la kacamataku ini kan. takkan nak pakai time tido? Then, phone pulak berbunyik kt dlm bilik (hp sedang di charge). Aku pun berlari2 anak utk dapatkan hp tu. tibe tibe....craaappppppppppppp!!!WTH, aku terpijak kacamataku tersayang nih. Sekali tengok da jadi camni...

Disini aku ingin meluahkan rasa isi hati aku terhadap kacamataku : Aku tak sengaja memijak mu. Sesungguhnyer Tuhan lebih menyayangi mu daripada aku yg sesuke hati meletak merata2. Diharapkan agar engkau tidak berkecil hati dengan kacamata baruku nanti..hihihihii (aku pakai contact lens time keluar jalan2 or g keje jer)

=================================

Disebabkan kemalangan jiwa tersebut, semalam lepas habis Kerja Lebih Masa aku terus ajak myB pegi cari pengganti kepada kacamataku tadi. Berikut adalah sesi pemilihan:-

Ini adalah calon-calon yang terpilih

Ini pulak org terpenting dalam pemilihan tersebut. Die jugak adalah judge yg tidak bertauliah dalam pemilihan calon2 tersebut. so, aku buat per?? Just seat back & rileks. Sbb da de org tolong pilihkan.

Try 1:

Mr. Chan yang melayan karenah kami. Sian die, teruk kene layan kteorg erk?

Try 2



Try 3
Okey2, cukup la setakat 3 jer, kang kalau nk letak sume, bosan pulak korang nak tengok sebab memang byk giler aku test pakai. tolong salahkan myb!!huhuhuu


Mari tengok harge..hurrmm!!! habislah separuh Elaun Kerja Lebih Mase aku utk beli kacamata yg baru nih...uwaaaaaaa!!! Hari Raye ramai beli baju raya, tapi aku pulak beli kacamata...sadisnyer.....

Friday, August 28, 2009

4 komen
Jumaat
28 Ogos 2009 / 7 Ramadhan 1430H
Hujan agak lebat & angin sangat kuatMyEm0.Com
Bestnyer kalau dapat MyEm0.Com
Bos g Sabah, bleh ke aku nak tido dlm bilik bos??MyEm0.Com
Esok(sabtu), Lusa(ahad), Isnin(cuti merdeka) aku kene KEJE!!!
waaaaaaaaaaaaa.............MyEm0.Com

Thursday, August 27, 2009

Secretaries Day

10 komen
Assalammualaikum w.b.t
Seperti yang dijanjikan, aku cite pasal majlis berbuke puase aku bersama ex-classmate DSK A yang sgt syok!!
===========================
Date : 26 Ogos 2009 (Rabu)
Venue : Putrajaya Seafood Restaurant
===========================
Majlis berbuke puase ni da kire macam reunion kecil-kecilan la utk budak-budak kelas yang bekerja di KL & Putrajaya saje. Luar dari tu, memang tak sempat la dorg nak datang, sebab kteorg buat pun ad-hoc. Kelmarin call, semalam majlisnyer.
Gambar2 sebagai kenangan:-

Ezy + Lin (bestfriend dari sek.teknik lagi)

Erin + ayu

Mereka ni dari Shah Alam + Klang yang 1st sampai.hihihihi

Sementara tunggu azan, posing ler dulu. Aksi wajib nih!!

Sape2 nak cari calon...pilih2...

Lepas abis melantak, bgambar lagik!

Kak ina yg sporting siap bawak hubby + Baby lagi.

Antara budak2 klas yg datang. Semua menjadi secretary yg berjaya!!cewaahhh....


Lepas membingitkan restoran tadi, berposing pulak kt depan masjid putrajaya. Selama aku bekerja 2 tahun kt putrajaya ni tak penah lagi aku tangkap gambar kt sini. ni la 1st time dok jejak kaki berposing kt situ...hihihi

Best sgt reunion ni, sepanjang mase dok gelak sampai nangis2. ade saje la bende yg menggelikan hati. Hepy jer, ilang segala stress + tension dlm kepale otak nih. Kami pun da discuss mengenai reunion lepas ni. harap2 menjadi la nanti.

Utk kawan2 secretary sekalian : Harap korang jgn tension2 jadi secretary kepada Professor, Tan Sri, Dato' Sri, Puan Sri, Datin Seri, Dato', Datuk, Datin. Sure byk karenah kan? harap kte sama2 berjaya menguruskan bos!! Mari berusaha utk naik pangkat..hihihiii...

Utk Yaya : this is your 2nd time tak join us! 1 time g hospital, 1 lagi reunion ni. Yaya berhutang ngan kak ezy okey!! Sian abg hery pegi sorg2..hehehehhehe....
THE END

Wednesday, August 26, 2009

Berbuka

2 komen
Sedar tak sedar, da hari ke-5 kite berpuase. Sekejap je rase, berat badan pun da turun 2 kg. best.best!! Aku pun makan time buke sikit jer, sebab aku tak nak makan kenyang2 sgt takut nnt time sahur tak selera nak makan pulalk. Mari aku refresh menu aku berbuka utk tahun ni : -
1 Ramadhan (sabtu)
Berbuka bersama family di rumah sg.buloh, lauk sume mak yang masak. Aku tinggal goreng ikan masin + telur dadar sajer.
Bazaar Damansara Damai : beli kuih muih sajer (aku ikut ayah)
2 Ramadhan (ahad)
Berbuka bersama family di rumah sg.buloh, lauk mak masak jugak. Aku cume blander mangga utk dijadikan jus mangga.
Bazaar (ayah pegi sorg2) : beli kuih muih jer
3 Ramadhan (Isnin)
Berbuka di putrajaya.
Bazaar Putrajaya : Beli lauk + Murtabak + Air Soya (SAKIT PERUT)
4 Ramadhan (Selasa)
Bagi mengelakkan arus lalu lintas yang sesak sebab ramai org berpusu-pusu nak keluar KL, maka aku decide utk melawan arus dengan pergi ke KL.Tak Jem pun, sebab aku sebok masuk KL time org balik keje. Berbuke bersama myB di Kg.Baru. Berlatar belakangkan KLCC. sgt romantik..syok syok!!
Bazaar Kg.Baru : Kuih Muih saje
5 Ramadhan (Rabu) - arini
Berbuka bersama ex-Classmate di Putrajaya Seafood. dah lame tak jmpe budak2 klas, wlaupun keje 1 putrajaya, tapi tak penah jumpe pun. Arini adalah arinyer.. byk gossip nak cite ni nanti.hihihhii
Bazaar : No !! serik sudah..
+++++++++++
Next entry nnt aku cite pasal berbuke bersama-sama rakan2 pulak yer! daa~~~~

Tuesday, August 25, 2009

aarrghhhhhhhhh!!

5 komen
Semalam petang aku semangat g bazaar ramadhan kt presint 2 ni. Gile2 punye pusing kt bazaar tapi yg peliknyer susah betul aku nak jatuh cinte or meleleh ayaq liuq tengok makanan2 kt situ. Aku pun pelik? mungkin itu satu petunjuk..petunjuk ape??
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Setelah 2 kali aku round2 baru la aku wat keputusan utk membeli lauk ketam masak lemak (jua la ni yg dok cite pasal ketam manjang smlm), daging kicap, murtabak, air soya. Keputusannyer??Air soya sudah basi, RM 2 melayang dalam sinki. Nak je aku pegi kedai abg soya tu maki2 n mintak pulangkan duit balik!! MyEm0.Com(tak baik bulan pose tipu2 org taw). murtabak, ok ok jer. lauk2 pun, boleh la ditelan. ade rase jugak la, tp tak la sedap sgt.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Padahnyer?? Petunjuk yang perut aku akan meragam. Patut ler aku tak bselera jer tgk makanan kt bazar. Sebabnyer pagi td pas sahur, perut aku memulas2 seperti ade taufan katrina dlm perut! yeee..aku memang da agak da. "Mencirit-Membirit" la aku pagi tadi. Perut aku ni pantang salah makan sikit, mule la nak meragam. bape kali aku kua masuk toilet dok berusaha menghilangkan taufan katrina tu tadi. MyEm0.Com
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Lepas tu, aku dok termenung memikirkan samaada nak "pegi keje or cuti". kang pegi keje kang ondaway tu kang jem, celah mane aku nk cari toilet??korg taw la kan bab2 cirit ni mane leh tunggu lame2. Nak cuti pulak sayang giler ngan cuti yg tinggal lagi 16 hari je ni. Aku sgt2 memerlukan cuti tersebut utk bulan 12 ni nanti. Aku pun gagahkan diri siap2 & terus cepat2 blarhh sebelum jalan jem. No make up today okey!! 1st time pegi keje muke sememeh jerw. Tapi da bawak make up dlm beg sebab petang ni nak g buke pose ngan budak bucuk lagi!!! MyEm0.Comcepat2 la petang. Harap2 perut tak wat hal petang nnt.weeeeeee...

Monday, August 24, 2009

240809-Hari Ini Dalam Sejarah

7 komen
Ada apa dengan tarikh tersebut? hurrm, aku hampir terlupe dengan tarikh tersebut disebabkan kesebokkan menjalani ibadah puase. Bleh plak la nak terlupe tarikh2 penting ni. Actually, today is Birthday to Mr. Muhammad Husairy !! tak kenal? sila jgn bace entry ini jika anda tidak kenal. cewahhh...Si Buah Hati Pengarang Jantong Pisang Tanduk Goreng aku ler, sape lagi?? Mak ai, panjang giler name timangan! (gurau2 jer) nak jugak letak Pisang Tanduk Goreng tuw cehhh, ni gara2 tak dapat makan lagi sampai skrg masih terbayang2 didepan mate lagi. hurrmm...

Aku mule teringat biler kawan ofis aku, Jua ajak teman die beli hadiah utk tunang die jumaat lepas. Aku pun tetibe jer seperti teringat yg myB punye bufday pun bulan nih. Terus kerah otak utk berfikir ape utk dibeli sebagai hadiah birthday ni. Baju da penah kasi, perfume da, wallet pun da, kejutan penghantaran kek kt rumah pun da penah. kire tak suprised la kalau wat bende yang same kan??so....pikir punye pikir...baru aku teringat. MyB da bagi hint sikit2 dulu. Berikutan adalah hint tersebut :-
==================
myB : ma, b ni kurus sgt ker?
Aku : hurrm...tak la kering sgt, tp okey da tu. (nk sedapkan hati die)
myB : susah sgt nk cari kemeja + sua keje saiz b.
Aku : Nak wat camne, dorg jual sume saiz besar2. Kalau da bekenan tu,nnt kte anta tailor bagi kecikkan baju tu.
myB : leceh la cmtu. cmne nak kasi gemok erk?
*Think*Think
==================
Aku ni sebok pikir camne nak kurus, die leh plak kate camne nak gemok. Nak aje aku transferkan lemak2 aku kt die. Jenis myB ni, makan byk bertimbun2 pun still sekeping jer. Bleh main gitar kt kerangka badan lagi taw. Aku ni plak pantang makan lebih sikit, mule la cam belon dipam-pam gemoknyer! Semalam aku g survey2 bende yg boleh menggemokkan myB. Tup2 ternampak susu2 utk gemokkan badan. Mari kite bandingkan harga!!weee...........

Jenis : Appeton Weight Gain

Harga : RM 109.00

Diskaun : No

Flavour : No

Jenis : Nutra Life Maximum Weight Gain
Harga : RM 63.54
Diskaun : 20%
Flavour : Chocolate or Vanilla
+++++++++++++++++++++++++++++
Dan pemenangnyer adalah............................................................................

Appeton Weight Gain!!! sebab?? sebabnye adalah kerana aku pilih yg agak famous je tanpa memikirkan duit yg melayang + flavour chocolate yg mengiurkan. Siap pegi kedai cenderahati lagi mintak die letak riben. Chomel2....suke2, syg pulak nak kasi. Seperti kebiasaanye, aku tunggu jam 12 malam utk wish si Chenta Hati. kami tak leh celebrate malam td sebab myB stanby !!! WTH kene stanby malam2 pose + time bufday ni. Rase nak tampar laju2 jer kt sape yg buat jadual stanby tu. Tapi selamat la bulan puase, kene byk2 bersabar. Tapi tak pe, petang ni leh g dating lagi kan??hehehhehee....

Nota Cinta : Harap B dapat jadi gemok cam orang lidi dalam gambar diatas dan tersenyum gembire bile dapat gemok! i love u so much muchhh muccchhhhhh....

Sunday, August 23, 2009

pheeewww.....

0 komen
yeahh, 1st time balik putrajaya malam. Lepas je berbuke pose, solat & terus cabut balik. kire petame kali la balik malam. Untuk hilangkan kebosanan drive sorg2 aku pun bukak radio kuat2, memang layan gilerrss. Jalan pun tak jem, sejok pn sejok..tenang je rase jiwa...MyEm0.Com
========================================
Ehh, esok da kene keje la? adusss.....pose + keje? sangat meletihkan. terkejar2 la nnt nak pegi bazaar ramadhan pas keje. hurrmm.....nak sahur pe erkk esok pagi?? sume kene pikir sendiri, kalau kt umah, mak yg tolong masakkan aku tinggal melantak jerww. bile tinggal sendiri ni, kene ler pikir sendiri nak makan pe, masak pe...MyEm0.Com
========================================
240809 adalah hari yang sangat penting!!MyEm0.Com
lebih kurang 1 jam lebih lagi utk jejak ke jam 12 malam

Saturday, August 22, 2009

0 komen
2 days to goMyEm0.Com
nak kasi pe erkkk????hurrmmm....

Ramadhan

3 komen
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak kepada semua.



Seronok pulak rasenye ramadhan kali ni. Sebab setelah lame kemarau, tetibe 1st puase ni dilimpahi dengan air hujan sepanjang hari. sejuk je rase, tido pun sodap!hhehehehee...Macammane dgn sahur pagi tadi?aku semangat giler nak bangun sahur. Alaaaa mule2 pose ni rajin ler aku bangun sahur. Da akhir2 nnt, jadi malas la nak bangun. hehehehehe. Berbuke nnt makan pe?haaa....nnt next entry aku cite la,k? belum berbuke lagi ni mane taw makan pe...weeeeeeeeee....

Wednesday, August 19, 2009

19082009

3 komen

Padah tido di tengahari...

hanya ini utk Lunch.
Tak pela, yang penting tido tadi yg berkualiti & aku jd lebih segar sekarang!!
dapat minum milo panas dlm ofis yg sejok membeku ni memang layan....

Keperluan @ Keinginan

2 komen
Semalam adalah hari kebosanan sedunie. maka aku mencari jalan utk mengisi masa bosan aku ni dengan mengShoppingkan diri. Ape aku beli???

Pada asalnyer aku ni just nak beli Solution utk lens aku ni jer. sebab da memang out of stock kt umah. kire wajib beli la kan, kalau tak beli nak letak air pe kt case lens aku ni nanti.

KEPERLUAN
================================
Lepas tu tangan capai bende2 ni pulak....
(ade lagi, tp nak wat stok simpanan dulu)

KEINGINAN
================================
Pastu g kt tempat make up2, hati berdetik "owhh, compaq powder da abis, kene beli ni". Aku beli refill punye. Tapi yang Foundation tuw, aku tengok harge die murah RM 43.++. Selalu aku beli RM 50.++. So, tangan ni pun gatal ler amik walaupun masih ade lagi kt umah. wat stok simpanan la konon...

KEPERLUAN + KEINGINAN
================================
Untuk menjage kebersihan diri, aku beli pulak hand wash ni utk letak kt ofis. Bile aku pegi ladies, aku akan bawak sekali utk cuci2 gosok2 jari2 jemari seperti yg telah diajar dalam tv tu.hihhiiii

KEINGINAN

========================

Ape yang membengongkan kepale aku ni bile da sampai rumah, baru aku perasan yang dalam pack Solution aku tu da bagi FREE Hand Wash Lifebuoy!!! Ini lah padahnyer bile main tangkap muat jer time membeli, tak tengok ler bebetul pe yg ade dalam kotak tu. see....

Dengan itu, aku ade 2 Hand Wash Lifebuoy (selamat warna lain). Disebabkan solution ni keperluan, aku tak belek betul2. main amik jer, tapi yang keinginan tu taw pulak aku belek satu2 sampai yang tak sepatutnye beli pun terbeli jugak.
==============================
Pengajaran : Belek habis2an semua barang2 sebelum anda membeli...huhuhuuu...nampak sangat keinginan mengatasi keperluan!uwaaaaaaaaaaa..............................

Monday, August 17, 2009

Mengada-ngada

4 komen

Mood mengada-ngada sudah sampai. Sekarang ni aku ngah teringin nk makan Pisang Tanduk Goreng yang manis + panas2. Korg taw je la, kt putrajaya ni mane la nk jmpe mak cik jual goreng pisang tepi-tepi jalan. Yang anehnyer kt pasar tani pun tak de org jual goreng pisang (aneh ker?). Rase macam mau pecut laju balik ke sg.buloh semate2 utk beli pisang tanduk goreng kt gerai mak cik depan KFC tuh. Port faberet aku + mak aku beli pisang goreng!! Nak kene beli jugak ni sebelum puase. sat g kempunan sape yg susah???aku jugak yg susah..huhuhuuu.....(time pose nnt lg ler teringin memacam makanan)

Berangan : makan pisang tanduk goreng panas bersama teh' O panas sambil bersantai di tepi pantai..

Friday, August 14, 2009

Hospital

5 komen
Lunch tadi aku pegi jengok si gendut kt hospital putrajaya. Antara pakar-pakar bedah yg ikut serta adalah seperti dibawah:-

aku jerk yg rimas pakai mask tu...yg lain semangat!!

Nombor 24 tu..

Bile da sampai kt hospital, tinggal hanya husband cah jer yg ade. Pesakitnye masih dlm bilik bedah lagi dari kul 11 pagi tadi. kami pun tunggu ler kejap kan, kot2 die da selesai. Tapi nampaknye sungguh lame mase yg diambil, time lunch hour sgt ler mencemburui kami

Kt dalam hospital ni wajib ler pakai kan, walaupun rimas teramat.
Nampaknye tak de rezki la nk jumpe cah. Tapi tak pela, tengok la weekend nnt kalau free nnt aku pegi jengok lagi k? kasi die rest dulu la pas operation nih. Lepas balik dari hospital, perut pun da kriookkk krioookk...kami pun makan di Food Court Presint 9.

Nasi Ayam nyummm nyummm

5 Facts from Noor Ezlina

0 komen
Tagged from Enya

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi tag ini.

1. Geng seDorm kt Teknik Gombak dulu yg byk beri nasihat

2. Byk business tapi tak mo cite kt aku pun?huhuu..

3. Sgt Peramah

4. Suke gelak

5. Bijak

Nyatakan 5 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima tag seterusnya.

1. Nama Noor Ezlina

2. Umur 23 tahun

3. Sudah ada chenta hati

4. Anak ke-3 dari 4 beradik

5. Tidak suke kaler pink pekat

Nyatakan 5 hobi diri sendiri sebelum memilih penerima tag seterusnya.

1. Melancong bersama family

2. Berblogging

3. Cuci kereta samaada anto kedai or cuci sendiri (tiap2 minggu)

4. Makan + Tido

5. Dating bersama Chenta Hati

5 orang penerima tag yang seterusnya.

1. Suk

2. Bit

3. Ayu

4. Lyana

5. Fini

Hot Chat

0 komen
Hot chat untuk hari ini.......


" JOM LAWAT CAH KT HOSPITAL PUTRAJAYA"
Terus berduyun2 kawan2 poli aku ym tanye mcm2. Jenuh gak la nk jawab pasal bende yang same kt setiap org. Tapi tak pela, ni menunjukkan ramai kawan2 yg still prihatin lagi dengan rakan2 sekelas dulu. Yang tak penah chatting pun boleh ter-Chat ngan aku.

So kepada kawan-kawan ku sekalian yang mengenali ROSLIZA BINTI JAAFAR yang baru berkahwin aritu (yg aku g kenduri kawen die kt johor) telah dimasukkan ke Hospital Putrajaya kerana 'CYST'. sesiape yang nak melawat :-
WAD 2 A, KATIL 24

Get well soon ya Gendut ku....

Thursday, August 13, 2009

7 Hari

0 komen
Halooppp....
heppy2 arini sebab mybaby da kembali ke pangkuan ku semula MyEm0.Com
Da macam jumpe kekasih hati pulak kan terlebih gumbirenye nih.MyEm0.Com
Last week kan ayah aku pakai mybaby ni balik kampong. sepatutnyer ahad lepas amik kereta balik, tp da lewat malam sgt ayah aku sampai, so tunda la ke hari ini. Genap ler 7 hari peminjaman kereta tersebut.
Yang syoknyer kalau ayah pinjam kereta ni biler Tank Minyak jadi FULL BAR + Ayah siap Cuci kereta lagi. Macamane pulak dgn kereta ayah yang aku pakai tu?? Minyak aku tinggalkan lagi 1/2 je. tak de maknenyer aku nk isi Full Tank. MyEm0.Commeleleh air mate wooo nak isi Tank kereta ayah aku penuh2..
p/s : Jom pegi dating......

Merdeka

2 komen

Hari ini dalam sejarah malaysia
31 Ogos 2009
Merdeka!! Merdeka!! Merdeka

Seperti sebelum-sebelum ini, aku memang tak pernah pun sambut merdeka kt tempat2 awam or sambut ambang merdeka. Rasenye lebih baik aku dok kt umah dari aku bersesak2 ditempat org ramai. Aktiviti aku malam tadi untuk sambut merdeka adalah dengan menonton Konsert Siti Nurhaliza di Istana Budaya channel 118 astro jam 8 malam -10.30 malam.
Aku akui memang ler aku ni peminat siti ni. Dulu-dulu sangat taksub la kan, tapi semenjak die kawen ngan Dato' K aku da kureng minat sikit. Tapi konsert kali ni tetibe je aku ketepikan Berita Tv3, Macam2 Aznil Astro Ria sume utk tengok siti. Tapi tak sampai abis pun aku tengok, aku da terbuai2 dengan kelunakan suare die smpai terlena diulit intan ler..hehehehee

Ape dah jadi??

4 komen
hallo.....


Pepagi lagi aku da update blog dari ofis. yeee diulangi yer, ofis. Ape kejadahnye time cuti merdeka aku keje?hurrmm..nak buat camaner, da terpakse. Tapi aku curi2 nk update blog untuk korang!hehehe...Tapi kali ni ade cerite sedih aku nk kongsikan bersama korang..Kelmarin, aku ngah dok tido depan tv, aku pun bukak la kacamataku ini kan. takkan nak pakai time tido? Then, phone pulak berbunyik kt dlm bilik (hp sedang di charge). Aku pun berlari2 anak utk dapatkan hp tu. tibe tibe....craaappppppppppppp!!!WTH, aku terpijak kacamataku tersayang nih. Sekali tengok da jadi camni...

Disini aku ingin meluahkan rasa isi hati aku terhadap kacamataku : Aku tak sengaja memijak mu. Sesungguhnyer Tuhan lebih menyayangi mu daripada aku yg sesuke hati meletak merata2. Diharapkan agar engkau tidak berkecil hati dengan kacamata baruku nanti..hihihihii (aku pakai contact lens time keluar jalan2 or g keje jer)

=================================

Disebabkan kemalangan jiwa tersebut, semalam lepas habis Kerja Lebih Masa aku terus ajak myB pegi cari pengganti kepada kacamataku tadi. Berikut adalah sesi pemilihan:-

Ini adalah calon-calon yang terpilih

Ini pulak org terpenting dalam pemilihan tersebut. Die jugak adalah judge yg tidak bertauliah dalam pemilihan calon2 tersebut. so, aku buat per?? Just seat back & rileks. Sbb da de org tolong pilihkan.

Try 1:

Mr. Chan yang melayan karenah kami. Sian die, teruk kene layan kteorg erk?

Try 2



Try 3
Okey2, cukup la setakat 3 jer, kang kalau nk letak sume, bosan pulak korang nak tengok sebab memang byk giler aku test pakai. tolong salahkan myb!!huhuhuu


Mari tengok harge..hurrmm!!! habislah separuh Elaun Kerja Lebih Mase aku utk beli kacamata yg baru nih...uwaaaaaaa!!! Hari Raye ramai beli baju raya, tapi aku pulak beli kacamata...sadisnyer.....
4 komen
Jumaat
28 Ogos 2009 / 7 Ramadhan 1430H
Hujan agak lebat & angin sangat kuatMyEm0.Com
Bestnyer kalau dapat MyEm0.Com
Bos g Sabah, bleh ke aku nak tido dlm bilik bos??MyEm0.Com
Esok(sabtu), Lusa(ahad), Isnin(cuti merdeka) aku kene KEJE!!!
waaaaaaaaaaaaa.............MyEm0.Com

Secretaries Day

10 komen
Assalammualaikum w.b.t
Seperti yang dijanjikan, aku cite pasal majlis berbuke puase aku bersama ex-classmate DSK A yang sgt syok!!
===========================
Date : 26 Ogos 2009 (Rabu)
Venue : Putrajaya Seafood Restaurant
===========================
Majlis berbuke puase ni da kire macam reunion kecil-kecilan la utk budak-budak kelas yang bekerja di KL & Putrajaya saje. Luar dari tu, memang tak sempat la dorg nak datang, sebab kteorg buat pun ad-hoc. Kelmarin call, semalam majlisnyer.
Gambar2 sebagai kenangan:-

Ezy + Lin (bestfriend dari sek.teknik lagi)

Erin + ayu

Mereka ni dari Shah Alam + Klang yang 1st sampai.hihihihi

Sementara tunggu azan, posing ler dulu. Aksi wajib nih!!

Sape2 nak cari calon...pilih2...

Lepas abis melantak, bgambar lagik!

Kak ina yg sporting siap bawak hubby + Baby lagi.

Antara budak2 klas yg datang. Semua menjadi secretary yg berjaya!!cewaahhh....


Lepas membingitkan restoran tadi, berposing pulak kt depan masjid putrajaya. Selama aku bekerja 2 tahun kt putrajaya ni tak penah lagi aku tangkap gambar kt sini. ni la 1st time dok jejak kaki berposing kt situ...hihihi

Best sgt reunion ni, sepanjang mase dok gelak sampai nangis2. ade saje la bende yg menggelikan hati. Hepy jer, ilang segala stress + tension dlm kepale otak nih. Kami pun da discuss mengenai reunion lepas ni. harap2 menjadi la nanti.

Utk kawan2 secretary sekalian : Harap korang jgn tension2 jadi secretary kepada Professor, Tan Sri, Dato' Sri, Puan Sri, Datin Seri, Dato', Datuk, Datin. Sure byk karenah kan? harap kte sama2 berjaya menguruskan bos!! Mari berusaha utk naik pangkat..hihihiii...

Utk Yaya : this is your 2nd time tak join us! 1 time g hospital, 1 lagi reunion ni. Yaya berhutang ngan kak ezy okey!! Sian abg hery pegi sorg2..hehehehhehe....
THE END

Berbuka

2 komen
Sedar tak sedar, da hari ke-5 kite berpuase. Sekejap je rase, berat badan pun da turun 2 kg. best.best!! Aku pun makan time buke sikit jer, sebab aku tak nak makan kenyang2 sgt takut nnt time sahur tak selera nak makan pulalk. Mari aku refresh menu aku berbuka utk tahun ni : -
1 Ramadhan (sabtu)
Berbuka bersama family di rumah sg.buloh, lauk sume mak yang masak. Aku tinggal goreng ikan masin + telur dadar sajer.
Bazaar Damansara Damai : beli kuih muih sajer (aku ikut ayah)
2 Ramadhan (ahad)
Berbuka bersama family di rumah sg.buloh, lauk mak masak jugak. Aku cume blander mangga utk dijadikan jus mangga.
Bazaar (ayah pegi sorg2) : beli kuih muih jer
3 Ramadhan (Isnin)
Berbuka di putrajaya.
Bazaar Putrajaya : Beli lauk + Murtabak + Air Soya (SAKIT PERUT)
4 Ramadhan (Selasa)
Bagi mengelakkan arus lalu lintas yang sesak sebab ramai org berpusu-pusu nak keluar KL, maka aku decide utk melawan arus dengan pergi ke KL.Tak Jem pun, sebab aku sebok masuk KL time org balik keje. Berbuke bersama myB di Kg.Baru. Berlatar belakangkan KLCC. sgt romantik..syok syok!!
Bazaar Kg.Baru : Kuih Muih saje
5 Ramadhan (Rabu) - arini
Berbuka bersama ex-Classmate di Putrajaya Seafood. dah lame tak jmpe budak2 klas, wlaupun keje 1 putrajaya, tapi tak penah jumpe pun. Arini adalah arinyer.. byk gossip nak cite ni nanti.hihihhii
Bazaar : No !! serik sudah..
+++++++++++
Next entry nnt aku cite pasal berbuke bersama-sama rakan2 pulak yer! daa~~~~

aarrghhhhhhhhh!!

5 komen
Semalam petang aku semangat g bazaar ramadhan kt presint 2 ni. Gile2 punye pusing kt bazaar tapi yg peliknyer susah betul aku nak jatuh cinte or meleleh ayaq liuq tengok makanan2 kt situ. Aku pun pelik? mungkin itu satu petunjuk..petunjuk ape??
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Setelah 2 kali aku round2 baru la aku wat keputusan utk membeli lauk ketam masak lemak (jua la ni yg dok cite pasal ketam manjang smlm), daging kicap, murtabak, air soya. Keputusannyer??Air soya sudah basi, RM 2 melayang dalam sinki. Nak je aku pegi kedai abg soya tu maki2 n mintak pulangkan duit balik!! MyEm0.Com(tak baik bulan pose tipu2 org taw). murtabak, ok ok jer. lauk2 pun, boleh la ditelan. ade rase jugak la, tp tak la sedap sgt.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Padahnyer?? Petunjuk yang perut aku akan meragam. Patut ler aku tak bselera jer tgk makanan kt bazar. Sebabnyer pagi td pas sahur, perut aku memulas2 seperti ade taufan katrina dlm perut! yeee..aku memang da agak da. "Mencirit-Membirit" la aku pagi tadi. Perut aku ni pantang salah makan sikit, mule la nak meragam. bape kali aku kua masuk toilet dok berusaha menghilangkan taufan katrina tu tadi. MyEm0.Com
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Lepas tu, aku dok termenung memikirkan samaada nak "pegi keje or cuti". kang pegi keje kang ondaway tu kang jem, celah mane aku nk cari toilet??korg taw la kan bab2 cirit ni mane leh tunggu lame2. Nak cuti pulak sayang giler ngan cuti yg tinggal lagi 16 hari je ni. Aku sgt2 memerlukan cuti tersebut utk bulan 12 ni nanti. Aku pun gagahkan diri siap2 & terus cepat2 blarhh sebelum jalan jem. No make up today okey!! 1st time pegi keje muke sememeh jerw. Tapi da bawak make up dlm beg sebab petang ni nak g buke pose ngan budak bucuk lagi!!! MyEm0.Comcepat2 la petang. Harap2 perut tak wat hal petang nnt.weeeeeee...

240809-Hari Ini Dalam Sejarah

7 komen
Ada apa dengan tarikh tersebut? hurrm, aku hampir terlupe dengan tarikh tersebut disebabkan kesebokkan menjalani ibadah puase. Bleh plak la nak terlupe tarikh2 penting ni. Actually, today is Birthday to Mr. Muhammad Husairy !! tak kenal? sila jgn bace entry ini jika anda tidak kenal. cewahhh...Si Buah Hati Pengarang Jantong Pisang Tanduk Goreng aku ler, sape lagi?? Mak ai, panjang giler name timangan! (gurau2 jer) nak jugak letak Pisang Tanduk Goreng tuw cehhh, ni gara2 tak dapat makan lagi sampai skrg masih terbayang2 didepan mate lagi. hurrmm...

Aku mule teringat biler kawan ofis aku, Jua ajak teman die beli hadiah utk tunang die jumaat lepas. Aku pun tetibe jer seperti teringat yg myB punye bufday pun bulan nih. Terus kerah otak utk berfikir ape utk dibeli sebagai hadiah birthday ni. Baju da penah kasi, perfume da, wallet pun da, kejutan penghantaran kek kt rumah pun da penah. kire tak suprised la kalau wat bende yang same kan??so....pikir punye pikir...baru aku teringat. MyB da bagi hint sikit2 dulu. Berikutan adalah hint tersebut :-
==================
myB : ma, b ni kurus sgt ker?
Aku : hurrm...tak la kering sgt, tp okey da tu. (nk sedapkan hati die)
myB : susah sgt nk cari kemeja + sua keje saiz b.
Aku : Nak wat camne, dorg jual sume saiz besar2. Kalau da bekenan tu,nnt kte anta tailor bagi kecikkan baju tu.
myB : leceh la cmtu. cmne nak kasi gemok erk?
*Think*Think
==================
Aku ni sebok pikir camne nak kurus, die leh plak kate camne nak gemok. Nak aje aku transferkan lemak2 aku kt die. Jenis myB ni, makan byk bertimbun2 pun still sekeping jer. Bleh main gitar kt kerangka badan lagi taw. Aku ni plak pantang makan lebih sikit, mule la cam belon dipam-pam gemoknyer! Semalam aku g survey2 bende yg boleh menggemokkan myB. Tup2 ternampak susu2 utk gemokkan badan. Mari kite bandingkan harga!!weee...........

Jenis : Appeton Weight Gain

Harga : RM 109.00

Diskaun : No

Flavour : No

Jenis : Nutra Life Maximum Weight Gain
Harga : RM 63.54
Diskaun : 20%
Flavour : Chocolate or Vanilla
+++++++++++++++++++++++++++++
Dan pemenangnyer adalah............................................................................

Appeton Weight Gain!!! sebab?? sebabnye adalah kerana aku pilih yg agak famous je tanpa memikirkan duit yg melayang + flavour chocolate yg mengiurkan. Siap pegi kedai cenderahati lagi mintak die letak riben. Chomel2....suke2, syg pulak nak kasi. Seperti kebiasaanye, aku tunggu jam 12 malam utk wish si Chenta Hati. kami tak leh celebrate malam td sebab myB stanby !!! WTH kene stanby malam2 pose + time bufday ni. Rase nak tampar laju2 jer kt sape yg buat jadual stanby tu. Tapi selamat la bulan puase, kene byk2 bersabar. Tapi tak pe, petang ni leh g dating lagi kan??hehehhehee....

Nota Cinta : Harap B dapat jadi gemok cam orang lidi dalam gambar diatas dan tersenyum gembire bile dapat gemok! i love u so much muchhh muccchhhhhh....

pheeewww.....

0 komen
yeahh, 1st time balik putrajaya malam. Lepas je berbuke pose, solat & terus cabut balik. kire petame kali la balik malam. Untuk hilangkan kebosanan drive sorg2 aku pun bukak radio kuat2, memang layan gilerrss. Jalan pun tak jem, sejok pn sejok..tenang je rase jiwa...MyEm0.Com
========================================
Ehh, esok da kene keje la? adusss.....pose + keje? sangat meletihkan. terkejar2 la nnt nak pegi bazaar ramadhan pas keje. hurrmm.....nak sahur pe erkk esok pagi?? sume kene pikir sendiri, kalau kt umah, mak yg tolong masakkan aku tinggal melantak jerww. bile tinggal sendiri ni, kene ler pikir sendiri nak makan pe, masak pe...MyEm0.Com
========================================
240809 adalah hari yang sangat penting!!MyEm0.Com
lebih kurang 1 jam lebih lagi utk jejak ke jam 12 malam
0 komen
2 days to goMyEm0.Com
nak kasi pe erkkk????hurrmmm....

Ramadhan

3 komen
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak kepada semua.



Seronok pulak rasenye ramadhan kali ni. Sebab setelah lame kemarau, tetibe 1st puase ni dilimpahi dengan air hujan sepanjang hari. sejuk je rase, tido pun sodap!hhehehehee...Macammane dgn sahur pagi tadi?aku semangat giler nak bangun sahur. Alaaaa mule2 pose ni rajin ler aku bangun sahur. Da akhir2 nnt, jadi malas la nak bangun. hehehehehe. Berbuke nnt makan pe?haaa....nnt next entry aku cite la,k? belum berbuke lagi ni mane taw makan pe...weeeeeeeeee....

19082009

3 komen

Padah tido di tengahari...

hanya ini utk Lunch.
Tak pela, yang penting tido tadi yg berkualiti & aku jd lebih segar sekarang!!
dapat minum milo panas dlm ofis yg sejok membeku ni memang layan....

Keperluan @ Keinginan

2 komen
Semalam adalah hari kebosanan sedunie. maka aku mencari jalan utk mengisi masa bosan aku ni dengan mengShoppingkan diri. Ape aku beli???

Pada asalnyer aku ni just nak beli Solution utk lens aku ni jer. sebab da memang out of stock kt umah. kire wajib beli la kan, kalau tak beli nak letak air pe kt case lens aku ni nanti.

KEPERLUAN
================================
Lepas tu tangan capai bende2 ni pulak....
(ade lagi, tp nak wat stok simpanan dulu)

KEINGINAN
================================
Pastu g kt tempat make up2, hati berdetik "owhh, compaq powder da abis, kene beli ni". Aku beli refill punye. Tapi yang Foundation tuw, aku tengok harge die murah RM 43.++. Selalu aku beli RM 50.++. So, tangan ni pun gatal ler amik walaupun masih ade lagi kt umah. wat stok simpanan la konon...

KEPERLUAN + KEINGINAN
================================
Untuk menjage kebersihan diri, aku beli pulak hand wash ni utk letak kt ofis. Bile aku pegi ladies, aku akan bawak sekali utk cuci2 gosok2 jari2 jemari seperti yg telah diajar dalam tv tu.hihhiiii

KEINGINAN

========================

Ape yang membengongkan kepale aku ni bile da sampai rumah, baru aku perasan yang dalam pack Solution aku tu da bagi FREE Hand Wash Lifebuoy!!! Ini lah padahnyer bile main tangkap muat jer time membeli, tak tengok ler bebetul pe yg ade dalam kotak tu. see....

Dengan itu, aku ade 2 Hand Wash Lifebuoy (selamat warna lain). Disebabkan solution ni keperluan, aku tak belek betul2. main amik jer, tapi yang keinginan tu taw pulak aku belek satu2 sampai yang tak sepatutnye beli pun terbeli jugak.
==============================
Pengajaran : Belek habis2an semua barang2 sebelum anda membeli...huhuhuuu...nampak sangat keinginan mengatasi keperluan!uwaaaaaaaaaaa..............................

Mengada-ngada

4 komen

Mood mengada-ngada sudah sampai. Sekarang ni aku ngah teringin nk makan Pisang Tanduk Goreng yang manis + panas2. Korg taw je la, kt putrajaya ni mane la nk jmpe mak cik jual goreng pisang tepi-tepi jalan. Yang anehnyer kt pasar tani pun tak de org jual goreng pisang (aneh ker?). Rase macam mau pecut laju balik ke sg.buloh semate2 utk beli pisang tanduk goreng kt gerai mak cik depan KFC tuh. Port faberet aku + mak aku beli pisang goreng!! Nak kene beli jugak ni sebelum puase. sat g kempunan sape yg susah???aku jugak yg susah..huhuhuuu.....(time pose nnt lg ler teringin memacam makanan)

Berangan : makan pisang tanduk goreng panas bersama teh' O panas sambil bersantai di tepi pantai..

Hospital

5 komen
Lunch tadi aku pegi jengok si gendut kt hospital putrajaya. Antara pakar-pakar bedah yg ikut serta adalah seperti dibawah:-

aku jerk yg rimas pakai mask tu...yg lain semangat!!

Nombor 24 tu..

Bile da sampai kt hospital, tinggal hanya husband cah jer yg ade. Pesakitnye masih dlm bilik bedah lagi dari kul 11 pagi tadi. kami pun tunggu ler kejap kan, kot2 die da selesai. Tapi nampaknye sungguh lame mase yg diambil, time lunch hour sgt ler mencemburui kami

Kt dalam hospital ni wajib ler pakai kan, walaupun rimas teramat.
Nampaknye tak de rezki la nk jumpe cah. Tapi tak pela, tengok la weekend nnt kalau free nnt aku pegi jengok lagi k? kasi die rest dulu la pas operation nih. Lepas balik dari hospital, perut pun da kriookkk krioookk...kami pun makan di Food Court Presint 9.

Nasi Ayam nyummm nyummm

5 Facts from Noor Ezlina

0 komen
Tagged from Enya

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi tag ini.

1. Geng seDorm kt Teknik Gombak dulu yg byk beri nasihat

2. Byk business tapi tak mo cite kt aku pun?huhuu..

3. Sgt Peramah

4. Suke gelak

5. Bijak

Nyatakan 5 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima tag seterusnya.

1. Nama Noor Ezlina

2. Umur 23 tahun

3. Sudah ada chenta hati

4. Anak ke-3 dari 4 beradik

5. Tidak suke kaler pink pekat

Nyatakan 5 hobi diri sendiri sebelum memilih penerima tag seterusnya.

1. Melancong bersama family

2. Berblogging

3. Cuci kereta samaada anto kedai or cuci sendiri (tiap2 minggu)

4. Makan + Tido

5. Dating bersama Chenta Hati

5 orang penerima tag yang seterusnya.

1. Suk

2. Bit

3. Ayu

4. Lyana

5. Fini

Hot Chat

0 komen
Hot chat untuk hari ini.......


" JOM LAWAT CAH KT HOSPITAL PUTRAJAYA"
Terus berduyun2 kawan2 poli aku ym tanye mcm2. Jenuh gak la nk jawab pasal bende yang same kt setiap org. Tapi tak pela, ni menunjukkan ramai kawan2 yg still prihatin lagi dengan rakan2 sekelas dulu. Yang tak penah chatting pun boleh ter-Chat ngan aku.

So kepada kawan-kawan ku sekalian yang mengenali ROSLIZA BINTI JAAFAR yang baru berkahwin aritu (yg aku g kenduri kawen die kt johor) telah dimasukkan ke Hospital Putrajaya kerana 'CYST'. sesiape yang nak melawat :-
WAD 2 A, KATIL 24

Get well soon ya Gendut ku....

7 Hari

0 komen
Halooppp....
heppy2 arini sebab mybaby da kembali ke pangkuan ku semula MyEm0.Com
Da macam jumpe kekasih hati pulak kan terlebih gumbirenye nih.MyEm0.Com
Last week kan ayah aku pakai mybaby ni balik kampong. sepatutnyer ahad lepas amik kereta balik, tp da lewat malam sgt ayah aku sampai, so tunda la ke hari ini. Genap ler 7 hari peminjaman kereta tersebut.
Yang syoknyer kalau ayah pinjam kereta ni biler Tank Minyak jadi FULL BAR + Ayah siap Cuci kereta lagi. Macamane pulak dgn kereta ayah yang aku pakai tu?? Minyak aku tinggalkan lagi 1/2 je. tak de maknenyer aku nk isi Full Tank. MyEm0.Commeleleh air mate wooo nak isi Tank kereta ayah aku penuh2..
p/s : Jom pegi dating......
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template