Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, July 31, 2009

TRANSFORMERS

5 komen
Tajuk tak bleh blarhh langsung! hehehee...
Semalam pas opis hour aku de date ngan myB. Agak jarang jugak la dating time2 keje ni, tapi ade hal yg terpakse kami dating jugak! cehhh...Sebab aper? sebab nk pegi amik BABY myB kt keramat. MyB telah transform kan kereta dier dari yang ini...............

kepada yang ini.................

sgt gedix ini budak nk tukar2 kaler cat kete dier!! (sgt jeles okey).. setelah abis beriban2 utk TURBO-rai kan enjin kereta, ni cat pulak. MyB sebok TURBO kan kereta die, Aku + Mak Myb kate myB nak TURBORAI kan kereta dier.hahahahhaa...budak ni tak makan saman, cakap ler pe2 pun pandai saje die nak diamkan mulot aku ni..akhirnye aku akur dgn keinginan die nk transformkan kereta die tu jadi BIRU.

Seperti mane yg korang tak tahu..hehehehe...myB adalah seorg yg sangat2 cerewet yer! maka, setiap inci kereta die akan dibelek2 & kalau de cela or cacat akan ditanye bmacam2 sebab. Tp myB tak berat sebelah, bile kereta aku pun die nk sebok2 cerewet macam2. Carpet kereta aku senget benget sikit jer die da membebel tak tentu pasal. Padahal kereta aku, bukan kete dier, suke hati mak bapak aku la kan??huhuhuu....

===============================

Setelah dibelek, ditelek, dicolet, dititip sume. Perut pun da Kriook Krioookk ler! Dengan memandu dua kereta (mbazir minyak je) telah pergi ke Taman Melati,Gombak pula utk pekena Nasi Kukus Ayam Dara. yaya & suk penah pegi tak? Orang gombak kalau tak penah pegi tak yah ngaku org gombak la yerhh...hehehhee

Banyak giler kan??walaupun kami makan kt kedai tu, tetap dikasi makan dlm bungkus cmni. Banyak giler nasi die kan??de 2 choice je jenis ayam : PEHA or KEPAK. Utk mengelakkan dari pergaduhan berlaku, maka telah diorder 1 Peha (aku) + 1 Kepak (myB). dua-dua part yg kteorg suke, maka tak de makne la nk main kongsi2 walaupun nasi die gabak banyaknye. Natijahnyer??ayam habis, tapi nasi aku + myb dua2 tak abis. Itulah kesan utk org yg tak nak mengalah utk pertahankan part ayam masing2..Lepas perut kenyang, kami pun pulang ke jalan yang benar dengan Drive kereta masing2...

Tuesday, July 28, 2009

Temuduga

4 komen

Last week time aku pas balik dr Chiang Mai, Ofis aku bz ngan urusan temuduga SPA utk jawatan pemb.tadbir (perkeranian/operasi). SPA tumpang wat interview kt Jabatan kteorg mungkin sebab SPA da tak muat kot? Memandangkan cawangan aku yg handle bab2 interview ni, maka...tercalon la aku utk jd pendaftar interview khamis lepas. maka bos aku kene berdikari sendiri la ari khamis yg lepas. PA die sebok!! hikhikk...

Calon yang kene daftar kt aku seramai 30 org, tapi yang hadir cume 23 orang sajer.

Macam2 ragam ade, patut ler sebelum2 ni aku g interview pendaftar die garang2. Tapi kteorg DILARANG sama sekali marah or tengking dorg ni walaupun dorg tak bawak sijil ke, ic ke, surat panggilan ke. Tangani masalah dengan senyuman.. kteorg siap kasi tali leher utk lelaki yg datang tak pakai tali leher. Yang tak photostat sijil, kteorg siap g photostatkan utk dorg lagi. memang berLEMAK giler dorg2 ni sume. Da taw nk interview, photostat la siap2 kan. Yang lelaki tu pun da taw nk temuduga tu, pakai la tali leher. Formal la sikit..Bende remeh ni pun kteorg yg kene settlekan. Sape yg nak g interview pn aku tak taw..haisshhh!!

Raya Oh Raya

2 komen
Baju raya aku + myB da siap!! weehoooo, da boleh raya da..

Semalam tengahari aku pegi Alamanda pegi amik baju melayu myB yg da siap jahit kt Omar Ali. Cepat ler pulak siap nyer. belum pose lg baju raye da siap. Baju aku lak minggu lepas da siap jahit oleh che bedah belakang umah. --> tipu<. heheheheh...
Secara Exlusive nyer aku upload gmbar baju raye aku + myB yg sedundun itu. Kaler pe tu erk?pink ke?oren ke?coklat ke?bute warne lak tak taw warne pe baju ni..Peach kot? erhhh??

Maka, secara tidak langsungnyer myB telah join SATU kaler ngan tema family aku tahun ni. Welcome to da Club Boria Encik Ehlas yerrr..hehehhee..

SATU TEMA, SATU WARNA, SATU FAMILY, SATU MALAYSIA

p/s : baju raye da siap, pose da abis ganti ke??Dushhhhh...!!!!!!! huhuu..

Monday, July 27, 2009

Gile Meroyan!!

6 komen

Ade org giler tetibe je ym aku cmni..

Aku tak kacau hidup ko, asal lak ko tetibe je mencarut marut dlm ym aku ni?Actually sebelum2 ni pn de dapat ym dr budak gile ni. tapi aku wat bodoo je la, sebab aku tak kenal die kan. Tak penah reply ape2 pun. Tapi arini die bg ym yg merepek2 & bikin ati aku panass jer!

MyEm0.Com

Kalau org da tak layan tu, g la kacau orang lain pulak! Aku tak layan org yg aku tak kenal..

Sunday, July 26, 2009

0 komen
Esok adalah hari Isnin. MyEm0.Com
kenape la cepat sgt berlalu ari sabtu & ahad ni.
Rase cam tak cukup jer cuti 2 hari ni.
okey la, MyEm0.Comnak tengok cite 3R la..
daaaaaaaa.....
p/s : nak makan pe erk mlm ni??hurrmm.....

Saturday, July 25, 2009

Tennis Club

0 komen
hye there!!

petang semalam aku ikut ayah aku g training budak2 main tennis kt FRIM. untuk mengelakkan kebosanan kt umah ni, aku ikut la kejap kan. Saje isi mase lapang. Tapi ayah aku request kt aku bawak kamera sekali. wahhh, bukan main lg erk??here some pitca!


baju yg ayah aku pakai. lawa gak erk...


ni la die anak2 muridnyer!

adik aku dapat ler belajar free!

Teringat lak zaman kt sekolah teknik dulu. Aku masuk kelab tennis taw! (ayah aku pakse). Siap belikan aku raket, bola, bju, seluar utk main tennis kt sekolah dulu. Tapi aku ni hangat2 tayik ayam jer. Aku nye geng dulu, Ayu@Ixora ..ingat tak u??sonok kan? sekarang ni aku nk jage kulit supaya tak jadi hitam bin legam!

Thursday, July 23, 2009

Chiang Mai - Part VI

3 komen

Sawa Dee Kap!

Sory la asyik cite pasal Chiang Mai ni je. Ni last! entry last..Hari terakhir aku kt sane. Pagi2, bangun packing2 barang sume, mandi, terus turun breakfast kt hotel. Biase la hotel kan Non Halal, so boleh makan pun roti, coco crunch, buah2 jer. Pas breakfast kt hotel kami pegi makan lagi kt kedai TomYam. Bayangkan la, pepagi bute da makan TomYam? Tak ke pedih perut..tapi utk tak jadi kempunan, kteorg makanan wat kali terakhir sebelum berangkat pulang ke Malaysia. Kami pun naik Tut-tut lagi..Aku da kate da, siang2 susah nk dapat tut-tut. setelah 5 minit tunggu baru dapat tut-tut. Kami ramai 5 org, tak muat. kene tunggu lagi tut-tut lagi satu bukan main lame lagi. Aku ajak naik teksi adik aku bising nak naik tut-tut ni jugak. ape lagi, sementara tunggu tu, posing ler dulu....hehehehhee...

Lepas makan, balik hotel..check out sume, terus naik taxi utk ke airport. Tak leh nak naik tut-tut sebab beg besau2 lagipun Hotel ke Airport jauh, sakit ler montot naik tut-tut jauh2 kan? Flight kul 12.50 tgh. Kul 10 pg kteorg da check in beg. Gile semangat nak balik.

Ondaway nk ke airport, de nampak satu shopping complex bukak siang2 bute & dekat ngan airport. Lepas check in barang2 sume, terus g situ. Lagi pun, dekat je ngan airport. 5 minit je sampai ler, naik tut-tut lagi yer!hehhehe..

Ade patung gajah ler kt situ, posing dulu ler kan...tp gajah tu tunjuk montot jer!

Patung panda pun ade jugak..posing lagi! hehehhe..kami de 2 jam saje jalan2 kt sini. just window shopping saje la. Nak belek2 barang pun tak sempat. cuci2 mate je la nampaknyer.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Flight balik ke Malaysia tak delay. Sgt syok sebab Air Asia On time! Lepas tu ape lagi, kebuluran ler da penat g jenjalan tadi. makan time.....kasi jerit sama itu ayah "ayah nak megi !!! lapaa". Pastu bile stewardess tu tanye nk makan per, aku + sekali biskut mini cokolat tu. Bile die mintak duit, aku tunjuk ayah aku....hahahhahaa...

Pelik kan, bile kt dlm flight sume makanan sedap je rasenye. Even biskut mini Coklat tu belambak2 de jual kt kedai2 runcit, bukannye aku penah beli pun. Time dlm flight la baru sebok2 nk beli.

Kesimpulannyer (Ceh macam karangan ler pulak)... Aku syok sgt vacation kali ni, semua ditanggung beres dr hotel+tiket flight+tut-tut+taxi+Animals Park, dan semestinye kamera aku tak hilang lagi. Chiang Mai 100% best dari negara Indonesia yg penah aku pegi. Tak kire la, Bandung ke, Padang ke, Jakarta ke..Aman damai dan rase diri selamat jer nk jalan-jalan kt sini. Tak caye pegi sane sendiri rase,okey...

p/s : korang pecaye tak aku tak bawak duit (Baht) langsung?? Aku bw duit malaysia pun RM 100 je. Tu pun tak terusik langsung. Barang2 yg aku beli + pedicure + urut2 tu sume aku jerit jer kt ayah aku "ayah nak duit!!"..bile ayah aku tanye duit mane, aku cakap "mane de duit Thai, duit malaysia de la". Alasan kukuh kan utk mengkopakkan duit ayah aku?hehehehhee...

Itu saje la cite aku utk trip aku ke Chiang Mai, Thailand ni. Kalau suke bace kalau tak suke tok sah bace! So, next trip ke London pulakss. Yang ni aku memang tak sabar2 nk pegi. Aku akan tukar duit banyak2 siap2. tak de da jerit2 kt ayah aku lagi da. Sebab time pegi tu baru lepas gaji. Lagipun akhir tahun selalunye ade BONUS....weeeeeehoooooooooooooo..

See ya!! Kap Pung Kappppppp.................

Chiang Mai - Part V

0 komen
Sawa Dee Kap!!
Sory ler, terlambat pulak sambung cite. Bukannye ape, biase la baru masuk keje ni mmg belambak2 la keje tertangguh yg tak tertanggung da. Dengan keje tertunggak, name naik jd pendaftar temuduga lagi (nnt aku cite dlm entry lain), dengan mcm2 keje la nk kene settlekan.
==================================
Okey la, aku smbung lik cite ari2. Lepas g semua Park tu, petang tu pegi ler jalan2 sekitar bawah hotel tu. Cadangnye nak pegi Saloon, cuci2 urut2 kepale. Tapi haram la nk jumpe Saloon siang2 bute ni. Siang kt sini MATI. maksud aku, tak banyak kedai bukak. bayangkan shopping complex pun tutup? tak ke pelik tu.. Malam bukan main meriah lagi...last2 kteorg g Computer City. Sini je yg complex yg satu-satunye bukak setelah kteorg penat jalan.

beli la, 1-2 barang kt sini. harga?boleh tahan murah la..tp tak banyak beza sgt dengan malaysia nye harga. takat beza RM 2-Rm5 cmtu je.

Lepas penat bejalan cari Saloon yg semuanye tutup tu, kaki da letih da bjalan jauh. So, kami naik la 'Tut-Tut' ni. Syokk uhh!! sonok giler dpt naik..angin kuat jer, lebih kurang cm naik moto, tapi de atap jadi tak la panas terik sgt. 'Tut-Tut' ni jugak waktu malam je meriah, siang dalam 5-10minit jugak la nk kene tunggu die lalu. Kalau malam tu, da siap tunggu kt tepi jalan berjela banyaknyer.


Malam tu keluar jalan-jalan lagi. sebab tak puas hati ape yg kteorg nak tak dapat. Daripada nak pegi saloon, akhirnye kteorg g wat Pedicure. Susah sgt nk jmpe saloon, kteorg pegi wat rawatan kuku kaki. Harga die 200 Baht @ RM 20.00. Kalau kt sini bape erk?tak penah buat ler pulak..hihihiii

Lepas wat Pedicure, pegi jalan2 lagi kt 'Nite Market'. Memang panjang giler penat jalan sepanjang2 jalan tu macam2 barang dorang jual. MyB pesan suh beli 'Moay Tai' Boxer. Kunun2 nak jadi cam cite 'Beautiful Boxer' tu la kan. cehhh, beriya suh aku beli. Siap ugut kalau aku tak beli die tak nak jemput aku kt balik kt LCCT nnt. MyB nak warne Kuning Biru, tapi sexy sgt ler..transparent gituww. Aurat!! tak bulehh, aku beli biru merah nih..hehehhehe..


Lepas penat jalan kt Nite Market ni, mmg da rase kebas semacam jer kaki ni. So, aku ajak ayah aku g urut2 kaki. Sure lentok punye la...aku ajak ayah pun, bukan sebab ape, sebab nk suh ayah bayarkan sekali aku punye!!huuahahahhaaa...murah jer... 120 Baht @ RM 12.00 Sejam.


Ni amoi yg tolong urutkan kaki aku. kteorg gune bahase isyarat jer. sebab amoi ni tak taw cakap english. Yang kakak aku nye amoi tu die tutup mulot..takut H1N1 la tu kot?hikhikk....Tapi 1 jam tu rase cam 10 minit je. syok smpai tak sedar mase cepat berlalu. cehhh cehh!

Ni anak omputih dok sebelah aku yg memekak je selame sejam aku urut kaki tu. Letih nak melayan die. Siap suh aku tangkap gambar die lagi tu. tak malu nye budak! Mak bapak die da terlelap da kt sebelah tu....mau je aku cubit suh die dok diam.

Lepas abis mengurut kaki, terus balik naik 'tut-tut'..kalau jalan kaki balik hotel mmg kene urut balik la kaki ni nnt. letih wwooooo....sampai je hotel, terus lena diulit intan. Syok tido kaki pas kene urut. Next entry nnt entry utk last day time nak balik Malaysia. Banyak gambar sebenarnye. Tapi aku pilih yg best2 je la yer. Nantikan next entry..

Tuesday, July 21, 2009

Chiang Mai - Part IV

3 komen
Sawa Dee Kap!!
DAY 2
Selepas breakfast, kami semua pegi ke Elephant Park utk tgk spesis2 gajah yg gabak besau nih. Aku kan suke g tengok binatang2 ni. Aku lah yg paling excited & agak berani jugak sebab aku kasi gajah ni makan pisang & tebu! yang lain sume tengok dari jauh jer...kihkihhh. Trip ari kedua ni adalah : Elephant Park, Monkey Park, Tiger Park, Snake Park. Semua berkaitan dgn binatangkan??hehehehe...tapi yg sempat pegi pun, cume Elephant Park & Tiger Park jer. Sebabnye da keletihan kt Elephant Park. Lagipun, perut da keroncong kelaparan & makanan muslim hanya ade kt ngan hotel kteorg jerw. Terpakse cancel yg Monkey & Snake Park tu demi mengelakkan lagu keroncong tersebut bertukar ke genre Rock. hihihiii


Welcome!

Org tu suh beli pisang, aku posing dulu ler pulak.
Set Pisang & Tebu seikat 20 Baht @ RM 2
Lepas tangkap gambar aku jerit : "ayah, nak 20 Baht!"..hikhikk..

Jauh aku berdiri..takut gajah curik pisang & tebu aku..

aku nk kasi kt baby gajah tu, tp belalai gajah besau tu yg panjang. Sian baby gajah belalai pendek susah nk kasi die makan pisang ni.


Pastu dorg kasi gajah2 ni mandi kt sungai ni..

Lepas mandi...Show Time!

Time gajah2 ni ngah melukis, gajah ni telah melepaskan segala membuang segala bendasing dlm perut dier..ciss!! ngah wat show pun leh poo poo

Ni gajah betul okey, bukan patung.. Aku suh owner gajah ni bgtaw gajah suh jauhkan belalai dier. Geli...tengok la muke aku yg keterpaksaan senyum tu...huhuhuuu...


========================================

Tiger Kingdom (Tiger Park)


Pintu masuk

Berani sungguh mat salleh ni peluk2 begambar ngan rimau ni. Die ngapp kang baru taw!!!

Lepas tu, kasi ikan makan..

Makanan Ikan 10 Baht @ RM 1 sajerr. Terus jerit : " ayah nak 10 Baht!!"


Letih da cite sampai sini. Okey la, sambung next entry la yerr....pheewwww!!!

Chiang Mai - Part III

4 komen

Sawa Dee Kap!!

Entry kali ni cite pasal makanan pulak,k? Sudah tentulah ape yg dicari adalah Original punye TOM YAM. Cabaran bermula apabila tengok menu ni camni.....



Okey, mencabar sungguh ni. Macamane nk order? Kalau omputih tu, ok la jugak ni Tulisan Thai yg bersimpul2 ni..mane ler paham?Frust jerw!


Tapi kami berusaha sedaya upaya cakap omputih ngan org amik order tu sampai die paham. Okey, menu dibawah adalah bahase omputih yg kteorg cube pahamkan dier, dan ape yg budak tu paham adalah makanan seperti dibawah :-

Tom Yam Seafood

Omelet

Sweet Sour Fish

Fried Kangkung

Manggo Salad

Tom Yam die mmg perghhh, sedap giloss!! tak penah rase lagi kt malaysia rase tom yam sesedap nih. Bayangkan la, tiap2 kali makan kteorg akan pegi kedai ni. Breakfast, Lunch, Dinner. Sebab da taw tom yam die sedap & org kedai da macam taw kteorg nk makan ape. Cuma ikan tu kteorg tukar jadi Fried Fish pulak. Sebab nampak ikan tu cam baru ditangkap terus makan jerw. sebab die stim je ikan tu.hurrmmm....cam itik & ayam bercakap, camtu la kecohnye kedai tu dgn kehadiran kteorg yg nk bagi die paham ape yg kteorg nak makan. Kelaka pun ade jugak.hehehehhe....

======================================

Lepas tu kami jalan2 kat nite market! no picture...susah nk upload la ...

DAY 2 Please!!

Chiang Mai - Part II

0 komen
Sawa Dee Kap!!

Malas nk type banyak2, tengok gambar2 je la,k...

Taxi utk ke Hotel

Aku la jadi Tukang Check In hotel, org Thai speaking lain macam je bunyiknyer! Sempat jugak la suh die posing kejap.hehehehe

Bilik Aku + Kakak
Two Superior Room (connecting room)

Bilik Ayah + Mak + adik
(pintu tu menghubungkan bilik aku + bilik mak ayah)


Lepas Check In, terus turun jalan2 pulak. G kedai makan muslim pastu beli ROTEE BANANA kt sini..Sedap!!

Lepas tu........................ Next Entry please! sgt lembab mau upload gambar. bikin ati panas jerw!huhhh....

TRANSFORMERS

5 komen
Tajuk tak bleh blarhh langsung! hehehee...
Semalam pas opis hour aku de date ngan myB. Agak jarang jugak la dating time2 keje ni, tapi ade hal yg terpakse kami dating jugak! cehhh...Sebab aper? sebab nk pegi amik BABY myB kt keramat. MyB telah transform kan kereta dier dari yang ini...............

kepada yang ini.................

sgt gedix ini budak nk tukar2 kaler cat kete dier!! (sgt jeles okey).. setelah abis beriban2 utk TURBO-rai kan enjin kereta, ni cat pulak. MyB sebok TURBO kan kereta die, Aku + Mak Myb kate myB nak TURBORAI kan kereta dier.hahahahhaa...budak ni tak makan saman, cakap ler pe2 pun pandai saje die nak diamkan mulot aku ni..akhirnye aku akur dgn keinginan die nk transformkan kereta die tu jadi BIRU.

Seperti mane yg korang tak tahu..hehehehe...myB adalah seorg yg sangat2 cerewet yer! maka, setiap inci kereta die akan dibelek2 & kalau de cela or cacat akan ditanye bmacam2 sebab. Tp myB tak berat sebelah, bile kereta aku pun die nk sebok2 cerewet macam2. Carpet kereta aku senget benget sikit jer die da membebel tak tentu pasal. Padahal kereta aku, bukan kete dier, suke hati mak bapak aku la kan??huhuhuu....

===============================

Setelah dibelek, ditelek, dicolet, dititip sume. Perut pun da Kriook Krioookk ler! Dengan memandu dua kereta (mbazir minyak je) telah pergi ke Taman Melati,Gombak pula utk pekena Nasi Kukus Ayam Dara. yaya & suk penah pegi tak? Orang gombak kalau tak penah pegi tak yah ngaku org gombak la yerhh...hehehhee

Banyak giler kan??walaupun kami makan kt kedai tu, tetap dikasi makan dlm bungkus cmni. Banyak giler nasi die kan??de 2 choice je jenis ayam : PEHA or KEPAK. Utk mengelakkan dari pergaduhan berlaku, maka telah diorder 1 Peha (aku) + 1 Kepak (myB). dua-dua part yg kteorg suke, maka tak de makne la nk main kongsi2 walaupun nasi die gabak banyaknye. Natijahnyer??ayam habis, tapi nasi aku + myb dua2 tak abis. Itulah kesan utk org yg tak nak mengalah utk pertahankan part ayam masing2..Lepas perut kenyang, kami pun pulang ke jalan yang benar dengan Drive kereta masing2...

Temuduga

4 komen

Last week time aku pas balik dr Chiang Mai, Ofis aku bz ngan urusan temuduga SPA utk jawatan pemb.tadbir (perkeranian/operasi). SPA tumpang wat interview kt Jabatan kteorg mungkin sebab SPA da tak muat kot? Memandangkan cawangan aku yg handle bab2 interview ni, maka...tercalon la aku utk jd pendaftar interview khamis lepas. maka bos aku kene berdikari sendiri la ari khamis yg lepas. PA die sebok!! hikhikk...

Calon yang kene daftar kt aku seramai 30 org, tapi yang hadir cume 23 orang sajer.

Macam2 ragam ade, patut ler sebelum2 ni aku g interview pendaftar die garang2. Tapi kteorg DILARANG sama sekali marah or tengking dorg ni walaupun dorg tak bawak sijil ke, ic ke, surat panggilan ke. Tangani masalah dengan senyuman.. kteorg siap kasi tali leher utk lelaki yg datang tak pakai tali leher. Yang tak photostat sijil, kteorg siap g photostatkan utk dorg lagi. memang berLEMAK giler dorg2 ni sume. Da taw nk interview, photostat la siap2 kan. Yang lelaki tu pun da taw nk temuduga tu, pakai la tali leher. Formal la sikit..Bende remeh ni pun kteorg yg kene settlekan. Sape yg nak g interview pn aku tak taw..haisshhh!!

Raya Oh Raya

2 komen
Baju raya aku + myB da siap!! weehoooo, da boleh raya da..

Semalam tengahari aku pegi Alamanda pegi amik baju melayu myB yg da siap jahit kt Omar Ali. Cepat ler pulak siap nyer. belum pose lg baju raye da siap. Baju aku lak minggu lepas da siap jahit oleh che bedah belakang umah. --> tipu<. heheheheh...
Secara Exlusive nyer aku upload gmbar baju raye aku + myB yg sedundun itu. Kaler pe tu erk?pink ke?oren ke?coklat ke?bute warne lak tak taw warne pe baju ni..Peach kot? erhhh??

Maka, secara tidak langsungnyer myB telah join SATU kaler ngan tema family aku tahun ni. Welcome to da Club Boria Encik Ehlas yerrr..hehehhee..

SATU TEMA, SATU WARNA, SATU FAMILY, SATU MALAYSIA

p/s : baju raye da siap, pose da abis ganti ke??Dushhhhh...!!!!!!! huhuu..

Gile Meroyan!!

6 komen

Ade org giler tetibe je ym aku cmni..

Aku tak kacau hidup ko, asal lak ko tetibe je mencarut marut dlm ym aku ni?Actually sebelum2 ni pn de dapat ym dr budak gile ni. tapi aku wat bodoo je la, sebab aku tak kenal die kan. Tak penah reply ape2 pun. Tapi arini die bg ym yg merepek2 & bikin ati aku panass jer!

MyEm0.Com

Kalau org da tak layan tu, g la kacau orang lain pulak! Aku tak layan org yg aku tak kenal..

0 komen
Esok adalah hari Isnin. MyEm0.Com
kenape la cepat sgt berlalu ari sabtu & ahad ni.
Rase cam tak cukup jer cuti 2 hari ni.
okey la, MyEm0.Comnak tengok cite 3R la..
daaaaaaaa.....
p/s : nak makan pe erk mlm ni??hurrmm.....

Tennis Club

0 komen
hye there!!

petang semalam aku ikut ayah aku g training budak2 main tennis kt FRIM. untuk mengelakkan kebosanan kt umah ni, aku ikut la kejap kan. Saje isi mase lapang. Tapi ayah aku request kt aku bawak kamera sekali. wahhh, bukan main lg erk??here some pitca!


baju yg ayah aku pakai. lawa gak erk...


ni la die anak2 muridnyer!

adik aku dapat ler belajar free!

Teringat lak zaman kt sekolah teknik dulu. Aku masuk kelab tennis taw! (ayah aku pakse). Siap belikan aku raket, bola, bju, seluar utk main tennis kt sekolah dulu. Tapi aku ni hangat2 tayik ayam jer. Aku nye geng dulu, Ayu@Ixora ..ingat tak u??sonok kan? sekarang ni aku nk jage kulit supaya tak jadi hitam bin legam!

Chiang Mai - Part VI

3 komen

Sawa Dee Kap!

Sory la asyik cite pasal Chiang Mai ni je. Ni last! entry last..Hari terakhir aku kt sane. Pagi2, bangun packing2 barang sume, mandi, terus turun breakfast kt hotel. Biase la hotel kan Non Halal, so boleh makan pun roti, coco crunch, buah2 jer. Pas breakfast kt hotel kami pegi makan lagi kt kedai TomYam. Bayangkan la, pepagi bute da makan TomYam? Tak ke pedih perut..tapi utk tak jadi kempunan, kteorg makanan wat kali terakhir sebelum berangkat pulang ke Malaysia. Kami pun naik Tut-tut lagi..Aku da kate da, siang2 susah nk dapat tut-tut. setelah 5 minit tunggu baru dapat tut-tut. Kami ramai 5 org, tak muat. kene tunggu lagi tut-tut lagi satu bukan main lame lagi. Aku ajak naik teksi adik aku bising nak naik tut-tut ni jugak. ape lagi, sementara tunggu tu, posing ler dulu....hehehehhee...

Lepas makan, balik hotel..check out sume, terus naik taxi utk ke airport. Tak leh nak naik tut-tut sebab beg besau2 lagipun Hotel ke Airport jauh, sakit ler montot naik tut-tut jauh2 kan? Flight kul 12.50 tgh. Kul 10 pg kteorg da check in beg. Gile semangat nak balik.

Ondaway nk ke airport, de nampak satu shopping complex bukak siang2 bute & dekat ngan airport. Lepas check in barang2 sume, terus g situ. Lagi pun, dekat je ngan airport. 5 minit je sampai ler, naik tut-tut lagi yer!hehhehe..

Ade patung gajah ler kt situ, posing dulu ler kan...tp gajah tu tunjuk montot jer!

Patung panda pun ade jugak..posing lagi! hehehhe..kami de 2 jam saje jalan2 kt sini. just window shopping saje la. Nak belek2 barang pun tak sempat. cuci2 mate je la nampaknyer.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Flight balik ke Malaysia tak delay. Sgt syok sebab Air Asia On time! Lepas tu ape lagi, kebuluran ler da penat g jenjalan tadi. makan time.....kasi jerit sama itu ayah "ayah nak megi !!! lapaa". Pastu bile stewardess tu tanye nk makan per, aku + sekali biskut mini cokolat tu. Bile die mintak duit, aku tunjuk ayah aku....hahahhahaa...

Pelik kan, bile kt dlm flight sume makanan sedap je rasenye. Even biskut mini Coklat tu belambak2 de jual kt kedai2 runcit, bukannye aku penah beli pun. Time dlm flight la baru sebok2 nk beli.

Kesimpulannyer (Ceh macam karangan ler pulak)... Aku syok sgt vacation kali ni, semua ditanggung beres dr hotel+tiket flight+tut-tut+taxi+Animals Park, dan semestinye kamera aku tak hilang lagi. Chiang Mai 100% best dari negara Indonesia yg penah aku pegi. Tak kire la, Bandung ke, Padang ke, Jakarta ke..Aman damai dan rase diri selamat jer nk jalan-jalan kt sini. Tak caye pegi sane sendiri rase,okey...

p/s : korang pecaye tak aku tak bawak duit (Baht) langsung?? Aku bw duit malaysia pun RM 100 je. Tu pun tak terusik langsung. Barang2 yg aku beli + pedicure + urut2 tu sume aku jerit jer kt ayah aku "ayah nak duit!!"..bile ayah aku tanye duit mane, aku cakap "mane de duit Thai, duit malaysia de la". Alasan kukuh kan utk mengkopakkan duit ayah aku?hehehehhee...

Itu saje la cite aku utk trip aku ke Chiang Mai, Thailand ni. Kalau suke bace kalau tak suke tok sah bace! So, next trip ke London pulakss. Yang ni aku memang tak sabar2 nk pegi. Aku akan tukar duit banyak2 siap2. tak de da jerit2 kt ayah aku lagi da. Sebab time pegi tu baru lepas gaji. Lagipun akhir tahun selalunye ade BONUS....weeeeeehoooooooooooooo..

See ya!! Kap Pung Kappppppp.................

Chiang Mai - Part V

0 komen
Sawa Dee Kap!!
Sory ler, terlambat pulak sambung cite. Bukannye ape, biase la baru masuk keje ni mmg belambak2 la keje tertangguh yg tak tertanggung da. Dengan keje tertunggak, name naik jd pendaftar temuduga lagi (nnt aku cite dlm entry lain), dengan mcm2 keje la nk kene settlekan.
==================================
Okey la, aku smbung lik cite ari2. Lepas g semua Park tu, petang tu pegi ler jalan2 sekitar bawah hotel tu. Cadangnye nak pegi Saloon, cuci2 urut2 kepale. Tapi haram la nk jumpe Saloon siang2 bute ni. Siang kt sini MATI. maksud aku, tak banyak kedai bukak. bayangkan shopping complex pun tutup? tak ke pelik tu.. Malam bukan main meriah lagi...last2 kteorg g Computer City. Sini je yg complex yg satu-satunye bukak setelah kteorg penat jalan.

beli la, 1-2 barang kt sini. harga?boleh tahan murah la..tp tak banyak beza sgt dengan malaysia nye harga. takat beza RM 2-Rm5 cmtu je.

Lepas penat bejalan cari Saloon yg semuanye tutup tu, kaki da letih da bjalan jauh. So, kami naik la 'Tut-Tut' ni. Syokk uhh!! sonok giler dpt naik..angin kuat jer, lebih kurang cm naik moto, tapi de atap jadi tak la panas terik sgt. 'Tut-Tut' ni jugak waktu malam je meriah, siang dalam 5-10minit jugak la nk kene tunggu die lalu. Kalau malam tu, da siap tunggu kt tepi jalan berjela banyaknyer.


Malam tu keluar jalan-jalan lagi. sebab tak puas hati ape yg kteorg nak tak dapat. Daripada nak pegi saloon, akhirnye kteorg g wat Pedicure. Susah sgt nk jmpe saloon, kteorg pegi wat rawatan kuku kaki. Harga die 200 Baht @ RM 20.00. Kalau kt sini bape erk?tak penah buat ler pulak..hihihiii

Lepas wat Pedicure, pegi jalan2 lagi kt 'Nite Market'. Memang panjang giler penat jalan sepanjang2 jalan tu macam2 barang dorang jual. MyB pesan suh beli 'Moay Tai' Boxer. Kunun2 nak jadi cam cite 'Beautiful Boxer' tu la kan. cehhh, beriya suh aku beli. Siap ugut kalau aku tak beli die tak nak jemput aku kt balik kt LCCT nnt. MyB nak warne Kuning Biru, tapi sexy sgt ler..transparent gituww. Aurat!! tak bulehh, aku beli biru merah nih..hehehhehe..


Lepas penat jalan kt Nite Market ni, mmg da rase kebas semacam jer kaki ni. So, aku ajak ayah aku g urut2 kaki. Sure lentok punye la...aku ajak ayah pun, bukan sebab ape, sebab nk suh ayah bayarkan sekali aku punye!!huuahahahhaaa...murah jer... 120 Baht @ RM 12.00 Sejam.


Ni amoi yg tolong urutkan kaki aku. kteorg gune bahase isyarat jer. sebab amoi ni tak taw cakap english. Yang kakak aku nye amoi tu die tutup mulot..takut H1N1 la tu kot?hikhikk....Tapi 1 jam tu rase cam 10 minit je. syok smpai tak sedar mase cepat berlalu. cehhh cehh!

Ni anak omputih dok sebelah aku yg memekak je selame sejam aku urut kaki tu. Letih nak melayan die. Siap suh aku tangkap gambar die lagi tu. tak malu nye budak! Mak bapak die da terlelap da kt sebelah tu....mau je aku cubit suh die dok diam.

Lepas abis mengurut kaki, terus balik naik 'tut-tut'..kalau jalan kaki balik hotel mmg kene urut balik la kaki ni nnt. letih wwooooo....sampai je hotel, terus lena diulit intan. Syok tido kaki pas kene urut. Next entry nnt entry utk last day time nak balik Malaysia. Banyak gambar sebenarnye. Tapi aku pilih yg best2 je la yer. Nantikan next entry..

Chiang Mai - Part IV

3 komen
Sawa Dee Kap!!
DAY 2
Selepas breakfast, kami semua pegi ke Elephant Park utk tgk spesis2 gajah yg gabak besau nih. Aku kan suke g tengok binatang2 ni. Aku lah yg paling excited & agak berani jugak sebab aku kasi gajah ni makan pisang & tebu! yang lain sume tengok dari jauh jer...kihkihhh. Trip ari kedua ni adalah : Elephant Park, Monkey Park, Tiger Park, Snake Park. Semua berkaitan dgn binatangkan??hehehehe...tapi yg sempat pegi pun, cume Elephant Park & Tiger Park jer. Sebabnye da keletihan kt Elephant Park. Lagipun, perut da keroncong kelaparan & makanan muslim hanya ade kt ngan hotel kteorg jerw. Terpakse cancel yg Monkey & Snake Park tu demi mengelakkan lagu keroncong tersebut bertukar ke genre Rock. hihihiii


Welcome!

Org tu suh beli pisang, aku posing dulu ler pulak.
Set Pisang & Tebu seikat 20 Baht @ RM 2
Lepas tangkap gambar aku jerit : "ayah, nak 20 Baht!"..hikhikk..

Jauh aku berdiri..takut gajah curik pisang & tebu aku..

aku nk kasi kt baby gajah tu, tp belalai gajah besau tu yg panjang. Sian baby gajah belalai pendek susah nk kasi die makan pisang ni.


Pastu dorg kasi gajah2 ni mandi kt sungai ni..

Lepas mandi...Show Time!

Time gajah2 ni ngah melukis, gajah ni telah melepaskan segala membuang segala bendasing dlm perut dier..ciss!! ngah wat show pun leh poo poo

Ni gajah betul okey, bukan patung.. Aku suh owner gajah ni bgtaw gajah suh jauhkan belalai dier. Geli...tengok la muke aku yg keterpaksaan senyum tu...huhuhuuu...


========================================

Tiger Kingdom (Tiger Park)


Pintu masuk

Berani sungguh mat salleh ni peluk2 begambar ngan rimau ni. Die ngapp kang baru taw!!!

Lepas tu, kasi ikan makan..

Makanan Ikan 10 Baht @ RM 1 sajerr. Terus jerit : " ayah nak 10 Baht!!"


Letih da cite sampai sini. Okey la, sambung next entry la yerr....pheewwww!!!

Chiang Mai - Part III

4 komen

Sawa Dee Kap!!

Entry kali ni cite pasal makanan pulak,k? Sudah tentulah ape yg dicari adalah Original punye TOM YAM. Cabaran bermula apabila tengok menu ni camni.....



Okey, mencabar sungguh ni. Macamane nk order? Kalau omputih tu, ok la jugak ni Tulisan Thai yg bersimpul2 ni..mane ler paham?Frust jerw!


Tapi kami berusaha sedaya upaya cakap omputih ngan org amik order tu sampai die paham. Okey, menu dibawah adalah bahase omputih yg kteorg cube pahamkan dier, dan ape yg budak tu paham adalah makanan seperti dibawah :-

Tom Yam Seafood

Omelet

Sweet Sour Fish

Fried Kangkung

Manggo Salad

Tom Yam die mmg perghhh, sedap giloss!! tak penah rase lagi kt malaysia rase tom yam sesedap nih. Bayangkan la, tiap2 kali makan kteorg akan pegi kedai ni. Breakfast, Lunch, Dinner. Sebab da taw tom yam die sedap & org kedai da macam taw kteorg nk makan ape. Cuma ikan tu kteorg tukar jadi Fried Fish pulak. Sebab nampak ikan tu cam baru ditangkap terus makan jerw. sebab die stim je ikan tu.hurrmmm....cam itik & ayam bercakap, camtu la kecohnye kedai tu dgn kehadiran kteorg yg nk bagi die paham ape yg kteorg nak makan. Kelaka pun ade jugak.hehehehhe....

======================================

Lepas tu kami jalan2 kat nite market! no picture...susah nk upload la ...

DAY 2 Please!!

Chiang Mai - Part II

0 komen
Sawa Dee Kap!!

Malas nk type banyak2, tengok gambar2 je la,k...

Taxi utk ke Hotel

Aku la jadi Tukang Check In hotel, org Thai speaking lain macam je bunyiknyer! Sempat jugak la suh die posing kejap.hehehehe

Bilik Aku + Kakak
Two Superior Room (connecting room)

Bilik Ayah + Mak + adik
(pintu tu menghubungkan bilik aku + bilik mak ayah)


Lepas Check In, terus turun jalan2 pulak. G kedai makan muslim pastu beli ROTEE BANANA kt sini..Sedap!!

Lepas tu........................ Next Entry please! sgt lembab mau upload gambar. bikin ati panas jerw!huhhh....
 

Mrs Hary Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template